Pølse og baconpizza

  • 28.08.2016, 17:45

Innimellom når jeg har lyst på pizza og ikke gidder mye oppvask og steking lager jeg denne varianten. Den er veldig enkel og grei og godt likt her hjemme

Pølse og baconpizza

Deig:
500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.

Fyll:
100 g tomatpuré eller crème fraiche
6 skinnfrie pølser
1.5 løk
500 g ost ( eller mindre om man vil)
2 ss oregano
Kutt opp pølser og løk.
Smør en langpanne med olje og ha den ferdig hevede deigen i og kna den ut. Smør på tomatpuré eller crème fraiche.  Dryss over hakkede pølser og løk. Strø over oregano. Legg på ost. Del rå baconskiver i biter og legg oppå osten. Stekes på over og undervarme på 200 g midt i ovnen i 20 min. Sett så på  pizzafunksjon eller grill i 3-5 minutter. Server straks



9 Kommentarer

















Ukesmeny uke 35

  • 28.08.2016, 15:06



3 Kommentarer

















Hestebiff med castello og ostesaus

  • 28.08.2016, 15:04

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.

Råstekte salviepoteter:
Del poteter etter ønsket antall i båter. Ha på olje,salt pepper og salviekrydder.
Stek i litt smør på godt over middels varme i 10-12 min til de er møre.  La de renne av i ett dørslag.

Sopp og løk:
Stek på litt under middels varme til løken er gylden.

Biffen ( ca 1- 1.2 cm tykk)
Ha pepper på biffen. Stek på grill på 350 grader 2×20 sek på hver side. La hvile 5 min.

            Tanja



0 Kommentarer

















Kyllingwok med himmelsk saus

  • 25.08.2016, 17:54

Denne ble jeg utrolig fornøyd med og jeg håper mange har lyst å prøve den.

Kyllingwok
4 pers
3 kyllingfileter
1 rock wok blanding

Kok jasminris eller basmatiris etter pakkens anvisning. Feks 4 dl tørr ris.

Kutt opp kyllingfiletene i biter

Sausen
5 dl eplenektar
1 dl oystersaus
1 dl soyasaus
2 ts sukker
2 ts ingefær
1 ts spisskummin
5 ts maizenna
Bland alt sammen godt i en bolle

Stek kyllingen på høy varme i solsikkeolje. Ta kyllingen ut av panna og over på en tallerken. Ha litt mer olje i panna og stek grønnsakene i 6-7 minutter. Ha kyllingen tilbake i panna. Hell sausen over og la det småkoke i 6-7 minutter.



34 Kommentarer

















Stekt ris med egg og grønnsaker

  • 24.08.2016, 18:03

Stekt ris med egg og grønnsaker

Stekt ris er en veldig grei middag å bruke opp rester av grønnsaker, egg, kjøtt osv. Man tar hva man har.

Slik ble dagens vegetar utgave
Til fam på 4

3 dl ubehandlet ris
1 brokkoli
1 grønn paprika
1 løk
6 egg
2 ts ingefær
2 ts spisskummin
Salt etter eget ønske.

Kok jasminris etter pakkens anvisning. Ha i litt salt og ca 2 ts gurkemeie i vannet når det koker. Sett til side.  Hakk opp grønnsakene. Ha godt med solsikkeolje. Stek grønnsakene på max varme 1 min ca. Rør sammen egg i en bolle og hell i stekepannen. Rør rundt til eggemassen stivner. Ha i risen. Ha i krydder. Vend massen om flere ganger. Smak til med salt. Vær forsiktig eller dropp salt  hvis du ønsker å bruke soyasaus ved servering.



5 Kommentarer

















Krokankake

  • 24.08.2016, 12:34

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.

Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann

Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.

Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.

Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.



22 Kommentarer

















Biff & bacongryte med potetmos

  • 23.08.2016, 18:10

Biff & bacongryte med potetmos

Potetmos:
16 poteter
3 dl fløte
1-2 dl melk
50 g smør
Salt og pepper etter ønske.
Kok potetene møre i 25 min ( kokefaste). Sil av vannet. Stamp potetene med smør. Stamp videre med fløte. Ta en sleiv og rør inn melk så den blir luftig. Smak til med salt og pepper.

Biff og bacongryte
500 g ytrefilet
150 g bacon
3 store sjalottløk
2 kvarter vårløk
3 dl seterrømme
1 dl vann
6 skiver brunost
2 ts dijonsennep
1 ts salt
1.5 ts pepper
Stek baconet i biter. Tilsett sjalottløk. Ha i oppskjært biffkjøtt og vend de kjapt i panna. Ha i vann,rømme, sennep brunost og krydderet. La surre på lav varme i 8-10 minutter.

Tanja



11 Kommentarer

















Ukemeny 34

  • 21.08.2016, 21:42

Mandag : PASTA CARBONARA

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455196575_pasta_carbonara_av_ta.html

 

Tirsdag : Biffsalat med Pepperrotkrem
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455449097_biffsalat_med_pepperr.html
 



Onsdag : Skinnstekt Torsk med rotmos og potet/baconblanding 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462981651_skinnstekt_torsk_med_.html



Torsdag : Lettvint Pølse og Potetform 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455389865_lettvint_plse_og_pote.html



Fredag : Moussaka 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html



Lørdag : Blomkål med ost og persillesaus 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455732687_blomkl_med_ost__persi.html



Søndag : Andebryst med glasserte poteter / selleritorpurè / varm appelsinchutneysaus

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458668745_andebryst_med_glasert.html



 



2 Kommentarer

















Timianstekt biff med urtesmør og råstekte poteter i panne med grillet mais. 

  • 20.08.2016, 09:52


Timianstekt biff med urtesmør og råstekte poteter i panne med grillet mais
( 2 pers)

Urtesmør:
( fryserasjon for flere måltider)
300 g godt smør
2 dl blader av bladpersille
1 dl gressløk
3 dl kruspersille ( uten stilk)
1 dl blader av timian
7 ts sitron
Smak til med maldonsalt
1 ts løkpulver
Bland sammen og la trekke i kjøleskap. 
Resten kan oppbevares i fryser for senere bruk.

Råstekte pannepoteter:
8 små nypoteter
3 ss olje
Smak til med salt
2 ts tørket timian.
Del potetene i båter. 
Legg i dyp tallerken. 
Ha over olje og krydder. 
Vend om. 
La trekke i 20 min. 
Stek i panne på middels varme ( 6 av 9) i smør i 18 minutt. 
Vend de rundt flere ganger. 

Biff:
Velg biffstykker som er 3-4 cm tykke. 
Smelt smør i panne sammen med 3 kvister timian. 
Legg i romtemperert biff når smøret ligger brunt og stille. 
Stek i 45-60 sekund på hver side. 
Kvern over salt og pepper.

                Tanja 



0 Kommentarer

















Hestebiff med castello & kaffesaus, råstekte salviepoteter, stekt løk og sopp.

  • 20.08.2016, 09:51

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.

Råstekte salviepoteter:
Del poteter etter ønsket antall i båter. Ha på olje,salt pepper og salviekrydder.
Stek i litt smør på godt over middels varme i 10-12 min til de er møre.  La de renne av i ett dørslag.

Sopp og løk:
Stek på litt under middels varme til løken er gylden.

Biffen ( ca 1- 1.2 cm tykk)
Ha pepper på biffen. Stek på grill på 350 grader 2×20 sek på hver side. La hvile 5 min.

            Tanja



4 Kommentarer

















Plankebiff for to

  • 20.08.2016, 09:49

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



0 Kommentarer

















Plankebiff for to

  • 20.08.2016, 09:48

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



0 Kommentarer

















Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

  • 19.08.2016, 13:09

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker 

Nok til 4 middager for fam på 4

 

Pulled pork:

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitron

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

 

Bland dette godt sammen.

Gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av 2 dl vann,

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovn.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 -40 min.

Riv den fra hverandre med to gafler.

 

Fløtegratinerte poteter.

Del 15 poteter i skiver.

Kutt opp en løk. 

Dryss lett over med salt og pepper.

Fyll opp med fløte til potetene er dekket.

La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.

Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.

La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.

              Tanja 



0 Kommentarer

















Sjokolademousse uten gelatin

  • 18.08.2016, 23:22

Sjokolademousse:

200 g sjokolade

4 ss melis

0.5 dl ferdigtraktet kaffe

4 eggeplommer 

4 eggehviter

4 dl fløte

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mørk kokesjokolade.

Separer eggene, stivpisk hvitene. 

Bland eggeplommene med melis og kaffe, rør godt sammen. Hell så over i sjokoladen, rør godt sammen. Stivpisk fløten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Pass på å blande godt sammen. 

La den stå i kjøleskapet til den har stivnet.



 

                  Jenny



0 Kommentarer

















"Oreokake"

  • 18.08.2016, 23:09

 



 

 

Her har jeg brukt sjokoladekjeks etter denne oppskriften:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471553188_sjokoladekjeks.html

"Oreokake"

Bunn:

200 g sjokoladekjeks

75 g smeltet smør

Knus kjeksen og bland i smøret. Fordel det utover en rund 24 cm form. Sett inn i kjøleskapet så den setter seg litt.



Ostekrem:

200 g kremost

2 dl melis

2 dl stivpisket fløte

Blandes godt sammen og fordeles over bunnen. Fordel noen knuste sjokoladekjeks over kremen. Sett tilbake i kjøleskapet.



 

Sjokolademousse:

200 g sjokolade

4 ss melis

0.5 dl ferdigtraktet kaffe

4 eggeplommer 

4 eggehviter

4 dl fløte

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mørk kokesjokolade.

Separer eggene, stivpisk hvitene. 

Bland eggeplommene med melis og kaffe, rør godt sammen. Hell så over i sjokoladen, rør godt sammen. Stivpisk fløten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Du kan også tilsette finknuste sjokoladekjeks. Pass på å blande godt sammen. Fordel så over ostekremen. Og sett tilbake i kjøleskapet.



 

Pynt med krem og sjokoladekjeks før servering c",)

                Jenny

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 

 

 



0 Kommentarer

















Sjokoladekjeks

  • 18.08.2016, 22:46



 

 

250 g smør

4.7 dl sukker

Røres hvitt, jeg brukte mikser.

4 små egg tilsettes ett og ett.

1 ss vaniljesukker

4 dl hvetemel

3.5 dl bakekakao

Bland godt sammen og miks inn. 



 

Rull ut 2 pølser, ca 5 cm diameter, i gladpack. Legg de i fryseren i hvertfall 30 min så er det lettere å dele den opp til kjeks. Skjær den så opp i 0.5 cm tykke skiver og legg utover på bakepapir.

Stekes midt i ovnen på 180 g i ca 15 min. De skal være brune ikke sorte, så det er viktig å følge med mot slutten så de ikke blir brent.

 

                   Jenny
 



0 Kommentarer

















Veldig moro med omtale i Dagbladet

  • 18.08.2016, 14:34



0 Kommentarer

















Kylling/pasta penne

  • 16.08.2016, 18:37

For 6-8 personer

500 g penne pasta
3 kyllingfileter
1 løk
1/2 rød paprika
1 stilk vårløk
3 dl fløte
3 dl melk
3 ts maizenna
1 ss Hindu kyllingkrydder tandoori
3 ts paprikapulver
3 ts estragon
1/2 ts pepper
1 ts løkpulver
2 ts sitron
(3-4 fedd hvitløk om ønskelig)

Kok pasta etter pakkens anvisning.
Skjær opp kylling og grønnsaker i biter. Stek kyllingen på sterk varme med 1 ss Hindu kyllingkrydder. Ha i løk og paprika. Hell over fløten og skru ned på halv varme. Rør ut maizenna i lettmelk. Hell over. Ha i resten av krydderet og sitron. La dette småputre 2-3 minutter.
Sil av vannet fra pastaen og ha pastaen opp i stekepannen (om den har høye kanter typ sauterpanne) Hvis ikke serverer du pastaen ved siden av. Velbekomme.



8 Kommentarer

















Niste-brød/ sandwichbrød

  • 16.08.2016, 15:01

Det er fint å kunne fryse ned niste-brød som man kan ta opp og lage en ekstra god nistepakke av. Det ser litt mer fristende ut enn vanlige brødskiver.

Niste-brød (24stk)

1 kg hvetemel
450 gram grovt sammalt
350 gram fint sammalt
1-3 ts salt etter ønske
1 pk tørrgjær
1 dl olje
11 dl vann
Pynt: solsikkefrø, sesamfrø, linfrø
(Ikke mel til utbaking)

Ha det tørre i en bakebolle. Ha i olje og fingertemperert vann (38 grader). Kjør deigen smidig og glatt med kjøkkenmaskin. La heve under klede i 45 min. Kjevle ut 2 leiver på ca 40×25 cm.  Del hver leiv først på langs og så i 6 på hver leiv slik at du får 24 emner. La etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og ha på strø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13 minutter.
Velbekomme.   



20 Kommentarer

















Grønnsaksomelett

  • 15.08.2016, 14:20

Til 2-3 personer
6 egg
6 ss vann eller melk
0.5-1 ts salt
0.5-1 ts pepper
En halv løk
En halv rød paprika
En halv grønn paprika
To stenger vårløk
Purre eller vårløk om ønskelig
Ost om ønskelig.
Visp sammen egg, væske og krydder. Smelt litt smør i stekepanna. Sett temperaturen ned på 2 (av 9) eller 1 (av 6). Skjær opp grønnsakene og dryss over. Ost om ønskelig. Strø på 2-3 ss oregano.  Stek under lokk i 20-25 min til den har stivnet. Brett ene halvdelen over den andre halvdelen. Del opp i serveringsbiter. 



0 Kommentarer

















Kraft elg

  • 15.08.2016, 13:47

Fyller en 30 liters gryte med elgbein og vann. Tilsetter sellerirot og gulrot i skiver.
Har oppi noen hele sjarlottløk.
Tilsetter litt friske urter med basilikum rosmarin og timian.
Koker i 75 timer til konsistensen blir vaniljesausaktig .
Varierer med å ha lokket på og av.
Lavere varme når den ikke har tilsyn.
Avkjøler. Siler den og har i isterningposer. Bruker 1-2 terninger senere i saus.
Ønsker du helt nøytral kraft så dropper du urter
Nb Venter du lenger med å fryse den enn 24 timer blir den sur.



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 33

  • 14.08.2016, 17:06



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 32

  • 07.08.2016, 14:24



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©