Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:41


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

        Tanja



0 Kommentarer

















Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:40


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

 Her er det brukt dobbel oppskrift og høstfarger for sterkere farger. Det første laget fikk stivne helt før jeg hadde på det andre laget.



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



18 Kommentarer

















Sellerirotsuppe med bacon

  • 28.04.2016, 16:51

Sellerirotsuppe med bacon
4 personer

1 sellerirot  (5-600 g)
2 store gulrøtter
1/2 løk
1 liter vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
Salt og pepper.

Skrell og skjær sellerirot,løk og gulrot i tynne skiver. Legg de i en gryte. Ha på 1 liter vann. Kok grønnsakene møre (ca 20-25 min). Stavmikse grønnsakene i vannet når de er møre. Ha i fløte og crème fraiche.  Krydre med 0.5 ts pepper og salt etter ønske. ( Jeg syns den trenger endel salt). Smak til litt og litt.

Tanja

Tips: server gjerne med bacon og godt brød. Denne passer også godt som forett.



0 Kommentarer

















Agurk- og eddiksalat

  • 25.04.2016, 21:28

1/2 agurk
1 dl vann
2 ss eddik 7 %
0.5 ts salt
1-2 ts sukker etter smak
Ett bittelite strø av hvit pepper om ønskelig.
Rør sammen og la trekke litt.
Tips: bruk ostehøvel på agurkskivene så de blir tynne og fine.

                         Tanja



2 Kommentarer

















1 minutts universaldressing

  • 25.04.2016, 21:26

Denne sausen passer kjempegodt både til kylling, svin, okse og laks/ørret.

2 deler kikkoman (feks 6 ss)
1 del lime (feks 2 ss)
1 klype sukker (1/2 ts)
1 klype ingefær (1/2 ts)

Alt blandes godt sammen.

               Tanja

 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



3 Kommentarer

















Agurk & eddiksalat

  • 25.04.2016, 14:14

1/2 agurk
1 dl vann
2 ss eddik 7 %
0.5 ts salt
1-2 ts sukker etter smak
Ett bittelite strø av hvit pepper om ønskelig.
Rør sammen og la trekke litt.
Tips: bruk ostehøvel på agurkskivene så de blir tynne og fine.

Tanja



2 Kommentarer

















Tortillalefser. Grove

  • 25.04.2016, 13:55

8 små

2.5 dl hvetemel
2.5 dl sammalt grov
0.5 dl olje
2.5-3 dl vann 38 grader
1 ts salt
En halv pose tørrgjær
En klype sukker
Ha alt i en bolle og elt. La heve 30 min.

Del i 8 emner. Stek på takke eller tørr stekepanne. De er klare til å snues når de bobler. På stekepanne steker du på innstilling 7 av 9.

Bruk de feks til taco,lefseruller eller med vanlig pålegg.

Tanja



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 17

  • 24.04.2016, 21:33



0 Kommentarer

















Appelsinchutney

  • 24.04.2016, 00:10

Nå som appelsinene er så billig kan man lage mye godt med det. Idag har jeg tatt mål på en chutney jeg syns er nydelig til lam, kylling, svin og på ost og kjeks.

Appelsinchutney

2 appelsiner
1/2 rødløk
1/2 dl eddik 7 %
3 rørsukkerbiter (brunt sukker)
1 ts cayennepepper
0.5 ts chili
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel


Skrell appelsinene og del i biter. Skrell løken og del i biter.  Ha dette i en gryte med eddiken. Tilsett sukker og krydder. La putre i 15 min. Avkjøl og ha i glass med lokk.

                 Tanja 



0 Kommentarer

















Nachos med hjemmelaget cheddarsaus

  • 23.04.2016, 18:56

Nachos med cheddarsaus er en veldig mektig koserett som passer best en lørdag en gang i blant.

1 pose nachos
400 g karbonadedeig
Mozzarella ost  (mengde etter ønske)

Stek kjøttdeig med salt og pepper.
(Liker du taco krydder kan du bruke det istedenfor. Lag ditt eget)
Strø nachos i en ildfast form. Strø over ost og så karbonadedeig. Gjenta dette til ønsket mengde/formen er full. Stek i ovnen i 20 min.

Cheddarsaus
200 g gul cheddar eller ched-_up.
2 dl lettmelk
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1-3 ts sambal oelek etter ønske. Vi bruker 1 ts i vår familie hvor den minste er 9.
Tips: Du kan velge å bruke fersk jalapenos isteden.
Varm opp melka og smelt osten inn under omrøring. La dette småputre i 10 min til sausen blir tykk.
Server med feks mais,tomat og rødløk. Alternativt en stor salat.



10 Kommentarer

















Cupcakes

  • 23.04.2016, 10:05


Cupcakes

Kakedeigen (12 store cupcakes)
3 økologiske egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts  vaniljsukker
3 ts bakpulver
1 klype salt
1 1/2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
2 ts malt ingefær
1 1/2 dl solsikkeolje
4 1/2 dl revet gulrot

Syrlig ostefrosting
120 g mykt smør
10 dl melis
2 ts vaniljsukker
Skall av 2 lime
200 g philadelphiaost

Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker hvitt og luftig.Bland alle tørre ingredienser og vend inn i eggrøren.Tillsett solsikkeolje og revet gulrot. Fyll røren i muffins former til max 3/4. Stek  midten av ovnen i 12?15 minuter hvis formene er små og 22-23 min hvis formene er store.  Avkjøl.

Syrlig frosting
Rør smør, sukker, vaniljesukker, revet  limeskall og philadelphiaos til den blir kremete. La den stå litt i kjøleskap.
Ha på frostingen og annen pynt om du vil. 



5 Kommentarer

















Sitronkake

  • 22.04.2016, 18:59



Sitronkake

Bunn:

125 g smør

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

1 dl kokosmasse

 

Sitronkrem:

3 ss maizenna

1.5 dl fløte 

1.5 dl vann

5 dl sukker

8 egg

1 sitron, revet skall og saften

 

Slik gjør du...

Rør smør og sukker hvitt. 

Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du rører godt sammen.

Stekes i liten langpanne (25x30), på 175 g i 20- 25 min til den er gyldenbrun.

Visp maizenna med halvparten av fløten i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene til kremen og la den koke på svak varme. Kan ta litt tid før den tykner.

Ha kremen over kakebunnen og stek videre i 10-15 min. Avkjøl, gjerne i kjøleskap. 

Serveres i små stykker, gjerne med bær eller revet sjokolade over.

                  Jenny

 



0 Kommentarer

















Alvas blomsterhav

  • 21.04.2016, 20:07

Sjokoladekaken heter Cafe sting og finnes i flere varianter. Denne varianten brukte jeg.

Sjokoladekake:
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Tips:

Sjokoladekremen må stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass også på at kaken er helt avkjølt før du fyller og glaserer den.
"Café Stings sjokoladekake" er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Jeg har ikke turt å prøve meg på hjemmelaget sukkerpaste enda så den er kjøpt:/.
Fargene er blå,grønn, lilla,rosa og hvit.
Blomstene er stukket ut med former. 

Rosene er laget ved å sette en runding utenpå hverandre en etter en.

             Tanja



0 Kommentarer

















Kjøttrull med brie og purre

  • 20.04.2016, 10:50


Kjøttrull med brie og purre

Legg gladpack på benken. 
Ta 600 gram karbonadedeig og kna den utover i rektangel. 
Legg to lag med brie på den lange siden 10 cm fra nærmest deg selv og 
1/2 purre i skiver
rødløk. 

Krydre med salt og pepper evt annet krydder. 
Rull med gladpacken bort fra deg selv. 
Tett kantene. Fjern gladpack og legg i ildfast form. 
Krydre med mer salt og pepper oppå. 
Ha litt smør i forma. I ovnen på 200 grader i 45 min.

Saus : 
Varm opp 3 dl fløte.
100 gram brie ( fjern utsiden av brien). 
La brien smelte inn. Smak til med så mye salt og pepper som du ønsker.

Tilbehør : 
Salat med spesielt drue er godt til pga sødmen. Gjerne med søt gul paprika. Ris er godt til.
Velbekomme.

            Tanja 



4 Kommentarer

















Grønnsaksgrateng

  • 19.04.2016, 16:53

Grønnsaksgrateng er en fin middag når man vil ha en kjøttfri,har rester men også som tilbehør til kjøtt om du ønsker. Idag brukte jeg grønnsaker jeg følte var på tide å få brukt opp.

1 brokkoli
5 gulrøtter
1/2 stor purre
1/2 løk
Kutt opp grønnsakene

Saus
100 g smør
1.5 dl mel
12 dl lettmelk
3 ts muskat
4 egg
Salt og pepper etter eget ønske
Smelt smør og ha i melet. Rør rundt. Spe med melken gradvis. La det koke opp og la det småkoke 5-6 min.  Tilsett krydderet og rør inn.
Sett sausen i kummen med kaldt vann og avkjøl til den er lunken.
Separer eggehviter fra eggeplommer. Rør inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene. Vend den inn i sausen med slikkepott. Ha grønnsakene i en ildfast form (20×30) og hell sausen over. Strø på brødrasp/panko/griljermel.
Sett nederst i ovnen på 200 grader i 45 min.

Tanja



0 Kommentarer

















Scampi på lavastein med sellerirotpure og dressinger

  • 16.04.2016, 13:39

Varm opp steinen en time i ovnen på max effekt før bruk.

Marinering:

Marinade:
1. 2 dl olje, saften av 1/2 lime, 4 hvitløksfedd,ett lite dryss salt

2. 2 dl olje, 1 ts garam masala,1 ts karri,  1 skvis sitron,ett lite dryss salt.
Fordel marinadene i 4 skåler slik at det blir to ulike til hver person. La de ligge i marinade 30-60 min.
La de renne av godt før du legger på steinen slik at steinen ikke blir våt og mister temperatur.

Dressinger.

Karridressing:

Karridressing:
1 dl crème fraiche
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1 ts sitronsaft
En klype sukker.
Rør sammen og la den trekke litt

Holiday dip :
1 boks lettrømme
4 ts paprika
4 ts løkpulver
1 ts eddik 7 %
1 ts sukker.
smak til med salt

Raita: 
3 dl gresk Youghurt
3 ss finhakket mynte
2 ts koriander
1 ts spisskummen
10 cm finhakket agurk
Hvitløk om ønskelig

Bland alt og la trekke i kjøleskap

Sellerirotpure med trøffel

Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i tynne skiver til de er møre (20-30 minutter)
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt og pepper.
Tips: Ha i noen få dråper hvit trøffelolje for ett ekstra smaksløft.
Pass på å ikke ha i for mye. Smak deg fram.

Tilbehør
Tomat og ruccola

Tanja



2 Kommentarer

















Pasta med karbonadedeigpytt

  • 14.04.2016, 18:55

Pasta med karbonadedeigpytt
Til fam på 4
500 g karbonadedeig
1 løk
1 dl fløte
1 dl crème fraiche
2 ts sambal oelek
Salt og pepper.

Kok pasta etter pakkens anvisning

Hakk opp løk. Stek karbonadedeig og løk. Ha i fløte,crème fraiche og sambal oelek. Smak til med salt og pepper. La koke inn i 8-10 minutter.

              Tanja



4 Kommentarer

















Middagstråd 15.04.2016

  • 14.04.2016, 07:49

God torsdag morgen:)

Her er våre forslag til middag i dag. 

 

Dagens middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1460563650_greske_kjttboller_i_t.html

 

Dagens lettvinte:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455126678_plsegryte_av_camilla.html

 

Ha en matglad dag c",)



 

 



0 Kommentarer

















Skinkeomelett.

  • 13.04.2016, 17:25

Skinkeomelett
Til fam på 4
6-8 egg
6-8 ss fløte/egg/melk etter ønske
300 gram kokt skinke
1/2 løk
1/2 liten purre
Tomater
100 gram ost
Salt, pepper og oregano etter ønske

Pisk sammen egg og væske med salt og pepper (eks 1/2 ts av hver)
Smelt smør i panna. Skru ned til 2 (av 9). Hell i eggeblandingen. La sette seg i 2 min. Ha i skinka, løk og purreløk. Dekk med ost. Legg på tomater og frisk basilikum om du har

Greit å ha i kjøkkenvinduet :)
Legg på lokk og stek i 20-25 min.
Server feks med salat/og eller brød.



2 Kommentarer

















Middagstråd 13.04.2016

  • 13.04.2016, 09:55

Onsdag er jo gruppens fiskedag, så her kommer våre middagsforslag i dag :)

 

Dagens middagsforslag:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455104103_kokt_smkveite_med_san.html

 

Og lettvint:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455124979_kjapp_fiskegryte_av_c.html

 

Ønsker dere alle en fin dag med masse matglede :) 

 



 

 



0 Kommentarer

















Gratinert fylt squash

  • 12.04.2016, 17:17

Gratinert fylt squash
4 personer
2 squash
400 g karbonadedeig
Ost
1 løk
3-4 ss oregano
Salt og pepper etter ønske

Start med å dele squashen.

Start med å grave ut mesteparten av squashkjøttet med en skei.
Skjær opp løken og stek den sammen med karbonadedeigen. Krydre med oregano,salt og pepper. Fyll dette i squashen. Legg på ost. Ha på paprikakrydder. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader midt i i 18 min.

Gressløkdressing :
1/2 boks rømme
1 liten neve gressløk
2 ts sitron
1 klype sukker
Noen fedd hvitløk om ønskelig.
Rør rundt og la trekke 20 min
Server feks med salat eller ris.



2 Kommentarer

















Middagstråd 12 april

  • 12.04.2016, 09:54

God morgen i solen😊
Finnbiff finner du her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457183624_finnbiff_av_tanja_med.html
Bakingsteel pizza finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458384670_restaurant__pizza_av_.html

Det er mye ondskap i verden. Hvordan vil du bli husket?
Det er for lite godhet. Velg å være god. Den lille tiden man har på jorden burde man prøve å gjøre den bedre.



0 Kommentarer

















Middagstråd 11 april 2016

  • 11.04.2016, 08:14

Opp og hopp! Ny dag og ny uke.
Dagens lettvinte tips er lettvint kyllingpanne: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455304021_lettvint_kyllingpanne.html
Dagens vanlige er brennsnut:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459412521_brennsnut_av_tanja.html

Det er når det stormer at du vet hvem vennene dine er. Ta godt vare på de som gir og heller ikke misbruk deres raushet.



0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 15

  • 10.04.2016, 19:29



2 Kommentarer

















Middagstråd 10 april 2016

  • 10.04.2016, 11:21

En nydelig søndag ønskes dere alle.
Kengurumedaljong med tilbehør finner du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455211743_kengeru_medaljong_med.html
Pasta carbonara http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456748358_pasta_carbonara_avtan.html
Sitronfromasj
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456241451_sitronfromasje_av_tan.html

Bruk ikke energi på de som ikke er bra for deg og vil deg godt. Omgi deg med mennesker som løfter deg opp og som får deg til å smile. Du har bare ett liv. Skap det beste livet for deg selv som du kan klare. Det er du verdt.



0 Kommentarer

















Skogsbærkake

  • 09.04.2016, 21:34

 



 

Skogsbærkake med sjokoladetrekk

300 g frosne skogsbær kokes opp med 2 ss Sukrilett. Bruk deretter stavmikser og sil bort frø og bær. Det gir ca 2 dl saft.

75 g smør

1 dl Sukrilett

2 egg

1 dl melk

4 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

 

FREMGANGSMÅTE 

Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker. Tilsett smør, melk og skogsbærsaft. Sikt inn det tørre og vend godt.

24 cm rund form.

Stekes nest nederst i ovnen på 180 g i ca 35 min.



 

 

Sjokoladetrekk

100 g mørk sjokolade

100 g lys sjokolade

1 dl fløte

1 dl Sukrilett

25 g smør

Smelt sjokoladen. Kok opp fløte og Sukrilett og tilsett i den smeltede sjokoladen i en tynn stråle. Rør forsiktig rundt til det blir en glatt blanding. Tilsett så smør i terninger som røres inn. La avkjøles før den påføres kaka.



Sjokoladetrekket kan byttes ut med en frisk ostekrem.

                   Jenny 



0 Kommentarer

















Asiatisk kyllinggryte med kokosmelk

  • 09.04.2016, 18:16

1 pose rock wok blanding
400 g kyllingfilet
1 boks Kokos-latte
1 ts spisskummin
1 ts ingefær
1 ts paprika
1 ts sambal oelek
1 ss oystersaus
2 ss limesaft
Salt og pepper

Stek kyllingfiletbiter med litt salt og pepper. Legg så kyllingbitene til side. Stek wokgrønsakene noen få min med ett lite dryss salt. Ha kyllingen tilbake i pannen. Ha i kokosfløte i pannen sammen med smakstilsetningene.

Kok ris etter pakkens anvisning.    

                    Tanja



0 Kommentarer

















Middagstråd 9 april

  • 09.04.2016, 10:21

En herlig lørdag ønskes dere alle!

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456218599_potatoskins_med_fltep.html

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455223470_innbakt_kylling_i_sur.html

Det er mange som er nervøse for å be noen på middag. De er redde for å feile og for ikke gjøre det godt nok. Husk at de fleste blir kjempeglad for invitasjon uansett hvor enkelt det er eller om man feiler. Det er fellesskapet og tiden sammen som er det aller viktigste.



0 Kommentarer

















Fiskegryte.

  • 08.04.2016, 19:22

Fiskegryte
Til ca 6 voksne

1 kg torsk (benytt fritt fisken du vil)
1 pakke gulrot
1 fennikel
2 brokkoli
1 purre
2 sjarlottløk
2 ss saft av lime
3 dl fløte
6 dl crème fraîche
Fiskekrydder, salt,pepper
3.5 dl kraft av hummer, fisk eller annet ( evt fond til fisk)

Del opp fisk i stykker (fersk eller tint).
Salt filetene lett.

Skjær purre og sjarlottløk i tynne ringer og gulrot i tynne staver. Ha dette i gryte i godt smør og la det surre seg blankt i ca 5 min.

Skjær brokkoli i buketter og skrell fennikel og del i biter.
Ha kraft, fløte, lime og creme fraiche i gryta. La dette koke seg tykkere i 10-15 minutter. Legg fisken i. Sett på lav varme og la den såvidt boble. Etter 5 min har du i brokkoli og fennikel.  Krydre etter smak med salt, pepper og fiskekrydder. 

Jeg bruker dette fiskekrydderet og bruker ca 20-25 drag med kverna. Smak til etter eget ønske. 5-7 min etter du har hatt i det siste er den tykk og god og klar til servering. 

                 Tanja



0 Kommentarer

















Middagstråd 8 april 2016

  • 08.04.2016, 08:07

God morgen vakringer 😊
Endelig er det helg og mange kan bare kose seg. Håper du får en fantastisk en uansett om du har fri eller skal jobbe.
Dagens lettvinte middagsforslag finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456597801_lettvint_tortilla_sna.html
Dagens vanlige middagsforslag finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455649691_80_tallspizza_av_tanj.html



0 Kommentarer

















Hvordan lage majones

  • 07.04.2016, 18:54

Ha 1 romtemperert egg og 1 dl olje i en beholder sammen med 1 ts dijonsennep, 1 ts sitron og 1/4 ts salt.

Hold stavmikseren i bunnen hele tiden til den blir ferdig.

Du kan leke med mange smaker.

                                      Tanja

 



0 Kommentarer

















Middagstråd 7 april 2016

  • 07.04.2016, 08:11

God morgen godtfolk.
Det nærmer seg helg med stormskritt.m.matfrabunnenfb.blogg.no
Dagens lettvinte er :http:///1456064562_blomkl_og_plseform_av.html
Dagens middag er :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455146870_potetballlykke_av_tan.html

Det er greit å planlegge framtiden men ikke glem at livet ditt er idag. Nå!

                 Tanja



0 Kommentarer

















Hvordan lage brun saus

  • 06.04.2016, 16:09

 

 

 

Kunsten å lage brun saus.

Å lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som læres via trening og gode råd.
Til de uerfarne som ønsker hjelp bruker jeg å gi noen generelle råd. Bruk teflonpanne da det gjør det lettere å ikke la den brenne seg. En tresleiv er best å bruke. Smelt smør og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt å ha max middels/litt over middels varme. Rør hele tiden og ikke gå fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Når den er brunet så dra gryta av plata. Hell i væske mens du rører til tykkelsen du ønsker. Lett å brenne seg på dampen så bruk hanske om du er redd for det. Nå kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, fløte, rømme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen bør småkoke 20-30 min for å få bort melsmaken. 
Lykke til.
                   Tanja



7 Kommentarer

















Moussaka med aubergine.

  • 06.04.2016, 13:34

Moussaka med aubergine
Kjøttsaus : 
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger. 
(3 klyper sukker) om ønskelig
1/2ts ingefær.
0.5 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum. 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvit saus
5 dl fløte
100 g revet ost
2 ss parmesan
1 ts muskat
Smak til med salt og pepper.
La den småputre i 10 min.

1-2 auberginer
Ta bort skallet på aubergine. Skjær i skiver. Legg på bakeplate. Strø lett over med salt. Sett de øverst under grill i 3-4 min på hver side.

Legg kjøttfyllet i en form. Legg aubergin over. Ha over ostesausen.  Legg så på 100 gram ost.
Stek midt i ovnen i 35-40 min. La den hvile 15-20 min før servering under klede.

                     Tanja



0 Kommentarer

















Middagstråd 06.04.2016

  • 06.04.2016, 07:50

Good morning sunshine 😊

Takk for at DU tok deg bryet med å klikke deg inn hit 😉 

Håper vi kan inspirere deg til litt god mat 😊

Link til middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455982787_torskenuggets_med_pom.html

Link til lettvint middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458162893_grove_pannekaker_av_t.html

Og dagens tanke er:

Når noen har oppnådd noe, er det lett for andre å sitte og fortelle alt som burde og skulle vært gjort anderledes.. Suksess er ikke tilfeldig, det er ei heller flaks. De som oppnår noe for egen maskin har stort sett hatt en klar tanke og kjempet med blod, svette og tårer for det. Så vil det alltid komme de som mener du kunne gjort det så mye bedre. Fordi de mener de kunne gjort det så mye bedre selv. Så hva er da grunnen til at de ikke har gjort det, men bare prater om det? For de som har en klar misjon og en klar tanke, de kan utrette mye. Og de som ikke kan så mye, sitter bare og spekulere og synser og gjør svært lite forskjell for noen. 



 



0 Kommentarer

















Gele med bær

  • 05.04.2016, 18:40


 

Gele
Hjemmelaget gele er både bedre,sunnere og tar ikke noe lenger tid enn pakken man rører ut fra butikken.

150 g frosne bringebær
150 g frosne jordbær
5 dl vann
5 plater gelatin
2 ss sukker eller natreena strø
Ha bær og vann i en gryte. La det småkoke til du syns smaken blir god, ca 5 min. Ha i sukker.  Sett gryten til side.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. La de ligge ett par minutter. Rør de inn i bærblandingen. Hell alt i en bolle og la det stivne i kjøleskap.

Da er det bare å spise og kose seg.



 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Eggerøre

  • 05.04.2016, 11:56

Eggerøre til 4 pers

6 egg (økologiske)

6 ss fløte

0.5 ts salt

Frisk gressløk om ønskelig

Smelt smør i stekepanna, litt over middels varme. Bruk stekespaden til å dra massen inn mot midten slik at alt blandes godt, helt til den er ferdig.

 


 



Tanja



0 Kommentarer

















Gresk kremet pastasalat

  • 05.04.2016, 10:56

Kremet gresk pastasalat ala Tanja
8 pers

2 kyllingfileer
1 pk pastaskruer,gjerne flerfarget
1 paprika
1/2 purre
1/2 rødløk
1 neve valnøtter
1 boks creme fraiche
1 boks rømme
2 poser gresk dressingmix
Smak til med salt og pepper og evt hvitløk.
Kok pasta. Avkjøl. Stek kylling i biter med litt salt og pepper. Hakk opp ingrediensene. Tilsett rømme og creme fraiche iblandet dressingmiksen. La den stå i kjøleskap minimum 2 timer før servering.

              

            Tanja



22 Kommentarer

















Middagstråd 05.04.2016

  • 05.04.2016, 08:15

God morgen alle sammen 😊
Håper dere alle får en dag som svarer til forventningene deres 😊😊 Her er våre middagstips for dagen...

Middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455806745_heltstekt_kylling_av_.html

Lettvint middag:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455458639_fltepasta_med_kylling.html

Dagens tanke....
Dagene går så altfor fort. Plutselig en dag er vi gamle og nesten ferdige... Benytt enhver sjanse til å vise og fortelle de du er glad i hva de betyr for deg. Noen ganger er et lite smil alt som skal til for å gjøre dagen god for en annen....



0 Kommentarer

















Potetsalat (klassisk)

  • 04.04.2016, 19:32


Potetsalat

8 kokefaste poteter (asterix)
1 eple (pink lady)
1 pk majones
1 boks rømme
En halv purre
En halv rødløk
Noen stenger av vårløk
4 sylteagurk
2 ss sylteagurk lake.

Skrell poteter og kok dem. La de bli avkjølt og del dem i biter . Bland majones og rømme. Finhakk sylteagurk og ha oppi med laken. Finkutt grønnsaker og eplet. Vend alt inn i rømme- og majonesblandingen sammen med potetene . Smak til med salt og pepper.

                  Tanja



5 Kommentarer

















Dagens middagstråd 04.04.2016

  • 04.04.2016, 08:00

God morgen alle mandagselskere 😅.

En ny uke betyr at nå er vi ett skritt nærmere våren og det er jammen herlig.

Her er mine middagsforslag denne uken. Hvis det ikke er av interesse så se gjerne litt rundt i kategoriene her i bloggen.

Ha en fin dag 😅

Link middag: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456070333_plsegryte_av_tanja.html

Link lettvint middag: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455626625_lettvint_rask_torskep.html

 

Dagens tanke....

I ditt liv er det kun en som bestemmer og det er deg. La ingen diktere hvordan du lever og handler.

Du skal gjøre det som gjør DEG lykkelig, da skal du ikke sjele fra andre.

Vær tro mot dine egne verdier og tanker.

Kun da vil du finne roen du trenger for å være lykkelig og være din egen beste utgave.



 



0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 14

  • 03.04.2016, 18:28



2 Kommentarer

















Kylling & pasta med manchego

  • 03.04.2016, 17:34

Kylling & pasta med manchego
Til 4

2 store kyllingfileter
1 rødløk
10 cm purre
Paprikakrydder, løkpulver ( eller hvitløk,salt og pepper)


Smelt smør i stekepanna på max varme. Krydre fileene på hver side.
Stek filetene på hver side i 30 sekunder. Skru ned til lav varme (2 av 9). Stek i 15-20 minutter alt etter tykkelse. Snu de hvert 3-4 minutt. Del opp i pene skiver.
Kok en neve spagetti etter pakkens anvisning. 
Del opp rødløk og purre. La det surre seg blankt i en gryte med smør eller olje på lav varme noen minutter.

75 gram manchego ost
4 eggeplommer
4 ss olivenolje
4 ss vann
1 ts pepper
Bland dette godt sammen. Når spaghettien er ferdig og vannet er silt av så ha den tilbake i gryta. Bland inn eggeblandingen og løkblandingen. Vend rundt og rundt ett par minutter.

                    Tanja



4 Kommentarer

















Middagstråd 03.04.2016

  • 03.04.2016, 11:00

God formiddag vakringer.

Søndager er ofte dagen hvor mange tar seg god tid med middagen.

Her er mitt forslag til søndagsmiddag. Det er både en vanlig og en som er lettvint.

Link middag: 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456497125_plankebiff_for_to_av_.html

Link lettvint middag: 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456750732_biff_stroganoff_av_ta.html

Link til dessert: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455905376_fredagsfristelse__p_1.html

 

Det er ofte de menneskene som har kjempet de tøffeste kampene og opplevd mest vondt, som bøyer seg ned for å hjelpe andre opp. Kjenner du slike så vern om de og trykk de godt inn til hjertet. Kjenner du ingen slike så vær ett slikt menneske selv. Den beste trimmen for hjertet er å bøye seg og hjelpe andre opp. Vær ett godt menneske.



 



0 Kommentarer

















Tykke pommes frittes

  • 02.04.2016, 17:11

Perfekte frityrpoteter.
Crispy utenpå og myk inni :
Ca 1 kg poteter (kokefaste)
Skrell poteter.
Del i båter.
Fyll helt opp til kanten på frityrgryta.
Putt de i frityrgryta mens oljen enda er kald.
Sett så på 150 grader.
La stå i 20 min.
Så setter du gradene på 190 la de stå i 25 min.
Rist så godt av og hell de på ett severingsfat med tørkepapir. Ha på salt og/eller maldonsalt.

                Tanja



0 Kommentarer

















Kyllingsandwich med karrimajones

  • 02.04.2016, 15:58

Sandwich med karrimajones
For 4 brødskiver (2 til hver)
1 stor kyllingfilet
1/4 rødløk
1/4 rød paprika
1 neve ruccola


Krydre kyllingfileten med hindu kyllingkrydder, paprika og løkpulver (alternativt hvitløk).
Stek ett halvt minutt på hver side på ganske hard varme. Sett temperaturen lavt og etterstek i 15-20 min. Snu innimellom.
Legg ruccola og paprika på ristet brød. Del kyllingen i tynne skiver og legg over. Ha på karrimajones. Legg rødløk oppå. Legg en ristet brødskive oppå og del den fra hjørne til hjørne.  Ha gjerne litt kremet balsamico på tallerken.

Karrimajones:
3 ss majones
1 ts karri
5 dråper sitron
Røres sammen.

                 Tanja



3 Kommentarer

















Hevefrie rundstykker

  • 02.04.2016, 12:03


Denne oppskriften gir ca 13 stk

(Skikkelig hevet bakst er aller best, men disse er helt innafor på en travel dag når man har lyst på bakst)

1 kg Møllerens pizzamel 
7 dl lettmelk
1 pk tørrgjær
3 ss luftigere bakst
2 ts sukker
3 ts salt
7 ss solsikkeolje


Bland det tørre. Varm melka til 38 grader og ha i sammen med olje. Elt godt. .

Trilles ut med en gang og settes i kald ovn. Pensle med vann dersom du ønsker sprø skorpe.Skru opp temperatur til 225 grader. Stekes midt i ovnen i 30-33 min. 


NB: Bakebollen ser helt ren ut når man tar ut deigen. Ikke mel til utbaking. Helt "klinefritt".

               Tanja



0 Kommentarer

















Lørdagens middagstråd 2 april 2016

  • 02.04.2016, 10:57

Lørdagen er kosedag og sa kan man kose seg med noe ekstra godt .
Håper at dere alle får en fantastisk dag!

Dagens middagstips er moussaka :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html
Dagens lettvinte middagstips er en enkel men god pastarett:  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457370152_heartattack_pasta__lr.html



0 Kommentarer

















Tropisk smoothie

  • 01.04.2016, 17:40

Nå er det snart skikkelig vår og hva er da mer deilig enn en smoothie.
De kan jo varieres i det uendelige så man går ikke lei.

Tropisk smoothie
4 glass
200 gram fersk ananas
200 gram fersk mango
300 gram papaya eller nektarin
5 dl appelsinjuice
Om ønskelig kan du tilsette søtning.
Del i terninger og kjør i blender. Server gjerne med isbiter.

                     Tanja



4 Kommentarer

















Fylt løvbiff

  • 01.04.2016, 16:06

En lettvint og deilig middag for folk i farta. 
Løvbiff  (antall etter ønske)
Philadelphiaost
Rød paprika
Salt og pepper

Legg løvbiffene på ett skjærebrett og strø på med salt og pepper. Du kan bruke flere krydder etter eget ønske.
Smør godt på de med philadelphiaost eller annen ost med mer smak. Legg paprikaringer oppå. Rull de sammen og dytt to tannpirkere ned i for å feste rullen sammen.

Sett på jasminris og la putre i 20 min. Sett formen i ovnen i forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. Sett så på grillen og stek videre i 5 minutt.

                  Tanja



3 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©