hits






Swok

  • 22.01.2018, 21:12

Hvorfor heter denne retten swok?
Det er rett og slett fordi den er søtere enn de andre asiatiskinspirerte middagene jeg har lagt ut. Så en s (søt)  foran så skilles den fra andre.
Navnet ble kommet på av admin Fredrik etter en liten rådslaging i admingruppen tilhørende  facebookgruppen Mat fra bunnen


Oppskrift

600 g kyllingfilet
2 pk nudler (85 g pr stk. 170 g totalt)
Ca 500 g grønnsaker egnet til wok
Feks 1 wokblanding (4-500 g)
eller andre egnede ferske eller på boks. Idag brukte jeg både frossen og fersk etter det jeg hadde.
Saft av en stor boks ananas (585 g)
4 ss oystersaus
4 ss ketjap manis
2 ss kikkoman (soyasaus)
2 ss 7 % eddik eller saft av lime
0.5 ts malt ingefær (kan sløyfes)

Kok nudler etter pakkens anvisning (jeg tilsetter ikke smak). Hell av vannet og sett nudlene til side.
Skjær opp kyllingfileene i biter og stek de i litt olje i pannen. (Det er ikke nødvendig å steke de helt igjennom da de skal småkoke til slutt). Legg kyllingbitene så til side. Stek grønnsakene til de er crispy. Ha kyllingen og nudlene tilbake i pannen. Hell over alle smakstilsetningene. La væsken koke inn i 5-7 minutter. Smak så om du ønsker justeringer før servering.

Tips 1: For litt sting så tilsett 1-2 ts sambal oelek etter eget ønske.
Tips 2: Ananasen bruker jeg i middagen dagen etter eller sender med i skolematen.
Tips 3: Finner du ikke ketjap manis kan du smake til med brunt sukker.

Velbekomme



0 Kommentarer

















Kremet kylling curry

  • 26.04.2017, 12:18

Tenk at mat med så få ingredienser kan smake så nydelig. Dessuten så er det så utrolig raskt å lage så dette er rett å slett bare anbefale. Denne smakte jeg fram igår og hele familien elsket den og pannen var bunnskrapt.


Kremet kylling curry
Til 3-4 personer

Ris. Mengde etter eget ønske

600 g kyllingfilet
400 g wokgrønnsaker ferske eller fryst
1 boks kokosmelk (4 dl)
2 ts gul currypaste (blue dragon)
1 ts karri
0.5 ts malt ingefær
Salt etter ønske.

Stek grønnsaker og kylling i biter i litt olje på max varme. Hell så over kokosmelken og ha i smakstilsetningene. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt (feks 0.5-1ts)

Tips: Denne er mild. Ønsker du en rett med mer sting så tilsett mer currypaste, chili og hvitløk.
Server straks.

Velbekomme.

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



6 Kommentarer

















Sprstekt svinefilet med surst saus og ris

  • 22.04.2017, 19:25

Siden jeg har ftt s gode tilbakemeldinger p kinamaten jeg har lagt ut blir jeg motivert til dele mer av kinamaten jeg smaker til.


Kok jasminris etter pakkens anvisning.

Svinefileen
500 g svinefilet
3 egg
3-4 dl mel
1 pose panko

Del opp i biter.


Dypp frst i egg, s i mel, s i egg igjen og s i panko. Det er litt grisete jobb s hansker kan vre lurt.


Hell godt med olje i stekepannen. Vent til oljen har blitt skikkelig varm. Legg i bitene. Skru ned til 7 (av 9). Stek 2-3 min p hver side til de er gyldne og gjennomstekt. (Skjr gjennom en og sjekk)


Surst saus:
4 dl vann
1 dl vann + 6 ts maizenna
1 kjttbuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
3 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefr

Bitene i en ananasboks
En boks bambusskudd (ikke vsken)
(Du kan ogs bruke feks paprika, vannkastanjer og gulrot. )
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Nr dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen. Ha i grnnsakene.
La det smkoke noen min fr servering.

Velbekomme.

Scroll gjerne ned og del innlegget s du har det til senere.

Tips:
Panko er japansk griljermel og fes kjpt p velassorterte butikker, feks Meny.
Hp selges i de aller fleste butikker.



25 Kommentarer

















Solkystgryte

  • 07.04.2017, 19:38

Innlegget inneholder produktplassering

Nr man har tar seg tid til la en gryte st i ovnen i 19 timer fler man seg rik p tid og til kjrlighet til mat.
Men s lang tid i ovnen trekkes det maksimalt ut av smakene og gir fantastisk lukt og aroma.


Solkystgryte
(5-6 voksne)

500 g kyllingfilet  (eller gjerne mer)
(Du kan ogs bruke hne eller lam)
1 ss provencekrydder + 2 ts
1 ts salt + 1 ts
0.5 ts pepper

2.5 dl hvitvin ( j.p chenet)
6 dl kjttkraft (eller 6 dl vann + kjttbuljong
8 poteter
2 store gulrtter
2 store stilker stangselleri
3 ss slvlk
4 sjarlottlk
6 soltrkede tomater p glass
300 g cherrytomat
1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
0.5 dl Terra creta balsamico
1 ss trket basilikum
7 fedd hvitlk p glass eller 3 fedd fersk hvitlk

Krydre kyllingfileene med 1 ss provencekrydder, 1 ts salt og 0.5 ts pepper. Stek i panna i 30 sekund p hver side. Legg over p ett skjrebrett og del i litt store biter.


Skrell poteter og gulrtter.
Del potetene i tynne skiver og legg ett lag i bunnen av jerngryta. Dryss over 1 ts prvencekrydder og drysse lett salt over.
Legg ett lag poteter opp og dryss over 1 ts provencekrydder og ett lett dryss salt.
Hell 1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje over.


Skjr gulrtter i tynne skiver.
Finkutt stangselleri.
Rens og finhakk sjarlottlk.
Legg dette oppi gryten sammem med slvlk.


Legg kyllingen oppi sammen med soltrkede tomater. Str over basilikum.
Del halvparten av tomatene i to og ha hele og halve tomater oppi.


Fyll oppi kraft eller vann og en kjttbuljong samt 1 ts salt. Ha i Terra creta balsamico.


Sett gryta med lokk nederst i ovnen p rist i forvarmet ovn p 200 grader. La den st 2 timer fr du setter ned p 70 grader og tar av lokket.
La den st 16.5 timer fr du igjen setter opp til 200 grader og venter en halvtime til. Da er den klar til servering. Server med feks lyst brd du kan dyppe i kraften eller feks foccachia.

Produktinformasjon
Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje og Terra Creta er kjpt p Oliventreet as. Som leser av bloggen fr du 10% rabatt ved bruke rabattkoden mfb10.
Link til Oliventreet: https://www.oliventreet.no

Velbekomme. Scrolle gjerne ned og del innlegget.



0 Kommentarer

















Kinesisk pepperbiff med velveting

  • 26.03.2017, 14:58


N har jeg satt sammen en ny velveting. Hyryggen ble s mr at den bokstavelig falt fra hverandre. Jeg skjrte i 4 mm tynne skiver (brukte maskin) s neste gang skal jeg skjre litt tykkere for LITT tyggemotstand er jo fint 😅


Kinesisk pepperbiff
Nok til 4-5 voksne

Velveting
6 ss rdvinseddik
3 ss maizenna
2 ts bakepulver
3 eggehviter
1 dl olje
1 ts pepper

Skjr hyrygg i tynne skiver. Det er lettest f til nr kjttet er halvfrossent om du ikke har oppskjrsmaskin. Dekk kjttet godt. Sett i kjleskap til dagen etter til du skal tilberede middagen.


Pepperbiffinnholdet
500 g hyrygg
En halv gul paprika
En halv rd paprika
En halv lk
En halv kurv champinjong
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
0.5 dl sesamolje
6 dl vann
1 kjttbuljong
0.5 ts malt ingefr
0.5 ts chili
1 lite fedd hvitlk
0.5 dl kikkoman
1 ss ketjap manis
4 ts maizenna
1 ts pepper  ( eller mer etter nske. Smak til )

(Tips: du kan bruke de grnnsakene du liker best selv enten ferske eller p wokpose)

Skjr opp grnnsakene


Ha kjttet med velveting i ett drslag og skyll veldig godt for f bort velveting. Ha kjttet i kokende vann. Ta ut etter 15-20 sekunder. Ha kjttet tilbake i drslaget.

Ha sesamolje i panna p max varme. Nr det er skikkelig varmt s ha i grnnsakene. Fres disse i 2-3 minutter. Ha over grnnsakene p ett fat. Stek kjttet i panna i 30-60 sekunder. (Etter tykkelse).

 


Hell 5 av 6 dl vann over kjttet og ha i smakstilsetningene. La dette smputre 3-4 minutter.
Bland ut maizenna med den siste desilitern med vann og ha i panna. La det putre 2-3 minutter s det tykner.
Ha i grnnsakene og la det st 1-2 min fr servering.
Vel bekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften



14 Kommentarer

















Pannefritert scampi med asiatiskinpirert nudelsalat

  • 21.03.2017, 18:16

Så lettvint og så godt. Dette fungerer både som middag og som forrett. Det er bare å justere mht mengde.

Her er bilde av middagstallerken

Dette er passende mengde som forrett


Pannefritert scampi med asiatiskinpirert nudelsalat

Som middag til 2 voksne
eller
Forrett til 4 voksne

Scampireker (rå eller kokt). Mengde etter ønske
Panko
Egg
Hvetemel

Salaten
En halv mango
12 sukkererter
En halv rødløk
En fjerdedels agurk
2 kvaster vårløk
1 pose nudler (uten smakstilsetning)
0.5 dl ketsjap manis
1 ss kikkoman
1 ss oystersaus
En fjerdedels ts malt ingefær

Slik gjør du:
Kok nudler etter pakkens anvisning. Avkjøles. Kutt opp grønnsakene.


Ha grønnsalene i en bolle sammen med nudlene. Vend godt om.
Bland ketsjap manis, kikkoman, oystersaus og ingefær i en kopp.
Hell over salatblandingen og vend rundt.

Tips: om du ønsker en mer hot saus kan du smake til med feks chili eller sambal oelek


Ha mel på en tallerken, visp egg i en liten bolle og panko på en annen tallerken.

Dypp rekene først i mel, så i egg og så i panko. Om du vil kan du dobbeldyppe egg og mel for mer fyldighet.


Ha olje i en stekepanne og sett på max varme. Stek 30-40 sekund på hver side så de blir gylne. Ikke stek for lenge for da blir de seig.


Server umiddelbart: )

Tips: Panko selges feks på meny og andre velassorterte butikker. Selges også i innvandrerbutikker. Jeg foretrekker panko fremfor feks griljermel da jeg oppnår skikkelig crisp resultat med panko. Panko er en type japansk griljermel.
Ketsjap manis selges i flere butikkjeder.

Velbekomme:) Håper det faller i smak



6 Kommentarer

















Kinesisk kylling curry

  • 09.03.2017, 18:42

Flere har spurt om jeg kan ta ml p hva jeg bruker i kylling curry, s idag gjorde jeg det. Vi foretrekker spise kinamat hjemme istedenfor p restaurant.


Kylling curry
Til familie p 4

500 g kyllingfilet
400 gram grnnsaker etter eget nske eller Just do it wok mix
1 boks bambusskudd
6 dl vann (1 dl holdes igjen)
1 ts salt
1 ss kikkoman
1 ts ingefr
1 ss akasiehonning
0.5 dl sesamolje
1 ss kokosolje (p glass)
1 ts sitron
0.5 ts pepper
2 ss karri
(1-2 fedd hvitlk om nskelig)
2 ts gul curry paste ( blue dragon)

Tips: Har du sm barn eller nsker mild curry s reduser curry paste til 1 ts. nsker du en hot variant ker du til 3 ts.

Slik gjr du:

Kok ris etter pakkens anvisning.
Kutt opp kylling i biter og grnnsaker om du ikke bruker wok mixen. ( jeg bruker frosne p denne tiden av ret da de inneholder mer nring p denne tiden av ret).

Sett plata p max og ha i sesamoljen og kokosoljen. Stek grnnsakene. Ta ut grnnsakene og legg i en bolle. Ha i kyllingfilebitene i panna (du trenger ikke mer olje) og str p karripulveret samt salt og pepper. Nr kyllingbitene er stekt i 2 minutter s ha i 5 dl vann. Ha s i soyasaus, ingefr, honning og curry paste. La dette st surre p max varme i 6-7 minutter.
Rr ut 1 ss maizenna med 1 dl vann. Hell i panna. La det putre 2-3 minutter til det tykner. Ha s i grnnsakene og la det surre 1 min til.

Lykke til og hper du blir fornyd.
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



14 Kommentarer

















Biff chop suey

  • 27.02.2017, 20:52

Har du lurt p hvorfor kjttet alltid er s mrt p kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan f det seigeste oksekjtt mrt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke hyrygg

500 g grytekjtt eller hyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefr krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler mrne kjttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Flg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare rre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjttet. Pass p at alt kjttet er dekt. Sett i kjleskap.


Nr du skal igang med middagslagingen s hell kjttet i ett drslag. Skyll kjttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Nr vannet fosskoker har du kjttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tm gryta over drslaget s kjttet fr rent av.


Stek classic wok blandingen p hy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grnnsakene p en tallerken.

Legg kjttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek p max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefr, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke p hy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grnnsakene og vend om.
La det st 1 min til fr servering.

Serveres med ris.

Velbekomme



67 Kommentarer

















Coq au vin med hne

  • 22.02.2017, 14:12

Som matblogger ønsker jeg å slå ett slag for høna. Høner finnes knapt å få kjøpt nå til dags og det har vært mye fokus på dette i media siste tiden.
Det er ikke noe problem å få høne mør. Den trenger bare litt lengre tid enn feks kylling og den smaker bedre når man får det til.

Her er min versjon av coq au vine - en kjent fransk rett hvor det opprinnelig er brukt hane.



Coq au vin
Til 6-8 personer
2 kg høne ( jeg hadde 2 stk a 1 kg)
200 g salt sideflesk
3 gulrøtter
En tredjedel sellerirot
1 gul løk
1 kurv champinjong
7 dl rødvin etter ønske
0.5 -1 dl brandy etter ønske.
20 sølvløk ( på glass)
6 laurbærblad
3 ss akasie honning
1 ts salt
1 ts pepper

Tine høna 1 døgn i kjøleskap. Etter ett døgn skjærer du ut frambeina. Skjær så av bakbeina. De deles så i midten i leddet slik at det blir ei klubbe. Skjær så ut brystet. Legg dette i en skål og dekk med rødvin ( i min skål ble det 7 dl). Dekk til med plast. La stå kaldt i 2 døgn.

Skrell og kutt opp grønnsakene og kutt flesk i terninger. På bildet har jeg glemt sellerirot.


Stek sopp og løk raskt i panna på høy varme. Ha dette så i gryta. Jeg brukte slow cooker men du kan bruke feks en jerngryte om du ikke har det.
Legg rå rundinger av gulrot og små terninger oppå. Stek flesket. Ha det så i gryta men uten fettet. Vask pannen og ha i smør. Vend hønsebitene i mel med litt salt og pepper. Når smøret ligger stille og brunt så legg i hønsebitene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og snu rundt. Stek ca 30 sekund til. Legg hønsebitene så over i gryta. Ha i salt, pepper, akasiehonning og laurbærblad. Hell over vinen som hønsebitene badet i samt brandy.
Jeg satte min slow cooker på trinn 2 i 5 timer. Har du ikke slow cooker kan du ha en jerngryte i ovn på 130 i 4-5 timer. Smak når det er 30 minutter igjen om du ønsker å justere noe.
Du skal ikke røre underveis.

Tips: ønsket du en tykkere kraft kan du tilsette 2-3 ts i maizenna i litt vann, røre ut og ha i gryta siste 10 minuttene.
Serveres med ris eller poteter.

Se så mørt kjøttet er


Velbekomme



4 Kommentarer

















Kylling chop suey

  • 06.02.2017, 14:48


Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som p kinarestaurant og jeg hper at du ogs syns det.

Jeg har benyttet grnnsaksblanding p pose da dette er minst like nringsrikt p denne tiden av ret.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.

Kylling chop suey
Til 4-5 voksne

Jasminris  (mengde etter nske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hnse/ kjttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefr
3 ts maizenna + 3 ss vann

NB Ingrediensene er f kjpt i de fleste vanlige matbutikker

Tips: nsker du ha ett ekstra "kick" i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.

Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefr.

Slik gjr du:

Sett p risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grnnsaker p max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha s i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grnnsakene over p en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den lse seg opp.
Ha oppskjrt kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefr og stek p litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha s i vannet med den opplste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis.  La dette st og koke p nesten max varme i 10 minutter.
Rr maizenna og 3 ss vann til det lser seg opp. Ha dette i stekepannen.  La dette koke 2-3 minutter og ha i grnnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.

Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen. 

Bilder


Velbekomme. Hper det smaker :
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving​
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



42 Kommentarer

















Jambalaia med tagliatelle

  • 09.01.2017, 19:12

Jambalaia er en smakseksplosjon av kreolske smaker. Vanligvis brukes smaksrik plse som chorizo og ris til dette, men jeg bruker ikke det.
Slik ble det da jeg tok ml p Jambalaia idag.
Nb! Om du nsker en sterk Jambalaia s kan du doble der jeg skriver doble.

Jambalaia (til 4 stk)
3 store kyllingfileter
1 neve med reker
1 stilk stangselleri
1 lk
1 rd paprika
En halv "butikkurt" med bladpersille
1 boks tomater
3 stilker vrlk
3 dl vann
En halv fersk jalapeos uten fr (evt doble )
1 ss lkpulver
1 ts Cayenne pepper  (evt doble)
1- 2 ts salt etter nske
1 ts timian
3 fedd hvitlk (finhakkes)
0.5  ts pepper (evt doble)
1 hnsebuljong
3 store laurbrblad

Slik gjr du:
Del kyllingfiletene i to. Krydre med cayennepepper og salt.
Finhakk stangselleri, jalapeos, lk og paprika.


Ha olje i en stekepanne. Nr den er varm s legg i kyllingen. Stek kyllingfiletene 30 sekunder p hver side. Ha i stangselleri, lk, jalapeos og paprika og skru ned varmen til middels. La dette surre i 5 min. Ta ut kyllingen ( den skal tilbake i gryta etterp. )
Kok opp 3 dl vann med hnsebuljong. Ha over i stekepanna. Tilsett tomat og resten av krydderet.
La dette putre i 20 min p middels varme.
Nr dette putrer, rens rekene og hakk opp vrlk. Riv bladene av bladpersille.
Nr blandingen har putret i 20 min s legg kyllingen tilbake. Snu kyllingen ca hvert 5. min.
Kok tagliatelle etter pakkens anvisning. La renne av.
Nr gryten har ftt putret 40 min totalt s ha i den ferdigkokte tagliatellen sammen med reker, vrlk og bladpersille.  


Vend rundt og server umiddelbart.

Nb! Det er lurt smake p sausen etter 20 min  for se om du nsker ke p krydringen.
Velbekomme.



4 Kommentarer

















Kinesisk stekt ris med skinke,erter, reker og gulrot

  • 06.01.2017, 18:03

De aller fleste som har spist på kinarestaurant har også spist stekt ris. Det er gode smaker som er lett å like for de fleste. De karakteristiske smakene som gjenkjenner denne risen er sesamolje og oystersaus. Dette er også en grei middag når man har rester å bruke opp. 

Stekt kinesisk ris
Nok til 5-6 voksne

4 dl ris ( tilberedes på vanlig måte)
200 g finstrimlet (røkt) skinke
6 egg
3 dl reker
2 dl erter ( frosne eller hermetiske)
1 stor gulrot
5 ss oystersaus ( eller mer)
3 ss sesamolje ( eller mer)
1-2  ss soyasaus
Retten er mild i smakene og du kan derfor øke med sesamolje og oystersaus om du vil.

Kok ris og sett til avkjøling om du ikke har rester. Rens opptinte reker.  Skrell gulrot og skjær i tynne små staver. Visp sammen eggene i en bolle.
Ha nøytral olje i en panne og sett platen på max. Ha i gulrotstavene og la de frese i oljen ca 1 min.


Ha så i sammenvispede egg. Rør dette kjapt rundt til det stivner. Ha i avkjølt ris, skinke, erter, oystersaus og sesamolje. Vend rundt mens du steker i noen minutter. Smak om du ønsker å øke med oystersaus og sesamolje. Rett før servering så vend inn rekene.
Velbekomme



1 Kommentar

















Kebab hjemmelaget

  • 01.12.2016, 17:49

Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



18 Kommentarer

















Rispilaff

  • 30.10.2016, 12:03

Har du smakt eller laget rispilaff? Denne retten kommer opprinnelig fra Sør- Asia og Perserriket.

Den kan lages med mange forskjellige kryddersmaker og forskjellige tørkede frukter og nøtter. Det er måten å tilberede den på som er spesiell og skiller seg fra vanlige måter å tilberede ris på. Les mer om det i oppskriften.Resultatet blir en smakseksolosjon og ønsker man noe til så blir nesten kjøttet mer som ett tilbehør til pilaffen. Selv serverte jeg kylling og raita  til men kyllingen ble nesten overflødig.

Slik ble min rispilaff denne gangen:
Til 4-6 personer

5 dl tørr ris (jasmin eller basmati.)
1 liter vann
2 stk hønsebuljong
3 ts gurkemeie
0.5 ts kardemomme
0.5 ts kanel
0.25 ts malt nellik
1 ts løkpulver eller 3-4 fedd hvitløk
2 ts malt ingefær

1 løk
4 stilker vårløk
100 g skolda mandler (eller andre nøtter)
En pose tørket tranebær (andre forslag er feks tørket aprikos, rosiner, dadler)

Slik gjør du:
Ha risen i ett dørslag og skyll godt og lenge med kaldt vann mens du gnir risen med hånden. Grunnen til dette er at stivelsen skal ut slik at risen ikke blir klebrig men skiller seg fint fra hverandre.

Kok opp 1 liter vann med 2 hønsebuljong og sett til side. (Pass på at buljongen har løst seg opp)

Bland krydder sammen i en liten kopp.

Kutt opp løk og vårløk.
Ha olje i pannen så den blir dekt av olje. Surr vårløk og løk blankt. Tilsett nå den tørre risen (den skal ikke kokes først) og krydder. Varmen skal være på max.

Vend risen rundt konstant i pannen helt til oljen har trekt inn i risen slik at pannen blir mest mulig tørr. Tilsett tørket tranebær. Hell nå på vannet med hønsebuljong.

Gi risen ett oppkok og skru ned på 1 og sett på lokk. Det som er viktig nå er å ta tiden. Den skal ikke stå like lenge som vanlig ris. Siden jeg bruker jasminris så drar jeg den av plata etter 15 minutter. Så lar jeg den stå fortsatt under lokk i 10 minutter.

Rist mandler i tørr panne. Når de er gylne har du mandlene på en tallerken. Dryss over før servering.



2 Kommentarer

















Red chicken curry

  • 03.09.2016, 21:25

Hper du har lyst prve min indian red curry for den ble kjempegod.

Indian red kylling curry ( til 5-6 personer)
4 kyllingfileter
2 lk
1 grnn paprika
1 rd paprika
5 dl crme fraiche 
2 ss tomatpure                                                         2-3 fedd hvitlk
1.5 ss red curry
2 ss paprikapulver
1 ss spisskummin
2 ts garam masala
2 ts salt
3 ts sukker
0.5 ss ingefr krydder
0.5 ts kardemomme
0.5 ts chilipulver

Kok ris etter pakkens anvisning
Skjr opp kylling i biter. Hakk opp lken. Del paprikaen i remser.
Stek kyllingen p hy varme i smr med red curry og paprikapulver.
Ha s i lken og la det surre ett par min mens du rrer om. Skru ned p litt under middels varme. Ha i creme fraiche, tomatpur, resten av krydderet og sukker. Legg s i paprikaen. La det putre p lav varme i 3-4 minutter.

Anbefaler nanbrd til: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457879612_nanbrd_av_tanja.html

Nb denne er sannsynligvis for sterk for de minste.



4 Kommentarer

















Mac'n cheese

  • 06.05.2016, 19:26

Mac'n' cheese
4-5 personer

50 g smør
6 ss mel
8 dl melk
250 g gul cheddar
2 ss revet parmesan
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
3 ts gurkemeie (for ekstra gullfarge. Kan sløyfes)
1 ts muskat
2 ts dijonsennep
5 dl makaroni

Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Smelt smør og rør raskt inn melet. Spe med  melka mens du rører det klumpefritt. Smelt inn  osten mens du rører. Tilsett krydder. Til slutt vender du inn den ferdigkokte makaronien. Ha alt i ildsfast form. Knus 4-5 lyse kavringer eller bruk panko eller griljermel. Sett nederst i ovn i 25 min på 200 grader. Hvis kavringraspet begynner å mørkne etter 15 min så legg ett bakepapir oppå. Serveres med feks salat som her. Velbekomme ☺

Tanja



8 Kommentarer

















Pekingsuppe

  • 02.05.2016, 16:39

Nr man bor 4 mil fra nrmeste by m man vre selvhjulpen til lage ting man ellers bestiller p restaurant. Siden jeg hadde kraft og rester av and fra igr var pekingsuppe ett naturlig middagsvalg idag.

Pekingsuppe
Kraften lagde jeg slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462189732_kraft_and.html
 
Oppskrift:
1.5 liter kraft
3 dl vann
5 ss soyasaus
1 ss sitron
1 ss eddik 7%
1 ts sukker
1 ts sambal oelek
3 ss sesamolje
5 ts maizenna
3 gulrtter
1 boks bambusskudd
1 boks minimais
6 store sopp. (Hadde ikke steinsopp s valgte sjampinjong)
10 cm purre.
1 egg
Sett kraft og vann til koking. Ha i smaksingrediensene. La dette koke opp. Ta 2 dl av suppa i en kopp og rr inn 5 ts maizenna. Ha dette tilbake i gryten og kok opp p nytt.
Skrell gulertter i tynne flak med ostehvel. Snitt opp purre og sjampinjong. Ha gulrot i gryta.Ha 3 ss sesamolje i en stekepanne. Stek sopp,  bambusskudd og minimais raskt i panna. Ha over i gryta. Ta ett egg og skill hviten fra plommen. Hell i en tynn strle i gryta mens du samtidig pisker det inn. Server straks.

Tips 1: nsker du sterkere suppe s tilsett mer soyasaus og sambal oelek.
Tips 2: Har du ikke kraft og and kan du prve deg fram med kraft/buljong av kylling og kyllingkjtt.



4 Kommentarer

















Asiatisk kyllinggryte med kokosmelk

  • 09.04.2016, 18:16

1 pose rock wok blanding
400 g kyllingfilet
1 boks Kokos-latte
1 ts spisskummin
1 ts ingefr
1 ts paprika
1 ts sambal oelek
1 ss oystersaus
2 ss limesaft
Salt og pepper

Stek kyllingfiletbiter med litt salt og pepper. Legg s kyllingbitene til side. Stek wokgrnsakene noen f min med ett lite dryss salt. Ha kyllingen tilbake i pannen. Ha i kokosflte i pannen sammen med smakstilsetningene.

Kok ris etter pakkens anvisning.    

                    Tanja



0 Kommentarer

















Kylling- enchilada med ett hint av orient

  • 12.02.2016, 20:10


Kylling- enchilada med ett hint av orient:

6 tortillalomper
600 g kylling
1 lk
1/2 rdlk
1 boks mais
1 grnn paprika
1 gul paprika

Krydderblanding:
2 ts paprika
1 ts lk pulver
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts hp saus
1 ss soyasaus.

Stek lk og paprika mykt og blankt og sette til side.
Stek kyllingfilet i biter med mais, krydder og smakstilsetninger. (Spar litt lkblanding til garnityr ved servering)
Fordel lk og kylling blanding i tortillaene. Rull de. Legg i ildfast form og stek 15 min, gjerne med grillfunksjon til slutt.
Server med rmme og salsa.

               Tanja 



0 Kommentarer

















Smaksrike vrruller med kylling

  • 11.02.2016, 20:49



40-50 stk

1 pk springtime spring roll pastry
500 gram kyllinfilet
300 g hodekl
1 stor gulrot
10 cm tykk purre
1 pk glassnudler
6 ss hoisinsaus
5 ss soyasaus
2 ss oystersaus
2ss HP Saus
1 ts pepper
1/2 ss salt
Egg til pensling
Finkutt kylling og grnnsaker. Stek frst kyllingen og tilsett grnnsakene. Bltlegg nudlene fr du klipper de opp i sm biter og har i panna. Ha i smakstilsetningene og la dette surre nok min. Avkjl blandingen. Ta vrrullark ut av fryseren. Legg de inn i en hndduk som er oppvridd vann. Tines etter 30-40 min. Legg spissen mot deg. Pensle alle 4 kantene med egg. Legg p 2 ss med fyll p hvert ark. Pakk inn vrrullene. Friteres i 4-5 min p 190 grader. 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



12 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik