Middagstråden 31.03.16

  • 31.03.2016, 12:06



0 Kommentarer

















Brennsnut

  • 31.03.2016, 10:22

Brennsnut passer godt på litt hustrige dager eller hvis man skal ha middag til mange, f.eks. ved dugnader og lignende. 

Brennsnut
Til 10-12 personer
2 kg kokefaste poteter ( jeg bruker Asterix )
1 stor kålrot
1 persillerot
1 sellerirot
1 pose gulrøtter
1 purre
Kjøtt.(mengde etter ønske feks 500-1000 gram)  Du kan bruke f.eks. kjøtt av svineknoke, rester av pinnekjøtt eller biffkjøtt.

Svineknoke: la den småputre i 3 timer. Skum av krafta. Krafta bruker du som base i brennsnuten og kjøttet haes i gryta.

Biffkjøtt: Stekes i panna i omganger. Kok ut panna med vann etter hver gang og ha denne krafta i gryta.
Pinnekjøttrester: Deles opp og haes i gryta. Om man har tatt vare på krafta kan man bruke den.
Del opp poteter og kålrot i passende biter. Del persillerot og sellerirot i biter på størrelse med sukkerbiter (disse gir mye smak og gjør hele forskjellen). Skjær tynne ringer av gulrot og purre.
Ha alt i en gryte unntatt purren .Ha også i kjøttet. Hell på kraft/vann til grønnsakene dekkes. La det småkoke til grønnsakene er møre. Dette tester du ved å stikke gaffel i kålrot og gulrot. (Evt ta en smak). Når grønnsakene virker klare så ha i purre og smak til med salt og pepper. Har du ikke kraft kan du bruke kjøttbuljong eller grønnsaksbuljong.

Serveres med feks flatbrød, brød eller rundstykker.

                 Tanja



5 Kommentarer

















Urtebrød

  • 31.03.2016, 08:53

INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Urtebrød:
1 kg møllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
6 ss Terra Creta 0.2% Platinium Extra Virgin Olivenolje
7 dl godt lunkent vann
2 ss tørket basilikum eller 4 ss fersk
2 ts oregano eller 4 ts fersk
1 ts timian eller 2 ts fersk
Maldonsalt
Hvitløk om du ønsker


Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 3 emner. La heve i 30 min. Skjær kryssnitt,pensle med melk og strø godt over med maldonsalt. Stekes midt i ovn på 200 g i 22 min og sett så på grill i 3 min for chrispy overflate.

Olivenoljen er kjøpt via https://www.oliventreet.no/ . Hvis du ønsker å bestille noe derfra så skriv inn MFB10 og få 10% rabatt på kjøpet ditt.

 

Ønsker du nye oppskrifter direkte til din epost trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



4 Kommentarer

















Middagstråden 30.03.16

  • 30.03.2016, 12:07



0 Kommentarer

















Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli

  • 29.03.2016, 17:58

Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli.
Biffkjøtt (feks 150-200 gram per person)
1 brokkoli
1 gul løk
1/2 rødløk paprika
2 ts sambal oelek ( kan sløyfes)
Salt og pepper etter eget ønske

Kald chilibernaise
2 dl crème fraiche
0.5 dl majones
1 ss hvitvinseddik
2 ts estragon
3 ts hakket frisk persille
1 ts løkpulver  (eller hvitløk)
Fersk rød og grønn chili etter ønske.
Bland alt. Om du ønsker at sausen skal ha farge stavmikser du chilien.
Sett kaldt og serveres kald.

Biffsnadder.
Del romtemperert biffkjøtt i passende biter.
Så deler du grønnsakene.

Ha smør i en stekepanne. Vent til det ligger brunt og stille i panna. Ha nå i 2 ts sambal oelek om du ønsker. (Sambal oelek selges i de fleste dagligvarer) Ha i kjøttet og stek kjapt i panna i  1-2 min. Ha i løk og paprika og vend rundt i ett halvt til ett min. Nå kan du krydre med salt og pepper etter ønske.

Brokkoli.
Legg den i en gryte med lettsaltet vann. Fra det koker er brokkolien klar etter 2-4 min (kjenn på den med gaffel).

                  Tanja



3 Kommentarer

















Middagstråden 29.03.16

  • 29.03.2016, 11:06

Håper dere alle sammen har en flott første dag etter påsken :)
Hverdagen er tilbake, og greit med noe lettvint til middag etter mange
fine påskemiddager. Her er våre forslag:




http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457021820_sellerirotsuppe_med_e.html#comment


http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455126678_plsegryte_av_camilla.html#comment



0 Kommentarer

















Middagstråd 2. Påskedag

  • 28.03.2016, 09:34

2. påskedags middagstråd
God morgen vakringer <3


Idag er det siste dag i påsken for denne gang. Håper dere har hatt det fint c",)

Mange skal kjøre hjem idag og jeg anmoder alle om å kjøre pent og å ha tålmodighet i trafikken.

Husk at alle som sitter i bilene har noen de betyr hele verden for <3
 

Dagens middag: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455563025_kyllingbryst_med_karr.html

Og dessert: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458746946_jordbrfromasj__sukker.html

 

Dagens tanke: I dag er dagens tanke et utdrag fra en veggplakat som burde hengt i alle barnehjem c",)



 

 


 



0 Kommentarer

















Nytt kjøkken. Av Tanja

  • 27.03.2016, 16:22

Her er nye kjøkkenet til ekstrahuset (hytta som vi kaller det :) vi  har på gården. Jeg er superfornøyd.  Det mangler fortsatt gardiner. Tror jeg går for en type liftgardin. Har du forslag?

Jeg liker å sette fram noen eksemplerjeg har laget på høsten med råvarer fra hage og skog. Det gjør meg rett og slett lykkelig, spesielt nå om vinteren.

Løsningene til gryter osv er helt geniale. Bare å trekke ut. Man slipper å stå på knærne med hele hodet inn i skapet med rompa ut. Noen som kjenner til den følelsen ? ;)

Flott komfyr med nye gryter jeg fikk av min kjære. Det er induksjon og pyrolyse. Glede:)

Dette skapet rommer kjempemye og det passer bra for meg som har litt for mye av alt.

Jeg sa til min kjære at en kran å trekke ut alltid har vært en drøm for meg på kjøkkenet. Og siden vi etterstreber å glede hverandre så ble det slik :)

Jeg valgte å beholde denne gamle vedovnen som er en Jøtul 602. Den er fin å ha når strømmen går til å lage seg mat og koke kaffe. I tillegg syns jeg det er ett koselig element i alt det nye. 

Jeg liker å kjøpe nye oljer og krydder når jeg er ute og reiser. Noe av det havnet på "hytta"

Jeg syns det er pent med ett par fargeklatter.

Benkeplaten er i stein og jeg bare ELSKER DEN. Den skinner så pent i lyset. På den kan man sette gryter rett oppå.

Likte du mitt nye hyttekjøkken? Jeg ønsker ikke å oppgi navn da det kan bli tatt for å være sponset, men jeg kan røpe at det er italiensk.



18 Kommentarer

















Middagstråd 1. Påskedag

  • 27.03.2016, 10:42

1. påskedags middagstråd

En ny og deilig søndag ligger foran oss.

Fyll den med alt som gjør deg og dine glad.

Jeg håper at akkurat du får en helt vidunderlig dag.

 

Her er dagens middagsforslag fra oss :)

 

Dagens middag: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457553873_indrefilet_med_hassel.html

Dessert:  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456857970_fylte_kremmerhus_med_.html

 

Dagens tanke...

Høytider kan være vanskelig og vondt for mange av forskjellige årsaker.

Da er det viktig å omgi seg med mennesker som løfter en opp og som får en til å se glede i små ting.

Har du det ikke vondt og vanskelig, men er priviligert i ditt liv, så vær mennesket som skaper latter og glede rundt deg.

Det koster så lite å gjøre andre glad.

 

 



0 Kommentarer

















Vinneren av middag hos meg

  • 26.03.2016, 13:38

Vinneren av middag hos meg denne gang er Siw Ulvehøj.

Siw er en fremmed for meg slik kriteriene var. Hun et ett aktivt og raust medlem av gruppen som ved blant annet ved å jobbe i mattilsynet har mye kunnskap å formidle.

Siw hjelper aktivt på gruppen der hun kan og bidrar med mange fine historier rundt mat. Hun lever ett aktivt og hektisk liv slik jeg har skjønt, og jeg håper og tror at en treretters i skogens ro kan gi henne påfyll i hverdagen. Jeg er sikker på å få en interessant dag med henne. Jeg tar kontakt på pm for nærmere avtale.

Det vil i etterkant komme bilder og historie her på bloggen etter treffet.

Senere kommer jeg til å utlyse treff der noen jenter blir trukket et til ett døgn med mat, prat og kos i ekstrahuset vi har her på gården. Følg med i vår om du vil delta :)



1 Kommentar

















Festvafler

  • 25.03.2016, 11:00

 

Festvafler
16 plater

4 egg
1 dl sukker
150 gram smør
1 boks seterrømme
2.5 dl melk
6 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
Noen fnugg salt

Visp lett sammen sukker og egg. Smelt smøret. Ha i det tørre og smøret. Visp til du får en klumpefri røre. Stek og nyt.

             Tanja



2 Kommentarer

















Middagstråd påskeaften

  • 24.03.2016, 15:08

En herlig dag ønskes dere alle varme gode mennesker.

Jeg håper dere har en deilig høytid med deres kjære med alt av hva tradisjonell påskefeiring innebærer c",)

 

Forrett:   http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458236585_innbakte_kongereker_m.html

Hovedrett: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458668745_andebryst_med_glasert.html

Dessert:  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456420090_sjokoladefondant_av_c.html

    

Dagens tanke: Hvis du syns det er manko på raushet og godhet rundt deg så velg selv å være ett slikt menneske. Holdninger smitter. Har du påvirket 5 mennesker rundt deg har du gjort mye c",)




 



1 Kommentar

















Sukkerfri jordbærfromasj

  • 23.03.2016, 16:29

Sukkerfri jordbærfromasj. 
Til 10-15 personer

Eggedosis:
8 egg
1.25 dl natreen strø.
Pisk luftig 7-10 min

Krem:
8 dl kremfløte
4 ss natreen strø
Pisk til krem.

200 g jordbær varmes uten å kokes ( frosne bær bør kokes først). Stavmiks dette.  Legg 6 gelatinplater i vann noen min. Klem ut vannet og rør inn i jordbæra. Bland alt i en stor bolle. La stå 4-6 timer i kjøleskap.

Tips: Ha i matfarge for en sterkere rødfarge om du ønsker.
Du kan doble mengden på jordbær om du ønsker mer jordbærsmak. 

                          Tanja



4 Kommentarer

















Egg og baconsalat (påleggssalat)

  • 23.03.2016, 13:20

I påsken er det mange deilige påleggssalater man kan kose seg med under lange herlige frokoster.

Egg og baconsalat.
8 økologiske egg
200-300 gram bacon
1 boks seterrømme
2/3 pose majones
10 cm purre
3 ts karri
0.5-1 ts pepper etter ønske
2 ts sitronsaft
Tips: Du kan bruke lettprodukter men vær obs på at da blir den mer flytende.

Legg egga i en kjele. Når det begynner å boble godt så ta tiden på 8 min. Når 8 min har gått så avkjøl egga raskt. 

Stek bacon. La så bacon renne av seg på kjøkkenpapir. Klipp det så opp i små biter. Finkutt purren.

Del opp egga i passende biter. Jeg deler først på langs og så i fire.
Bland sammen majones,rømme, krydder og sitron. Vend inn egg, bacon og purre. La trekke litt i kjøleskap før servering. Salaten holder noen dager i kjøleskap.

             Tanja



0 Kommentarer

















Sukkeress

  • 22.03.2016, 19:32

Ca 700 g hvetemel
100 g sukker
125 g smør
3 dl h-melk
1 dl Siesta/appelsinbrus 
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
1 pose gjær

Bland alt det tørre.
Varm opp melk, Siesta og smør til 37 g, og elt alt godt i minst 10 min.
La heve i 45 min.

Rull deigen til en pølse og del opp i  20 emner. Rull disse forsiktig og form som S (eller hva du vil).
La de heve i 30 min.

Pensles med egg og stekes midt i ovnen på 200 g i ca 12 min.

Mens de avkjøles kan du blande sammen litt sukker og melis ( og kanel for de som liker det) i en skål.
Smelt 2-3 ss smør og pensle S'ene og dypp de i sukkerblandingen.

Nam ☺

                 Jenny



15 Kommentarer

















Andebryst med glaserte poteter, sellerirotpurè og varm appelsinchutneysaus

  • 22.03.2016, 18:45

Lag ruter i fettsiden på brystene. Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet. Se om det er sener som må skjæres bort.  Legg brystene i kald, tørr panne med fettsiden ned. 

Stek til fettsiden blir fin og sprø. (Kjenn etter). Dette tar ca 6-8 min.
Da ser den slik ut. Snu brystet og stek ca 20 sekund

Legg brystetene i en ildfast form. Sett inn steketermometer. Sett midt i ovnen på forvarmet ovn på 175 grader. Stek til termometeret viser 58 grader. La hvile 10 min. Kjøttet øker i grader mens det hviler.

Potetene: Kok Asterix poteter i 22 min. Smelt smør i panne og ha i 2 ss honning eller sukker. Rør potetene rundt til de blir gylne og glaserte.

Varm appelsinchutneysaus: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461449425_appelsinchutney.html 
Ta 3 ss appelsinchutney og ha i en gryte med 2.5 dl vann. Ha i 2 ts sukker. La redusere i 10 min.

Sellerirotpure: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458557528_sellerirotpure_med_hi.html 

         Tanja



2 Kommentarer

















Eggesalat

  • 21.03.2016, 16:36

Eggesalat

6 økologiske egg
4 kvaster vårløk
10 cm purre
Masse frisk gressløk
2 dl rømme
1 dl majones
2 ts sitron
1/2 ts sukker 
2 ts karri

Kok 8 egg i 8 minutter fra det begynner å småkoke.
Avkjøl raskt i kaldt vann.

Ha rømme og majones i en bolle. 
Tilsett sitronsaft, sukker og karri.                     Kutt opp purre og vårløk i passe, små biter.
Pepper og salt etter smak. Klipp/kutt gressløken i små biter og dryss over salaten til slutt.  

 Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 

 



4 Kommentarer

















Sellerirotpurè med hint av trøffel

  • 21.03.2016, 11:52


Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i tynne skiver til de er møre (20-30 minutter)
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt og pepper.
Tips: Ha i noen få dråper hvit trøffelolje for ett ekstra smaksløft.
Pass på å ikke ha i for mye. Smak deg fram.

          Tanja



0 Kommentarer

















Påskemeny 2016

  • 20.03.2016, 19:00

 

Tirsdag:

Enkel elg panne ala Tanja
Til fam på 4 i 2 dager

1 kg elgkjøtt (kokekjøtt)
3 dl vann
5 dl kremfløte
4-5 sjarlottløk
3 never sopp
10 skiver fløtemysost
2 kjøttbuljong
3 ts dijonsennep
1 ts timian
2 ss soyasaus
4 ss tørka tranebær
Stek kjøttet og sjarlottløk raskt på hard varme i en stekepanne med høye kanter. Tilsett væsken og smakstilsetninger og resten av indigriensene. Stek raskt sopp i en panne og sett til side. La elg elgpannen putre i ca 2.5 time til kjøttet er mørt.Rett før servering tilsettes soppen. Kok ris og damp grønnsaker.


 
 
 
Trekt småkveita med dillpoteter, heimlaga sandefjordsmør og glaserte gulrøtter hadde agurksalat klar i kjøleskapet og, men glemte den dette er noe av det 
Skjærtorsdag:



Elgsteik ala Tanja

Setter ovnen på 160 grader. Bruner romtemperert steik kjapt i panna. Gnir den inn med basilikum rosmarin og timian. Setter i steketermometer. Legger den på rist i midten. Under har jeg langpanne med vann friske urter sellerirot gulrot og løk. Jeg øser steika hvert kvarter. Da den har nådd 65 grader er den perfekt. Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : lag brun jevning av 200 gram smør og 3 dl hvetemel. Tilsett kraft fra langpannen eller nedfryst kraft. Kok sausen i 20 -25 min. Ha oppi ett beger creme fraiche,1 ts basilikum,1/2 ts rosmarin,1/2 ts timian og smak til med salt og pepper.
Velbekomme

 

Påskeaften:


Sjerpet pinnekjøtt med rotmos ala Tanja
Beregn ca 500 gram pr person

Vann ut pinnekjøttet i ca 8 timer. La dampe under lokk i 2.5 - 4 timer til kjøttet løsner fra beina. Sett steikeovnen på 250 grader. Legg pinnekjøtt i langpanne med fettsiden ned. Sett i steikeovn i ca 12-15 minutt.

Rotmos: kok en kålrot i skiver mør sammen med 2 gulrøtter og 3 poteter. Hell av vann. Stapp den og tilsett salt,muskat og pepper etter smak med 100 gram smør og 3 dl fløte. Tilsett tilslutt litt ribbefett.

Oppskrift på akevittsaus finner du her





2 Påskedag:



Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika: brun den på alle sider. Ha på salt og pepper. Legg på rist i midt i ovn på 100 grader med steketermometer. Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, løk og eple. Sett den nederst. Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den øker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell på kraft fra lanpanna da steika er ferdig. Fyll opp med vann så væska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.Ha i 2 kjøttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost. La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min før servering tilsetter du 5 dl fløte og 3 dl seterrømme. Smak til med salt og pepper.

Rødvinskokte pærer. Skrell 4 pærer. Del de på langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rødvin. Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: på rist i ovn på 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rørt tyttebær. Velbekomme.


9 Kommentarer

















Vil du komme på middag til Tanja?

  • 20.03.2016, 16:34

Da kan du kommentere i svarfeltet her. Si gjerne litt om hva du hadde likt å prate om og gjerne hva du kunne tenke deg å spise: )



106 Kommentarer

















Akevittsaus til lam/pinnekjøtt

  • 20.03.2016, 14:50

Akevittsaus til lam /pinnekjøtt

1/2 dl hel svart pepper
2 topper akevitt
3 dl fløte
1 ts sitron
1 ts dijonsennep 
Smak til med salt 
Rist pepperkorn på middels varme i tørr panne. La pannen være i stadig bevegelse. Når det kommer en søtlig lukt fra pepperet så hell på to topper med akevitt. Ha så i kremfløte,sitron og dijonsennep. Smak til med salt. La putre 5 min. Sil bort pepperet før servering.



6 Kommentarer

















Sukkerfri is tilsatt naturlig søtet bær

  • 20.03.2016, 14:17

Sukkerfri is med tilsatt naturlig søtet bær
Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremfløte
3 ss natreen strø
5 eggeplommer
5 ss natreen 
200 g bringebær eller jordbær

Pisk krem av fløte og 3 ss natreen strø.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen strø.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med bæra.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rør i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                        Tanja

 



2 Kommentarer

















Kylling med cheddar & jalapenossaus med asparges i sovepose

  • 20.03.2016, 13:40

Kylling med cheddar og jalapenossaus med asparges i sovepose

Kyllingfileter : mengde etter eget ønske.
Krydre kyllingfiletene med løkpulver(eller hvitløk ) paprikapulver, salt og pepper.
Stek de på max varme i panna ca 20 sekunder på hver side. Legg i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader til steketermometeret viser 68-70 grader eller ca 20 min.

Cheddar og jalapenossaus
3 dl fløte (alternativt 3 dl melk)
200 gram hvit vellagret cheddar eller gul cheddar etter eget ønske
40 gram fersk jalapenos
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts sitron
Ha fløten i gryta. Del osten i terninger og smelt inn. Kutt jalapenos veldig smått. Ha alt i gryta.  La putre ca 10 min eller til ønsket tykkelse.

NB denne er sannsynligvis for sterk for de fleste småbarn. Begrens evt jalapenos/server ved siden av.

Asparges i sovepose
Surr bacon rundt 3 og 3 aspargeser. Stek i panna til bacon blir crispy på hard varme.

             Tanja



4 Kommentarer

















God påske.

  • 20.03.2016, 12:32

Vi vil ønske alle lesere av bloggen en riktig deilig påske :)

Vi håper at dere alle får mye tid med de dere er glad i,strålende vær og selvsagt god mat.

Bloggen tar ikke ferie så det er bare å titte innom for inspirasjon :)



1 Kommentar

















Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

  • 19.03.2016, 17:48

Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremfløte
3 ss natreen strø
5 eggeplommer
5 ss natreen
10 ss ferdig kald kaffe
30 dråper mandelessens

Pisk krem av fløte og 3 ss natreen.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med kaffe og essens.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rør i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                                Tanja



0 Kommentarer

















Smakstilsatte sukkerfrie luftige pikekyss

  • 19.03.2016, 17:27

Sukkerfrie pikekyss
5 eggehviter
1 dl natreen (strø)
15 dråper romessens
Litt rød konditorfarge
Noen fnugg salt.
Visp eggehviter,natreen og salt stivt. Når du har begynt å vispe har du i romessens og konditorfarge.  Ha massen i en kake sprøyte.  Sprut i små klatrer på bakepapir. Det blir 2 stekepapir.  Stek begge bretta på 80 grader varmluft i 1.45 . Skru av ovnen og la de avkjøles der.

        Tanja



0 Kommentarer

















Appelsinchutney

  • 19.03.2016, 16:29

Nå som appelsinene er så billig kan man lage mye godt med det. Idag har jeg tatt mål på en chutney jeg syns er nydelig til lam, kylling, svin og på ost og kjeks.

Appelsinchutney

2 appelsiner
1/2 rødløk
1/2 dl eddik 7 %
3 rørsukkerbiter (brunt sukker)
1 ts cayennepepper
0.5 ts chili
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel


Skrell appelsinene og del i biter. Skrell løken og del i biter.  Ha dette i en gryte med eddiken. Tilsett sukker og krydder. La putre i 15 min. Avkjøl og ha i glass med lokk.

                 Tanja 



1 Kommentar

















Fløtegratinerte poteter

  • 19.03.2016, 12:33

Jeg har lagt ut flere typer fløtegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.

Jeg har prøvd å lage de på alle tenkelige måter, men kun på denne måten får jeg de krema potetene jeg ønsker. Dette er også raskeste måten.

Fløtegratinerte poteter

Poteter etter ønske
Kremfløte
Maizenna
Løk
Salt
Ost
Pepper
Hvitløk om ønskelig 3-4 fedd

Skrell potetene. Del potetene i tynne skiver (Jeg foretrekker Asterix ). Ha disse i en kasserolle. Fyll opp med fløte til det er ca 2 cm igjen til toppen av potetene. La dette småkoke i 10 min. Rør ut 2 toppede ts maizenna i 1 dl fløte. Hell blandingen i gryta. Kok videre i 5 min. Smak til med salt, pepper og evt hvitløk. Hell over i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

                                Tanja



1 Kommentar

















"Restaurant" - pizza

  • 19.03.2016, 11:51

Hvorfor dra ut å kjøpe pizza når man kan lage den hjemme på 7 min? (Steketiden)

Med følgende oppskrift får jeg 4 pizzaer, alle i familien får legge på valgfritt fyll. Restene går i fryseren til travle dager.

Man kan fint lage 6-8 bunner av denne oppskriften om man vil ha de ekstra tynne.

Jeg liker å bruke Møllerens pizzamel, men det finnes flere typer. Jeg kjøper denne da den rett og slett befinner seg nærmest mht. butikk så dette er ikke reklame.

Den ser slik ut:

Jeg lager pizza på bakingsteel. Det ser sånn ut.

Oppskrift på 4 (evt 6-8 bunner)
5 dl pizzamel
1/2 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
2 dl lunkent vann (38 grader)
Jeg bruker også 2-3 ss oregano i for smakssetting.

La deigen heve 20-30 min før du kjevler den ut og legger på fyll.
På bakestål har jeg max varme først 5 min og så 2 min under grill på øverste rille.
På vanlig stekeplate steker man 10-15 min på 250 grader.

Her bruker vi enten crème fraiche eller tomatpuré i bunnen med oregano på og evt hvitløk. Så legges osten på (vi foretrekker mozzarella).

På toppen kan man legge feks biff (rå), pepperoni, skinke, spekeskinke.
Annet som er godt på er feks løk,rødløk,ananas, tomat, fersk mozzarella, og ruccola  (sistnevnte etter steking).
Bare fantasien setter grenser for hva man liker å ha på.

Tips: Hvis man ikke ønsker å lage mange bunner kan man sette deigen i kjøleskapet og lage deilige baguetter til dagen etterpå.

                                                                             Tanja

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 

 



8 Kommentarer

















Fylt svinefilet

  • 17.03.2016, 18:12

Fylt svinefilet.
1 svinefilet ca 500-600 gram
1 hvit castello
10 cm purre.
Brun fileen på hard varme på alle sider. La den så hvile. Skjær ett snitt i midten ca 2/3 ned i kjøttet og fyll med castello og brie. 

Stek bacon halvstekt i en panne og legg over fileen. Sett i forvarmet ovn på 200 og stek i 25-30 minutter midt i ovnen. 
Tips: varier med div fyll du liker fra gang til gang.
Server med tilbehør du liker

              Tanja



0 Kommentarer

















Smaksrik kyllinggryte

  • 17.03.2016, 17:38

Smaksrik kyllinggryte ala Tanja
Ca til 6-7 personer

Kutt opp 1 rød og 1 grønn paprika, 2 store charlottløk og ca 5 cm purre. (Legg halvparten av paprika til siden ) Ha i en gryte med 3 ss smør og 1 ss worchestersauce. La dette surre på middels varme. 
Stek 1 pk med bacon. Stek 3 store kyllingfileter i biter i baconfettet. Ha i 1 ss kylling hindu tandoori krydder. Når kyllingbitene er stekt tilsetter du 1 dl eplejuice og lar det surre på sterk varme i ca 10 min. Tilsett 3 ss mel i gryta med grønnsakene og rør raskt rundt. Tilsett 2 dl vann, 2 dl fløte, 2 dl eplejuice og 4 dl creme fraice. Hell oppi kyllingbitene og væska i panna over i gryta sammen med det stekte baconet i biter. Sett smak ved å tilsette 3 ss soyasaus, 1.5 ss karri, 1 ts salt, 1/2 ss sukker, 1/2 ss gurkemeie, 1 ss hindu kyllingkrydder tandoori og 3 ss sitron ( gjerne ferskpresset).  Rett før servering tilsetter du resten av paprikaen. Velbekomme ☺

          Tanja 



8 Kommentarer

















Tips til farging av egg

  • 17.03.2016, 13:12

Gule egg: løk med skall i kokevannet eller konditorfarge
Røde egg: rødbeter eller konditorfarge i kokevannet
Grønne: spinat eller konditorfarge i kokevannet.

Man kan tegne på egg ved å feks bruke konditorpenner  (Panduro) eller vanlig tusj.

         Tanja



1 Kommentar

















Grove hverdagspannekaker

  • 16.03.2016, 22:14


Grove hverdagspannekaker 
14 stk

2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
(1 ss sukker)- om ønskelig.
1 ts salt
50 g smør (smeltes)
4 egg
1 liter melk

       Tanja 



4 Kommentarer

















Lyst jerngrytebrød

  • 16.03.2016, 19:20

Lyst grytebrød med sprø skorpe og maldonsalt ala Tanja ( kun 1 heving)
2 store

2 kg hvetemel
50 g gjær
1 ss salt
1 ss sukker
200 g smør
13 dl lettmelk

Ha i det tørre. Smelt smør og ha i melka. Rør rundt og la det bli 37 grader. La heve 1 time. Sett ovnen på 250 grader. Sett inn jerngrytene og la de bli varm. Ha oppi deigen. Hell over olivenolje og ett par små never maldonsalt. Ha på lokk. Stek på nederste rille på 250 grader i 30 min. Ta så av lokk. Sett ned til 200 grader og stek 15 min til.

        Tanja 



6 Kommentarer

















Brokkolisalat

  • 16.03.2016, 17:09

Brokkolisalat.

1 liten brokkoli
5 cm purre
1 håndfull rosiner
1 håndfull mandler
2 dl rømme
3 ss majones
2 ts cayennepepper
2 ts sitron
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts Dijon sennep


Hakk opp rå brokkoli eller kok den etter ønske. Ha i purre, mandler og rosiner.
Bland rømme, majones og krydder. Vend inn i brokkoliblandingen. 
La trekke 20 min.

     Tanja



4 Kommentarer

















Jordbær milkshake

  • 15.03.2016, 17:15

 

Jordbærmilkshake

5 dl is
1-2 dl h-melk
400 gram jordbær
1 ss sukker

Ha is og bær i en blender.
Hvis det er frosne jordbær er det lettest å tine de først.
Tilsett sukker.
Spe sakte med melk til du får den tykkelsen du ønsker.Server og nyt !

Tanja 



5 Kommentarer

















Sursøt saus. Av Tanja

  • 14.03.2016, 17:32


Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær

Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd,vannkastanjer og gulrot. 

Bland alle indigriensene minus 1 dl vann og maizenna.

 La dette koke opp.

Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende blandingen.

La koke 1 min før servering



6 Kommentarer

















Raita

  • 13.03.2016, 15:38

Raita:
3 dl gresk Youghurt
3 ss finhakket mynte
2 ts koriander
1 ts spisskummen
10 cm finhakket agurk
Hvitløk om ønskelig

Bland alt og la trekke i kjøleskap.

          Tanja



1 Kommentar

















Nanbrød

  • 13.03.2016, 15:33

Nanbrød :
2 dl melk
2 ss sukker
1/2 pk gjær
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olivenolje
3 dl russisk/tyrkisk/gresk Youghurt
10 dl mel
1 ss garam masala


Varm opp melken til den er 37 g. Bland i gjær og sukker og la stå slik i 10-15 min. Ha alt det andre i en bakebolle. Hell i gjærblandingen. Kjør med kjøkkenmaskin. La heve en time. Ha godt med mel på bordet under utbaking. Del i leiver og kjevle de så de blir ca 1/2cm høy. Sett midt i ovnen på 275 g i 2-4 min. Når de er gyldne snur du de og steker 2-4 min på andre siden. Serveres ferske og varme.

Velbekomme.

               Tanja



6 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 11

  • 13.03.2016, 13:05

Mandag:


Hjemmelaga tomatsuppe, med makaroni, egg og kjøttboller

Tomatsuppe:
2 bokser plommetomater
1 løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
3 dl fløte
1 l kyllingkraft
1 ss tomatpuret
Makaroni
Kjøttboller
egg
1 ss sukker
salt/pepper
3 ss olivenolje

Ha olivenolje i kaserollen..
Varm på middels varme, så ha i finhakket hvitløk, løk og gulrot. La det surre 3-4 min.
Ha i tomatpureen og la surre et par min til.
Hell så i kraften og tomatene. La dette koke en 15 min.
Kok makaronien etter annvisning på pakken og la stå.

Kjør den jevn i en blender eller med stavmikser.
Ha i fløten. Smak til suppa med krydder..
Ha så i makaronien og kjøttbollene og la den stå til kjøttbollene er varme..
Ikke la den koke mer.
Server med hardkokte egg
Uttrykksikonet smile

(Kjøttbollene hentet i frys fra tidligere laging)

Tirsdag:



Smaksrike vårruller med kylling ala Tanja
40-50 stk

1 pk springtime spring roll pastry
500 gram kyllinfilet
300 g hodekål
1 stor gulrot
10 cm tykk purre
1 pk glassnudler
6 ss hoisinsaus
5 ss soyasaus
2 ss oystersaus
2ss HP Saus
1 ss pepper
1/2 ss salt
Egg til pensling
Finkutt kylling og grønnsaker. Stek først kyllingen og tilsett grønnsakene. klargjør nudlene og klipp opp i små biter og ha i panna. Ha i smakstilsetningene og la dette surre nok min. Avkjøl blandingen. Ta vårrullark ut av fryseren. Legg de inn i en håndduk som er oppvridd vann. Tines etter 30-40 min. Legg spissen mot deg. Pensle alle 4 kantene med egg. Legg på 2 ss med fyll på hvert ark. Pakk inn vårrullene. Friteres i 4-5 min på 190 grader. Velbekomme

Onsdag:



Vi er veldig glad i fisk her i huset, og godt og kunne variere smakene så man ikke går lei.
Her er tacolaks med hjemmelaget taokrydder og salsa til... Ikke noe ny oppfinnelse, men med min vri :)

Laks:
1 stk laksefilet pr pers
2 hjertesalat blader pr pers
1-2 ss tacokrydder (oppskrift under tilbehør)
0,5 dl vann
1 rød paprika
1 mango
1 boks mais
1 vårløk
Rømme

Del laksen opp i små terninger. Stek på middels varme i olje til di har fått farge på alle sider.
Ha på tacokrydder og vann, og la di puttre 1 min ca.
Anrett på blader av hjertesalat, du har skjært bunnen av og vasket.
Ha så på grønnsaker del i biter og litt rømme på toppen:
Server med salsa (oppskrift under tilbehør)

Råstekte poteter:
Del ønsket antall poteter i tynne båter.
Stek i olje på litt over medium varme til di har fått god farge.
Kryddre med salt, potetkrydder og litt timian.
Snu, kryddre på andre siden og, stek til di har god farge.

Torsdag:


Lettvint pølse og potetform ala Tanja
For fam på 4

6 store poteter
1 pk skinnfrie pølse
3 dl fløte
Ost (jarlsberg)
1/2 purre
1/2 løk
1/2 paprika
Salt, pepper og paprika

Skjær poteter i tynne skiver gjerne med skallet på om det er tynt. Del pølser og grønsaker i biter. Legg poteter nederst og krydre. Strø over pølser og grønnsaker. Gjør dette i 3 lag av hver og krydre hvert lag. Strø over ost på toppen. Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 50 minutt. Velbekomme

Fredag:



Kyllingbryst med hjemmelaga bretagnesaus og ovnsbakte poteter her idag

Bretagnesaus:
2 stk ikke for store grillede paprika fra glass (Altså 2 stk paprika)
2 dl kyllingkraft
1 dl fløte
2 sjarlottløk
2 hvitløksfedd
1 ss tomatpure
1 ss smør
1 ss estragon
1 ss paprikapulver (smak til)
salt/pepper

Kjør paprika og litt av kraften i blender.
Stek løken og hvitløken blank i smør..
Fyll på resten av krafta, paprikablandingen, fløten og tomatpureen.
Kok opp..
Ha i kryddret, smak til etter hvert og kjør hele greia i blender eller med stavmikser

Ovnsbakte poteter:
Del amaldinepoteter i båter
Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og gourmet potetkrydder. Bak i ovnen 30 min på 200 g

Kyllingen har ligget i sous viden i 1 t på 61 g
Surret med bacon og svidd på panna..
For di som ikke har det, så følg denne..

Slå ovnen på 200 g
Kryddre brystene med salt/pepper og basilikum. Stek di i pannen til di er godt brun.
Ha di over i en ildfast for og la di steke ca 15 min i ovnen, litt etter str på brystet.
La hvile helst 10 min etter di er tatt ut av ovnen igjen.

Lørdag:



Rullekebab:

Når man ikke har kebabsjapper i umiddelbar nærhet, så må man lære og lage det selv :)
Her er oppskriften på min variant...

Lefser:
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 ts tørrgjær
2 dl vann
0,5 dl olje

Ha det tørre i bollen, og bland. Ha så i olje og lunket vann og kjør til en smidig deig.
La heve 1 t.
Del så opp i 8 emner. Kjevle di syltynne ved hjelp av kjevle og masse mel.



Stek di i en tørr stekepanne på middels varme. Di er klare til å snu når di bobbler.
Legg di under et klede.



Kebabdressing:
1 pk majones
1/2 boks Cream freash
2 fedd hvitløk
1,5 ts samba oalek
3/4 ss sylteagurk saft
salt
melk til passe konsisten

Rør dette sammen
Smak til og la stå min 30 min




Kebabkrydder:
4 ss spisskummen
4 ss hvitløkspulver
2 ss paprikapulver
4 ss malt koriander
2 ts malt nellik
3 ts malt svartpepper
3 ss cayenepepper

Bruk 1 ss krydder og 1 ss olje på 500 g kjøtt.



Her har jeg brukt 500 g flatbiff, som er skjært i tynne strimler.
Blad krydder og olje godt inn i kjøttet.
La stå ca 30 min

Stek i olje på middels varme i flere omganger. Ha litt salt på under steking.

Anrett på lefsene med salat, løk, mais, tomat, jalapenos og hvitløksdressing



Rull sammen og ha folie rundt.

Søndag:


Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika: brun den på alle sider. Ha på salt og pepper. Legg på rist i midt i ovn på 100 grader med steketermometer. Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, løk og eple. Sett den nederst. Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den øker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell på kraft fra lanpanna da steika er ferdig. Fyll opp med vann så væska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.Ha i 2 kjøttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost. La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min før servering tilsetter du 5 dl fløte og 3 dl seterrømme. Smak til med salt og pepper.

Rødvinskokte pærer. Skrell 4 pærer. Del de på langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rødvin. Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: på rist i ovn på 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rørt tyttebær. Velbekomme.



4 Kommentarer

















Bretagnesaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 22:04

Bretagnesaus  
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk 
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min

Bruk stavmikser så det blir en jevn røre ca 15 sek
Tilsett

2 ss mel  2.5 dl vann 
Rør mens det putrer

 
Tilsett 2 ss creme fraiche  2 dl fløte 
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og  2 ts paprikapulver
13 gode dråper sitron :
1 stk hønsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta på kyllingen



0 Kommentarer

















Potetkakk

  • 12.03.2016, 15:36

Potetkakk.

Dette tilbehøret ser ikke så delikat ut, men det er nydelig godt og her er det fint å benytte rester.

Stek poteter så de blir gyldne og crispy i smør med litt salt og en god del pepper.

Når det ser slik ut heller du over melk. Ikke dekk til med melk men slik som på bildet.

La melken koke inn mens du rører. Etterhvert etterlater det svarte spor i pannen. Dra da potetene rundt på samme måte som eggerøre som på første bildet.
Godt til feks pølser eller bacon og egg.

              Tanja



3 Kommentarer

















Eplekake med vaniljekrem og mandler

  • 12.03.2016, 15:18


Eplekake med vaniljekrem og mandler  (langpanne)
Denne er også er god uten vaniljekrem


375 g smør
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smør langpannen og hell røren i.

Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Avkjøl blandingen.

Smør vaniljekremen på kaka. Skrell og del eplene i tynne skiver og legg på. Strø over mandler. Strø på sukker og kanel etter eget ønske .
Stekes nederst på 175 g i 35 min. Velbekomme.

           Tanja 



6 Kommentarer

















Lys peppersaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 12:48


Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.



6 Kommentarer

















1 minutts universalsaus/dressing

  • 12.03.2016, 12:32

Denne sausen passer kjempegodt både til kylling, svin, okse og laks/ørret.

2 deler kikkoman (feks 6 ss)
1 del lime (feks 2 ss)
1 klype sukker (1/2 ts)
1 klype ingefær (1/2 ts)

Alt blandes godt sammen.

                                                       Tanja

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 

 



2 Kommentarer

















Castello & kaffesaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 12:22

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.



0 Kommentarer

















Ostesmørbrød

  • 11.03.2016, 22:00

Ostesmørbrød
1 skive brød
Ost
Skinke
Sennep
Ananas i biter
Krydder
Smør på smør og så sennep. Legg over 2 skiver skinke og ananas etter ønske. Legg på 4 skiver ost. Ha på ønsket krydder feks paprika eller oregano.
Stek midt i ovnen i 13 min og så 2 min under grill. 

           Tanja 



3 Kommentarer

















Alvas alt-i-en fristelse.

  • 11.03.2016, 18:17

Alvas alt-i-en fristelse

Vaniljekrem : 

1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. 
Legg også stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. 
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Sukkerbrød

5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss  vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten.  ( du trenger ikke å vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen på 180 grader i 40 min

Del kaken i tre. Legg underste del på kakefat.  Ha over vaniljekremen.

Pisk krem av 2 dl kremfløte og 4 ts sukker.  Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen oppå den første og legg på kremen. Kutt opp 100 g firkløver sjokolade og legg halvparten på.

Legg på kakelokket. 

Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smør
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker

Smør sjokoladeblandingen på toppen. Om du ønsker den på kantene også må du doble oppskriften. Strø over resten av firkløver sjokoladen. 

Så er det bare å nyte :)

         Tanja



0 Kommentarer

















Påskedrøm

  • 10.03.2016, 18:34

Påskedrøm for 2
1 stor appelsin
1 dl fløte
Revet sjokolade
1 digestive kjeks
(Pyntekjeks)
Chili


Hul ut midten av appelsinen.

Pisk krem. Ha knust kjeks i kremen.

Dryss over revet sjokolade og litt chili.

Sett lokk oppå av innmaten.

     Tanja

 

 



7 Kommentarer

















Maistrekanter. Gluten og egg fri. Av Tanja

  • 10.03.2016, 16:48

Maistrekanter
14 stk

800 gram maismel
3 dl melk
100 gram smør
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt

Maismel er IKKE det samme som maizenna.
Slik ser maismel ut

Ha det tørre i en bolle. Smelt smøret. Når smøret har smeltet har du i melken. Når den har kjølt seg ned til ca 37 grader har du væsken oppi med resten. Jobb den godt sammen. Det er lettest med hendene.

Ha varmt vann i vasken og sett en rist over. Legg ett klede over bakebollen.

Heves i 45 min.

Ta deigen ut og form som firkanter.  Del firkantede med kniv. Bruk en stekespade til å løfte de forsiktig over på stekebrett

La heve på samme måte i 30 min. Pensle med egg og ha på solsikkefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20 min.



3 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©