hits







Ukesmeny 48

  • 26.11.2017, 17:20

Hei. Ja da er det ny uke igjen . Og snart desember mnd
Her ligger det noen forslag til middag 

Mandag: Fisk og bacongrateng 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1507658354_fisk__bacon_grateng_med_grnt.html



Tirsdag: Ovnspannekake 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1487525532_ovnspannekake.html



Onsdag: Fiskeboller i Karrisaus 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1488573076_fiskeboller_hjemmelaga_med_karrisaus_spesial.html


Torsdag: Pai med egg og baconfyll
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1498747725_pai_med_egg_og_baconfyll.html


Fredag: Pennepasta kylling
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456310347_penne_pasta_kylling_a.html


Lrdag: Tacokake med kylling 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1507826423_tacokake_med_kylling.html


Sndag: Brennsnut
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1459412521_brennsnut_av_tanja.html


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss ogs her :https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

Uke 48 - 17



0 Kommentarer

















Baileys milkshake

  • 21.11.2017, 11:00

En herlig og helt perfekt milkshake for voksne som skal kose seg litt ekstra. Like god sommer som vinter.

Oppskrift til 2 glass

5 dl vaniljeis (ca)
1.5 dl Baileys
0.5 dl ferdigtraktet kaffe
0.5 dl kremfløte(til topping)
Sjokoladesaus (til topping)

Pisk kremfløte med 1-2 ts sukker
Ha is, Baileys og kaffe i en blender. Kjør blandingen glatt og fin. Hell o er i glass. Legg krem på toppen og ha litt sjokoladesaus oppå. Serveres umiddelbart.



0 Kommentarer

















Gode gammeldagse smultringer

  • 20.11.2017, 15:19

Gode gammeldagse tradisjonsoppskrifter skal man ikke tøyse for mye med syns jeg. Denne oppskriften kommer fra min kjæres avdøde bestemor, og opphavet er ukjent ellers. Pga oppskriftens unøyaktige mål har jeg tatt mål selv og satt i parentes.

Disse er nydelig gode.


Smultringer (ca 75 stk)
4 egg
18 ss sukker ( ca 2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (1 dl)
2.5 ts hornsalt
1.5 ts kardemomme
4 dl seterrømme
1 dl kefir
Hvetemel til passe deig (14 dl)

Natursmult 1.5 kg

Visp egg og sukker hvitt.
Smelt smøret.
Bland i det øvrige.
Sett deigen i kjøleskapet natten over.
Kjevle deigen til ca 1 cm tykkelse. Bruk utstikker eller ett stort og ett mindre glass. Hvis ikke deigen slipper utstikkeren så ha mer mel i deigen til den slipper.

 


Smelt smulten i en jerngryte. Ved stekingen av smultringer syns jeg det er passe at platen står på 6 av hos meg 9 mulige på innstillingene.

OBS pass på at deigen ikke har dryss av hvetemel på deigen men er jevn og glatt ellers blir det svarte flekker
på smultringer.

Stek smultringene til de er gylne, de må vendes underveis.


Legg smultringene på rist når de er ferdige.


Tips:
Du trenger dobbelt opp med smult for å skifte underveis hvis du dobler oppskriften.

Om smulten skulle ta fyr så dekk gryten med ett lokk og dra til side.
Flammen må kveles.

Oppbevares feks i boks men er også ekstremt velegnet til frysing.

Lykke til :)
Scrolle gjerne ned og del oppskriften 



0 Kommentarer

















Ukesmeny 47

  • 19.11.2017, 15:39

Da er vi inne i en ny uke igjen. Og n er det vinter . nsker dere alle en fin uke 

Mandag: Skinnstekt hyse med olivenoljestekte poteter og eggesmr​
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1494338898_skinnstekt_hyse_med_olivenoljestekte_poteter_eggesmr_og_surst_raspet_gulrot.html



Tirsdag: Brie og purrefylt kjttrull
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456435733_kjttrull_med_brie_og_.html


Onsdag: Breiflabb med fennikel & bacon,
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1481107332_breiflabb_med_fennike.html


Torsdag: Grnnsakgrateng 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461077628_grnnsaksgrateng.html


Fredag: Pizzastjerne med kylling 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1475169373_pizzastjerne_med_kyll.html


Lrdag: Timianstekt biff
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1471679536_timianstekt_biff_med_.html


Sndag: Boeuf Bourguignon
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1480873828_boeuf_bourguignon.html


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


Uke 47 - 17



0 Kommentarer

















Mat & kulturreise til Romania

  • 15.11.2017, 13:33

Annonse

Jeg var s utrolig heldig f tilbud om og f sponset en reise til Romania sammen med noen f andre av turistkontoret i Romania.
Jeg tenkte at det var jammen en fin mulighet, for der har  jeg aldri vrt og har heller ikke tenkt s mye p det som reiseml. Det er jeg veldig glad for n for Romania hadde langt mer by p enn hva jeg trodde av severdigheter.

Foto: Yvette -Marie Solem
Instagram: https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet : http://www.reiseliv.no/

Jeg skal frst skrive om og vise litt av maten. I Romania kan man spise bde tradisjonell mat og mer internasjonal mat / fusion.

Ett internasjonalt lunsjsted i Bucuresti som jeg ble begeistret for med sin mat fra bunnen var dette stedet i sentrum.


Utvalget var litt som vi er vant med i Norge p lignende lunsjsteder og jeg er ekstra begeistret for spisesteder hvor man ser mye fra kjkkenet.

Her er litt av hva de hadde.

Foto : Yvette - Marie Solem
Instagram : https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet:http://www.reiseliv.no/

I hjertet av Bucuresti fikk vi beske denne restauranten.


Restauranten var en morsom blanding av rumensk folklore og fusion.
Jeg ble helt FORELSKET i noe jeg aldri har smakt fr, nemlig hvit geitost. Det var helt fantastisk og er du glad i ost anbefaler jeg at du prver f tak i det.

Her fikk vi menyen p norsk.


Istedetfor en forrett hver, fikk vi mange forretter satt foran oss p bordet som vi skulle nyte i felleskap.
Disse forrettene var mitt absolutte mathydepunkt i Romania. Etter min gane stod forrettene til terningkast 6.
Kyllingpateen var helt magisk.

Her er noen bilder av forrettene.


Dette er andeconfit.


Her var det ogs ett pent kjkken.

Det tradisjonelle rumenske kjkkenet.

Det er et kjkken preget av forskjellige kulturer: Overfrte oppskrifter fra de gamle grekerne, romerne som ga Romania sitt navn, sakserne, som slo seg ned i srlige Transylvania, tyrkerne, som i rhundrer dominerte Romania, men ogs slaviske og ungarske naboer. Alle disse pvirkningene er gradvis blandet inn i en variert og rumensk mattradisjon.

Rumenere tar mat og spise sammen veldig serist. Selv om de rumenske tradisjonelle retter er kraftig kost, er det er helt ndvendig for enhver seris beskende smake p noen av de tradisjonelle matrettene.

P landsbygda bruker folk fortsatt leirkjeler og jernkjele for matlaging. Alle grnnsaker er ferske og kommer rett fra egen hage. Det er synd komme i Romania og bare g p restaurant og spise pizza eller kinesisk mat. Selv om maten er enkel i smakene og rustikke s skal jeg love deg at du blir iallefall mer enn mett nok. Det var sjelden jeg klarte spise opp.

rstidene generelt pvirker maten. Om sommeren og hsten har markedene friske grnnsaker og frukt som kommer fra lokale grder. Reddiker, vrlk, poteter, brennesle, spinat, salat, tomat og agurk kan man kjpe i april og mai. Fra slutten av mai til slutten av september er det et stort utvalg av frukt : kirsebr, aprikoser, jordbr, bringebr, plommer, prer, meloner og vannmeloner, fersken, bjrnebr, blbr, epler, druer, kveder og ntter.

( Fritt sakset fra Visit Romania blandet med egne betraktninger)

Hvit geitost p Maldar Mansion i Maldaresti, Valcea.

Foto Yvette - Marie Solem
Instagram :https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet:http://www.reiseliv.no/

Fra Maldar mansion.


Spiste blant annet en tradisjonell suppe med blant annet plser og bnner i Draculas barndomshjem.

Foto: Yvette - Marie Solem
Instagram:https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet: http://www.reiseliv.no/

Avokado og brokkolisuppe.

Foto: Yvette - Marie Solem
Instagram:https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet: http://www.reiseliv.no/

VIN

Romania er en av verdens beste produsenter av mange deilige viner. Noen av de aller beste vinene er derimot ikke kjent i utlandet.

Romania regnes som en av de eldste vinprodusentene i verden. Det finnes en mengde minnesmerker og funn knyttet til vinkulturen som i enkelte tilfeller kan fres mer enn 6000 r tilbake i tiden. P grunn av de varme, trre somrene har landet et glimrende klima for druedyrking. Siden middelalderen har vin vrt den tradisjonelle alkoholholdige drikken for rumenerne.

Kvaliteten p rumensk vin er svrt god, og vin er billig: Forvent betale 10 til 30 RON for en flaske rumensk vin (?3 - ?8.5). Flere mennesker i turistomrdene lager sin egen vin og selger denne direkte til turistene. Romania er p tiendeplass over verdens 12 beste vinprodusenter i flge et interrnasjonalt vinmagasin.

L

Romania har en lang og stolt historie nr det gjelder brygging av godt l.

Det var tyske kolonister som frst introduserte l i Transylvania. Romania er fortsatt et av de billigste landene i Europa om du nsker deg en halvliter ute p byen.

Hvis du er glad i l, er det greit kjenne til et par rumenske ord: "la halba" er en halvliter og "la sticla" er en flaske. I de fleste barer og restauranter selges halvlitere og flaskel separat.

Forvent betale 2-3 RON ((?0.6-?0.8) for en flaske l p supermarkedet og det dobbelte p en pub. De fleste av de internasjonale lmerkene er brygget i Romania under en lisens, s de smaker noe annerledes enn i Vest-Europa.

BRENNEVIN

Du br ikke forlate Romania uten ha prvesmakt p den lokale brennvinnen "tuica". Den smaker godt og har en farlig og rask effekt p balanseevnen. Tuica er plommebrennevin som settes i de tusen rumenske hjem. Det er prestije ha den beste tuicaen. Nr laget av andre frukter, er tuica vanligvis kalt "rachiu".

"Palinca" er en slags tuica, men er mer raffinert brennevin destillert to ganger og laget vanligvis fra en blanding av frukt. Bde tuica og palinca har eksepsjonelt hyt alkoholinnhold. I Maramures er tuica kalt horinca, men er i hovedsak den samme brennevinen. Selv om mange mennesker vil insistere p at drikken skal destilleres tre ganger fr det kan bli navngitt "horinca".

Andre lokale brennevin  inkluderer : "afinata", "visinata" og "zmeurata"-med ikke s hyt alkoholinnhold. Disse er pseudo-liqeurs ofte servert som aperitif eller dessert, eller rett og slett som et lettere alternativ til "tuica" nr anledningen krever 'unu mic'  dvs et glass av noe.

Disse drikkene er laget ved ta smhagefrukt som blbr - afine - for afinata, kirsebr - visine - for visinata og bringebr - zmeura - for zmeurata og la dem gjre i store glassflasker plassert i solen for to til tre mneder - med mye sukker. Disse drikkene kan noen ganger vre servert med noe av den opprinnelige frukten i glasset og litt sterkere alkohol hellet ned i glasset.
(Kopiert fra Visit Romania)

Selv ble jeg veldig begeistret for Palinca s det har jeg bestemt meg for lage selv neste hst nr plommene kommer.
Hvis jeg er heldig fr jeg kanskje tips og hjelp fra mine nye kontakter der nede slik at den blir skikkelig autentisk.

Hva opplevde vi ?

Mitt definitivt strste hydepunkt historisk/kulturelt var f beske hjemmet til Ceuasescu.

 


Nicolae Ceaușescu (fdt 26. januar 1918 i Scornicești, dd 25. desember 1989 i Trgoviște) var en rumensk kommunistiskpolitiker og Romanias diktator fra 1967 til 
1989. (Wikipedia)

Vi fikk omvisning av en veldig flink guide som fortalte p en levende mte.
Hvert familiemedlem hadde sine egne leiligheter med kontor, bad, soverom osv. Kun spisesalen var felles. Det var ikke vanskelig se at hjemmet var ekstremt pkostet selv om det kommer fra en annen epoke interirmessig.


Jeg skjnte etterp at min lidenskap for lysekroner tok litt overhnd mht hva som ble prioritert ta bilde av, ha ha. Skulle gjerne hatt kloa i en av disse. Det var lysekroner s og si i alle rom det kunne vre naturlig ha.


P den tiden var det nok ikke vanlig andre steder i verden heller ha sitt eget spaanlegg hjemme, selv om det etter dagens standarder ligner mer p en operasjonssal. Uten tvil svrt pkostet den gangen.
 


Noe av det mest ekstraordinre syns jeg var vinterhagen med tropiske vekster. Vekstene idag er de samme som den gangen og noe m gjres for de er i ferd med g gjennom taket. Det er ganske vondt tenke p at vinterhagen holdt 60 grader ret rundt mens den jevne rumener hadde en innetemperatur p 16 grader p den tiden. Det er kanskje ikke s rart at Ceausecu og konen ble tatt av dage i 1989 da omveltningene i Europa ble ett faktum.


Om du tar en tur til Bucuresti er dette ett sted du absolutt br avlegge ett besk for ett historisk sus.

Folkemuseet

Dette fikk jeg dessverre ikke deltatt p pga div omstendigheter, men her kommer litt kjapp informasjon uansett.

Folkemuseet i Bucuresti: Det nasjonale bygdemuseet ? eller Folkemuseet om man vil  ? i Bucuresti er en opplevelse. Ikke minst fordi det er en fredelig og imtekommende oase i en millionby som kan stresse den aller sindigste. Har du en formiddag eller ettermiddag ledig i den rumenske hovedstaden, ta en tur dit. Omrdet viser landsbybygninger og tradisjonelt levesett fra ulike rumenske regioner og i ulike rumenske folkegrupper

Parlamentet.

Er nest strste bygning i verden etter Pentagon med cirka 1100 rom. Blant disse er 440 kontorer, 4 restauranter, 3 biblioteker, 1 konserthall osv. Det er tilogmed 9 etasjer under bakken. Iflge guiden vr kostet det 3 BILLIONER Euro. Det er s ufattelig mye penger at det er ikke til forestille seg en gang. Hvis man skal p en guidet tur dit s tar det en time bare f sett 5 % sa guiden. Jeg skulle gjerne ha vrt en tur innom for se nrmere.

Etterhvert kom stunden for forlate Bucuresti for dra videre innover i landet. Jeg er stort sett veldig skeptisk til utenlandske sjfrer og trafikk forvrig, men jeg flte meg totalt trygg med vr sjfr som kom fra dette selskapet. De som kjenner meg kan skrive under p at nr jeg fler meg trygg i bil s er det en ren bragd fra sjfrens side, haha.
 


Er du interessert i se mye av landet br du absolutt vurdere bile innover i landet. Opplevelsen p veien med kjre gjennom de ulike landsbyene er en opplevelse og s annerledes enn alt vi er vant til her hjemme, s det er en severdighet i seg selv.

Eksempler p bosteder vi kjrte forbi. Det var som dra langt tilbake i tid.


Brasov
Av rumenske storbyer er Brasov i en klasse for seg selv; en middelalderby som pfrer den beskende samme estetiske nytelse som polske Krakow og skotske Edinburgh. Brasov ligger i hjertet av Romania geografisk, men ogs kulturelt og politisk. Bde byen selv og omgivelsene er noe av det vakreste og hyggeligste Romania kan by p. Med base i Brasov kan du p en uke f med deg det beste p Romanias turistmeny.

Peles slott er ett slott i Karpaten, nr Sinaia, i Prahova County, Romania, p en eksisterende middelalderlig rute som forbinder Transylvania og Wallachia, bygget mellom 1873 og 1914. Innvielsen ble holdt i 1883. Det ble bygget for kong Carol 1.
(Kilde: Wikipedia)

Bilder fra Peles slott og Pelisor Castle.

Dette er det gyldne rommet p Pelisor slott. Hjertet til dronning Maria ligger i den flaggdraperte boksen midt p bildet.
Gullet du ser er EKTE bladgull. Det er nesten ikke til fatte, nesten s man mister helt pusten.

Foto: Lars Rekaa


Viscri

Langt ute i "demarken" kom vi til landsbyen Viscri, et sted hvor tiden virker ha sttt stille. Jeg fleipet med de andre i reiseflget om at her i stillheten fler JEG meg hjemme. Her gikk hnene og hundene fritt ls. Guiden kunne fortelle at prins Charles hadde reist mye i Romania og hadde kjpt seg hus her. De gamle tradisjonene og skikkene str i sentrum og menneskene her lever enkle liv, langt vekk fra maset og kaoset i byen. P mange mter var det som g noen hundre r tilbake.

Noen bilder derfra.


Dette huset er det prins Charles som eier. Det l langs veien ved de andre husene med ca lik standard. S kan man jo spekulere i om han noen gang har tilbragt en natt der. Jeg har vel mine tvil :)

Foto: Yvette-Marie Solem
Instagram: https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet: http://www.reiseliv.no/

Midt imellom alle husene kom jeg bort i denne "butikken" til en eldre dame. Jeg satser p dagen ble reddet da jeg kjpte ett par med strikka leggvarmere.


Bran - Draculaslottet

Mine barn ble dypt misunnelige da jeg fortalte at jeg skulle hit p besk. Det ble derfor svrt mange sendte Snap herfra. Jeg gikk selvsagt i "turistfella" og kjpte endel suvenirer herfra ;). I tillegg kjpte jeg Draculavin som bare skal f st som minne og til pynt i barskapet.

Draculaslottet finnes i Bran. I landsbyene som ligger rundt Bran verserer det en folketro p onde nder som kalles spkelser, eller ?strigoi?. Inntil for et halvt rhundre siden trodde folk at det eksisterte visse levende mennesker ? ?strigoi? ? som levde normale liv i lpet av dagen, men hvis sjeler forlot kroppene deres om natten, mens de sov, og hjemskte landsbyene og pinte folket i svnen deres. Disse onde ndene hjemskte ofrene fra midnatt til den frste hanen gol, nr evnen deres til skade folket ble svekket.


Med p reisen var ogs reisejournalust Yvette-Marie Solem.

Her kan du lese hennes historie fra Draculaslottet  :http://www.reiseliv.no/destinasjoner/europa/romania-draculas-slott-brasov/

Sigisohara

Sigisohara er vakker og mange vil kalle byen Romanias vakreste. Skjnnheten skyldes frst og fremst omgivelsene; et frodig bakkelandskap med fantastiske kirkefestninger som er imponerende godt tatt vare p. Det merkelige er at byen ikke oversvmmes av turister i samme grad som Sibiu og Brasov. Sighisoara er en perle, en middelalderby s godt bevart at man fr flelsen av virkelig vandre i et levende museum.


Begge fotografiene over og Maldor mansion under er tatt av Yvette-Marie Solem
Instagram: https://www.instagram.com/yvettesolem/
Tilknyttet : http://www.reiseliv.no/

Horezu

Horezu er spesielt kjent for sin keramikk og har en rlig salgsmesse mht det. Vi fikk se en lokal mann lage keramikk som gikk an kjpe for de som nsket.
Vi var ogs innom Maldor Mansion.


Dette var siste dagen fr avreise og etter ett hektisk program var lykken stor da vi kom til ett hotell som hadde massasjemuligheter. Dette var virkelig gull for en trtt kropp. Hadde jeg visst p forhnd at 1 times massasje skulle koste meg bare litt over en hundrings s hadde jeg sannsynligvis prioritert det hver dag.

Vi fly med Blue air.

Viktig informasjon:
Blue air tar ikke kort. Her trengs det valuta for kunne kjpe noe.
Merk ogs at det er ikke en eneste minibank etter du har gtt gjennom kontrollen p flyplassen i Bucuresti.

Jeg vil takke for en flott tur med et flott reiseflge.



0 Kommentarer

















Ukesmeny 46

  • 12.11.2017, 17:06

Da er det igjen en ny uke . Og ny ukesmeny
nsker dere alle en fin November mnd videre
Om dere nsker titte mer p fiskekategorien  s ligger link her 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Mandag; Plse og purregrateng
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1474657081_plse_og_purregrateng.html


Tirsdag: Kjttkaker
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1497202765_kjttkaker_med_fltesausnykl_rrt_tyttebr_og_poteter.html


Onsdag : Karristekt fiskepudding
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455211917_karristekt_fiskepuddi.html


Torsdag: Potetball 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473176407_potetball.html

Fredag: Helstekt kylling
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456331386_helstekt_kylling_av_t.html


Lrdag: Sprstekt svinefil
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1492881929_sprstekt_svinefilet_med_surst_saus_og_ris.html


Sndag : Helstekt Lammelr 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1492338839_helstekt_lammelr_og_fltepoteter_i_crockpot.html


 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

uke 46 - 17



0 Kommentarer

















Cheeseburger med baconmarmelade

  • 11.11.2017, 18:20

Er du lei av din vanlige burger og har lyst å løfte den til nye høyder?
Prøv da min baconmarmelade, det er helt sykt godt! Faktisk så god at jeg ikke bruker noen form for dressing på burgeren for det blir helt overflødig og unødvendig i mine øyne.


Baconmarmelade

En stor porsjon for 2 som på bildet eller 4 hvis man tar mindre mengde

140 g bacon
1 dl karamellisert løk *
4 ss appelsinjuice
1 ts kikkoman

Lag først karamellisert løk.
Hvordan jeg lager det finner du her :

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1510152513_karamellisert_lk_i_ovnen.html

Stek bacon til det er sprøstekt/crunchy.


Når baconet er ferdigstekt så legg det på en tallerken med kjøkkenpapir så overflødig fett renner av.
Ha løken i en liten gryte med en ts smør. Klipp opp baconet i småbiter og ha i gryta. Ha så i appelsinjuice og kikkoman og la det surre på middels varme i ett minutt.
Baconmarmeladen kan serveres  lun eller varm.

Slik lager jeg selve burgeren:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1493318785_cheeseburger_med_trffel_og_persillemajones.html

Velbekomme.
Scrolle gjerne ned og del innlegget



0 Kommentarer

















Karamellisert lk i ovnen

  • 08.11.2017, 15:48

Avogtil er det kjekt bruke ovnen til karamellisering av lk, spesielt nr du skal lage mye feks til selskap eller til nedfrysing.


Her har jeg brukt
8 gule lk
5 ss smr
4 ss  hvitt sukker

Skjr lken i ringer. Legg 5 klatter smr i en langpanne. Spre lken utover. Dryss over sukkeret.
Stek midt i ovnen i 80 - 100 minutter i forvarmet ovn p 200 g. Vend om lken hvert 20 min. Vr obs p dra inn fra kantene s det ikke brenner seg.
Bruker du mer eller mindre lk m du se an steketiden.

Merk: mye av lken blir "borte" i prosessen.


Fin og fryse og kan ogs st noen dager i kjleskapet :)



0 Kommentarer

















Ukesmeny 45

  • 05.11.2017, 16:35

Da har vi kommet til November mnd . 
Hper dere har en fin hst og gleder dere til god mat fremover 

Om dere nsker titte innom fiskemiddagene vres s trykk her:
http://matfrabunnenfb.blogg.no/middag_fisk.html

Mandag: Stekt ris med grnnsaker
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472054638_stekt_ris_med_egg_og_.htmly



Tirsdag: Kyllingsuppe 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456752498_smaksrik_barnevennlig.html


Onsdag: Fiskegryte​
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1460136153_fiskegryte.html?fref=gc&dti=717326078284415



Torsdag: Flesk og duppe 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456219128_flesk_og_duppe_av_tan.html


Fredag: Biff Stroganoff
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456750732_biff_stroganoff_av_ta.html


Lrdag: God Solkystgryte en lrdag kan vre godt 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1491586712_solkystgryte.html



Sndag: Indre og ytrefil av villsvin i baconform
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496427886_villsvin_indre_og_ytrefilet_i_baconform.html



 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Uke 45 - 17



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik