hits






Klassisk sjokoladekake langpanne

  • 31.01.2017, 20:41

 


 

Endelig fant jeg en oppskrift som smaker som den mamma pleide lage <3

Denne oppskriften er til en langpanne som mler 30 40 cm.

 

Bunn

225 g smr

4 egg

3 dl sukker

6 dl hvetemel

1 dl bakekakao

2 ss bakepulver

2 ss vaniljesukker

2 dl melk

Smelt smret, og pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen de trre ingrediensene. Bland melken i det smeltede smret og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de trre ingrediensene.

Stekes midt i ovnen p 175 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenl om den er gjennomstekt.

Glasur

125 g smeltet smr

1 dl bakekakao

1 ss vaniljesukker

3-4 ss sterk, ferdigtraktet kaffe

Ca 6 dl melis

Bland alt i det smeltede smret. Tilsett melisen litt og litt til riktig konsistens. Prikk litt i kaken med gaffel og fordel glasuren utover. Kaken m ikke vre varmere enn lunken. Str over kokos og server med et glass iskaldt melk c",)

 


 

Denne kaken kan fryses, bli stende i ovnen, eller p kjkkenbenken eller i kjleskapet. Personlig foretrekker jeg ha den i kjleskapet og den smaker aller best etter et par dager ;)

Hper den faller i smak :)

             Jenny

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 

 



0 Kommentarer

















Pasjenbrd (passion) med blandet rkostsalat, gresk surst dressing og hjemmelagde fiskekaker

  • 30.01.2017, 18:57

Med syk 15 ring hjemme m man finne p noe som frister spass at hun kommer ut av sengen 😅❤
S kasta sammen dette. Brdene dpte hun tvert Pasjenbrd (passionbrd) .Servert med  hjemmelagde fiskekaker fra fryseren, blandet surst rkostsalat og gresk dressing. Innertier😊


Pasjenbrd
(8 stk)
14 dl mel
6.5 dl fingervarmt vann
2 ss solsikkeolje
2 ts salt
1 ss trrgjr
1 ts bakepulver.

Elt deigen. Heves i 45 min. Trilles ut i boller og klappes ned. Stekes midt i ovnen p 230 grader i 12-14 minutter (kakk p de og hr etter hul lyd)

Bildeforklaring

 

Trill ut 8 boller. Trykk de litt ned som p til venstre p bildet.

Her er de klar for ovnen.


Her er de ferdig. Avkjles p rist. 

Blandet rkostsalat
Ett fjerdedels hode isbergsalat
3 store gulrtter
1 eple
En halv purre
Skrell eple og gulrot og raspe med grovrasp. Skjr purre i tynne strimler.

Surst gresk dressing
3 dl crme fraiche eller rmme
1 pose gresk dressing mix
1 ts saft av sitron
1 ts sukker
0.25 ts salt
Blande alt og la trekke litt.

Fiskekaker har jeg lagt ut fr og her legger jeg inn lenken til de:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html

Smakelig mltid :)

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
Trykk p linken 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Grnnsaks- og kjttpudding

  • 30.01.2017, 12:39

Dette er utrolig godt samt at det er veldig lett å lage. Når du er igang kan du lage mye og fryse i aliminiumsformer.  Dette er kjekt å ta opp av fryseren på hektiske dager og de kan fryses i rå tilstand. Ta opp kvelden før bruk og sett i kjøleskapet.

Grønnsaks- og kjøttpudding
Nok til 4-5 voksne

400 g karbonadedeig elr kjøttdeig
400 g amerikansk grønnsaks- blanding (tint)
1 finhakket løk
1 dl fløte, melk eller vann etter ønske
2 egg
3 ss potetmel
2 ts salt
2 ts malt ingefær
1 ts pepper
En halv muskatnøtt eller 0.5 ss malt

Slik gjør du:

Ha alt i en bolle. Bland godt sammen. Jeg foretrekker å bruke hendene.


Smør en form med nøytral olje. Denne formen er 1.5 liter.
Fyll massen i formen.


Sett ovnen på 180 grader med en ildfast form med vann på en rist på nederste rille (den må romme formen med puddingen)
Når temperaturen er nådd så sett kjøttpuddingen ned i formen med vannet. Stek i 60 minutter. Om du ønsker kan du hvelve den på ett fat før servering.

Fløtesaus
(du kan bruke vanlig brun saus om du vil
Lag bruning av

100 g smør
1.5 dl mel.
Ta gryta til side og tilsett 6 dl kraft eller vann.
La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.
Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.

Er du i tvil om hvordan lage bruning til saus? Da kan du se min video og lese mine gode råd her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Kålstuing:
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! Hakk opp
1/2 kål i passe småbiter.
Legg i lettsaltet vann.
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. Ta av 1 dl av kokevannet når den er ferdig kokt og sett til side.
Hell så kålen i ett dørslag.
Smelt 2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel.
Tilfør umiddelbart 6 dl melk samt kålvannet og ett par ts muskat.
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn.
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.



10 Kommentarer

















Ukesmeny 5

  • 29.01.2017, 16:35



0 Kommentarer

















Brownies i rund form

  • 29.01.2017, 13:34

Ingredienser:
3 egg 

4 dl sukker 

1 ss vaniljesukker

1 klype Maldonsalt ( ferdig knust ca 1 ts)

1.5 dl bakekakao

2 dl hvetemel

200 g smeltet avkjlt smr



Fremgangsmte:

Eggene vispes lett, bland inn alt det trre, mens du rrer det inn tilsetter du smret.

Ha rren over i en 26 cm rund form og stek midt i ovnen p 175 g i ca 30 min.

Sjekk med en bakenl eller lignende mot slutten. Den skal vre litt klissete.

La avkjle seg litt fr du drysser over litt melis. 

Perfekt med vaniljeis og br til.

                      Jenny

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rmme

  • 27.01.2017, 21:01

Dette er vel det nrmeste vi kommer "tacomat" her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g 2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rd paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut


Tomatsalat
2 store tomater
En halv rdlk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min p guacamole finer du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjr du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du nsker kan du bruke feks hvitlk og chili eller annet du liker. Smelt smr i en panne. Vent til smret ligger brunt og stille fr du har i biffkjttet. Du skal svidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.


Bruk en fiskese ta ut kjttet med eller hell det i ett drslag s vsken renner av (du nsker ikke vt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grnnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Fr brukte jeg form men n bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Str over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg s p mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Sett nederst i forvarmet ovn p 200 grader nederst i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rmme. Om du nsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt

 


Velbekomme :)



11 Kommentarer

















Kjttboller (stekte)

  • 25.01.2017, 09:52

Kjttboller kan man endre krydring p i det uendelige.  Dette er en relativt enkel oppskrift men den har likevel mye smak. Ikke minst passer de til mye forskjellig feks bde i suppe og i mos.

Kjttboller
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 lk
0.5 - 1 dl flte, farris eller vann
3 ts salt
1 ts pepper
1 ss muskat
2 ss griljermel
2 ss potetmel
2 egg


Mos lken med stavmikser eller finkutte s godt du klarer. Ha det sammen med karbonadedeigen i en bolle. Ha i resten. Elte sammen med hendene og forme sm boller. Det er lurt ha vt hnd og vt skje. Da blir det mye enkerere.   Stek i smr p litt over middels varme. Snu de jevnlig.
Hvis resten av middagen ikke er klar samtidig kan du sette de i ovnen i ildfast form p 100 grader til resten er klart.

 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



5 Kommentarer

















Kyllinggrateng med karri, surst gulrot og poteter

  • 24.01.2017, 18:45

Jeg er utrolig glad i grateng men det blir mest klassiske varianter. Idag fikk jeg imidlertidig en ide til en for meg ny variant.

Kylling & karrigrateng
Nok til en familie på 4 i to dager

400 g kyllingfilet
2 dl makaroni
1 brokkoli
1 liten purre
100 g margarin
2 dl hvetemel
1.2 liter lettmelk
4 egg
3 ts karri
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 ts sitron
Panko eller griljermel


Smelt smør. Rør raskt inn melet. Hell i melet gradvis mens du visper. Ha i krydder og rør klumpefritt. La putre på middels varme i 7 min.


Sett den til avkjøling.
Kok makaroni etter pakkens anvisning. Sett til side.

Kutt kyllingfilet i små biter og stek i stekepanna med ett lett dryss salt. Sett til side.


Skjær opp purre og surre den lett i litt smør. Sett til side.


Skjær bort mesteparten av stilken på brokkolien og del opp i små biter.


Kakk eggene og ha innholdet i sausen (når sausen er avkjølt) .
Ha i kylling, makaroni og purre.
Bland alt godt.


Ha alt over i en ildfast form og strø over panko eller griljermel.


Stek på nederste rille på 200 grader i 45 min.

I mellomtiden koker du poteter og lager sursøt gulrot.

Sursøt gulrot
4 store gulrøtter
0.5 dl vann
3 ts sukker eller søtning
0.5 dl saft av sitron.

Server gjerne med smeltet smør.
Velbekomme.



9 Kommentarer

















Ukesmeny 4

  • 22.01.2017, 15:11



2 Kommentarer

















Svinefilet & tagliatellesnadder

  • 17.01.2017, 16:51

Idag fikk jeg lyst å lage en litt annerledes variant av pastamiddag.  Det ble nydelig så jeg håper du har lyst å prøve.

Oppskriften er nok til 4-5 voksne

Tagliatelle ( ca 500 g tørrvare)
Ca 400-500 g svinefilet
En halv stor rød paprika
En halv stor grønn paprika
En liten løk

Sausen:
2 ss smør
2 ss mel
3 dl vann
2 dl fløte
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts sambal oelek
Tips: Har du små barn kan du halvere eller kutte ut sambal oelek.

Sett på pastaen til koking etter pakkens anvisning.

Smelt smør i en panne. Ha i mel. Rør rundt til dette blir brunt.


Hell i vann og la dette småkoke 10 min. Ha i salt, pepper og sambal oelek. Ha i fløte og la dette putre videre mens du gjør resten.

Skjær opp svinefilet og grønnsaker.


Smelt smør i en panne. Vent til smøret er brunt og ha så i svinekjøttet og løken. Ha i 1 ts pepper og 1 ts salt. Stek på max varme mens du vender rundt. Når dette er nesten ferdig stekt så ha i paprikaen.
Ha sausen i stekepannen med kjøttet og la det putre ett par minutt. Ha i avrent ferdikokt pasta og vend rundt. Server umiddelbart.



21 Kommentarer

















Ukesmeny 3

  • 15.01.2017, 16:24



0 Kommentarer

















Akevittsaus

  • 14.01.2017, 17:40

Akevittsaus:

1/2 dl hel svart pepper
2 korker akevitt ( eks Gammel reserve)
3 dl flte
1 ts sitron
1 ts dijonsennep
Smak til med salt
Rist pepperkorn p middels varme i trr panne. La pannen vre i stadig bevegelse. Nr det kommer en stlig lukt fra pepperet, hell p to korker med akevitt. Ha s i kremflte, sitron og dijonsennep. Smak til med salt. La putre i 5 min. Sil bort pepperet fr servering.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Lys peppersaus

  • 14.01.2017, 17:39

Lys peppersaus:
1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl flte
1-2 ts dijonsennep
1 ts salt
2 ts pepper 
2 ss creme fraiche

Rist hel pepper p middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent p stlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.
Tilsett s flte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om nskelig.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Kald chilibernaise

  • 14.01.2017, 17:34

 

Kald chilibernaise
2 dl crme fraiche
0.5 dl majones
1 ss hvitvinseddik
2 ts estragon
3 ts hakket frisk persille
1 ts lkpulver  (eller hvitlk)
Fersk rd og grnn chili etter nske.
Bland alt. Om du nsker at sausen skal ha farge stavmikser du chilien.
Sett kaldt og serveres kald.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Cognacsaus

  • 14.01.2017, 17:31

Cognacsaus
1 dl cognac ( den du vil)
1 dl flte
50 gram iskaldt smr
2 ts rdvinseddik
1 ts Dijonsennep
0.5-1 ts pepper etter nske
0.5- 1 ts salt etter nske
1 ss biffkraft

Finn fram en liten gryte. Sett p plata med gryta p og la gryta bli varm. Hell i cognacen. La det redusere i ett minutt. Ha i flte og krydder. La det smputre noen minutter.
Rett fr servering visper du inn terninger med iskaldt smr og 1 ss kraft fra pannen du stekte kjttet i.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Mojito

  • 14.01.2017, 13:15

Mojito er en av de aller beste drinkene jeg vet om. Mulig det skyldes forkjærlighet for lime.
Slik foretrekker jeg min mojito

Oppskriften er til 2 slike glass

8 cl hvit rom ( Havana club)
30 store eller 60 små mynteblader
1 dl club soda eller farris
1 lime
0.5 dl limesaft
4 ts brunt sukker
2 ts hvitt sukker
8 isbiter

Slik gjør du:
Fordel mynte og sukker i glassene. Bruk en skei eller annet og stamp godt i glassene for å presse ut saften av mynten. Del en lime i 8 båter og fordel i glassene.Knus isbiter med feks en blender. Ha isen oppi. Ha i rom, farris og limesaft. Rør rundt og nyt.



8 Kommentarer

















Jambalaia med tagliatelle

  • 09.01.2017, 19:12

Jambalaia er en smakseksplosjon av kreolske smaker. Vanligvis brukes smaksrik plse som chorizo og ris til dette, men jeg bruker ikke det.
Slik ble det da jeg tok ml p Jambalaia idag.
Nb! Om du nsker en sterk Jambalaia s kan du doble der jeg skriver doble.

Jambalaia (til 4 stk)
3 store kyllingfileter
1 neve med reker
1 stilk stangselleri
1 lk
1 rd paprika
En halv "butikkurt" med bladpersille
1 boks tomater
3 stilker vrlk
3 dl vann
En halv fersk jalapeos uten fr (evt doble )
1 ss lkpulver
1 ts Cayenne pepper  (evt doble)
1- 2 ts salt etter nske
1 ts timian
3 fedd hvitlk (finhakkes)
0.5  ts pepper (evt doble)
1 hnsebuljong
3 store laurbrblad

Slik gjr du:
Del kyllingfiletene i to. Krydre med cayennepepper og salt.
Finhakk stangselleri, jalapeos, lk og paprika.


Ha olje i en stekepanne. Nr den er varm s legg i kyllingen. Stek kyllingfiletene 30 sekunder p hver side. Ha i stangselleri, lk, jalapeos og paprika og skru ned varmen til middels. La dette surre i 5 min. Ta ut kyllingen ( den skal tilbake i gryta etterp. )
Kok opp 3 dl vann med hnsebuljong. Ha over i stekepanna. Tilsett tomat og resten av krydderet.
La dette putre i 20 min p middels varme.
Nr dette putrer, rens rekene og hakk opp vrlk. Riv bladene av bladpersille.
Nr blandingen har putret i 20 min s legg kyllingen tilbake. Snu kyllingen ca hvert 5. min.
Kok tagliatelle etter pakkens anvisning. La renne av.
Nr gryten har ftt putret 40 min totalt s ha i den ferdigkokte tagliatellen sammen med reker, vrlk og bladpersille.  


Vend rundt og server umiddelbart.

Nb! Det er lurt smake p sausen etter 20 min  for se om du nsker ke p krydringen.
Velbekomme.



4 Kommentarer

















Ukesmeny 2

  • 08.01.2017, 17:01



0 Kommentarer

















Kinesisk stekt ris med skinke,erter, reker og gulrot

  • 06.01.2017, 18:03

De aller fleste som har spist på kinarestaurant har også spist stekt ris. Det er gode smaker som er lett å like for de fleste. De karakteristiske smakene som gjenkjenner denne risen er sesamolje og oystersaus. Dette er også en grei middag når man har rester å bruke opp. 

Stekt kinesisk ris
Nok til 5-6 voksne

4 dl ris ( tilberedes på vanlig måte)
200 g finstrimlet (røkt) skinke
6 egg
3 dl reker
2 dl erter ( frosne eller hermetiske)
1 stor gulrot
5 ss oystersaus ( eller mer)
3 ss sesamolje ( eller mer)
1-2  ss soyasaus
Retten er mild i smakene og du kan derfor øke med sesamolje og oystersaus om du vil.

Kok ris og sett til avkjøling om du ikke har rester. Rens opptinte reker.  Skrell gulrot og skjær i tynne små staver. Visp sammen eggene i en bolle.
Ha nøytral olje i en panne og sett platen på max. Ha i gulrotstavene og la de frese i oljen ca 1 min.


Ha så i sammenvispede egg. Rør dette kjapt rundt til det stivner. Ha i avkjølt ris, skinke, erter, oystersaus og sesamolje. Vend rundt mens du steker i noen minutter. Smak om du ønsker å øke med oystersaus og sesamolje. Rett før servering så vend inn rekene.
Velbekomme



1 Kommentar

















Brun lapskaus

  • 04.01.2017, 16:53

Gryter er kjrkomment lage.  Det er lite arbeid og det metter mange og lett like for de fleste. Ikke minst fr man brukt masse deilige grnnsaker.


Brun lapskaus
( til en familie i to dager)
Serveres med brd eller flatbrd

700 g hyrygg
80 g smr
1.5 dl hvetemel
1 - 1.2 liter kraft (eller vann + buljongterning)
1 ss soyasaus
(1 ts salt)
1 ts pepper
1 liten klrot
2 store gulrtter
En halv sellerirot
En halv persillerot
10 poteter
1 liten purre

Skjr opp romtemperert kjtt i biter og grnnsaker i terninger. Persillerot og sellerirot skjres mindre pga de er veldig konsentrert p smak.

 

Smelt smret i en gryte. Vent til smret ligger brunt og stille fr du har i kjttet. Stek p sterk varme 1-2 minutter. Hell over melet. Vend rundt hele tiden til du kjenner en brunet lukt (1-2 minutter). Flg senne linken for se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html               

Hell p kraft/vann. Ha i grnnsakene minus poteter og purre. Gi ett oppkok under omrring. Ha i smakstilsetninger. La dette smkoke i 30 minutter. Ha n i poteter og purre. La det smkoke i ytterligere 20 minutter. Ta noen smaksprver av terningene for se om det er gjennomkokt.  Server:)



9 Kommentarer

















Ukesmeny 1

  • 01.01.2017, 15:13



2 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik