hits







Kremet kyllingsnadder

  • 06.12.2017, 20:19

Kylling er s utrolig anvendelig og derfor elsker jeg bruke det.
Denne retten smaker utrolig godt og er lett og rask lage .

Kremet kyllingsnadder
Til familie p 4

Ris: mengde etter nske. Tilbered etter posen/pakkens anvisning.

600 g kyllingfilet
1 lk
1 rd paprika
1.5 dl flte
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts trket estragon
1 ts rd Dragon curry paste

Hakk lken i biter. Stavmiks paprikaen  (dette for fargens skyld)
Skjr kylling i sm biter.
Stek kyllingen i olje i stekepannen. Tilsett s flte, lk, paprika og krydder.
La dette surre 2 minutter.

Server med feks lettkokt brokkoli.

Velbekomme 😊



0 Kommentarer

















Plse stroganof med potetmos

  • 02.04.2017, 10:06

Dette er en lettvint og barnevennlig stroganof som er god og veldig mektig.


Plse stroganof med potetmos
(Til familie p 4-5)

Start med lage potetmos.

Potetmos

15-18 Asterix poteter
100 gram smr
3 dl flte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gresslk.

Kok poteter mre i 25 min. Hell av vann og ha i smr. Stamp den med en klrabistapper. Nr smret har smeltet har du i flte og stamper videre. Ta s en sleiv og rr den luftig med den. Smak til med salt og pepper.

  
8 skinnfrie kjttplser ( eller falukorv)
1 lk
1 rd paprika
2 dl crme fraiche
2 dl flte
1 dl vann
1 kjttbuljong
0.5 - 1 ts pepper
1 ts paprikapulver
0.5 ss worchestersaus
1 ss tomatpure
(1 ts salt -smak om du syns det trengs)
(1-2 fedd hvitlk om nskelig)

Del opp kjttplsene i sm biter frst p langs og s p tvers. Grovhakk lk og paprika.
Ha smr i en stekepanne. Surre lk og paprika i den i 10-15 min til det blir litt mykt og blankt. Bruk s stavmikser slik du fr en litt tykk grov masse. Om du heller nsker ha hele biter s kan du det.
Skyv massen til side og legg i plsene. Ha p krydderet og stek de lett. Ls opp kjttbuljong i 1 dl varmt/kokende vann. Hell s oppi stekepanna. Ha i flte, creme fraiche og worchestersaus og tomatpure. La dette putre i 5-10 min p lav varme.

Tips: Det er godt med brokkoli til men det hadde jeg visst glemt kjpe

Her ser du prosessen


Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del innlegget om du nsker.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



40 Kommentarer

















Brun lapskaus

  • 04.01.2017, 16:53

Gryter er kjrkomment lage.  Det er lite arbeid og det metter mange og lett like for de fleste. Ikke minst fr man brukt masse deilige grnnsaker.


Brun lapskaus
( til en familie i to dager)
Serveres med brd eller flatbrd

700 g hyrygg
80 g smr
1.5 dl hvetemel
1 - 1.2 liter kraft (eller vann + buljongterning)
1 ss soyasaus
(1 ts salt)
1 ts pepper
1 liten klrot
2 store gulrtter
En halv sellerirot
En halv persillerot
10 poteter
1 liten purre

Skjr opp romtemperert kjtt i biter og grnnsaker i terninger. Persillerot og sellerirot skjres mindre pga de er veldig konsentrert p smak.

 

Smelt smret i en gryte. Vent til smret ligger brunt og stille fr du har i kjttet. Stek p sterk varme 1-2 minutter. Hell over melet. Vend rundt hele tiden til du kjenner en brunet lukt (1-2 minutter). Flg senne linken for se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html               

Hell p kraft/vann. Ha i grnnsakene minus poteter og purre. Gi ett oppkok under omrring. Ha i smakstilsetninger. La dette smkoke i 30 minutter. Ha n i poteter og purre. La det smkoke i ytterligere 20 minutter. Ta noen smaksprver av terningene for se om det er gjennomkokt.  Server:)



9 Kommentarer

















Bretagnegryte med kylling

  • 03.10.2016, 16:40

Hvem liker vel ikke en god bretagnesaus? Å hva er vel bedre enn å lage en gryte basert på den ideen?
Slik ble dagens gryte

Bretagnegryte med kylling
Marinade:
500 g kyllingfilet
1 ss paprikapulver
1ss løkpulver eller hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 dl solsikkeolje
Rør sammen og la trekke 20 min.

Sausen:
1 liten løk
1 stor tomat
1 stor rød paprika
Stek i gryte med 2 ss smør i 15 min på middels varme. Rør iblant. Bruk tilslutt stavmikser og lag en klumpefri jevning.
Tilsett
3 ss mel
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
1 ss estragon
1 ss sitron
1 ts salt
3-4 fedd hvitløk om ønskelig
3 dl vann
4 dl fløte
4 ss crème fraiche 
La dette putre på litt under middels varme.
Stek kyllingen i stekepanne med all marinaden. Ha alt oppi gryta inkl stekeskyen.
Tilsett en halv pose blomkål eller brokkoli blanding.  La gryten putre 7 min før servering.

Server med ris, pasta eller poteter.



6 Kommentarer

















Kyllinggryte med orientalske smaker

  • 21.05.2016, 19:34

Kyllinggryte med orientalske smaker

4 kyllingfileter
Ris etter ønske feks 4 dl tørr ris
3 dl fløte
1 dl melk
1 ts salt
1 ts pepper
3 ts maizenna
3 ts karri
1 ts spisskummin
1 ts ingefær
1 ss sitronsaft
1 ss soyasaus
1 pose chineese wok

Kok ris etter pakkens anvisning. Ha i litt salt og 2 ts gurkemeie.
Kutt opp kyllingfilet i biter. Stek i panna til gjennomstekt. Ha i fløte,krydder, sitron og soyasaus. Rør ut maizenna i melk og ha oppi panna. La dette putre 12-15 minutter.  Stek wok grønnsaker i en annen panne.

Rett før servering heller du wok grønnsakene oppi kyllinggryten. 
Server straks

Tanja



3 Kommentarer

















Fiskegryte.

  • 08.04.2016, 19:22

Fiskegryte
Til ca 6 voksne

1 kg torsk (benytt fritt fisken du vil)
1 pakke gulrot
1 fennikel
2 brokkoli
1 purre
2 sjarlottlk
2 ss saft av lime
3 dl flte
6 dl crme frache
Fiskekrydder, salt,pepper
3.5 dl kraft av hummer, fisk eller annet ( evt fond til fisk)

Kok poteter og server sammen.

Del opp fisk i stykker (fersk eller tint).
Salt filetene lett.

Skjr purre og sjarlottlk i tynne ringer og gulrot i tynne staver. Ha dette i gryte i godt smr og la det surre seg blankt i ca 5 min.

Skjr brokkoli i buketter og skrell fennikel og del i biter.
Ha kraft, flte, lime og creme fraiche i gryta. La dette koke seg tykkere i 10-15 minutter. Legg fisken i. Sett p lav varme og la den svidt boble. Etter 5 min har du i brokkoli og fennikel.  Krydre etter smak med salt, pepper og fiskekrydder. 

Jeg bruker dette fiskekrydderet og bruker ca 20-25 drag med kverna. Smak til etter eget nske. 5-7 min etter du har hatt i det siste er den tykk og god og klar til servering. 

                 



0 Kommentarer

















Smaksrik kyllinggryte

  • 02.03.2016, 11:19

Smaksrik kyllinggryte
Ca til 6-7 personer

Kutt opp 1 rd og 1 grnn paprika, 2 store sjarlottlk og ca 5 cm purre. (Legg halvparten av paprika til siden ). Ha i en gryte med 3 ss smr og 1 ss worchestersauce. La dette surre p middels varme.
Stek 1 pk med bacon. Stek 3 store kyllingfileter i biter i baconfettet. Ha i 1 ss kylling hindu tandori krydder. Nr kyllingbitene er stekt tilsetter du 1 dl eplejuice og lar det surre p sterk varme i ca 10 min. Tilsett 3 ss mel i gryta med grnnsakene og rr raskt rundt. Tilsett 2 dl vann, 2 dl flte, 2 dl eplejuice og 4 dl creme fraice. Hell oppi kyllingbitene og vska i panna over i gryta sammen med det stekte baconet i biter. Sett smak ved tilsette 3 ss soyasaus, 1.5 ss karri, 1 ts salt, 1/2 ss sukker, 1/2 ss gurkemeie, 1 ss hindu kyllingkrydder tandoori og 3 ss sitron ( gjerne ferskpresset).  Rett fr servering tilsetter du resten av paprikaen. Velbekomme ☺

             Tanja 



13 Kommentarer

















Biff stroganoff

  • 24.02.2016, 12:16


Biff stroganoff 
4-6 pers

Grovhakk 
2 store lk og 
1 paprika
La dette surre i en kasserolle med litt smr.

Stek 700 gram ytrefilet kort tid p sterk varme med ett dryss salt og pepper. 
Bruk stavmikser p lken og paprikaen. 
Tilsett 8 dl creme fraiche og
3 dl flte. 
Ha n i det stekte biffkjttet. 
Ha litt vann i stekepanna og kok ut krafta etter biffen. 
Tilsett krafta i kasserollen. 
Tilsett 2 ss soyasaus, 
1 ss worchestersaus, 
3 ss tomatpur og 
3 ss kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 
Velbekomme.

                         Tanja



12 Kommentarer

















Meksikansk gryte

  • 24.02.2016, 12:07


Meksikansk gryte 
5-6 pers

Sett mengde ris du nsker til koking.

Ha 5 dl vann i gryte og la det koke. 
Del opp 3 store plommetomater( eller en boks hakka tomat) i gryta sammen med 3 stilker opphakka stangselleri.
La dette koke 2-3 minutt. 

Ha i en hakka lk ( evt + 1-2 fedd hvitlk)
2 toppa ss med tomatpure. 
Mos dette med stavmikser.

Steik 400-600 gram karbonadedeig/kjttdeig. 
Ha p salt og pepper. 
Tilsett i gryta. 
Tilsett 10 cm opphakka purre. 
Krydre med 1 ts spisskummin, 
2 ts paprika,                                                               1 boks mais,
1 ss sukker og smak til med salt og pepper

Kan evt etterkrydre med cayennepepper.

                        Velbekomme.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Plsegryte

  • 21.02.2016, 16:58


Plsegryte
Barnevennlig


Alt blandes i en gryte
2 bokser hakka tomat 
2 dl vann
3 dl flte 
3 ss rmme
3 ss tomatpure
2ss sukker 
2 ss ketchup
Smak til med salt og pepper 

Hakk opp 
4 stangselleri, 
1/2 purre og 
1 lk i biter og ha i. 


La dette putre under lokk i 30-45 min. 
Bruk s stavmikseren og f en glatt konsistens. 
Tilsett 6 middagsplser i biter uten skinn. 
Kok 500 gram pastaskruer. Velbekomme

                          Tanja



2 Kommentarer

















Finnbiff med potetmos

  • 19.02.2016, 18:02


Finnbiff med potetmos


150 g bacon 
400 g reinskav 
salt og pepper 

Brun baconbiter i stekepanna. Ha over i gryte. 
Stek reinskav i baconfettet med salt og pepper. 
Ha over i gryta. 

1 kurv sopp 
1 stor lk
1 dl vann 
Stek soppen raskt i panna og ha over i gryta. 
Del lk i biter og surr i panna. 
Ha p vann og kok ut panna og ha krafta og lken oppi gryta. 

Ha 2 dl vann i gryta. 1 dl kan byttes med rdvin om du vil. 
Tilsett 10 skivet fltemysost, 
1 ts rosmarin 
2 ts timian. 
La dette surre mens potetene koker. 

2-3 dl creme fraiche. Haes i 5 min fr servering.

Potetmos : 
Kok 15-18 poteter i 22-25 min. 
Jeg bruker asterix. 
Tilsett 100 g margarin mens du moser potetene. 
Tilsett 1 dl flte mens du rrer rundt. 
Tilsett s 1-2 dl melk og pisk den luftig. 
Smak til med salt og pepper.

Velbekomme

                        Tanja



0 Kommentarer

















Karbonadedeiggryte med potetmos

  • 16.02.2016, 19:44

Karbonadedeiggryte med potetmos 
 
600 g karbonadedeig
1, 5 lk
1 ts salt
2 ts lkpulver
2 ts pepper
2 dl crme fraiche 
2.5 dl flte
1 ss soyasaus
2 ts HP saus
2 ss tomatpur 

Stek karbonadedeig.
Tilsett finhakket lk og alle smakstilsetningene.
La den surre p lav varme mens du koker poteter.

Potetmos:
16-18 Asterix poteter
100 g smr
3 dl flte
1-2 dl melk
Salt og pepper

Kok potetene i 25 min. Sil av vannet.
Tilsett smr og stapp. Tilsett flte og mos den videre.
Smak til med salt og pepper.
Visp inn melka med en sleiv til den blir luftig.

            Tanja

 



12 Kommentarer

















Jegergryte med (elg)karbonadedeig

  • 16.02.2016, 16:44

 4 Pers. ( tid ca 15-20 min)

Finn en middels stor kasserolle.
150 gr bacon
400 ? 600 gr karbonadedeig
salte og pepper
4 dl vann
3 opphakket charlottlk
1/2 purre i skiver
1 paprika opphagget
15 skiver fltemysost
2 kjttbulljong tern
 
Stek bacon i gryta tilsett karbonadedeigen .
salte og peppre
 
Ha i vann 
Tilsett lk/paprika/purre
Tilsett fltemysost ? bulljongterninger
Tilslutt ha over 3 dl flte
1 ss soyasaus
1 1/2 ts timian .
Rr inn 2 ss creme fraiche
 
Serveres med poteter, potetmos eller ris.

          Tanja

 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik