hits







Klassisk potetsalat

  • 19.04.2018, 19:34


Potetsalat

8 kokefaste poteter (asterix)
1 eple (pink lady)
1 pk majones
1 boks rømme
En halv purre
En halv rødløk
Noen stenger av vårløk
4 sylteagurk
2 ss sylteagurk lake

Skrell poteter og kok dem. La de bli avkjølt og del dem i biter. Bland majones og rømme. Finhakk sylteagurk og ha oppi med laken. Finkutt grønnsaker og eplet. Vend alt inn i rømme- og majonesblandingen sammen med potetene .

Smak til med salt og pepper.

Velbekomme.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



0 Kommentarer

















Ukesmeny 16

  • 15.04.2018, 16:44

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken?
Her får du middagstips fra oss.
Mandag: Kjøttdeig og makaronigrateng
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516880420_kjttdeig_og_makaronigrateng.html



Tirsdag: Kylling- enchilada med ett hint av orient
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455304246_kylling_enchilada_med.html



Onsdag:Laks med sursøt rømme og agurksalat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1520510037_laks_med_surst_rmme_agurk_og_eddiksalat_og_poteter.html



Torsdag: Kebabpizza
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1498498481_kebabpizza_med_enkel_kebabdressing.html



Fredag: Lettvint kremet kyllingsnadder
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1496862933_lettvint_kremet_kyllingsnadder.html



Lørdag:  Supersaftig kyllingfile med bretagnesaus
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491393587_supersaftig_kyllingfilet_med_bretagnesaus.html



Søndag: Villsvin i baconform
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496427886_villsvin_indre_og_ytrefilet_i_baconform.html



 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vår også Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/?hc_location=ufi

Og her finner dere Bloggens fiskemiddag . Om du er glad i fisk 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 16 - 18



1 Kommentar

















Amerikanske pannekaker

  • 12.04.2018, 21:30

AMERIKANSKE PANNEKAKER

Da jeg var tenåring tilbragte jeg ett par sommerferier hos min tante i USA. Jeg husker godt solfylte morgener med pannekaker og Maple sirup. Dette er ikke en frokost jeg anbefaler å ha daglig men det er jammen godt en gang iblant.

Amerikanske pannekaker
15 stk
3 egg
3 dl melk
4 dl mel
50 g smør
3 ss sukker
1 ss bakepulver (ja.. ss)
1 ts salt

Smelt smøret. Visp sammen røren og ha i smøret. Stek på litt over middels varme. Du får plass til 3 i stekepannen om gangen. 
La røren svelle 10 minutter

De er klar til å snues når du ser slike store hull

Serveres med sukker, sirup, bær eller sukker



1 Kommentar

















Biff stroganoff

  • 12.04.2018, 20:23


Biff stroganoff 
4-6 pers

700 g ytrefilet eller høyrygg

8 dl creme fraiche

3 dl fløte

2 store løk

1 paprika

1 ss worchestersaus

3 ss tomatpurè

3 ss kalvefond

Salt og pepper

Jasminris


Fremgangsmåte

Grovhakk løk og  paprika, og la dette surre i en kasserolle med litt smør. Når det har blitt mykt, bruk stavmikser og få en jevn blanding.
Tilsett creme fraiche og fløte. 
Stek ytrefilet på kort tid på sterk varme med ett dryss salt og pepper.
Ha biffkjøttet i sausen, ha vann i stekepanna og kok ut krafta av biffen. 
Tilsett sjyet i kasserollen. 
Tilsett soyasaus, worchestersaus, tomatpure og kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 

Hvis du bruker ytrefilet holder det med 10-15 min koking. Men ved bruk av høyrygg bør den koke minst 1 time gjerne 2.
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 

 

Velbekomme!

