hits







Enkel bestikklomme

  • 30.12.2017, 20:30

Endel av oss er ikke så fingerferdige når det kommer til dekor. Da er det godt å vite at det finnes enkle tips til feks serviettbretting der ute.

Du kan bruke både tøyservietter og papirservietter.  Til selskap foretrekker jeg å bruke i tøy men som er rimelige så de kan byttes ut når det trengs uten at det svir i lommeboka.

Slik brettes denne steg for steg.

Her er en serviett

Det er en fordel om du stryker de. Det har jeg ikke gjort her da jeg bare skal vise prinsippet.

Brett den slik.

Ta tak i høyre hjørne nede og brett mot midten

Ta tak i øverste høyre kant og dra den over mot venstre øverste kant

Snu servietten rundt

Ta tak i de to nederste hjørnene og brett de mot midten. Ta de to øverste hjørnene og brett over den nederste.

Her kan du gjerne ta deg tid til å stryke for en fin press eller du kan jukse litt og bare knyte den med en sløyfe slik jeg har gjort her.

Da er det bare å legge den til høyre for tallerken og legge bestikket ned i lommen.



2 Kommentarer

















Baileys is med brente mandler

  • 26.12.2017, 17:03

Åhhh nomminomminom ....
Dette ble en nydelig is til de bedre anledninger. En is som bør kun nytes av voksne med tanke på alkoholen i den.

Baileys is
5 egg
125 g sukker

6 dl kremfløte
2 ss  sukker
1 ss vaniljesukker

2 dl Baileys
0.5 dl kaffe  (En halv desiliter)

Pisk krem av 
6 dl fløte
2 ss sukker 
1 ss vaniljesukker

Pisk eggedosis av 5 eggeplommer og  125 g sukker. (Du skal ikke bruke hvitene )

Vend eggedosisen inn i kremen. Ha i Baileys og avkjølt kaffe og blande forsiktig. Ha massen i egnet beholder og sett i fryseren. Må være i fryseren minimum 6 timer.

Brente mandler finner du oppskrift på her :  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359915_brente_mandler__steg_.html

Velbekomme :)



1 Kommentar

















Ukesmeny 52

  • 24.12.2017, 19:01

nsker dere alle En Riktig God Jul 
Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned
For lengsel, glede, hp og fred, men mest allikevel for fred
p denne lille jord, hvor menneskene bor

Ukesmeny 52
 



Mandag : Rdyrstek 


Tirsdag: Villsvin ( ytre og indre fil )


Onsdag: Prinsefisk 


Torsdag: Pannefritert scampi og nudelsalat


Fredag: Kjttboller


Lrdag : Fondueaften


Sndag:Kalkun 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 Titte gjerne innom siden vr ogs 
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Uke 52 - 17 



0 Kommentarer

















Vepsebol med kokos og sitron

  • 19.12.2017, 12:09

Vepsebol er kjapt og enkelt å lage og de kan varieres mht hva man har i de etter hva man har og liker.
Idag har jeg valgt å tilsette kokos og sitron.

Vepsebol med kokos og sitron
(25 store eller 50 små )
3 eggehviter
200 g mandler
200 g kokesjokolade (mørk eller lys)
200 g sukker
100 g kokos
1 ss sitron

Start med å grovhakke mandler og sjokolade.

Finn frem en bakebolle som er helt ren og uten rester av fett.
Skill plommene fra hvitene i eggene.
Stivpisk eggehvitene.
Tips: Hvis du sliter med å få massen helt stiv så er ikke bollen helt ren. Tilsett da noen fnugg salt og pisk videre. Da stivner den lettere.
Pisk så inn sukkeret.


Tøm i sjokolade, kokos og mandler og vend det godt inn med en slikkepott til en seig masse. Bruk en spiseskje og legg klatter på en plate med bakepapir. Trykk de litt ned med baksiden av skeien.
Stekes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader midt i på over og undervarme. Hvis du lager ca 50 små så stek i 10 min, hvis du lager store så stek i 15 minutter.
Når de er ferdig drar du bakepapiret over på rist. De er fortsatt litt myke men stivner når de avkjøles.
Oppbevares i tett boks eller i fryser om du ønsker de ekstra seige.

Velbekomme.



2 Kommentarer

















Ukesmeny 51

  • 17.12.2017, 18:15

nsker dere alle en Riktig God Jul 

S tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, hp og glede
De str og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Mandag : Tynnflesk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456151264_tynnflesk_av_tanja__f.html


Tirsdag : Pannemix
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456222279_pannemix_med_skruestu.html

Onsdag : Hvit fisk med rotmosbacon
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1504726287_hvit_fisk_med_rotmosbacon_og_brekkbnner.html



Torsdag : Nacos med cheddarost 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461430561_nachos_med_hjemmelage.html


Fredag : Sitronmarinert kalkun 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456220109_sitronmarinert_kalkun.html


Lrdag : Osteanretning . 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1486731248_osteanretning_med_cognacglaserte_valntter_og_cognactrekte_ristede_valntter.html

Sndag : Julaften . alt. I
Pinnekjtt
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1481711336_pinnekjtt__skjerpet_m.html


Sndag : Julaften alt II
Ribbe 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1480427526_svineribbe__steg_for_.html


Her ligger det mye god juledesserter . Titt gjerne innom
http://matfrabunnenfb.blogg.no/dessert_fromasj__pudding.html

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 Titte gjerne innom siden vr ogs 
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/


Uke 51 - 17



0 Kommentarer

















Ukesmeny 50

  • 10.12.2017, 17:30

Ny uke og ny ukesmeny er p plass 

S tenner vi to lys i kveld, to lys for hp og glede
De str og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Mandag . Plukkfisk
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456161716_plukkfisk_av_tanja.html


 Tirsdag: Skinkeomelett
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1478511333_skinkeomelett__middag.html


Onsdag : Fish - Chips
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456223448_fish__chips_av_tanja.html


Torsdag: Kylling og Pastasalat
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465403157_kylling_og_makaronisa.html


Fredag:  Kyllingenchilada 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1508322184_kyllingenchiladas_med_meksikanske_smaker.html


Lrdag  Asparges med Spekeskinke
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455145399_asparges_med_spekeski.html


Sndag: Helstekt Indrefil av elg 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455297041_helstekt_indrefilet_a.html



 Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs p Tanjas Mat ; https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Uke 50 - 17



1 Kommentar

















Kremet kyllingsnadder

  • 06.12.2017, 20:19

Kylling er s utrolig anvendelig og derfor elsker jeg bruke det.
Denne retten smaker utrolig godt og er lett og rask lage .

Kremet kyllingsnadder
Til familie p 4

Ris: mengde etter nske. Tilbered etter posen/pakkens anvisning.

600 g kyllingfilet
1 lk
1 rd paprika
1.5 dl flte
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts trket estragon
1 ts rd Dragon curry paste

Hakk lken i biter. Stavmiks paprikaen  (dette for fargens skyld)
Skjr kylling i sm biter.
Stek kyllingen i olje i stekepannen. Tilsett s flte, lk, paprika og krydder.
La dette surre 2 minutter.

Server med feks lettkokt brokkoli.

Velbekomme 😊



0 Kommentarer

















Fylte ost og skinkehorn

  • 05.12.2017, 10:15


24 stk
1 kg mel
6 dl melk
200 gram margarin
4 ts sukker
2 ts salt
50 gram gjr


Fyll:
500 gram rkt tulip skinke og gouda


Ha alt det trre i kjkkenmaskinbollen.
Smelt margarinen.
Tm i melka.
La den bli fingervarm.
Ha vsken i det trre og la kjkkenmaskina g noen minutter.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en runding.
Del hver runding i 8 emner.
Legg p ost og skinke, og rull med den brede enden frst.




Etterhev 30-40 min.
Sett midt i ovnen p 225 grader i 12 min.

 
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



7 Kommentarer

















Ukesmeny 49

  • 03.12.2017, 15:32



0 Kommentarer

















Krydret juleflette med sitronglasur

  • 01.12.2017, 15:27

Mmmm..... Denne smakte veldig godt og jeg ble veldig fornøyd med at jeg traff godt på krydringen. Sitronglasuren setter en nydelig spiss på kryddersmaken. Deigen er like god å jobbe med som 90% av deigene mine.


Krydret juleflette med sitronglasur
600 g hvetemel
3 dl melk
100 g smør (romtemperert)
2 egg (ett av de til pensling)
1 pose tørrgjær
50 g mandler
2 dl rosiner
2.5 ts kardemomme
1 ts kanel
0.5 ts stjerneanis
0.5 ts malt muskat
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts malt nellik

Glasur
1 dl melis
3-4 ts saft av sitron (evt vann)

Ha alt det tørre i en bakebolle. Varm opp melken til 37 grader. Ha melk,rosiner og et egg i bollen og kjør på middels hastighet i maskinen. Ha i romtemperert smør i terninger underveis mens maskinen går i 5-7 minutter. La deigen heve lunt og under klede i 30-45 minutter.
Del deigen i 3 emner. Trill ut pølser til ca 30-35 cm lange. Flette de sammen.


La den etterheve i 45 minutter. Pensle så fletten med egg. Hakk opp mandler og strø over. 
Sett i forvarmet ovn midt i på over og undervarme 180 g i 30 minutter.
La fletten avkjøles på rist. Når den er avkjølt så rør sammen melis og sitron og risle over med en skei. Vent til glasuren har stivnet før du skjærer i den.

Hva kan du ta bort: Jeg får alltid spørsmål om man kan kutte ut noe i oppskriften. Det kan du men da blir resultatet ett litt annet.

Allergisk mot egg ? Bytt ut ene egget med 30-40 g smør ekstra. Pensle med melk.

Har du ikke maskin? Smelt smøret i istedenfor å ha det i terninger og ha det i melken.

Fletten er velegnet for frysing.
Velbekomme



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik