hits






Pskeegg nr 3 - En matopplevelse

  • 28.03.2018, 16:23

Reklame | Tvllen vertshus

Annonse

I pskeegg nr 3 finner du en matopplevelse i srklasse.
Stedet er vertshuset Tvllen.
Gavekortet er p 600 kr. Benytt sjansen til prve sommermenyen.

For delta lik siden til Tvllen og legg igjen en kommentar her i kommentarfeltet under dette innlegget. 

Trekning 2. pskedag
PSKEKLEM FRA Tanja

Nb Her kan du lese om min matopplevelse p Tvllen og der finner du link til hjemmesiden deres.

Innlegget finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516722837_vertshuset_tvllen__en_matopplevelse_i_srklasse.html



13 Kommentarer

















UKESMENY uke 13 med HANDLELISTE

  • 25.03.2018, 18:34

N er pskeferien  her og solen skinner her hos meg. Det hper jeg den gjr hos deg ogs.
Mat m man ha i psken og noen av dagene litt ekstra god.
Her er mitt forslag til pskemenyen

Uke 13

Mandag
10 minutts hyttegryte (lettvint)
Oppskrift: 

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1521735111_10_minutts_hyttegryte.html

 

Tirsdag
Finnbiff (lettvint)
Oppskrift:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457183624_finnbiff_av_tanja_med.html

 

Onsdag
Plse og baconpizza (lettvint)
Oppskrift:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472399122_plse_og_baconpizza.html

 

Torsdag
Fiskegryte (ganske lettvint)
Oppskrift:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1464163654_fiskegryte.html

 

Fredag
Luksusnachos (lettvint)
Oppskrift:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485547261_luksusnachos_med_guacamoletomatsalat__og_rmme.html

 

Lrdag ( ganske lettvint)
Andebryst med appelsinsaus
Tips: lag nok fltegratinerte for 2 dager.
Oppskrift:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1519231278_andebryst_med_appelsinsaus_fltegratinerte_poteter_og_asparges.html


Sndag
Lammelr med tilbehr
Oppskrift:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1492338839_helstekt_lammelr_og_fltepoteter_i_crockpot.html

 

Basisvarer/sjekkliste

Basisvarer
- Salt (maldon)
- Pepper
- Timian
- Hvitlk (pulver eller fersk)
- Persille
- Fiskekrydder (Santa Maria Seafood and fish)
- Fiskebuljong/fond
- Grnnsaksbuljong
- Hnsebuljong
- Olivenolje
- Solsikkeolje
- Sitronsaft
- Chilipulver
- Sukker
- Maisenna
- Ketjap manis
- Mel (hvete eller pizzamel)
- Trrgjr
- Oregano

Handleliste "ferskvarer"

"Ferskvarer"
- 5 dl pasta
- 300 g skinke
- 1,5 liter flte
- 3-4 beger creme fraiche
- 1 pk egg
- 2 rde paprika
- 3 purre
- 3 brokkoli
- 300 g bacon
- 400 g reinskav
- 1 kurv sopp
- 5 gule lk
- 1 rdlk
- Fltemysost
- Poteter til 5 middager
- Rosmarin
- 1 liter melk
- 500 g margarin eller meierismr
- 1 kg torsk eller annen fisk
- 2 pk gulrtter
- 1 fennikel
- 4 sjarlottlk
- 2 pk nachos (185g x 2)
- 300 g ytrefilet
- 1 kg Jarlsberg eller annen ost
- 1 pk "cheddar" skivet
- 1 boks mais
- 2 store tomater
- 1 avocado
- 6 stilker vrlk
- 1 beger rmme
- 1 bunt asparges
- 300 g andebryst per person
- 3 store appelsiner
- 1 boks tomatpur
- Lammelr
- 6 kjttplser

Syns du det var for lite fisk ?
Da kan man du finne mer inspirasjon her:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Vil du ha kommende oppskrift rett p mail? Da kan du flge bloggen her:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Scrolle gjerne ned og del innlegget :)
 

God PSKEKLEM:)



0 Kommentarer

















Pskeegg 2 - Opphold + mat p Rondane hyfjellshotell

  • 24.03.2018, 09:49

Reklame | Rondane Hyfjellshotell

Innlegget er skrevet i samarbeid med Rondane hyfjellshotell

ALLE fortjener komme seg bort i blant og bare kose seg og slappe av. N er det kanskje din tur :)

 

RONDANE hyfjellshotell gir bort opphold for to voksne og to barn inkl mat gratis. Tre dager.

