hits






Ukesmeny 18

  • 30.04.2017, 15:22


Endelig gr vi inn i mai mned etter en lang vinter.
Jeg hper dere fr en fantastisk mai med mange flotte helligdager foran dere. 

Mandag 1. Mai hjortesteik 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456168201_langtidsstekt_hjortes.html


Tirsdag. Rask plsegrateng
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472829938_rask_plsegrateng_glut.html


Onsdag. Laks
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464762019_laks_med_crme_frache_.html


Torsdag. Kylling grateng 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485279937_kyllinggrateng_med_ka.html


Fredag Kylling og makaronisalat 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465403157_kylling_og_makaronisa.html


Lrdag. 3 retters middag. Hyggekveld
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487676336_3_retters_kamskjell_rdyrlr_fromasj.html


Sndag. Jambalaia med Tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html


 nsker dere en flott uke 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Cheeseburger med trffel og persillemajones

  • 27.04.2017, 20:46

Jeg fikk så lyst på hjemmelaget hamburger idag. Jeg fikk dessverre ikke tak i høyrygg så det ble med kjøttdeig istedenfor.


Hamburger
Disse ble veldig store (200 g hver) så det ble litt i overkant mye for oss så du kan gjerne lage flere hamburgere enn 6 av oppskriften.

1 kg kjøttdeig
1 løk
3 ts salt
1 ts pepper
1 ts oregano
1 ts malt paprika
1 ts cayennepepper (sløyfes om du vil)
2 egg
3 strøkne ss potetmel

Mos løken med stavmikser eller finhakk for hånd. Ha kjøttdeig, løk og resten av ingrediensene i en bolle og elt godt sammen med hendene.
Form til boller og trykk de flate.
Stek på panne eller grill i ett par min på hver side til de er gjennomstekt.
Ha på ost, sett på lokk og dra pannen til side. La stå til osten har smeltet.


Trøffel og persillemajones
(Til to burgere)

2 ss majones
1 neve kruspersille (finhakkes)
2 ts trøffelolje
En liten klype salt
Ett lite fedd hvitløk

Oppskrift på hamburgerbrød finner du her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455553266_cheeseburger_med_senn.html

Velbekomme:)



8 Kommentarer

















Kremet kylling curry

  • 26.04.2017, 12:18

Tenk at mat med så få ingredienser kan smake så nydelig. Dessuten så er det så utrolig raskt å lage så dette er rett å slett bare anbefale. Denne smakte jeg fram igår og hele familien elsket den og pannen var bunnskrapt.


Kremet kylling curry
Til 3-4 personer

Ris. Mengde etter eget ønske

600 g kyllingfilet
400 g wokgrønnsaker ferske eller fryst
1 boks kokosmelk (4 dl)
2 ts gul currypaste (blue dragon)
1 ts karri
0.5 ts malt ingefær
Salt etter ønske.

Stek grønnsaker og kylling i biter i litt olje på max varme. Hell så over kokosmelken og ha i smakstilsetningene. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt (feks 0.5-1ts)

Tips: Denne er mild. Ønsker du en rett med mer sting så tilsett mer currypaste, chili og hvitløk.
Server straks.

Velbekomme.

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



6 Kommentarer

















Kebab hjemmelaget

  • 26.04.2017, 10:28

Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Vaniljesnurrer med vaniljesmrkrem

  • 25.04.2017, 14:04

Noe s luftig og smakfullt skal du lete lenge etter. Dette er som engledans p tungen. De smelter bokstavelig talt i munnnen.

Vaniljesnurrer
(34 stk. De skal ikke vre store)

150 g meierismr (evt melange)
3.5 dl lettmelk
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
11 dl hv.mel
1 pk trrgjr

Fyll :
150 g meierismr (romtempetert)
(Evt melange)
1.5 dl melis
3 ss vaniljesukker

Ha det trre i kjkkkenmaskin.
Smelt smr.
Varm melk til 37 grader.
Ha det oppi med resten.
Kjr maskin til deigen slipper.
Hev 30 min

Rr sammen smrkremen til en glatt og fin masse.

Kjevle ut i en firkant og smr p fyllet . Du trenger ikke mel til utbaking. Brett ene delen over den andre. Skjr 1 cm brede remser og snurr ved holde i ene delen og snurre med hnda i andre enden. Tvinn rundt fingeren din. Enden p snurren legges under. (Se bilder) Husk feste skjtene s fyllet ikke renner ut.

Etterhev 45 min.
Pensle med egg og pynte med perlesukker.
Stekes midt i ovnen p 200 grader i midten i 12 min.

Bilder


Her er ene halvdelen brettet over andre delen.


Dra den litt til s den blir mest mulig jevn.


Del opp i remser.


Snurre og surr rundt fingeren. Enden skal underst. Husk feste skjtene s fyllet ikke renner ut under steking.


Da er det bare kose seg. Scroll gjerne ned del oppskriften.



34 Kommentarer

















Biff chop suey

  • 24.04.2017, 19:34

Har du lurt p hvorfor kjttet alltid er s mrt p kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan f det seigeste oksekjtt mrt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke hyrygg

500 g grytekjtt eller hyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefr krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler mrne kjttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Flg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare rre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjttet. Pass p at alt kjttet er dekt. Sett i kjleskap.