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:

https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 



0 Kommentarer

















Ukesmeny 15

  • 08.04.2018, 15:52

Ny uke -
Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Mandag: Kremet Taco Tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1516221029_kremet_taco_tagliatelle.html


Tirsdag: Omelett i ovn
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456001112_ovnsomelett_av_tanja.html


Onsdag: Dobbelpanert Rødspette
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462284317_dobbelpanert_rdspette.html


Torsdag: Fiskeboller i karrisaus
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1488573076_fiskeboller_hjemmelaga_med_karrisaus_spesial.html


Fredag: Kjøttrull med brie og purre
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456435733_kjttrull_med_brie_og_.html


Lørdag: Tacokake m/kylling
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1507826423_tacokake_med_kylling.html


Søndag: Kotelettpanne 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1521047001_saftig__smakfull_kotelettpanne_med_blomkl_og_ris.html



 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Titt gjerne innom Siden vår også Tanjas Mat. Den finner du her :
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Ekstra glad i fisk ?  Da må du titte innom Fiskekategorien her
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Uke 15 - 18



0 Kommentarer

















Horn med SPRØ skorpe

  • 06.04.2018, 15:48

Jeg liker så godt sånne horn som selges på enkelte butikker og cafeer som har sprø skorpe. De er så gode med pålegg inni. Så jeg tenkte at jeg kan jo prøve å få til den sprø skorpen selv på mitt eget kjøkken.


Horn med SPRØ skorpe (16 stk)

Ingredienser
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør
1 pose tørrgjær eller 1 fersk
1-2 ts salt etter ønske

Ha det tørre i en bakebolle. Hell i fingertemperert vann. Sett igang maskinen. Del opp romtemperert smør i terninger og ha i litt og litt mens maskinen går. Elt  ca  5 minutter.
Tips: har du ikke maskin kan du smelte smøret for så å ha i vann til riktig temperatur.
La heve under klede i 45 minutter.

Del deigen i to. Kjevle ut en runding og del rundingen i 8 (runding på størrelse med en kjøpepizza)
Rull sammen fra bredenden. Sett de på et bakepapirkledd stekebrett.La heve på lunt sted i 45-50 minutter.

Metoden for sprø skorpe
Sett den store langpannen (den som fyller hele ovnen)med kanter på nederste rille. Ha i 3 liter vann. Sett ovnen på 250 (Dette for å skape en dampfunksjon).
Når hornene er ferdighevet og ovnen har nådd 250 grader så pensle hornene med VANN. Om du har valmuefrø så er det pent å strø oppå. Sett stekebrettet midt i ovnen og la de steke på 250 grader i 12 minutter. Dra bakepapiret med hornene over på en rist for nedkjøling.

Nb Nå gjenstår det å se om skorpen forblir sprø hvis jeg legger de i en brødpose og om de blir sprø etter frysing.
Oppdatering på det blir lagt her i innlegget i morgen så stikk innom og sjekk:)

Velbekomme



0 Kommentarer

















Saftig kringle med rosiner og glasur

  • 04.04.2018, 20:35

Det gikk man på en sukkersmell midt i uka gitt ;). Jeg elsker å drive med gjærbakst og jeg ELSKER også å spise den, haha.

Som 90 % av mine deiger er også denne nydelig å jobbe med og uten mel til utbaking :)


Her kommer oppskriften

Ingredienser
11 dl hvetemel
3.5 dl melk
1.5 dl sukker
150 g smør (Eller margarin)
1 pose tørrgjær eller en fersk
2 ts kardemomme ( kan sløyfes om du ikke liker det)

Fyll
3 ss kanel
2 ss sukker
1.5 dl rosiner
2 ts vaniljesukker (Kan sløyfes)

Glasur
2 dl melis
10-12 teskjeer med sitronsaft eller vann

Slik gjør du
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret i en gryte. Når det er smeltet dra gryten til side og ha i melken. Kjenn med fingeren om det er fingervarmt noe det sannsynligvis er. Ha det over i bakebollen. Elt sammen med  hendene eller kjøkkenmaskin.
Legg et klede over og la det heve på et lunt og varmt sted i 45 minutter.

Ha rosiner i en kopp og ha på vaniljesukker og dekk med vann.

Ta deigen ut av bollen. Hell av vannet på rosinene (skvis litt) og arbeide de inn i deigen.

Kjevle ut deigen slik

Smør på snøremykt smør og strø over sukker og kanel. Rull sammen til en pølse og legg skjøten ned. Dra litt i den så den blir noe lenger og like tykk over alt. Legg over på plate med bakepapir. Klipp hakk 2/3 ned i deigen med ca 1 cm mellomrom. Dra hver flik annenhver gang til hver sin side 

  


Sett til heving et lunt sted i 45 minutter. Pensle så med et romtemperert egg. Sett inn i forvarmet ovn på 200 g midt i 18-20 min. Kjenn gjerne etter om deigen er stekt med en kniv eller lignende egnet for formålet. Dra den så over på rist. La den avkjøle før du har på glasuren.

Tips: jeg bruker en tynn bøybar skjæreplate når kringlen skal over på fat. Jeg dytter den forsiktig under kringla og legger den forsiktig over.


Velbekomme

Scrolle gjerne ned og del oppskriften



1 Kommentar

















Hvem vant de 4 påskekonkurransene?

  • 02.04.2018, 20:29

Premiene ble sponset

Det ble 4 påskeegg denne påsken til 4 av bloggens lesere.
Disse er nå trekt.

Påskeegg 1:
Opphold på Ravda i regi av Svartehavet.no.
Vinner er: Ragna Kronstad
Ta kontakt med Svartehavet.no for å avtale tid og referer til konkurransen.

Påskeegg 2:
Opphold på Rondane høyfjellshotell 3 døgn med helpensjon for 2 voksne+ 2 barn.
Vinner: Charlotte S. Johansen.
Ta kontakt med Rondane høyfjellshotell for å avtale tid og referer til konkurransen.

Påskeegg 3:
Gavekort på Tvällen på 600 kr.
Vinner er : Lena Moe
Vennligst send meg din adresse.

Påskeegg 4:
En overnatting med frokost på Vinger hotell.
Vinner er: Fredrik Sønsterud
Ta kontakt med hotellet og referer til konkurransen.

Håper dere ble glade :)



1 Kommentar

















Ukesmeny 14

  • 01.04.2018, 16:53

Ny uke med nye muligheter .. 
Håper det denne uken også kan være noen tips til dere ..

Mandag:

Stekt ris med egg og grønnsaker
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1501524468_stekt_ris_med_egg_og_grnnsaker.html 


 

Tirsdag:

Ertesuppe

Server gjerne med ett godt brød til
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1473262334_gammeldags_ertesuppe.html



Onsdag:

Laks
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464762019_laks_med_crme_frache_.html



Torsdag:

Fiskegrateng
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1505329219_fiskegrateng.html



Fredag:

Loff med ostefyll en fredag er godt
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1487248235_loff__med_ostesausfyll.html



Lørdag:

Fonduekveld
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456585706_fondueaften_av_tanja.html



Søndag:

Hawaiikoteletter
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1520275713_hawaikoteletter.html



Her finner dere bloggens Fiskemiddager 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 14 -18



0 Kommentarer

















Påskeegg nr 4- Hva skjuler det seg der mon tro ?

  • 01.04.2018, 11:09

Annonse
Dette blir siste påskeegget denne påsken. Jeg håper dere syns det har vært moro.


Premien er en 1 natt i dobbeltrom inkludert frokost og fri tilgang til svømmehall/relaxavdelingen på Vinger hotel.

For å vinne må du
1. Like siden til Vinger hotel
2. Legge igjen en kommentar med ditt beste minne for påsken i år.

Her finner du siden til Vinger hotel:
https://www.facebook.com/VingerHotell/

Alle konkurransene trekkes og legges i samme innlegg i morgen. Følg med :)



11 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©