Stekt ris med egg og grønnsaker

  • 31.07.2017, 20:07

Stekt ris er en veldig grei middag å bruke opp rester av grønnsaker, egg, kjøtt osv. Man tar hva man har.

Slik ble dagens vegetar utgave
Til fam på 4

3 dl ubehandlet ris
1 brokkoli
1 grønn paprika
1 løk
6 egg
2 ts ingefær
2 ts spisskummin
Salt etter eget ønske.

Kok jasminris etter pakkens anvisning. Ha i litt salt og ca 2 ts gurkemeie i vannet når det koker. Sett til side. Hakk opp grønnsakene. Ha i godt med solsikkeolje i stekepanna. Stek grønnsakene på max varme 1 min ca. Rør sammen egg i en bolle og hell i stekepanna. Rør rundt til eggemassen stivner. Ha i risen. Ha i krydder. Vend massen om flere ganger. Smak til med salt. Vær forsiktig eller dropp salt  hvis du ønsker å bruke soyasaus ved servering.



8 Kommentarer

















Ukesmeny 31

  • 30.07.2017, 16:18

Atter en ny uke . Nå er vi snart i august mnd . Håper alle har hatt en fin og varm Juli 
En blir aldri lei av kylling . Derfor er det så fint å ha litt forskjellig oppskrifter på de . 

Mandag: Hyse m/eggesmør 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1494338898_skinnstekt_hyse_med_olivenoljestekte_poteter_eggesmr_og_surst_raspet_gulrot.html


Tirsdag : Cowboypanne 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1479037198_cowboypanne.html


Onsdag: Karristekt Fiskepudding
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455211917_karristekt_fiskepuddi.html



Torsdag: Kylling og baconsalat 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455149205_kylling_og_baconsalat.html


Fredag: Marinert kylling wok
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455216384_marinert_kyllingwok_m.html


Lørdag: . kylling / Pastasalat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1500735430_kylling_tandoori_pastasalat.html



Søndag: Spareribs med mye snadder til
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491241288_spareribs_med_coleslaw_maiskolber_og_ris.html


 Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
e



Uke 31. 17



4 Kommentarer

















Frozen lemonade

  • 23.07.2017, 17:33

Jeg kan virkelig ikke se for meg noen alkoholfri  drikke som passer bedre i solen. Denne er så god at man gruer seg til det skal bli tomt.


Frozen lemonade 
(9 dl ferdig mengde)

3 sitroner ( totalt 1.5 dl sitronsaft)
1 dl vann
1 dl sukker
30 isbiter

Du bør ha en blender for å lage denne da isen skal bli knust som slushkonsistens.

Press saften ut av sitronene. Pass på å få bort steinene. Ha saften i en liten gryte sammen med vann og sukker. Rør rundt bare til sukkeret går i oppløsning i oppkoket. Avkjøl blandingen.

Ha isbiter i blenderen. Er maskinen litt svak bør du ha i litt og litt. Er det fortsatt vanskelig å få knust de kan du ha i litt av den avkjølte sitronblandingen. (Ca 0.5-1 dl). Har du i for mye vil isbitene bare bli kastet rundt (av erfaring).
Når isen har fått slushkonsistens så ha i sitronblandingen og kjør maskinen noen sekunder så det får blandet seg.
Server umiddelbart!

Nb Denne bør du servere med sugerør og drikke fra bunnen.

Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



7 Kommentarer

















Ukesmeny 30

  • 23.07.2017, 16:16

Da er en ny ukesmeny klar . Ønsker dere alle en fin uke som kommer Og håper dere har samme været som her 
Sol og varme .
Mandag: Skalldyrsuppe 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1490037941_asiatiskinpirert_skalldyrsuppe_med_kokosmelk.html



Tirsdag : Stekt ris med egg 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1472054638_stekt_ris_med_egg_og_.html


Onsdag : Skrei
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456334561_skinnstekt_skreifilet.html



Torsdag: Pai med egg og baconfyll 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1498747725_pai_med_egg_og_baconfyll.html


Fredag: Jambalaia med tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html



Lørdag : lørdags salat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473526690_lrdagssalat.html



Søndag: Spareribs med sursøt råkost med ris 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1492598373_asiatiskinpirerte_spareribs_med_surst_rkost_og_stekt_3lksris.html



 Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk  http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Uke 30 17



0 Kommentarer

















Kylling tandoori pastasalat

  • 22.07.2017, 16:57

Idag er det en varm sommerdag og det er lite fristende å stå foran komfyren. Derfor bestemte jeg meg for å ta mål på kylling tandoori pastasalaten jeg bruker å lage iblant.

Denne er mild så har du ikke barn å ta hensyn til så kan du gjerne øke på krydringen slik at det blir litt mer sting.


Kylling tandoori pastasalat
(Mengde ca 4 liter)

500 g fusili
2-3 kyllingfileter
1 hel liten purre
1 rød paprika
2 små bokser mais (a 190 g) eller ananas om ønskelig
5 stilker vårløk eller en halv rødløk

Dressingen:
3 bokser lett rømme
2 ss paprikapulver
1.5  ss hindu kylling tandoori krydder
0.5 ss løkpulver eller hvitløkspulver
0.5 ts pepper
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts koriander
1 ts salt
(2-3 fedd hvitløk om ønskelig)

Kok pasta etter pakkens anvisning. Ha over i dørslag og skyll godt med kaldt vann. Ha på 2 så nøytral olje så den ikke kleber. Pastaen nå være helt avkjølt før du har den i salaten.

Del opp kyllingen i små biter. Stek den i panna med 1 ss hindu kyllingkrydder tandoori og 1 ss paprikapulver (dette krydderet kommer altså i tillegg til krydderet i dressingen ) . La kyllingen renne av seg i ett dørslag etter steking. Den må avkjøles helt.

Skjær opp grønnsakene.
Bland krydder i rømmen.
Ha pasta, kylling, grønnsaker og krydderrømmen i en stor bolle og blande godt. Spar gjerne litt av grønnsakene til å pynte på toppen.
La den trekke en times tid i kjøleskapet før servering.
Server gjerne med godt brød eller lignende.

Vel bekomme

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



0 Kommentarer

















Bakepulver, natron eller hornsalt?

  • 19.07.2017, 22:10

 



 

Bakepulver (Baking powder) - Hever i 2 trinn. Første gang i romtemperatur når man blander røra/deigen, og andre gang mens man steker kaka. Man bør derfor la røra/deigen stå og svelle litt før man setter i gang med stekingen. Bakepulver inneholder 2 syrer, natriumdifosfat og monokalsiumfosfat, i tillegg til natron og stivelse. Det gjør at man ikke trenger surmelk eller andre sure ingredienser for at det skal virke. Pga at den hever i 2 trinn gir den en luftigere kake enn natron, det skal også gi mykere og seigere kaker.

1 ts bakepulver brukes til 2,5 dl hvetemel (150g).

1 ts bakepulver tilsvarer ¼ ts natron.

Eksempel på bakst: Sukkerbrød, sjokoladekaker, muffins.

 

Natron (Baking soda) - Må ha noe surt for å reagere som f.eks. surmelk, eddik, sitronsaft, kullsyre eller sirup. I motsetning til bakepulver skjer hevingen kun 1 gang med natron. Derfor bør man blande alle de tørre ingrediensene først før man tilsetter væsken så man ikke ødelegger boblene natronen lager i røra/deigen. Med natron trenger ikke røra/deigen å stå og svelle.

¼ ts (2g) natron kan nøytraliseres med ca 2,5 dl surmelk eller 1 ts sitronsaft eller eddik.

Eksempel på bakst: Sveler, lapper, tykke lefser.

 

Hornsalt - Brukes i deiger med mye fett og lite eller ikke noe vann, flate kaker/kjeks som skal stekes ved relativ høy temperatur. Spalter seg til 3 forskjellige gasser når det varmes opp til over 60 grader. Dvs at hornsaltet forsvinner i løse lufta når kakene/kjeksene stekes, men gassene kan løfte med seg litt av deigen på vei opp. Eller den kan etterlate seg mange små hull som gjør kjeksene ekstra sprø og porøse.

Eksempel på bakst: Tørrkjeks, sirupsnipper, pepperkaker, serinakaker.

 

Hvis du ønsker å lese mer om kjemien bak de forskjellige hevemidlene så sjekk ut disse sidene:

http://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=1087336

http://www.dinside.no/bolig/dette-er-forskjellen-pa-hevemidlene/61208060

http://hverdagen.whiteaway.no/vet-du-egentlig-forskjellen-paa-natron-og-bakepulver?utm_source=facebook&utm_medium=artikel&utm_campaign=blog+vet+du+egentlig+forskjellen+p%C3%A5+natron+og+bakepulver

https://www.abcnyheter.no/livet/2015/04/05/221410/heveguiden-du-trenger

 



0 Kommentarer

















Ukesmeny 29

  • 16.07.2017, 17:14

 Da har vi kommet til atter en ny uke i Juli. Håper dere alle har hatt en fin uke og vil få en fin uke videre også 
Med sol og varme 


Mandag: Sei i dag 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456154178_sei_i_hstsaus_avtanja.html



Tirsdag : tomatsuppe
Oppskriften finner du her  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462464705_mild_tomatsuppe.html
Lag gjerne pannekaker til tomatsuppe👌🏻 Spises før eller etter tomatsuppa
Oppskriften finner du her  http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458162893_grove_pannekaker_av_t.html



Onsdag : Breiflabb med fennikel 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1481107332_breiflabb_med_fennike.html


Torsdag; Blomkål med ost/persille og bacon
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455732687_blomkl_med_ost__persi.html


Fredag: Gresk kremet pastasalat 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459846561_gresk_kremet_pastasal.html



Lørdag : Marinerte koteletter 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1466277504_marinerte_koteletter_.html


Søndag: Saftig kyllingfilè med bretagnesaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1491393587_supersaftig_kyllingfilet_med_bretagnesaus.html




Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her : http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..   https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Spareribs med coleslaw

  • 14.07.2017, 13:04

 


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Jeg deler den selv i tint tilstand. Jeg lar den tine 2 døgn i kjøleskapet.

Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.


Etter stykkene er delt opp lager du marinaden.

Marinade:
16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rødvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder.


Pensle bitene på alle sider og legg i ildfast form/former. Dekk formen/formene med plastfolie og sett i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:
Beregne 4,5 timer totalt

Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Rull rundt 3-4 ganger og tett skikkelig.  Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.

I mellomtiden tilbereder du coleslaw. Her er link til min coleslaw.
Trykk her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466683514_coleslaw__klsalat.html

Samtidig kan du forberede maisen som skal legges på grillen når det har gått 4 timer og du skal ta spareribsene ut av folien og grille de på direkte varme.

Slik lager jeg maiskolber på grillen.
Trykk her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466943727_maiskolber_p_grillen.html

Når spareribsene har ligget i 4 timer på på 90 grader er det på tide å grille de. Sett opp grillen til ca 250.
Nå kan du sette på risen ( jasminris) og legge maisen på grillen.
Ta stykkene ut av aliminiumsfolie og grill på alle 4 sidene ca 5 minutter på hver side.
Nå er alt ferdig helt samtidig.

Se så mørt kjøttet er. Det ramlet bokstavelig talt fra hverandre.


Da er det bare å NYTE!

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget.

 



2 Kommentarer

















Hamburgerbrød

  • 13.07.2017, 10:12



 

Hamburgerbrød:

Ha 10 dl mel,

1.5 ts salt,

1 ts sukker, og 2 ss olje i en bolle.

Varm opp 2 dl vann og 1.5 dl melk til 37 grader.

Rør inn en pk gjær.

Hell væska i det tørre og bland godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin.

La heve under klede gjerne på rist over varmt vann i vasken i 40 min.

Finn en passende form og stikk ut fasongen du ønsker.

Etterhev i 60 min. Pensle med egg og strø på sesamstrø. I ovn nederst i ca 12 min på 225 grader.

 

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Coleslaw

  • 12.07.2017, 20:01

Coleslaw er ett ypperlig alternativ som tilbehør til grillmaten. Det er smakfullt og kjapt å lage og holder seg fint i kjøleskap noen dager.

Coleslaw
1/2 nykål (400 g)
1 stor gulrot
1 eple (pink lady)

Dressingen
1 dl majones av valgfri type
1 dl gresk youghurt
1 ss HP saus
1 ts eddik 7%
1 ts sitronsaft
0.5 ts salt
1 ts sukker
0.5 ts pepper

Hakk opp kålen i fine strimler. Skrell eplet og gulrot og rasp det på grov rasp.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Ha dette oppi skålen med det andre og rør godt rundt.
La trekke litt i kjøleskap (20 min eller mer)

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



2 Kommentarer

















Marinade til kjøtt

  • 12.07.2017, 19:59

Denne marinaden passer veldig godt til blant annet spareribs.


16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rødvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder

Bland alt godt sammen og pensle kjøttet godt, eller legg kjøttet og marinaden i en pose. Det kan godt ligge til dagen etterpå i kjøleskapet.



 

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Grove tortillalefser

  • 11.07.2017, 18:56

8 små

2.5 dl hvetemel
2.5 dl sammalt grov
0.5 dl olje
2.5-3 dl vann 38 grader
1 ts salt
En halv pose tørrgjær
En klype sukker
Ha alt i en bolle og elt. La heve 30 min.

Del i 8 emner. Stek på takke eller tørr stekepanne. De er klare til å snues når de bobler. På stekepanne steker du på innstilling 7 av 9.

Bruk de feks til taco,lefseruller eller med vanlig pålegg.

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Kreolsk påleggssalat

  • 10.07.2017, 13:24


Kreolsk påleggssalat:

300 g kyllingfilet
1 appelsin
100 g valnøtter
1/2 rødløk
1 boks crème fraiche
3 ss majones
2 ts hvitløkspulver eller ramsløkpure
2 ts løk pulver
2 ts paprika
1 ts timian
1 ts oregano
1-2 ts Cayenne pepper
1/4 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts pepper

Del rødløk, appelsin og valnøtt i biter. Bland crème fraiche med majones og tilsett krydderet. Stek kyllingen i små biter med ett lite dryss salt og pepper. Avkjøles helt før du har det i en bolle med resten av ingrediensene.
Velbekomme. 

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Ukesmeny 28

  • 09.07.2017, 17:24

Da er vi inne i en ny uke igjen. Og nå er det sommer . Ønsker dere alle en fin uke 
 Mandag : Kremet fiskesuppe
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455215877_mild_kremet_fiskesupp.html



Tirsdag: Orzosalat med kylling og fetaost og hvitløk og persillevinaugraitte
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491325148_orzosalat_med_kylling_og_fetaost_og_hvitlk_og_persillevinaugraitte.html


Onsdag: Stekt kveite med sitronpepper
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455215091_sitronpepret_stekt_kv.html


Torsdag: Biffsalat med pepperrotkrem
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455449097_biffsalat_med_pepperr.html


Fredag: Heartattack pasta med naanbrød ved siden av.

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457370152_heartattack_pasta__lr.html
Brød
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457879612_nanbrd_av_tanja.html


Lørdag: Texmexpizza m/marinert biffkjøtt og nachos
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486215723_texmexpizza_med_marinert_biffkjtt_og_nachos_med_hot_saus_og_hvitlksdressing.html


Søndag : Indrefilet med karamellisert ananas, Pommes Anna og lettvint "bearnaise" 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1497286243_indrefilet_med_karamellisert_ananas_pommes_anna_og_lettvint_bearnaise.html
Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjør du slik:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html


Titt gjerne innom Grilling her ; 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/middag_grilling.html
 Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



0 Kommentarer

















Bernaisepizza

  • 06.07.2017, 18:35



 

Her i huset har ungene fått helt dilla på pizza med bernaise på. Og det er jo veldig enkelt å lage så jeg blir like glad hver gang de ber om det.

 

Deig til 2 pizzaer

Ca 600 g hvetemel

3-4 dl lunkent vann

0.5 ts sukker

2 ts salt

3 ss rapsolje

3 ss pizzakrydder

1 pk gjær

300 g revet ost

400 g kjøttdeig/karbonadedeig

Ha alt det tørre i en bolle, jeg pleier å legge gjær og sukker på ene siden og saltet på andre siden i bollen. Tilsett olje og vann og elt godt, gjerne i 10 min. Legg plastfolie tett over bollen og la heve i ca 45 min. 

Mens deigen hever kan du lage bearnaisesaus. (La sausen bli avkjølt før den smøres på pizzabunnen.)Den lettvinte varianten finner du ved å trykke på denne linken:  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

 



 

Ha bakepapir på stekeplate, hell på litt olje og trykk deigen godt utover. Du kan godt la den etteheve i 20-30 min, men det er ikke nødvendig.

Smør sausen utover bunnen, ha på ost og legg biter av kjøttdeigen på toppen.

 



 

Stekes midt i ovnen på 225 g i ca 15 min. Jeg pleier å bruke varmluft, men man kan også bruke over/undervarme. Da bør man øke gradene til 250 g.

 

Håper det smaker.

 

Hvis du ønsker oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny



0 Kommentarer

















Ukesmeny 27

  • 02.07.2017, 17:26

Da har vi kommet til Juli mnd  Håper dere alle har hatt en fin uke og vil få en fin uke videre også 
Med sol og varme 

Mandag . Fisk Rødspette 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462284317_dobbelpanert_rdspette.html



Tirsdag : Kylling og Makaronisalat
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1465403157_kylling_og_makaronisa.html




Onsdag : Karristekt Fiskepudding
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455211917_karristekt_fiskepuddi.html



Torsdag: Kinesisk stekt ris
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1483722220_kinesisk_stekt_ris_me.html


 Fredag: Cæsarsalat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473788394_csarsalat_med_balsami.html


Lørdag : Luksusnachos
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1485547261_luksusnachos_med_guacamoletomatsalat__og_rmme.html


Søndag: Kyllingsalat med purrekrem
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455974022_kyllingsalat_med_purr.html


 

Titt gjerne innom Grilling 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/middag_grilling.html

 Om dere ønsker å titte innom fiskemiddagene våres så trykk her
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Linser med vaniljekrem

  • 01.07.2017, 18:09



 

Da har jeg nok en gang prøvd meg på noe jeg aldri har gjort før... Fant oppskrift på linser i et vedlegg fra Norsk Ukeblad nr 24, og tenkte at dette må jeg jo bare klare. Det er så mange år siden sist jeg smakte det.

 

Mørdeig

250 g hvetemel

225 g smør i terninger

50 g melis

1 eggeplomme

 

Ha mel og smør i en foodprosessor og kjør det til smøret er godt smuldret med melet. Tilsett eggeplommen og melisen og kna det sammen. La deigen stå noen timer i kjøleskapet så den blir litt lettere å jobbe med.

 



 

Bruk ca 2/3 deler av deigen til bunnene og resten til lokk. Kjevle deigen og stikk ut rundinger som passer godt nedi formene. Den skal gå helt opp på kanten. Pass også på at formen er godt smurt, enten med smør eller olje. Jeg brukte rapsolje, du kan også strø litt mel over formen etter du har smurt den.

Vaniljekrem

1 vaniljestang eller 2 ss vaniljesukker

4 dl melk

6 eggeplomme

0.5 dl sukker

1-2 ss maisenna

Hvis du bruker vaniljestang, snitt den opp og skrap ut frøene. Ha så alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn, og varm forsiktig opp til kokepunkt. Husk å rør hele tiden. Kremen skal ikke koke, bare rett før koking. Rør rundt og hold på til kremen blir tykk nok. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann eller i kjøleskapet.

 



 

Fyll så bunnene med vaniljekrem. Ikke helt fullt, og legg på lokkene. For å få festet de til kantene kan du ha vann på fingeren og fukte de litt. Jeg trykket de bare litt sammen.

Så skal dette stekes. Midt i ovnen på 200 g i ca 15 min.

La de avkjøles helt før du hvelver de ut av formen så de ikke blir ødelagt.

Dryss gjerne litt melis over før servering.

Håper det smaker 😊

 

Hvis du ønsker oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny



9 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©