Nr du skal igang med middagslagingen s hell kjttet i ett drslag. Skyll kjttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Nr vannet fosskoker har du kjttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tm gryta over drslaget s kjttet fr rent av.


Stek classic wok blandingen p hy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grnnsakene p en tallerken.

Legg kjttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek p max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefr, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke p hy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grnnsakene og vend om.
La det st 1 min til fr servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

Hvis du nsker varsel nr det kommer nye oppskrifter, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



16 Kommentarer

















Studentvennlige pizzasnurrer

  • 23.04.2017, 21:28

Jeg har valgt å kalle disse studentvennlige pizzasnurrer fordi det ikke er så mange ingredienser og fordi de er lett å lage. Man trenger heller ikke annet enn stekebrett med bakepapir for fyllet i denne renner ikke ut.  Du kan ha i annet fyll etter ønske.


Pizzasnurrer (18 stk)

Start med å lage fyllet da dette skal nedkjøles før det skal i deigen.

4-500 g kjøttdeig
350 gram ost etter ønske (jarlsberg)
1 løk
3 ss tomatpure
2 ss ketchup
2 ss oregano
1 ss paprikakrydder
1 ss løkpulver  (evt 2-3 fedd hvitløk)
1 ts basilikum
0.5 ts pepper
Salt etter ønske.

HVORFOR RENNER IKKE FYLLET UT?
SE HER ⬇

Riv opp osten. Finhakk løken. Stek kjøttdeigen og løken med krydderet. Ha i tomatpure og ketshup. Når det er stekt dra stekepannen til side.
Ha i halvparten av osten og  rør rundt så det halvsmelter. Dette gjør at   fyllet fester seg sammen og ikke renner ut senere.

Pizzadeig

Deig:
500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
4  dl vann 37 grader
1 ts salt
3 ss solsikkeolje eller annen olje
Elt sammen deigen og la heve 30 min.

Ha litt mel på benken.Kjevle ut deigen. Ha på pizzafyllet. Rull sammen. Del i 18 emner og settes på brett med bakepapir. Dryss over resten av osten.


La de etterheve på komfyren mens du setter på stekeovnen på 225 grader. Når ovnen er klar så sett brettet midt i. Stek i 22 min.

Se ikke noe gris etter snurrene.


Da er det bare å kose seg


Velbekomme

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



17 Kommentarer

















Ukesmeny 17

  • 23.04.2017, 16:08



2 Kommentarer

















Sprstekt svinefilet med surst saus og ris

  • 22.04.2017, 19:25

Siden jeg har ftt s gode tilbakemeldinger p kinamaten jeg har lagt ut blir jeg motivert til dele mer av kinamaten jeg smaker til.


Kok jasminris etter pakkens anvisning.

Svinefileen
500 g svinefilet
3 egg
3-4 dl mel
1 pose panko

Del opp i biter.


Dypp frst i egg, s i mel, s i egg igjen og s i panko. Det er litt grisete jobb s hansker kan vre lurt.


Hell godt med olje i stekepannen. Vent til oljen har blitt skikkelig varm. Legg i bitene. Skru ned til 7 (av 9). Stek 2-3 min p hver side til de er gyldne og gjennomstekt. (Skjr gjennom en og sjekk)


Surst saus:
4 dl vann
1 dl vann + 6 ts maizenna
1 kjttbuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
3 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefr

Bitene i en ananasboks
En boks bambusskudd (ikke vsken)
(Du kan ogs bruke feks paprika, vannkastanjer og gulrot. )
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Nr dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen. Ha i grnnsakene.
La det smkoke noen min fr servering.

Velbekomme.

Scroll gjerne ned og del innlegget s du har det til senere.

Tips:
Panko er japansk griljermel og fes kjpt p velassorterte butikker, feks Meny.
Hp selges i de aller fleste butikker.



25 Kommentarer

















Kjernetemperaturer og andre gode rd

  • 20.04.2017, 15:34

Det hersker mye forvirring rundt dette med kjernetemperaturer. Dette skyldes blant annet varierende opplysninger p nettet og at temperaturene som ble brukt i "gamle dager" ikke er i samsvar med dagens standard.
Jeg har derfor prvd sammenfatte en liste til dere basert p grunnlag av egne erfaringer og tillrt kunnskap fra blant annet kokkevenner.
Hvis du stoler p meg kan du scrolle ned og dele innlegget s trenger du ikke fle tvil igjen :)

De viktigste kjernetemperaturene du br huske p er disse:

And  - 57-58 ℃
And confitert - minimum 72 ℃

Bison - 51 ℃

Breiflabb - 48 ℃

Elg rdt - 55-57 ℃
Elg medium - 60-62 ℃

Elg gjennomstekt - 70 ℃

Hjort rd - 55-57 ℃
Hjort medium - 60-62 ℃

Kalkun -70 ℃

Kveite - 50-55 ℃

Kylling - 70 ℃

Kylling kologisk  - 61-62 ℃

Laks - 45-55 ℃

Lam - r-medium stekt (rosa) - 60-65 ℃
Lam - godt stekt (gr) - 70 ℃

Makrell - 43 ℃

Okse - rd - 55-60 ℃
Okse - medium - 60-62 ℃
Okse - godt stekt - 65-68 ℃

Rdyr rdt - 55-57 ℃
Rdyr Medium - 60-62 ℃
Rdyr gjennomstekt - 70 ℃

Reinsdyr - rdt - 55-57 ℃
Reinsdyr - litt rosa inni - 60 ℃
Reinsdyr - gjennomstekt - 70 ℃

Svin/Villsvin - 70 ℃ (Villsvin br fryses ned p -20 ℃ i minst 2 uker fr tilberedning)
Svin - nakkestek pulled pork 96 ℃

Torsk - 50-55 ℃
 

Gode rd p veien:
- Har du ikke steketermometer s kjp ett. Det finnes bde enkle til noen tiere og digitalt.

- Ta ut kjttet av ovnen 3-4 grader fr nsket kjernetemperatur da det ker etter du har tatt ut.

- La kjttet hvile minimum 20 minutter og gjerne lenger. La hvile under klede. Pakk IKKE inn i aliminiumsfolie da det vil fortsette stekeprosessen.

- P kjtt og fjrkre bruner jeg alltid kjttet i panna frst p alle sider om kjttet fr plass i stekepannen. Sett temperaturen p max og ha smr i panna. Vent til smret ligger brunt og stille i panna fr du har i kjttet. Brun 20-30 sekund p alle sider.

- Skal du langtidssteke kjtt (feks lammelr) kan du steke p samme temperatur som nsket kjernetemperatur natten over. Da vil det aldri bli overstekt og du kan servere nr du vil. Anbefaler da ha vske og grnnsaker i formen som du kan sile og lage kraft til sausen p mens det hviler.

- Stikk termometer i den tykkeste delen. Ikke treff evt bein.
- Fra 57 grader kjernetemp s begynner proteinet som binder vske i kjttet brytes ned, s derfra og ut vil kjttet bli trrere jo hyere temp man steker til.

- Personlig foretrekker jeg rdt kjtt og bruker laveste angitt temperatur.

- Er du p jakt etter spesielle oppskrifter? Trykk p Meny i bloggen og skriv i sk. Da kommer det du sker om det finnes i bloggen.

Lykke til.

Scrolle gjerne ned og del innlegget.



0 Kommentarer

















Asiatiskinpirerte spareribs med surst rkost og stekt 3-lksris

  • 19.04.2017, 12:39

Svineribbe er utrolig billig mat og så smakfullt. Med marinade kan de varieres i det uendelige og det er praktisk å lage mye og bare fryse ned ferdig marinert.


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.


Marinade:
1 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
1 ss akasiehonning
4 ss ketchup
1 ts malt ingefær

Røres sammen. Dypp bitene i og legg over i en dyp bolle. Hell over resten av marinaden til slutt. La stå over natten i kjøleskap.


Dagen etter:
Pakk inn ønsket mengde spareribs i aliminiumsfolie. Surr rundt 3 ganger.
Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie.  Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.
Etter 4 timer så ta bitene ut av folien. Skru opp temperaturen på grillen til 250 og grill 5 min på hver side.

Sursøt råkostsalat
400 g kål ( ca 1/4 kål)
3 gulrøtter
2 never sukkererter
0.5 dl vann
0.5 dl saft av sitron
1 ss saft av sitron
Skrell gulerøtter og rasp opp. Skjær kål i tynne strimler. Del opp sukkererter i mindre biter.
Ha varmt vann i en kopp og ha i 1 ss sukker. Rør til det løser seg opp. Ha i sitron. Hell dette over råkosten.


3 løks stekt ris
Kok 4 dl jasminris etter pakkens anvisning.
Avkjøles.
Kutt opp 5 cm purre både fra den grønne og den hvite delen (10 totalt)
Klipp opp 1 kvast vårløk. Finhakk en halv løk.


Ha olje i en panne og ha i løksortene. La dette surre til det blir blankt og mykt.

Ha i den avkjølte risen. Ha i 1 ts salt, 2 ts spisskummin og 4 ts malt ingefær. Stek i 5 minutter mens du hele tiden vender rundt.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det lett tilgjengelig senere.



6 Kommentarer

















15 middager p under 20 minutter

  • 18.04.2017, 13:49

Mange lever i tidsklemma mellom jobb, unger som skal kjøres hit og dit, leksehjelp, husarbeid og egne interesser. Fristelsen kan være stor til å ty til ferdigmat.
Dette er dog ikke nødvendig. Her har du 15 tips for de mest travle dagene.

1. Pasta carbonara
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455196575_pasta_carbonara_av_ta.html


2. Pølsepytt med makaronistuing
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455297277_plsepytt_med_makaroni.html

3. Jukserømmegrøt
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456247596_rmmegrt_av_tanja.html

4. Svinefilet og tagliatellesnadder
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1484668262_svinefilet__tagliatel.html

5. Kylling chop suey
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486388896_kylling_chop_suey.html

6. Pytt i panne med pølser
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1474530270_pytt_i_panne_med_plse.html

7. Kyllingwok med himmelsk saus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472140472_kyllingwok__med_himme.html

8. Pasta med karbonadedeigpytt
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1460652951_pasta_med_karbonadede.html

9. Hybelgryte med orientalske smaker
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465311262_hybelgryte_med_orient.html

10. http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456922746_mild_kremet_fiskesupp.html

11. Tomatsuppe. Tilsett gjerne hardkokt egg eller makaroni
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462464705_mild_tomatsuppe.html

12. Kyllingwraps
Legg kyllingen i marinade kvelden før så slipper du å vente på den
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455904834_kylling_wraps_med_dre.html

13. Viltskav med tyttebærrømme
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455148372_viltskav_og_grnnsaker.html

14. Pølsepanne med spaghetti
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1464622182_plsepanne_med_spaghet.html

15. Pasta med serranoskinke og ostesaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456836074_pasta_med_serranoskin.html

Da håper jeg du fant en eller flere retter du kan ha i din hektiske hverdag :)

Scrolle gjerne ned og del innlegget slik at du har det lett tilgjengelig.



2 Kommentarer

















Havregrynsvafler

  • 17.04.2017, 19:41

Vafler finnes det utallige varianter av. Denne oppskriften kan du trygt servere til frokost for de som er lei av brdmat.



 

Havregrynsvafler

4 egg
7 dl kefir
2 dl mel
4 dl havregryn
50 g smeltet smr.
2 ts bakepulver
2-3 ss sukker
1 klype salt

Rr godt sammen. La svelle 10 minutter. Pass p ikke ha for mye i jernet for da vil de bli deigete inni. Stek de godt til de er litt brune. 

 

Dette er passe mengde.
Serveres med plegget man selv nsker.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p linken 

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



8 Kommentarer

















15 nye middager under 70 kr for familie p 4

  • 17.04.2017, 13:35

Jeg har tidligere lagt ut 30 middager under 70 kr for familie på 4.
Det virket som ett kjærkomment innlegg for mange så her kommer derfor ett tilsvarende med andre middager.

I oppskriftene som legges ut her taes det som forutsetning at man velger de rimeligste produktene som butikkens egne merker samt
frysevarer istedenfor fersk der det et gunstig økonomisk.. Du bruker selvsagt produkter du vil etter økonomi og lyst.
Det er tatt i betraktning at man har mel og krydder hjemme fra før.
Om man lager ukesmeny og ser over ingredienser slik at man kan feks bruke en halv paprika ene dagen og en halv paprika en annen dag så sparer man mye penger. Oppskriftene er beregnet prismessig mht hva som nøyaktig er brukt i oppskriften.

1. Budsjettform
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1478192387_budsjettform_for_fami.html

2. Pølse stroganof
Bytt ut potetmos med ris, poteter eller pastaskruer så kommer denne på under 70 kr.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1491120399_plse_stroganof_med_potetmos.html

3. Barnas makaroniform
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1478603817_barnas_makaroniform_5.html

4. Enkel krydderstekt pasta med kylling og grønnsaker
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1490708290_enkel_krydderstekt_pasta_med_kylling_og_grnnsaker.html

5. Blomkålsuppe med kjøttboller.
Denne holder til 2 dager og kommer derfor under prisen om du lager halvert mengde kjøttboller eller max av 1 kg. 1.5 kg er unødvendig til 2 middager. Jeg fryser en del av mengden når jeg lager av 1.5 kg.
Creme fraiche kan sløyfes.

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456330855_blomklsuppe_med_kjttb.html

6. Koteletter
Servert med poteter og grønnsaker og stekesky kommer det på under 70 kr.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1479216329_mre_koteletter.html

7. Spareribs. Tilbehøret kan du variere.  Får du tak i rimelig ribbe til 30-40 kr pr kg blir dette veldig billig mat. Denne mengden holder til 3 middager for familie på 4. Mariner alt og frys ned ferdig marinert til senere.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1491241288_spareribs_med_coleslaw_maiskolber_og_ris.html

8.Marinerte koteletter med bakt potet og salat.
Ofte lønner det seg å plukke ut store poteter og ikke ta de som er ferdigpakket i folie.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466277504_marinerte_koteletter_.html

9. Vårruller.
Bytt ut filet med kyllingkjøttdeig for en enda mer rimelig variant.
Dette blir flere middager for en familie på 4 da det blir 40-50 små våruller av oppskriften. Frys ned rå side om side og bakepapir mellom lagene i høyden.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455220152_smaksrike_vrruller_me.html


10.
Ovnspannekake
Halverer du baconet på denne kommer den under 70 kr
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487525532_ovnspannekake.html

11. Svineknoke med rotmos og poteter. Svineknoker er billig vanligvis . Ofte kan man også finne de til enda lavere pris.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1462894016_svineknoke_med_rotmos.html


12. Seikaker
Bytt ut hyse med sei i oppskriften så har du gode billige seikaker isteden
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1488645529_fiskekaker.html

13. Fiskepinner
Bytt ut med sei så kommer det under 70 kr.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476031316_fiskepinner.html

14. Pastasalat.
Pastasalat kan være helt innafor som middag, spesielt på en varm sommerdag. Denne holder til en familie i 2 dager servert med feks brød eller baguetter og kommer derfor under 70 kr pr middag
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459846561_gresk_kremet_pastasal.html

15. Fiskegrateng. Oppskriften er nok til en middagsrasjon og to fryserasjoner. Da blir hver middag under 70 kr. Bytter du til sei vil middagene bli enda billigere.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455548454_fiskegrateng_avtanja.html

Jeg håper at dette kan være til hjelp for noen :)

Her kommer ett ekstra sparetips:
Hvis du tar en uke hvor du lever veldig billig i matveien kan du bruke de overskytende pengene på å handle inn krydder og andre basisvarer. Med en del slikt i hus er det lettere å variere middagene.

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere eller del på veggen din til andre interesserte.

Her er link til de tidligere 30 middagene under 70 kr som jeg har delt tidligere: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476109340_middager_under_70_kr_.html

Her er link til mitt innlegg tidligere hvordan man med relativt lette knep kan redusere matbudsjettet: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1478793509_reduser_matbudsjettet.html



10 Kommentarer

















Ukesmeny 16

  • 16.04.2017, 15:43



3 Kommentarer

















Helstekt lammelr og fltepoteter i crock-pot

  • 16.04.2017, 12:33


 

Sett ovnen p over/undervarme og 125 g.

 

1 stk lammelr ca 2,5 kg

3 gulrtter

2 gule lk

5 dl kokende vann

1 grnnsaksbuljong

Ca 30 g smeltet smr

1 ss granulert hvitlkspulver

2 ts Maldonsalt

2 ts grovmalt pepper

 

Hell det smeltede smret over lret og dryss krydrene over. Fordel det jevnt over. Del opp gulrtter og lk i passe biter/staver. Legg i langpanna rundt lret. Hell kokende vann blandet med buljongen over grnnsakene. Sett inn midt i ovnen. Det beste er bruke et termometer, 70 g = rosa kjtt, 78 g = grtt kjtt. Pass p at du plasserer termometeret i den mest kjttfylte delen. Hvis du ikke har termometer tar det ca 2,5-3 timer. P slutten av steketiden br du bruke grillfunksjonen for f et sprtt skinn. Ta ut lret og dekk med aluminiumsfolie og la det hvile 15-30 min. 


 

Saus:

Krafta fra langpanna

2 ts lettrmme

Ca 1 dl flte

3 skiver brunost

1 hnsebuljong

1 grnnsaksbuljong

La dette st og putre mens lret hviler. Tilsett jevning mot slutten til riktig konsistens.

 

 

Fltepoteter i crock-pot:

Ca 1,5 kg poteter i skiver

4 dl flte

2 ts lkpulver

1 ts granulert hvitlkspulver

1 ts pepper

2 ts Maldonsalt

2 dl revet ost

Rr krydrene godt inn i flten. Legg potetskivene jevnt i crock-poten og hell over flte mellom lagene. Sett crock-poten p 2 Hy varme og la st i ca 2,5 t. Dryss over ost og sett den inn i ovnen p 225 g til osten er gylden. Ca 15 min. 



Velbekomme 😊

Hvis du nsker motta nye oppskrifter til e-posten din trykk p linken under

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



4 Kommentarer

















Rstekte poteter

  • 14.04.2017, 19:03

Rstekte poteter er kjempegodt siden de er crunchy utenp og myke inni.
Det passer ogs til mangt og du kan variere krydringen etter hva du liker og ellers skal ha.


Slik gjr du:
Rstekte poteter

Skrell potetene. Del nsket antall poteter i to for s igjen dele hver av potetdelene i to slik at du fr fine bter.
Smelt olje og smr i panna og legg btene i. Krydre lett med salt, pepper og litt paprikakrydder for bde farge og smak. Stek p litt over middels varme i 20 minutter til de er mr. Btene vendes om iblant i pannen.


Velbekomme :)

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Kinderegg-cupcakes

  • 13.04.2017, 17:17

Idag fyller minstejenta mi 10 r og hun nsket seg kinderegg-cupcakes.
Hun nsket de skulle vre snn og slik s da mtte jeg komponere min egen oppskrift.


12 stk i store former

200 g kindersjokolade
200 g smr
4 dl mel
3 egg
1 dl sukker
1.5 dl rmme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao/bakekakao

Topping:
5 dl kremflte
200 g kindersjokolade
3 ss sukker
1-2 ss kakao/bakekakao etter nske

Pynt
6 kinderegg
Jordbr
Godteri
Kakestrssel.

Pisk eggedosis av egg og sukker.
Smelt smr med kundersjokolade oppi.
Tilsett mel, smr og sjokoladeblanding, kakao, vaniljesukker og bakepulver i eggedosisen. Bland godt.
Fyll 12 store muffinsformer 3/4 opp. Settes i forvarmet ovn p 175 grader midt i 20-25 minutter (stikk pinne eller kniv i). Avkjles helt p rist.

Vannbad:

Smelt 200 g kindersjokolade i vannbad.Pisk kremflte med sukker.
Bland avkjlt smeltet kinderegg med kremen og kakao. Ha i kakespryte og dekorer etter nske.


Smeltes til det er helt klumpefritt. Her begynner det nrme seg 

 


Settes kaldt. Velbekomme.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Ukesmeny 15

  • 09.04.2017, 16:16

Mandag. Red chicken curry
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472930706_red_chicken_curry.html


Tirsdag. Enkel elgpanne
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455303520_enkel_elg_panne_av_ta.html



Onsdag. Kveite med pinjekjerner og eggesmr

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455215091_sitronpepret_stekt_kv.html



Torsdag. Kylling med cheddar og jalapenossaus med asparges i sovepose

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458477602_kylling_med_cheddar__.html



Fredag. Elgsteik

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456151840_elgsteik_av_tanja.html



Lrdag. Kalkun

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483186139_kalkun.html



Sndag.  Spareribs

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491241288_spareribs_med_coleslaw_maiskolber_og_ris.html



nsker dere alle en God Pske

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



4 Kommentarer

















Sitronmuffins

  • 08.04.2017, 17:23

Jeg syns ofte at noe syrlig er veldig godt i det som er søtt.
Muffins er ett eksempel på det.


Sitronmuffins

9 store eller 18 små
125 g smør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl sukker
2 egg
2 dl melk
3 ss saft av sitron

Pisk eggedosis av sukker og egg.
Skjær opp smør i biter og kna det med melet. Ha dette i eggedosisen. Ha i resten. Fyll i former, max 3/4 fulle.
Stekes nederst på 200 grader i 15 min (små) eller 20 min (store)

Toppingen er vanlig melis glasur med sitron i. Oppå kan man pynte med revet skall av sitron eller kakepynt på boks


Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften



4 Kommentarer

















Solkystgryte

  • 07.04.2017, 19:38

Innlegget inneholder produktplassering

Nr man har tar seg tid til la en gryte st i ovnen i 19 timer fler man seg rik p tid og til kjrlighet til mat.
Men s lang tid i ovnen trekkes det maksimalt ut av smakene og gir fantastisk lukt og aroma.


Solkystgryte
(5-6 voksne)

500 g kyllingfilet  (eller gjerne mer)
(Du kan ogs bruke hne eller lam)
1 ss provencekrydder + 2 ts
1 ts salt + 1 ts
0.5 ts pepper

2.5 dl hvitvin ( j.p chenet)
6 dl kjttkraft (eller 6 dl vann + kjttbuljong
8 poteter
2 store gulrtter
2 store stilker stangselleri
3 ss slvlk
4 sjarlottlk
6 soltrkede tomater p glass
300 g cherrytomat
1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
0.5 dl Terra creta balsamico
1 ss trket basilikum
7 fedd hvitlk p glass eller 3 fedd fersk hvitlk

Krydre kyllingfileene med 1 ss provencekrydder, 1 ts salt og 0.5 ts pepper. Stek i panna i 30 sekund p hver side. Legg over p ett skjrebrett og del i litt store biter.


Skrell poteter og gulrtter.
Del potetene i tynne skiver og legg ett lag i bunnen av jerngryta. Dryss over 1 ts prvencekrydder og drysse lett salt over.
Legg ett lag poteter opp og dryss over 1 ts provencekrydder og ett lett dryss salt.
Hell 1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje over.


Skjr gulrtter i tynne skiver.
Finkutt stangselleri.
Rens og finhakk sjarlottlk.
Legg dette oppi gryten sammem med slvlk.


Legg kyllingen oppi sammen med soltrkede tomater. Str over basilikum.
Del halvparten av tomatene i to og ha hele og halve tomater oppi.


Fyll oppi kraft eller vann og en kjttbuljong samt 1 ts salt. Ha i Terra creta balsamico.


Sett gryta med lokk nederst i ovnen p rist i forvarmet ovn p 200 grader. La den st 2 timer fr du setter ned p 70 grader og tar av lokket.
La den st 16.5 timer fr du igjen setter opp til 200 grader og venter en halvtime til. Da er den klar til servering. Server med feks lyst brd du kan dyppe i kraften eller feks foccachia.

Produktinformasjon
Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje og Terra Creta er kjpt p Oliventreet as. Som leser av bloggen fr du 10% rabatt ved bruke rabattkoden mfb10.
Link til Oliventreet: https://www.oliventreet.no

Velbekomme. Scrolle gjerne ned og del innlegget.



0 Kommentarer

















Olivenciabatta

  • 06.04.2017, 14:19

Innlegget inneholder produktplassering

Olivenciabatta er godt til mange typer middelhavsretter. Om du ikke liker oliven kan du sløyfe det eller erstatte med soltørkede tomater.


Olivenciabatta  (8 store eller 16 små)

(Kun en heving)
1 kg møllerens pizzamel
7 ss Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
1 glass Grandma's marinerte oliven
1 pk tørrgjær
6-7 dl vann (37 grader)
4 ts salt
2 klyper sukker

Elt sammen deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
Del oliven med en olivenutskjærer eller kakk de mot benken og fjern steinene og kna inn i deigen.
La heve på et lunt sted.
Bak ut i 8 eller 16 emner.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 18 min.
Jeg bruker bakingsteel, men vanlig plate kan brukes.

Produktinformasjon:
Olivenoljen og oliven fåes kjøpt på Oliventret. Som leser får du 10% ved å bruke rabattkoden mfb10.
Disse produktene kan på ingen måte sammenlignes med lignende produkter i vanlige matbutikker.
Her er link til Oliventreet:https://www.oliventreet.no

Hvorfor bruke Tipo 0 istedetfor vanlig siktet hvetemel?

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen.

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall.

Tipo 0  = 65%

Tipo 00 = 55%

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



3 Kommentarer

















Supersaftig kyllingfilet med bretagnesaus

  • 05.04.2017, 13:59

Man har ikke spist skikkelig god bretagnesaus om den ikke er laget fra bunnen. Derfor håper jeg du prøver denne for da tviler jeg på du vil kjøpe posen flere ganger.

Slik gjør du
Krydre ferske/opptinte kyllingfileer med hindu kyllingkrydder tandoori, paprikapulver, salt og pepper på begge sider.
Ha litt smør i en stekepanne. Vent til pannen er skikkelig varm. Stek kyllingfileene 30 sekund på hver side på max varme. Legg de i en ildfast form med noen små klatter smør.
Settes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.

3 sjarlottløk
En halv paprika
3 cherrytomat (eller 1 stor tomat)
2.5 dl vann
2 dl fløte
2 ss hvetemel
2 rause ss crème fraiche
2 ts estragon
2 ts paprikapulver
1 stk hønsebuljong
1-2 fedd hvitløk
13 dråper sitron
3 ss kraft fra stekepanna eller forma

Samtidig setter du på risen (jasminris).

Bretagnesaus

Slik gjør du:
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min
Bruk stavmikser så det blir en jevn røre.
Tilsett 2 ss mel  2.5 dl vann og rør.
Tilsett så creme fraiche, fløte
estragon,paprikapulver, hakket hvitløk,
sitron og hønsebuljong. Rør mens det  putrer/småkoker. Pass på at buljongen løser seg godt opp i sausen.
Rett før servering så tilsett 3 ss av krafta på kyllingen.
Smak på sausen og se om du ønsker å justere med salt og pepper.

Serveres med grønnsaker du selv ønsker.
Velbekomme
Scrolle gjerne ned og dele oppskriften



15 Kommentarer

















Orzosalat med kylling og fetaost og hvitlk og persillevinaugraitte

  • 04.04.2017, 18:59

Innlegget inneholder produktplassering

Jeg er i skikkelig vrmodus og da er det ofte lettere mat som er kjapt lage. Denne deilige greskinspirerte salaten gir minner om fine turer til Hellas, og det gjr godt n p ettervinteren.
 


Her er oppskriften

0.5 dl trr orzo
1 kyllingfilet
Ett halvt salathode
1 god neve ruccola
1/4 rdlk
8 cherrytomater
8 Grandma's marinerte oliven
1/4 glass fetaost
O.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 drag av kverna p himalaiasalt

Vinaugraitte
1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
1.5 ss Terra creta basamicoeddik
1 neve kruspersille
1 ss akasiehonning
1 ts dijonsennep
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
1 fedd hvitlk.

Kok opp vann med litt salt og tilsett orzo. Kok i 10-11 minutter. Helles i drslag og avkjl.
Del opp kyllingfilet i biter og stek i ett par minutter med 0.5 ts salt og 0.5 ts pepper. Avkjl.
Skjr opp grnnsakene.

Rr sammen ingrediensene og hell over salatbollen. La trekke 10-15 minutter. Server med godt brd.

Produktinformasjon
Jeg fr alltid sprsml p hvor jeg har kjpt produktene jeg bruker i oppskriftene.
Her er ett bilde av noen av produktene jeg har brukt.

vrige produkter finner du p vanlige butikker.


Produktene har jeg kjpt p Oliventreet as og som leser av bloggen fr du 10% rabatt ved kjp ved bruke rabattkoden mfb10.
Link til butikken legger jeg her:
https://www.oliventreet.no

Velbekomme, hper det smaker :)

Scrolle gjerne ned og del innlegget.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Rabattkode til lesere p fantastiske produkter

  • 04.04.2017, 12:02

Innlegget er sponset

  SE HIT ALLE MATELSKERE 

Rabatt  kun til lesere og medlemmer av mat fra bunnen

Åhhh, jeg er så glad, så glad nå!  Jeg har lenge vært frustrert over mangelen på kjempegode kvalitetsprodukter innen olivenolje, balsamico, oliven osv, men nå er jakten over

Ved en tilfeldighet kom jeg over Oliventreet, en bedrift som selger kvalitetsvarer fra Hellas, hovedsaklig Kreta. Produktene fra hovedleverandøren Terra Creta har vunnet mange priser mht kvalitet, design og smak. Olivenoljen kan til og med spores tilbake til olivenlunden den kommer fra via et "lot-nummer". I tillegg til dette selger de økologiske produkter for hud og hår.

Jeg bestilte flere produkter fra Oliventreet og ble rett og slett så begeistret at jeg tok kontakt med dem for en rabattavtale for dere.
Jeg vet mange har spurt om tips til gode produkter tidligere

Se også konkurransen vår på Instagram nå hvor du kan vinne produkter derfra.

Ved å trykke på linken og bruke rabattkoden mfb10, får du nå fram til 1 aug 10% på alle dine kjøp der!
Trykk her for å komme til butikk: https://www.oliventreet.no



0 Kommentarer

















Spareribs med coleslaw, maiskolber og ris

  • 03.04.2017, 19:41

Her har vi allerede sparket igang grillsesongen :). Spareribs er utrolig godt og utrolig billig mat om man lager selv av svineribbe. Da fr man store saftige stykker nok til mette mange eller flere middager om man fryser ned. Jeg marinerer og vakumerer en del av bitene og legger rett i fryseren.


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan ogs be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Jeg deler den selv i tint tilstand. Jeg lar den tine 2 dgn i kjleskapet.

Frst deles den p langs over beina og s mellom beina i passende strrelser/serveringsstykker.


Etter stykkene er delt opp lager du marinaden.

Marinade:
16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rdvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder.


Pensle bitene p alle sider og legg i ildfast form/former. Dekk formen/formene med plastfolie og sett i kjleskapet til neste dag.

Neste dag:
Beregne 4,5 timer totalt

Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Rull rundt 3-4 ganger og tett skikkelig.  Legg p grill hvor varme kan reguleres og sett p 90 grader.
La de ligge under lokk p denne temperaturen i 4 timer.

I mellomtiden tilbereder du coleslaw. Her er link til min coleslaw.
Trykk her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466683514_coleslaw__klsalat.html

Samtidig kan du forberede maisen som skal legges p grillen nr det har gtt 4 timer og du skal ta spareribsene ut av folien og grille de p direkte varme.

Slik lager jeg maiskolber p grillen.
Trykk her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466943727_maiskolber_p_grillen.html

Nr spareribsene har ligget i 4 timer p p 90 grader er det p tide grille de. Sett opp grillen til ca 250.
N kan du sette p risen ( jasminris) og legge maisen p grillen.
Ta stykkene ut av aliminiumsfolie og grill p alle 4 sidene ca 5 minutter p hver side.
N er alt ferdig helt samtidig.

Se s mrt kjttet er. Det ramlet bokstavelig talt fra hverandre.


Da er det bare NYTE!

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget.

 

 



6 Kommentarer

















Ukesmeny uke 14

  • 02.04.2017, 20:38

Her ligger forslag til kommende ukes meny. Jeg håper du finner noe spennende eller godt å lage ut fra mine forslag.

Mandag:
Pasjenbrød med fiskekake, gresk dressing og syrlig råkostsalat.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485799064_pasjenbrd__passion_med_blandet_rkostsalat_gresk_surst_dressing_og_hjemmelagde_fiskekaker.html

Tirsdag:
Pytt i panne med pølser
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1474530270_pytt_i_panne_med_plse.html

Onsdag
Jambalaia med tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html

Torsdag:
Flesk og duppe
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456219128_flesk_og_duppe_av_tan.html

Fredag:
Svinefilet med tagliatellesnadder
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1484668262_svinefilet__tagliatel.html


Lørdag:
Moussaka
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html


Søndag:
Sosakjøtt
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455828663_sosakjtt_kjtt_i_mrket.html


Da ønsker jeg alle en feiende flott uke :)



2 Kommentarer

















Plse stroganof med potetmos

  • 02.04.2017, 10:06

Dette er en lettvint og barnevennlig stroganof som er god og veldig mektig.


Plse stroganof med potetmos
(Til familie p 4-5)

Start med lage potetmos.

Potetmos

15-18 Asterix poteter
100 gram smr
3 dl flte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gresslk.

Kok poteter mre i 25 min. Hell av vann og ha i smr. Stamp den med en klrabistapper. Nr smret har smeltet har du i flte og stamper videre. Ta s en sleiv og rr den luftig med den. Smak til med salt og pepper.

  
8 skinnfrie kjttplser ( eller falukorv)
1 lk
1 rd paprika
2 dl crme fraiche
2 dl flte
1 dl vann
1 kjttbuljong
0.5 - 1 ts pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ss worchestersaus
1 ss tomatpure
(1 ts salt -smak om du syns det trengs)
(1-2 fedd hvitlk om nskelig)

Del opp kjttplsene i sm biter frst p langs og s p tvers. Grovhakk lk og paprika.
Ha smr i en stekepanne. Surre lk og paprika i den i 10-15 min til det blir litt mykt og blankt. Bruk s stavmikser slik du fr en litt tykk grov masse. Om du heller nsker ha hele biter s kan du det.
Skyv massen til side og legg i plsene. Ha p krydderet og stek de lett. Ls opp kjttbuljong i 1 dl varmt/kokende vann. Hell s oppi stekepanna. Ha i flte, creme fraiche og worchestersaus og tomatpure. La dette putre i 5-10 min p lav varme.

Tips: Det er godt med brokkoli til men det hadde jeg visst glemt kjpe

Her ser du prosessen


Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del innlegget om du nsker.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



40 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik