Chili cheese boller

  • 30.09.2016, 19:34


Chili cheese boller

Jarsberg (eller annen ost)
4 chili etter ønske
Mel
Egg
Panko/brødsmuler/kavring

Del ost i biter. Lag hull med feks kjernehusfjerner. Dytt inn finhakket chili. Vend bitene i egg,så mel, egg igjen og så panko. Friteres i 2-3 min på 180 grader
La renne av på kjøkkenpapir



4 Kommentarer

















Sjokolade og sitronmousse kake med mandel og sjokoladebunn

  • 30.09.2016, 16:55

Når man har lyst på mousse kake men ikke vet hvilken mousse, ja da lager man en alt i en kake.

Mandel og sjokoladebunn:
300 g mandler
300 g melis
5 eggehviter
1 plate mørk kokesjokolade

Kvern mandlene eller bruk foodprosessor. Ha i melisen. Smelt sjokolade i vannbad. Stivpisk eggehvitene. Avkjøl sjokoladen og ha den i skålen med resten. Vend inn eggehvitene. Ha blandingen i en rund 26 form. Stekes på 180 grader nederst i 30 min. Avkjøl. Behold ringen på.

Sjokolademousse:
(Du kan doble om du ønsker)
1.5 dl kremfløte
1 dl sukker
2 eggehviter
1-2 ss bake kakao
Pisk fløte og sukker til krem. Pisk så inn kakao. Stivpisk eggehvitene og vend inn med slikkepott. Bre den over den avkjølte kaken. Sett i kjøleskap.

Sitronmousse:
3 dl kremfløte
1.5 dl sukker
Saften av en stor sitron
2 eggehviter
Bruk samme fremgangsmåte som over. Bre over sjokolademousseen.

Pynt: Rasp det gule på sitronskallet over ( unngå det hvite som er bittert)
Smelt en halv plate kokesjokolade. Ta en teskei og hell i div striper på ett bakepapir. La stivne litt i kjøleskap og dra forsiktig av. Jeg pyntet med sitronmelisse fra hagen samt sitron båter
Kaken kan serveres nesten umiddelbart.

Tips: Alle eggeplommene som ble til overs laget jeg pasta carbonara av. Du finner oppskrift her i bloggen. 



0 Kommentarer

















Tacokrydder

  • 30.09.2016, 10:28

Det er bedre å lage sitt eget tacokrydder så slipper man unødvendige tilsetningsstoffer

Tacokrydder
4 ts paprikapulver
2  ts spisskummin
4 ts oregano
I  ts cayenne
4 klyper flaksalt
3 ts hvitløkspulver eller løkpulver
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker



2 Kommentarer

















Pizzastjerne med kylling og bacon

  • 29.09.2016, 19:16

Jeg så en video på nett som inspirerte meg. Dette så jo lett ut tenkte jeg. Det var ikke sååå lett.
Første resultatet ble slik

Det viste seg at hverken grader eller tid stemte, det ble kjevlet ut på benken noe som for meg ikke fungerte i det hele tatt. Det var så og si umulig å få den over på stekebrett. Derfor bestemte jeg meg for å prøve igjen men på min egen måte. Den er ikke perfekt men langt bedre iallefall. Og øvelse vil vel til slutt gi mester. Derfor legger jeg også med endel bilder underveis.

Oppskrift på pizzadeigen:
300 g hvetemel
70 g smør
2 dl melk
1 pakke tørrgjær
0.5 ts salt.
Ha det tørre i bakebollen. Smelt smøret. Ha i melken. Når det er ca 38 g så ha det i sammen med det tørre.  Visp eller kna til smidig deig. La heve 30 minutter. Legg bakepapir på en stekeplate. Strø litt mel på. Kjevle ut en runding og la den stå og etterleve 15-20 minutter.

Pizzasaus:
I boks Apertina pesto og ruccola
2 ss crème fraiche.
Røres sammen.

Fyll:
Jeg forsto etter den første pizzaen at her kreves det mye fyll for at den skal bli høy.
Jeg brukte:
800 g kyllingfilet
200 g bacon
1 rødløk
Stek bacon og la renne av på kjøkkenpapir. Stek kylling i litt tykke strimler med salt, pepper og 2-3 ss oregano. La kyllingen renne av i ett dørslag.

Legg pizzasausen rundt pizzaen ca 4-5 cm fra kanten i ca 3 cm bredt lag. Ha på kylling.

Bygg oppover i høyden og legg på bacon øverst.

Legg så på ost på denne måten. Dra deigen fra kanten mot toppen. Ta en spiss fra midten og dra den over kanten og press lett sammen. Gjør dette på alle spissene.

Pensle så med egg. Sett inn i forvarmet ovn på 200 grader  i midten på pizzafunksjon. Stek i 10-12 minutter.

Det var denne osten jeg brukte til pizzasausen.

Jeg er tålelig fornøyd med resultatet gang nr 2.

Dressingen:
6 ss crème fraiche
4 ts majones
1 ts chilipulver (mer om du vil)
3-4 fedd hvitløk eller 3 ts løkpulver om du har hvitløksallergi



2 Kommentarer

















Pizzabaguetter

  • 27.09.2016, 19:26

Oppskrift på baguetter finner du her :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455816897_baguetter_av_tanja.html

Beregn 1/2- 1 baguett pr pers alt etter hvor mye dere spiser. Her kan man fint fryse restene eller bruke som skolelunsj i morgen. Ikke sunneste skolelunsjen men det må da gå bra iblant.

Pizzabaguetter
4 baguetter
4-500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1/2 løk
1.5 ss oregano
1 ss paprika krydder
0.5 ss løkpulver eller hvitløkspulver.
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss tomatpuré
1 dl vann
Ost etter ønske

Stek kjøttdeig og løk og ha i krydderet.  Når det er stekt har du i tomatpuré og vann.  La surre 2-3 ?minutter. Del baguetter i to. Strø litt ost på underdelen. Fordel kjøtt fyllet på underdelene. Ha på mer revet ost og legg lokket på. Om ønskelig har du ett dryss der også. Stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.
Tips: kjempegodt med hvitløksdressing til.



2 Kommentarer

















Ostestenger

  • 27.09.2016, 13:16

Dette er perfekt på tapasbordet. Det er kjapt å lage og man kan nesten ikke mislykkes. Det er også godt til salat, ovnsretter eller bare som snacks.

40 ostestenger
100 g smør
100 g mel
150 gram revet cheddar (gul/oransje)
2 egg
2 ts karri
0.5 ts salt
Valmuefrø

Ha mel, salt og karri i en bolle. Tilsett smør i terninger og smuldre det i deigen. Tilsett 2/3 av osten (100 gram) og 1 egg.Bland sammen til en smidig deig. Ha den i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskap.
Forvarm stekeovn til 200 g. Smør to stekeplate med smør. Del deigen i 3-4 deler og rull ut stenger på ca 0.5 cm  på ett bord med litt mel. La hver bit bli ca 7 cm. Fordel de på platene. Pensle med egg nr 2 og strø over resten av osten og til slutt valmuefrø. Stekes midt i i ca 12-15 min.( jeg stekte i 15).
Avkjøles på rist.



6 Kommentarer

















Uke 39

  • 26.09.2016, 08:35



0 Kommentarer

















Pølse og purregrateng

  • 23.09.2016, 20:58

Grateng i alle former og varianter er populært i de fleste hjem, ikke minst hos barn. Når jeg lager gratenger lager jeg alltid nok til mer enn en middag enten som i to dager på rad eller flere ment til nedfrysing.

Denne gratengen er ment til å vare i 2 dager for en familie på fire.

100 g smør
2.5 dl hvetemel
1.5 liter melk
4 egg
3 ts muskat
2 ts salt
0.5 ts pepper
Panko, kavring, brødstrøssel eller griljermel

4 skinnfrie kjøttpølser
3 dl makaroni ( for koking)
1/2 purre

Smelt smøret. Vend melet raskt inn og ha umiddelbart i melk litt om gangen. La dette koke opp mens du rører. Ha i krydderet. La det putre på middels varme i 5 min. Sett gryta i kaldt vann i vasken for rask nedkjøling. Når den er lunken visper du inn eggene. Hvis du vil ha gratengen enda mer luftig så skill hvitene fra plommene og stivpisk hviten og vend inn til slutt.

Kutt opp pølser og purre. Om du ønsker kan du tilsette rett i sausen men jeg liker å steke lett i litt smør først.
Kok makaroni etter pakkens anvisning. 
Ha alt over i gryta med sausen og vend godt rundt. Hell så alt i en ildfast form. Sett i midten av forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.
Anbefalt tilbehør er revne gulrøtter, poteter og gressløksmør.



2 Kommentarer

















Pytt i panne med pølser

  • 22.09.2016, 09:44

Pytt i panne er perfekt å lage når man har rester og man kan variere etter hva man har og hva man liker. Ett stort pluss er jo også at det er mat de fleste aksepterer, liker og mestrer å lage. Pytt i panne var noe av det første jeg lærte meg å lage meg da jeg flyttet på hybel.

Pytt i panne med pølser
Til fam på 4
8  poteter
6 skinnfrie pølser
150 g smårwttbacon
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/2 oransje paprika.
10 cm purre
1 ss grillkrydder
1 ss paprikapulver
1 ts løkpulver (evt 1/2 løk)
2 ts pepper.
Skrell potetene. Del potetene først på langs og så på tvers og del i små terninger. Skjær opp pølser likedan og kutt opp grønnsakene.
Ha både smør og olje i stekepanna. Oljen gjør potetene cruncy og smøret setter god smak. Stek først potetene med krydderet på litt over middels varme i 6-7 minutter. Vend de om iblant. Ha så i bacon og stek i 2-3 min. Ha deretter i pølsene og grønnsakene. Skru ned til middels varme og stek til pølsene er gylne.
Velbekomme



2 Kommentarer

















Sukker og kanelbriks

  • 21.09.2016, 13:21

Sukker og kanelbriks
(40-45 stk)

300 g smør eller margarin
7 dl melk
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
23 dl hv.mel
1 pk tørrgjær
Fyll :
Smør, sukker og kanel etter ønske.

Ha det tørre i kjøkkkenmaskin.
Smelt smør. Ha melken i det smeltede smøret. Du trenger ikke mel til utbaking som de fleste av mine deiger.  Ta av plata og rør rundt.
Ha det oppi med resten.
Kjør maskin til deigen slipper.
Hev 30 min. Del deigen i to for letthets skyld.
Kjevle ut og smør på fyllet . (Se bilder)

Etterhev 40 min.
Pensle med egg og pynte med perlesukker
Sett i ovnen på 200 grader i midten i 12 min.
Avkjøl på rist. Kjempefine å fryse.

Ha på smør over hele

Ha på rikelig med kanel og sukker

Brett fra venstre inn mot midten. Brett så høyre kant over.

Kjevle over så den lukkes og rettes.

Del opp i passende biter

Husk å pensle med egg og ha på perlesukker når de er ferdig Etterhev et



0 Kommentarer

















Pannekaker med meksikansk fyll

  • 20.09.2016, 18:05

Dette kan du lage når du ønsker mer mat i pannekakene eller når du ønsker en variant av tacoen.

10 tykke pannekaker
4 egg
1 ts salt
1 liter melk
1 liter mel
3 ss smeltet smør
Visp sammen og la ese i 10 min før steking.

Mildt taco krydder  (barnevennlig).
Jeg setter en * hvor man kan doble mengde om man er kun voksne eller ønsker det sterkere

3 ts paprikapulver
1 ts spisskummin *
2 ts oregano *
0.5 ts cayenne *
4 klyper flaksalt
2 ts hvitløkspulver eller løkpulver *
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker
Rør sammen.

Fyll til pannekaker

1 pk kjøttdeig
taco krydderet
1 boks bønner
1 løk
1 gul paprika
1 rød paprika
1 boks mais
1 boks brune bønner
(I prinsippet bruker du det du ønsker selv)
Ost etter ønske/mengde
Stek pannekakene og legg de på benken.
Stek kjøttdeig sammen med krydderet og grønnsakene. Legg fyll på nederste fjerdedel til høyre. Legg på ost. Brett ned ovenfra og så fra venstreside. Stek i forvarmet ovn i langpanne i 10 min.
Server gjerne med salsa, guaccomole eller en annen type hot saus og rømme. Litt nachos er godt å servere ved siden av.



2 Kommentarer

















Varm choritzosandwich

  • 20.09.2016, 12:36

En varm sandwich kan være godt til feks lunsj eller en kjapp middag på høstdager.

Jeg bruker disse sandwichbrødene http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471352515_nistebrd_sandwichbrd.html

6 skiver ost
4 skiver choritzo
1 sjalottløk
1 tomat
Dijonsennep og smør
Del sandwichen i to. Ha på først smør og så dijonsennep. Legg på 4 skiver ost, så choritzo, tomat og sjalottløk. Ha på krydder om ønskelig. Legg på to siste skivene med ost og legg lokket på. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter. 



4 Kommentarer

















Uke 38

  • 18.09.2016, 23:08



6 Kommentarer

















Cæsarsalat med balsamicokrutonger og dressing

  • 13.09.2016, 19:39

INNLEGGET INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Cæsarsalat er en yndet salat over hele verden både til hjemmebruk og på restauranter.  Slik er min Cæsar salat med tilbehør

Cæsarsalat
(2 -4 personer lunsj/middag)

Salaten
2 kyllingfileter
150 gram bacon
2 never romanosalat
2 never lollo salat
1 halv boks søte små tomater
1/2 rødløk
5 ss Parmigiano Reggiano

Krydre fileene med salt og pepper. Stek i litt smør på høy varme ca 10-15 sekunder. Sett i forvarmet ovn på 200 grader og stek i 20 min. La hvile.
Stek bacon i panna. La baconet renne av på kjøkkenpapir.

Dander salat, rødløk og tomat på ett stort serveringsfat. La det bli igjen plass til en skål i midten. Skjær avkjølt kylling i tynne skiver og legg rundt fatet. Klipp opp bacon og strø over. Dryss til slutt osten over.

Balsamicokrutonger
Rist 2 brødskiver i brødrister. (Loff eller grovt). Ha 2 ss smør i panna og la det smelte. Ha i 4 ss Terra Creta balsamicoeddik i panna. Legg brødskivene i og vend de flere ganger. Når pannen er tørr skru ned varmen og vend de ett par minutter til. Legg på kjøkkenpapir og la de ligge en stund. Skjær opp i terninger og strø litt flaksalt over.

Dressingen:
Lag majones ( se under videoer) eller bruk pose.
Du trenger:
6 rause ss majones
4 ts worchestersaus
3 ts sitron
1 ts løkpulver eller hvitløkspulver/elr fedd
1 ts dijonsennep
2 klyper sukker
Rør sammen og la trekke.  Ved servering strør du over balsamicokrutonger og har på dressing etter eget ønske.

Balsamicoeddiken får man kjøpt på Oliventreet. Som leser får du 10% rabatt på alle deres produkter :) Bruk koden mfb10 for å benytte deg av tilbudet.

https://www.oliventreet.no/ 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Rundstykker

  • 13.09.2016, 14:55

20 stk store

2 kg hvetemel mel
400 gram smør eller margarin
12 dl vann eller lettmelk
1 ts sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
Frø til pynt (valmuefrø)

Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smør. Hell melken i smøret. La den bli fingervarm. Hell i bakebollen og la den gå noen min til deigen slipper kanten. Heves i 45 min. Trill ut (uten mel) Etterhev 30 min.Pensle med egg. Ha på frø. Stek midt i ovn på 225 grader i 12 min. Velbekomme.



23 Kommentarer

















Ukesmeny 37

  • 11.09.2016, 17:18



4 Kommentarer

















Meksikansk dip

  • 11.09.2016, 14:22

Denne meksikanske dippen passer godt til nachos, salt potetgull og potetgull med paprika samt alle typer meksikansk potetgull. Den passer også godt til grønnsaker

Meksikansk dip
1 boks lettrømme
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummin
2 ts oregano
0.5 ts cayenne
4 klyper flaksalt
2 ts hvitløkspulver eller løkpulver
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker

Rør sammen. La trekke i 20 min.



4 Kommentarer

















Lørdagssalat

  • 10.09.2016, 18:58

Avogtil kan en salat være like godt som lørsagskos som noe annet så lenge man har gode ingredienser, ristet brød og hvitløksdressing

Lørdagssalat
100 g Prosciutto di Parma
1 dl Parmesan Reggiano
1/2 pose romanosalat
1/2 pose lollo salat
1/2 gul paprika
1/2 rødløk 
1/4 agurk
1/2 boks søte snackstomater
Ett par kverndrag himalaiasalt

Stek parmaskinken raskt på høy varme i panna til den krøller seg. Snu og stek litt til. Legg på kjøkkenpapir og la renne av.
Ha salatene i en bolle. Skjær agurk i tykke stenger ca 5 cm lange. Skjær rødløk og paprika i rundinger.
Rasp opp parmesan og dryss over.

Hvitløksdressing
1 pose majones
1/2 boks rømme
4-6 fedd hvitløk
Noen dråper sitron
En klype sukker.
Finhakk hvitløk og bland i med resten.

Jeg brukte denne skinken og parmesanen



4 Kommentarer

















Parmigiano Reggiano & Prosciuotto di Parma poteter

  • 08.09.2016, 16:15

Jeg elsker å bruke kvalitetsprodukter.  Prosciuotto di parma er ekte parma skinke.  Er man i tvil om det er ekte parmaskinke kan man se etter kronen.

Parmaskinke blir produsert og modnet i området rundt Parma. Den har 12-36 måneders modningstid og grisene som brukes fores kun ved mysen av parmesanost og kornprodukter. Den har heller ikke tilsetningsstoffer og har ett høyt protein innhold.

Det finnes mange etterligninger av parmesan, men det finnes kun en ost som kan kalles ekte parmesan og det er Parmigiano Reggiano. Det er en hard, kornet, italiensk ost som er produsert i Parma området. Italienske familier spiser omtrent 1 kg i uken. 

Det er bare fantasien som bestemmer hva man kan bruke den til.

Jeg liker feks å lage Prosciuotto di parma & parmigiano Reggiano poteter å ha på koldtbordet eller tapasbordet. 

De lager jeg slik
10 asterix eller amadine poteter
1  pakke  Prosciuotto di parma
En halv Parmigiano Reggiano

Skrell potetene. Kok de 11 minutter. Legg de på ett skjærebrett og avkjøl litt. Del i skiver. Legg bakepapir på en plate. Del opp skinken i strimler og riv parmesanen på den fine delen av rivjernet.  Strø parmesan på skinke på potetskivene. Sett i forvarmet ovn på 200 grader og stek i midten i 12-13 minutter. De er like god kalde, lune og varme og de forsvinner veldig fort når sultne gjester forsyner seg.

Man kan også servere de til hverdags til feks kokt torsk og rømme.

Tanja



6 Kommentarer

















Gammeldags ertesuppe

  • 07.09.2016, 17:32

Personlig syns jeg det er lite som kan måle seg med god gammeldags husmannskost. God gammeldags ertesuppe er en klassiker og kan varieres både på den gammeldagse måten og på en mer moderne måte.

Slik laget jeg ertesuppe denne deilige høstdagen.

God gammeldags ertesuppe
1 lettsaltet svineknoke
1 pakke gule erter
2 dl byggryn
4 store poteter
4 gulrøtter
Salt og pepper
Frisk timian til pynt.
Legg erter og byggryn i vann kvelden før du skal lage suppa.
Kok lettsaltet svineknoke i  3 timer.
Hvis du velger å bruke ikke lettsaltet men saltet må den vannes ut 2-3 timer og helle ut vannet.  Dette kan du gjøre enten samme dag eller dagen før.
Når ertene og byggryn har ligget i vann natta over så sil av vannet og ha dette i gryte med krafta av svineknoke. La dette småkoke. Etterfylle med vann om nødvendig.
Skrell og skjær opp gulrot og poteter i biter. Når du har kokt suppen i 2 timer kan du ha i poteter og gulrot. La det koke videre i 20 minutter. Smak til med pepper og evt salt.Del opp knokekjøtt og legg på ett serveringsfat.  Server med frisk timian på toppen.

Tips : Du kan bruke rotgrønnsaker du liker samt løk, laurbærblader og andre krydder.
Moderne variant: ta bort byggryn og evt poteter og gulrot om du vil og tilsett noen dråper hvit trøffelolje og sprøstekt serranoskinke eller strandaskinke. Lek i vei :)



6 Kommentarer

















Potetball

  • 06.09.2016, 17:40

Potetball er kjent og kjær tradisjonsmat for mange deler av landet. Den blir laget litt forskjellig fra sted til sted og navnet kan også variere. Noen sier komle og kompe feks. Min måte er måten jeg er kjent med fra Sunnmøre,nærmere bestemt Stranda kommune.

Potetball

Det er vanskelig å gi oppskrift på det pga det varierer på vannmengde i poteter og hvor mye skrell det er.
Men idag brukte jeg følgende
2 kg rå asterix poteter
1 kg kokte poteter
(Veid før skrelling)
7 dl byggmel
12 ss hv.mel
1 1/2 ss salt
Fleskebit/dott

Skrell potetene. Kok 1/3 av potetene i 25 min. Riv de rå potetene med rivgjern eller bruk kjøkkenmaskin som har slikt utstyr. Jeg kjører massen av kokte og revne poteter med en stavmikser. Ha i byggmel, hvetemel og salt.
Form de med våte hender og putt inni en  bit med stekt sideflesk eller en mørbit. Trekk  de i en times tid i kraft av svineknoke. ( den koker jeg i forkant i 3 timer) De er ferdig når de flyter opp.

Servert med stekt flesk,vossakorv, kålrabistappe og svineknoke. Mange bruker kokte poteter til men det gjør ikke jeg .

Elsker potetball, men i morgen kmr det beste som er stekt potetball..mmhmm.. Nb lager stor posjon og da fryser jeg også ned.
                      Tanja



4 Kommentarer

















Ostebriks

  • 05.09.2016, 08:10



 

250 gr hvetemel

300 gr sammalt rugmel finmalt

450 gr sammalt hvetemel finmalt 

1 pose gjær

2 ts sukker

2 ts salt

200 gr smør

3 dl h-melk

3 dl ekstra lett

 Smelt smør og tilsett melka så det blir ca 37 gr.

Bland alt det tørre og hell melkeblandingen i og elt godt. Minst 5 min.

La heve i 1 time. Del så deigen inn i 3 deler som du kjeller til rektangler. Smør smør på 2/3 av rektangelet, brett delen uten smør halveis over på smørdelen. Brett så siste del med smør over der igjen. 

La stå og etterheve hvis tålmodigheten er tilstede.

Pensles med egg og strø ost over, jeg har brukt Mozarella.

Stekes på varmluft 200 g, midt i ovnen i ca 12 min.

 



 

Håper de smaker c",)

                   Jenny



0 Kommentarer

















Uke 36

  • 04.09.2016, 16:35



2 Kommentarer

















Blåbærmilkshake med sitron

  • 04.09.2016, 15:08

Nå er det sesong for blåbær og hva er vel bedre enn å nyte av hva naturen gir. På en varm høstdag smakte det deilig med en sånn i solen

Milkshake ( 4-5 glass)
1.5 l vaniljeis
5 dl blåbær
3-4 dl melk etter hvor tykk du ønsker
2 ss sitron

La isen smelte litt så den får en myk konsistens. Ha den i blender med melk sitron og blåbær. Kjør til den blir en flytende masse. Sjekk konsistensen og se om du ønsker mer melk i.
Server straks😊



4 Kommentarer

















Red chicken curry

  • 03.09.2016, 21:25

Håper du har lyst å prøve min indian red curry for den ble kjempegod.

Indian red kylling curry ( til 5-6 personer)
4 kyllingfileter
2 løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
5 dl crème fraiche 
2 ss tomatpure
1.5 ss red curry
2 ss paprikapulver
1 ss spisskummin
2 ts garam masala
2 ts salt
3 ts sukker
0.5 ss ingefær krydder
0.5 ts kardemomme
0.5 ts chilipulver

Kok ris etter pakkens anvisning
Skjær opp kylling i biter. Hakk opp løken. Del paprikaen i remser.
Stek kyllingen på høy varme i smør med red curry og paprikapulver.
Ha så i løken og la det surre ett par min mens du rører om. Skru ned på litt under middels varme. Ha i creme fraiche, tomatpuré, resten av krydderet og sukker. Legg så i paprikaen. La det putre på lav varme i 3-4 minutter.

Anbefaler nanbrød til: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457879612_nanbrd_av_tanja.html

Nb denne er sannsynligvis for sterk for de minste.



4 Kommentarer

















Rask pølsegrateng. (Kan gjøres glutenfri)

  • 02.09.2016, 17:25

Billig god og barnevennlig grateng på en vanlig hverdag

Rask pølsegrateng

9 dl lettmelk
3 ss maizenna
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ss malt muskat

4 skinnfrie pølser
En halv løk
2 stilker vårløk
3 dl tørr makaroni (glutenfri ved behov)
2 egg

Kok makaroni etter pakkens anvisning.
Varm opp melk og krydder til kokepunktet. Ta gryten til side og rør i maizenna.
Kutt opp pølser, løk og vårløk.
Skrell poteter om du ønsker det til.
Når melkeblandingen er lunken så visp inn 2 egg.
Ha makaroni, pølser, løk og vårløk i en ildfast form. Hell over melkeblandingen og strø på (glutenfri) brødrasp. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 min. 
Server gjerne med revet gulrot eller kokt brokkoli samt smeltet smør.



0 Kommentarer

















Indian dip

  • 02.09.2016, 12:23

Dip lager man mye bedre selv hjemme etter min mening. Denne syns jeg passer godt til grønnsaker, salt potetgull og potetgull med paprika.

Indian dip
1 boks lettrømme
1 ts 7 % eddik
3 ts red curry
1 ts Cayenne
1 ts sukker
0.5 ts salt
1 ts hvitløkspulver  eller løkpulver
1 ts paprikapulver

Rør sammen. La trekke i 30 min



7 Kommentarer

















Duchessepoteter i form

  • 01.09.2016, 19:22

Nydelig tilbehør til mang slags middager feks biff eller svin. Det er mest vanlig å bruke på plankebiff (som det ligger egen oppskrift på her i bloggen)

Duchessepoteter:
Kok 16 mlm.store poteter i ca 25 min.
Mos dem med
150 gram smør.
3 dl fløte.
1 dl melk
Smak til med salt og pepper.
Visp inn to eggeplommer.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min. Sett så på grill og la den stå 2-3 minutter til.

Tips 1: om du ønsker kan du ha i feks parmesan, hvitløk eller løk
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos i formen eller bare ha de oppi med en sleiv slik jeg har gjort her.

Tips 2: du kan bruke potetmosrester fra dagen før om du vil.



6 Kommentarer

















Hevefrie ostehorn

  • 01.09.2016, 14:05


 

Tiden er innimellom for kort til å bruke den på å heve bakst på ordinær måte. Idag har jeg slumpet sammen denne oppskriften som jeg gjerne vil dele med dere

Hevefrie ostehorn  (16 stk)

1.2 kg pizzamel (Tipo 0 mel)
6 dl kefir ( kan erstattes med 6 dl lettrømme om man ønsker)
150 g smør eller margarin
1 dl vann
1 pk gjær
2 ts natron
2 ts salt
1 ss sukker
Ost etter ønske

Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret. Ha i kefir og vann og rør rundt til det er ca 38 grader. Ha dette i bakebollen. Elt deigen godt. Ta deigen ut på benken ( ikke bruk ekstra  mel til dette). Del i to. Kjevle i rundinger. Del i åtte. Rull fra den brede siden mot spissen. Legg på ost og evt valmuefrø. Sett begge brettene samtidig inn i KALD ovn. Skru på VARMLUFT og 200 grader. Stekes i 20 min. Legges på rist.

Tips: du kan fylle horna om du ønsker med feks ost og skinke, pizzafyll, taco fyll, cheddar og salami osv.  


 

Frys ned det du ikke skal spise samme dag
Lykke til.

 



5 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©