Kraft and

  • 02.05.2016, 13:48

Lag først en helstekt and. Det gjør du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462127804_helstekt_and_med_pote.html

Når anden er ferdig tar du vare på langpanna med grønnsaker og kraft. Sil dette. Ha kraften i en kasserolle og legg skroget av and ned i gryta. Fyll opp med vann så skroget blir dekt. 

La dette koke under lokk i 3 timer. 
Kok så videre uten lokk 1 time. Sil bort skroget.

Da ser den slik ut

Sett den i kjøleskap over natta. Nå har alt fettet stivnet som ett lokk på toppen.

Bruk en fiskeøse og ta bort fettet. 

Nå er kraften tykk og klar for nedfrysing til sauser og supper. Dette ble ca 1.5 ganske konsentrert kraft.

Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©