hits







Pai med egg- og baconfyll

  • 29.06.2017, 16:48



 

Oppskriften p paibunnen fant jeg inne p frutimian sin side. Jeg doblet den slik at jeg hadde nok til 2 paier. 

 

Paibunn

350 g hvetemel

2 ts Maldonsalt

250 g smr, delt i terninger

8 ts kaldt vann

 

Ha mel og salt i en foodprosessor, og tilsett smret. La det blandes godt sammen. Ha s i vannet og kjr til du fr det jevnt fordelt. Prv ikke kjre maskinen mer enn du m. Jo mindre deigen jobbes med jo bedre er det.

La deigen hvile i kjleskapet i 30 min pakket inn i plastfolie.

Nr den skal kjevles ut br du ha plastfolie over og under deigen. Kjevle den til passe tykkelse og legg den over en smurt paiform, ca 24 cm. Trykk den godt, men forsiktig, langs hele kanten. La den gjerne g litt over kanten. Prikk bunnen.

Hvis du vil forsteke bunnen, m du fylle den med trkede erter og la den st p 200 g, nederst i ovnen i 10-15 min.

Hvis du ikke forsteker bunnen, la den st i ca 20 min i kjleskapet mens du forbereder fyllet.

 



 

Egg- og baconfyll

4 egg

2 dl flte

2 stilker vrlk

1 ts pepper

Ca 150 g bacon

Ca 100 g revet ost (Norvegia/Jarlsberg)

Sprstekt baconet og knus det/klipp opp i sm biter.

Visp sammen egg og flte, tilsett finhakket vrlk og pepper.

Dekk paibunnen med revet ost og hell eggeblandingen over. Dryss bacon over og sett inn nederst i ovnen p 200 g. La st i ca 30 min. La den hvile 5 min etter steking s den fr satt seg litt.

 



 

Serveres med en god salat.

Hper det smaker 😊

 

Hvis du nsker oppskrifter direkte p epost, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Jenny



0 Kommentarer

















Ledertreff i facebookgruppen Mat fra bunnen

  • 27.06.2017, 14:44

Dette er ett litt annerledes blogginnlegg enn dere er vant til fra denne bloggen, men jeg syns at ett ledertreff var ett unntak verdig. Selvsagt stod ogs god mat og drikke i fokus denne helgen ogs.
Ledergruppa bestr av meg selv Tanja Foss, Grethe Langlie, Jenny Myhren, Caroline Nordbk og Martine Krogh Odenmark.
Grethe Langlie hadde dessverre ikke mulighet til komme.

Det var ikke med rent lite elefanter i magen da jeg inviterte jentene p hyttetur til meg. For selv om vi samarbeider svrt bra s er det jo ingen garanti for at kjemien klaffer i det virkelige livet. To av de kunne ogs vrt dtrene mine rent aldersmessig😅.

Slik s det ut da jentene kom. Jeg syns balkongen er sommerens viktigste rom.


Jenny kom frst som avtalt. Hun har vrt hos meg to ganger fr s det fltes litt betryggende. Jeg kaller Jenny bare " chill pill" da hun er synonymet for ro og tolmodighet. Eller en jente med beina godt plantet i lse luften som hun sier selv 😅 Etterhvert var de alle p plass, klemmer ble gitt og flasker ble pnet.
Jeg var s heldig f en nydelig bukett med roser 😍
Forberedelsene til middagen hadde jeg gjort klar p forhnd. Valget falt p lage Stroganoff med hyrygg. (Oppskriften kommer en annen dag)

Jeg tror det falt i smak for jeg brukte en hel kilo med hyrygg og likevel var gryta bunnskrapt😅🙈.


Derfor var jeg veldig glad for at jeg hadde laget dessert som vi kunne nyte p balkongen etterp😅
Oppskriften finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456241451_sitronfromasje_av_tan.html

 


Praten gled s lett at man skulle trodd vi hadde mttes mange ganger fr. Tonen var uformell, spkefull men ogs nr. Etterhvert dro Martine frem brettspillet Politisk ukorrekt. Det som var litt rart med det spillet var at det ble mer og mer morsomt ut i de sene nattetimer😅. Det kan muligens ogs ha en sammenheng med vin og drinker eller ogs kan Martines latter vre hyst medvirkende😂. Tidvis lo vi nemlig mer av hennes latter enn av spillet. En hyere og mer smittende latter skal du lete lenge etter. Den mer "shady" videoen etter den andre ble postet p admingruppa til resten av adminsene. Innholdet i de er dessverre altfor dryt poste i dette innlegget 🙈😎.

 


Etterhvert begynte fuglene kvitre og det var p hy tid finne sengen. Jeg takket en stille bnn til hyere makter da de annonserte at de skulle p svenskehandel dagen etter. Som eldst i gjengen var jeg ikke lei meg for f noen timer ekstra p yet mens de slo seg ls p shopping😅. Det jeg ikke nevnte var at jeg var sjeleglad for slippe g der med overfylte handlevogner som er ett typisk tegn p nordmenn i Sverige 😂😂.

Men det ser jo ut som de hadde det ganske s moro egentlig


Og forresten... mine forutanelser stemte. Bilen var fylt til randen s bakdelen hang godt ned mot bakken 😅. Disse jentene har blant annet godteri, capri sonne og brus for lang tid framover 😅

Etter litt kaffekos p verandaen syns vi det var helt naturlig leke litt "rosabloggere". Vi har nemlig sett de har s mange lesere s da mtte vi jo  prve fylle deres sko denne dagen 😅.

Siden Caroline er yngst, bruker mest tid p badet p stelle seg og ellers en "flott liten sak" var hun jo dmt til vre motiv.

Caroline " the babe"

  


Midt p dag var det tid for en aldri s liten picnic med jordbr og Prosecco. Jeg mistenker egentlig at picnicken kun var ett pskudd for ettermiddags-prosecco😅.

Vi flte oss som litt p en film


Denne helgen var det ganske behagelig at Caroline har bijobb som bartender. Hun kunne nemlig trylle fram veldig gode drinker.

Mojito


Oppskriften p Carolines mojito :

Til 1 glass mojito:
4 CL lys rom
1 neve mynteblader
1/2 glass knust is
250ml club soda
1 ss sukker
1/2 lime

Skjr 1/2 lime i 4 bter. Knus de sammen med sukker s all saften kommer ut. Knus inn mynte. Hell p med is og rom. Bland godt. Fyll opp med club soda. Bland godt og server.


Vi fikk ogs en deilig strawberry daquiri

Oppskrift 3 glass Strawberry daquiri:

400g fryste br blendes med 8 ss sukker. Bland s inn 12 CL lys rom og 1 glass knust is. Press saften av 2 lime. Blend godt i en blender. Server i kalde glass.


Det var kos innta drinker p balkongens daybed.

Igjen s flte vi oss litt snn rosablogger /slash p film 😅

 


Vi var enige om spise godt men lettvint denne helgen.
Middagen ble denne dagen derfor reker, loff, majones, dill og min egen avokadoaioli.
Jeg trodde det ville bli rester av 4 liter reker men tok igjen feil. Hver eneste reke ble borte😂. Dette er jenter med nringsvett - det er helt sikkert.
Vi koste oss glugg ihjel og inntok mltidet p balkongen ( ja det var stort sett der vi oppholdt oss hele helgen)


Jeg hadde laget klar en ostekake med nttebunn. Den skulle egentlig ha ett lag sjokoladeganasje p toppen men det hadde jeg visst glemt kjpe.
Jeg satte derfor Martine til pynte den med det vi hadde tilgjengelig.


Kvelden fortsatte som kvelden fr med god prat og brettspill og ikke minst mye latter. Kvelden ble ikke avrundet fr solen atter en gang skinte inn p balkongen.

P sndagen kunne jeg konkludere med at helgen hadde vrt en formidabel suksess. Jeg fikk flashback til da jeg var liten og lste venninna mi inne i en redskapsbod for at hun ikke skulle dra hjem 😂. Det var litt samme flelsen liksom 😅

Vi kunne jo jugd sagt at vi elsket hverandre. De fleste av oss har jo fast flge eller nyter singellivet (Martine tar gledelig imot invitasjoner til dates). S vi elsket kanskje ikke hverandre p den mten, men pokker ta s glade vi ble i hverandre og hvor mye vi trives i hverandres selskap 😍
Alder hadde slettes ikke noe si. Det var nok latter og masse prate om.

Slike ledersamlinger i bedrifter er ment som faglig pfyll og sosialisering. Vrt ledertreff hadde vel samme intensjonen, men dersom vi ser bort i fra det faglige pfyllet holdt vi oss helt etter skjema 😂😂

Neste treff er allerede under planlegging men frst og fremst ser vi n fram til Admintreff 2017 siste helgen i juli for hele hurven. Vi har stor tro p at det ogs blir en formidabel suksess 😀

Tusen takk for at dere kom jenter! Og tusen takk for hjelp til ta bilder og for hjelpe til med alt.

I love you big time 💖



8 Kommentarer

















Kebabpizza med enkel kebabdressing

  • 26.06.2017, 19:34

Pizza kan varieres i det uendelige med fyll og div dressinger til ha opp.

Frst m du lage kebabkjttet. Det kan du fint dele opp i porsjoner og fryse ned.
Slik lager jeg kebab : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359992_kebab_hjemmelaget.html

Jeg vet ikke om ferdig kebabkjtt selges i Norge, men det selges iallefall i Sverige. Uansett: Hjemmelaget er utrolig mye bedre og kan ikke sammenlignes.

Pizzabunn (tykk type) :

500 g mllerens pizzamel eller hvetemel etter nske
1 pk trrgjr 
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30 min.
Pensle en langpanne med olje og kan deigen godt utover. Ha p fyllet.

Fyll:
500 g kebabkjtt
1 liten boks mais
1 lk
Ost (merke og mengde etter nske)
Jeg brukte 4 never mozzarella rett p deigen og 4 never Jarlsberg p toppen.

Saus til bunnen :
1 dl rmme eller creme fraiche
1-2 ss oregano

Enkel kebabdressing til ha p etter steking:
1.5 dl rmme
2 ts spisskummen
1 ts lkpulver (eller hvitlkspulver)
2-4  ts oregano etter nske
1 ss ketchup
1 ss majones
La trekke 30 min i kjleskapet.

Stek pizzaen i 25-30 min p 225 grader midt i ovnen. La den st 5-10 minutter fr du skjrer i den.

Velbekomme

 

Hvis du nsker nye oppskrifter direkte p epost, trykk p linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



6 Kommentarer

















Ukesmeny 26

  • 25.06.2017, 15:32

Ny uke og en ny ukesmeny er klar . nsker dere alle en fin uke som kommer
Mandag: Fiskepinner
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476031316_fiskepinner.html



Tirsdag : God Makaroniform
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1478603817_barnas_makaroniform_5.html


Onsdag: Skinnstekt Skreifil 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456334561_skinnstekt_skreifilet.html


 
Torsdag: Bondeomelett i ovn
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1497883453_bondeomelett_i_ovnen.html


Fredag: Svinefil og Tagliatellesnadder 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1484668262_svinefilet__tagliatel.html


Lrdag: Moussaka og serverer med hjemmelaget Foccacia 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html
Foccacia Finner du her http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455629809_foccacia_av_tanja.html



Sndag: Viltgryte 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465145681_viltgryte_til_8_perso.html



Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her : http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
 https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Fromasjkake

  • 20.06.2017, 18:16

Denne kaken er glutenfri, laktosefri, fri for ntter og egg.



 

6 dl laktosefri kremflte
2 kurver jordbr + 1 kurv til pynt
1 kurv blbr
4-5 kiwi til pynt
2 pk sitrongele
2 ts sitronsaft
2 pk jordbrgele
Sitronmelisse til pynt
Rd og gul konditorfarge


Kok opp 5 dl vann x 2 i to sm gryter.
Nr vannet koker tar du grytene av plata og har i gelepulveret.
Visp til det er opplst.Tilsett et par drper konditorfarge for ekstra farge p lagene.
Rens bra og del i skiver.
Visp 3 dl kremflte stivt. (Samme prosedyre for de restrerende 3 dl, men du br vente da laget skal stivne fr du har p det andre laget.)
Ha lunken geleblanding i kremen.
Bland s i jordbr i den med jordbrgele, og blbr i den med sitrongele.
Finn en kakeform. Ha aluminiumsfolie eller plastfolie rundt den og litt opp p kanten, da blandingen er veldig flytende.
Hell frst p jordbrblandinga, la dette stivne fr du heller over sitronblandingen.
La stivne i kjleskap i 2 timer til slutt.
Pynt etter nske. Jeg har brukt 1 kurv jordbr og 4-5 kiwi.

        Tanja



6 Kommentarer

















Bondeomelett i ovnen

  • 19.06.2017, 16:44

Ovnsomeletter er kjærkomne. De passer seg selv og man kan bruke rester og mat som er på vei til å gå ut på dato. Man kan i praksis tilsette det man vil.
Dette brukte jeg idag.

Til 4 personer
6 poteter (amadine)
6 egg
6 ss fløte, melk eller vann
200 g bacon (Eller mer/mindre)
1 løk
6 stilker vårløk
Ost etter mengde og eget ønske
Salt og pepper

Stek baconet og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp opp i mindre biter.
Spar stekefettet.
Smør en ildfast form (20×30) med baconfett. Skjær opp potetene i veldig tynne skiver. Legg de side om side i bunnen og pensle over med baconfett. Ha i de andre potetskivene litt tilfeldig utover første laget og pensle med baconfett. Strø forsiktig over med salt og pepper.Kutt opp løk og spre over.
Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 g nederst i ovnen i først 20 minutter. Mens potetene steker kutt opp vårløk og visp sammen egg med væske. Tilsett 0.5 ts salt og 0.5-1 ts pepper i eggeblandingen.Rasp så osten.
Etter 20 minutter taes formen ut av ovnen. Ha i eggeblandingen og dryss over bacon, vårløk og ost.
Sett formen tilbake i ovnen og stek 25 min til.
Spander gjerne ett persilledryss til slutt.


Jeg serverte med en enkel salat og ristet grovt brød.
Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere 



0 Kommentarer

















Ukesmeny 25

  • 18.06.2017, 15:31

nsker dere alle en fin uke. Og en fin Sankthanskveld

Mandag : God Fiskesuppe
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455215877_mild_kremet_fiskesupp.html



Tirsdag: Gratinert blomklform med bacon  Gode grnnsaker n
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496681444_gratinert_blomklform_med_bacon.html


Onsdag : Fish - Chips Velg hyse eller torskefile.
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456223448_fish__chips_av_tanja.html


Torsdag : Kylling og baconpai 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456322531_kylling_og_bacon_pai_.html


Fredag : Spareribs med coleslaw, maiskolber og ris
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491241288_spareribs_med_coleslaw_maiskolber_og_ris.html



Lrdag :kyllinggryte med orientalske smaker 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1463852067_kyllinggryte_med_orie.html



Sndag :  Kjttkaker med nydelig nykl
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1497202765_kjttkaker_med_fltesausnykl_rrt_tyttebr_og_poteter.html



Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rmme

  • 16.06.2017, 18:44


 

Dette er vel det nrmeste vi kommer "tacomat" her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

 

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g 2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rd paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut


Tomatsalat
2 store tomater
En halv rdlk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min p guacamole finer du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjr du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du nsker kan du bruke feks hvitlk og chili eller annet du liker. Smelt smr i en panne. Vent til smret ligger brunt og stille fr du har i biffkjttet. Du skal svidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.


Bruk en fiskese ta ut kjttet med eller hell det i ett drslag s vsken renner av (du nsker ikke vt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grnnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Fr brukte jeg form men n bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Str over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg s p mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Da blir det seende slik ut


Sett nederst i forvarmet ovn p 200 grader i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rmme. Om du nsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt


Velbekomme :)



6 Kommentarer

















Amerikanske pannekaker

  • 15.06.2017, 20:43

 


Amerikanske pannekaker
15 stk

3 egg
3 dl melk
4 dl mel
50 g smr
3 ss sukker
1 ss bakepulver (ja.. ss)
1 ts salt

Smelt smret. Visp sammen rren og ha i smret. Stek p litt over middels varme. Du fr plass til 3 i stekepannen om gangen.
La rren svelle 10 minutter.

De er klar til snus nr du ser slike store hull.

 


Serveres med sirup, sukker eller br.

Velbekomme 😊

Hvis du nsker nye oppskrifter p epost, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



4 Kommentarer

















Sommersalat med egg og dressing

  • 14.06.2017, 16:56

Det er herlig med lettere mat sommerstid. Det er lettvint,friskt og lett fordøyelig. Serverer man feks noe type brødmat til kan det gjerne serveres som middag syns jeg.

Til 4 personer (servert med urtebrød)

5 økologiske egg
Ett halvt salathode
En neve ruccola
1 rød paprika
En liten boks mais
En halv pose (en neve) sukkererter
3 stilker vårløk

Dressing:
2 dl rømme
1 dl majones
3 ts karri (hindu)
1 ts salt 
2 ts sitron
2  ts sukker eller søtning
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)
Litt fersk gressløk

Hardkok eggene i 8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Fjern skallet og del i båter. Dryss litt salt på båtene om du ønsker.
Kutt opp grønnsakene slik du ønsker.
Rør sammen dressingen.

Her finner du forslag til tilbehør :

Urtebrød: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459407205_urtebrd_av_tanja.html

Rundstykker:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473771328_rundstykker.html

Ciabatta: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455903108_ciabatta_av_tanja.html



0 Kommentarer

















Indrefilet med karamellisert ananas, Pommes Anna og lettvint "bearnaise"

  • 12.06.2017, 18:50

Dette er en deilig biffmiddag med gode smaker. Biff med tilbehr kan heldigvis varieres i det uendelige etter lyst og humr.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smr
Salt
Pepper
Timian (Kan slyfes)

Skrell poteter. Del eller skjr de i ca 2 mm tynne skiver. Jeg foretrekker bruke maskin som p bildet nedenfor.
Legg potetene i en bolle vann. (For dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene p ett rent kjkkenklede. Legg ett nytt rent over s de trker.
Smelt smret. Legg potetskivene p bakepapir og smr p smr p begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste  form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad p nederste rille for bli fornyd med konsistensen.

Karamellisert ananas:
1 skive til hver, her 4 skiver.
2 ss smr
2 ss sukker

Indrefilet medium stekt.

Indrefileten br vre romtemperert fr den stekes. Str salt og pepper p begge sider. (Litt timian er ogs godt) Ha smr i panna og sett p max varme. Nr smret ligger brunt og stille i panna legger du i biffen. Stek til du ser det begynner piple vske opp. Da snur du biffen. Stek likedan p neste side. La biffen hvile under klede i minst 5 minutter.

Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjr du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

Bildeforklaringer:


Scrolle gjerne ned og del oppskriften s du har den til senere.

Velbekomme :)



0 Kommentarer

















Kjttkaker med fltesaus,nykl, rrt tyttebr og poteter

  • 11.06.2017, 19:39

Når jeg tenker tilbake til barndommen så er vel lukten av brun saus noe av det jeg husker aller best og den dag i dag ligger slik mat nært mitt hjerte :)

Kjøttkaker
11-14 stk etter størrelse

4-500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
En halv løk
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ss malt muskat
2 ss griljermel
1-2 ss potetmel
2 ts bakepulver ( for luftighet. Kan utelates)
0.5- 1 dl av fritt valg av vann, Farris (for luftighet, eller fløte (for saftighet)

Finmos løken i stavmikser eller kutt i kjempesmå biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk hendene til å lete sammen kjapt. Med maskin kan du risikere at de blir seige.
Bruk hendene og form til boller. Jeg liker å ha våte hender når jeg former da det er enklere å forme de da uten å ha i for mye potetmel.
Smelt smør i stekepannen. Stek kjøttkakene til de får stekeskorpe.
De skal ikke gjennomstekes men trekke seg ferdig i sausen.

Du kan bruke en helt vanlig brun saus men her valgte jeg en med fløte. Den laget jeg slik.

Lag bruning av:
100 g smør
1.5 dl mel.

Ta gryta til side og tilsett 6 dl vann eller kraft.

La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.
Tilsett 1-2 dl fløte etter ønske, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.

Her finner du video av hvordan du lager bruning. Les også de gode rådene dersom du er nybegynner. Trykk her : 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Sett poteter til koking.

Legg kjøttkakene i sausen så de får trekke/småputre i 10 - 15 minutter.

Damp til slutt nykål i en gryte med vann og en god klikk smør samt litt salt. Jeg samler kun i 3-4 minutter da jeg ønsker den litt crispy. Ønsker du ikke det kan du dampe i 12-13 minutter.

Slik lager jeg rørt tyttebær som jeg fryser ned hver høst. Trykk her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456311183_rrt_kremet_tyttebr_av.html

Det er mange måter å lage kjøttkaker på og jeg har prøvd mange varianter. Jeg går alltid tilbake til denne :)

Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.  



16 Kommentarer

















Ukesmeny 24

  • 11.06.2017, 15:52



0 Kommentarer

















Daim is

  • 10.06.2017, 17:32

Daim is er jo godt og aller best er det å lage den selv :)

Daim is
(Mengde ca 1.5 l)

Eggedosis av :
5 eggeplommer
125 gram sukker

Krem av: 
6 dl fløte 
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1 vaniljestang.
3 ss kakao
200 g daim sjokolade

Hakk opp daim i små biter 
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. 
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Ha så i kakaopulveret.
Bland sammen forsiktig eggedosis og krem med en slikkepott sammen med opphakket daim . Vend godt inn. 
Frys ned i egnet beholder. Du trenger ikke røre i innfrysningsprosessen. 
Må stå i fryser minimum 6 timer før servering. 

Tips : dryss peanøtter over ved servering.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



4 Kommentarer

















Sjokoladekake med 2 ingredienser

  • 09.06.2017, 15:13

Noen ganger er reklamen p Facebook til stor inspirasjon og ikke irritasjon 😉

P fredag s jeg en reklame fra Coop hvor de hadde ftt konditor Leif Inge Brdsen, fra bakebloggen Matmonster, sin oppskrift p denne superenkle sjokoladekaka. Jeg brukte bare litt mer sjokolade.


 

 

3 romtempererte egg

200 g kokesjokolade

Skill eggene og stivpisk hvitene. Plommene kan du piske lett sammen med en gaffel. Sjokoladen brekkes opp og smeltes i vannbad. Med eggene pleier jeg ta et og et egg og slippe hviten i et glass fr jeg putter det i bollen. P den mten kan jeg sjekke at det ikke flger med noe plomme eller skall.



 

Sjokoladen har jeg i en glassbolle som jeg setter i varmt vann i vasken. Pass p at det ikke kommer noe vann i bollen.

 



 

Nr hvitene er stivpisket og sjokoladen smeltet, kan du blande eggeplommene i sjokoladen og blande godt. S tar du 1/3 av hviten og pisker inn i blandingen. Deretter skal resten av hviten vendes inn i sjokoladeblandingen. S heller du alt i en 15 cm form. Jeg hadde bare en ugleform i silikon tilgjengelig n... (Anbefales ikke helt)

 



 

Stekes midt i ovnen p 170 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenl om den er ferdigstekt.

S er det bare drysse melis over hvis du vil og servere. Smaker ekstra godt med litt krem ved siden av 😊

 



 

Her finner du originaloppskriften: https://coop.no/coop-prix/kos/articles/verdens-enkleste-sjokoladekaker/?utm_source=facebook&utm_medium=content 



2 Kommentarer

















Lettvint kremet kyllingsnadder

  • 07.06.2017, 21:15

Kylling er så utrolig anvendelig og derfor elsker jeg å bruke det.
Denne retten smaker utrolig godt og er lett og rask å lage .

Kremet kyllingsnadder
Til familie på 4

Ris: mengde etter ønske. Tilbered etter posen/pakkens anvisning.

600 g kyllingfilet
1 løk
1 rød paprika
1.5 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket estragon
1 ts rød Dragon curry paste

Hakk løken i biter. Stavmikse paprikaen  (dette for fargens skyld)
Skjær kylling i små biter.
Stek kyllingen i olje i stekepannen. Tilsett så fløte, løk, paprika og krydder.
La dette surre 2 minutter.

Server med feks lettkokt brokkoli.

Velbekomme 😊



6 Kommentarer

















Villsvin lrstek

  • 06.06.2017, 21:40

Da fikk vi prvd oss p lret fra villsvinet ogs. Kjttet blir s utrolig saftig og godt.

 



 

1 stk villsvinlr p ca 3 kg med ben.

 

Rub

8-10 trket einebr, knust

1 kvist rosmarin, hakket

2 ts Maldonsalt

0.5 ts pepper

2 pk bacon

Bland alt sammen i en morter og knus godt sammen. Pensle lret med olje, f.eks. rapsolje, og gni ruben godt over hele steika. Dekk steika med bacon, fest det med tannpirkere av tre.

 



 

I panna/formen med steika

1,5 dl rdvin

0.5 dl vann

3 gulrtter, i biter

2 rdlk, delt i bter

1 gul lk, delt i bter

6 fedd hvitlk, knust og grovhakket

Ha alt i formen fr du legger steika opp. La st p 120 g til termometeret viser 65 g. Bruk grillfunksjonen de siste minuttene for f ordentlig stekt bacon. La s steika hvile, pakket inn i alufolie og hndkle, i ca 30 min.

Poteter

Ta s det antall poteter du nsker og kok de halvveis. Hell av vann og legg potetene over i en langpanne, trykk de godt ned. Hell over litt olje og str over salt og pepper. La st p 225 g i ca 10 min.

 



 

Saus

Ta krafta fra formen som steika har ligget i, spe ut med ca 0,5 dl vann. Ta ogs den safta som har kommet i alufolien og hell oppi sausen. Smak til med salt og pepper hvis du fler det trengs, og jevn hvis nskelig.

Da hper jeg det smaker 😊

Jenny

 



 



2 Kommentarer

















Gratinert blomklform med bacon

  • 05.06.2017, 18:50

Når de norske grønnsakene kommer for sesongen er det bare å benytte seg maksimalt! Det er jo bare så godt og vi skal være glade for at vi har tilgang på så flotte råvarer.


Gratinert blomkålform med bacon
Til familie på 4

2 små blomkål
200 g bacon (evt mer etter ønske)
50 g smør
1 dl mel
6 dl melk
0.5-1 ts salt
1 ts malt muskat
0.5 ts pepper
Ost etter eget ønske mht type og mengde. Jeg brukte ca 150 g jarlsbergost.
Persille til pynt

Del blomkålen i buketter. Kok den i lettsaltet vann i 7 min. La den renne av i dørslag.
Saus:
Smelt smøret i en gryte. Rør kjapt inn melet og spe med melk mens du rører det klumpefritt. Ha i salt, pepper og muskat. La sausen putre under omrøring i 5 minutter.
Legg blomkålen i en ildfast form. Hell over sausen. Dryss over ost.
Settes i forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. Sett så på pizzafunksjon eller grill i 3-5 min til du får fine gyldne topper.
Mens formen stekes i ovnen steker du bacon.
Ta ut formen og klipp bacon  over sammen med oppklippet persille. Server straks.


Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere:)

Velbekomme



2 Kommentarer

















Ukesmeny 23

  • 04.06.2017, 17:50



6 Kommentarer

















Havregrynsvafler

  • 04.06.2017, 08:36

Vafler finnes det utallige varianter av. Denne oppskriften kan du trygt servere til frokost for de som er lei av brdmat.

Havregrynsvafler

4 egg
7 dl kefir
2 dl mel
4 dl havregryn
50 g smeltet smr.
2 ts bakepulver
2-3 ss sukker
1 klype salt

Rr godt sammen. La svelle 10 minutter. Pass p ikke ha for mye i jernet for da vil de bli deigete inni. Stek de godt til de er litt brune. 



 

Dette er passe mengde.
Serveres med plegget man selv nsker.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p linken 

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



15 Kommentarer

















Sjokoladebollekake

  • 02.06.2017, 20:30

Sjokoladebollekake er egentlig kokosbollekake men da uten kokos. Det ligger flere av disse ute på nettet bare med små variasjoner.
Slik er min versjon.


Sjokoladebollekake

6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Noen fnugg salt
7 plater gelatin
1 dl vann
100 g lys kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade
3 ss smør

Legg gelatinplatene i vann og la ligge i 5 min. Varm opp 1 dl vann med gelatinplatene mens du rører til de blir oppløst (det skal ikke koke)
Avkjøles.
Sil den gjennom en sil oppi bollen med marengsen mens maskinen går og pisk i 10 min til.

Ha eggehviter, sukker og vaniljesukker i en bolle med noen ørsmå fnugg salt. Pisk på max hastighet i maskinen til den er stiv. (Ca 10 min).
Er den stiv nok blir den slik


Kle en form med plastfolie. Spray på formfett. Ha i marengsen.  Sett i kjøleskap minst 4 timer eller gjerne over natta.

Når den er stivnet ferdig så smelt sjokolade og smør i vannbad (i en bolle over en kjele med varmt vann som ikke koker men på kokepunktet).
La smelte mens du rører med gaffel til en blank masse. Avkjøles.
Ta ut kaken av kjøleskapet. Hvelve den over på ett kakefat og ta bort plasten. Smør sjokoladeblandingen over. Sett kaldt.


Ta ut kaken 10-15 minutter før servering før du skjærer i den så sjokoladen ikke sprekker opp.
(Jeg forhastet meg litt idag).

Spis og nyt!

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



15 Kommentarer

















Villsvin indre- og ytrefilet i baconform

  • 02.06.2017, 20:24

Da har jeg endelig ftt prvd meg p villsvin. S saftig og mrt kjtt er det lenge siden jeg har smakt 😀


 

Jeg hadde 2 indrefileteer og 1 ytrefilet p ca 700 g totalt. De fikk ligge og godgjre seg i ca 3 timer i marinade fr de ble svidd kjapt i panna og lagt p en baconseng i ildfast form. Ovnen ble satt p 200 g og steketermometeret p 65 g. Pakket hele formen inn i alufolie og lot kjttet hvile i 30 min mens fltepoteter var i ovnen.

 

Marinade

1 dl olivenolje

0.5 dl soyasaus

1 ts Sambal Oelek

0.5 ts hvite pepperkorn, knust

1 kvist rosmarin, hakket

3 fedd hvitlk, knust

 

Bland alt godt sammen, bruk 2 brdposer og putt kjttet oppi og hell marinaden over. Masser det godt inn og la det ligge p benken i ca 3 timer. Kle en ildfast form med 2 pakker bacon og pakk inn kjttet etter det er brunet. Tok ca 30 min p 200 g fr kjttet ndde kjernetemp p 65 g.

 


 

Saus

5 dl vann

1 kjttbuljong

1 grnnsaksbuljong

3 dl flte

Krafta som ligger i den ildfaste formen nr kjttet er ferdig stekt. 

Jeg lot vann og buljong st og putre mens kjttet stekte. Tilsatte krafta og flte og lot det putre videre mens fltepotetene var i ovnen. Kan bare bruke krafta og flte da det gir mer enn nok smak 😉

Oppskrift p fltepoteter finner du her:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457441229_fltegratinerte_potete.html 

Server med rotgrnnsaker.

Velbekomme 😊

nsker du varsel nr det kommer nye oppskrifter, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny 😊



0 Kommentarer

















Hvordan f kiwi til stivne inn i gel

  • 02.06.2017, 16:53

Er du en av de som har hrt eller selv opplevd at geleen ikke vil stivne om du har kiwien liggene i den rennende blandingen?
Her i innlegget fr du vite hvordan du kan stivne kiwien i selve geleen :)


Ostekake med kiwi og smashbunn
26 cm form

Bunn:
1 pose smash (200 g)
7 digestive kjeks (100 g)
150 g smr

Knus grovt kjeks og sjokolade i stavmikser eller p annen mte.
Smelt smret. Vend smret inn i blandingen. Smr en kakeform og hell blandingen i. Sett i kjleskap.


Ostemassen
2 pk Philadelphia ost (400 g)
1 boks seterrmme
3 dl kremflte
250 g melis (ca 4 dl)
1 pk sitrongele

Kok opp 2.5 dl vann. Dra gryten til side og rr inn gelepulveret. Rr til det er godt opplst. La det avkjle.
Bland sammen ost og rmme til en jevn masse. Visp krem av kremflte. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen. Vend inn melisen. Ha i den avkjlte sitrongelevsken og vend godt rundt.
Kjenn p kakebunnen i kjleskapet. Har den stivnet heller du oppi ostemassen og brer den forsiktig utover. La ostemassen stivne i 4-6 timer.

Kiwi geleen
1 pk kiwigele
5 -6 kiwi (jeg brukte akkurat 5)

Skrell kiwien p den mten du nsker. Jeg bruker en skarp potetskreller.
Skjr i skiver ca  2-3 mm.

Her kommer trikset:
Ha kiwiskivene i en liten gryte. Ha i vann. Gi dette ett oppkok. La det koke ca 20 sekunder (ikke lenger for da kan de bli delagt). Hell forsiktig kiwiskivene opp i en sil. La de avkjle.
Kok opp 2.5 dl vann i en gryte. Dra gryten til side og ha i pakken med kiwigele. Rr til den er godt opplst.
Nr geleblandingen er avkjlt legger du kiwiskivene i det mnsteret du vil opp ostemassen. Hell over den flytende avkjlte blandingen. Kiwiskivene vil flyte litt opp og flytte bittelitt p seg men dette korrigerer du forsiktig etter at du har satt formen inn i kjleskapet. Br formen s forsiktig s mulig til kjleskapet.


Da er det bare vente 2-3 timer s er den klar til servering. Sett formen p ett kakefat. Fr en smrkniv langs kanten fr du lsner ringen.

Velbekomme. Hper det smaker :)


Scrolle gjerne ned og del innlegget s du har det til senere.



0 Kommentarer

















Lvetannsirup med lime og cayennepepper

  • 01.06.2017, 14:50

I fjor lagde jeg en løvetannsirup med cognac og sitron. Siden den ble så populær fikk jeg lyst å lage en årets versjon med andre smaker.

Løvetannsirup med lime og cayennepepper  (4 dl mengde)

5 dl løvetannhoder
5 dl vann
5 dl sukker
Saften av 1 lime (3 ss)
En fjerdedels ts cayennepepper  (eller mer om ønskelig)

Plukk løvetannhoder. Skyll de godt i ett dørslag. Om du er redd for småkryp kan du i tillegg legge de i en skål vann med ett par ss eddik eller salt så vil evt kryp legge seg på toppen. Skyll igjen i dørslag.
Ha løvetann hodene i en gryte og dekk med vann. Gi det ett oppkok. Skru ned varmen og la det trekke i 45 min. (Ikke putre/koke).
Sett ett dørslag over en annen gryte og hell blandingen oppi. Sett gryten på komfyren og kok på ganske hard varme i 30 minutter. Ha i lime og cayennepepper og kok 5 min til. Hell over i ren sterilisert beholder med lokk.

Konsistensen skal bli omtrent som akasiehonning  (flytende men ikke like tynn som saft). Den vil også bli tykkere over natten i kjøleskapet.

Denne sirupen kan du bruke feks i marinade (den vil passe i alle mine marinader hvor akasiehonning er brukt så du kan erstatte med denne. Du kan også marinere den rett på kjøtt og bruke den på is, vafler, pannekaker osv.

Lag nok og gi bort eksklusive gaver til jul. Den står seg fint kaldt i kjøleskapet. 

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere .

Velbekomme:)



2 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik