hits






Middagstrden 31.03.16

  • 31.03.2016, 12:06



0 Kommentarer

















Brennsnut

  • 31.03.2016, 10:22

Brennsnut passer godt p litt hustrige dager eller hvis man skal ha middag til mange, f.eks. ved dugnader og lignende. 

Brennsnut
Til 10-12 personer
2 kg kokefaste poteter ( jeg bruker Asterix )
1 stor klrot
1 persillerot
1 sellerirot
1 pose gulrtter
1 purre
Kjtt.(mengde etter nske feks 500-1000 gram)  Du kan bruke f.eks. kjtt av svineknoke, rester av pinnekjtt eller biffkjtt.

Svineknoke: la den smputre i 3 timer. Skum av krafta. Krafta bruker du som base i brennsnuten og kjttet haes i gryta.

Biffkjtt: Stekes i panna i omganger. Kok ut panna med vann etter hver gang og ha denne krafta i gryta.
Pinnekjttrester: Deles opp og haes i gryta. Om man har tatt vare p krafta kan man bruke den.
Del opp poteter og klrot i passende biter. Del persillerot og sellerirot i biter p strrelse med sukkerbiter (disse gir mye smak og gjr hele forskjellen). Skjr tynne ringer av gulrot og purre.
Ha alt i en gryte unntatt purren .Ha ogs i kjttet. Hell p kraft/vann til grnnsakene dekkes. La det smkoke til grnnsakene er mre. Dette tester du ved stikke gaffel i klrot og gulrot. (Evt ta en smak). Nr grnnsakene virker klare s ha i purre og smak til med salt og pepper. Har du ikke kraft kan du bruke kjttbuljong eller grnnsaksbuljong.

Serveres med feks flatbrd, brd eller rundstykker.

                 Tanja



5 Kommentarer

















Urtebrd

  • 31.03.2016, 08:53

INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Urtebrd:
1 kg mllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose trrgjr
6 ss Terra Creta 0.2% Platinium Extra Virgin Olivenolje
7 dl godt lunkent vann
2 ss trket basilikum eller 4 ss fersk
2 ts oregano eller 4 ts fersk
1 ts timian eller 2 ts fersk
Maldonsalt
Hvitlk om du nsker


Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 3 emner. La heve i 30 min. Skjr kryssnitt,pensle med melk og str godt over med maldonsalt. Stekes midt i ovn p 200 g i 22 min og sett s p grill i 3 min for chrispy overflate.

Olivenoljen er kjpt via https://www.oliventreet.no/ . Hvis du nsker bestille noe derfra s skriv inn MFB10 og f 10% rabatt p kjpet ditt.

 

nsker du nye oppskrifter direkte til din epost trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



6 Kommentarer

















Middagstrden 30.03.16

  • 30.03.2016, 12:07



0 Kommentarer

















Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli

  • 29.03.2016, 17:58

Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli.
Biffkjtt (feks 150-200 gram per person)
1 brokkoli
1 gul lk
1/2 rdlk paprika
2 ts sambal oelek ( kan slyfes)
Salt og pepper etter eget nske

Kald chilibernaise
2 dl crme fraiche
0.5 dl majones
1 ss hvitvinseddik
2 ts estragon
3 ts hakket frisk persille
1 ts lkpulver  (eller hvitlk)
Fersk rd og grnn chili etter nske.
Bland alt. Om du nsker at sausen skal ha farge stavmikser du chilien.
Sett kaldt og serveres kald.

Biffsnadder.
Del romtemperert biffkjtt i passende biter.
S deler du grnnsakene.

Ha smr i en stekepanne. Vent til det ligger brunt og stille i panna. Ha n i 2 ts sambal oelek om du nsker. (Sambal oelek selges i de fleste dagligvarer) Ha i kjttet og stek kjapt i panna i  1-2 min. Ha i lk og paprika og vend rundt i ett halvt til ett min. N kan du krydre med salt og pepper etter nske.

Brokkoli.
Legg den i en gryte med lettsaltet vann. Fra det koker er brokkolien klar etter 2-4 min (kjenn p den med gaffel).

                  Tanja



3 Kommentarer

















Middagstrden 29.03.16

  • 29.03.2016, 11:06

Hper dere alle sammen har en flott frste dag etter psken :)
Hverdagen er tilbake, og greit med noe lettvint til middag etter mange
fine pskemiddager. Her er vre forslag:




http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457021820_sellerirotsuppe_med_e.html#comment


http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455126678_plsegryte_av_camilla.html#comment



0 Kommentarer

















Middagstrd 2. Pskedag

  • 28.03.2016, 09:34

2. pskedags middagstrd
God morgen vakringer <3


Idag er det siste dag i psken for denne gang. Hper dere har hatt det fint c",)

Mange skal kjre hjem idag og jeg anmoder alle om kjre pent og ha tlmodighet i trafikken.

Husk at alle som sitter i bilene har noen de betyr hele verden for <3
 

Dagens middag: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455563025_kyllingbryst_med_karr.html

Og dessert: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458746946_jordbrfromasj__sukker.html

 

Dagens tanke: I dag er dagens tanke et utdrag fra en veggplakat som burde hengt i alle barnehjem c",)



 

 


 



0 Kommentarer

















Nytt kjkken. Av Tanja

  • 27.03.2016, 16:22

Her er nye kjøkkenet til ekstrahuset (hytta som vi kaller det :) vi  har på gården. Jeg er superfornøyd.  Det mangler fortsatt gardiner. Tror jeg går for en type liftgardin. Har du forslag?

Jeg liker å sette fram noen eksemplerjeg har laget på høsten med råvarer fra hage og skog. Det gjør meg rett og slett lykkelig, spesielt nå om vinteren.

Løsningene til gryter osv er helt geniale. Bare å trekke ut. Man slipper å stå på knærne med hele hodet inn i skapet med rompa ut. Noen som kjenner til den følelsen ? ;)

Flott komfyr med nye gryter jeg fikk av min kjære. Det er induksjon og pyrolyse. Glede:)

Dette skapet rommer kjempemye og det passer bra for meg som har litt for mye av alt.

Jeg sa til min kjære at en kran å trekke ut alltid har vært en drøm for meg på kjøkkenet. Og siden vi etterstreber å glede hverandre så ble det slik :)

Jeg valgte å beholde denne gamle vedovnen som er en Jøtul 602. Den er fin å ha når strømmen går til å lage seg mat og koke kaffe. I tillegg syns jeg det er ett koselig element i alt det nye. 

Jeg liker å kjøpe nye oljer og krydder når jeg er ute og reiser. Noe av det havnet på "hytta"

Jeg syns det er pent med ett par fargeklatter.

Benkeplaten er i stein og jeg bare ELSKER DEN. Den skinner så pent i lyset. På den kan man sette gryter rett oppå.

Likte du mitt nye hyttekjøkken? Jeg ønsker ikke å oppgi navn da det kan bli tatt for å være sponset, men jeg kan røpe at det er italiensk.



18 Kommentarer

















Middagstrd 1. Pskedag

  • 27.03.2016, 10:42

1. pskedags middagstrd

En ny og deilig sndag ligger foran oss.

Fyll den med alt som gjr deg og dine glad.

Jeg hper at akkurat du fr en helt vidunderlig dag.

 

Her er dagens middagsforslag fra oss :)

 

Dagens middag: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457553873_indrefilet_med_hassel.html

Dessert:  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456857970_fylte_kremmerhus_med_.html

 

Dagens tanke...

Hytider kan vre vanskelig og vondt for mange av forskjellige rsaker.

Da er det viktig omgi seg med mennesker som lfter en opp og som fr en til se glede i sm ting.

Har du det ikke vondt og vanskelig, men er priviligert i ditt liv, s vr mennesket som skaper latter og glede rundt deg.

Det koster s lite gjre andre glad.

 

 



0 Kommentarer

















Vinneren av middag hos meg

  • 26.03.2016, 13:38

Vinneren av middag hos meg denne gang er Siw Ulvehøj.

Siw er en fremmed for meg slik kriteriene var. Hun et ett aktivt og raust medlem av gruppen som ved blant annet ved å jobbe i mattilsynet har mye kunnskap å formidle.

Siw hjelper aktivt på gruppen der hun kan og bidrar med mange fine historier rundt mat. Hun lever ett aktivt og hektisk liv slik jeg har skjønt, og jeg håper og tror at en treretters i skogens ro kan gi henne påfyll i hverdagen. Jeg er sikker på å få en interessant dag med henne. Jeg tar kontakt på pm for nærmere avtale.

Det vil i etterkant komme bilder og historie her på bloggen etter treffet.

Senere kommer jeg til å utlyse treff der noen jenter blir trukket et til ett døgn med mat, prat og kos i ekstrahuset vi har her på gården. Følg med i vår om du vil delta :)



1 Kommentar

















Festvafler

  • 25.03.2016, 11:00

 

Festvafler
16 plater

4 egg
1 dl sukker
150 gram smr
1 boks seterrmme
2.5 dl melk
6 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
Noen fnugg salt

Visp lett sammen sukker og egg. Smelt smret. Ha i det trre og smret. Visp til du fr en klumpefri rre. Stek og nyt.

             Tanja



2 Kommentarer

















Middagstrd pskeaften

  • 24.03.2016, 15:08

En herlig dag nskes dere alle varme gode mennesker.

Jeg hper dere har en deilig hytid med deres kjre med alt av hva tradisjonell pskefeiring innebrer c",)

 

Forrett:   http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458236585_innbakte_kongereker_m.html

Hovedrett: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458668745_andebryst_med_glasert.html

Dessert:  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456420090_sjokoladefondant_av_c.html

    

Dagens tanke: Hvis du syns det er manko p raushet og godhet rundt deg s velg selv vre ett slikt menneske. Holdninger smitter. Har du pvirket 5 mennesker rundt deg har du gjort mye c",)




 



1 Kommentar

















Sukkerfri jordbrfromasj

  • 23.03.2016, 16:29

Sukkerfri jordbrfromasj. 
Til 10-15 personer

Eggedosis:
8 egg
1.25 dl natreen str.
Pisk luftig 7-10 min

Krem:
8 dl kremflte
4 ss natreen str
Pisk til krem.

200 g jordbr varmes uten kokes ( frosne br br kokes frst). Stavmiks dette.  Legg 6 gelatinplater i vann noen min. Klem ut vannet og rr inn i jordbra. Bland alt i en stor bolle. La st 4-6 timer i kjleskap.

Tips: Ha i matfarge for en sterkere rdfarge om du nsker.
Du kan doble mengden p jordbr om du nsker mer jordbrsmak. 

                          Tanja



4 Kommentarer

















Egg og baconsalat (pleggssalat)

  • 23.03.2016, 13:20

I psken er det mange deilige pleggssalater man kan kose seg med under lange herlige frokoster.

Egg og baconsalat.
8 kologiske egg
200-300 gram bacon
1 boks seterrmme
2/3 pose majones
10 cm purre
3 ts karri
0.5-1 ts pepper etter nske
2 ts sitronsaft
Tips: Du kan bruke lettprodukter men vr obs p at da blir den mer flytende.

Legg egga i en kjele. Nr det begynner boble godt s ta tiden p 8 min. Nr 8 min har gtt s avkjl egga raskt. 

Stek bacon. La s bacon renne av seg p kjkkenpapir. Klipp det s opp i sm biter. Finkutt purren.

Del opp egga i passende biter. Jeg deler frst p langs og s i fire.
Bland sammen majones,rmme, krydder og sitron. Vend inn egg, bacon og purre. La trekke litt i kjleskap fr servering. Salaten holder noen dager i kjleskap.

             Tanja



0 Kommentarer

















Sukkeress

  • 22.03.2016, 19:32

Ca 700 g hvetemel
100 g sukker
125 g smr
3 dl h-melk
1 dl Siesta/appelsinbrus 
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
1 pose gjr

Bland alt det trre.
Varm opp melk, Siesta og smr til 37 g, og elt alt godt i minst 10 min.
La heve i 45 min.

Rull deigen til en plse og del opp i  20 emner. Rull disse forsiktig og form som S (eller hva du vil).
La de heve i 30 min.

Pensles med egg og stekes midt i ovnen p 200 g i ca 12 min.

Mens de avkjles kan du blande sammen litt sukker og melis ( og kanel for de som liker det) i en skl.
Smelt 2-3 ss smr og pensle S'ene og dypp de i sukkerblandingen.

Nam ☺

                 Jenny



15 Kommentarer

















Andebryst med glaserte poteter, sellerirotpur og varm appelsinchutneysaus

  • 22.03.2016, 18:45

Lag ruter i fettsiden p brystene. Pass p at du ikke skjrer ned i kjttet. Se om det er sener som m skjres bort.  Legg brystene i kald, trr panne med fettsiden ned. 

Stek til fettsiden blir fin og spr. (Kjenn etter). Dette tar ca 6-8 min.
Da ser den slik ut. Snu brystet og stek ca 20 sekund

Legg brystetene i en ildfast form. Sett inn steketermometer. Sett midt i ovnen p forvarmet ovn p 175 grader. Stek til termometeret viser 58 grader. La hvile 10 min. Kjttet ker i grader mens det hviler.

Potetene: Kok Asterix poteter i 22 min. Smelt smr i panne og ha i 2 ss honning eller sukker. Rr potetene rundt til de blir gylne og glaserte.

Varm appelsinchutneysaus: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461449425_appelsinchutney.html 
Ta 3 ss appelsinchutney og ha i en gryte med 2.5 dl vann. Ha i 2 ts sukker. La redusere i 10 min.

Sellerirotpure: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458557528_sellerirotpure_med_hi.html 

         Tanja



2 Kommentarer

















Eggesalat

  • 21.03.2016, 16:36

Eggesalat

6 kologiske egg
4 kvaster vrlk
10 cm purre
Masse frisk gresslk
2 dl rmme
1 dl majones
2 ts sitron
1/2 ts sukker 
2 ts karri

Kok 8 egg i 8 minutter fra det begynner smkoke.
Avkjl raskt i kaldt vann.

Ha rmme og majones i en bolle. 
Tilsett sitronsaft, sukker og karri.                     Kutt opp purre og vrlk i passe, sm biter.
Pepper og salt etter smak. Klipp/kutt gresslken i sm biter og dryss over salaten til slutt.  

 Hvis du nsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 

 



4 Kommentarer

















Sellerirotpur med hint av trffel

  • 21.03.2016, 11:52


Sellerirotpur: 
1 stor sellerirot
50 g smr
1-2 dl flte 

Kok sellerirot i tynne skiver til de er mre (20-30 minutter)
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smr og flte.
Smak til med salt og pepper.
Tips: Ha i noen f drper hvit trffelolje for ett ekstra smakslft.
Pass p ikke ha i for mye. Smak deg fram.

          Tanja



0 Kommentarer

















Pskemeny 2016

  • 20.03.2016, 19:00

 

Tirsdag:

Enkel elg panne ala Tanja
Til fam p 4 i 2 dager

1 kg elgkjtt (kokekjtt)
3 dl vann
5 dl kremflte
4-5 sjarlottlk
3 never sopp
10 skiver fltemysost
2 kjttbuljong
3 ts dijonsennep
1 ts timian
2 ss soyasaus
4 ss trka tranebr
Stek kjttet og sjarlottlk raskt p hard varme i en stekepanne med hye kanter. Tilsett vsken og smakstilsetninger og resten av indigriensene. Stek raskt sopp i en panne og sett til side. La elg elgpannen putre i ca 2.5 time til kjttet er mrt.Rett fr servering tilsettes soppen. Kok ris og damp grnnsaker.


 
 
 
Trekt smkveita med dillpoteter, heimlaga sandefjordsmr og glaserte gulrtter hadde agurksalat klar i kjleskapet og, men glemte den dette er noe av det 
Skjrtorsdag:



Elgsteik ala Tanja

Setter ovnen p 160 grader. Bruner romtemperert steik kjapt i panna. Gnir den inn med basilikum rosmarin og timian. Setter i steketermometer. Legger den p rist i midten. Under har jeg langpanne med vann friske urter sellerirot gulrot og lk. Jeg ser steika hvert kvarter. Da den har ndd 65 grader er den perfekt. Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : lag brun jevning av 200 gram smr og 3 dl hvetemel. Tilsett kraft fra langpannen eller nedfryst kraft. Kok sausen i 20 -25 min. Ha oppi ett beger creme fraiche,1 ts basilikum,1/2 ts rosmarin,1/2 ts timian og smak til med salt og pepper.
Velbekomme

 

Pskeaften:


Sjerpet pinnekjtt med rotmos ala Tanja
Beregn ca 500 gram pr person

Vann ut pinnekjttet i ca 8 timer. La dampe under lokk i 2.5 - 4 timer til kjttet lsner fra beina. Sett steikeovnen p 250 grader. Legg pinnekjtt i langpanne med fettsiden ned. Sett i steikeovn i ca 12-15 minutt.

Rotmos: kok en klrot i skiver mr sammen med 2 gulrtter og 3 poteter. Hell av vann. Stapp den og tilsett salt,muskat og pepper etter smak med 100 gram smr og 3 dl flte. Tilsett tilslutt litt ribbefett.

Oppskrift p akevittsaus finner du her





2 Pskedag:



Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika: brun den p alle sider. Ha p salt og pepper. Legg p rist i midt i ovn p 100 grader med steketermometer. Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, lk og eple. Sett den nederst. Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den ker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell p kraft fra lanpanna da steika er ferdig. Fyll opp med vann s vska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.Ha i 2 kjttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost. La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min fr servering tilsetter du 5 dl flte og 3 dl seterrmme. Smak til med salt og pepper.

Rdvinskokte prer. Skrell 4 prer. Del de p langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rdvin. Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: p rist i ovn p 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rrt tyttebr. Velbekomme.


9 Kommentarer

















Vil du komme p middag til Tanja?

  • 20.03.2016, 16:34

Da kan du kommentere i svarfeltet her. Si gjerne litt om hva du hadde likt prate om og gjerne hva du kunne tenke deg spise: )



106 Kommentarer

















Akevittsaus til lam/pinnekjtt

  • 20.03.2016, 14:50

Akevittsaus til lam /pinnekjtt

1/2 dl hel svart pepper
2 topper akevitt
3 dl flte
1 ts sitron
1 ts dijonsennep 
Smak til med salt 
Rist pepperkorn p middels varme i trr panne. La pannen vre i stadig bevegelse. Nr det kommer en stlig lukt fra pepperet s hell p to topper med akevitt. Ha s i kremflte,sitron og dijonsennep. Smak til med salt. La putre 5 min. Sil bort pepperet fr servering.



6 Kommentarer

















Sukkerfri is tilsatt naturlig stet br

  • 20.03.2016, 14:17

Sukkerfri is med tilsatt naturlig stet br
Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremflte
3 ss natreen str
5 eggeplommer
5 ss natreen 
200 g bringebr eller jordbr

Pisk krem av flte og 3 ss natreen str.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen str.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med bra.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rr i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                        Tanja

 



2 Kommentarer

















Kylling med cheddar & jalapenossaus med asparges i sovepose

  • 20.03.2016, 13:40

Kylling med cheddar og jalapenossaus med asparges i sovepose

Kyllingfileter : mengde etter eget nske.
Krydre kyllingfiletene med lkpulver(eller hvitlk ) paprikapulver, salt og pepper.
Stek de p max varme i panna ca 20 sekunder p hver side. Legg i ildfast form og stek midt i ovnen p 200 grader til steketermometeret viser 68-70 grader eller ca 20 min.

Cheddar og jalapenossaus
3 dl flte (alternativt 3 dl melk)
200 gram hvit vellagret cheddar eller gul cheddar etter eget nske
40 gram fersk jalapenos
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts sitron
Ha flten i gryta. Del osten i terninger og smelt inn. Kutt jalapenos veldig smtt. Ha alt i gryta.  La putre ca 10 min eller til nsket tykkelse.

NB denne er sannsynligvis for sterk for de fleste smbarn. Begrens evt jalapenos/server ved siden av.

Asparges i sovepose
Surr bacon rundt 3 og 3 aspargeser. Stek i panna til bacon blir crispy p hard varme.

             Tanja



4 Kommentarer

















God pske.

  • 20.03.2016, 12:32

Vi vil ønske alle lesere av bloggen en riktig deilig påske :)

Vi håper at dere alle får mye tid med de dere er glad i,strålende vær og selvsagt god mat.

Bloggen tar ikke ferie så det er bare å titte innom for inspirasjon :)



1 Kommentar

















Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

  • 19.03.2016, 17:48

Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremflte
3 ss natreen str
5 eggeplommer
5 ss natreen
10 ss ferdig kald kaffe
30 drper mandelessens

Pisk krem av flte og 3 ss natreen.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med kaffe og essens.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rr i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                                Tanja



0 Kommentarer

















Smakstilsatte sukkerfrie luftige pikekyss

  • 19.03.2016, 17:27

Sukkerfrie pikekyss
5 eggehviter
1 dl natreen (str)
15 drper romessens
Litt rd konditorfarge
Noen fnugg salt.
Visp eggehviter,natreen og salt stivt. Nr du har begynt vispe har du i romessens og konditorfarge.  Ha massen i en kake spryte.  Sprut i sm klatrer p bakepapir. Det blir 2 stekepapir.  Stek begge bretta p 80 grader varmluft i 1.45 . Skru av ovnen og la de avkjles der.

        Tanja



0 Kommentarer

















Appelsinchutney

  • 19.03.2016, 16:29

N som appelsinene er s billig kan man lage mye godt med det. Idag har jeg tatt ml p en chutney jeg syns er nydelig til lam, kylling, svin og p ost og kjeks.

Appelsinchutney

2 appelsiner
1/2 rdlk
1/2 dl eddik 7 %
3 rrsukkerbiter (brunt sukker)
1 ts cayennepepper
0.5 ts chili
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel


Skrell appelsinene og del i biter. Skrell lken og del i biter.  Ha dette i en gryte med eddiken. Tilsett sukker og krydder. La putre i 15 min. Avkjl og ha i glass med lokk.

                 Tanja 



1 Kommentar

















Fltegratinerte poteter

  • 19.03.2016, 12:33

Jeg har lagt ut flere typer fltegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.

Jeg har prvd lage de p alle tenkelige mter, men kun p denne mten fr jeg de krema potetene jeg nsker. Dette er ogs raskeste mten.

Fltegratinerte poteter

Poteter etter nske
Kremflte
Maizenna
Lk
Salt
Ost
Pepper
Hvitlk om nskelig 3-4 fedd

Skrell potetene. Del potetene i tynne skiver (Jeg foretrekker Asterix ). Ha disse i en kasserolle. Fyll opp med flte til det er ca 2 cm igjen til toppen av potetene. La dette smkoke i 10 min. Rr ut 2 toppede ts maizenna i 1 dl flte. Hell blandingen i gryta. Kok videre i 5 min. Smak til med salt, pepper og evt hvitlk. Hell over i ildfast form og stek midt i ovnen p 200 grader i 25 minutter.

                                Tanja



1 Kommentar

















"Restaurant" - pizza

  • 19.03.2016, 11:51

Hvorfor dra ut kjpe pizza nr man kan lage den hjemme p 7 min? (Steketiden)

Med flgende oppskrift fr jeg 4 pizzaer, alle i familien fr legge p valgfritt fyll. Restene gr i fryseren til travle dager.

Man kan fint lage 6-8 bunner av denne oppskriften om man vil ha de ekstra tynne.

Jeg liker bruke Mllerens pizzamel, men det finnes flere typer. Jeg kjper denne da den rett og slett befinner seg nrmest mht. butikk s dette er ikke reklame.

Den ser slik ut:

Jeg lager pizza p bakingsteel. Det ser snn ut.

Oppskrift p 4 (evt 6-8 bunner)
5 dl pizzamel
1/2 ts salt
1/2 pose trrgjr
2 ss olje
2 dl lunkent vann (38 grader)
Jeg bruker ogs 2-3 ss oregano i for smakssetting.

La deigen heve 20-30 min fr du kjevler den ut og legger p fyll.
P bakestl har jeg max varme frst 5 min og s 2 min under grill p verste rille.
P vanlig stekeplate steker man 10-15 min p 250 grader.

Her bruker vi enten crme fraiche eller tomatpur i bunnen med oregano p og evt hvitlk. S legges osten p (vi foretrekker mozzarella).

P toppen kan man legge feks biff (r), pepperoni, skinke, spekeskinke.
Annet som er godt p er feks lk,rdlk,ananas, tomat, fersk mozzarella, og ruccola  (sistnevnte etter steking).
Bare fantasien setter grenser for hva man liker ha p.

Tips: Hvis man ikke nsker lage mange bunner kan man sette deigen i kjleskapet og lage deilige baguetter til dagen etterp.

                                                                             Tanja

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 

 



8 Kommentarer

















Fylt svinefilet

  • 17.03.2016, 18:12

Fylt svinefilet.
1 svinefilet ca 500-600 gram
1 hvit castello
10 cm purre.
Brun fileen p hard varme p alle sider. La den s hvile. Skjr ett snitt i midten ca 2/3 ned i kjttet og fyll med castello og brie. 

Stek bacon halvstekt i en panne og legg over fileen. Sett i forvarmet ovn p 200 og stek i 25-30 minutter midt i ovnen. 
Tips: varier med div fyll du liker fra gang til gang.
Server med tilbehr du liker

              Tanja



0 Kommentarer

















Smaksrik kyllinggryte

  • 17.03.2016, 17:38

Smaksrik kyllinggryte ala Tanja
Ca til 6-7 personer

Kutt opp 1 rd og 1 grnn paprika, 2 store charlottlk og ca 5 cm purre. (Legg halvparten av paprika til siden ) Ha i en gryte med 3 ss smr og 1 ss worchestersauce. La dette surre p middels varme. 
Stek 1 pk med bacon. Stek 3 store kyllingfileter i biter i baconfettet. Ha i 1 ss kylling hindu tandoori krydder. Nr kyllingbitene er stekt tilsetter du 1 dl eplejuice og lar det surre p sterk varme i ca 10 min. Tilsett 3 ss mel i gryta med grnnsakene og rr raskt rundt. Tilsett 2 dl vann, 2 dl flte, 2 dl eplejuice og 4 dl creme fraice. Hell oppi kyllingbitene og vska i panna over i gryta sammen med det stekte baconet i biter. Sett smak ved tilsette 3 ss soyasaus, 1.5 ss karri, 1 ts salt, 1/2 ss sukker, 1/2 ss gurkemeie, 1 ss hindu kyllingkrydder tandoori og 3 ss sitron ( gjerne ferskpresset).  Rett fr servering tilsetter du resten av paprikaen. Velbekomme ☺

          Tanja 



8 Kommentarer

















Tips til farging av egg

  • 17.03.2016, 13:12

Gule egg: lk med skall i kokevannet eller konditorfarge
Rde egg: rdbeter eller konditorfarge i kokevannet
Grnne: spinat eller konditorfarge i kokevannet.

Man kan tegne p egg ved feks bruke konditorpenner  (Panduro) eller vanlig tusj.

         Tanja



1 Kommentar

















Grove hverdagspannekaker

  • 16.03.2016, 22:14


Grove hverdagspannekaker 
14 stk

2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
(1 ss sukker)- om nskelig.
1 ts salt
50 g smr (smeltes)
4 egg
1 liter melk

       Tanja 



4 Kommentarer

















Lyst jerngrytebrd

  • 16.03.2016, 19:20

Lyst grytebrd med spr skorpe og maldonsalt ala Tanja ( kun 1 heving)
2 store

2 kg hvetemel
50 g gjr
1 ss salt
1 ss sukker
200 g smr
13 dl lettmelk

Ha i det trre. Smelt smr og ha i melka. Rr rundt og la det bli 37 grader. La heve 1 time. Sett ovnen p 250 grader. Sett inn jerngrytene og la de bli varm. Ha oppi deigen. Hell over olivenolje og ett par sm never maldonsalt. Ha p lokk. Stek p nederste rille p 250 grader i 30 min. Ta s av lokk. Sett ned til 200 grader og stek 15 min til.

        Tanja 



6 Kommentarer

















Brokkolisalat

  • 16.03.2016, 17:09

Brokkolisalat.

1 liten brokkoli
5 cm purre
1 hndfull rosiner
1 hndfull mandler
2 dl rmme
3 ss majones
2 ts cayennepepper
2 ts sitron
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts Dijon sennep


Hakk opp r brokkoli eller kok den etter nske. Ha i purre, mandler og rosiner.
Bland rmme, majones og krydder. Vend inn i brokkoliblandingen. 
La trekke 20 min.

     Tanja



4 Kommentarer

















Jordbr milkshake

  • 15.03.2016, 17:15

 

Jordbrmilkshake

5 dl is
1-2 dl h-melk
400 gram jordbr
1 ss sukker

Ha is og br i en blender.
Hvis det er frosne jordbr er det lettest tine de frst.
Tilsett sukker.
Spe sakte med melk til du fr den tykkelsen du nsker.Server og nyt !

Tanja 



5 Kommentarer

















Surst saus

  • 14.03.2016, 17:32


Surst saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hnsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefr

Bitene i en ananasboks
1/2 grnn paprika.
Du kan ogs bruke feks bambusskudd,vannkastanjer og gulrot. 

Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.

 La dette koke opp.

Nr dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende blandingen.

La koke 1 min fr servering.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



6 Kommentarer

















Raita

  • 13.03.2016, 15:38

Raita:
3 dl gresk Youghurt
3 ss finhakket mynte
2 ts koriander
1 ts spisskummen
10 cm finhakket agurk
Hvitlk om nskelig

Bland alt og la trekke i kjleskap.

          Tanja



1 Kommentar

















Nanbrd

  • 13.03.2016, 15:33

Nanbrd :
2 dl melk
2 ss sukker
1/2 pk gjr
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olivenolje
3 dl russisk/tyrkisk/gresk Youghurt
10 dl mel
1 ss garam masala


Varm opp melken til den er 37 g. Bland i gjr og sukker og la st slik i 10-15 min. Ha alt det andre i en bakebolle. Hell i gjrblandingen. Kjr med kjkkenmaskin. La heve en time. Ha godt med mel p bordet under utbaking. Del i leiver og kjevle de s de blir ca 1/2cm hy. Sett midt i ovnen p 275 g i 2-4 min. Nr de er gyldne snur du de og steker 2-4 min p andre siden. Serveres ferske og varme.

Velbekomme.

               Tanja



6 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 11

  • 13.03.2016, 13:05

Mandag:


Hjemmelaga tomatsuppe, med makaroni, egg og kjttboller

Tomatsuppe:
2 bokser plommetomater
1 lk
2 gulrtter
2 fedd hvitlk
3 dl flte
1 l kyllingkraft
1 ss tomatpuret
Makaroni
Kjttboller
egg
1 ss sukker
salt/pepper
3 ss olivenolje

Ha olivenolje i kaserollen..
Varm p middels varme, s ha i finhakket hvitlk, lk og gulrot. La det surre 3-4 min.
Ha i tomatpureen og la surre et par min til.
Hell s i kraften og tomatene. La dette koke en 15 min.
Kok makaronien etter annvisning p pakken og la st.

Kjr den jevn i en blender eller med stavmikser.
Ha i flten. Smak til suppa med krydder..
Ha s i makaronien og kjttbollene og la den st til kjttbollene er varme..
Ikke la den koke mer.
Server med hardkokte egg
Uttrykksikonet smile

(Kjttbollene hentet i frys fra tidligere laging)

Tirsdag:



Smaksrike vrruller med kylling ala Tanja
40-50 stk

1 pk springtime spring roll pastry
500 gram kyllinfilet
300 g hodekl
1 stor gulrot
10 cm tykk purre
1 pk glassnudler
6 ss hoisinsaus
5 ss soyasaus
2 ss oystersaus
2ss HP Saus
1 ss pepper
1/2 ss salt
Egg til pensling
Finkutt kylling og grnnsaker. Stek frst kyllingen og tilsett grnnsakene. klargjr nudlene og klipp opp i sm biter og ha i panna. Ha i smakstilsetningene og la dette surre nok min. Avkjl blandingen. Ta vrrullark ut av fryseren. Legg de inn i en hndduk som er oppvridd vann. Tines etter 30-40 min. Legg spissen mot deg. Pensle alle 4 kantene med egg. Legg p 2 ss med fyll p hvert ark. Pakk inn vrrullene. Friteres i 4-5 min p 190 grader. Velbekomme

Onsdag:



Vi er veldig glad i fisk her i huset, og godt og kunne variere smakene s man ikke gr lei.
Her er tacolaks med hjemmelaget taokrydder og salsa til... Ikke noe ny oppfinnelse, men med min vri :)

Laks:
1 stk laksefilet pr pers
2 hjertesalat blader pr pers
1-2 ss tacokrydder (oppskrift under tilbehr)
0,5 dl vann
1 rd paprika
1 mango
1 boks mais
1 vrlk
Rmme

Del laksen opp i sm terninger. Stek p middels varme i olje til di har ftt farge p alle sider.
Ha p tacokrydder og vann, og la di puttre 1 min ca.
Anrett p blader av hjertesalat, du har skjrt bunnen av og vasket.
Ha s p grnnsaker del i biter og litt rmme p toppen:
Server med salsa (oppskrift under tilbehr)

Rstekte poteter:
Del nsket antall poteter i tynne bter.
Stek i olje p litt over medium varme til di har ftt god farge.
Kryddre med salt, potetkrydder og litt timian.
Snu, kryddre p andre siden og, stek til di har god farge.

Torsdag:


Lettvint plse og potetform ala Tanja
For fam p 4

6 store poteter
1 pk skinnfrie plse
3 dl flte
Ost (jarlsberg)
1/2 purre
1/2 lk
1/2 paprika
Salt, pepper og paprika

Skjr poteter i tynne skiver gjerne med skallet p om det er tynt. Del plser og grnsaker i biter. Legg poteter nederst og krydre. Str over plser og grnnsaker. Gjr dette i 3 lag av hver og krydre hvert lag. Str over ost p toppen. Stek p nederste rille i ovnen p 200 grader i 50 minutt. Velbekomme

Fredag:



Kyllingbryst med hjemmelaga bretagnesaus og ovnsbakte poteter her idag

Bretagnesaus:
2 stk ikke for store grillede paprika fra glass (Alts 2 stk paprika)
2 dl kyllingkraft
1 dl flte
2 sjarlottlk
2 hvitlksfedd
1 ss tomatpure
1 ss smr
1 ss estragon
1 ss paprikapulver (smak til)
salt/pepper

Kjr paprika og litt av kraften i blender.
Stek lken og hvitlken blank i smr..
Fyll p resten av krafta, paprikablandingen, flten og tomatpureen.
Kok opp..
Ha i kryddret, smak til etter hvert og kjr hele greia i blender eller med stavmikser

Ovnsbakte poteter:
Del amaldinepoteter i bter
Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og gourmet potetkrydder. Bak i ovnen 30 min p 200 g

Kyllingen har ligget i sous viden i 1 t p 61 g
Surret med bacon og svidd p panna..
For di som ikke har det, s flg denne..

Sl ovnen p 200 g
Kryddre brystene med salt/pepper og basilikum. Stek di i pannen til di er godt brun.
Ha di over i en ildfast for og la di steke ca 15 min i ovnen, litt etter str p brystet.
La hvile helst 10 min etter di er tatt ut av ovnen igjen.

Lrdag:



Rullekebab:

Nr man ikke har kebabsjapper i umiddelbar nrhet, s m man lre og lage det selv :)
Her er oppskriften p min variant...

Lefser:
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 ts trrgjr
2 dl vann
0,5 dl olje

Ha det trre i bollen, og bland. Ha s i olje og lunket vann og kjr til en smidig deig.
La heve 1 t.
Del s opp i 8 emner. Kjevle di syltynne ved hjelp av kjevle og masse mel.



Stek di i en trr stekepanne p middels varme. Di er klare til snu nr di bobbler.
Legg di under et klede.



Kebabdressing:
1 pk majones
1/2 boks Cream freash
2 fedd hvitlk
1,5 ts samba oalek
3/4 ss sylteagurk saft
salt
melk til passe konsisten

Rr dette sammen
Smak til og la st min 30 min




Kebabkrydder:
4 ss spisskummen
4 ss hvitlkspulver
2 ss paprikapulver
4 ss malt koriander
2 ts malt nellik
3 ts malt svartpepper
3 ss cayenepepper

Bruk 1 ss krydder og 1 ss olje p 500 g kjtt.



Her har jeg brukt 500 g flatbiff, som er skjrt i tynne strimler.
Blad krydder og olje godt inn i kjttet.
La st ca 30 min

Stek i olje p middels varme i flere omganger. Ha litt salt p under steking.

Anrett p lefsene med salat, lk, mais, tomat, jalapenos og hvitlksdressing



Rull sammen og ha folie rundt.

Sndag:


Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika: brun den p alle sider. Ha p salt og pepper. Legg p rist i midt i ovn p 100 grader med steketermometer. Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, lk og eple. Sett den nederst. Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den ker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell p kraft fra lanpanna da steika er ferdig. Fyll opp med vann s vska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.Ha i 2 kjttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost. La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min fr servering tilsetter du 5 dl flte og 3 dl seterrmme. Smak til med salt og pepper.

Rdvinskokte prer. Skrell 4 prer. Del de p langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rdvin. Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: p rist i ovn p 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rrt tyttebr. Velbekomme.



4 Kommentarer

















Bretagnesaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 22:04

Bretagnesaus  
Surr opp 3 stk opphakket charlottlk 
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smr i middelsvarme i 15 min

Bruk stavmikser s det blir en jevn rre ca 15 sek
Tilsett

2 ss mel  2.5 dl vann 
Rr mens det putrer

 
Tilsett 2 ss creme fraiche  2 dl flte 
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og  2 ts paprikapulver
13 gode drper sitron :
1 stk hnsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta p kyllingen



0 Kommentarer

















Potetkakk

  • 12.03.2016, 15:36

Potetkakk.

Dette tilbehret ser ikke s delikat ut, men det er nydelig godt og her er det fint benytte rester.

Stek poteter s de blir gyldne og crispy i smr med litt salt og en god del pepper.

Nr det ser slik ut heller du over melk. Ikke dekk til med melk men slik som p bildet.

La melken koke inn mens du rrer. Etterhvert etterlater det svarte spor i pannen. Dra da potetene rundt p samme mte som eggerre som p frste bildet.
Godt til feks plser eller bacon og egg.

              Tanja



3 Kommentarer

















Eplekake med vaniljekrem og mandler

  • 12.03.2016, 15:18


Eplekake med vaniljekrem og mandler  (langpanne)
Denne er ogs er god uten vaniljekrem


375 g smr
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rr smr og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smr langpannen og hell rren i.

Vaniljekrem : 
1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut fra. Legg ogs stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner. Avkjl blandingen.

Smr vaniljekremen p kaka. Skrell og del eplene i tynne skiver og legg p. Str over mandler. Str p sukker og kanel etter eget nske .
Stekes nederst p 175 g i 35 min. Velbekomme.

           Tanja 



6 Kommentarer

















Lys peppersaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 12:48


Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.



6 Kommentarer

















1 minutts universalsaus/dressing

  • 12.03.2016, 12:32

Denne sausen passer kjempegodt bde til kylling, svin, okse og laks/rret.

2 deler kikkoman (feks 6 ss)
1 del lime (feks 2 ss)
1 klype sukker (1/2 ts)
1 klype ingefr (1/2 ts)

Alt blandes godt sammen.

                                                       Tanja

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 

 



2 Kommentarer

















Castello & kaffesaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 12:22

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.



0 Kommentarer

















Ostesmrbrd

  • 11.03.2016, 22:00

Ostesmrbrd
1 skive brd
Ost
Skinke
Sennep
Ananas i biter
Krydder
Smr p smr og s sennep. Legg over 2 skiver skinke og ananas etter nske. Legg p 4 skiver ost. Ha p nsket krydder feks paprika eller oregano.
Stek midt i ovnen i 13 min og s 2 min under grill. 

           Tanja 



3 Kommentarer

















Alvas alt-i-en fristelse.

  • 11.03.2016, 18:17

Alvas alt-i-en fristelse

Vaniljekrem : 

1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frene. 
Legg ogs stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. 
Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner. 
Avkjl blandingen raskt i kjleskap.

Sukkerbrd

5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss  vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten.  ( du trenger ikke vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen p 180 grader i 40 min

Del kaken i tre. Legg underste del p kakefat.  Ha over vaniljekremen.

Pisk krem av 2 dl kremflte og 4 ts sukker.  Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen opp den frste og legg p kremen. Kutt opp 100 g firklver sjokolade og legg halvparten p.

Legg p kakelokket. 

Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smr
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker

Smr sjokoladeblandingen p toppen. Om du nsker den p kantene ogs m du doble oppskriften. Str over resten av firklver sjokoladen. 

S er det bare nyte :)

         Tanja



0 Kommentarer

















Pskedrm

  • 10.03.2016, 18:34

Pskedrm for 2
1 stor appelsin
1 dl flte
Revet sjokolade
1 digestive kjeks
(Pyntekjeks)
Chili


Hul ut midten av appelsinen.

Pisk krem. Ha knust kjeks i kremen.

Dryss over revet sjokolade og litt chili.

Sett lokk opp av innmaten.

     Tanja

 

 



7 Kommentarer

















Maistrekanter. Gluten og egg fri. Av Tanja

  • 10.03.2016, 16:48

Maistrekanter
14 stk

800 gram maismel
3 dl melk
100 gram smør
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt

Maismel er IKKE det samme som maizenna.
Slik ser maismel ut

Ha det tørre i en bolle. Smelt smøret. Når smøret har smeltet har du i melken. Når den har kjølt seg ned til ca 37 grader har du væsken oppi med resten. Jobb den godt sammen. Det er lettest med hendene.

Ha varmt vann i vasken og sett en rist over. Legg ett klede over bakebollen.

Heves i 45 min.

Ta deigen ut og form som firkanter.  Del firkantede med kniv. Bruk en stekespade til å løfte de forsiktig over på stekebrett

La heve på samme måte i 30 min. Pensle med egg og ha på solsikkefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20 min.



3 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik