Mild makaronisalat

  • 23.05.2017, 18:19

Denne er mild og smaksnøytral og passer derfor som tilbehør til veldig mye feks grillmat.

Skal du ha den bare til baguetter/brød så kan du gjerne krydre den opp eller ha i urter.


Makaronisalat
Nok som tom tilbehør til 6-8 pers

1 liter tørr makaroni
1 rød paprika
1 gul paprika
En halv purre
2 bokser lettrømme (6 dl totalt)
1 ss akasiehonning
0.5 -1 ts salt
0.5 -1 ts pepper
1 ts sitron
1 pose gresk dressingmiks

Kok makaroni med salt etter pakkens anvisning. Skyll så med kaldt vann i ett dørslag. Pass på at den blir skikkelig avkjølt også nederst.

Hakk opp grønnsakene. 

Bland rømme med salt, pepper, sitron, og gresk dressingmiks i en skål.

Ha avkjølt makaroni og grønnsaker i en skål. Hold gjerne litt av på grønnsakene til å strø på toppen. Ha i rømme blandingen.  Vend godt rundt. La stå og trekke 20-30 min i kjøleskapet.

Slik ser gresk dressingmiks ut


Slik kan du feks anvende den.


Oppskriften til denne gjærbakstoppskriften finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1495370408_tanjas_rullebeger.html

Velbekomme :)



3 Kommentarer

















Karri - fristelse

  • 12.02.2016, 22:02

 

500 g pastaskruer

400 g kyllingfilet

150 g bacon

1/2 rødløk

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 gul paprika

3 stilker vårløk

1.5 pose majones

6 toppa ss creme fraiche

2 ts gurkemeie

2 -3 ts salt etter smak,

6 ts karri

1.5 ts pepper

3 ts sitron

Kok pastaen etter ansvining og avkjøl.

Stek bacon og stek kyllingen i baconfettet. La det avkjøles før du blander det med pastaen.

Lag dressing av majones,crème fraiche, sitron og krydder. Hell over pastablandingen og bland godt sammen.

La den sette seg minst en halvtime. Kan med fordel stå over natten.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Makaronisalat med sting

  • 12.02.2016, 18:22




5 dl makaroni
1 pk gresk youghurt
3 ss akasiehonning
2 ss fløte
1 ss majones
1 ss sweet chili
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ts sukker
1-3 ts sambal oelek ( etter smak. Jeg bruker 2)
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1/2 rødløk

Bland til dressingen. Kutt grønnsakene og ha i. Denne passer alene, men også med feks grillmat. Velbekomme. 

            Tanja 



0 Kommentarer

















Grønnkålsalat med fetaost og parmesan

  • 11.02.2016, 21:06


1 person

1 stor neve grønnkål
1/4 rød paprika
1/4 gul paprika
3 cherrytomater
3-4 ss fetaost
1 ss olivenolje
1 ts maldonsalt.
Ett godt dryss parmesan

          Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©