hits







Fromasjdrm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:41


3 dl kremflte
2 kurver jordbr
1 kurv blbr
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbrgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to sm gryter.
Nr vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er opplst.
Rense bra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremflte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland s i jordbr i den ene og sitrongeleen og blbr i den andre.
Finn en kakeform.
Hell frst p halvparten av jordbrblandinga,
s sitron blandinga og deretter jordbr igjen.
La stivne i kjleskap i 2 timer.
Pynt etter nske.

        Tanja



0 Kommentarer

















Fromasjdrm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:40


3 dl kremflte
2 kurver jordbr
1 kurv blbr
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbrgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to sm gryter.
Nr vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er opplst.
Rense bra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremflte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland s i jordbr i den ene og sitrongeleen og blbr i den andre.
Finn en kakeform.
Hell frst p halvparten av jordbrblandinga,
s sitron blandinga og deretter jordbr igjen.
La stivne i kjleskap i 2 timer.
Pynt etter nske.

 Her er det brukt dobbel oppskrift og hstfarger for sterkere farger. Det frste laget fikk stivne helt fr jeg hadde p det andre laget.



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



18 Kommentarer

















Sellerirotsuppe med bacon

  • 28.04.2016, 16:51

Sellerirotsuppe med bacon
4 personer

1 sellerirot  (5-600 g)
2 store gulrøtter
1/2 løk
1 liter vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
Salt og pepper.

Skrell og skjær sellerirot,løk og gulrot i tynne skiver. Legg de i en gryte. Ha på 1 liter vann. Kok grønnsakene møre (ca 20-25 min). Stavmikse grønnsakene i vannet når de er møre. Ha i fløte og crème fraiche.  Krydre med 0.5 ts pepper og salt etter ønske. ( Jeg syns den trenger endel salt). Smak til litt og litt.

Tanja

Tips: server gjerne med bacon og godt brød. Denne passer også godt som forett.



0 Kommentarer

















Agurk- og eddiksalat

  • 25.04.2016, 21:28

1/2 agurk
1 dl vann
2 ss eddik 7 %
0.5 ts salt
1-2 ts sukker etter smak
Ett bittelite str av hvit pepper om nskelig.
Rr sammen og la trekke litt.
Tips: bruk ostehvel p agurkskivene s de blir tynne og fine.

                         Tanja



2 Kommentarer

















1 minutts universaldressing

  • 25.04.2016, 21:26

Denne sausen passer kjempegodt bde til kylling, svin, okse og laks/rret.

2 deler kikkoman (feks 6 ss)
1 del lime (feks 2 ss)
1 klype sukker (1/2 ts)
1 klype ingefr (1/2 ts)

Alt blandes godt sammen.

               Tanja

 

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 



3 Kommentarer

















Agurk & eddiksalat

  • 25.04.2016, 14:14

1/2 agurk
1 dl vann
2 ss eddik 7 %
0.5 ts salt
1-2 ts sukker etter smak
Ett bittelite strø av hvit pepper om ønskelig.
Rør sammen og la trekke litt.
Tips: bruk ostehøvel på agurkskivene så de blir tynne og fine.

Tanja



2 Kommentarer

















Tortillalefser. Grove

  • 25.04.2016, 13:55

8 små

2.5 dl hvetemel
2.5 dl sammalt grov
0.5 dl olje
2.5-3 dl vann 38 grader
1 ts salt
En halv pose tørrgjær
En klype sukker
Ha alt i en bolle og elt. La heve 30 min.

Del i 8 emner. Stek på takke eller tørr stekepanne. De er klare til å snues når de bobler. På stekepanne steker du på innstilling 7 av 9.

Bruk de feks til taco,lefseruller eller med vanlig pålegg.

Tanja



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 17

  • 24.04.2016, 21:33



0 Kommentarer

















Appelsinchutney

  • 24.04.2016, 00:10

N som appelsinene er s billig kan man lage mye godt med det. Idag har jeg tatt ml p en chutney jeg syns er nydelig til lam, kylling, svin og p ost og kjeks.

Appelsinchutney

2 appelsiner
1/2 rdlk
1/2 dl eddik 7 %
3 rrsukkerbiter (brunt sukker)
1 ts cayennepepper
0.5 ts chili
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel


Skrell appelsinene og del i biter. Skrell lken og del i biter.  Ha dette i en gryte med eddiken. Tilsett sukker og krydder. La putre i 15 min. Avkjl og ha i glass med lokk.

                 Tanja 



0 Kommentarer

















Nachos med hjemmelaget cheddarsaus

  • 23.04.2016, 18:56

Nachos med cheddarsaus er en veldig mektig koserett som passer best en lrdag en gang i blant.

1 pose nachos
400 g karbonadedeig
Mozzarella ost  (mengde etter nske)

Stek kjttdeig med salt og pepper.
(Liker du taco krydder kan du bruke det istedenfor. Lag ditt eget)
Str nachos i en ildfast form. Str over ost og s karbonadedeig. Gjenta dette til nsket mengde/formen er full. Stek i ovnen p 200 grader i 20 min.

Cheddarsaus
200 g gul cheddar eller ched-_up.
2 dl lettmelk
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1-3 ts sambal oelek etter nske. Vi bruker 1 ts i vr familie hvor den minste er 9.
Tips: Du kan velge bruke fersk jalapenos isteden.
Varm opp melka og smelt osten inn under omrring. La dette smputre i 10 min til sausen blir tykk.
Server med feks mais,tomat og rdlk. Alternativt en stor salat.



13 Kommentarer

















Cupcakes

  • 23.04.2016, 10:05


Cupcakes

Kakedeigen (12 store cupcakes)
3 kologiske egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts  vaniljsukker
3 ts bakpulver
1 klype salt
1 1/2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
2 ts malt ingefr
1 1/2 dl solsikkeolje
4 1/2 dl revet gulrot

Syrlig ostefrosting
120 g mykt smr
10 dl melis
2 ts vaniljsukker
Skall av 2 lime
200 g philadelphiaost

Sett ovnen p 175 grader. Visp egg og sukker hvitt og luftig.Bland alle trre ingredienser og vend inn i eggrren.Tillsett solsikkeolje og revet gulrot. Fyll rren i muffins former til max 3/4. Stek  midten av ovnen i 12?15 minuter hvis formene er sm og 22-23 min hvis formene er store.  Avkjl.

Syrlig frosting
Rr smr, sukker, vaniljesukker, revet  limeskall og philadelphiaos til den blir kremete. La den st litt i kjleskap.
Ha p frostingen og annen pynt om du vil. 



5 Kommentarer

















Sitronkake

  • 22.04.2016, 18:59



Sitronkake

Bunn:

125 g smr

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

1 dl kokosmasse

 

Sitronkrem:

3 ss maizenna

1.5 dl flte 

1.5 dl vann

5 dl sukker

8 egg

1 sitron, revet skall og saften

 

Slik gjr du...

Rr smr og sukker hvitt. 

Tilsett det trre og vsken vekselvis mens du rrer godt sammen.

Stekes i liten langpanne (25x30), p 175 g i 20- 25 min til den er gyldenbrun.

Visp maizenna med halvparten av flten i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene til kremen og la den koke p svak varme. Kan ta litt tid fr den tykner.

Ha kremen over kakebunnen og stek videre i 10-15 min. Avkjl, gjerne i kjleskap. 

Serveres i sm stykker, gjerne med br eller revet sjokolade over.

                  Jenny

 



0 Kommentarer

















Alvas blomsterhav

  • 21.04.2016, 20:07

Sjokoladekaken heter Cafe sting og finnes i flere varianter. Denne varianten brukte jeg.

Sjokoladekake:
125 g smr
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Smelt smret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer. Ha s i sukker, mel og bakepulver. Rr deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175C i ca 45 min. Avkjl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremflte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smr
1 ts vaniljesukker
Til sjokoladekremen has kremflte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrring. Ta kjelen av platen og rr i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha s i smr og vaniljesukker. Rr til smret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjleskapet i minst 2 timer. Pisk den s opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Tips:

Sjokoladekremen m st i kjleskapet fr den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass ogs p at kaken er helt avkjlt fr du fyller og glaserer den.
"Caf Stings sjokoladekake" er holdbar i kjleskapet. Den kan ogs fryses.
Jeg har ikke turt prve meg p hjemmelaget sukkerpaste enda s den er kjpt:/.
Fargene er bl,grnn, lilla,rosa og hvit.
Blomstene er stukket ut med former. 

Rosene er laget ved sette en runding utenp hverandre en etter en.

             Tanja



0 Kommentarer

















Kjttrull med brie og purre

  • 20.04.2016, 10:50


Kjttrull med brie og purre

Legg gladpack p benken. 
Ta 600 gram karbonadedeig og kna den utover i rektangel. 
Legg to lag med brie p den lange siden 10 cm fra nrmest deg selv og 
1/2 purre i skiver
rdlk. 

Krydre med salt og pepper evt annet krydder. 
Rull med gladpacken bort fra deg selv. 
Tett kantene. Fjern gladpack og legg i ildfast form. 
Krydre med mer salt og pepper opp. 
Ha litt smr i forma. I ovnen p 200 grader i 45 min.

Saus : 
Varm opp 3 dl flte.
100 gram brie ( fjern utsiden av brien). 
La brien smelte inn. Smak til med s mye salt og pepper som du nsker.

Tilbehr : 
Salat med spesielt drue er godt til pga sdmen. Gjerne med st gul paprika. Ris er godt til.
Velbekomme.

            Tanja 



4 Kommentarer

















Grnnsaksgrateng

  • 19.04.2016, 16:53

Grnnsaksgrateng er en fin middag nr man vil ha en kjttfri,har rester men ogs som tilbehr til kjtt om du nsker. Idag brukte jeg grnnsaker jeg flte var p tide f brukt opp.

1 brokkoli
5 gulrtter
1/2 stor purre
1/2 lk
Kutt opp grnnsakene

Saus
100 g smr
1.5 dl mel
12 dl lettmelk
3 ts muskat
4 egg
Salt og pepper etter eget nske
Smelt smr og ha i melet. Rr rundt. Spe med melken gradvis. La det koke opp og la det smkoke 5-6 min.  Tilsett krydderet og rr inn.
Sett sausen i kummen med kaldt vann og avkjl til den er lunken.
Separer eggehviter fra eggeplommer. Rr inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene. Vend den inn i sausen med slikkepott. Ha grnnsakene i en ildfast form (2030) og hell sausen over. Str p brdrasp/panko/griljermel.
Sett nederst i ovnen p 200 grader i 45 min.

Tanja



0 Kommentarer

















Scampi p lavastein med sellerirotpure og dressinger

  • 16.04.2016, 13:39

Varm opp steinen en time i ovnen på max effekt før bruk.

Marinering:

Marinade:
1. 2 dl olje, saften av 1/2 lime, 4 hvitløksfedd,ett lite dryss salt

2. 2 dl olje, 1 ts garam masala,1 ts karri,  1 skvis sitron,ett lite dryss salt.
Fordel marinadene i 4 skåler slik at det blir to ulike til hver person. La de ligge i marinade 30-60 min.
La de renne av godt før du legger på steinen slik at steinen ikke blir våt og mister temperatur.

Dressinger.

Karridressing:

Karridressing:
1 dl crème fraiche
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1 ts sitronsaft
En klype sukker.
Rør sammen og la den trekke litt

Holiday dip :
1 boks lettrømme
4 ts paprika
4 ts løkpulver
1 ts eddik 7 %
1 ts sukker.
smak til med salt

Raita: 
3 dl gresk Youghurt
3 ss finhakket mynte
2 ts koriander
1 ts spisskummen
10 cm finhakket agurk
Hvitløk om ønskelig

Bland alt og la trekke i kjøleskap

Sellerirotpure med trøffel

Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i tynne skiver til de er møre (20-30 minutter)
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt og pepper.
Tips: Ha i noen få dråper hvit trøffelolje for ett ekstra smaksløft.
Pass på å ikke ha i for mye. Smak deg fram.

Tilbehør
Tomat og ruccola

Tanja



2 Kommentarer

















Pasta med karbonadedeigpytt

  • 14.04.2016, 18:55

Pasta med karbonadedeigpytt
Til fam p 4
500 g karbonadedeig
1 lk
1 dl flte
1 dl crme fraiche
2 ts sambal oelek
Salt og pepper.

Kok pasta etter pakkens anvisning

Hakk opp lk. Stek karbonadedeig og lk. Ha i flte,crme fraiche og sambal oelek. Smak til med salt og pepper. La koke inn i 8-10 minutter.

              Tanja



4 Kommentarer

















Middagstrd 15.04.2016

  • 14.04.2016, 07:49

God torsdag morgen:)

Her er vre forslag til middag i dag. 

 

Dagens middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1460563650_greske_kjttboller_i_t.html

 

Dagens lettvinte:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455126678_plsegryte_av_camilla.html

 

Ha en matglad dag c",)



 

 



0 Kommentarer

















Skinkeomelett.

  • 13.04.2016, 17:25

Skinkeomelett
Til fam p 4
6-8 egg
6-8 ss flte/egg/melk etter nske
300 gram kokt skinke
1/2 lk
1/2 liten purre
Tomater
100 gram ost
Salt, pepper og oregano etter nske

Pisk sammen egg og vske med salt og pepper (eks 1/2 ts av hver)
Smelt smr i panna. Skru ned til 2 (av 9). Hell i eggeblandingen. La sette seg i 2 min. Ha i skinka, lk og purrelk. Dekk med ost. Legg p tomater og frisk basilikum om du har

Greit ha i kjkkenvinduet :)
Legg p lokk og stek i 20-25 min.
Server feks med salat/og eller brd.



4 Kommentarer

















Middagstrd 13.04.2016

  • 13.04.2016, 09:55

Onsdag er jo gruppens fiskedag, s her kommer vre middagsforslag i dag :)

 

Dagens middagsforslag:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455104103_kokt_smkveite_med_san.html

 

Og lettvint:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455124979_kjapp_fiskegryte_av_c.html

 

nsker dere alle en fin dag med masse matglede :) 

 



 

 



0 Kommentarer

















Gratinert fylt squash

  • 12.04.2016, 17:17

Gratinert fylt squash
4 personer
2 squash
400 g karbonadedeig
Ost
1 løk
3-4 ss oregano
Salt og pepper etter ønske

Start med å dele squashen.

Start med å grave ut mesteparten av squashkjøttet med en skei.
Skjær opp løken og stek den sammen med karbonadedeigen. Krydre med oregano,salt og pepper. Fyll dette i squashen. Legg på ost. Ha på paprikakrydder. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader midt i i 18 min.

Gressløkdressing :
1/2 boks rømme
1 liten neve gressløk
2 ts sitron
1 klype sukker
Noen fedd hvitløk om ønskelig.
Rør rundt og la trekke 20 min
Server feks med salat eller ris.



2 Kommentarer

















Middagstrd 12 april

  • 12.04.2016, 09:54

God morgen i solen😊
Finnbiff finner du her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457183624_finnbiff_av_tanja_med.html
Bakingsteel pizza finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458384670_restaurant__pizza_av_.html

Det er mye ondskap i verden. Hvordan vil du bli husket?
Det er for lite godhet. Velg å være god. Den lille tiden man har på jorden burde man prøve å gjøre den bedre.



0 Kommentarer

















Middagstrd 11 april 2016

  • 11.04.2016, 08:14

Opp og hopp! Ny dag og ny uke.
Dagens lettvinte tips er lettvint kyllingpanne: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455304021_lettvint_kyllingpanne.html
Dagens vanlige er brennsnut:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459412521_brennsnut_av_tanja.html

Det er når det stormer at du vet hvem vennene dine er. Ta godt vare på de som gir og heller ikke misbruk deres raushet.



0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 15

  • 10.04.2016, 19:29



2 Kommentarer

















Middagstrd 10 april 2016

  • 10.04.2016, 11:21

En nydelig søndag ønskes dere alle.
Kengurumedaljong med tilbehør finner du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455211743_kengeru_medaljong_med.html
Pasta carbonara http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456748358_pasta_carbonara_avtan.html
Sitronfromasj
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456241451_sitronfromasje_av_tan.html

Bruk ikke energi på de som ikke er bra for deg og vil deg godt. Omgi deg med mennesker som løfter deg opp og som får deg til å smile. Du har bare ett liv. Skap det beste livet for deg selv som du kan klare. Det er du verdt.



0 Kommentarer

















Skogsbrkake

  • 09.04.2016, 21:34

 



 

Skogsbrkake med sjokoladetrekk

300 g frosne skogsbr kokes opp med 2 ss Sukrilett. Bruk deretter stavmikser og sil bort fr og br. Det gir ca 2 dl saft.

75 g smr

1 dl Sukrilett

2 egg

1 dl melk

4 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

 

FREMGANGSMTE 

Smelt smr og avkjl. Visp egg og sukker. Tilsett smr, melk og skogsbrsaft. Sikt inn det trre og vend godt.

24 cm rund form.

Stekes nest nederst i ovnen p 180 g i ca 35 min.



 

 

Sjokoladetrekk

100 g mrk sjokolade

100 g lys sjokolade

1 dl flte

1 dl Sukrilett

25 g smr

Smelt sjokoladen. Kok opp flte og Sukrilett og tilsett i den smeltede sjokoladen i en tynn strle. Rr forsiktig rundt til det blir en glatt blanding. Tilsett s smr i terninger som rres inn. La avkjles fr den pfres kaka.



Sjokoladetrekket kan byttes ut med en frisk ostekrem.

                   Jenny 



0 Kommentarer

















Asiatisk kyllinggryte med kokosmelk

  • 09.04.2016, 18:16

1 pose rock wok blanding
400 g kyllingfilet
1 boks Kokos-latte
1 ts spisskummin
1 ts ingefr
1 ts paprika
1 ts sambal oelek
1 ss oystersaus
2 ss limesaft
Salt og pepper

Stek kyllingfiletbiter med litt salt og pepper. Legg s kyllingbitene til side. Stek wokgrnsakene noen f min med ett lite dryss salt. Ha kyllingen tilbake i pannen. Ha i kokosflte i pannen sammen med smakstilsetningene.

Kok ris etter pakkens anvisning.    

                    Tanja



0 Kommentarer

















Middagstrd 9 april

  • 09.04.2016, 10:21

En herlig lrdag nskes dere alle!

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456218599_potatoskins_med_fltep.html

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455223470_innbakt_kylling_i_sur.html

Det er mange som er nervse for be noen p middag. De er redde for feile og for ikke gjre det godt nok. Husk at de fleste blir kjempeglad for invitasjon uansett hvor enkelt det er eller om man feiler. Det er fellesskapet og tiden sammen som er det aller viktigste.



0 Kommentarer

















Fiskegryte.

  • 08.04.2016, 19:22

Fiskegryte
Til ca 6 voksne

1 kg torsk (benytt fritt fisken du vil)
1 pakke gulrot
1 fennikel
2 brokkoli
1 purre
2 sjarlottlk
2 ss saft av lime
3 dl flte
6 dl crme frache
Fiskekrydder, salt,pepper
3.5 dl kraft av hummer, fisk eller annet ( evt fond til fisk)

Kok poteter og server sammen.

Del opp fisk i stykker (fersk eller tint).
Salt filetene lett.

Skjr purre og sjarlottlk i tynne ringer og gulrot i tynne staver. Ha dette i gryte i godt smr og la det surre seg blankt i ca 5 min.

Skjr brokkoli i buketter og skrell fennikel og del i biter.
Ha kraft, flte, lime og creme fraiche i gryta. La dette koke seg tykkere i 10-15 minutter. Legg fisken i. Sett p lav varme og la den svidt boble. Etter 5 min har du i brokkoli og fennikel.  Krydre etter smak med salt, pepper og fiskekrydder. 

Jeg bruker dette fiskekrydderet og bruker ca 20-25 drag med kverna. Smak til etter eget nske. 5-7 min etter du har hatt i det siste er den tykk og god og klar til servering. 

                 



0 Kommentarer

















Middagstrd 8 april 2016

  • 08.04.2016, 08:07

God morgen vakringer 😊
Endelig er det helg og mange kan bare kose seg. Håper du får en fantastisk en uansett om du har fri eller skal jobbe.
Dagens lettvinte middagsforslag finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456597801_lettvint_tortilla_sna.html
Dagens vanlige middagsforslag finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455649691_80_tallspizza_av_tanj.html



0 Kommentarer

















Hvordan lage majones

  • 07.04.2016, 18:54

Ha 1 romtemperert egg og 1 dl olje i en beholder sammen med 1 ts dijonsennep, 1 ts sitron og 1/4 ts salt.

Hold stavmikseren i bunnen hele tiden til den blir ferdig.

Du kan leke med mange smaker.

                                      Tanja

 



0 Kommentarer

















Middagstrd 7 april 2016

  • 07.04.2016, 08:11

God morgen godtfolk.
Det nærmer seg helg med stormskritt.m.matfrabunnenfb.blogg.no
Dagens lettvinte er :http:///1456064562_blomkl_og_plseform_av.html
Dagens middag er :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455146870_potetballlykke_av_tan.html

Det er greit å planlegge framtiden men ikke glem at livet ditt er idag. Nå!

                 Tanja



0 Kommentarer

















Hvordan lage brun saus

  • 06.04.2016, 16:09

 

 

 

Kunsten lage brun saus.

lage god hjemmelaget brun saus er en kunst som lres via trening og gode rd.
Til de uerfarne som nsker hjelp bruker jeg gi noen generelle rd. Bruk teflonpanne da det gjr det lettere ikke la den brenne seg. En tresleiv er best bruke. Smelt smr og ha i lik mengde mel. I starten er det lurt ha max middels/litt over middels varme. Rr hele tiden og ikke g fra. Ha kraft eller vann ved siden av deg. Nr den er brunet s dra gryta av plata. Hell i vske mens du rrer til tykkelsen du nsker. Lett brenne seg p dampen s bruk hanske om du er redd for det. N kan du leke med krydder, dijonsennep,soyasaus, brunost, flte, rmme osv..alt etter hva du liker og hva du skal ha. Etterhvert lager du mange ulike sauser av dette.  Sausen br smkoke 20-30 min for f bort melsmaken. 
Lykke til.
                   Tanja



7 Kommentarer

















Moussaka med aubergine.

  • 06.04.2016, 13:34

Moussaka med aubergine
Kjøttsaus : 
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger. 
(3 klyper sukker) om ønskelig
1/2ts ingefær.
0.5 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum. 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvit saus
5 dl fløte
100 g revet ost
2 ss parmesan
1 ts muskat
Smak til med salt og pepper.
La den småputre i 10 min.

1-2 auberginer
Ta bort skallet på aubergine. Skjær i skiver. Legg på bakeplate. Strø lett over med salt. Sett de øverst under grill i 3-4 min på hver side.

Legg kjøttfyllet i en form. Legg aubergin over. Ha over ostesausen.  Legg så på 100 gram ost.
Stek midt i ovnen i 35-40 min. La den hvile 15-20 min før servering under klede.

                     Tanja



2 Kommentarer

















Middagstrd 06.04.2016

  • 06.04.2016, 07:50

Good morning sunshine 😊

Takk for at DU tok deg bryet med klikke deg inn hit 😉 

Hper vi kan inspirere deg til litt god mat 😊

Link til middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455982787_torskenuggets_med_pom.html

Link til lettvint middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458162893_grove_pannekaker_av_t.html

Og dagens tanke er:

Nr noen har oppndd noe, er det lett for andre sitte og fortelle alt som burde og skulle vrt gjort anderledes.. Suksess er ikke tilfeldig, det er ei heller flaks. De som oppnr noe for egen maskin har stort sett hatt en klar tanke og kjempet med blod, svette og trer for det. S vil det alltid komme de som mener du kunne gjort det s mye bedre. Fordi de mener de kunne gjort det s mye bedre selv. S hva er da grunnen til at de ikke har gjort det, men bare prater om det? For de som har en klar misjon og en klar tanke, de kan utrette mye. Og de som ikke kan s mye, sitter bare og spekulere og synser og gjr svrt lite forskjell for noen. 



 



0 Kommentarer

















Gele med br

  • 05.04.2016, 18:40


 

Gele
Hjemmelaget gele er bde bedre,sunnere og tar ikke noe lenger tid enn pakken man rrer ut fra butikken.

150 g frosne bringebr
150 g frosne jordbr
5 dl vann
5 plater gelatin
2 ss sukker eller natreena str
Ha br og vann i en gryte. La det smkoke til du syns smaken blir god, ca 5 min. Ha i sukker.  Sett gryten til side.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. La de ligge ett par minutter. Rr de inn i brblandingen. Hell alt i en bolle og la det stivne i kjleskap.

Da er det bare spise og kose seg.



 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Eggerre

  • 05.04.2016, 11:56

Eggerre til 4 pers

6 egg (kologiske)

6 ss flte

0.5 ts salt

Frisk gresslk om nskelig

Smelt smr i stekepanna, litt over middels varme. Bruk stekespaden til dra massen inn mot midten slik at alt blandes godt, helt til den er ferdig.

 


 



Tanja



0 Kommentarer

















Gresk kremet pastasalat

  • 05.04.2016, 10:56

Kremet gresk pastasalat ala Tanja
8 pers

2 kyllingfileer
1 pk pastaskruer,gjerne flerfarget
1 paprika
1/2 purre
1/2 rdlk
1 neve valntter
1 boks creme fraiche
1 boks rmme
2 poser gresk dressingmix
Smak til med salt og pepper og evt hvitlk.
Kok pasta. Avkjl. Stek kylling i biter med litt salt og pepper. Hakk opp ingrediensene. Tilsett rmme og creme fraiche iblandet dressingmiksen. La den st i kjleskap minimum 2 timer fr servering.

              

 

            Tanja



22 Kommentarer

















Middagstrd 05.04.2016

  • 05.04.2016, 08:15

God morgen alle sammen 😊
Hper dere alle fr en dag som svarer til forventningene deres 😊😊 Her er vre middagstips for dagen...

Middag:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455806745_heltstekt_kylling_av_.html

Lettvint middag:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455458639_fltepasta_med_kylling.html

Dagens tanke....
Dagene gr s altfor fort. Plutselig en dag er vi gamle og nesten ferdige... Benytt enhver sjanse til vise og fortelle de du er glad i hva de betyr for deg. Noen ganger er et lite smil alt som skal til for gjre dagen god for en annen....



0 Kommentarer

















Potetsalat (klassisk)

  • 04.04.2016, 19:32


Potetsalat

8 kokefaste poteter (asterix)
1 eple (pink lady)
1 pk majones
1 boks rmme
En halv purre
En halv rdlk
Noen stenger av vrlk
4 sylteagurk
2 ss sylteagurk lake.

Skrell poteter og kok dem. La de bli avkjlt og del dem i biter . Bland majones og rmme. Finhakk sylteagurk og ha oppi med laken. Finkutt grnnsaker og eplet. Vend alt inn i rmme- og majonesblandingen sammen med potetene . Smak til med salt og pepper.

                  Tanja



5 Kommentarer

















Dagens middagstrd 04.04.2016

  • 04.04.2016, 08:00

God morgen alle mandagselskere 😅.

En ny uke betyr at n er vi ett skritt nrmere vren og det er jammen herlig.

Her er mine middagsforslag denne uken. Hvis det ikke er av interesse s se gjerne litt rundt i kategoriene her i bloggen.

Ha en fin dag 😅

Link middag: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456070333_plsegryte_av_tanja.html

Link lettvint middag: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455626625_lettvint_rask_torskep.html

 

Dagens tanke....

I ditt liv er det kun en som bestemmer og det er deg. La ingen diktere hvordan du lever og handler.

Du skal gjre det som gjr DEG lykkelig, da skal du ikke sjele fra andre.

Vr tro mot dine egne verdier og tanker.

Kun da vil du finne roen du trenger for vre lykkelig og vre din egen beste utgave.



 



0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 14

  • 03.04.2016, 18:28



2 Kommentarer

















Kylling & pasta med manchego

  • 03.04.2016, 17:34

Kylling & pasta med manchego
Til 4

2 store kyllingfileter
1 rdlk
10 cm purre
Paprikakrydder, lkpulver ( eller hvitlk,salt og pepper)


Smelt smr i stekepanna p max varme. Krydre fileene p hver side.
Stek filetene p hver side i 30 sekunder. Skru ned til lav varme (2 av 9). Stek i 15-20 minutter alt etter tykkelse. Snu de hvert 3-4 minutt. Del opp i pene skiver.
Kok en neve spagetti etter pakkens anvisning. 
Del opp rdlk og purre. La det surre seg blankt i en gryte med smr eller olje p lav varme noen minutter.

75 gram manchego ost
4 eggeplommer
4 ss olivenolje
4 ss vann
1 ts pepper
Bland dette godt sammen. Nr spaghettien er ferdig og vannet er silt av s ha den tilbake i gryta. Bland inn eggeblandingen og lkblandingen. Vend rundt og rundt ett par minutter.

                    Tanja



4 Kommentarer

















Middagstrd 03.04.2016

  • 03.04.2016, 11:00

God formiddag vakringer.

Sndager er ofte dagen hvor mange tar seg god tid med middagen.

Her er mitt forslag til sndagsmiddag. Det er bde en vanlig og en som er lettvint.

Link middag: 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456497125_plankebiff_for_to_av_.html

Link lettvint middag: 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456750732_biff_stroganoff_av_ta.html

Link til dessert: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455905376_fredagsfristelse__p_1.html

 

Det er ofte de menneskene som har kjempet de tffeste kampene og opplevd mest vondt, som byer seg ned for hjelpe andre opp. Kjenner du slike s vern om de og trykk de godt inn til hjertet. Kjenner du ingen slike s vr ett slikt menneske selv. Den beste trimmen for hjertet er bye seg og hjelpe andre opp. Vr ett godt menneske.



 



0 Kommentarer

















Tykke pommes frittes

  • 02.04.2016, 17:11

Perfekte frityrpoteter.
Crispy utenp og myk inni :
Ca 1 kg poteter (kokefaste)
Skrell poteter.
Del i bter.
Fyll helt opp til kanten p frityrgryta.
Putt de i frityrgryta mens oljen enda er kald.
Sett s p 150 grader.
La st i 20 min.
S setter du gradene p 190 la de st i 25 min.
Rist s godt av og hell de p ett severingsfat med trkepapir. Ha p salt og/eller maldonsalt.

                Tanja



0 Kommentarer

















Kyllingsandwich med karrimajones

  • 02.04.2016, 15:58

Sandwich med karrimajones
For 4 brdskiver (2 til hver)
1 stor kyllingfilet
1/4 rdlk
1/4 rd paprika
1 neve ruccola


Krydre kyllingfileten med hindu kyllingkrydder, paprika og lkpulver (alternativt hvitlk).
Stek ett halvt minutt p hver side p ganske hard varme. Sett temperaturen lavt og etterstek i 15-20 min. Snu innimellom.
Legg ruccola og paprika p ristet brd. Del kyllingen i tynne skiver og legg over. Ha p karrimajones. Legg rdlk opp. Legg en ristet brdskive opp og del den fra hjrne til hjrne.  Ha gjerne litt kremet balsamico p tallerken.

Karrimajones:
3 ss majones
1 ts karri
5 drper sitron
Rres sammen.

                 Tanja



3 Kommentarer

















Hevefrie rundstykker

  • 02.04.2016, 12:03


Denne oppskriften gir ca 13 stk

(Skikkelig hevet bakst er aller best, men disse er helt innafor p en travel dag nr man har lyst p bakst)

1 kg Mllerens pizzamel 
7 dl lettmelk
1 pk trrgjr
3 ss luftigere bakst
2 ts sukker
3 ts salt
7 ss solsikkeolje


Bland det trre. Varm melka til 38 grader og ha i sammen med olje. Elt godt. .

Trilles ut med en gang og settes i kald ovn. Pensle med vann dersom du nsker spr skorpe.Skru opp temperatur til 225 grader. Stekes midt i ovnen i 30-33 min. 


NB: Bakebollen ser helt ren ut nr man tar ut deigen. Ikke mel til utbaking. Helt "klinefritt".

               Tanja



0 Kommentarer

















Lrdagens middagstrd 2 april 2016

  • 02.04.2016, 10:57

Lrdagen er kosedag og sa kan man kose seg med noe ekstra godt .
Hper at dere alle fr en fantastisk dag!

Dagens middagstips er moussaka :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html
Dagens lettvinte middagstips er en enkel men god pastarett:  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457370152_heartattack_pasta__lr.html



0 Kommentarer

















Tropisk smoothie

  • 01.04.2016, 17:40

N er det snart skikkelig vr og hva er da mer deilig enn en smoothie.
De kan jo varieres i det uendelige s man gr ikke lei.

Tropisk smoothie
4 glass
200 gram fersk ananas
200 gram fersk mango
300 gram papaya eller nektarin
5 dl appelsinjuice
Om nskelig kan du tilsette stning.
Del i terninger og kjr i blender. Server gjerne med isbiter.

                     Tanja



4 Kommentarer

















Fylt lvbiff

  • 01.04.2016, 16:06

En lettvint og deilig middag for folk i farta. 
Lvbiff  (antall etter nske)
Philadelphiaost
Rd paprika
Salt og pepper

Legg lvbiffene p ett skjrebrett og str p med salt og pepper. Du kan bruke flere krydder etter eget nske.
Smr godt p de med philadelphiaost eller annen ost med mer smak. Legg paprikaringer opp. Rull de sammen og dytt to tannpirkere ned i for feste rullen sammen.

Sett p jasminris og la putre i 20 min. Sett formen i ovnen i forvarmet ovn p 200 grader i 15 min. Sett s p grillen og stek videre i 5 minutt.

                  Tanja



3 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik