hits







Ukesmeny 09

  • 25.02.2018, 16:57

Uke 9
Vinterferien er over oss .  Og nye muligheter for noe godt spise 
Hper dere kan finne noe til inspirasjon .

Mandag: Fish and Chips
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456223448_fish__chips_av_tanja.html



Tirsdag: Svineknoke
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462894016_svineknoke_med_rotmos.html



Onsdag: Prinsefisk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1502634803_prinsefisk_med_tilbehr.html



Torsdag: Plukkflesk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456930365_plukkflesk_av_tanja.html



Fredag; Kremet Kylling curry
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1493201892_kremet_kylling_curry.html



Lrdag: Kylling med cheddar og jalapenossaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458477602_kylling_med_cheddar__.html



Sndag: Andebryst m/ godt tilbehr
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1519231278_andebryst_med_appelsinsaus_fltegratinerte_poteter_og_asparges.html





Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 
 Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html
Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/


Uke 09  - 18 



0 Kommentarer

















Hjemmelaget softis i snen

  • 24.02.2018, 14:47

Jeg har sett videoer p nettet hvor de har laget egen softis ute i snen med to poser. Jeg har riktignok ikke ftt det til fungere s idag prvde jeg og jentene mine en ny vri og det fungerte som bare det  :)

Du trenger
1 pose (6 liter)
En stor bolle med lokk (4-5 liter)
Sn
15 ss salt

Til 2 porsjoner trenger du
3 dl kremflte
8 ss sukker
1 ss vaniljesukker.

 



Fyll bollen halvveis opp med sn. Ha i salt. Fyll posen med flte, sukker og vaniljesukker. Bls luft i posen og knyt igjen. Legg den oppi bollen og ha p lokk. Rist til det blir riktig konsistens. Vi brukte 6-7 minutter p f den ferdig og ristet p omgang. Klipp hull i hjrnet p posen og klem p posen og fyll opp koppene.
Ha noe godt p toppen feks sjokolade.

Velbekomme :)


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



4 Kommentarer

















Andebryst med appelsinsaus, fltegratinerte poteter og asparges

  • 21.02.2018, 17:41

Appelsinsaus er et perfekt valg til and og mektige fltegratinerte poteter.
Sausen er bde st og syrlig og brekker av de andre mektige smakene. Det viktige er finne den perfekte balansen p sausen. Slik ble det da jeg tok ml p alt igr.

Til 2 voksne

Ca 300 gram andebryst pr pers

Romtemperer brystene. Snitt skinnet med en skarp kniv. Prv unng skjre ned i kjttet. Gni inn kjttet med salt og pepper.


Legg brystene i kald panne med skinnsiden ned uten noe olje eller smr og sett varmen p maks varme. Stek i 6-8 minutter til skinnet er sprtt. Stek s p andre siden i ca 20 sekunder.
Legg brystene i en ildfast form og hell fettet fra pannen over. H formen inn i forvarmet ovn midt i p 175 grader i 7-10 minutter etter nske.
La brystene hvile 10 minutter fr du skjrer i serveringsstykker.

Fltegratinerte poteter

6-8 Asterix poteter
En halv oppkuttet lk
1-2 fedd hvitlk (Kan slyfes)
Ca 3 dl flte
2 ss melk
1 ss maisenna
Salt og pepper
Ost -type og mengde etter nske.

Skrell  potetene og skjr i tynne skiver. Legg over i en gryte med lk og hvitlk. Hell over flten til det nesten dekker potetene. La dette smputre i 10 min. Smak til med salt og pepper. Rr maizenna ut i melk eller flte og ha i. La dette smputre i 5 minutter. Ha massen over i ildfaste form/former. Legg ost p toppen. Stek i forvarmet ovn p 200 g i 25 minutter i midten.

Appelsinsaus


Nyaktige ml er litt vanskelig siden det varierer hvor ste appelsinene er. P denne tiden av ret er de veldig ste s smak nrmere til mht sdme om du ikke lager dette i februar-mars.

3 dl saft av appelsin
(4 sm eller 3 store appelsiner)
50 g sjarlottlk
1 ss ketjap manis
1.5 ss saft av sitron
0.5 ts salt
2 ss meierismr
2 ss vann
2 ts maisenna

Finhakk sjarlottlken. Smelt 1 ss smr i en liten gryte og ha i lken. La dette svisse i 6-7 minutter. Press i mellomtiden appelsinene og sil saften gjennom ett drslag. Ha saften i gryten. Ha i ketjap manis, sitron og salt. La dette smkoke og redusere til det halve (ca 10 minutter). Sil n av sjarlottlken om du nsker en glatt saus og ha vsken tilbake i gryta. Rr ut maisenna i vann og ha i gryta. La dette putre 2-3 minutter. Skru varmen ned p det laveste og monter sausen med 2 ss godt smr. Nr smret er smeltet inn er den klar til servering.

Asparges
Smelt litt smr i en panne og legg aspargesen i. Str p litt salt. Stek i 2-3 min mens du snur de litt rundt.

Velbekomme

 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



0 Kommentarer

















Pizzahorn (med vann)

  • 20.02.2018, 16:52

Disse er deilige bde som kosemiddag, lunsj, kveldskos eller ut p tur.


24 stk
1 kg mel
6 dl vann
100 gram margarin 
4 ss oregano
2 ts salt
1 ts sukker
1 pose trrgjr

Ha alt det trre i kjkkenmaskinbollen.
Smelt smret.Tm i vannet i smret.
La det bli fingervarmt.
Ha smrvsken i det trre og la kjkkenmaskina g noen minutt.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en leivene i tre rundinger (2-3mm tykt) .
Del hver runding i 8 emner med feks en kniv.
Legg p fyllet.

Fyll
 

800- 1000 g kjttdeig/karbonadedeig
1 boks mutti tomater ( elr annet merke)
1 lk
2 ss trket oregano
2 ss malt paprikapulver
2 ts salt (eller mindre om du vil)
1 ts pepper
2 fedd hvitlk (kan slyfes ved nske)
3 never revet mozzarellaost(eller annen ost )
+ ost til ha opp hornene (merke og mengde etter nske)

Skjr opp lken i sm biter. Stek kjttdeigen og ha s i lken. Ha i boksen med tomatene og alle smakstilsetningene. La dette putre p middels varme i 15-20 minutter.
Dra stekepannen til side og ha i revet ost og bare rr det jevn inn. La fyllet avkjles fr du fordeler det p de trekantformede leivene.
Rull prvene med fyll fra bredenden. Pass p at det er tett i endene. Pensle med melk eller egg og ha ost p toppen. Ha ett lett dryss oregano over om du vil.
Stekes i forvarmet ovn p 225 grader midt i ovnen i 12 minutter. Avkjles p rist.
Disse er fine og fryse.

 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



6 Kommentarer

















Hjortebiff med saltbakte frityrpoteter, soppsaus og asparges

  • 19.02.2018, 17:12

Jeg har lenge nsket prve fritere poteter som allerede er bakt s nr vi skulle lukse oss med hjortebiff s bestemte jeg meg for bruke litt tid ekstra og servere det. Det angrer jeg ikke p for det er de beste potetene jeg har smakt innenfor fritert/stekt sjanger. Skallet ble skikkelig crunchy, overflatene ble spr og samtidig hadde de silkemyk konsistens inni.

Start frst med potetene
Du trenger en halv til en hel stor bakepotet per person alt etter hvor sm/storspist dere er og hva dere ellers har til.

Sett ovnen p 250 grader. Dekk en form med grovsalt ment for mat. Legg potetene opp saltet. Str litt salt opp. La de st i ovnen i 1 time og 45 minutter. Rull litt rundt p de i blant mht saltet.
Ta de s ut av ovnen og la de avkjle seg helt. Dette tar ett par timer s har du det travelt kan du fint bake de dagen fr.
Nr potetene er helt avkjlt s brst av overfldig salt. Del de i to og del s videre i bter. Jeg erfarte at ved skjre fra skallsiden s ble det pene bter. Frst prvde jeg fra andre siden men da falt de fra hverandre.
Ha olje i en stekepanne (solsikke eller rasp). Sett p max varme.  Legg potetbtene i panna. Stek de p max varme i 1.5 - 2 minutter  p hver side til de er gylne. Legg de over p ett dobbelt kjkkenpapir for renne av overfldig olje ett par minutter fr servering.


Soppsaus

250 sopp (champinjon)
3 dl flte
3 ss creme fraiche
1 ss worchestersaus eller HP saus
1 ts Dijon sennep
1 liten ts salt
1 liten ts pepper
(Evt 2 ts maisenna)

Sviss soppen lett i panna med 2 ts smr 1-2 minutter. Ha soppen i en liten gryte. Hell over flten og ha i smakstilsetningene. La det smkoke p middels varme i 10-15 minutter. Ha s i creme fraiche og rr inn. Hvis du ikke syns den er tykk nok n kan du ha 2 ts maisenna i en kopp med 2 ss vann og rre sammen. Ha innholdet i gryta og la det f ett oppkok.

Hjortebiffen

Smelt smr og evt ogs litt olje i en stekepanne. Nr smret ligger brunt og stille s legg i biffen. Hvis du har en kvist timian kan du ogs legge i den. Stek til det begynner piple vske p toppen. Snu s biffen og stek like lenge. Legg s biffen over p feks en tallerken, gi den ett lett dryss salt og pepper og la hvile i 5-10 minutter.

Aspargesen
Smelt smr i en stekepanne. Legg i aspargesen som du har knekt der den knekkes naturlig. Skru ned p halv varme og stek de i ca 2 minutter mens du vender de rundt i pannen.
Jeg beregner 4-6 pr pers litt etter strrelse p de.

Velbekomme :)


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



0 Kommentarer

















Ukesmeny 08

  • 18.02.2018, 14:45

Ny uke og nye muligheter 
Her kommer vr nye ukesmeny Hper det er noe som vil falle i smak 

Mandag: Pai med egg og bacon
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1498747725_pai_med_egg_og_baconfyll.html



Tirsdag: Red chicken curry
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1472930706_red_chicken_curry.html



Onsdag; Skinnstekt Hyse
http://1494338898_skinnstekt_hyse_med_olivenoljestekte_poteter_eggesmr_og_surst_raspet_gulrot



Torsdag: Vrruller 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455220152_smaksrike_vrruller_me.html



 Fredag: Hjemmelaget Kebab
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1480610992_kebab_hjemmelaget.html



Lrdag: Potatoskins med fltepotetskl og frisk salat
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456218599_potatoskins_med_fltep.html



Sndag: Elgstek
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456151840_elgsteik_av_tanja.html



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vr ogs - Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 8 - 18



3 Kommentarer

















Svin med smaksrik kremet ananassaus

  • 15.02.2018, 20:39

Idag fikk jeg lyst å lage en nydelig saus til svinekjøtt uten mel slik at de som ikke kan ha det også kan lage den. Jeg har laget mange sauser uten mel siste tiden og det er kjempegodt.

Ingredienser
Kjøtt av svin( filet, kotelett ) 200 g pr voksen
Salt + pepper
3 dl vann
3 dl fløte
Saften av en liten boks ananas 227 g
3 sjalottløk eller en halv vanlig gul løk
1 ss ketchup
1 ss malt paprikapulver
1 ts oregano
1 stort fedd hvitløk (Kan sløyfes)
1 ss maizenna (Kan sløyfes)
Natron til mørning av kjøttet

Tips: Om du ønsker litt sting kan du ha i litt chili eller sambal oelek. Smak til.

Fremgangsmåte
Strø natron over kjøttet   på hver side ca 1 ss pr kotelett /skivet svinefilet.
La det ligge i 30-60 min og skyll så godt av og klapp kjøttet tørt. Strø lett over med salt og pepper.
Smelt en klikk smør i stekepanna. Brun kjøttet 10 sekund på hver side på maks varme. Skru så ned varmen til under halvparten. Ha i vann, fløte,ananassaft og resten av smakstilsetningene. Rør litt rundt.
Finhakk løk og hvitløk og ha i. La dette putre en times tid. Hvis du ikke er fornøyd med tykkelsen på sausen 5 min før servering så ta opp litt av sausen i en kopp og rør ut maizenna i den og hell tilbake i stekepannen. La så putre i 5 minutter.

Server en enkel salat med ananas i til.
Kok ris etter pakkens anvisning slik at den er ferdig samtidig med resten.

Velbekomme :)



2 Kommentarer

















4 valentinesmenyer 2018 (3 retters)

  • 13.02.2018, 21:39

Valentines har nok kommet til Norge uansett om man liker det eller ikke. Men hvorfor ikke sette av dagen eller kvelden til å pleie din kjære ekstra godt? Har du ikke en hjertens kjær kan du gjøre stas på en venn.


Meny 1
Forrett : Het hummersuppe
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455222788_het_hummersuppe_av_ta.html


Middag : kveite med tilbehør
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455215091_sitronpepret_stekt_kv.html


Dessert: Sjokoladepudding
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486807973_sjokoladepudding___mektig_og_smaksrik.html


Meny 2

Forrett : kamskjell med sellerirotpure og bacon
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481900686_kamskjell_med_selleri.html


Middag : Plankebiff
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456497125_plankebiff_for_to_av_.html


Dessert: creme brulé
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462214318_creme_brule_med_bring.html


Meny 3

Forrett: Blomkålsuppe med serrano og parmesan
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456327437_blomklsuppe_med_serra.html


Middag: indrefilet av rådyr
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1494086436_rdyr_indrefilet_med_bjrnebrsaus_fltegratinerte_poteter_aspargestopper_og_granareplefr.html


Dessert : sitronfromasj
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456241451_sitronfromasje_av_tan.html

Meny 4 Budsjett

Forrett:  spinatsuppe
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1517920509_kremet_spinatsuppe.html


Middag : lady og landstrykeren
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465838073_lady_og_landstrykeren.html


Dessert : himmelsk lapskaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455146023_himmelsk_lapskaus_av_.html


Ha en fin valentines alle sammen



0 Kommentarer

















Ukesmeny 07

  • 11.02.2018, 17:05

Ny uke med nye muligheter .. Denne uken er det vanlig ukesmeny igjen 
Hper dere syns det var ok med litt endring av ukesmenyene som har vrt

Mandag : Jambalaia med tagliatelle 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html



Tirsdag: Kremet Spinatsuppe 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1517920509_kremet_spinatsuppe.html



Onsdag: Fish and chips
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456223448_fish__chips_av_tanja.html


 
Torsdag: Pytt i Panne m/Plser
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1474530270_pytt_i_panne_med_plse.html



Fredag: Marinert Club sandwich
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476286450_marinert_club_sandwic.html



Lrdag: Idag kommer det 3 forslag p kinamat 
Biff chop suey - Kylling chop suey - eller Kyllingwok i himmelsk saus
Her ligger linkene  : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1488225172_biff_chop_suey.html
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486388896_kylling_chop_suey.html
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472140472_kyllingwok__med_himme.html



Sndag: Brennsnut
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459412521_brennsnut_av_tanja.html



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
 https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
 Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html
Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 07 - 18



0 Kommentarer

















Kremet spinatsuppe

  • 06.02.2018, 13:35

Jeg har en kamerat som er så glad i spinatsuppe. Det er dog posen fra butikken han bruker. Siden jeg har lært han noen middagsretter fra bunn tenkte jeg at da skal han også få se hvor lett det er å lage spinatsuppe fra bunnen og hvor mye bedre det smaker. Han ønsker heldigvis ikke å kjøpe posen lenger nå.


Kremet spinatsuppe 7 dl

70 g bladspinat
2 ss smør
2-3 strøkne ss hvetemel
5 dl kraft eller 5 dl vann + grønnsaksbuljong
1.5 dl fløte
0.5 ts saft av sitron
1.5 ts salt (Eller etter ønske)
0.5 ts pepper
0.25 ts malt muskat

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en gryte. Skru ned på halv varme. Ha i spinaten. Surr dette mens du vender iblant i 3-4 minutter.
Bruk så stavmikser og miks til en finmost masse. Rør inn melet. Hell umiddelbart i vann og fløte. Ha i smakstilsetningene. La suppen få ett oppkok og la putre i 7-10 minutter.

Server gjerne med hardkokt egg og/eller krutonger



4 Kommentarer

















Ukesmeny 06

  • 04.02.2018, 16:18

Ny uke med nye muligheter ..Denne uken tar vi for oss Fiske/Skalldyrmat .
Hper dere kan finne noen tips denne uken ogs 

Mandag: Fiskekakeburgere
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1485799064_pasjenbrd__passion_med_blandet_rkostsalat_gresk_surst_dressing_og_hjemmelagde_fiskekaker.html
Og her finner du oppskriften p Fiskekakene
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1488645529_fiskekaker.htm


Tirsdag: Hot Hummersuppe
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455222788_het_hummersuppe_av_ta.html


Onsdag: Skinnstekt Hyse
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1494338898_skinnstekt_hyse_med_olivenoljestekte_poteter_eggesmr_og_surst_raspet_gulrot.html


Torsdag: Fisk og Bacongrateng
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1507658354_fisk__bacon_grateng_med_grnt.html



Fredag: Hvit Fisk med rotmosbacon 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1504726287_hvit_fisk_med_rotmosbacon_og_brekkbnner.html


 

Lrdag: Skalldyrtallerken 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148651_skalldyrstallerken_av.html



Sndag: Fiskegryte
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464163654_fiskegryte.html




 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 06 - 18



1 Kommentar
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik