Lettvint mandagskos på 3 min.

  • 29.02.2016, 20:44

Lettvint mandagskos for 2

1 stor neve jordbær (kan bruke frosne)
2 ss creme fraiche lett
1 neve mandler
1/2 appelsin
1 ts melis
1 ts sitron
1 ts sukker
Bland sammen crème fraiche  med sukker, melis og sitron.
Skjær appelsin i båter.
Tin jordbær om de er frosne
Hakk opp mandler.
Anrett

Tanja 



0 Kommentarer

















Cappuchino

  • 29.02.2016, 16:01

Cappuchino
2 dl sterk kaffe
1 dl melk
Kanel og brunt sukker etter ønske
Varm melka til den så vidt ryker. Ha den i dyp beholder. Pisk med vispen på stavmikseren i ca 1 min til den har skummet seg. Ha kaffe i en kopp. Fyll på med melkeskummet. Serveres med brunt sukker og kanel.

Tanja 



0 Kommentarer

















Kylling wraps med dressing og grønnsaker

  • 29.02.2016, 15:54


Kylling wraps med dressing og grønnsaker 
2 pers

2 kyllingfileter
2 ss soyasaus
1 ss akasiehonning 
1/2 lime
2 ss hindu kyllingkrydder
Del kyllingfiletene i biter og ha de i en liten pose. 
Lag marinaden og hell den i posen og knyt igjen. 
Vend på posen iblant. 
La dette ligge å trekke i 30 min. 

Dressing:
4 ss crème fraiche 
1 1/2 ss sitronsaft
2 ts hindu kyllingkrydder
1 ts løkpulver
1 1/2 ts Dijon sennep. 
Ruccola, rødløk, purre, paprika og revet ost om ønskelig. 
1 stor tortillalompe pr pers.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Grove hverdagspannekaker

  • 29.02.2016, 15:40


Grove hverdagspannekaker
14 stk
2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
50 g smør (smeltes)
4 egg
1 liter melk

      Tanja 



2 Kommentarer

















Ovnsomelett

  • 29.02.2016, 15:25


Ovnsomelett
4 pers

6 eggeplommer 
10 ss fløte
Piskes
Smak med salt og pepper 

Ha i : 
5 oppkuttet grillpølser
1 løk oppkuttet 
1/2 purre
1/2 paprika 

Ha over i ildfast form. 
Stivpisk de 6 eggehvitene og vend inn i resten. 
Ha på ost. 
Stekes i ovn på 200 grader i 25-30 min midt i ovnen. 
Server med salat og evt brød. 
Velbekomme. 

         Tanja 



3 Kommentarer

















Blomkål og pølseform med sting

  • 29.02.2016, 15:20


Blomkål og pølseform med sting avTanja 
5-6 pers

3 små blomkål
1/2 stor purre
10 grillpølser
100 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
2 ts sambal oelek 
1 ts Cayenne
200 g ost (mozarella)
Smak til med salt 

Lag jevning av smør og mel. 
Spe med melk og fløte under visping. 
Ha i krydderet. 
La putre 5 min.

Sett til side.

Del blomkålene i små buketter. 
Kutt purre og pølser. 
Bland sammen i en stor ildfast form. 

Hell over sausen. Strø over ost. 
Sett forma nederst i forvarmet ovn på 200 g.

Etter 25 min er blomkålen aldente med tyggemotstand. 
Ønsker du den mykere stek i 35 min. 
Serveres feks med ruccola og tomat. Velbekomme.

                  Tanja 



0 Kommentarer

















Biffpasta med ruccola

  • 29.02.2016, 14:40


 Biffpasta med ruccola
4 personer

500 g tagliatelle
400 g entrecote eller annet biffkjøtt
3 dl fløte
1 boks snøfrisk
3 ss rømme
2 eggeplommer
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika 
5 cm purre
1/2 løk 
Ruccola

Kok pasta etter anvisning på pakken. 
Hakk opp paprika, purre og løk.
Skjær opp biffkjøttet og strø på salt og pepper. 
Stek hurtig på høy varme. 
Tilsett så grønnsakene og skru av varmen. 

Sausblandingen : 
Sett plata på laveste varme. 
Ha i fløte, rømme og 1snøfrisk. 
Pisk forsiktig mens alt smelter inn. 
Krydre med 
1 ts piffi, 
Smak til med salt og pepper 
Og Santa maria chili exploision. 

Ha pastaen i ett dørslag og hell den så tilbake i panna. 
Ha 2 eggeplommer i sausblandingen og visp lett. 
Tilsett umiddelbart i gryta med pasta. 
Hell over biffen og grønnsakenr. 
Vend alt rundt så det blander seg godt. 
Server. Velbekomme.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta i Briesaus

  • 29.02.2016, 14:35


Pasta i Briesaus 
4 pers
Stek 2 pk bacon.
Kok en halv pakke spaghetti.
Kutt opp endel purre og vårløk.
La spaghetti renne av og ha over i gryta igjen på middels varme.

Tilsett
2 dl fløte
200 g brie.
La det smelte inn.
Strø bacon purre og vårløk bacon mens du vender rundt hele tiden. Server.

             Tanja 



0 Kommentarer

















Smaksrik barnevennlig kyllingsuppe

  • 29.02.2016, 14:28


Smaksrik barnevennlig kyllingsuppe 

Stek 400 gram kyllingfilet i småbiter

Med 1 ss hindu kyllingkrydder.

Smelt 3 ss smør i en kjele 

Tilsett 3 ss mel. Ha i 5 dl vann,5 dl fløte og 3 dl eplenektar og visp.
Ha i kyllingbitene mens det putrer på lav varme.

Ha i 1/2 rød 

1/2 gul paprika,

10 cm purre

2 stilker vårløk.

Tilsett 1 ss worchestersauce,

1 ss soyasaus,

1 ss hindu kyllingkrydder,

Smakt til med salt og pepper 
Server med rundstykker. Velbekomme.

          Tanja 



4 Kommentarer

















Iskaffe

  • 29.02.2016, 14:05

Iskaffe
2 ss nescafe
1.5 - 2.5 ss sukker etter ønske.
2 ss vann
6 isbiter
Melk etter ønske
Slik gjør du: ha nescafe, sukker og vann i en shaker. Rist kraftig til det er oppløst. Ha isbiter i ett glass. Hell kaffeblandingen over. Fyll opp med melk. 

Tanja



2 Kommentarer

















Biff stroganoff

  • 29.02.2016, 13:58


Biff stroganoff 
4-6 pers

Grovhakk 2 store løk og 1 paprika, og la dette surre i en kasserolle med litt smør.

Stek 700 gram ytrefilet på kort tid på sterk varme med ett dryss salt og pepper. 
Bruk stavmikser på løken og paprikaen. 
Tilsett 8 dl creme fraiche
3 dl fløte. 
Ha nå i biffkjøtt. 
Ha vann i stekepanna og kok ut krafta av biffen. 
Tilsett sjyet i kasserollen. 
Tilsett 2 ss soyasaus, 
1 ss worchestersaus, 
3 ss tomatpure og 
3 ss kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 

Hvis du bruker ytrefilet holder det med 10-15 min koking. Men ved bruk av høyrygg bør den koke minst 1 time gjerne 2.
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 


Velbekomme.

              Tanja 



4 Kommentarer

















Viltskav og grønnsaker i tortilla med tyttebærrømme

  • 29.02.2016, 13:54

Viltskav og grønnsaker i tortilla med tyttebærrømme 

4 pers
6-8 tortillalefser
6-800 g viltskav
Grønnsaker etter eget ønske
(Jeg hadde salat,gul og rød paprika, mais, purre og rødløk.)
Stek viltskav i smør med salt,pepper og timian.

Tyttebærrømme:
Vend inn 6 ts rørt tyttebær i en halv boks rømme.

Tortillalefsene er kjøpt da jeg enda ikke har komponert en oppskrift jeg er fornøyd med.

         Tanja 



0 Kommentarer

















Caffe latte

  • 29.02.2016, 13:23

Caffe latte
1 glass
Lag dobbel så sterk kaffe som du bruker.
Ha 1 dl over i ett glass.
Ta 2 dl melk og varm den til det såvidt begynner å ryke. Bruk vispen på en stavmikser og visp i ca 1 min.
Tilsett brunt sukker etter eget ønske☺

Tanja



3 Kommentarer

















Pasta carbonara

  • 29.02.2016, 13:19



Pasta carbonara
6 personer
2 - 3 pk bacon
3 dl pamesan

Eggeblanding:
6 eggeplommer
6 ss rømme
6 ss fløte
Salt og pepper

1 pk spagetti

Stek 2-3 pk bacon
Riv opp 3 dl parmesan
Lag eggeblandingen
klipp ruccola og ha oppi. Kok en hel pk med spagetti.
Da den er ferdig kokt og silt av så sett gryta med spaghetti på lav varme på ovnen.
Vend inn baconet. Hell eggeblandingen over og rør rundt til alt er dekt.
Server evt med godt brød.

Velbekomme.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Kryddermix kylling

  • 29.02.2016, 12:37

2.5 ts paprikapulver
1.5 ts løkpulver
1/4 ts koriander
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
1/5 ts chilipulver
En liten klype kardemomme.

          Tanja 



2 Kommentarer

















Norges største matgruppe med 76 000 medlemmer finner du her:

  • 29.02.2016, 10:11

Mat fra bunnen :

https://m.facebook.com/groups/717326078284415?ref=bookmarks



0 Kommentarer

















Heisan kjære lesere:)

  • 29.02.2016, 10:08

Er det noe spesielt dere savner av oppskrifter eller kategorier på bloggen vår så skrik ut :)

Beklager litt hastverksarbeid og at bloggen ikke er optimal enda, vi er bare amatører som gjør så godt vi kan. Veien blir til mens vi går:)

Mvh Tanja, Camilla, Grethe og Elisabeth



3 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 9

  • 28.02.2016, 18:23

Uke 9 2016 

Tirsdag;

Stekt ris med orientalsk vri
( her med kylling, egg og grønnsaker)

6-7 reddiker deles i tynne skiver. 
8 cm purre Hakks opp

Del opp rester av kylling eller svin. 
Ha mye olje i en dyp stekepanne eller wokgryte. 

Når den er varm tilsetter du grønnsakene 
og smak til med salt og pepper.

 
Etter ett min dytter du de til ene siden og knekker ned i 4 egg. 
Surr disse med stekespaden så det blir en løs stekt masse.

 
Da eggene er stekt tilsetter du 1 liter ferdigkokt ris sin er kokt med 2 ts gurkemeie. 
Vend rundt. 
Krydre med 
1 ss spisskummin,
1 ss karry,
1 ts red curry og 
1 ts ingefær. 
Smak til med salt 
Til slutt tilsetter du en boks med erter på boks.

Onsdag:


Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure, ruccola salat , cherrytomater, bacon og poteter 
4 pers

Skreien ( ca 600-800 g): 
legg skreien i serveringsstykker med skinnsiden ned. 
Salt godt med maldonsalt. 
La fisken ligge slik i ca 30 min. 
Skyll raskt av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. 
Salte og pepre forsiktig. 
Stek den i godt smør først med skinnsiden ned på litt over middels varme i 4-5 min. 
Snu så forsiktig og stek 3-4 min på andre siden. 
Nå bør den være ferdig og perfekt flaket.

Skrell og kok asterix poteter i ca 22 min med salt.
Stek 150 -300 gram bacon

Lettvint ertepure: ha en boks hermetiske erter i en liten gryte og dekk såvidt med fløte. 
La koke i 10-15 min. Kjør blandingen med stavmikser. 
Tilsett en klype sukker og smak til med salt og pepper.


Torsdag:

Pasta di parma
Til 2 personer

En neve spaghetti
(Egen lagret eller kjøpt)
Minimum 50 g parma/serrano/stranda-skinke
1.5 dl fløte
50 g parmesan
0.5 ts pepper
Kok spaghetti en.  Varm opp fløte og smelt inn parmesan og ha i pepper.
Hell fløteblandingen over den ferdige spaghettien og vend godt om.
Serveres med ett dryss frisk gressløk om ønskelig.

Søndag:




Flesk og duppe av Tanja

( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)

Rotmos : 
En stor eller to små kålrot kokes mør med
3 gulrøtter og
2 store poteter. 
Stapp den med 
150 gr smør 
3-4 dl fløte.
1 ss muskat, 
Smak til med salt og pepper 

Flesket: 
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin. 
Legg fleskeskivene i ovnen på 100 grader så de holder varmen. 
Ta vare på stekefettet.

Duppe: 
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med 
5 strøkne ss mel. 
Tilsett
6-8 dl melk mens du rører hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus. 
La det putre i 10 min. 

Tilsett 
1 ts salt, 
1 ts pepper 
1/2 ts muskat 
2 ss frisk gressløk. 
Smak til med salt og pepper 

Kok poteter. Velbekomme


 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Stor Barbiekake

  • 28.02.2016, 12:05


Stor barbiekake 
Du trenger : 
Mel
egg
Sukker
Bakepulver
8 bananer
1 glass jordbærsyltetøy
2 bokser kremfløte
Paste: 
2 ruller med rosa og 1 hvit.
Kakepyntboks med glitter og perler.
Utsikkere og spiselig lim.

Rullekake ( du trenger 5 stk)
5 egg
200 gr sukker
150 gr mel
1/2 ts bakepulver
2 ss bakekakao

Pisk eggedosis, vend bakepulver og mel forsiktig inn med en slikkepott. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min. 
Vendes over på et bakepapir kledt med sukker. 
Ha over et fuktig kjøkkenhåndkle legg på fyll og rull sammen.
Når den er avkjølt rulles den ut, ha på pisket krem og syltetøy og rull sammen.

Gele: 
lag etter pakkens anvisning og la den kun halvstivne.
Bananer: del opp i skiver. 

Framgangsmåte:
Kle en stor bolle (ala kenwood) med plastfolie.
Dytt biter av rullekake, gele og banan lagvis i bollen til en tett masse. La den stivne over natta. 

Pyntingen :
Lag hull på toppen og dytt pladtkledd barbie ned i. 
Jeg bruker kjernehusfjerner. 
De selger også kun overkropper. 
Kjevle ut den rosa pasten og legg rundt. 
Bruk vann på fingre for å jevne skjøter. 
Kjevle 3 cm brett rektangel og legg det på overkroppen. 
Bruk finger med vann for å dytte pent sammen.
Kjevle den lilla pasten som firkant og legg som slep bak. Bruk restene av pastene til å stikke ut hjerter. 
Fest på med spiselig lim. Bruk perler fra kakepyntboksen og pynt kantene. 
Jeg dyppet de i spiselig lim og festet de med pinsett. 
Til slutt dyttet jeg pensel i vann og så glitter og strøk det på for en skinnende effekt. 
Dette er ett tidkrevende prosjekt. Sett av noen timer. Lykke til.

           Tanja



0 Kommentarer

















Sprudlende hvit sangria.

  • 27.02.2016, 21:18

1 flaske  cava eller prosecco
3 dl tonic water
2 cl brandy
2 cl bananlikør
1 ss sitronsaft
1.5 dl sukker (vær forsiktig når du har i sukker ellers vil det bruse over.

1 eple og 1 appelsin deles i skiver og biter og haes i.

Tanja 



4 Kommentarer

















Lettvint tortilla snadder

  • 27.02.2016, 19:30

Lettvint tortillasnadder for 2
1 med kylling
1 med skinke

1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
1/2 rødløk
5 cm purre
1 boks mais
2 never oppkuttet  skinke
2 never oppkuttet kylling
Ost etter ønske
Stek kyllingen med ett lett strø av hindu kyllingkrydder, paprika og løkkrydder. Sett til side.
Legg en tortilla lompe i 2 stekepanner. Sett på medium varme. Legg litt ost i bunnen. Legg på kylling på den ene og skinke på den andre. Hakk opp grønnsaker og fordel. Legg tortilla lefse oppå. Legg ost på toppen. Krydre den med skinke med oregano og den med kylling krydres med paprika. Legg på lokk eller aluminiumsfolie. Stekes til osten er smeltet.
Godt med rømme,salsa og guaccemole.

         Tanja 



2 Kommentarer

















Fondueaften

  • 27.02.2016, 16:08

Til 2 personer
1 kyllingfilet
I biff
Deles i biter og stekes i fonduegryta

Pommes noisette
9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak
Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.
Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret. Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl. Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko. Det er fint å bruke to teskeier å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy. La renne av på kjøkkenpapir

Chili cheese boller
Jarsberg (eller annen ost)
4 chili etter ønske
Mel
Egg
Panko/brødsmuler
Del ost i biter. Lag hull med feks kjernehusfjerner. Dytt inn finhakket chili. Vend bitene i egg,så mel, egg igjen og så panko. Friteres i 2-3 min.
La renne av på kjøkkenpapir

Lag tempurarøre. (Se oppskrift på fish & chips )
1-2 løk
Mel
Egg
Del løken i ringer. Dypp i egg, så mel og så dyppes de i tempurarøre.  Friteres i ca 3 min til de er gylne.
La renne av på kjøkkenpapir. 

Kylling dip
1 dl rømme
1 ts hindu kyllingkrydder
1/2 ts løkpulver
1 ts paprika
1 ts Cayenne
1 ts eddik
1 ts lime eller sitron
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke.

Orientalsk dip
1 dl rømme
1 ts ingefær
1/2 ts spisskummin
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts lime
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke

Indiskinspirert dip
1 dl rømme
1/2 ts red curry
1/2 ts koriander
1 ts garam masala
1 ts tandoori
1 klype sukker
Rør sammen og la trekke

Svart dip
2 ts crema balsamico
1 ts soyasaus (kikkoman)
2 ts lime
1 ts ingefær



2 Kommentarer

















Bakt fylt eple

  • 26.02.2016, 19:48


Bakt fylt eple
4 pers

Ta ut kjernen på 4 pink lady epler.

Lag en blanding av
2 ss smør,
2 ss melis 
1 ts kanel 
En liten neve opphakka nøtter. 
Ha fyllet i hullet etter kjernen. 
Smelt 3 ss smør med 1 ts kanel .
Ha epla i ildfast form og hell smørblandingen over. 
Strø over perlesukker. 
Bak i ovnen på 200 g i 25-30 min. 
Pisk krem og hakk opp en ny liten neve mandler. 
Server dette ved siden av eplet

Tanja 



2 Kommentarer

















Plankebiff for to

  • 26.02.2016, 15:32

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



8 Kommentarer

















Kjøttrull med brie og purre

  • 25.02.2016, 22:28


Kjøttrull med brie og purre

Legg gladpack på benken. 
Ta 600 gram karbonadedeig og kna den utover i rektangel. 
Legg to lag med brie på den lange siden 10 cm fra nærmest deg selv og 
1/2 purre i skiver
rødløk. 

Krydre med salt og pepper evt annet krydder. 
Rull med gladpacken bort fra deg selv. 
Tett kantene. Fjern gladpack og legg i ildfast form. 
Krydre med mer salt og pepper oppå. 
Ha litt smør i forma. I ovnen på 200 grader i 45 min.

Saus : 
Varm opp 3 dl fløte.
100 gram brie ( fjern utsiden av brien). 
La brien smelte inn. Smak til med så mye salt og pepper som du ønsker.

Tilbehør : 
Salat med spesielt drue er godt til pga sødmen. Gjerne med søt gul paprika. Ris er godt til.
Velbekomme.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Baileys-karameller (gryte)

  • 25.02.2016, 19:10

2 dl lys sirup

1.5 dl fløte

1 dl baileys

2 dl sukker

2 ss whisky

1 ss smør


La alt putre på svak varme i en time. Rør en sjelden gang. Ferdig når vanntesten er bestått.
Du må dryppe litt av massen i ett glass med kaldt vann. Når massen ikke synker til bunns og du klarer å forme enn kule så er den klar😊

Myke og gode med en deilig ettersmak 😊

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 



13 Kommentarer

















Tørk din egen frukt

  • 25.02.2016, 15:48

Liker du å spise frokostblandinger med tørket frukt eller liker du å spise sunnere snacks som eplechips med kanel ? Kjøp en sopp og frukttørker eller stek div frukt i stekeovnen på varmluft på 55 grader. Hvor lang tid det tar avhenger av frukten og tykkelsen på de fint snitta fruktskivene.



2 Kommentarer

















Eplechips med kanel

  • 25.02.2016, 15:29

Eplechips med kanel
Skjær eple i helt tynne skiver med ostehøvel eller slicer.
Ha de i sopp og frukttørker eller i stekeovn på varmluft på 55 grader i 2-4 timer alt etter tykkelse.
Strø på kanel og kos deg.

        Tanja



4 Kommentarer

















Pasta di parma

  • 25.02.2016, 13:45

Pasta di parma
Til 2 personer

En neve spaghetti
(Egen laget eller kjøpt)
Minimum 50 g parma/serrano/stranda-skinke
1.5 dl fløte
50 g parmesan
0.5 ts pepper
Kok spaghettien.  Varm opp fløte og smelt inn parmesan og ha i pepper.
Hell fløteblandingen over den ferdige spaghettien og vend godt om.
Serveres med ett dryss frisk gressløk om ønskelig.

               Tanja 



0 Kommentarer

















Dessertlapper med krem og jordbær.

  • 24.02.2016, 19:44

Dessertlapper med krem og jordbær
6 stk (små)

2 egg
1 ss sukker
1 dl mel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Rør sammen og la stå i 10 min.
Stek i panna i godt smør 3 om gangen på litt over middels varme.

Pisk krem etter ønske og server med raspet kokesjokolade og jordbær.

Tanja 



0 Kommentarer

















Honningglaserte og saltbakte mandler av Tanja 

  • 24.02.2016, 18:27


Honningglaserte og saltbakte mandler 

5 dl vann
3 ss maldonsalt (eller grovsalt)
Varmes opp
Rør til saltet er oppløst. 
Dra gryten til siden og ha i 5 dl mandler. 
La det stå i 20 min. 
Hell av vannet og hell mandlene på stekebrett med bakepapir. 
Ta 2 ss honning og sildre over. 
Rør alt rundt og spre utover. 
Strø over ca 2 ss maldonsalt og rør de rundt igjen.
Stekes på varmluft midt i ovnen på 200 g i 18 min. Åpne ovnsdøra 3-4 ganger underveis 
NB om du ønsker litt sting kan du drysse på chili også



1 Kommentar

















Saltkokte & saltbakte mandler med ett hint av kanel og Cayenne pepper av Tanja 

  • 24.02.2016, 18:25


Saltkokte & saltbakte mandler med ett hint av kanel og Cayenne pepper av Tanja 

Ha 5 dl vann og 
3 ss maldonsalt eller grovsalt i en gryte.

Kok opp mens du rører til saltet blir oppløst. 
Sett gryten til side og ha i 5 dl mandler.
La dette stå 20 minutt. 
Hell av vannet. 
Hell mandlene på ett stekebrett med bakepapir. 
Dryss over 2 ss maldonsalt og ett dryss med kanel og ett tynnere dryss Cayenne pepper. 
Bland sammen med hendene og spre de utover. 
Stekes på varmluft midt i ovnen på 200 grader i 15 min. 
Åpne opp døra 4-5 ganger underveis så damp slipper ut. 
Avkjøles og ha det i tett boks eller glass



1 Kommentar

















Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure

  • 24.02.2016, 18:22


Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure, ruccola salat , cherrytomater, bacon og poteter 
4 pers

Skreien ( ca 600-800 g): 
Legg skreien i serveringsstykker med skinnsiden ned. 
Salt godt med maldonsalt. 
La fisken ligge slik i ca 30 min. 
Skyll raskt av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. 
Salte og pepre forsiktig. 
Stek den i godt smør først med skinnsiden ned på litt over middels varme i 4-5 min. 
Snu så forsiktig og stek 3-4 min på andre siden. 
Nå bør den være ferdig og perfekt flaket.

Skrell og kok asterix poteter i ca 22 min med salt.
Stek 150 -300 gram bacon

Lettvint ertepure: ha en boks hermetiske erter i en liten gryte og dekk såvidt med fløte. 
La koke i 10-15 min. Kjør blandingen med stavmikser. 
Tilsett en klype sukker og smak til med salt og pepper.

                Tanja



2 Kommentarer

















Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

  • 24.02.2016, 17:39

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker 

Nok til 4 middager for fam på 4

 

Pulled pork:

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitronsaft

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

 

Bland dette godt sammen.

Gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av 2 dl vann,

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 - 40 min.

Riv den fra hverandre med to gafler.

 

Fløtegratinerte poteter.

Del 15 poteter i skiver.

Kutt opp en løk. 

Dryss lett over med salt og pepper.

Fyll opp med fløte til potetene er dekket.

La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.

Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.

La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.

              Tanja 



1 Kommentar

















Helstekt Kylling

  • 24.02.2016, 17:29

SONY DSC

Helstekt Kylling 

1 kylling smøres inn med smør .

Salt og pepper 
Kyllingkrydder og paprikapulver 

Noen kladder smør i forma

I ovn ved 180 grader i en time .

La den hvile i 10 min

Saus til heltstekt kylling ala Tanja 
Surr opp 3 stk opphakket sjarlottløk 
1/2 halv paprika og 
3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min

Bruk stavmikser så det blir en jevn røre ca 15 min 
Tilsett

2 ss mel  2.5 dl vann 
Rør mens det putrer

 
Tilsett
2 ss creme fraiche  2 dl fløte 
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og  
2 ts paprikapulver
13 gode dråper sitron :
1 stk hønsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta på kyllingen

Idag servert med ris.

         Tanja



7 Kommentarer

















Blomkålsuppe med kjøttboller

  • 24.02.2016, 17:20


Blomkålsuppe med kjøttboller 

Skyll to store eller 4 små blomkåler. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.

 
Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
4 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker. 
Tilsett 4 dl kremfløte og 
4 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Da blader og stilket har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene.

Kjøttboller:
De kjøttbollene jeg hadde idag er milde barnevennlige og passer i den suppa. 
Lagde stor porsjon så jeg kunne fryse ned en del. 

1.5 kg karbonadedeig
3 egg
1.5 løk i stavmikser
5 ss knust kavring
5 ss potetmel
2 strøkne ss muskat. 
1 dl fløte. 
Jeg drar den raskt sammen med en hånd. 
Stekes på litt over middels temp.

             Tanja 



2 Kommentarer

















Blomkålsuppe med serrano og parmesan

  • 24.02.2016, 16:23


Blomkålsuppe med serrano og parmesan 


Skyll to små blomkåler eller en stor. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.


Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 
1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en 
1 liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta. 

Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
2 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker.

Tilsett 2 dl kremfløte 
2 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat
Smak til med salt og pepper 
Da blader og grovstilk har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre 20 min. 
Sprøstek serranoskinke i tørr panne. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene. Dryss litt parmesan over og nyt :)

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Lun kyllingsalat med karridressing og krutonger

  • 24.02.2016, 15:30

Lun kyllingsalat med karridressing og krutonger.
Til 2 personer

1 stor kyllingfilet
6 blader isbergsalat
2 never ruccola
2 ringer paprika
4 ringer rødløk
4 høvla skiver agurk (ostehøvel)
4 sukkererter
Stek kyllingfileten med salt pepper og litt karri på stekepanne på litt over middels varme til den er gjennomstekt. La hvile 10 min. Del den i skiver og anrett oppå grønnsakene.

Karridressing:
1 dl crème fraiche
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1 ts sitronsaft
En klype sukker.
Rør sammen og la den trekke litt. 

              Tanja



0 Kommentarer

















Cognacfudge av Tanja

  • 24.02.2016, 15:23


Cognacfudge

Smelt 425 g sukker på middels varme. 
Pass på at det ikke brenner seg. 
Tilsett 50 g smør. 
4 dl fløte og 
4 ss god cognac. 
Småputre i teflonpanne i 2.5-3 timer. 
Da slipper du å røre hele tiden. 
Finn riktig temperatur så den ikke koker over. 
Smør en liten langpanne og sett kaldt.



1 Kommentar

















Risboller av Tanja

  • 24.02.2016, 15:21


Risboller 
50 store

Smelt 1 pk delfiafett sammen med 2 plater lys kokesjokolade. 
Avkjøl.
Pisk eggedosis av 2 egg og 2 dl sukker. 
Hell den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen. 
Vend inn 1 pose puffet ris. 
Legg med skje i muffinsformer.
Rasp over mørk kokesjokolade. 
Oppbevares kaldt



0 Kommentarer

















Glaserte cognacmandler av Tanja

  • 24.02.2016, 15:19


Glaserte cognacmandler 

Ha
250 g mandler, 
1dl cognac
150 g sukker i en gryte.

Rør mens væsken fordamper. 
La mandlene sukre seg. 
La sukkeret smelte helt ned så mandlene blir blanke. 
Tilsett så en liten klatt smør og en en liten sprut med cognac. 
Hell ut på ett bakepapir. 
Oppbevar i krukke



0 Kommentarer

















Kylling og bacon pai

  • 24.02.2016, 15:02


Kylling og bacon pai 
4 Pers

Paideig :
150 gr hvetemel
100 gr smør
Smak til med salt
30 basilikumblader
2 ss vann
Del iskaldt smør i terninger og smuldre inn i deigen. Ha i de andre indigriensene. Sett deigen 30 min i kjøleskap mens du lager fyll.


Fyll :
1 pk bacon
300 g kyllingfilet
1/2 rød paprika
1/2 purre 
1/2 rødløk
1/4 brokkoli
Stek bacon og kylling i biter. Skjær grønnsakene i biter. 

Eggestand:
4 egg
2 dl fløte
Smak til med salt - Pepper

Visp dette godt sammen.
Bak ut deigen til en stor runding mellom to bakepapir. Ha den i smurt paiform og dra deigen godt over kanten. Prikk deigen nå med gaffel. Forstek den nederst i ovnen på 200 g i 5 min. Ta den ut og ha i eggestanden, kylling, bacon og grønnsaker. Du kan ha på ost, men det gjorde ikke jeg med denne. Stek videre nederst i 40 min på 200 g. Velbekomme.

         Tanja



4 Kommentarer

















Snadderkrutonger

  • 24.02.2016, 14:22

Snadderkrutonger.

Beregn 2 loff eller grovbrød skiver pr person

Skjær brød i skiver. Ha de i brødrister.  Ha godt smør i panna. Stek de ristede skivene til de er gylne med ønsket mengde salt. Legg de på kjøkkenpapir og la de renne av og tørke. Del i krutongstørrelse og legg i serveringsskål.  Strø på maldonsalt og fersk klippet gressløk.
Krydder varierer du etter hva du skal spise.
Kan oppbevares noen dager i tett boks.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Elg-kjøttkaker med kålstuing, poteter og ripsgele 

  • 24.02.2016, 12:21


Elg-kjøttkaker med kålsuing,poteter og ripsgele 
4 pers

Kjøttkaker: 
bland sammen
600 g elgkjøttdeig med 
1 egg
2 ss brødrasp eller griljermel
1/2 knust stor løk
1/2 ss muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Spe med 
1 dl fløte.
Løken og fløten gjør at elgkjøttet blir saftig og ikke tørt. 
Bland sammen raskt med hendene. 
Bruk våt spiseskei og form til kaker. 
Stek de på middels temp til de får stekeskorpe.
Trekk de så i elgkraft eller buljongvann i 10 min og ta de opp.

Saus :
Jeg bruker fløtesaus til dette og tilfører også litt soyasaus. Smak til. La den småkoke til melsmaken er borte. Tilsett så kjøttkakene.

Kålstuing. 
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! 
Hakk opp 
1/2 kål i passe småbiter. 
Legg i lettsaltet vann. 
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. 
Hell så i dørslag.
Smelt 
2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel. 
Tilfør umiddelbart 6-7 dl melk og ett par ts muskat. 
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn. 
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.

Velbekomme.

            Tanja 



10 Kommentarer

















 Biff stroganoff

  • 24.02.2016, 12:16


 Biff stroganoff 
4-6 pers

Grovhakk 
2 store løk og 
1 paprika
La dette surre i en kasserolle med litt smør.

Stek 700 gram ytrefilet kort tid på sterk varme med ett dryss salt og pepper. 
Bruk stavmikser på løken og paprikaen. 
Tilsett 8 dl creme fraiche og
3 dl fløte. 
Ha nå i det stekte biffkjøttet. 
Ha litt vann i stekepanna og kok ut krafta etter biffen. 
Tilsett krafta i kasserollen. 
Tilsett 2 ss soyasaus, 
1 ss worchestersaus, 
3 ss tomatpuré og 
3 ss kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 
Velbekomme.

                         Tanja



10 Kommentarer

















Meksikansk gryte

  • 24.02.2016, 12:07


Meksikansk gryte 
5-6 pers

Sett mengde ris du ønsker til koking.

Ha 5 dl vann i gryte og la det koke. 
Del opp 3 store plommetomater( eller en boks hakka tomat) i gryta sammen med 3 stilker opphakka stangselleri.
La dette koke 2-3 minutt. 

Ha i en hakka løk ( evt + 1-2 fedd hvitløk)
2 toppa ss med tomatpure. 
Mos dette med stavmikser.

Steik 400-600 gram karbonadedeig/kjøttdeig. 
Ha på salt og pepper. 
Tilsett i gryta. 
Tilsett 10 cm opphakka purre. 
Krydre med 1 ts spisskummin, 
2 ts paprika,                                                               1 boks mais,
1 ss sukker og smak til med salt og pepper

Kan evt etterkrydre med cayennepepper.

                        Velbekomme.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Brokkolisalat

  • 24.02.2016, 12:01


Brokkolisalat

1 brokkoli
3 dl rømme
3 ss majones
1/2 rødløk
1 liten pose skivede mandler
1 neve rosin
2 ts sukker
1 ss sitron
Ett lett dryss salt.
Del opp rå brokkoli i små buketter og ha i de andre ingrediensene.
La den stå å trekke en stund i kjøleskap. 
Spises som den er og er veldig godt til grillmat.

                  Tanja



2 Kommentarer

















Fiskekaker i fløtesaus med løk, makaroni, grønnsaker og poteter

  • 24.02.2016, 11:57

Fiskekaker i fløtesaus med løk, makaroni, grønnsaker og poteter

Oppskrift på fiskekaker finner du her:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html

 

Saus:

Lag bruning av

100 g smør og

1.5 dl mel.

Ta gryta til side og tilsett 6 dl vann.

La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.

Tilsett 1/2-1 løk som er finknust med stavmikser.

Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.

Ha i fiskekaker og la de trekke i sausen. 

Kok Asterix poteter i ca 22 min
Kok opp vann med salt og litt smør. Ha i frosne grønnsaker da det koker. La de stå i 6 min. 
Kok makaroni etter pakkens anvisning. Velbekomme

          Tanja
Link til sausen 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html



0 Kommentarer

















Rørt kremet tyttebær

  • 24.02.2016, 11:53

Rørt kremet tyttebær 
5.5 liter bær ble til 4.8 liter rørt tyttebær

Finn fram kjøkkenmaskin og eltekrok.

Jeg bruker kenwood så hastigheter og tid er mht den.
Ha 15 dl bær i bollen pr omgang(max)

Ha i 11.25 dl sukker.
Sett hastighet på litt over minimum.

Ta tiden på 5 min. Halveis dytter du ned sukker langs kanten. 
Rør nå godt igjennom med tresleiv.
Sett hastigheten på 1 og kjør i 3 min.
Sett tilbake på minimum og kjør i 2 min. 
Ha over i beger.

Gjenta prosess til det er tomt for bær.

Hastighetene er viktig for å få den perfekt kremet samtidig som du får endel hele bær i også. 
Velbekomme.
Tanja 



0 Kommentarer

















Hurtigversjon brun lapskaus

  • 24.02.2016, 11:48

Hurtigversjon brun lapskaus 
For 4 pers.( 40 kr)
1 pose frossen lapskausblanding
5 skinnfrie pølser elr kjøtt
3 dl makaroni
1/2 purre

Lag bruning av 200 g smør og 3 dl mel.

Følg denne linken for å se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Hell på 1 liter vann og la småkoke i 20 min.

Kok makaroni etter anvisning.

Kutt opp pølser og purre.

Smak til saus med 3 ss okse/kalvefond,

1ss soyasaus,  Smak til med salt og pepper.

Når sausen har kokt 20 min så har du oppi lapskausblandingen, purre og pølse.

La småputre 5 min.

Tilsett den ferdigkokte makaronien til slutt. Server med flatbrød eller grove knekkebrød.

Velbekomme.

NB på vinteren er det ofte mer næring i de frosne grønnsakene enn de i grønnsaksdisken.

          Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©