Premien kan benyttes alle helger, hele ret, med unntak av skoleferier.

Kan ogs benyttes i uke 9 (noen f fylker har vinterferie da)

Premien kan benyttes i ett r fra n.

For vinne m du
Like siden til Rondane hyfjellshotell
Skrive en kommentar i dette innlegget med ditt navn
Jeg setter pris p om du velger dele innlegget.

Her kan du lese om Rondane hyfjellshotell :http://www.rondane.no

Vinner trekkes 2. pskedag

PSKEKLEM fra Tanja



307 Kommentarer

















Pskeegg 1 - Opphold i syden 1 uke

  • 23.03.2018, 12:37

Reklame | Svartehavet.no

Innlegg i samarbeid med Svartehavet.no

Ja, du leste riktig!!!

N kan du vinne et opphold til ferieanlegget jeg og min familie skal p ferie. Anlegget er bygd og eid av nordmenn. 

1 uke p anlegget Ravda 2 for inntil 4 personer. Inkl rengjring og transport tur/retur flyplassen i Burgas. Uka m tas fr 10. juni eller etter 20. august. Verdi kr 8.000,-

Flyreisen m du bekoste selv.

For kunne vinne m du skrive en pskehilsen her i kommentarfeltet i bloggen samt like siden Svartehavet.no

Trykk her: http://www.svartehavet.no

Anlegget du skal bo p heter Ravda searesort 2. Dette kan du se og lese om her : http://www.svartehavet.no/?cID=5682

Flg med... kanskje kommer det flere flotte pskepremer til mine lesere.

Vinner blir kret 2 pskedag.

Scrolle gjerne ned og del innlegget

God pske:)



266 Kommentarer

















10 minutts hyttegryte

  • 22.03.2018, 17:11

Dette er en ideell gryte å lage på hytte eller båt om man har begrensede kokemuligheter eller vil bruke tiden på annet enn matlaging.
Den er også ypperlig på en søndag om man har lyst å tilbringe dagen på ski eller i skog og mark.

Denne er til en familie på 4 servert med feks rundstykker til

5 dl pasta etter eget ønske
300 g tynnskåret påleggsskinke
3  dl fløte
2 dl creme fraiche
Grønnsaker etter ønske
Jeg brukte kun paprika og purre idag men feks brokkoli er godt i
1 eggeplomme (Kan sløyfes ved allergi)
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian
1-2 fedd hvitløk etter ønske
Persille om ønskelig.

Kok pastaen etter pakkens anvisning og sil av vannet.
Mens pastaen koker skjærer du opp skinke og grønnsaker og finhakker hvitløken. Ha pastaen tilbake i gryten med alt det andre. Gi ett oppkok. Dra gryten til siden og rør inn en eggeplomme. Dryss litt persille på toppen.

Velbekomme



1 Kommentar

















Ukemeny uke 12 med HANDLELISTE

  • 18.03.2018, 14:32

Nå går det raskt mot påske folkens og godt er vel det :). Vi prøver nok en uke med å gjøre deres liv enklere ved å sette opp ikke bare ukesmeny men også handleliste så du slipper det.
Menyen er lagt vekt på å være barnevennlig, rimelig og rask de fleste dagene da jeg tror at dette er slik de fleste barnefamilier ønsker å ha det.
Menyen er beregnet på en familie på 4.
Hva syns du om ukens meny ?

Mandag
Pølse stroganof
Oppskrift :  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1491120399_plse_stroganof_med_potetmos.html

Tirsdag :
Kjøttdeig og makaroniform
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516880420_kjttdeig_og_makaronigrateng.html

Onsdag :
Seibiff
Oppskrift: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455721379_seibiff_av_tanja.html

Torsdag
Tomatsuppe
Oppskrift: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462464705_mild_tomatsuppe.html
Anbefaler å servere denne med egg eller makaroni og godt grovt brød

Fredag
Ostesmørbrød
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457730033_ostesmrbrd_av_tanja.html
Server gjerne med en god salat til om du vil

Lørdag :
Pizzanurrer
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1492975687_studentvennlige_pizzasnurrer.html

Søndag
Kotelettpanne
Oppskrift :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1521047001_saftig__smakfull_kotelettpanne_med_blomkl_og_ris.html

Hvis du syns det var for lite fisk i ukens meny så finner du et stort utvalg av fiskeoppskrifter ved å trykke her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html


Basisvarer/sjekkliste
Se om du har :

- Salt
- Pepper
- Kjøttbuljong
- Gressløk
- Paprikapulver
- Muskat
- Oregano
- Basilikum
- Timian
- Løkpulver
- Hvitløkspulver
- Hvetemel 2 kg
- Sukker
- Tørrgjær eller fersk gjær
- Olivenolje
- Solsikke eller rapsolje
- Sennep
- Kikkoman ev annen soyasaus
- Worchestersaus eller HP saus
- Sambal Oelek
- Sitronsaft

Handleliste
- 1 brød
- poteter til 2 middager
- ris
- makaroni
- 1 L fløte
- 500 g smør
- 1 L melk
- 8 kjøttpølser ev Falukorv
- 1 kg kjøttdeig
- 6-800 g seifilet
- koteletter 1 pr person
- 2 beger creme fraiche
- 1 beger rømme
- 1 kg gul ost
- 1 Ekte parmesan (Parmiggiano reggiano)
- 1 rød paprika
- 1 blomkål
- 1 pose gulrøtter
- hvitløk
- sitron hvis ikke sitronsaft
- 4 gule løk
- 1 stor boks tomatpuré
- 400 g Mutti tomater
- 400 g plommetomater
- egg til tomatsuppe
- salat til ostesmørbrød

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Ønsker dere alle en nydelig uke :)
Scrolle gjerne ned og trykk Del



6 Kommentarer

















Vafler uten mel og sukker

  • 16.03.2018, 13:41

Flere lever på et kosthold uten mel og sukker. Uansett om det gjelder deg selv eller dine gjester, så er det jo kjekt å servere noe som er godt og liksom litt kjent kosemat.

Vafler
4 plater

4 egg
100 g snøfrisk eller Philadelphia ost
2 rause ss creme fraiche
1 ss fiberhusk*
2 ts natreen eller annen søtning
1 liten klype salt
0.5 ts kardemomme

*Fiberhusk kjøper jeg på helsekost.
Jeg bruker feks alltid fiberhusk i brød for at de ikke skal smule.   Fiberhusk er også veldig bra for tarmsystemet.

Fremgangsmåte

Rør sammen egg, ost og creme fraiche til en røre. Om det blir noen små klumper i så gjør det ingenting for det vil smelte under stekingen. Ha i resten av ingrediensene. Vaflene stekes på helt vanlig måte.
Serveres feks med rørte bær, ost og skinke eller bare godt smør.

Velbekomme



4 Kommentarer

















Saftig & smakfull kotelettpanne med blomkl og ris

  • 14.03.2018, 18:03

Jeg elsker middager som omtrent lager seg selv. Da får man tid til å feks både hjelpe med lekser og rydde litt på kjøkkenet i mellomtiden, eller rett og slett ta en strekk på sofaen.

Ingredienser
Koteletter (Jeg beregner en til hver)
Ris
1 blomkål
En halv løk
2 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper
1-2 ts sambal oelek ( sterkt så smak til)
Om ønskelig et dryss persille eller annet grønt

Fremgangsmåte
Ha ett lett dryss salt og pepper på kotelettene på hver side. Smelt 2 ss smør i en stekepanne med høye kanter. Stek kotelettene på hver side i ca 20-30 sekund på hver side. Skru ned platen (4 av 9 på min ovn) og ha i vann, fløte, creme fraiche og sambal oelek. Legg på lokk. Har du ikke lokk kan du bruke aluminiumsfolie.
Skjær opp løk og press eller hakk hvitløken. Ha dette i med resten. La dette småputre en time under lokk. Snu kotelettene et par ganger underveis.
Etter en time så ta av lokket slik at sausen får tyknet. La det putre videre i 30 minutter.   Kok blomkålbuketter noen minutter til de er møre. Hell av vannet og sett til side. Kok ris etter pakkens anvisning. Like før servering legg blomkålbuketter i stekepannen med et lett dryss persille.

Hva er Sambal oelek? Det er en chilipaste som selges i de aller fleste matvarebutikker. Du finner det lille glasset der det står soyasaus og slikt.

Håper det smaker :)



5 Kommentarer

















NYHET!!! UKESMENY med handleliste/sjekkliste

  • 11.03.2018, 15:19

UKESMENY uke 11

Mat fra bunnen bloggen gr ett skritt videre for gjre ditt liv enklere. Vi prver denne uken sette sammen en meny med handleliste med middager som er kjente, kjre, relativt rimelige og barnevennlige.

Du kan rett og slett bare se over handlelisten/sjekklisten og stryke det du har hjemme fra fr. Menyen er beregnet p en familie p 4.
La meg hre hva du syns om denne ukes forandringer.

Mandag:
Pannekaker
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1505808928_pannekaker_tynne_og_store.html


Tirsdag
Spaghetti bolognese (rask variant)
Oppskrift:  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456069973_spaghetti_bolognese_a.html

 

Onsdag
Fisk og bacongrateng
Oppskrift : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1507658354_fisk__bacon_grateng_med_grnt.html

 

Torsdag
Laks med surst rmme og eddik og agurksalat med poteter
Oppskrift :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1520510037_laks_med_surst_rmme_agurk_og_eddiksalat_og_poteter.html


Fredag
3 cheese nachos
Oppskrift: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1494578084_3_cheese_nachos_med_deilig_krydring_og_hjemmelaget_tykk_salsa.html

 

Lrdag :
Plse og baconpizza
Oppskrift: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472399122_plse_og_baconpizza.html

 

Sndag
Kjttkaker
Oppskrift : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1497202765_kjttkaker_med_fltesausnykl_rrt_tyttebr_og_poteter.html

BASISVARER SJEKKLISTE

Basisvarer som kan brukes over lengre tid:
Buljong, hns, kjtt og grnnsak.
Dijonsennep
Soyasaus
Potetmel
Griljermel
Kavring
Bakepulver
Trrgjr
Olje, solsikke eller raps.
Sambal Oelek
Sukker
Eddik klar 7%
Hvetemel, en upnet 2 kg pose er alltid kjekt ha i skapet.
Salt
Pepper
Muskat
Spisskummin
Oregano
Lkpulver
Paprikapulver
Sitronsaft

Til denne ukens meny trenger du i tillegg til basisvarene:            

- 1 bunt/pose gulrtter
- Grnnsaksblanding
- 1 boks rmme
- 1 agurk
- 21,75 ltr melk
- 18 pk egg
- 500 g smr/margarin
- Bacon skivet
- Bacon terninger
- 400 g Hyse eller annen hvit fisk.                           - Laks i porsjonstykker
- Makaroni
- Gresslk
- Vrlk
- Poteter, til 3 middager.
- 1 pose nachos
- Jarlsberg
- Mozarella
- Gul/oransje cheddar ev Ched up
- 1,4 kg kjttdeig
- Paprika, gul og rd
- 1 boks med mais
- Hvitlk
- 1 stor boks tomatpur
Ev en liten boks tomatpur og 1 boks Creme Frache
- Koriander
- 1 rdlk
- 2 gule lk
- 1 pk skinnfrie plser
- 3 dl flte eller bytt ut med melk

- Tyttebrsyltety

Da nsker jeg dere en fantastisk uke 11. Hper dette var nyttig for deg :)

Her finner dere bloggens Fiskemiddager 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



4 Kommentarer

















Laks med surst rmme, agurk og eddiksalat og poteter

  • 08.03.2018, 12:53

For at en middag skal lftes fra ok til kjempegod er det viktig at smakene er p plass i tilbehret syns jeg.

Laksen
Ha p en teskje sitron p hvert laksestykke og et lett dryss salt og pepper p hver side. Stekes p litt over middels varme i godt smr.
Steketips: Flg med se p kanten p laksen s ser du nr den er ferdig. Noen foretrekker gjennomstekt mens andre foretrekker den litt r i midten. Dette er opp til deg selv. Men stek ikke lenger enn du m for da blir den trr.

Surst rmme

1 boks rmme
2 ss saft av sitron
0.5-1 s sukker
Noen fnugg salt
Rr sammen. Bruker du ekte seterrmme kan du piske den luftig. Bruker du lettrmme m du rre forsiktig ellers blir den veldig flytende.

Agurk og eddiksalat

1/2 agurk
1 dl vann
2 ss eddik 7 %
0.5 ts salt
1-2 ts sukker etter smak
Ett bittelite str av hvit pepper om nskelig.
Rr sammen og la trekke litt.
Tips: bruk ostehvel p agurkskivene s de blir tynne og fine.


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



3 Kommentarer

















Mektig sjokoladekake med oboykrem

  • 07.03.2018, 19:09

Minsta mi er glad i sjokolade og oboy og nsket at jeg skulle en kake i den gata, s da var det bare sette igang og smake til.  Denne er mektig med overflod av alt som er godt ;)

Stor langpanne

Bunn
6 egg
3 dl melis
2 dl sukker
500 g smr
6 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 ss bakekakao
3 dl kefir
8 dl hvetemel

Smelt smret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha s i det avkjlte  smret, kefir og alt det trre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smres) . Sett i oppvarmet ovn p 180 grader nederst i 25- 30 min.
La kaken bli lunken fr du har p glasuren.

Oboykrem
600-650 g melis
12 ss smelta smr
15 ss melk
5 ss oboy
2 ts vaniljesukker.

Smelt smret.  Ha alle ingrediensene i en bolle og rr sammen eller bruk kjkkenmaskin med visp. Nr den er myk og glatt s bre utover kaken. Pynt med der du vil.


Oppbevares i tett boks. Fin fryse.

Velbekomme :)


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



1 Kommentar

















Hawaikoteletter

  • 05.03.2018, 19:48

Hvis du som meg liker smakfull mat som lager seg selv mens du gjr noe annet s burde du prve denne.


Hawaikoteletter
Til familie p 4

4 koteletter
2 dl vann
2 dl flte eller kokosmelk
1 dl creme fraiche
1 ss karri
1 ss gurkemeie
1 ts kikkoman
1-3 ts gul currypaste (Jeg bruker 2)
Saften av en liten boks ananas
4 ringer ananas
En halv rd paprika
En halv lk
2 fedd hvitlk (slyfes om nskelig)
Salt & pepper.
1 ss maisenna utrrt i 3 ss vann
Ett dryss persille eller koriander om nskelig.

Smelt smr og vent til det ligger brunt og stille i panna. Stek kotelettene med et lett dryss salt og pepper p begge sider i 10-15 sekunder. Ha i all vsken og alle smakstilsetningene samt hakket lk. La dette smputre under lokk i en time. Ta s av lokket og la det putre videre i en halvtime. N kan du sette p risen som du serverer til.
5 min fr servering rrer du ut maisenna i vann og har i. Smak p sausen om du nsker mer salt.
Like fr servering legger du ananas opp kotelettene og strr frisk paprika og persille rundt om.

Velbekomme :)

Slik ser gul curry paste ut

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



2 Kommentarer

















Ukesmeny 10

  • 04.03.2018, 14:45



2 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik