Hevefrie fylte tebriks

  • 25.10.2016, 16:50

 

Sjelden har jeg vært så fornøyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid å lage og var utrolig gode. Anbefales på det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smør
6 dl kefir
1 pk gjær
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen så IKKE doble gjæren. Jeg prøvde og satt lenge med ettersmak av gjær.

Sett ovnen på 225 grader. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt smøret. Ha i kefir. Rør rundt til det er ca 38 grader. Ha væsken i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 min. Legg deigen på benken. Kjevle den slik

Pensle med egg og strø på urter ost og maldonsalt etter ønske.

Stekes midt i forvarmet ovn på 225 grader i 16 minutter.

 

Hvorfor bruke Tipo 0 mel (pizzamel)

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 



11 Kommentarer

















Varm choritzosandwich

  • 20.09.2016, 12:36

En varm sandwich kan være godt til feks lunsj eller en kjapp middag på høstdager.

Jeg bruker disse sandwichbrødene http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471352515_nistebrd_sandwichbrd.html

6 skiver ost
4 skiver choritzo
1 sjalottløk
1 tomat
Dijonsennep og smør
Del sandwichen i to. Ha på først smør og så dijonsennep. Legg på 4 skiver ost, så choritzo, tomat og sjalottløk. Ha på krydder om ønskelig. Legg på to siste skivene med ost og legg lokket på. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter. 



4 Kommentarer

















Lyse, luftige lørdagsrundstykker

  • 16.07.2016, 17:13

Lyse, luftige lørdagsrundstykker 

 

2 kg hvetemel
200 g smør
6 dl melk
6 -7 dl vann
5 ts sukker
5 ts salt
2 pk tørrgjær

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

 

Smelt smøret og ha i vann og melk.

La temp på væske bli ca 40 grader.

Ha væske i det tørre.

 

Kjør kjøkkenmaskin i 7-10 min.

La heve under klede i 45 min. Trill ut.

 

Etterhev 45 min. Pensle med egg.

Stek midt i ovnen i 12-15 min.

             Tanja 


 

 



2 Kommentarer

















Supersaftige grove rundstykker

  • 16.07.2016, 17:11

Supersaftige grove rundstykker

7 dl melk
6 dl vann
1 kg sammalt mel
1kg hvetemel
2 dl havregryn
1 pk gjær
4 ss sukker
3 toppet ss luftigere bakst
300 g smør eller margarin
Smak til med salt


Ha alt det tørre i bollen.

Varm opp melken til ca 37 grader.

Da den er nådd ønsket temp så ta av plata.

Ta en liten kopp og ha oppi litt av væska.

Rør ut gjær i denne.

Hell så alt flytende i bollen og sett den igang.
Skjær 300 gram smør i terninger og ha oppi bollen fortløpende.

La maskinen gå i 10 -15 min.
La heve 1 time.

Trill ut og etterhev en time over varmt vannnbad.

 I ovnen på 225 grader i 13-15 min.

     Tanja



0 Kommentarer

















Hevefrie rundstykker

  • 16.07.2016, 17:08



Denne oppskriften gir ca 13 stk

(Skikkelig hevet bakst er aller best, men disse er helt innafor på en travel dag når man har lyst på bakst)

1 kg Møllerens pizzamel 
7 dl lettmelk
1 pk tørrgjær
3 ss luftigere bakst
2 ts sukker
3 ts salt
7 ss solsikkeolje


Bland det tørre. Varm melka til 38 grader og ha i sammen med olje. Elt godt. Trilles ut med en gang og settes i kald ovn. Pensle med vann om man ønsker sprø skorpe.Skru opp temperatur til 225 grader. Stekes midt i ovnen i 30-33 min. 
NB: Bakebollen ser helt ren ut når man tar ut deigen. Ikke mel til utbaking. Helt "klinefritt".

Vil du ha oppskrifter sendt direkte til din epost?

Følg oss da på Bloglovin:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Kyllingsandwich med karrimajones

  • 02.04.2016, 15:58

Sandwich med karrimajones
For 4 brødskiver (2 til hver)
1 stor kyllingfilet
1/4 rødløk
1/4 rød paprika
1 neve ruccola


Krydre kyllingfileten med hindu kyllingkrydder, paprika og løkpulver (alternativt hvitløk).
Stek ett halvt minutt på hver side på ganske hard varme. Sett temperaturen lavt og etterstek i 15-20 min. Snu innimellom.
Legg ruccola og paprika på ristet brød. Del kyllingen i tynne skiver og legg over. Ha på karrimajones. Legg rødløk oppå. Legg en ristet brødskive oppå og del den fra hjørne til hjørne.  Ha gjerne litt kremet balsamico på tallerken.

Karrimajones:
3 ss majones
1 ts karri
5 dråper sitron
Røres sammen.

                 Tanja



3 Kommentarer

















Hevefrie rundstykker

  • 02.04.2016, 12:03


Denne oppskriften gir ca 13 stk

(Skikkelig hevet bakst er aller best, men disse er helt innafor på en travel dag når man har lyst på bakst)

1 kg Møllerens pizzamel 
7 dl lettmelk
1 pk tørrgjær
3 ss luftigere bakst
2 ts sukker
3 ts salt
7 ss solsikkeolje


Bland det tørre. Varm melka til 38 grader og ha i sammen med olje. Elt godt. .

Trilles ut med en gang og settes i kald ovn. Pensle med vann dersom du ønsker sprø skorpe.Skru opp temperatur til 225 grader. Stekes midt i ovnen i 30-33 min. 


NB: Bakebollen ser helt ren ut når man tar ut deigen. Ikke mel til utbaking. Helt "klinefritt".

               Tanja



0 Kommentarer

















Pulled pork i pita med karridressing

  • 04.03.2016, 13:30


Pulled pork i pita med karridressing 
For fam på 4

Pulled pork: 

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type) 

2 ss røkt paprika 

1 ss spisskummin 

1 ts chili 

1 1/2 ts hoisin 

4 ts sitronsaft 

6 ts akasie honning 

2 ts soyasaus 

Bland dette godt sammen og gni inn svinenakken. 

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form. 

Lag en blanding av  

2 dl vann 

2 dl hvitvinseddik og 

2 ss brunt sukker. 

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen. 

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aluminiumsfolie. 

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader. 

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 - 40 min. 
Riv fra hverandre med 2 gafler.

Pitabrød 
1 pk gjær
3 dl melk
2 ss olje
1,5 ts salt
4 dl hvetemel

Ha alt det tørre i en bolle. Varm opp melk til 38 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha den våte blandingen i det tørre og tilsett oljen. Kjør til en fin, smidig deig i kjøkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i åtte biter og rull til boller som du trykker ut og kjevler flate. La etterheve 30 min. 
Stek fire av gangen på 275 grader i ca 5 min til de er gylne og har blåst seg opp.

Grønnsaker:
1/2 grønnkål
1/4 hodesalat
12 cherrytomat
1 boks mais
1 rød paprika
1 rød paprika
1/2 løk

Karridressing:
1 dl kremfløte
3 ss majones
1 ss rømme
2 ts sitron
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2-4 ts karri etter smak
Pisk kremfløten. Ha i majones og rømme. Ha i sitron,sukker, salt og karri. Velbekomme.

                Tanja



1 Kommentar

















Sandwich med kylling og bacon

  • 21.02.2016, 20:49


Sandwich med kylling og bacon 

Luksusvarianten 2 pers 

1 stor eller 2 små kyllingfilèer 

Stek i biter i panna med salt,pepper og kyllingkrydder.

Avkjøl. 

Stek 6-8 skiver bacon.
La renne av på kjøkkenpapir.

1/2 pk philadelphiaost 
2-3 ss rømme 
Dette røres sammen så den blir smøremyk og lett å jobbe med
Bland inn 
1/2 hakka rødløk 
Litt hakka purre. 
Ha så i kyllingbitene.
Krydre med salt, pepper og chiliexplosion( kvern) 
.
Ta to sandwichbrød og del i to. 
Ha på smør og endel ruccola. 
Legg på kyllingblandingen, paprika og bacon på topp. Velbekomme.

                       Tanja



0 Kommentarer

















Foccacia

  • 16.02.2016, 14:36


Foccacia

1 liter møllerens pizzamel ( eller hvetemel)
1 pk tørrgjær
6 dl godt lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje
1 ts tørket timian
1 ss tørket basilikum 

Fylles med :
Ca 30 g soltørkede tomater
1/2 glass fetaost
God olivenolje
Friske timiankvister
Maldonsalt. 
Lag deigen.
Eltes i 10 min.
La heve 30 min.
Smør en langpanne 20×30 cm.
Legg i deigen
Dytt fetaost og soltørkede tomater godt ned i deigen.
Sprinkle over olivenolje.
Dryss over godt med maldonsalt.
Stikk ned timiankvister.
Heves 10 min. Settes i forvarmet ovn på 180 grader midt i.
Stek i 25 min. Sett så på grillelement og la den stå videre 3 min.     
 
 

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00. 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..  

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 

 



2 Kommentarer

















Fylte ost og skinkehorn

  • 14.02.2016, 15:18


24 stk
1 kg mel
6 dl melk
200 gram margarin
4 ts sukker
2 ts salt
50 gram gjær


Fyll:
500 gram røkt tulip skinke og gouda


Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen.
Smelt margarinen.
Tøm i melka.
La den bli fingervarm.
Ha væsken i det tørre og la kjøkkenmaskina gå noen minutt.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en runding.
Del hver runding i 8 emner.
Legg på ost og skinke og rull med den brede enden først.
Etterhev 30-40 min.
Sett midt i ovnen på 225 grader i 12 min.

              Tanja



39 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©