hits







Ukesmeny 09

  • 25.02.2018, 16:57

Uke 9
Vinterferien er over oss .  Og nye muligheter for noe godt å spise 
Håper dere kan finne noe til inspirasjon .

Mandag: Fish and Chips
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456223448_fish__chips_av_tanja.html



Tirsdag: Svineknoke
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462894016_svineknoke_med_rotmos.html



Onsdag: Prinsefisk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1502634803_prinsefisk_med_tilbehr.html



Torsdag: Plukkflesk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456930365_plukkflesk_av_tanja.html



Fredag; Kremet Kylling curry
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1493201892_kremet_kylling_curry.html



Lørdag: Kylling med cheddar og jalapenossaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458477602_kylling_med_cheddar__.html



Søndag: Andebryst m/ godt tilbehør
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1519231278_andebryst_med_appelsinsaus_fltegratinerte_poteter_og_asparges.html





Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 
 Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html
Titt gjerne innom Siden vår også Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/


Uke 09  - 18 



0 Kommentarer

















Hjemmelaget softis i snøen

  • 24.02.2018, 14:47

Jeg har sett videoer på nettet hvor de har laget egen softis ute i snøen med to poser. Jeg har riktignok ikke fått det til å fungere så idag prøvde jeg og jentene mine en ny vri og det fungerte som bare det  :)

Du trenger
1 pose (6 liter)
En stor bolle med lokk (4-5 liter)
Snø
15 ss salt

Til 2 porsjoner trenger du
3 dl kremfløte
8 ss sukker
1 ss vaniljesukker.

 



Fyll bollen halvveis opp med snø. Ha i salt. Fyll posen med fløte, sukker og vaniljesukker. Blås luft i posen og knyt igjen. Legg den oppi bollen og ha på lokk. Rist til det blir riktig konsistens. Vi brukte 6-7 minutter på å få den ferdig og ristet på omgang. Klipp hull i hjørnet på posen og klem på posen og fyll opp koppene.
Ha noe godt på toppen feks sjokolade.

Velbekomme :)



0 Kommentarer

















Andebryst med appelsinsaus, fløtegratinerte poteter og asparges

  • 21.02.2018, 17:41

Appelsinsaus er et perfekt valg til and og mektige fløtegratinerte poteter.
Sausen er både søt og syrlig og brekker av de andre mektige smakene. Det viktige er å finne den perfekte balansen på sausen. Slik ble det da jeg tok mål på alt igår.

Til 2 voksne

Ca 300 gram andebryst pr pers

Romtemperer brystene. Snitt skinnet med en skarp kniv. Prøv å unngå å skjære ned i kjøttet. Gni inn kjøttet med salt og pepper.


Legg brystene i kald panne med skinnsiden ned uten noe olje eller smør og sett varmen på maks varme. Stek i 6-8 minutter til skinnet er sprøtt. Stek så på andre siden i ca 20 sekunder.
Legg brystene i en ildfast form og hell fettet fra pannen over. Hæ formen inn i forvarmet ovn midt i på 175 grader i 7-10 minutter etter ønske.
La brystene hvile 10 minutter før du skjærer i serveringsstykker.

Fløtegratinerte poteter

6-8 Asterix poteter
En halv oppkuttet løk
1-2 fedd hvitløk (Kan sløyfes)
Ca 3 dl fløte
2 ss melk
1 ss maisenna
Salt og pepper
Ost -type og mengde etter ønske.

Skrell  potetene og skjær i tynne skiver. Legg over i en gryte med løk og hvitløk. Hell over fløten til det nesten dekker potetene. La dette småputre i 10 min. Smak til med salt og pepper. Rør maizenna ut i melk eller fløte og ha i. La dette småputre i 5 minutter. Ha massen over i ildfaste form/former. Legg ost på toppen. Stek i forvarmet ovn på 200 g i 25 minutter i midten.

Appelsinsaus


Nøyaktige mål er litt vanskelig siden det varierer hvor søte appelsinene er. På denne tiden av året er de veldig søte så smak nærmere til mht sødme om du ikke lager dette i februar-mars.

3 dl saft av appelsin
(4 små eller 3 store appelsiner)
50 g sjarlottløk
1 ss ketjap manis
1.5 ss saft av sitron
0.5 ts salt
2 ss meierismør
2 ss vann
2 ts maisenna

Finnhakk sjarlottløken. Smelt 1 ss smør i en liten gryte og ha i løken. La dette svisse i 6-7 minutter. Press i mellomtiden appelsinene og sil saften gjennom ett dørslag. Ha saften i gryten. Ha i ketjap manis, sitron og salt. La dette småkoke og redusere til det halve (ca 10 minutter). Sil nå av sjarlottløken om du ønsker en glatt saus og ha væsken tilbake i gryta. Rør ut maisenna i vann og ha i gryta. La dette putre 2-3 minutter. Skru varmen ned på det laveste og monter sausen med 2 ss godt smør. Når smøret er smeltet inn er den klar til servering.

Asparges
Smelt litt smør i en panne og legg aspargesen i. Strø på litt salt. Stek i 2-3 min mens du snur de litt rundt.

Velbekomme



0 Kommentarer

















Pizzahorn (med vann)

  • 20.02.2018, 16:52

Disse er deilige både som kosemiddag, lunsj, kveldskos eller ut på tur.


24 stk
1 kg mel
6 dl vann
100 gram margarin 
4 ss oregano
2 ts salt
1 ts sukker
1 pose tørrgjær

Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen.
Smelt smøret.Tøm i vannet i smøret.
La det bli fingervarmt.
Ha smørvæsken i det tørre og la kjøkkenmaskina gå noen minutt.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en leivene i tre rundinger (2-3mm tykt) .
Del hver runding i 8 emner med feks en kniv.
Legg på fyllet.

Fyll

800- 1000 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 boks mutti tomater ( elr annet merke)
1 løk
2 ss tørket oregano
2 ss malt paprikapulver
2 ts salt (eller mindre om du vil)
1 ts pepper
2 fedd hvitløk (kan sløyfes ved ønske)
3 never revet mozzarellaost(eller annen ost )
+ ost til å ha oppå hornene (merke og mengde etter ønske)

Skjær opp løken i små biter. Stek kjøttdeigen og ha så i løken. Ha i boksen med tomatene og alle smakstilsetningene. La dette putre på middels varme i 15-20 minutter.
Dra stekepannen til side og ha i revet ost og bare rør det jevn inn. La fyllet avkjøles før du fordeler det på de trekantformede leivene.
Rull prøvene med fyll fra bredenden. Pass på at det er tett i endene. Pensle med melk eller egg og ha ost på toppen. Ha ett lett dryss oregano over om du vil.
Stekes i forvarmet ovn på 225 grader midt i ovnen i 12 minutter. Avkjøles på rist.
Disse er fine og fryse.



4 Kommentarer

















Hjortebiff med saltbakte frityrpoteter, soppsaus og asparges

  • 19.02.2018, 17:12

Jeg har lenge ønsket å prøve å fritere poteter som allerede er bakt så når vi skulle lukse oss med hjortebiff så bestemte jeg meg for å bruke litt tid ekstra og servere det. Det angrer jeg ikke på for det er de beste potetene jeg har smakt innenfor fritert/stekt sjanger. Skallet ble skikkelig crunchy, overflatene ble sprø og samtidig hadde de silkemyk konsistens inni.

Start først med potetene
Du trenger en halv til en hel stor bakepotet per person alt etter hvor små/storspist dere er og hva dere ellers har til.

Sett ovnen på 250 grader. Dekk en form med grovsalt ment for mat. Legg potetene oppå saltet. Strø litt salt oppå. La de stå i ovnen i 1 time og 45 minutter. Rull litt rundt på de i blant mht saltet.
Ta de så ut av ovnen og la de avkjøle seg helt. Dette tar ett par timer så har du det travelt kan du fint bake de dagen før.
Når potetene er helt avkjølt så børst av overflødig salt. Del de i to og del så videre i båter. Jeg erfarte at ved å skjære fra skallsiden så ble det pene båter. Først prøvde jeg fra andre siden men da falt de fra hverandre.
Ha olje i en stekepanne (solsikke eller rasp). Sett på max varme.  Legg potetbåtene i panna. Stek de på max varme i 1.5 - 2 minutter  på hver side til de er gylne. Legg de over på ett dobbelt kjøkkenpapir for å renne av overflødig olje ett par minutter før servering.


Soppsaus

250 sopp (champinjon)
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 ss worchestersaus eller HP saus
1 ts Dijon sennep
1 liten ts salt
1 liten ts pepper
(Evt 2 ts maisenna)

Sviss soppen lett i panna med 2 ts smør 1-2 minutter. Ha soppen i en liten gryte. Hell over fløten og ha i smakstilsetningene. La det småkoke på middels varme i 10-15 minutter. Ha så i creme fraiche og rør inn. Hvis du ikke syns den er tykk nok nå kan du ha 2 ts maisenna i en kopp med 2 ss vann og røre sammen. Ha innholdet i gryta og la det få ett oppkok.

Hjortebiffen

Smelt smør og evt også litt olje i en stekepanne. Når smøret ligger brunt og stille så legg i biffen. Hvis du har en kvist timian kan du også legge i den. Stek til det begynner å piple væske på toppen. Snu så biffen og stek like lenge. Legg så biffen over på feks en tallerken, gi den ett lett dryss salt og pepper og la hvile i 5-10 minutter.

Aspargesen
Smelt smør i en stekepanne. Legg i aspargesen som du har knekt der den knekkes naturlig. Skru ned på halv varme og stek de i ca 2 minutter mens du vender de rundt i pannen.
Jeg beregner 4-6 pr pers litt etter størrelse på de.

Velbekomme :)



0 Kommentarer

















Ukesmeny 08

  • 18.02.2018, 14:45

Ny uke og nye muligheter 
Her kommer vår nye ukesmeny Håper det er noe som vil falle i smak 

Mandag: Pai med egg og bacon
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1498747725_pai_med_egg_og_baconfyll.html



Tirsdag: Red chicken curry
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1472930706_red_chicken_curry.html



Onsdag; Skinnstekt Hyse
http://1494338898_skinnstekt_hyse_med_olivenoljestekte_poteter_eggesmr_og_surst_raspet_gulrot



Torsdag: Vårruller 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455220152_smaksrike_vrruller_me.html



 Fredag: Hjemmelaget Kebab
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1480610992_kebab_hjemmelaget.html



Lørdag: Potatoskins med fløtepotetskål og frisk salat
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456218599_potatoskins_med_fltep.html



Søndag: Elgstek
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456151840_elgsteik_av_tanja.html



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vår også - Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 8 - 18



3 Kommentarer

















Svin med smaksrik kremet ananassaus

  • 15.02.2018, 20:39

Idag fikk jeg lyst å lage en nydelig saus til svinekjøtt uten mel slik at de som ikke kan ha det også kan lage den. Jeg har laget mange sauser uten mel siste tiden og det er kjempegodt.

Ingredienser
Kjøtt av svin( filet, kotelett ) 200 g pr voksen
Salt + pepper
3 dl vann
3 dl fløte
Saften av en liten boks ananas 227 g
3 sjalottløk eller en halv vanlig gul løk
1 ss ketchup
1 ss malt paprikapulver
1 ts oregano
1 stort fedd hvitløk (Kan sløyfes)
1 ss maizenna (Kan sløyfes)
Natron til mørning av kjøttet

Tips: Om du ønsker litt sting kan du ha i litt chili eller sambal oelek. Smak til.

Fremgangsmåte
Strø natron over kjøttet   på hver side ca 1 ss pr kotelett /skivet svinefilet.
La det ligge i 30-60 min og skyll så godt av og klapp kjøttet tørt. Strø lett over med salt og pepper.
Smelt en klikk smør i stekepanna. Brun kjøttet 10 sekund på hver side på maks varme. Skru så ned varmen til under halvparten. Ha i vann, fløte,ananassaft og resten av smakstilsetningene. Rør litt rundt.
Finhakk løk og hvitløk og ha i. La dette putre en times tid. Hvis du ikke er fornøyd med tykkelsen på sausen 5 min før servering så ta opp litt av sausen i en kopp og rør ut maizenna i den og hell tilbake i stekepannen. La så putre i 5 minutter.

Server en enkel salat med ananas i til.
Kok ris etter pakkens anvisning slik at den er ferdig samtidig med resten.

Velbekomme :)



2 Kommentarer

















4 valentinesmenyer 2018 (3 retters)

  • 13.02.2018, 21:39

Valentines har nok kommet til Norge uansett om man liker det eller ikke. Men hvorfor ikke sette av dagen eller kvelden til å pleie din kjære ekstra godt? Har du ikke en hjertens kjær kan du gjøre stas på en venn.


Meny 1
Forrett : Het hummersuppe
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455222788_het_hummersuppe_av_ta.html


Middag : kveite med tilbehør
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455215091_sitronpepret_stekt_kv.html


Dessert: Sjokoladepudding
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486807973_sjokoladepudding___mektig_og_smaksrik.html


Meny 2

Forrett : kamskjell med sellerirotpure og bacon
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481900686_kamskjell_med_selleri.html


Middag : Plankebiff
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456497125_plankebiff_for_to_av_.html


Dessert: creme brulé
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462214318_creme_brule_med_bring.html


Meny 3

Forrett: Blomkålsuppe med serrano og parmesan
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456327437_blomklsuppe_med_serra.html


Middag: indrefilet av rådyr
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1494086436_rdyr_indrefilet_med_bjrnebrsaus_fltegratinerte_poteter_aspargestopper_og_granareplefr.html


Dessert : sitronfromasj
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456241451_sitronfromasje_av_tan.html

Meny 4 Budsjett

Forrett:  spinatsuppe
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1517920509_kremet_spinatsuppe.html


Middag : lady og landstrykeren
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465838073_lady_og_landstrykeren.html


Dessert : himmelsk lapskaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455146023_himmelsk_lapskaus_av_.html


Ha en fin valentines alle sammen



0 Kommentarer

















Ukesmeny 07

  • 11.02.2018, 17:05

Ny uke med nye muligheter .. Denne uken er det vanlig ukesmeny igjen 
Håper dere syns det var ok med litt endring av ukesmenyene som har vært

Mandag : Jambalaia med tagliatelle 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html



Tirsdag: Kremet Spinatsuppe 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1517920509_kremet_spinatsuppe.html



Onsdag: Fish and chips
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456223448_fish__chips_av_tanja.html


 
Torsdag: Pytt i Panne m/Pølser
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1474530270_pytt_i_panne_med_plse.html



Fredag: Marinert Club sandwich
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476286450_marinert_club_sandwic.html



Lørdag: Idag kommer det 3 forslag på kinamat 
Biff chop suey - Kylling chop suey - eller Kyllingwok i himmelsk saus
Her ligger linkene  : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1488225172_biff_chop_suey.html
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486388896_kylling_chop_suey.html
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472140472_kyllingwok__med_himme.html



Søndag: Brennsnut
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459412521_brennsnut_av_tanja.html



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
 https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
 Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html
Titt gjerne innom Siden vår også Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 07 - 18



0 Kommentarer

















Kremet spinatsuppe

  • 06.02.2018, 13:35

Jeg har en kamerat som er så glad i spinatsuppe. Det er dog posen fra butikken han bruker. Siden jeg har lært han noen middagsretter fra bunn tenkte jeg at da skal han også få se hvor lett det er å lage spinatsuppe fra bunnen og hvor mye bedre det smaker. Han ønsker heldigvis ikke å kjøpe posen lenger nå.


Kremet spinatsuppe 7 dl

70 g bladspinat
2 ss smør
2-3 strøkne ss hvetemel
5 dl kraft eller 5 dl vann + grønnsaksbuljong
1.5 dl fløte
0.5 ts saft av sitron
1.5 ts salt (Eller etter ønske)
0.5 ts pepper
0.25 ts malt muskat

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en gryte. Skru ned på halv varme. Ha i spinaten. Surr dette mens du vender iblant i 3-4 minutter.
Bruk så stavmikser og miks til en finmost masse. Rør inn melet. Hell umiddelbart i vann og fløte. Ha i smakstilsetningene. La suppen få ett oppkok og la putre i 7-10 minutter.

Server gjerne med hardkokt egg og/eller krutonger



4 Kommentarer

















Ukesmeny 06

  • 04.02.2018, 16:18

Ny uke med nye muligheter ..Denne uken tar vi for oss Fiske/Skalldyrmat .
Håper dere kan finne noen tips denne uken også 

Mandag: Fiskekakeburgere
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1485799064_pasjenbrd__passion_med_blandet_rkostsalat_gresk_surst_dressing_og_hjemmelagde_fiskekaker.html
Og her finner du oppskriften på Fiskekakene
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1488645529_fiskekaker.htm


Tirsdag: Hot Hummersuppe
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455222788_het_hummersuppe_av_ta.html


Onsdag: Skinnstekt Hyse
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1494338898_skinnstekt_hyse_med_olivenoljestekte_poteter_eggesmr_og_surst_raspet_gulrot.html


Torsdag: Fisk og Bacongrateng
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1507658354_fisk__bacon_grateng_med_grnt.html



Fredag: Hvit Fisk med rotmosbacon 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1504726287_hvit_fisk_med_rotmosbacon_og_brekkbnner.html


 

Lørdag: Skalldyrtallerken 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148651_skalldyrstallerken_av.html



Søndag: Fiskegryte
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464163654_fiskegryte.html




 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Titt gjerne innom Siden vår også Tanjas Mat. Den finner du her https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 06 - 18



1 Kommentar
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©