Ukesmeny 44

  • 29.10.2017, 16:45

Ny uke og ny ukesmeny er på plass
Nå har vi kommet til vintertiden . Og klokken er stilt tilbake 
Ønsker dere alle en fin November mnd 
Mandag: Stekt Torsk
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455557047_stekt_torsk_med_selle.html?fref=gc&dti=717326078284415



Tirsdag: Grateng med sideflesk/Bacon
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1479142294_grateng_med_salt_side.html


Onsdag: Fiskekaker
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html



Torsdag: Enkel Elgpanne
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455303520_enkel_elg_panne_av_ta.html



Fredag: Grønnsaks-kjøttpudding 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485776379_grnnsaks_og_kjttpudding.html


Lørdag: Kyllingenchiladas
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1508322184_kyllingenchiladas_med_meksikanske_smaker.html


Søndag: Boeuf Bourguignon
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1480873828_boeuf_bourguignon.html




 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

uke 44 17



0 Kommentarer

















Ukesmeny 43

  • 22.10.2017, 17:51

Ny uke og en ny ukesmeny er klar . Ønsker dere alle en fin uke som kommer
Mandag: Fiskepinner
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1476031316_fiskepinner.html



Tirsdag: Kyllingpasta
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459697694_kylling__pasta_med_ma.html

Onsdag: Sei i høstmørke
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456154178_sei_i_hstsaus_avtanja.html

Torsdag : Brennsnut
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459412521_brennsnut_av_tanja.html



Fredag: Kebab​
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1480610992_kebab_hjemmelaget.html

Lørdag: Plankebiff
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471679305_plankebiff_for_to.html



Søndag: Langtidsstekt Hjortesteik
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456168201_langtidsstekt_hjortes.html



 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

uke 43 - 17



7 Kommentarer

















Mormorbrød

  • 21.10.2017, 15:37

Min dyktige snille mormor blir 96 år i desember. Og tenk..hun baker sine egne brød fortsatt og bor hjemme. Jeg syns det er utrolig imponerende så jeg er veldig stolt av min mormor.
Jeg har mange gode bakeminner med henne, ikke minst mormorbrød som jeg kalte det. Når jeg var syk kom hun alltid med mormorbrød og mormorsaft og da ble man liksom litt fortere frisk. Jeg likte også godt å gå på besøk dit i "non/nons tid" (ettermiddag) for da var det påsmurte brødskiver på fat. Sist vi snakket på tlf spurte jeg om kunne ta mål på slumpinga i mormorbrød så oppskriften kan bevares for all ettertid, og det gjorde min kjære mormor med en gang.
Dette er en fantastisk dame som både oppsøker gruppe og blogg selv, er det rart jeg er stolt?
Prøv mormors deilige hverdagsbrød du også :)


Mormorbrød
3 stk

1.7 liter hvetemel
1 liter grovt sammalt hvetemel
2 dl grov rug
2 dl lettkokte havregryn
3 ts salt
2 ss olje
1 ss sirup
1.5 pk eller poser gjær
1.2 liter væske (etter hva jeg har så mormor. Jeg brukte 6 dl vann og 6 dl lettmelk)

Ha alt det tørre i en bakebolke.  Varm opp væsken til fingertemperatur.
Ha væsken i bollen. Elt på lav hastighet i maskin eller bruk hendene og kna i 10 minutter.
Dekk til bollen med kjøkkenhåndkle og jeg i 45 minutter. Ha deigen i 3 smurte former. La de etterheve 45 min under klede.


Sett brødene på rist i forvarmet ovn på 180 grader og stek i 45 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Avkjøl brødene minst 30 min før du skjærer i det.

Jeg MÅTTE jo bare lage til ett fat med brødskiver til nons idag og mimre litt tilbake til barndommen.


Non/nons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Non er en eldre benevnelse på et måltid som spises omkring klokka 15.
Non er trolig avledet fra latinsk nona som betyr den niende timen på dagen, og sies å ha vært ved tretiden. Samme ord er i engelsk form noon, og er etter Ivar Aasens oppfatning betegnelse på spisetid midt på ettermiddagen.
I boken Om kostholdet i Norge fra omkring 1500-tallet og op til vår tid (utgitt av Det Norske Videnskaps-Akademi 1942) nevner Fredrik Grøn at non antakelig er det måltidet som i nyere tid har blitt kalt for middag.
Imidlertid er ordet i praktisk bruk på 60- og 70-tallet (ofte i formen nons) både på Nordøyane og Sørøyane på Sunnmøre, i Nordfjord og på Romerike (Gjerdrum) som et måltid i tillegg til middag, men oftest etter denne.
Non var ofte brukt på landsbygda, og spesielt gårdene, i Trøndelag fram til om lag år 2000. Måltidet "non" (uttalt med lang o) ble ofte inntatt før man gikk til kveldsstellet i fjøset - og kunne være mellom 15.00 og 18.00. Som genitivsetning ble det sagt "å eta til nons".

