hits







Lettvint sitronmousse - spiseklar p 10 min

  • 30.04.2018, 17:57

Det har vært så mange søte fristelser på facebookgruppen siste dagene og siden jeg faktisk men er at mandager er den mest perfekte dagen for dessert så måtte jeg hive sammen noe godt som kunne være spiseklart på 10 minutter 😅


Lettvint sitronmousse
4 porsjoner

Ingredienser
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker( strøken)
2-3 ss saft av sitron (spørs hvor surt du liker. Jeg bruker 3)
Skall av sitron

Slik gjør du
Pisk krem av fløte og 0.5 dl sukker og vaniljesukker. Pisk eggeplommene og 0.5 dl sukker til en  eggedosis. Ha eggedosisen i kremen sammen med saft av sitron. Pisk lett så alt blander seg godt. Ha i serveringsskåler og rasp litt sitron på (Pass på at du kun får med det gule og ikke det hvite for det hvite er bittert ).
Dander med bær om du vil.

Kan serveres umiddelbart men kan også stå i kjøleskap noen timer eller over natta.

Velbekomme. 



4 Kommentarer

















Ukesmeny 18

  • 29.04.2018, 16:04

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken?
Her fr du middagstips fra oss.

Mandag: Pannekaker og bacon
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487176706_amerikanske_pannekaker.html


Tirsdag: 1 mai Griller vi - Hjemmemarinerte grillskiver med kald og smaksrik rissalat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456223040_hjemmemarinerte_grill.html
Velg gjerne en god is til . Det finner du her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/dessert_is.html


Onsdag; Prinsefisk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1502634803_prinsefisk_med_tilbehr.html


Torsdag; Blomklsuppe med kjttboller
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1504201492_kalorifattig_blomklsuppe_med_magre_kjttboller.html


Fredag: Pizzastjerne med kylling og bacon
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1475169373_pizzastjerne_med_kyll.html


Lrdag: Kylling/Pastapenne
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471365467_kyllingpasta_penne.html
Ha gjerne en god baguett til 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455816897_baguetter_av_tanja.html


Sndag: Sndagspanne med Oksekjtt
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1524668557_sndagspanne_med_oksekjtt.html


 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 18 - 18



0 Kommentarer

















Tanja & Tuppen - slakting av en hane steg for steg

  • 26.04.2018, 20:56

I dette innlegget fr du se bde flere videoer og bilder av slakting av en hane steg for steg.
Nr det blir for mange haner i en hnseflokk blir det lett kaos og da er det fint vite at dette er kjempegod og ikke minst kologisk og kortreist mat. Denne hanen ble klekket p nyttrsaften og idag hadde den ndd en fin strrelse.

 


Dette er veldig greit holde p med ute.
Vi starter med tenne opp et bl.

Video 1 : Intro

 

Video 2 : Avlivning, hanen ble svimesltt frst. Den dde p frste hugg, men ddskramper m man regne med. 


 

Video 3: Dypping i kokende vann


 

Video 4:  Ribbing av fjr


 

Video 5 :  Fjerning av innvoller


 

 

 

Her er noen bilder fra underveis


Det er viktig skylle kjempenye bde utvendig og innvendig. Dette er lettere om du splitter den opp.

Legger ved min oppskrift p coq au vine her :   http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html

Hper du syns dette var et spennende og annerledes  innlegg :)



7 Kommentarer

















Sndagspanne med oksekjtt

  • 25.04.2018, 17:02

Noen ganger har man tid til at maten står på komfyren et par timer og derfor har jeg kalt denne søndagspanne. Den er mektig og god med mye smak og passer for hele familien.


Søndagspanne med oksekjøtt

600 g oksekjøtt (høyrygg )
En halv løk
1 brokkoli
En halv rød paprika
1 fedd hvitløk
4 dl vann
1 boks seterrømme
1.5 dl kremfløte
1 toppet ss malt paprika
0.5 ss kikkoman
1 ss worchestersaus
1 ts sambal oelek
1 ts Dijon sennep
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss maizenna

Fremgangsmåte
Skjær opp kjøtt i mindre biter eller strimler. Hakk opp løk i små biter.
Smelt ett par ss smør i en sauterpanne (panne med høye kanter) eller en bredbunnet gryte. Når smøret ligger brunt og stille så ha i kjøttet sammen med salt og pepper  og brun det på begge sider (ca 20 sekund på hver side). Hell på vannet og ha i løken og finhakket hvitløk. La dette småputre  under lokk i en time først. Etter en time så ta av lokket og skru opp varmen så det fortsatt vil småkoke. La det småkoke slik 30 minutter. Etter 30 minutter ha i rømme, paprikakrydder, kikkoman, worchestersaus, sambal oelek  og Dijon  sennep. La det putre i 20 minutter. I mellomtiden hakker du opp en halv fersk paprika og koker brokkolibuketter møre. Når gryten har småputret i 20 minutter så rør maisenna inn i fløten og ha i pannen. La det småputre videre i 10 minutter. Legg ferdigkokte brokkolibuketter og paprika i rett før servering.
Serveres feks med ris eller poteter.
Velbekomme :)

Hva er Sambal oelek? Det er chilipaste som selges i bittesmå glass som du finner i alle matvarekjedene.

Kan du bruke indre eller ytrefilet i steden?
Det kan du men da trenger du bare 1.5 dl vann og 15 min småputring før du har i alt det andre og lar det småputre 15 minutter til. Da er det klart til servering.



0 Kommentarer

















Ukesmeny 17

  • 22.04.2018, 16:30

Ny uke . Nye muligheter 
Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken?
Her fr du middagstips fra oss.
Mandag:Rask gryte 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1521735111_10_minutts_hyttegryte.html

Tirsdag: Kyllinggrateng
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1485279937_kyllinggrateng_med_ka.html


Onsdag: Fiskekaker
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456311464_fiskekaker_i_fltesaus.html


Torsdag: Pekingsuppe
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462199952_pekingsuppe.html


Fredag: Bernaisepizza 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1499358922_bernaisepizza.html


Lrdag:Biff stroganoff 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456750732_biff_stroganoff_av_ta.html


Sndag: Coq au vin 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 17 - 18



0 Kommentarer

















Klassisk potetsalat

  • 19.04.2018, 19:34


Potetsalat

8 kokefaste poteter (asterix)
1 eple (pink lady)
1 pk majones
1 boks rmme
En halv purre
En halv rdlk
Noen stenger av vrlk
4 sylteagurk
2 ss sylteagurk lake

Skrell poteter og kok dem. La de bli avkjlt og del dem i biter. Bland majones og rmme. Finhakk sylteagurk og ha oppi med laken. Finkutt grnnsaker og eplet. Vend alt inn i rmme- og majonesblandingen sammen med potetene .

Smak til med salt og pepper.

Velbekomme.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



0 Kommentarer

















Ukesmeny 16

  • 15.04.2018, 16:44

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken?
Her fr du middagstips fra oss.
Mandag: Kjttdeig og makaronigrateng
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516880420_kjttdeig_og_makaronigrateng.html



Tirsdag: Kylling- enchilada med ett hint av orient
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455304246_kylling_enchilada_med.html



Onsdag:Laks med surst rmme og agurksalat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1520510037_laks_med_surst_rmme_agurk_og_eddiksalat_og_poteter.html



Torsdag: Kebabpizza
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1498498481_kebabpizza_med_enkel_kebabdressing.html



Fredag: Lettvint kremet kyllingsnadder
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1496862933_lettvint_kremet_kyllingsnadder.html



Lrdag:  Supersaftig kyllingfile med bretagnesaus
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491393587_supersaftig_kyllingfilet_med_bretagnesaus.html



Sndag: Villsvin i baconform
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496427886_villsvin_indre_og_ytrefilet_i_baconform.html



 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/?hc_location=ufi

Og her finner dere Bloggens fiskemiddag . Om du er glad i fisk 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 16 - 18



1 Kommentar

















Amerikanske pannekaker

  • 12.04.2018, 21:30

AMERIKANSKE PANNEKAKER

Da jeg var tenåring tilbragte jeg ett par sommerferier hos min tante i USA. Jeg husker godt solfylte morgener med pannekaker og Maple sirup. Dette er ikke en frokost jeg anbefaler å ha daglig men det er jammen godt en gang iblant.

Amerikanske pannekaker
15 stk
3 egg
3 dl melk
4 dl mel
50 g smør
3 ss sukker
1 ss bakepulver (ja.. ss)
1 ts salt

Smelt smøret. Visp sammen røren og ha i smøret. Stek på litt over middels varme. Du får plass til 3 i stekepannen om gangen. 
La røren svelle 10 minutter

De er klar til å snues når du ser slike store hull

Serveres med sukker, sirup, bær eller sukker



1 Kommentar

















Biff stroganoff

  • 12.04.2018, 20:23


Biff stroganoff 
4-6 pers

700 g ytrefilet eller hyrygg

8 dl creme fraiche

3 dl flte

2 store lk

1 paprika

1 ss worchestersaus

3 ss tomatpur

3 ss kalvefond

Salt og pepper

Jasminris


Fremgangsmte

Grovhakk lk og  paprika, og la dette surre i en kasserolle med litt smr. Nr det har blitt mykt, bruk stavmikser og f en jevn blanding.
Tilsett creme fraiche og flte. 
Stek ytrefilet p kort tid p sterk varme med ett dryss salt og pepper.
Ha biffkjttet i sausen, ha vann i stekepanna og kok ut krafta av biffen. 
Tilsett sjyet i kasserollen. 
Tilsett soyasaus, worchestersaus, tomatpure og kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 

Hvis du bruker ytrefilet holder det med 10-15 min koking. Men ved bruk av hyrygg br den koke minst 1 time gjerne 2.
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 

 

Velbekomme!

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:

https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 



0 Kommentarer

















Ukesmeny 15

  • 08.04.2018, 15:52

Ny uke -
Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her fr du middagstips fra oss.

Mandag: Kremet Taco Tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516221029_kremet_taco_tagliatelle.html


Tirsdag: Omelett i ovn
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456001112_ovnsomelett_av_tanja.html


Onsdag: Dobbelpanert Rdspette
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462284317_dobbelpanert_rdspette.html


Torsdag: Fiskeboller i karrisaus
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1488573076_fiskeboller_hjemmelaga_med_karrisaus_spesial.html


Fredag: Kjttrull med brie og purre
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456435733_kjttrull_med_brie_og_.html


Lrdag: Tacokake m/kylling
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1507826423_tacokake_med_kylling.html


Sndag: Kotelettpanne 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1521047001_saftig__smakfull_kotelettpanne_med_blomkl_og_ris.html



 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vr ogs Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Ekstra glad i fisk ?  Da m du titte innom Fiskekategorien her
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 15 - 18



0 Kommentarer

















Horn med SPR skorpe

  • 06.04.2018, 15:48

Jeg liker så godt sånne horn som selges på enkelte butikker og cafeer som har sprø skorpe. De er så gode med pålegg inni. Så jeg tenkte at jeg kan jo prøve å få til den sprø skorpen selv på mitt eget kjøkken.


Horn med SPRØ skorpe (16 stk)

Ingredienser
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør
1 pose tørrgjær eller 1 fersk
1-2 ts salt etter ønske

Ha det tørre i en bakebolle. Hell i fingertemperert vann. Sett igang maskinen. Del opp romtemperert smør i terninger og ha i litt og litt mens maskinen går. Elt  ca  5 minutter.
Tips: har du ikke maskin kan du smelte smøret for så å ha i vann til riktig temperatur.
La heve under klede i 45 minutter.

Del deigen i to. Kjevle ut en runding og del rundingen i 8 (runding på størrelse med en kjøpepizza)
Rull sammen fra bredenden. Sett de på et bakepapirkledd stekebrett.La heve på lunt sted i 45-50 minutter.

Metoden for sprø skorpe
Sett den store langpannen (den som fyller hele ovnen)med kanter på nederste rille. Ha i 3 liter vann. Sett ovnen på 250 (Dette for å skape en dampfunksjon).
Når hornene er ferdighevet og ovnen har nådd 250 grader så pensle hornene med VANN. Om du har valmuefrø så er det pent å strø oppå. Sett stekebrettet midt i ovnen og la de steke på 250 grader i 12 minutter. Dra bakepapiret med hornene over på en rist for nedkjøling.

Nb Nå gjenstår det å se om skorpen forblir sprø hvis jeg legger de i en brødpose og om de blir sprø etter frysing.
Oppdatering på det blir lagt her i innlegget i morgen så stikk innom og sjekk:)

Velbekomme



2 Kommentarer

















Saftig kringle med rosiner og glasur

  • 04.04.2018, 20:35

Det gikk man på en sukkersmell midt i uka gitt ;). Jeg elsker å drive med gjærbakst og jeg ELSKER også å spise den, haha.

Som 90 % av mine deiger er også denne nydelig å jobbe med og uten mel til utbaking :)


Her kommer oppskriften

Ingredienser
11 dl hvetemel
3.5 dl melk
1.5 dl sukker
150 g smør (Eller margarin)
1 pose tørrgjær eller en fersk
2 ts kardemomme ( kan sløyfes om du ikke liker det)

Fyll
3 ss kanel
2 ss sukker
1.5 dl rosiner
2 ts vaniljesukker (Kan sløyfes)

Glasur
2 dl melis
10-12 teskjeer med sitronsaft eller vann

Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret i en gryte. Når det er smeltet dra gryten til side og ha i melken. Kjenn med fingeren om det er fingervarmt noe det sannsynligvis er. Ha det over i bakebollen. Elt sammen med  hendene eller kjøkkenmaskin.
Legg et klede over og la det heve på et lunt og varmt sted i 45 minutter.

Ha rosiner i en kopp og ha på vaniljesukker og dekk med vann.

Ta deigen ut av bollen. Hell av vannet på rosinene (skvis litt) og arbeide de inn i deigen.

Kjevle ut deigen slik

Smør på snøremykt smør og strø over sukker og kanel. Rull sammen til en pølse og legg skjøten ned. Dra litt i den så den blir noe lenger og like tykk over alt. Legg over på plate med bakepapir. Klipp hakk 2/3 ned i deigen med ca 1 cm mellomrom. Dra hver flik annenhver gang til hver sin side 

  


Sett til heving et lunt sted i 45 minutter. Pensle så med et romtemperert egg. Sett inn i forvarmet ovn på 200 g midt i 18-20 min. Kjenn gjerne etter om deigen er stekt med en kniv eller lignende egnet for formålet. Dra den så over på rist. La den avkjøle før du har på glasuren.

Tips: jeg bruker en tynn bøybar skjæreplate når kringlen skal over på fat. Jeg dytter den forsiktig under kringla og legger den forsiktig over.


Velbekomme

Scrolle gjerne ned og del oppskriften



1 Kommentar

















Hvem vant de 4 pskekonkurransene?

  • 02.04.2018, 20:29

Premiene ble sponset

Det ble 4 påskeegg denne påsken til 4 av bloggens lesere.
Disse er nå trekt.

Påskeegg 1:
Opphold på Ravda i regi av Svartehavet.no.
Vinner er: Ragna Kronstad
Ta kontakt med Svartehavet.no for å avtale tid og referer til konkurransen.

Påskeegg 2:
Opphold på Rondane høyfjellshotell 3 døgn med helpensjon for 2 voksne+ 2 barn.
Vinner: Charlotte S. Johansen.
Ta kontakt med Rondane høyfjellshotell for å avtale tid og referer til konkurransen.

Påskeegg 3:
Gavekort på Tvällen på 600 kr.
Vinner er : Lena Moe
Vennligst send meg din adresse.

Påskeegg 4:
En overnatting med frokost på Vinger hotell.
Vinner er: Fredrik Sønsterud
Ta kontakt med hotellet og referer til konkurransen.

Håper dere ble glade :)



1 Kommentar

















Ukesmeny 14

  • 01.04.2018, 16:53

Ny uke med nye muligheter .. 
Hper det denne uken ogs kan vre noen tips til dere ..

Mandag:

Stekt ris med egg og grnnsaker
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1501524468_stekt_ris_med_egg_og_grnnsaker.html 


 

Tirsdag:

Ertesuppe

Server gjerne med ett godt brd til
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1473262334_gammeldags_ertesuppe.html



Onsdag:

Laks
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464762019_laks_med_crme_frache_.html



Torsdag:

Fiskegrateng
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1505329219_fiskegrateng.html



Fredag:

Loff med ostefyll en fredag er godt
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1487248235_loff__med_ostesausfyll.html



Lrdag:

Fonduekveld
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456585706_fondueaften_av_tanja.html



Sndag:

Hawaiikoteletter
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1520275713_hawaikoteletter.html



Her finner dere bloggens Fiskemiddager 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 14 -18



0 Kommentarer

















Pskeegg nr 4- Hva skjuler det seg der mon tro ?

  • 01.04.2018, 11:09

Annonse
Dette blir siste påskeegget denne påsken. Jeg håper dere syns det har vært moro.


Premien er en 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost og fri tilgang til svømmehall/relaxavdelingen på Vinger hotel.

For å vinne må du
1. Like siden til Vinger hotel
2. Legge igjen en kommentar med ditt beste minne for påsken i år.

Her finner du siden til Vinger hotel:
https://www.facebook.com/VingerHotell/

Alle konkurransene trekkes og legges i samme innlegg i morgen. Følg med :)



11 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik