Prinsefisk med tilbehør

  • 13.08.2017, 16:33


Prinsefisk med tilbehør
Skrell og kok poteter og gulrot etter ønske.
7-800 g torskefilet

Fisken:
Kok opp lettsaltet vann. Ha fisken i (opptint). La den trekke i 7-10 min. 

Saus:
50 g smør
1 dl mel
1 liter melk
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
1 1/2 ss sitronsaft
2 eggeplommer
Lag lys jevning av mel og smør. Spe med melk under omrøring. Ha i krydder og sitron. La putre i 7-8 min til melsmaken er borte. Rett før servering pisker du inn to eggeplommer. Sausen skal IKKE koke etter plommene har kommet i. 
Fres noen scampi og asparges i stekepanne ett par minutter. Velbekomme
Tanja


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter&fref=gc



0 Kommentarer

















Skinnstekt hyse med olivenoljestekte poteter, eggesmør og sursøt raspet gulrot

  • 09.05.2017, 16:08

Med godt tilbehør kan fisk lett løftes fra godt til fantastisk.

Til familie på 4
1 kg hysefilet med skinn
10 poteter

Sursøt raspet gulrot
4 store gulrøtter
0.5 dl vann
0.5 dl saft av fersk sitron
Smak til med sukker
Rasp gulrot. Blande vann og sitron. Smak til med sukker. Helle over raspet gulrot og vend rundt.

Eggesmør:
50-100 g smør etter ønske
3 hardkokte egg
0.5-1 ts saft av sitron
En kvast vårløk
Hardkok egg (8 min fra det koker)
Skrell eggene og del i båter. Finkutt vårløk. Smelt smøret og ha i egg, sitron og vårløk.

Olivenoljebakte poteter finner du oppskrift på her:

Strø grovsalt på fisken. La den ligge slik 30 min. Skyll av saltet og klapp tørr. Strø lett over med vanlig salt og pepper om ønskelig.
Stek på litt over middels varme i smør  i 5 min på siden med skinn og 2 min på andre siden.

Velbekomme :)



0 Kommentarer

















Fiskekaker

  • 04.03.2017, 17:38

Det er ingen sak å lage gode fiskekaker av frossen fisk om man bare vet nøklene. Derfor hadde jeg idag 15 åringen min på opplæring. Fisk som kan benyttes er feks hyse, lyr, sei og kolje. Skal du bruke andre fiskesorter bør 50 % være en av disse sortene.


Forberedelser:
Ta ut fisken av fryseren dagen før og sett i kjøleskapet for å tine. Når du skal lage er det viktig at alt er kjøleskapkaldt.

Du trenger en kjøkkenmaskin med kniver eller kvern.

Slik ble oppskriften da jeg tok mål igår.

Oppskrift:
2 kg hyse filet
2 egg
2 dl fløte
Frysevannet av fisken (VIKTIG for binding)
2 løk
8 ss potetmel
6 ts salt
2 ts muskat(kan sløyfes)

Først knuser du løken med stavmikser. Del fisken i grove biter. Deler av fisken min var fortsatt halvfrossen.
Jeg delte fisken i to porsjoner siden alt blir litt mye for min maskin. Ha fisken i maskina med saltet ( dette er viktig da farsen skal bli seig og samlet). Jeg kjørte begge omgangene med fisk med halvparten av saltet hver i nøyaktig 3 minutter.
Ha alt i en bolle. Ha i muskat. Ha i frysevannet og fløten i stråle mens du rører eller bruker hånden til å elte sammen. Deigen skal være såpass løs at du lurer på om den vil henge sammen. Stek gjerne først en prøvekake. Det er en kjempestor fordel å ha våt hånd og våt skei for hver kake du former.

Kvern fisken med saltet


Behold frysevannet og ha farsen i


Ha i de andre ingrediensene


Bland godt sammen. Ha våte hender når du former kakene. Stek 3 min på hver side på 6 av 9 på platen.

Da var fiskekakene klar til å spises og fryses.


Dette er nok til ca 4 middager til en familie på 4.
Velbekomme



2 Kommentarer

















Fiskeboller (hjemmelaga) med karrisaus spesial

  • 03.03.2017, 21:31

Det er egentlig ikke så veldig vanlig å lage fiskebollene sine selv lenger. Flinkest er de vel de oppe i nord. Det er egentlig litt rart for det er ikke mer komplisert enn å lage kjøttboller. Bor du på østlandet med dårlig tilgang på fisk så søk litt på nettet etter en fiskebil som kjører i ditt omåråde.


Fiskeboller med karrisaus spesial
( 3-4 middager for en familie på 4)

Forberedelser og gode råd:

Har du fryst fisk som meg så ta opp fisken kvelden før og legg i en stor bolle i kjøleskapet. Du MÅ ta vare på tinevannet for det skal bli med i farsen, ellers får du knudrete og "korte" fiskeboller. Det er bare en fordel om fisken ikke er fullstendig tint når du skal bruke den da det er viktig at alle produktene skal være kalde. Ta derfor egg og melk ut like før bruk.
Det er lettest å få til bollene om du har våt hånd og en våt skei for hver bolle)

Oppskrift:
2 kg hyse
2 dl fløte eller melk
2 løk (kan sløyfes)
3 egg
2 ts muskat
6 ts salt
7-9 ss potetmel
(Prøv deg frem og se om du klarer å forme bollene)

Del opp løk i grove biter. Del så opp fisken. Behold bollen med tinevannet.
Kjør fisk sammen med løk og salt i feks en maskin med kniv til det har blitt en seig masse. Det er viktig at du kjører MED saltet for å oppnå ønsket konsistens. Har du liten maskin må du gjøre det i flere omganger.

Jeg kjører i flere imganger


Ha farsen i bollen med tinevannet.
Tilsett egg,melk/fløte, muskat og potetmel.


Bland dette godt sammen med hendene.
Sett på en stor gryte med vann på plata.
Form fiskebollene. (Se tips øverst)
Når vannet koker så skru ned til 4 (av 9) på plata. Ha i fiskebollene.
De er ferdige når de flyter opp ( ca 10 min) . Ta ut med fiskeøse og legg til side.


Karrisaus spesial
100 g smør
1.5 dl mel
9-10 dl melk
1 dl kraft fra gryta med fiskeboller
1 ss karri
2 ts saft av sitron
1- 1.5 ts salt ( eller smak til)
2 eggeplommer ( kan sløyfes)

Smelt smøret med karrien i. ( Det fremhever karrismaken).
Ha i mel og rør raskt rundt. Spe med melk og kraft. Tilsett salt og sitron.
Ha i fiskebollene og la det putre 5-10 min. Ta kasserollen så bort fra plata og rør inn 2 eggeplommer. Server straks.

Fiskebollene kan fryses.


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



2 Kommentarer

















Pasjenbrød (passion) med blandet råkostsalat, gresk sursøt dressing og hjemmelagde fiskekaker

  • 30.01.2017, 18:57

Med syk 15 åring hjemme må man finne på noe som frister såpass at hun kommer ut av sengen 😅❤
Så kasta sammen dette. Brødene døpte hun tvert Pasjenbrød (passionbrød) .Servert med  hjemmelagde fiskekaker fra fryseren, blandet sursøt råkostsalat og gresk dressing. Innertier😊


Pasjenbrød
(8 stk)
14 dl mel
6.5 dl fingervarmt vann
2 ss solsikkeolje
2 ts salt
1 ss tørrgjær
1 ts bakepulver.

Elt deigen. Heves i 45 min. Trilles ut i boller og klappes ned. Stekes midt i ovnen på 230 grader i 12-14 minutter (kakk på de og hør etter hul lyd)

Bildeforklaring

 

Trill ut 8 boller. Trykk de litt ned som på til venstre på bildet.

Her er de klar for ovnen.


Her er de ferdig. Avkjøles på rist. 

Blandet råkostsalat
Ett fjerdedels hode isbergsalat
3 store gulrøtter
1 eple
En halv purre
Skrell eple og gulrot og raspe med grovrasp. Skjær purre i tynne strimler.

Sursøt gresk dressing
3 dl crème fraiche eller rømme
1 pose gresk dressing mix
1 ts saft av sitron
1 ts sukker
0.25 ts salt
Blande alt og la trekke litt.

Fiskekaker har jeg lagt ut før og her legger jeg inn lenken til de:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html

Smakelig måltid :)

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
Trykk på linken 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Breiflabb med fennikel & bacon, olivenbakte poteter og syrlig rømmesaus

  • 07.12.2016, 11:42

Breiflabb er havets biff og du kan steke den ca som en biff. Før i tiden ble den sett på som en ufisk men idag blir det sett på som ett bedre fiskemåltid. 

Oppskrift
150-200 g pr person
Poteter etter ønske
150 g bacon
1/2 fennikel

Rømmesaus:
2 dl rømme
2 sjalottløk
2 ts sitron
0.5 ts sukker
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
En liten klatt smør ( ca 1 ss)

Slik gjør du:
Skrell potetene og del de i to. Strø maldonsalt og noen små klatter smør i en ildfast form.


Legg potetene i med den flate delen opp.

Sprinkle over maldonsalt og olivenolje. Sett i forvarmet ovn nederst på 200 grader i 1.5 time.

Bacon og fennikel:
Del opp fennikel i mindre biter.

Stek ternet bacon nesten ferdig på sterk varme. Når det er nesten ferdig stekt har du i fennikel. Skru ned på lav varme, vend om iblant og stek videre i 3-4 minutter.

Rømmesaus:
Smelt smør i en liten kasserolle.
Del opp sjalottløk i små biter.


Surr sjalottløk på svak varme med en liten klatt smør i ca 5 minutter. Ha i rømme og smakstilsetninger. Rør forsiktig rundt. Varme den forsiktig.

Breiflabben:
Tin fisken. Ha maldonsalt på begge sider og la ligge i 30 min. Skyll av og klapp tørr. Smelt smør i en stekepanne på max varme. Legg på fiskestykkene og stek på max varme 1 minutt på hver side. Skru så varmen på det laveste og la ettersteke 2 minutter på hver side.
Velbekomme :)



0 Kommentarer

















Fiskekaker uten egg av frossen hyse

  • 11.10.2016, 10:07

Jeg prøvde flere ganger å lage fiskekaker av frossen fisk uten særlig suksess. De ble dessverre "korte" og kornete. For en tid siden tok jeg kontakt med en kvinne fra nord via facebockgruppen som jeg har god tone med, fordi jeg vet hun har god greie på fiskemat. Og takket være henne lager jeg nå herlige fiskekaker av frossen hyse ( kjøper av fiskebilen) som er sååå mye bedre enn tilogmed de beste og dyreste på butikken. Hele familien min elsker de!

Forberedelser:
Ta ut fisken av fryseren dagen før og sett i kjøleskapet for å tine. Når du skal lage er det viktig at alt er kjøleskapkaldt.

Du trenger en kjøkkenmaskin med kniver eller kvern.

Slik ble oppskriften da jeg tok mål igår.

Oppskrift:
1400 gram hyse filet
2 dl fløte
Frysevannet av fisken (VIKTIG for binding)
2 løk
6 ss potetmel
4-5 ts salt
2 ts muskat
Først knuser du løken med stavmikser. Del fisken i grove biter. Deler av fisken min var fortsatt halvfrossen.
Jeg delte fisken i to porsjoner siden alt blir litt mye for min maskin. Ha fisken i maskina med saltet ( dette er viktig da farsen skal bli seig og samlet). Jeg kjørte begge omgangene med fisk med halvparten av saltet hver i nøyaktig 3 minutter.
Ha alt i en bolle. Ha i muskat. Ha i frysevannet og fløten i stråle mens du rører eller bruker hånden til å elte sammen. Deigen skal være såpass løs at du lurer på om den vil henge sammen. Stek gjerne først en prøvekake. Det er en kjempestor fordel å ha våt hånd og våt skei for hver kake du former.

Ha godt med smør i panna. Når den er skikkelig varm så skru ned til 6 (av 9 på min komfyr). Jeg tok tiden og fant ut at de var perfekt stekt etter 3 minutter på hver side.

Om du ikke ønsker at fiskekakene skal bli kalde mens du steker kan du legge de etterhvert i ovnen i ildfast form på 125 grader i midten.
Nå er det bare å nyte middagen.
Neste gang skal jeg lage med egg og leke med flere smaker. Lykke til:)



0 Kommentarer

















Fiskepinner

  • 09.10.2016, 18:41

Fiskepinner er mye bedre å lage selv. Jeg foretrekker å lage av ren fisk enten hyse eller torsk. Idag tok jeg med 9 åringen på matlagingen. De syns jo det er moro å dyppe og grise lutt. Slik går jeg frem for å få perfekte fiskepinner som er sprø inni og hvor fisken er perfekt flaket inni.

Jeg beregner 6-800 gram på vår familie på 4.
Tin fisken om den er frossen. Klapp den tørr. Strø over grovsalt på ene siden etter fisken er tint. La fisken ligge med dette i 20 minutter. Skyll av og klapp fisken tørr. Grunnen til at jeg salter den slik er at den blir fastere i fisken og da detter den ikke så lett fra hverandre.
Salt fisken lett på begge sider. Sett fram skåler med mel, egg og panko. Panko får du kjøpt på innvandrerbutikker og velassorterte butikker.

Dypp fisken først på begge sider i egg

Dypp fisken så i mel

Dypp deretter fisken i egg igjen

Dypp til slutt i panko

Ha olje i en stekepanne og sett på max. Såpass at det er ca 1 cm i høyden med olje.  Hos meg er max 9. Jeg foretrekker solsikkeolje men du kan bruke raps eller frityr. Vær helt sikker på at oljen har blitt skikkelig varm før du har i fiskepinner. Hold hånda over så kjenner du varmen. Stek 1 min. Skru ned til 7. Stek ett minutt til. Snu igjen. Stek 1 min til og snu en siste gang og stek ett minutt til. Ha en rist stående klar som er dobbeldekt med kjøkkenpapir. Legg fiskepinnene der og la de ligge i 2-3 minutter før servering. 



10 Kommentarer

















Laks med crème fraîche og mangochutney

  • 01.06.2016, 08:20

Jeg er veldig glad i fisk, og på jakt etter ny inspirasjon fant jeg denne oppskriften på Salma sine sider :)



 

4 laksefileter

3 dl crème fraîche 

1 ts currypaste

3 ss mangochutney 

 

Bland alt sammen unntatt laksen og kjør litt med stavmikser. Stek fileténe lett på hver side og hell blandingen over. La det stå og putre i ca 5 min. Serveres med f.eks. ris og brokkoli.

 

Velbekomme.

             Jenny



0 Kommentarer

















Fiskegryte

  • 25.05.2016, 10:07

Fiskegryte
Til ca 6 voksne

1 kg torsk (benytt fritt fisken du vil)
1 pakke gulrot
1 fennikel
2 brokkoli
1 purre
2 sjarlottløk
2 ss saft av lime
3 dl fløte
6 dl crème fraîche
Fiskekrydder, salt,pepper
3.5 dl kraft av hummer, fisk eller annet ( evt fond til fisk)

Del opp fisk i stykker (fersk eller tint).
Salt filetene lett.

Skjær purre og sjarlottløk i tynne ringer og gulrot i tynne staver. Ha dette i gryte i godt smør og la det surre seg blankt i ca 5 min.

Skjær brokkoli i buketter og skrell fennikel og del i biter.
Ha kraft, fløte, lime og creme fraiche i gryta. La dette koke seg tykkere i 10-15 minutter. Legg fisken i. Sett på lav varme og la den såvidt boble. Etter 5 min har du i brokkoli og fennikel.  Krydre etter smak med salt, pepper og fiskekrydder. 

Jeg bruker dette fiskekrydderet og bruker ca 20-25 drag med kverna. Smak til etter eget ønske. 5-7 min etter du har hatt i det siste er den tykk og god og klar til servering. 

                 Tanja



6 Kommentarer

















Skinnstekt torsk med rotmos og potet & baconblanding

  • 11.05.2016, 17:47

Skinnstekt torsk med rotmos og potet & baconblanding

200-250 g pers torskefilet med skinn

Potet og baconblanding
Antall poteter etter ønske, eks 3 pr pers
150 g bacon
Fersk gressløk
Stek bacon og sett til side.
Skrell potetene. Del de på tvers og på langs til terninger. Kokes til de er møre (ca 15 min hvis kokefaste).  Hell av vannet. Vend inn 1-2 ss smør, oppklippt gressløk  og oppklippt bacon.

Rotmos
1 kålrot
2 gulrøtter
2 poteter
1-2 dl fløte
50 g smør
Salt pepper og muskat
Skrell kålrot gulrot og potet. Skjær i tynne skiver. Kok til mørt (ca 30-35 minutter). Hell ut vannet. Ha i smør. Stamp dette. Ha i fløte og stamp videre. Smak til med krydder.

Fisken: strø grovsalt på den hvite siden av fisken. La den ligge slik 30 min. Skyll av saltet og tørk godt. Stek den på temp 7 av 9 i godt smør, ca 5 min på skinnsiden og 2 min på andre siden så den blir perfekt flaket. 

Tanja



0 Kommentarer

















Dobbelpanert rødspette med potetmos og erter

  • 03.05.2016, 16:05

Dobbelpanert rødspette er deilig hverdagsmiddag og det er en typisk rett jeg kan anbefale for de som "ikke liker" fisk. Får du ikke tak i fersk rødspette kan du kjøpe den ferdigpanert.

Rødspette med potetmos og erter
Lag en blanding av mel,salt og pepper. Visp ett par egg lett sammen. Dypp lettsaltet filet i egg,så mel blanding, så egg igjen og så i panko. Panko får du kjøpt på innvandrerbutukker. Stek på ganske sterk varme til de er sprø og gylne på begge sider.  Mengde etter ønske.

Potetmos (til 4)
14-16 poteter (jeg bruker asterix)
75 g smør
2 dl fløte
1-2 dl lettmelk
Salt og pepper.
Kok potetene møre. Stamp de med smør. Ha i fløte og stamp videre. Ha i melk og rør den luftig med en sleiv. Smak til med salt og pepper.

Erter: ha frosne erter i en liten kjele og dekk med vann. Ha i en klatt smør om du ønsker. La koke 4-5 min og sil av vannet.

Tanja



1 Kommentar

















Scampi på lavastein med sellerirotpure og dressinger

  • 16.04.2016, 13:39

Varm opp steinen en time i ovnen på max effekt før bruk.

Marinering:

Marinade:
1. 2 dl olje, saften av 1/2 lime, 4 hvitløksfedd,ett lite dryss salt

2. 2 dl olje, 1 ts garam masala,1 ts karri,  1 skvis sitron,ett lite dryss salt.
Fordel marinadene i 4 skåler slik at det blir to ulike til hver person. La de ligge i marinade 30-60 min.
La de renne av godt før du legger på steinen slik at steinen ikke blir våt og mister temperatur.

Dressinger.

Karridressing:

Karridressing:
1 dl crème fraiche
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1 ts sitronsaft
En klype sukker.
Rør sammen og la den trekke litt

Holiday dip :
1 boks lettrømme
4 ts paprika
4 ts løkpulver
1 ts eddik 7 %
1 ts sukker.
smak til med salt

Raita: 
3 dl gresk Youghurt
3 ss finhakket mynte
2 ts koriander
1 ts spisskummen
10 cm finhakket agurk
Hvitløk om ønskelig

Bland alt og la trekke i kjøleskap

Sellerirotpure med trøffel

Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i tynne skiver til de er møre (20-30 minutter)
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt og pepper.
Tips: Ha i noen få dråper hvit trøffelolje for ett ekstra smaksløft.
Pass på å ikke ha i for mye. Smak deg fram.

Tilbehør
Tomat og ruccola

Tanja



2 Kommentarer

















Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure

  • 24.02.2016, 18:22


Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure, ruccola salat , cherrytomater, bacon og poteter 
4 pers

Skreien ( ca 600-800 g): 
Legg skreien i serveringsstykker med skinnsiden ned. 
Salt godt med maldonsalt. 
La fisken ligge slik i ca 30 min. 
Skyll raskt av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. 
Salte og pepre forsiktig. 
Stek den i godt smør først med skinnsiden ned på litt over middels varme i 4-5 min. 
Snu så forsiktig og stek 3-4 min på andre siden. 
Nå bør den være ferdig og perfekt flaket.

Skrell og kok asterix poteter i ca 22 min med salt.
Stek 150 -300 gram bacon

Lettvint ertepure: ha en boks hermetiske erter i en liten gryte og dekk såvidt med fløte. 
La koke i 10-15 min. Kjør blandingen med stavmikser. 
Tilsett en klype sukker og smak til med salt og pepper.

                Tanja



2 Kommentarer

















Fiskekaker i fløtesaus med løk, makaroni, grønnsaker og poteter

  • 24.02.2016, 11:57

Fiskekaker i fløtesaus med løk, makaroni, grønnsaker og poteter

Oppskrift på fiskekaker finner du her:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html

 

Saus:

Lag bruning av

100 g smør og

1.5 dl mel.

Ta gryta til side og tilsett 6 dl vann.

La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.

Tilsett 1/2-1 løk som er finknust med stavmikser.

Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.

Ha i fiskekaker og la de trekke i sausen. 

Kok Asterix poteter i ca 22 min
Kok opp vann med salt og litt smør. Ha i frosne grønnsaker da det koker. La de stå i 6 min. 
Kok makaroni etter pakkens anvisning. Velbekomme

          Tanja
Link til sausen 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html



0 Kommentarer

















Fish & chips

  • 23.02.2016, 11:30

Fish & chips

( en barnefavoritt)

4 pers


Tempura:

200 g hvetemel,

1 klype salt,

4 stk eggeplomme,

4 dl iskaldt vann,

3 ss soyaolje.

Visp dette sammen.

Stivpisk 4 eggehviter og vend dette forsiktig i.

La stå noen minutter.


Fisk:

Velg hyse eller torskefile.

700-1000 gram.

La fisken tine.

Tørk den godt med kjøkkenpapir og strø på salt.
Sett frityrkokeren på 170 grader og la den bli varm.

Dypp fisken i tempuraen.

 

En pølseklype i stål er fin når man driver med fritering og tempura.

La tempuraen dekke fiskestykkene og la det renne litt av.

La de fritere til de er gyldne som på bildet.

3 fiskebiter pr omgang ellers blir alt en stor sammenvokst klump.

Legg de ferdige på kjøkkenpapir så de får rent av olje.


Tilbehør:

Best med pommes frittes alternativt potetbåter eller potetmos.

Remulade er godt til sammen med sitron.  Eller Hjemmelaget remulade med ekstra kapers

Velbekomme

        Tanja

VIKTIG : bruk klypa til å legge fisken ned i. IKKE slipp fisken med en gang.

Hold den nede i frityrgryta med pølseklypa og tell til 20 før du slipper ellers blir det ett sabla gris og røra fester seg fast.  



0 Kommentarer

















Pannestekt ørret med poteter rømmesaus og agurksalat

  • 22.02.2016, 23:26


Pannestekt ørret med poteter rømmesaus og agurksalat 

Bruk hele småørreter. 
Du kan skjære av hodet og hale.

Salt inni buken og vend fisken godt i mel med salt og pepper (med skinnet på)

Stek fisken på litt over middels varme i godt smør i ca 7 min på hver side. 
Legg så fisken til side.

Rømmesaus: 
1 beger rømme i panna hvor fisken har blitt stekt.
La det surre noen min mens du rører rundt.


Agurksalat: 
1/2 agurk i skiver. 
Legg i en liten bolle. 
Tilsett 
1 1/2 ss eddik 7 %, 
1 dl vann, 
1-2 ts sukker og 
Smakt til med salt og hvit pepper . 

Poteter : 
Jeg bruker asterix og koker ca 22 min. Velbekomme

          Tanja



0 Kommentarer

















Torsketunger med pastinakk & potetpure og syrlig agurksalat

  • 22.02.2016, 21:07

Storkjefta Torsketunger med pastinakk & potetpure og syrlig agurksalat 
4 per.  ca 15 min.

Legg opptinte torsketunger i kaldt eddikvann.

Sett en liten kjele med litt vann i på koking.

 

Skrell

4 pastinakker og

2 middels store poteter.

Skjær alt i løvtynne skiver og legg i kokevannet.

 

Kok i 6 min. Hell av vann.

 

Tilsett 2 ss smør og bruk stavmikser.

Rør inn 4 ss rømme og

2 ss sitron.

Smak til med salt


Sett på stekepanne med smør.

Vend torsketunger i mel,salt og pepper.

Legg i stekepanna og krydre med sitronpepper.

 

Mens du steker skjær opp

1/2 agurk i skiver.

Ha i 2 dl vann,

2 ss 7 % eddik og

2-3 ts sukker smak til med salt

Snu torsketungene og stek til de er sprø og gylne.

                Tanja



0 Kommentarer

















Sei i høstsaus

  • 22.02.2016, 16:16


Sei i høstsaus 

Sei pepres og saltes

Legg i ildfast form. 
Hell over 
3-4 dl fløte 

Visp inn
4-5 ss cremefraiche 
4-6 ts tyttebærsyltetøy.

Ha i 
1/2 paprika
1 løk 
i biter 

Ta noen kvaster frisk timian og klipp noen dryss over . 
Sett i ovn på 200 grader i 20 min.

Server gjerne med poteter og bacon.

               Tanja



4 Kommentarer

















Torskenuggets med Pommes frites og persilleremulade

  • 20.02.2016, 16:39


Torskenuggets med Pommes frites og persilleremulade av Tanja 
4 pers

15 små eller 10 store asterixpoteter
600 gram torskefilet
30 ritzkjeks
1 egg

Pommes frites

Skrell potetene. 
Del de i passende staver. 
Legg de i vann i 45 min. 
Tørk godt av de med kjøkkenpapir. 
Sett frityrkokern på 190 grader. 
Friter til de er gylne og crispy. 
Med denne mengden poteter tar det 25-30 min.

Persilleremulade:

1 pk remulade tilsett persille 

Torskenuggets:

Tørk godt av filéen med kjøkkenpapir. 
Del opp i mindre biter ca 2 × 3 cm. 
Ha på salt. 
Dypp bitene først i egg og så i knuste ritzkjeks.
Stek i godt smør i 3-4 min på hver side til de er gyldne. 
Velbekomme. 

             Tanja 



2 Kommentarer

















Boknafisk

  • 19.02.2016, 20:26


Boknafisk
4 pers
Ingredienser 
800 g boknafisk 
1 l vann 
1 ss salt 
200 g bacon 
smør

Gulrotstuing
4 stk gulrot 
2 ss smør 
2,5 ss hvetemel 
4 dl melk 
2 ss persille, frisk 
salt og pepper 
Muskat


Framgangsmåte
Dersom boknafisken er godt tørket bør den legges i vann noen timer før bruk. 
Eventuelt kan den legges i vann over natten.

Kok opp en kasserolle med saltet vann. 
Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme. 

Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smør mot slutten.

Gulrotstuing
Skjær gulrot i små biter og kok i vann til de såvidt er møre.
Smelt smør og rør inn hvetemel. 
Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.

Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.
Tilsett de kokte gulrøttene, 
kok opp og smak til med salt, pepper og muskat. 
Bland i finhakket persille før servering.

Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.

         Tanja



2 Kommentarer

















Seibiff

  • 17.02.2016, 16:02


Seibiff 

6-800 g seifilet
Poteter
1/2 pose gulrot
2 løk
Rømme
Sitron

Tin filetene. Lag en blanding av 
1 dl mel,
2 ts salt 
1 ts pepper. 
Vend seien i melblandingen og stek på litt over middels varme på hver side til de blir gyldne og fine.

Rasp gulroten. 
Bland 2 ss sitron,
2 ss vann 
1 ts sukker 
og vend inn i den raspa gulrota. 
Ta en boks rømme. 
Ha i 2-3 gode klypper med sukker og smak til med sitron. 

Skjær løken i ringer og stek på middels varme til de er gyldne. 
Ha i 1/2 ss sukker og stek videre til den er karamellisert.
Kok asterix poteter i ca 22 min.

          Tanja



3 Kommentarer

















Skinnstekt torsk med selleri & potetmospure med trøffelolje, ruccola og ekte nøttesmør

  • 16.02.2016, 20:21

Skinnstekt torsk med selleri & potetmospure med trøffelolje, ruccola og ekte nøttesmør 
 
4 pers

6-800 torskefilet
Tin fisken.
Del opp i serveringsstykker.
Ha på grovmalt salt 
La den ligge i 20 min.
Skyll kjapt av saltet, klapp tørr og ha på finmalt og hvit pepper.
Stek først med skinnsiden ned i 5 min og 2 min på andre siden på litt over middels varme.

Selleri&potetmos pure med trøffelolje
10 poteter . (skrelles)
1 sellerirot   ( deles i biter)
Dette kokes mørt.
Hell av vannet og ha i 100gr smør.
Og stappes.
 
Ha i
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts hvit trøffelolje
2.5 dl fløte 
Rør godt inn
 

Dampet gulrot:
Del i stenger og dampes i 5-6 min. 

Ekte nøttesmør:
Smelt 50 g smør og la det surre seg lysebrunt.
Ha i 50 g finhakkede hasselnøtter. 

Anrett med fisken over ruccolaen.

           Tanja

 
 
 


0 Kommentarer

















Stekt skrei med purre og gulrotstuing og flesk

  • 16.02.2016, 15:09

Stekt skrei med purre og gulrotstuing og flesk
4 pers.

600-700 gram skrei. 
Strø godt med maldonsalt på den skinnfrie siden og la ligge slik i 30 min.
Skyll fisken raskt og tørk med kjøkkenpapir.
Strø på salt og pepper.
Stek i godt smør i 3-4 min på hver side på litt over middels varme.


Purè og gulrotstuing:
1 liten purre
1 gulrot
100 gr smør
1.5 dl hv.mel
6 dl melk
1 1/2 ts salt
1 ts muskat
1 1/2 ts pepper

Finkutt purre. Del gulroten i 4 og finkutt.
La gulrot og purre surre i litt smør i 7-8 min.
Smelt smør i en liten gryte og tilsett mel og rør kjapt sammen.
Spe  med melk mens du visper.
Tilsett  salt, pepper og muskat. 
Ha purre og gulrot i sausen og la småkoke i 7-8 min. 

Flesk:
Kutt ønsket mengde salt sideflesk/bacon og ha i stekepanna.
Ha flesket i en liten gryte med 100 g smør og la det smeltes.
Kok asterix poteter til de er mør ( ca 22 min) .
 
          Tanja

 

 



2 Kommentarer

















Lettvint rask torskepanne

  • 15.02.2016, 20:40


 

Lettvint rask torskepanne 
 
4 pers

6 gulrøtter
1 løk
1 søt paprika

800 g torsk
3-5 dl fløte
Mel
Salt og pepper. 

Tin fisken.
Rasp gulrot . Hakk opp løk og søtpaprika.
 
Vend fisken i en blanding av mel, salt og pepper.
Stek fisken på noe over middels varme i godt med smør til den er gylden på hver side. (3-4 min).
 
Hell over fløten sammen med løk og paprika.
Smak til med salt og pepper. La dette surre i 3-4 min.
 
Serveres med poteter.
                Velbekomme.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 



0 Kommentarer

















Stekt torsk med sellerirotpurê, poteter og sandefjordssmør

  • 15.02.2016, 18:24

Stekt torsk med sellerirotpurê, poteter og sandefjordssmør 
 
1-2 fileter pr person
Ha på grovsalt på filetene og la de ligge i 20-30 min.
Skyll de raskt og klapp tørr.
Strø på salt og pepper og stek på litt over middels temperatur i ett par min på hver side til de flakes perfekt. 

Sett ønsket antall poteter på koking.

Sellerirotpurè:
2 små sellerirot 
1 dl fløte
1 ts pepper
2 ts salt
4 ss smør.

Kok sellerirot mør i skiver. Ha av kokevannet.
Ha i smør og bruk stavmikser til du har en jevn pure.
Ha i fløte, salt og pepper og rør dette godt inn.

Sandefjordsmør:
1.5 dl fløte
100 g smør
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 ts sitron
5 ss bladpersille
Kok opp fløten.
 
La den putre og redusere til halvparten.
Skru ned varmen så det ikke putrer mer.
Rør inn iskaldt smør i terninger til de smelter.
Ha i salt, pepper,sitron og bladpersille.

              Tanja

 



0 Kommentarer

















Ørret med pepperrotkrem, rista pinjekjerner, wokede grønnsaker

  • 12.02.2016, 22:10


4 personer 
Ørreten:

Sprinkle over 1/2 lime og balsamico og krydre med salt og pepper.

La ligge i 30 min.

Bak i ovnen på 200 g i 10-15 min 

Pepperrotkrem:
1 boks rømme
2 ts sitron
4 ts revet pepperrot (tube)
2 1/2 ts sukker
1 ts salt
1/2 - 1 ts pepper
2 dl bladpersille
Bland ingrediensene. La trekke i kjøleskap.

Kok ønsket mengde ris etter eget ønske.

Vi bruker 7 dl vann på 4.5 dl jasminris.

 

Grønnsaker:

Wok en pose wokmix på hard varme i 6-7 min.

                 Tanja



0 Kommentarer

















Dobbeltpanert hyse med potetmos og smørstekte grønnsaker

  • 11.02.2016, 19:40

Hyse
Mel
egg
Panko

Strø godt med salt på hysa.
Vend hysa i mel, så egg og så panko.
Stek på ganske hard varme i ett par minutter på hver side så den får en crispy overflate.
Etterstek på veldig lav varme noen miutter. 

Potetmos:
18 poteter
100 g smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt og pepper etter smak

Kok poteter møre i ca 25 min.
Sil av vannet.
Stamp potetene med smøret.
Ha i fløten og stamp videre.
Bruk en sleiv og rør inn melk så den blir luftig.  


Grønnsaker: Skjær gulrot i tynne staver og klipp opp 3 stilker med vårløk.
Surres i smør med litt salt på middels varme til riktig konsistens,ca 10 min.
 
                 Tanja

 

 



0 Kommentarer

















Sitronpepret stekt kveite med eggesmør, rista pinjekjerner

  • 11.02.2016, 19:24

 
 
Kveite
Sitronpepper
Stekes over middels varme ..
Til de er gyldne
 
Eggesmør:
4 Hardkokte egg
300 gr smør
1 halv sitron
Litt oppklipt gressløk
Del eggene i småbiter .
Smelt smøret over middels varme
Tilsett eggene .
og sitron og gressløk
 

Pinjekjerner:
Ønsket mengde Pinjekjerner
1 ts smør
Dette ristes på middels varme ..
litt salt .


Server med al dente gulrøtter og poteter.

                  Tanja



0 Kommentarer

















Karristekt fiskepudding med karrisaus

  • 11.02.2016, 18:31




 

900 gr hysefile
2 ss potetmel.
9 dl iskald melk
1-3 dl iskald fløte
5 ts salt
1 ts muskat
Fisken kvernes to ganger (eller mer)
Kjøres til seig masse med potetmelet
Spe langsomt med melk og fløte.
Tilsett krydder
Ha i to smurte brødformer.
Dunk formene i kjøkkenbenken så unngår du at den sprekker.
Stek i vannbad i ovnen på 200 grader i 45-50 min.
Avkjøl. Skjær opp i skiver og krydre med karri og stek gyldent.
Karrisaus:
100 gr margarin
1.5 dl hvetemel .
8 dl melk
2 dl fløte
2 ts karri
2.5 ts salt
1/2 ts pepper.
Server med grønnsaker, stekt bacon og poteter.
           Tanja

 

 



0 Kommentarer

















Stekt hyse med hummersaus

  • 11.02.2016, 16:18

Hyse
Salt fisken og stek den ca 3 min på hver side . På litt over middels varme
 
Hummersaus:
100 g smør
1 dl mel
2 dl hummerkraft
3 dl melk
2-3 ts salt
1 ts pepper
4 ts sitron 
1 ts estragon
 
Lag jevning av mel og smør.
Rør inn væsken under omrøring.
Ha i krydder og sitron.
La putre i ca 10 min.

 
Brokkoli:
Ha brokkoli i lettsaltet vann.
Når vannet koker så la brokkolien koke i ca 3 min.
Poteter:
Kok til de er klar. Asterix tar ca 22 min

Tanja 

 



0 Kommentarer

















Krabbesuppe

  • 11.02.2016, 00:40


Krabbesuppe:
Til fam på 4

2 krabbeskall
3 sjarlottløk 
3 stilker vårløk
1 søtpaprika
5 dl vann
3 dl eplenektar
5 dl kraft
4 dl fløte
1 ts salt
1 ts Cayenne pepper
1/2 ts pepper
1 ts estragon
2 ss sitron
3 ts tomatpure
2 rause ss creme fraiche

Surr finkuttet sjarlottløk, vårløk og søtpaprika i olivenolje. Stavmiks dette. Tilsett vann, kraft og fløte og gi ett lite oppkok. Tilsett krydderet og la putre i 5-7 min. Like før servering har du i innholdet i krabbeskallene.

Velbekomme.

          Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©