hits






Biff stroganoff

  • 12.04.2018, 20:23


Biff stroganoff 
4-6 pers

700 g ytrefilet eller hyrygg

8 dl creme fraiche

3 dl flte

2 store lk

1 paprika

1 ss worchestersaus

3 ss tomatpur

3 ss kalvefond

Salt og pepper

Jasminris


Fremgangsmte

Grovhakk lk og  paprika, og la dette surre i en kasserolle med litt smr. Nr det har blitt mykt, bruk stavmikser og f en jevn blanding.
Tilsett creme fraiche og flte. 
Stek ytrefilet p kort tid p sterk varme med ett dryss salt og pepper.
Ha biffkjttet i sausen, ha vann i stekepanna og kok ut krafta av biffen. 
Tilsett sjyet i kasserollen. 
Tilsett soyasaus, worchestersaus, tomatpure og kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 

Hvis du bruker ytrefilet holder det med 10-15 min koking. Men ved bruk av hyrygg br den koke minst 1 time gjerne 2.
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 

 

Velbekomme!

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:

https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 



0 Kommentarer

















Indrefilet med karamellisert ananas, Pommes Anna og lettvint "bearnaise"

  • 12.06.2017, 18:50

Dette er en deilig biffmiddag med gode smaker. Biff med tilbehr kan heldigvis varieres i det uendelige etter lyst og humr.
Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smr
Salt
Pepper
Timian (Kan slyfes)

Skrell poteter. Del eller skjr de i ca 2 mm tynne skiver. Jeg foretrekker bruke maskin som p bildet nedenfor.
Legg potetene i en bolle vann. (For dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene p ett rent kjkkenklede. Legg ett nytt rent over s de trker.
Smelt smret. Legg potetskivene p bakepapir og smr p smr p begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste  form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad p nederste rille for bli fornyd med konsistensen.

Karamellisert ananas:
1 skive til hver, her 4 skiver.
2 ss smr
2 ss sukker

Indrefilet medium stekt.

Indrefileten br vre romtemperert fr den stekes. Str salt og pepper p begge sider. (Litt timian er ogs godt) Ha smr i panna og sett p max varme. Nr smret ligger brunt og stille i panna legger du i biffen. Stek til du ser det begynner piple vske opp. Da snur du biffen. Stek likedan p neste side. La biffen hvile under klede i minst 5 minutter.

Mens biffen hviler lager du lettvint "bearnaise". Det gjr du slik: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

Bildeforklaringer:


Scrolle gjerne ned og del oppskriften s du har den til senere.

Velbekomme :)



0 Kommentarer

















Biff chop suey

  • 24.04.2017, 19:34

Har du lurt p hvorfor kjttet alltid er s mrt p kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan f det seigeste oksekjtt mrt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke hyrygg

500 g grytekjtt eller hyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefr krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler mrne kjttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Flg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare rre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjttet. Pass p at alt kjttet er dekt. Sett i kjleskap.


Nr du skal igang med middagslagingen s hell kjttet i ett drslag. Skyll kjttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Nr vannet fosskoker har du kjttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tm gryta over drslaget s kjttet fr rent av.


Stek classic wok blandingen p hy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grnnsakene p en tallerken.

Legg kjttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek p max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefr, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke p hy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grnnsakene og vend om.
La det st 1 min til fr servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

Hvis du nsker varsel nr det kommer nye oppskrifter, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



16 Kommentarer

















14 mars = Guttas dag ;) Indrefilet med rstekte poteter, bearnaise og brokkoli

  • 14.03.2017, 08:20

Idag er det 14 mars. Denne dagen er guttas motsvar til valentines med konfekt og roser, hvor de ønsker blant annet biff som en del av oppvartningen denne dagen ;).
Så da er vel saken biff ;)

Råstekte poteter
Skrell potetene. Del ønsket antall poteter i to for så igjen å dele hver av potetdelene i to slik at du får fine båter.
Smelt olje og smør i panna og legg båtene i. Krydre lett med salt, pepper og litt paprikakrydder for både farge og smak. Stek på litt over middels varme i 20 minutter til de er mør. Båtene vendes om iblant i pannen.


Hvordan du lager hjemmelaget bernaise finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486118791_bernais_med__teskeibeskrivelse.html

Brokkoli:
Skjær av mesteparten av stilen. Legges i kokende lettsaltet vann i 2-3 min.

Biffen:
Smelt smør i en stekepanne. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Jeg liker å steke biffen minst mulig så jeg steker ca 20-30 sekund på begge sider med denne tykkelsen. Ønsker du medium må du steke lenger feks 1-1.5 min.
Legg den ferdigstekte biffen til side og krydre med salt og pepper på begge sider. La hvile noen minutter før servering.

Da gjenstår det å kose seg masse! Ta gjerne en god flaske vin til. Jeg har nettopp oppdaget en ny italiener ved navn Amicone (2013 ) som jeg syns er ett godt følge til denne retten.



8 Kommentarer

















Biff med cognacsaus, fltegratinerte poteter og brokkoli

  • 12.11.2016, 15:37

Bernaise er godt det, men personlig syns jeg den kommer ett stykke bak i rekka mht hvilken saus jeg foretrekker til biff. Til denne cognacsausen syns jeg dog det passer bedre med l/brus istedenfor rdvin, men det kan jo vre rdvin som passer bedre enn de jeg har prvd selv.

Forberedelser:

Legg biff p kjkkenbenken s den fr mrne og bli romtemperert ett par timer.

Fltegratinerte poteter med parmesan
( vi var bare 2 men dette hadde holdt til 4 personer)

6-7 poteter
4-5 dl flte
1 lk
50 g parmesan
1 ts salt
1 ts pepper
3-4 fedd hvitlk om nskelig
3 ts maizenna
Ost etter nske p toppen

Slik gjr du:

Skrell poteter og ta skallet av lken.
 


Hakk lken i biter og del potetene i skiver.

Finn fram en gryte og ha poteter og lk i. Hell p med flte til det er 1-2 cm igjen s du fortsatt ser potetene. Ha i krydder. La dette smkoke i 10 minutter mens du rrer iblant.

Etter 10 min s rr ut 3 ts maizenna med en skvett flte i en kopp. Tilsett dette i gryta.

Rasp parmesan og ha i gryta.

Jeg bruker kun ekte parmesan. Slik ser den ut.

Etter 5 minutters koking s hell alt sammen i en ildfast form. Dekk med ost. Stek i midten av ovnen p 200 grader i 25 minutter.

Cognacsaus
1 dl cognac ( den du vil)
1 dl flte
50 gram iskaldt smr
2 ts rdvinseddik
1 ts dijonsennep
0.5-1 ts pepper etter nske
0.5- 1 ts salt etter nske
1 ss biffkraft

Finn fram en liten gryte. Sett p plata med gryta p og la gryta bli varm. Hell i cognacen. La det redusere i ett minutt. Ha i flte og krydder. La det smputre noen minutter.
Rett fr servering visper du inn terninger med iskaldt smr og 1 ss kraft fra pannen du stekte biffen i.

Brokkoli:
Kok opp vann med en klatt smr og litt salt. Nr det koker s skru av varmen. Legg brokkoli i og damp den noen minutter etter hvor crispy eller myk du vil ha den. Kjenn etter med gaffel.

Biffen:

Smelt smr i en stekepanne. Vent til smret ligger brunt og stille i panna. Jeg liker steke biffen minst mulig s jeg steker ca 20-30 sekund p begge sider med denne tykkelsen. nsker du medium m du steke lenger.
Legg den ferdigstekte biffen til side og krydre med salt og pepper p begge sider. La hvile noen minutter fr servering.
Velbekomme😊

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 



1 Kommentar

















Biff & bacongryte med potetmos

  • 23.08.2016, 18:10

Biff & bacongryte med potetmos

Potetmos:
16 poteter
3 dl fløte
1-2 dl melk
50 g smør
Salt og pepper etter ønske.
Kok potetene møre i 25 min ( kokefaste). Sil av vannet. Stamp potetene med smør. Stamp videre med fløte. Ta en sleiv og rør inn melk så den blir luftig. Smak til med salt og pepper.

Biff og bacongryte
500 g ytrefilet
150 g bacon
3 store sjalottløk
2 kvarter vårløk
3 dl seterrømme
1 dl vann
6 skiver brunost
2 ts dijonsennep
1 ts salt
1.5 ts pepper
Stek baconet i biter. Tilsett sjalottløk. Ha i oppskjært biffkjøtt og vend de kjapt i panna. Ha i vann,rømme, sennep brunost og krydderet. La surre på lav varme i 8-10 minutter.

Tanja



11 Kommentarer

















Timianstekt biff med urtesmr og rstekte poteter i panne med grillet mais.

  • 20.08.2016, 09:52


Timianstekt biff med urtesmr og rstekte poteter i panne med grillet mais
( 2 pers)

Urtesmr:
( fryserasjon for flere mltider)
300 g godt smr
2 dl blader av bladpersille
1 dl gresslk
3 dl kruspersille ( uten stilk)
1 dl blader av timian
7 ts sitron
Smak til med maldonsalt
1 ts lkpulver
Bland sammen og la trekke i kjleskap. 
Resten kan oppbevares i fryser for senere bruk.

Rstekte pannepoteter:
8 sm nypoteter
3 ss olje
Smak til med salt
2 ts trket timian.
Del potetene i bter. 
Legg i dyp tallerken. 
Ha over olje og krydder. 
Vend om. 
La trekke i 20 min. 
Stek i panne p middels varme ( 6 av 9) i smr i 18 minutt. 
Vend de rundt flere ganger. 

Biff:
Velg biffstykker som er 3-4 cm tykke. 
Smelt smr i panne sammen med 3 kvister timian. 
Legg i romtemperert biff nr smret ligger brunt og stille. 
Stek i 45-60 sekund p hver side. 
Kvern over salt og pepper.

                Tanja 



0 Kommentarer

















Hestebiff med castello & kaffesaus, rstekte salviepoteter, stekt lk og sopp.

  • 20.08.2016, 09:51

Castello og kaffesaus:
2 ss smr
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl flte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smr og vend inn mel. Spe med vsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.

Rstekte salviepoteter:
Del poteter etter nsket antall i bter. Ha p olje,salt pepper og salviekrydder.
Stek i litt smr p godt over middels varme i 10-12 min til de er mre.  La de renne av i ett drslag.

Sopp og lk:
Stek p litt under middels varme til lken er gylden.

Biffen ( ca 1- 1.2 cm tykk)
Ha pepper p biffen. Stek p grill p 350 grader 220 sek p hver side. La hvile 5 min.

            Tanja



4 Kommentarer

















Plankebiff for to

  • 20.08.2016, 09:48

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smr. 
2.5 dl flte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakespryte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke bde ytrefilet og mrbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smr i steikepanna. 
Vent til smret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen p sterk varme 20-30 sekund p hver side. 
Ha p salt og pepper. 
Legg den p planken og la den hvile en stund. 
S tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp p 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat p hver med ost.
Stekes p 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl flte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper p middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent p stlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett s flte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om nskelig.


Server med stekt lk  -

Kantareller: Stek p hard varme. Ristes i panna. Tilsett smr etter 30 sek. Rist og ha p salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik