Chili og hvitløksbaguetter

  • 08.05.2017, 11:12

Chili og hvitløksbaguetter

1 kg møllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
6 ss olje
7 dl godt lunkent vann

Chili og hvitløkssmør:
100 g smør
1 chili
4 hvitløksbåter
1 ts paprikapulver
1 ts sitron
1 klype salt
Finhakk chili (uten frø) og hvitløk. Tilsett i smøret sammen med de andre ingrediensene.

Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 4 emner. La heve i 30 min. Skjær renner i baguettene og dytt klatter av smøret ned i rennene og strø godt over med maldonsalt. Stekes midt i ovn på 200 g i 22 min og sett så på grill i 3 min for chrispy overflate.

 Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Gresk kremet pastasalat

  • 06.05.2017, 12:35

Kremet gresk pastasalat ala Tanja
8 pers

2 kyllingfileer
1 pk pastaskruer,gjerne flerfarget
1 paprika
1/2 purre
1/2 rødløk
1 neve valnøtter
1 boks creme fraiche
1 boks rømme
2 poser gresk dressingmix
Smak til med salt og pepper og evt hvitløk.
Kok pasta. Avkjøl. Stek kylling i biter med litt salt og pepper. Hakk opp ingrediensene. Tilsett rømme og creme fraiche iblandet dressingmiksen. La den stå i kjøleskap minimum 2 timer før servering.

              

 Hvis du vil ha nye oppskrifter på epost, trykk på linken: https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Speke- og parmesanpoteter

  • 05.05.2017, 13:55


Spekemat og parmesanpoteter:
( Passer og til feks spekemattallerken og kokt torsk)

Beregn 2-4 poteter pr person
Kok poteter i 11 min. La de avkjøle seg litt. Skjær de opp i skiver og legg i langpanne.
Rasp parmesanost på den fine delen av rivjern. Kutt opp god spekeskinke ( feks Stranda skinke eller serrano) i små biter.
Ha 1/2-1 ts parmesanost på hver potetskive og strø over skinke. Er du ekstra glad i salt kan du ha kvernsalt over.
Stek så i ovnen midt i på 200 grader i 11 min. Server på en seng av ruccola.
Velbekomme.

 Hvis du ønsker nye oppskrifter på epost trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Lun potetsalat

  • 04.05.2017, 15:49


Lun potetsalat:

20 små nypoteter
2 dl olje
1 ss salt
1 ss pepper
1 ss timian
1 ss basilikum

1/2 rødløk
1 ss dijonsennep
1/2 eple (pink lady)
Garnityr: friske urter av timian og persille.

Del potetene i båter. Legg i en pose. Ha i olje og krydder,knyt igjen og vend rundt. La ligge i 30 min.
Etter 30 min klipp ett lite hull på posen og la oljen renne ut.Ha i langpanne nederst i forvarmet ovn på 225 g.
La stå i 40 min. Rør i de halveis. Ha potetene i en serveringsskål. Vend inn sennep, rødløk og eple.
Strø over maldonsalt og pynt med urter.



6 Kommentarer

















Asiatiskinpirerte spareribs med sursøt råkost og stekt 3-løksris

  • 19.04.2017, 12:39

Svineribbe er utrolig billig mat og så smakfullt. Med marinade kan de varieres i det uendelige og det er praktisk å lage mye og bare fryse ned ferdig marinert.


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.


Marinade:
1 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
1 ss akasiehonning
4 ss ketchup
1 ts malt ingefær

Røres sammen. Dypp bitene i og legg over i en dyp bolle. Hell over resten av marinaden til slutt. La stå over natten i kjøleskap.


Dagen etter:
Pakk inn ønsket mengde spareribs i aliminiumsfolie. Surr rundt 3 ganger.
Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie.  Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.
Etter 4 timer så ta bitene ut av folien. Skru opp temperaturen på grillen til 250 og grill 5 min på hver side.

Sursøt råkostsalat
400 g kål ( ca 1/4 kål)
3 gulrøtter
2 never sukkererter
0.5 dl vann
0.5 dl saft av sitron
1 ss saft av sitron
Skrell gulerøtter og rasp opp. Skjær kål i tynne strimler. Del opp sukkererter i mindre biter.
Ha varmt vann i en kopp og ha i 1 ss sukker. Rør til det løser seg opp. Ha i sitron. Hell dette over råkosten.


3 løks stekt ris
Kok 4 dl jasminris etter pakkens anvisning.
Avkjøles.
Kutt opp 5 cm purre både fra den grønne og den hvite delen (10 totalt)
Klipp opp 1 kvast vårløk. Finhakk en halv løk.


Ha olje i en panne og ha i løksortene. La dette surre til det blir blankt og mykt.

Ha i den avkjølte risen. Ha i 1 ts salt, 2 ts spisskummin og 4 ts malt ingefær. Stek i 5 minutter mens du hele tiden vender rundt.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det lett tilgjengelig senere.



6 Kommentarer

















Spareribs med coleslaw, maiskolber og ris

  • 03.04.2017, 19:41

Her har vi allerede sparket igang grillsesongen :). Spareribs er utrolig godt og utrolig billig mat om man lager selv av svineribbe. Da får man store saftige stykker nok til å mette mange eller flere middager om man fryser ned. Jeg marinerer og vakumerer en del av bitene og legger rett i fryseren.


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Jeg deler den selv i tint tilstand. Jeg lar den tine 2 døgn i kjøleskapet.

Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.


Etter stykkene er delt opp lager du marinaden.

Marinade:
16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rødvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder.


Pensle bitene på alle sider og legg i ildfast form/former. Dekk formen/formene med plastfolie og sett i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:
Beregne 4,5 timer totalt

Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Rull rundt 3-4 ganger og tett skikkelig.  Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.

I mellomtiden tilbereder du coleslaw. Her er link til min coleslaw.
Trykk her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466683514_coleslaw__klsalat.html

Samtidig kan du forberede maisen som skal legges på grillen når det har gått 4 timer og du skal ta spareribsene ut av folien og grille de på direkte varme.

Slik lager jeg maiskolber på grillen.
Trykk her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466943727_maiskolber_p_grillen.html

Når spareribsene har ligget i 4 timer på på 90 grader er det på tide å grille de. Sett opp grillen til ca 250.
Nå kan du sette på risen ( jasminris) og legge maisen på grillen.
Ta stykkene ut av aliminiumsfolie og grill på alle 4 sidene ca 5 minutter på hver side.
Nå er alt ferdig helt samtidig.

Se så mørt kjøttet er. Det ramlet bokstavelig talt fra hverandre.


Da er det bare å NYTE!

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget.

 

 



6 Kommentarer

















Maiskolber på grillen

  • 26.06.2016, 14:22

Når det gjelder grilling så syns jeg maisen blir best når den er pakket inn i aluminiumsfolie.
Slik gjør jeg det: Maiisen legges på ett ark med aliminiumsfolie. Skjær noen skiver smør og legg på maisen. Strø over maldonsalt eller annet godt salt. Pakk aliminiumsfolien veldig godt sammen rundt maisen. Legg den så på ett nytt ark og pakk så godt sammen. Legg pakken på grillen og la den ligge totalt 20 minutt. Snu pakken hvert 5 minutt.

Serveres feks med urtesmør: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466696535_urtesmr.html



0 Kommentarer

















Coleslaw (kålsalat)

  • 23.06.2016, 14:05

Coleslaw er ett ypperlig alternativ som tilbehør til grillmaten. Det er smakfullt og kjapt å lage og holder seg fint i kjøleskap noen dager.

Coleslaw
1/2 nykål (400 g)
1 stor gulrot
1 eple (pink lady)

Dressingen
1 dl majones av valgfri type
1 dl gresk youghurt
1 ss HP saus
1 ts eddik 7%
1 ts sitrronsaft
0.5 ts salt
1 ts sukker
0.5 ts pepper

Hakk opp kålen i fine strimler. Skrell eplet og gulrot og rasp det på grov rasp.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Ha dette oppi skålen med det andre og rør godt rundt.
La trekke litt i kjøleskap (20 min elr mer)

Tanja



2 Kommentarer

















Nypoteter på grillen

  • 22.06.2016, 18:19

Det er ingenting i veien for å også lage poteter på grillen. Du kan også blande inn grønnsaker om du vil.

Poteter på grillen.
Antall poteter etter ønske
Eks 1/2 løk
1/2 grønn paprika
1/2 rødløk
Litt smør
Godt salt, eks maldonsalt

Legg dobbelt ark med aluminiumsfolie på benken. Vask nypotetene godt og del i båter.
Skjær opp rødløk, vanlig løk og grønn paprika og legg oppå potetene. Strø over maldonsalt og noen bittesmå klatter smør. Pakk godt sammen aluminiumsfolien rundt potetene. Legges på grill i 250 g i 30 minutter. Åpne pakken ved å skjære hull langs midten når de er klar.

Tanja



2 Kommentarer

















Fylt grillet tomat

  • 22.06.2016, 17:28

Kunsten med å ikke gå lei grillmat er å variere typer kjøtt og fisk og ikke minst tilbehøret man har til.
Tomater kan fylles med nesten hva som helst. Her er det bare fantasien og ellers hvilke smaker måltidet ellers har som setter begrensningene. Urter er nesten alltid godt i og div typer ost. Mht middagen og sausen idag valgte jeg å lage en litt smaksnøytral variant.

Fylt grillet tomat
Til 4 personer

4 bifftomater (store)
4 ss pinjekjerner
1/2 løk
8 skiver jarlsberg
Salt og pepper etter smak.

Ha 1 ss olje i en liten gryte. Ha i pinjekjerner. Surr til de er lett gylne mens du rører. Ha i løk. Skru ned på lav varme og la dette surre i fred.

Skjær av ett lite lokk på tomatene. Skjær rundt kantene innvendig på den største delen av tomaten og ta ut innholdet. Nå er det dannet en grop i tomaten. Ha tomatfyllet oppi gryta med resten. Strø litt salt på begge tomatdelene.
Smak til fyllet i gryta med salt,pepper og litt chili. Du kan ha i hvitløk om du vil. Riv opp 4 skiver jarlsberg og la dette smelte inn i røra. Ta gryta av plata og fyll tomatene.

Legg tomatene på hver sitt stykke aluminiumsfolie.  Legg på en skive ost og legg på øverste delen av tomaten.

Pakk inn tomatene som på bildet. Stek de på grillen på 250 g i 10-12 minutter.

Tanja



0 Kommentarer

















Marinerte koteletter med bakt potet,kryddesmør og salat

  • 18.06.2016, 21:18

Sommeren er grilltid og trikset for den store grillipplevelsen er rett og slett marinaden og det å grille kjøttet riktig.

Marinade :

4 ss ketchup,

2 ss tomatpure,

1 ss rødvinseddik,

1 ss honning,

1 ss sennep

1 ss grillkrydder

Rør godt sammen. Pensle kotelettene rikelig. La de ligge med marinade gjerne i 5-6 timer i kjøleskap. Sett de på kjøkkenbenken 1 time før grilling.
Stek de først på 350 grader ett minutt på hver side med lokket på. Skru ned til 100-150 og la de steke videre i 10-20  minutter (man må se an tykkelsen. Snu de hvert 5. minutt.

Bakt potet:
Lag ett kryss med kniv i potetene. Pakk inn i aluminiumsfolie. Sett de midt i kald ovn og sett på gradene til 250-275. Ta de ut etter 1.45 min.

Kryddersmør.
Se under dip dressing marinade



6 Kommentarer

















Kyllingspyd med gratinert blomkålpurè

  • 23.02.2016, 18:17


Kyllingspyd med gratinert blomkålpurè
Bruk ett spyd . Og tre på kylling og det du ønsker av grønnsaker

BLOMKÅLPURÈ 
Kok blomkål buketter i ca 10 min til den er mør. 
Ta av plata. 
Ha oppi 1-2 ss smør. 
Kjør den til pure med en stavmikser.
Ha i fløte i tynn stråle mens du rører rundt til en litt sørpete konsistens. 
Smak til med salt og pepper. 
Avkjøl. 
Visp så inn 1 egg og legg på ost. 
Jeg bruker jarsberg. 
Nederst i ovn i 20 min

           Tanja



0 Kommentarer

















Hjemmemarinerte grillskiver med kald og smaksrik rissalat

  • 23.02.2016, 11:24

Hjemmemarinerte grillskiver med kald og smaksrik rissalat 

4 pers

Marinade :

4 ss ketchup,

2 ss tomatpure,

1 ss rødvinseddik,

1 ss honning,

1 ss sennep og

1 ss grillkrydder.

Del ett stk salt sideflesk (600 - 800 g) i skiver og la marinere minst i 2 timer.

Stek på grillen til de er gylne og lett karamelliserte.

Kald rissalat :

( nok til en fam på 4 i 2-3 dager )
Kok

4.5 dl jasminris med 7 dl vann sammen

med 1 ss gurkemeie smakt til med salt i 20 min.

Avkjøl.

 

Bland 2 dl olivenolje med

1/2 ss maldonsalt og

2 ts timian.

Hell over risen.

 

Tilsett

2 cl soyasaus

2 ss honning (akasiehonning) 

1/2 stor purre kuttes

3 kvaster vårløk

1/2 rødløk

Bland alt sammen godt og la trekke i kjøleskap.

 

Like før servering blander du inn 2 pk skivede mandler (70 gram) for litt crunch.

Serveres med cherrytomater og litt rømme. Velbekomme.

                          Tanja



0 Kommentarer

















Marinert kylling på grill med tzatziki, ris og salat

  • 20.02.2016, 16:44



Marinert kylling på grill med tzatziki, ris og salat.


Marinade:
1 dl soyasaus
2 ss honning
1 ss hindu kyllingkrydder
2 ts sitron saft 
La kyllingfilètene ligge i marinade noen timer. 
Stek på grillen noen minutter på hver side. 

Tzatziki : 
3 dl gresk Youghurt
10 cm agurk kuttet i småbiter
3-4 fedd hvitløk
En klype sukker
1 ts sitron saft

Smak til med salt 
La trekke i kjøleskap.

Kok ris etter pakkens anvisning og lag salat etter ønske.

        Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©