Scrolle gjerne ned og del innlegget :)



4 Kommentarer

















Videopresentasjon av Tanja Foss

  • 18.10.2017, 18:37

Jeg har valgt å publisere videoen uredigert da jeg ønsker å vise meg fram med min naturlige væremåte og mitt vesen. Noen syns kanskje det er uprofesjonelt men det får så være. Jeg er meg :)


16 Kommentarer

















Kyllingenchiladas med meksikanske smaker

  • 18.10.2017, 12:23

Hvem liker vel ikke enchiladas?

600 g kyllingfilet
En rødløk
1 liten boks mais
3 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
4 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

Ost etter eget ønske og mengde
(Feks Jarlsberg 400 g)
1 liten boks mais
1 paprika
6-8 tortillalomper

Skjær kyllingfiletene i veldig små biter. Stek i stekepannen med alt krydderet til det er gjennomstekt.
Sett til side.
Legg tortillalomper utover benken. Dryss først på litt ost i midten og legg så på kyllingen og grønnsakene.  
Rull stramt sammen. Legg med skjøten ned i en ildfast form og dryss på mer ost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min eller til osten blir lett gylden.

Slik lager du tortilla selv. Du må kjevle tynnere enn til kebab og da får du 8-12 tortillalomper alt etter hvor tynt du kjevler og hvor store du lager de.
Oppskriften finner du her :  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359992_kebab_hjemmelaget.html

Taco saus


200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpure
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag. 
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskei. Kjør i stavmikser og tilsett krydderet.

Server gjerne også med avokado/guacamole, rømme og andre ting du liker :)
Velbekomme



8 Kommentarer

















Hvor og hva handler jeg i Charlottenberg i Sverige ?

  • 16.10.2017, 10:52

Annonse

Siden jeg bor 3 km fra riksgrensa til Sverige får jeg ofte spørsmål på facebookgruppen Mat fra bunnen hvor og hva jeg handler i Charlottenberg i Sverige. Dette skal jeg redegjøre for i dette innlegget. Jeg er veldig godt kjent med svenske varer, priser og butikker da Charlottenberg er like nærme meg som mine norske nærbutikker. Det er derfor helt naturlig for meg å handle en god del av ukens innkjøp hos søta bror.

Det finnes en butikk som uthever seg voldsomt fra de andre mht kvalitet og utvalg - nemlig Eda supermarket.
At butikken ikke er så stor anser jeg også som positivt. Her slipper du å nesten gå deg vill og måtte gå " 3 mil" for å komme til kassa.


På folkemunne herover blir Eda Supermarket kalt Oksen pga dette skiltet.


I Sverige er de jevnt over flinkere til å ha større ferskvaredisker enn vi generelt er vant med i Norge. Dette kan derfor føles som en opplevelse å få gå og se på så mye flott kjøtt. Kvaliteten er dog ikke den samme fra butikk til butikk slik jeg ser det, Eda supermarket fremhever seg voldsomt mht dette syns jeg. Jeg har alltid vært svært fornøyd med alt jeg har kjøpt der.
Personlig tips : Eda supermarket har stort sett alltid tilbud på 5 kg karbonadedeig fra 250-270 kr i ferskvaren. Dette kan du få singelpakket som du vil feks i 500 g poser. Husk å fryse ned karbonadedeigen hjemme samme dag. Jeg kjøper kun karbonadedeig på Eda supermarked da jeg er veldig fornøyd med den. 

Allerede i 2015 la jeg inn en personlig anmeldelse på deres side.


Det er rett og slett ett vakkert syn å se i ferskvaredisken. Personalet har god kunnskap om råvarene og har gode tips til tilbereding av råvarene hvis du spør. De yter lett det lille ekstra og er blide og serviceinnstilte.


Utvalget innen kjøtt er også enormt innen frysevarer.
Mht kjøtt som finnes i Norden finner du blant annet
- Rådyr
- kanin
- hare
- rein
- elg
- lam
- okse
- gris
- skogsdue
- and


Ikke minst er det eksotiske utvalget formidabelt med matvarer de fleste nesten ikke trodde det var mulig å få tak i.
Eksempler på dette er:
- kenguru
- kamel
- struts
- bison
- pytonslange
- krokodille
- villsvin



Ost

De fleste som handler i Sveige tar med seg ost hjem. Utvalget er større og det er stort sett halv pris fra hva vi er vant til.
Eda supermarket har en egen stor ostedisk plassert ca midt i butikken. Ditt største problem er nesten hvilke lekkerbiskner du skal velge.


Her finner du ofte også den svenske spesialiteten Smørgåstårta og feks deilige smørbrød eller salater du kan ta med som lunsj.


Hvilken osteelsker blir ikke glad av dette synet


Kinamaten i bloggen

Mange av dere som bruker bloggen er begeistret for kinamaten min. Ofte kommer det frustrerte innlegg på facebookgruppen om at medlemmer ikke alltid  finner produktene. Dette slipper du å bekymre deg for på Eda supermarket.


Meieriprodukter

Disse er ca halv pris i forhold til i Norge og utvalget er større, også mht feks laktosefrie produkter.
Feks ekte smør er dyrere i Norge og ett must å ta med hjem om man liker det.
Personlig tips : Laktosefri fløte har veldig lang holdbarhet så det er lurt å kjøpe en kartong eller to som man har i kjøleskapet som back up om man har glemt å kjøpe eller gikk tom. Jeg gjør det selv om jeg ikke har noen laktoseintolerante i hus.

Bakervarer
Disse har stort sett halv pris av Norge og utvalget feks innen kakepynt er større.
Personlig tips 1: Kjøp flere pakker av svensk perlesukker. Dette sukkeret holder seg hvitt og pent også etter steking.
Dette finner du ofte på baksten jeg legger ut.


Personlig tips 2: Kjøp feks hvetemel i 5 kg poser for det er billigst.


Eda supermarket har også kjempegodt utvalg innen div skinke, bacon/flesk og pølser.


Jeg vet ikke om det er flere av dere men jeg blir glad av å se og kjøpe produkter som dette. Dekorativt er det også.


Drikke og godis
Dette er langt billigere enn hjemme og selvsagt noe mange ønsker å ta med hjem.
Personlig tips: Kjøp capri sonne til barna. Dette er ofte svært gode tilbud på og noe man absolutt kan hamstre. Godt likt av de aller fleste unger.
Skal du kjøpe kaffe anbefaler jeg Blå Java (bønner) eller Løfberg lilla. 

Vitaminer er ett kjempemust å handle på Eda supermarked

 


Disk med nedsatte varer pga holdbarhet (både fersk og tørrvare)

Dette er vi egentlig flinkere på i Norge men Eda supermarket har tatt opp vår gode trend. Her kan du gjøre kjempekupp.
Personlig tips: Biffen er best mørnet når den går ut på dato.

Matintoleranser

Utvalget er større og prisene er lavere enn i Norge.

Her er litt flere bilder fra butikken til inspirasjon


Veibeskrivelse
Når du kommer fra Kongsvinger så finner du Eda supermarket som første butikk på høyre hånd like etter tollstasjonen.

Link til hjemmesiden for mer bilder, tilbud og informasjon :
http://edasupermarket.se

Kanskje vi sees ved kjøttdisken på Eda?

Jeg vil takke Eda supermarket så mye for samarbeidet - vi sees igjen denne uken også.

Scrolle gjerne ned og del innlegget med dine venner.



16 Kommentarer

















Ukesmeny 42

  • 15.10.2017, 18:23

Da har vi kommet langt ut i okt. mnd  Håper dere alle har hatt en fin uke  
Ønsker dere alle en fin uke som kommer 
Mandag : Pasjenbrød (passion) med fiskekake, gresk sursøt dressing og råkost
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1485799064_pasjenbrd__passion_med_blandet_rmmkostsalat_gresk_surst_dressing_og_hjemmelagde_fiskekaker.html



Tirsdag : Pasta med karbonadedeig
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1460652951_pasta_med_karbonadede.html


Onsdag : Seibiff med løk 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455721379_seibiff_av_tanja.html


Torsdag : Ertesuppe 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473262334_gammeldags_ertesuppe.html


Fredag : Dyppeloff for to 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1502221390_dyppeloff_for_to.html


Lørdag : Tacokake 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1507826423_tacokake_med_kylling.html


Søndag ; Hestebiff med Castello og kaffesaus:​
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456262556_hestebiff_med_castell.html



 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


uke 42 17



2 Kommentarer

















Himmelsk eplekake i langpanne

  • 13.10.2017, 14:05

Jeg laget en rund kake som jeg kalte himmelsk eplekake. Siden den ble så populær og eplekake er genial å fryse så har jeg gjort om på målene slik at den skal passe i en langpanne ( den svarte som fyller hele ovnen).
Benytt sjansen nå som vi har gode norske epler og bevar smaken gjennom hele vinteren ved å ta opp en bit med eplekake når du skal kose deg litt ekstra.


Himmelsk eplekake i langpanne

300 g smør
6 dl sukker
8 egg
3 dl solsikkeolje 
3 dl fløte
9 dl hvetemel 
6 ts bakepulver

Topping
Karamelliserte epler 
12-15 epler etter størrelse (med skall)
1.5 dl sukker
6 ts kanel
Perlesukker til pynt (svensk type)

Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt  smurt form ( olje eller smør). 
Hell røren i.

Skjær eplene i tynne båter. Ha 6 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.

Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.


Oppbevarer du kaken i kjøleskap i tett boks holder den seg saftig i dagevis.

Velbekomme



15 Kommentarer

















Tacokake med kylling

  • 12.10.2017, 18:40

Jeg syns tacokake er aller best med egenkrydret kylling og rikelig tilbehør.


Tacokake
Du kan bruke det du liker men dette brukte jeg idag

6 middels store tortillalefser
600 g kyllingfilet
En halv purre
1 liten boks mais
400 g mozzarellaost
3 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
4 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

1 liten pose nachos
100-150 g jarlsberg

Skjær kyllingen i bittesmå strimpler og stek sammen med krydderet i en stekepanne. Sett så til side.  Legg en tortillalefse på en stekeplate og legg på kylling,mais, purre og ost. Legg på ny lefse og gjenta prosessen med alle lompene. På siste lompen strør du bare lett over med ost og purre.
Ved siden av på stekeplaten strø utover en liten pose nachos (180 gram) og strø på ca 100-150 g ost etter eget ønske. Jeg bruker Jarlsberg.


Stek alt i midten i forvarmet ovn på 200 g i 15 minutter.

On the side :

Tomatsalsa:
200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpure
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag. 
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskei. Kjør i stavmikser og tilsett krydderet.


Guacamole
Den er ikke helt standard men på min måte

Guaccemole er deilig til mangt. Til nachos, taco, salater, som dip til potetchips, til skalldyr... osv

1 avokado
6 stilker vårløk
3 ts limesaft
2 ts lettrømme
0.75 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts chili
1 ts sukker
1-2 fedd hvitløk
Fjern skallet. Stavmiks avokadokjøtt og vårløk. Ha i resten av ingrediensene. Rør sammen. Sett kaldt.
Tips: hvis du har steinen i unngår du at guaccemolen blir brun.



I tillegg serverer jeg med lettrømme.

Enkel salat
Ett halvt crispy salathode
1 paprika
En halv rødløk
En halv agurk

Egne lefser lager du slik. Av oppskriften blir det 8-12 etter hvor store du lager de: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359992_kebab_hjemmelaget.html

Velbekomme



2 Kommentarer

















Tacokake med kylling

  • 12.10.2017, 18:40

Jeg syns tacokake er aller best med egenkrydret kylling og rikelig tilbehør.


Tacokake
Du kan bruke det du liker men dette brukte jeg idag

6 middels store tortillalefser
600 g kyllingfilet
En halv purre
1 liten boks mais
400 g mozzarellaost
3 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
4 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

1 liten pose nachos
100-150 g jarlsberg

Skjær kyllingen i bittesmå strimpler og stek sammen med krydderet i en stekepanne. Sett så til side.  Legg en tortillalefse på en stekeplate og legg på kylling,mais, purre og ost. Legg på ny lefse og gjenta prosessen med alle lompene. På siste lompen strør du bare lett over med ost og purre.
Ved siden av på stekeplaten strø utover en liten pose nachos (180 gram) og strø på ca 100-150 g ost etter eget ønske. Jeg bruker Jarlsberg.


Stek alt i midten i forvarmet ovn på 200 g i 15 minutter.

On the side :

Tomatsalsa:
200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpure
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag. 
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskei. Kjør i stavmikser og tilsett krydderet.


Guacamole
Den er ikke helt standard men på min måte

Guaccemole er deilig til mangt. Til nachos, taco, salater, som dip til potetchips, til skalldyr... osv

1 avokado
6 stilker vårløk
3 ts limesaft
2 ts lettrømme
0.75 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts chili
1 ts sukker
1-2 fedd hvitløk
Fjern skallet. Stavmiks avokadokjøtt og vårløk. Ha i resten av ingrediensene. Rør sammen. Sett kaldt.
Tips: hvis du har steinen i unngår du at guaccemolen blir brun.



I tillegg serverer jeg med lettrømme.

Enkel salat
Ett halvt crispy salathode
1 paprika
En halv rødløk
En halv agurk

Velbekomme



2 Kommentarer

















Fisk & bacon grateng med grønt

  • 10.10.2017, 19:59

Gratenger i alle varianter er elsk i de fleste familier.  I vår familie er det likedan men vi blir aldri enig om det er best med fisk eller bacon. Derfor tenkte jeg at da lager jeg en grateng med begge deler samt litt grønt i.


Innhold

Saus
50 g smør
5 rause ss hvetemel
5 dl lettmelk
3 ts malt muskat
2 ts salt

Fyll
1.5 dl makaroni (tørr)
175 g baconterningee
400 g hyse (eller annen hvit fisk)
En neve hakket gressløk
6 stilker vårløk
6 egg
Knust kavring som topping.


Fremgangsmåte
Stek baconbiter i panna og sett så til side. Kok makaroni etter pakkens anvisning og ha den så i ett dørslag.
Skjær fersk/opptint fisk i små biter.
Klipp opp gressløk og vårløk.

Smelt smøret i panna og rør raskt inn hvetemelet. Hell i melken umiddelbart mens du rører til den blir klumpefri. Ha i salt og muskat. La sausen småputre i 5 minutter og sett den så til side.
Ha fisk, bacon, gressløk og vårløk i sausen og rør godt rundt til det er jevnt fordelt.
Ha i eggeplommene i sausen og rør rundt. Stivpisk eggehviten og skjær den forsiktig inn i sausblandingen med en slikkepott. Ha alt over i en ildfast form. Knus 3-4 halve kavringer og strø over. Settes i forvarmet ovn på 180 grader på nederste rille. Stek gratengen i 45-50 minutter.
Jeg bruker å sette på potetene (Asterix)  når gratengen har stått i 20 minutter.
Server med smeltet smør og raspet gulrot.


Velbekomme



3 Kommentarer

















Ukesmeny 41

  • 08.10.2017, 18:55

Da er en ny ukesmeny klar . Ønsker dere alle en fin uke som kommer
Og håper dere har en fin høstferie med fin natur og fine farger 

Mandag : Laks med crème fraiche og mangochutney
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464762019_laks_med_crme_frache_.html




Tirsdag : Kylling & karrigrateng
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485279937_kyllinggrateng_med_ka.html



Onsdag : Fiskepudding 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455211917_karristekt_fiskepuddi.html



Torsdag: Pølse Stroganof 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491120399_plse_stroganof_med_potetmos.html



Fredag: Biff Stroganoff
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456750732_biff_stroganoff_av_ta.html



Lørdag: Kinesisk Pepperbiff
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1490533130_kinesisk_pepperbiff_med_velveting.html



Søndag: Elgstek
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456151840_elgsteik_av_tanja.html



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Uke 41 - 17



0 Kommentarer

















Ukesmeny 40

  • 01.10.2017, 18:58

Nå har vi kommet til uke 40 og oktober mnd.  Og høstferie for de fleste 
Håper noe vil falle i smak her 
Mandag: Fisk med rotmosbacon og brekkbønner 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1504726287_hvit_fisk_med_rotmosbacon_og_brekkbnner.html



Tirsdag : Pannekaker ha gjerne en god suppe til 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1505808928_pannekaker_tynne_og_store.html


Onsdag: Fiskeboller i karrisaus
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1488573076_fiskeboller_hjemmelaga_med_karrisaus_spesial.html


Torsdag: Mascarpone pasta med hint av nøtter og mandler
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456868326_mascarponepasta_av_ta.html


Fredag : Parmesankjøttboller .. 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456179794_parmesankjttboller_me.html


Lørdag: Timianstekt biff
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1471679536_timianstekt_biff_med_.html


Søndag: Rådyr indrefilè 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1494086436_rdyr_indrefilet_med_bjrnebrsaus_fltegratinerte_poteter_aspargestopper_og_granareplefr.html



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Uke 40 17 



4 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©