hits






Biff chop suey

  • 27.02.2017, 20:52

Har du lurt p hvorfor kjttet alltid er s mrt p kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan f det seigeste oksekjtt mrt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke hyrygg

500 g grytekjtt eller hyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefr krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler mrne kjttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Flg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare rre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjttet. Pass p at alt kjttet er dekt. Sett i kjleskap.


Nr du skal igang med middagslagingen s hell kjttet i ett drslag. Skyll kjttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Nr vannet fosskoker har du kjttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tm gryta over drslaget s kjttet fr rent av.


Stek classic wok blandingen p hy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grnnsakene p en tallerken.

Legg kjttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek p max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefr, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke p hy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grnnsakene og vend om.
La det st 1 min til fr servering.

Serveres med ris.

Velbekomme



67 Kommentarer

















Ukesmeny 9

  • 26.02.2017, 12:38



0 Kommentarer

















Coq au vin med hne

  • 22.02.2017, 14:12

Som matblogger ønsker jeg å slå ett slag for høna. Høner finnes knapt å få kjøpt nå til dags og det har vært mye fokus på dette i media siste tiden.
Det er ikke noe problem å få høne mør. Den trenger bare litt lengre tid enn feks kylling og den smaker bedre når man får det til.

Her er min versjon av coq au vine - en kjent fransk rett hvor det opprinnelig er brukt hane.



Coq au vin
Til 6-8 personer
2 kg høne ( jeg hadde 2 stk a 1 kg)
200 g salt sideflesk
3 gulrøtter
En tredjedel sellerirot
1 gul løk
1 kurv champinjong
7 dl rødvin etter ønske
0.5 -1 dl brandy etter ønske.
20 sølvløk ( på glass)
6 laurbærblad
3 ss akasie honning
1 ts salt
1 ts pepper

Tine høna 1 døgn i kjøleskap. Etter ett døgn skjærer du ut frambeina. Skjær så av bakbeina. De deles så i midten i leddet slik at det blir ei klubbe. Skjær så ut brystet. Legg dette i en skål og dekk med rødvin ( i min skål ble det 7 dl). Dekk til med plast. La stå kaldt i 2 døgn.

Skrell og kutt opp grønnsakene og kutt flesk i terninger. På bildet har jeg glemt sellerirot.


Stek sopp og løk raskt i panna på høy varme. Ha dette så i gryta. Jeg brukte slow cooker men du kan bruke feks en jerngryte om du ikke har det.
Legg rå rundinger av gulrot og små terninger oppå. Stek flesket. Ha det så i gryta men uten fettet. Vask pannen og ha i smør. Vend hønsebitene i mel med litt salt og pepper. Når smøret ligger stille og brunt så legg i hønsebitene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og snu rundt. Stek ca 30 sekund til. Legg hønsebitene så over i gryta. Ha i salt, pepper, akasiehonning og laurbærblad. Hell over vinen som hønsebitene badet i samt brandy.
Jeg satte min slow cooker på trinn 2 i 5 timer. Har du ikke slow cooker kan du ha en jerngryte i ovn på 130 i 4-5 timer. Smak når det er 30 minutter igjen om du ønsker å justere noe.
Du skal ikke røre underveis.

Tips: ønsket du en tykkere kraft kan du tilsette 2-3 ts i maizenna i litt vann, røre ut og ha i gryta siste 10 minuttene.
Serveres med ris eller poteter.

Se så mørt kjøttet er


Velbekomme



4 Kommentarer

















3 retters. Kamskjell. Rdyrlr. Fromasj

  • 21.02.2017, 12:25

Avogtil er det koselig å gjøre stas på venner og servere en bedre treretters meny.

Forrett: Kamskjell med sellerirotpure og sprøstekt parmaskinke
Hovedrett: Helstekt rådyrlår med sellerirotpure, soppstuing, poteter og rørt tyttebær
Dessert: Sitronfromasj med bringebærcoulis


Start med å lage desserten.
Sitronfromasj med bringebærcoulis
4 porsjoner

2 egg
1dl sukker.
Pisk dette til eggedosis

Skvis en stor sitron for saften og riv det gule på skallet med ett rivjern eller cest på den fine delen. Pass på at du ikke får med av det hvite. Det gir bitter smak.


Legg 3 gelatinplater i bløt i 5 minutter.
Varm opp sitronen, men ikke kok. Rør inn gelatinen. Sil sitronblandingen i ett dørslag oppi eggedosisen.
Pisk 2 dl fløte og 2 ss sukker til krem. Vend forsiktig inn i eggedosisen.
Hell over i serveringsglass og sett kaldt.

Bringebærcoulis:
225 g frosne bringebær
Saften av 1 lime
3 ss sukker
Ha halvfrosne bær i en beholder sammen med lime og sukker. Kjør til en fin masse med stavmikser eller kjøkkenmaskin med kniver.
Sett kaldt.


Helstekt rådyrlår  ( langtidsstekt) med sellerirotpure, soppstuing, poteter og rørt tyttebær.


Start med å sette ovnen på 80 grader. Skal du langtidssteke må du beregne 7-8 timers steking pluss 30-60 min hviletid. Jeg ønsker rødt og saftig kjøtt så jeg tar ut kjøttet når det har en kjernetemperatur på 58 grader. Ønsker du det mer stekt så ta ut på 62-65 grader.

I denne middagen brukte jeg to typer kraft. Den første kraften blir av vannet fra langpannen.

Kraft til langpannen:
3 store sjalottløk
En tredjedel sellerirot
2 store gulrøtter.
1 liter vann.
Grovhakk grønnsakene og legg i langpanne med vann.

Renskjær låret for sener og hinner. Sag av litt av beinet slik at låret får plass på skrå i langpannen.


Ta vare på beinet og avskjæret.
Gni inn låret med salt og pepper etter ønske. ( Feks 1 ss av hver) Om du vil kan du også bruke timian.

Legg låret i langpannen og sett steketermometer i tykkeste delen. Jeg anbefaler alltid å bruke termometer for full kontroll. Da blir kjøttet akkurat slik du vil det skal være.
Sett langpannen på nederste rille. Nå skal dette bare stå i flere timer og godgjøre seg.

Nå lager du kraft nr 2
Beinbit og avskjæret
3 store sjalottløk
2 store gulrøtter
En tredjedel sellerirot
1 liter vann
0.5 liter rødvin (halvtørr). Jeg brukte vina maipo.  
Grovhakk grønnsakene. Smelt smør i panna. Når det ligger brunt og stille i panna har du inn beinet og avskjæret. Brun dette litt på begge sider. Ha i vann og rødvin sammen med rødvin. Gi ett lite oppkok og skru så ned plata fra høyt til lavt ( hos med til 2 av 9). La dette putre under lokk i 4 timer. Du trenger ikke røre for dette passer seg selv. Etter 4 timer tar du av lokket og setter opp plata på 4. La dette småputre uten lokk i 45 minutter. Sil blandingen gjennom ett dørslag. Hos meg ble kraften 1 liter. Kast det øvrige.

Lag bruning.
Her kan du se video på hvordan jeg lager bruning :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Jeg lager mye saus når jeg først bruker så mye tid på mat for da fryser jeg ned i serveringsporsjoner til senere.
Til bruningen bruker jeg derfor
200 g smør
3 dl hvetemel
Brun dette slik du ser på videoen. Tilsett krafta fra gryten som du lagde kraft på. La dette putre lenge (1 time ca). Dette vil bli veldig tykt men  du skal tilsette kraften fra langpannen når den er klar.
Når rådyrlåret har nådd sin kjernetemperatur så ta langpannen ut av ovnen. Legg låret på en skjærefjøl.Legg ett lag med aliminiumsfolie oppå og 2 kjøkkenhåndklær over slik at  det beholder varmen. Sil kraften fra langpannen. Spe kraften i gryten som putrer med bruningen og den andre kraften. Tilsett brunost, salt og pepper etter smak. Jeg brukte 9 skiver fløtemysost, 2 ts salt og 2 ts pepper. 5 min før servering hadde jeg i fløte ( 2-3dl) 

Skrell poteter og sellerirot.
Sett potetene til koking.

Sellerirotpure
1.5 sellerirot
50 g smør
1 dl fløte
Salt og pepper etter ønske ( 0.5-1 ts av hver)
Kok selleriroten i skiver til den blir mør. (25-30) minutter. Sil av vannet og stavmikse dette sammen med smøret. Ha så i fløte, salt og pepper.
Hvis ikke resten er klart så sett gryta med lokk på ovnen på laveste grad.

Soppstuing
1 kurv sopp (champinjong)
2 sjarlottløk
1 ts dijonsennep
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1.5 dl fløte
2 ss crème fraiche
1 ts maizenna
Skjær sopp i skiver og løk i ringer eller finhakket.
Smelt 1 ts smør  i en liten gryte. Ha i sopp og løk. Surr dette ett par minutt på høy varme. Ha i salt og pepper. Hell på 1 dl fløte og dijonsennep . Skru ned varmen og la dette småputre 5 min. Rør ut 0.5 dl med 1 ts maizenna og ha i gryta slik at det tykner.

Kamskjell med sprøstekt parmaskinke og sellerirotpure


Sellerirotpure: se over.

Legg 1 skive parmaskinke på ett bakepapir. Stek i stekeovnen på 200 grader i 8 minutter midt i. (Dette kan gjøres lang tid i forveien.

Finhakk 1 fedd hvitløk og evt litt fersk chili om du ønsker og ha det i en halv dl olivenolje. Ha i 2 ts sitron. Ta en spiseskei og hell blandingen over hvert romtemperert kamskjell og la det stå i 10 minutter.
Varm godt med smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt i panna før du har i kamskjellene.  Dryss forsiktig over med salt. Stek i 1.5 min på første siden mens du hele tiden øser over med smøret fra pannen med en spiseskei.  Etter 1.5 minutt snu kamskjellene og stek 10 sekund på andre siden. Legg 1-2 ss sellerirotpure på tallerken og legg kamskjellene oppå. Klipp sprøstekt parmaskinke over. Om du vil kan du ha ett lite dryss parmesan på toppen.

Tips: Restene av låret kan fryses i skiver. Taes opp dagen før servering og tines i kjøleskap.  Varm romtempererte skiver i aliminiumsfolie i ovnen på 60 grader til de er lunken.

Velbekomme



4 Kommentarer

















Ovnspannekake

  • 19.02.2017, 18:32

Ovnspannekake er greit å lage når man ikke gidder stekingen og har lyst på bruke lite tid på kjøkkenet.


Ovnspannekake
Til en familie på 3-4 stk

4 egg
6 dl melk
4 dl mel
60 g smør
0.5 ts salt

400 g lettsaltet sideflesk eller bacon

Bland sammen røren og visp til den blir glatt og fin.
Kutt opp flesket i terninger og stek i pannen. Hell røra i en ildfast form. Strø i det stekte flesket. Stek på midterste rille i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.


Serveres med rørt tyttebær eller blåbær.



14 Kommentarer

















Ukesmeny 8

  • 19.02.2017, 01:54



2 Kommentarer

















Loff med ostesausfyll

  • 16.02.2017, 13:30

Det nærmer seg helg og da vil jeg tipse om denne fylte loffen som vi hadde forrige helg.

1 loff
500 g kokt skinke eller bacon
3 dl fløte
100 g Jarlsberg eller annen gul ost
100 g parmesan ( ekte, ikke på boks)
En halv purre
1 ts salt
1 ts pepper
3 eggeplommer
Ekstra ost til å dekke loffen på toppen. Mengde etter ønske.

Om du ønsker hjemmebakt loff så finner du min oppskrift på det her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476629315_luftig_loff_med_spr_s.html

Riv ostene på rivjern. Kutt purre i ringer. Skjær opp ringer av skinke  (eller stek bacon).
Varm opp fløte i en gryte. Ha i salt og pepper. La det småputre mens du har i osten. Rør så den smelter inn. Ha i skinke eller ferdigstekt bacon. Dra gryta av plata. Skill plommer fra hviter på eggene. Ha plommene i gryten og rør inn. (Gryta er dratt av plata for at eggeplommene ikke skal koke og koagulere.  Da blir det klumper og det vil du ikke ha)
Avkjøl innholdet i gryta i 20-30 min.
Skjær normal tykkelse brødskiver av loffen men litt tykkere på hver kant. Du skal IKKE skjære helt gjennom for den skal sitte sammen i bunnen. Bruk teskei og fingrene for å dytte ned fyllet i alle sprekkene. Stapp godt.
Legg så til slutt ekstra ost på toppen.
La loffen med fyllet stå i 30 minutter og trekke til seg fyllet.
Sett i forvarmet ovn på 200 g i 15-20 minutter til osten har smeltet.
Server med salat etter ønske.

Tips: Fylt loff kan varieres i det uendelige. Kun fantasien setter grenser.


Velbekomme



6 Kommentarer

















Amerikanske pannekaker

  • 15.02.2017, 17:38

Da jeg var tenåring tilbragte jeg ett par sommerferier hos min tante i USA. Jeg husker godt solfylte morgener med pannekaker og Maple sirup. Dette er ikke en frokost jeg anbefaler å ha daglig men det er jammen godt en gang iblant.


Amerikanske pannekaker
15 stk

3 egg
3 dl melk
4 dl mel
50 g smør
3 ss sukker
1 ss bakepulver (ja.. ss)
1 ts salt

Smelt smøret. Visp sammen røren og ha i smøret. Stek på litt over middels varme. Du får plass til 3 i stekepannen om gangen.
La røren svelle 10 minutter

De er klar til å snues når du ser slike store hull


Serveres med sirup, sukker eller bær

Velbekomme



23 Kommentarer

















Tropisk Smoothie

  • 14.02.2017, 18:13

N er det snart skikkelig vr og hva er da mer deilig enn en smoothie.
De kan jo varieres i det uendelige s man gr ikke lei.

Tropisk smoothie
4 glass
200 gram fersk ananas
200 gram fersk mango
300 gram papaya eller nektarin
5 dl appelsinjuice
Om nskelig kan du tilsette stning.
Del i terninger og kjr i blender. Server gjerne med isbiter.

                     Tanja

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Gulrot og rugmelsvafler

  • 14.02.2017, 16:30

Mettende gode vafler som er ett godt alternativ til brdskiver. Rren kan st i kjleskap i flere dager. Rr da litt rundt fr bruk.


Gulrot og rugmelsvafler
16 stk

4 egg
4 dl siktet rugmel
50 g smr
8 dl kefir
2 stor gulrtter (300 g)
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ss sukker eller stning etter nske.

Smelt smr. Skrell og riv gulrttene. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk. La rren st 10 min. Stek vafler og kos deg.

Dette er passelig mengde rre i jernet


Velbekomme:)

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Nanbrd

  • 14.02.2017, 16:13

Nanbrd :
2 dl melk
2 ss sukker
1/2 pk gjr
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olivenolje
3 dl russisk/tyrkisk/gresk Youghurt
10 dl mel
1 ss garam masala


Varm opp melken til den er 37 g. Bland i gjr og sukker og la st slik i 10-15 min. Ha alt det andre i en bakebolle. Hell i gjrblandingen. Kjr med kjkkenmaskin. La heve en time. Ha godt med mel p bordet under utbaking. Del i leiver og kjevle de s de blir ca 1/2cm hy. Sett midt i ovnen p 275 g i 2-4 min. Nr de er gyldne snur du de og steker 2-4 min p andre siden. Serveres ferske og varme.

 

Velbekomme.
 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



0 Kommentarer

















Plsebrd

  • 13.02.2017, 19:15

Jeg er ikke fornyd med butikkens plsebrd. For det frste smaker de ikke godt og for det andre er de altfor sm og for korte, spesielt til wienerplser. Om du er enig kan du prve min oppskrift.


Plsebrd 6 stk (8 stk)
8 stk i parantes fordi 4 av de 6 jeg lagde i dag ble litt for store

550 g hvetemel
1 pose trrgjr
50 g smr
3 dl fingervarmt vann
2 egg (derav 1 til pensling inkl)
1.5 ts salt

Ha alt i en bakebolle unntatt smr. Sett igang maskinen (eller elt for hnd) . Skjr opp terninger med smr og ha en og en i maskinen mens den gr i 5 minutter.

Fyll opp vasken halvfull med varmt vann. Sett bollen oppi med klede over. La heve i 45 minutter. Trill ut i 8 emner . Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg eller melk. Stekes p midterste rille i forvarmet ovn p 225 grader i 10 minutter.

Deigen ferdig eltet


Deigen ferdig hevet


Ferdig bakt ut


Ferdige plsebrd


Agurkrelish

1 slangeagurk
En halv rdlk
En fjerdedels paprika
1 dl vann
1 dl eddik 7%
0.5 dl hvitvinseddik
En halv teskei Dijon sennep
1 ts salt
4 ts sukker
1 ss brunt sukker

Kutt opp grnnsakene i sm biter.


Ha alt i en gryte. La koke p litt over middels varme i 25-30 minutter til vsken er absorbert.

Slik skal det se ut


Serveres avkjlt p feks plse med brd eller opp ost til brdskiva eller til ost og kjeks


Min oppskrift p rekesalat finner du her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455220522_klassisk_rekesalat_av.html

Velbekomme:)

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



15 Kommentarer

















Ukesmeny 7

  • 12.02.2017, 14:54



2 Kommentarer

















Sjokoladepudding ( mektig og smaksrik)

  • 11.02.2017, 11:12


Har du ikke smakt hjemmelaget sjokoladepudding? Det er utrolig godt og den kjpte er ett trist kapittel i forhold.  I tillegg er det gjort p 7 minutter s det er jo herlig.

Oppskrift:
4 dl kremflte
2 dl lettmelk
0.5 dl sukker
100 g mrk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
5 plater gelatin

Slik gjr du:
Legg gelatinplatene i en bolle med vann. Varm melk og flte i en gryte til kokepunktet sammen med sukker og vaniljesukker. Rr s sukkeret lser seg opp. Ha i biter av sjokolade. Rr til sjokoladen er smeltet inn. Rr s inn gelatinplatene til de er opplst.
Sett ett drslag over en form og hell blandingen i. Slik blir du sikret at ikke evt gelatinrester flger med. Sett s formen kaldt i kjleskap i 2 timer.
Hvelv sjokoladepuddingen p ett fat fr servering. Dette gjr du lettest ved skjre pent langs kanten, legge ett fat opp og snu kjapt rundt.

 


Vaniljesaus

Dette er en oppskrift med vaniljesukker da jeg selvsagt hadde glemt kjpe vaniljestang.

7 eggeplommer
3 dl kremflte
3 dl melk
5 ss sukker
4 strkne ts vaniljesukker

Slik gjr du:
Skill plommer fra hviter i en bolle. Bland inn 1 dl flte og  med eggeplommene.
Ha resten av flten og melk i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker. Varm opp til kokepunktet. Ta gryta av plata og la den st 1 min. Ha s eggeblandingen i i en tynn strle mens du pisker 2-3 min slik at den tykner. Sett i kjleskapet for avkjling.

Tips: Om den ikke blir tykk nok kan du blande 2 ts maizenna med 2 ss melk og ha i blandingen. Husk at blandingen ikke m koke for da fr du eggerreklumper.

 


Lykke til :)
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Osteanretning med cognacglaserte valntter og cognactrekte ristede valntter

  • 10.02.2017, 13:54


Litt annerledes tilbehr lfter osteanretningen til nye hyder.

Cognactrekte ristede valntter:
100 g valntter
1-1.5 dl cognac (din favorittype)

Legg nttene i en skl og hell over cognac.


La dette trekke i 30-40 minutter.
Sil bort cognacen og spar den cognacen til glaserte valntter.


Rist valntter p litt over middels varme (7 av 9) i trr panne i 1.5 minutter mens du vender de rundt underveis.

Cognacglaserte mandler.

100 g valntter
5 ss sukker
0.5 dl cognac
2 ts smr

Smelt sukker p lav til middels varme i stekepannen uten rre. Hell i cognacen og s valntter. Vend rundt i 30-40 sekund. Dra pannen til side og ha i 2 ts smr. Jeg la nttene over p tallerken men anbefaler aliminiumsfolie da det satte seg litt fast. La trke litt fr du anretter.


Ostene som ble valgt til denne anretningen var brie, hvit castello, Jarlsberg, pepperost, gresslkost, valnttost og mandarinost. 
Druer og epler passer godt til.

Vin anbefaling: casteliero del diablo (chilensk)

  



0 Kommentarer

















Havregrt

  • 08.02.2017, 08:09



Havregrt er godt bde varm og kald. 

Og variasjonene i hva man har opp er mange. 

Jeg bruker forholdene som str p pakka med havregryn, alts 1 dl havregryn til 2 dl vske.

2-3 porsjoner 

3 dl havregryn

6 dl vann, man kan bruke melk ogs

Ha alt i en kjele og tilsett en liten klype salt.

La det koke opp under omrring, la det koke til det oppnr den konsistensen du vil ha.

Server med nsket topping, br, korn, syltety :)

Jenny



2 Kommentarer

















Foccacia

  • 06.02.2017, 20:56

INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Foccacia

1 liter mllerens pizzamel ( eller hvetemel)
1 pk trrgjr
6 dl godt lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje
1 ts trket timian
1 ss trket basilikum 

Fylles med :
Ca 30 g soltrkede tomater
1/2 glass fetaost
God olivenolje, f.eks. Platinium 0.2% Extra Virgin
Friske timiankvister
Maldonsalt 


Lag deigen.

Eltes i 10 min.

La heve 30 min.

Smr en langpanne 2030 cm.

Legg i deigen

Dytt fetaost og soltrkede tomater godt ned i deigen.

Sprinkle over olivenolje. Jeg har brukt Platinium 0.2% Extra Virgin Olivenolje.

Dryss over godt med maldonsalt.

Stikk ned timiankvister.

Heves 10 min. Settes i forvarmet ovn p 180 grader midt i.

Stek i 25 min. Sett s p grillelement og la den st videre 3 min.     

Olivenoljen er kjpt p  https://www.oliventreet.no/ 

Bruk koden MFB og f 10% rabatt p det du handler.

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjr deigen tyelig, jo mer gluten desto mer tyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 %  inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00. 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..  

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 



2 Kommentarer

















Kylling chop suey

  • 06.02.2017, 14:48


Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som p kinarestaurant og jeg hper at du ogs syns det.

Jeg har benyttet grnnsaksblanding p pose da dette er minst like nringsrikt p denne tiden av ret.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.

Kylling chop suey
Til 4-5 voksne

Jasminris  (mengde etter nske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hnse/ kjttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefr
3 ts maizenna + 3 ss vann

NB Ingrediensene er f kjpt i de fleste vanlige matbutikker

Tips: nsker du ha ett ekstra "kick" i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.

Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefr.

Slik gjr du:

Sett p risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grnnsaker p max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha s i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grnnsakene over p en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den lse seg opp.
Ha oppskjrt kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefr og stek p litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha s i vannet med den opplste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis.  La dette st og koke p nesten max varme i 10 minutter.
Rr maizenna og 3 ss vann til det lser seg opp. Ha dette i stekepannen.  La dette koke 2-3 minutter og ha i grnnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.

Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen. 

Bilder


Velbekomme. Hper det smaker :
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving​
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



42 Kommentarer

















Ukesmeny 6

  • 05.02.2017, 16:24



5 Kommentarer

















Strawberry daiquiri

  • 04.02.2017, 20:51

Dette er en av de beste drinkene syns jeg. Den er fin lage med frosne jordbr for da trenger man ikke is. Jeg fikk en veldig god strawberry daiquiri av en "grn" jente jeg kjenner og fikk mlene p hennes. Likevel ble det sklart til at jeg "slumset" til min egen variant.


Strawberry daiquiri
(Ca 1 liter, nok til ett glass til 4-5 personer)

8 dl frosne jordbr
2 dl vodka
0.75 dl lime
0.25 dl hvit rom
1.5 dl jordbrlikr
8 ss sukker.

Ha alt i en blender eller i en kjkkenmaskin med kniver.
Kjr til brene er knust. Serveres umiddelbart.

 


Kos dere ;)
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Texmexpizza med marinert biffkjtt og nachos med hot saus og hvitlksdressing

  • 04.02.2017, 14:42


Denne pizzaen er litt hot. nsker du at den skal vre mild og barnevennlig s fjern sambal oelek fra pizzasausen p bunnen og cayennepepper i biffkjttmarinaden.

Pizzabunn:

500 g mllerens pizzamel eller hvetemel etter nske
1 pk trrgjr
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.
Smr langpannen  med olje og fordel deigen i den. Ha p fyll og stek midt i ovnen p 225 grader i 22-25 minutter.

Marinering biffkjtt:


250 gram ytrefilet
1 dl nytral olje
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts hakket hvitlk eller lkpulver
0.5 ts cayennepepper

Skjr romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell s alt i ett drslag og la renne godt av.

Pizzasaus til smre p bunnen:
3 ss crme fraiche
1 ts sambal oelek
Bland sammen og smre p bunnen.

Slik gjr du:
* Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut.
* smr p pizzasausen
* legg p nsket mengde ost
* legg p ca 4-5 never med nachos
* str over en liten boks med mais  (avrent i drslag)
* legg p rtt avrent biffkjtt verst ( det stekes underveis)  
* du kan velge om du vil ha p rdlk fr eller etter steking
* stek som angitt ovenfor.
 

Her er pizzaen klar for g i ovnen.

Hot saus og hvitlksdressing


Hot saus
70 gram tomatpur
1 ts sambal oelek
1 ts sukker

Hvitlksdressing
2 dl lettrmme
3 ss majones
1 ts eddik eller lake fra sylteagurk
1 ts sukker
2-4 fedd hvitlk etter nske.

La sausene trekke en stund i kjleskapet.

Her er pizzaen klar



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Bernais med " teskeibeskrivelse"

  • 03.02.2017, 11:46

Bernais kan for mange virke helt uoverkommelig og de tyr derfor til posen. Jeg gjorde det selv i mange r. Jeg trodde tilogmed den var god. Nr man frst har ftt dreisen p bernaise vil man aldri g tilbake til posen. Jeg hper du har lyst prve n.
Bildeforklaringene kommer nederst.

Oppskrift
1 stor eller 2 sm sjalottlk
1 dl hvitvin eller vann
2-3 ss hvitvinseddik.
(Jeg bruker 3 om jeg ikke har hvitvin)
300 g ekte smr
3 romtempererte eggeplommer
Salt
Pepper
Estragon (frisk eller trket)
Sitron


Slik gjr du
Ha EKTE smr i en gryte og smelt p lav-middels varme. Ikke rr i det, men la det st i ro slik at det deler seg i tre lag. Vanligvis bruker ikke kokker det som skiller seg og ligger p toppen og bunnen, men jeg har prvd bde fjerne topp og bunnfall og ha i alt sammen, men ser/smaker virkelig ikke den store forskjellen. Du velger selv om du kun bruker det i midten eller ikke. 
(Bilde lenger nede) 

Mens smret smelter lager du til lkblandingen. Surr lken blank i en teskei smr og ha i hvitvinseddik og vin/vann. Den skal reduseres til halvparten. For meg tar dette 2 minutter.
(Bilde lenger nede) 

Ha eggeplommene i en metall- eller glasskl som tler varme. Fyll vann i en gryte som du kan sette skla oppi. (Skla skal ikke vre i kontakt med vannet.)
Kok opp vannet og ta deretter kasserollen bort fra varmen.. Hvis du vil ha full kontroll kan du bruke ett termometer og passe p at vannet holder en temperatur p ca 65 grader. 
Visp sammen eggene og bland inn lkblandingen. Sett skla over det varme vannet og visp til det tykner ( for best temperaturkontroll, ikke la skla f kontakt med vannet) Ballongvisp anbefales. 
(Bilde lenger nede ) 

Hell i det litt nedkjlte smret i en tynn strle mens du fortsetter vispe. (Smret br vre under 70 grader) piske bernaisen tykk og luftig tar 3-4 min. Du m piske hardt og fort.
Du kan sile bort lken hvis du nsker (jeg gjr ikke det). Ha i estragon, salt og pepper. Smak til med sitron. Obs viktig: kun en sitrondrpe i gangen. Det er kort vei mellomm god og vond bernaisesaus. 
Dersom du ikke har vrt nyaktig kan sausen skille seg. Istedenfor kaste den kan du prve redde den slik: 
Skiller seg: Pisk inn kaldt vann 
Klumper seg: Sile i ett drslag, piske hardt og tilsette litt vann.

Bildeforklaring


Smelt smret p lav/middels varme.
Det deler seg i skum p toppen, bunnfall og det klarnede smret i midten.
Velg om du vil bruke det som samler seg p toppen og bunnen eller ikke.


Surr lken blank i en teskei smr. Ha i resten.
Mens smret smelter reduserer du (koker ned) lkblandingen til 50 % mengde. Jeg brukte 2 minutter p dette da jeg tok tiden.


Kok opp vann i en kjele. Dra til side. Sett en bolle oppi som ikke berrer vannet. Pisk sammen egg og lkblandingen og ha dette i bollen.
Ha det noe nedkjlte smret i bollen i en tynn strle mens du visper hardt og fort i 3- 4 minutter.


Sil bort lken om du nsker ( jeg gjr ikke det). Smak til med salt og pepper estragon og til slutt sitron. Ha kun i en drpe sitron om gangen og smak p sausen for hver drpe.

Server og nyt din frste bernaise.


 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



7 Kommentarer

















Proteinrundstykker

  • 02.02.2017, 09:58



Har sett flere skryte av hvor enkelt og godt det er med proteinrundstykker, men aldri laget det fr n. Disse skal jeg s absolutt lage flere ganger c",)

 

Ingredienser

400 g Cottage Cheese

3 egg

400 g havregryn ( 9 dl )

1 ss bakepulver

1 ts Maldonsalt



Fremgangsmte

Bland alt godt sammen med stavmikser. Fordel rren p et stekebrett med bakepapir, jeg brukte gummihansker for forme de da rren er veldig klissete.

Stek p 200 g varmluft i 20 - 25 minutter, de skal vre gyldne og litt spr p overflaten. 



Smaker veldig godt med f.eks. en osteskive p ;)

                  Jenny

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



8 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik