Spareribs med coleslaw

  • 14.07.2017, 13:04

 


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Jeg deler den selv i tint tilstand. Jeg lar den tine 2 døgn i kjøleskapet.

Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.


Etter stykkene er delt opp lager du marinaden.

Marinade:
16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rødvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder.


Pensle bitene på alle sider og legg i ildfast form/former. Dekk formen/formene med plastfolie og sett i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:
Beregne 4,5 timer totalt

Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Rull rundt 3-4 ganger og tett skikkelig.  Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.

I mellomtiden tilbereder du coleslaw. Her er link til min coleslaw.
Trykk her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466683514_coleslaw__klsalat.html

Samtidig kan du forberede maisen som skal legges på grillen når det har gått 4 timer og du skal ta spareribsene ut av folien og grille de på direkte varme.

Slik lager jeg maiskolber på grillen.
Trykk her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466943727_maiskolber_p_grillen.html

Når spareribsene har ligget i 4 timer på på 90 grader er det på tide å grille de. Sett opp grillen til ca 250.
Nå kan du sette på risen ( jasminris) og legge maisen på grillen.
Ta stykkene ut av aliminiumsfolie og grill på alle 4 sidene ca 5 minutter på hver side.
Nå er alt ferdig helt samtidig.

Se så mørt kjøttet er. Det ramlet bokstavelig talt fra hverandre.


Da er det bare å NYTE!

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget.

 



2 Kommentarer

















Kebab hjemmelaget

  • 10.12.2016, 09:53

Hvem kunne tro det var så enkelt å lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 åringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjøttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift både på kjøtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. Ønsker du den sterk bør du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjøttet:
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjøtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss løkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefær

For å lage kjøttet trenger man en slik påleggsform.

 

Påleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se på eller kjøpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved å trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjær sideflesk i terninger og kjør det til en fin masse med kjøkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den rå kjøttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene så alt blir godt fordelt.

Tre den medfølgende posen ned i påleggsformen. Fyll i kjøttet og snurr igjen enden.

Sett på presset og sett i en høy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet på toppen. Vannet skal ikke på noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet på 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Når kjernetemperaturen på kjøttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjøleskap og la den stå der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjær den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rømme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts løkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den stå 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel på bakebordet.

Stek i tørr stekepanne på max varme eller på takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjær opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter ønske.

Nyt!

Kjøttmengden holder til 3 middager for vår familie på 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg påleggsformen.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



16 Kommentarer

















Møre koteletter

  • 15.11.2016, 14:25

Jeg tenker alltid på skrekk og gru på koteletter stekt på panna. Resultatet blir etter min erfaring veldig tørt og kjøttet blir hardt.

Slik lager jeg møre koteletter.

Legg ferske eller opptinte koteletter i en ovnsform. Legg i grønnsaker du har feks løk, paprika og tomater. Strø godt over med salt og pepper. Ha i 2-3 klatter med smør. Hell i vann til kotelettene er halveis dekt. Jeg bruker 5 dl. 

Sett koteletter inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek kotelettene i 1.5 time.
Hvis du har f.eks fløtegratinerte poteter som skal være ferdig samtidig kan du sette formen med koteletter helt i bunnen siste halvtimen. Det bruker jeg å gjøre. Alltid møre koteletter på denne måten :)
NB om du ønsker kan du gi kotelettene en stekeskorpe i stekepannen til slutt, men det bruker ikke jeg å gjøre. 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



3 Kommentarer

















Svineknoke med rotmos og poteter

  • 10.05.2016, 17:26

Svineknoke med rotmos og poteter

1 svineknoke
Legg knoken i en gryte med vann. La den småkoke til kjøttet løsner fra beina. Dette tar 2.5-3 timer. Ta ut og avkjøl litt før du rengjør den for skinn og fett.
Tips: Kraften fra kokevannet kan du bruke dagen etter feks til ertesuppe,kjøttsuppe, lapskaus og koke potetball i osv. Den kan også fryses for senere bruk.
Rester av kjøtt kan brukes i feks suppe, lapskaus, til potetball, pytt i panne osv. Kan også fryses.

Rotmos
1 kålrot
2 store gulrøtter
2 poteter
1-2 dl fløte
50 g smør
Salt pepper og muskat
Skjær bort skallet fra kålroten.  Skrell potet og gulrot. Skjær alt i tynne skiver. Kok til der er mørt. Er skivene tynne tar det 30-35 minutter. Stamp den med smør og ha så i fløte mens du stamper videre. Smak til med salt pepper og muskat.

Tips: Ønsker du en magrere variant kan du kutte ut smør og fløte og ha i kraft fra kokevannet. Du kan også ha i litt melk om du ønsker å runde av smaken.

Kok poteter til de er møre.
Kan serveres med smeltet smør om ønskelig, gjerne med fersk gressløk i.



2 Kommentarer

















Fylt løvbiff

  • 01.04.2016, 16:06

En lettvint og deilig middag for folk i farta. 
Løvbiff  (antall etter ønske)
Philadelphiaost
Rød paprika
Salt og pepper

Legg løvbiffene på ett skjærebrett og strø på med salt og pepper. Du kan bruke flere krydder etter eget ønske.
Smør godt på de med philadelphiaost eller annen ost med mer smak. Legg paprikaringer oppå. Rull de sammen og dytt to tannpirkere ned i for å feste rullen sammen.

Sett på jasminris og la putre i 20 min. Sett formen i ovnen i forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. Sett så på grillen og stek videre i 5 minutt.

                  Tanja



3 Kommentarer

















Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli

  • 29.03.2016, 17:58

Biffsnadder med kald chilibernaise og brokkoli.
Biffkjøtt (feks 150-200 gram per person)
1 brokkoli
1 gul løk
1/2 rødløk paprika
2 ts sambal oelek ( kan sløyfes)
Salt og pepper etter eget ønske

Kald chilibernaise
2 dl crème fraiche
0.5 dl majones
1 ss hvitvinseddik
2 ts estragon
3 ts hakket frisk persille
1 ts løkpulver  (eller hvitløk)
Fersk rød og grønn chili etter ønske.
Bland alt. Om du ønsker at sausen skal ha farge stavmikser du chilien.
Sett kaldt og serveres kald.

Biffsnadder.
Del romtemperert biffkjøtt i passende biter.
Så deler du grønnsakene.

Ha smør i en stekepanne. Vent til det ligger brunt og stille i panna. Ha nå i 2 ts sambal oelek om du ønsker. (Sambal oelek selges i de fleste dagligvarer) Ha i kjøttet og stek kjapt i panna i  1-2 min. Ha i løk og paprika og vend rundt i ett halvt til ett min. Nå kan du krydre med salt og pepper etter ønske.

Brokkoli.
Legg den i en gryte med lettsaltet vann. Fra det koker er brokkolien klar etter 2-4 min (kjenn på den med gaffel).

                  Tanja



3 Kommentarer

















Fylt svinefilet

  • 17.03.2016, 18:12

Fylt svinefilet.
1 svinefilet ca 500-600 gram
1 hvit castello
10 cm purre.
Brun fileen på hard varme på alle sider. La den så hvile. Skjær ett snitt i midten ca 2/3 ned i kjøttet og fyll med castello og brie. 

Stek bacon halvstekt i en panne og legg over fileen. Sett i forvarmet ovn på 200 og stek i 25-30 minutter midt i ovnen. 
Tips: varier med div fyll du liker fra gang til gang.
Server med tilbehør du liker

              Tanja



0 Kommentarer

















Plukkflesk

  • 02.03.2016, 15:52

Plukk - FLESK ala Tanja

Lag en gul jevning av 100 gram smør og 1.5 dl mel. Spe med 1 liter melk. Salte og pepre etter egen smak. Tilsett 1/2 pose selvforvella eller kjøpt lapskausblanding. Stek 300 gram flesk og 2 skinnfrie pølser i biter. Tilsett dette i gryta. Kutt opp 5 ferdigkokte poteter og tilsett i gryta. La dette putre 2-3 min før servering. Velbekomme 😊



8 Kommentarer

















Fondueaften

  • 27.02.2016, 16:08

Til 2 personer
1 kyllingfilet
I biff
Deles i biter og stekes i fonduegryta

Pommes noisette
9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak
Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.
Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret. Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl. Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko. Det er fint å bruke to teskeier å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy. La renne av på kjøkkenpapir

Chili cheese boller
Jarsberg (eller annen ost)
4 chili etter ønske
Mel
Egg
Panko/brødsmuler
Del ost i biter. Lag hull med feks kjernehusfjerner. Dytt inn finhakket chili. Vend bitene i egg,så mel, egg igjen og så panko. Friteres i 2-3 min.
La renne av på kjøkkenpapir

Lag tempurarøre. (Se oppskrift på fish & chips )
1-2 løk
Mel
Egg
Del løken i ringer. Dypp i egg, så mel og så dyppes de i tempurarøre.  Friteres i ca 3 min til de er gylne.
La renne av på kjøkkenpapir. 

Kylling dip
1 dl rømme
1 ts hindu kyllingkrydder
1/2 ts løkpulver
1 ts paprika
1 ts Cayenne
1 ts eddik
1 ts lime eller sitron
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke.

Orientalsk dip
1 dl rømme
1 ts ingefær
1/2 ts spisskummin
1.5 ts karri
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts lime
1 klype sukker.
Rør sammen og la trekke

Indiskinspirert dip
1 dl rømme
1/2 ts red curry
1/2 ts koriander
1 ts garam masala
1 ts tandoori
1 klype sukker
Rør sammen og la trekke

Svart dip
2 ts crema balsamico
1 ts soyasaus (kikkoman)
2 ts lime
1 ts ingefær



2 Kommentarer

















Plankebiff for to

  • 26.02.2016, 15:32

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



8 Kommentarer

















Kjøttrull med brie og purre

  • 25.02.2016, 22:28


Kjøttrull med brie og purre

Legg gladpack på benken. 
Ta 600 gram karbonadedeig og kna den utover i rektangel. 
Legg to lag med brie på den lange siden 10 cm fra nærmest deg selv og 
1/2 purre i skiver
rødløk. 

Krydre med salt og pepper evt annet krydder. 
Rull med gladpacken bort fra deg selv. 
Tett kantene. Fjern gladpack og legg i ildfast form. 
Krydre med mer salt og pepper oppå. 
Ha litt smør i forma. I ovnen på 200 grader i 45 min.

Saus : 
Varm opp 3 dl fløte.
100 gram brie ( fjern utsiden av brien). 
La brien smelte inn. Smak til med så mye salt og pepper som du ønsker.

Tilbehør : 
Salat med spesielt drue er godt til pga sødmen. Gjerne med søt gul paprika. Ris er godt til.
Velbekomme.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

  • 24.02.2016, 17:39

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker 

Nok til 4 middager for fam på 4

 

Pulled pork:

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitronsaft

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

 

Bland dette godt sammen.

Gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av 2 dl vann,

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovnen.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94 grader.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 - 40 min.

Riv den fra hverandre med to gafler.

 

Fløtegratinerte poteter.

Del 15 poteter i skiver.

Kutt opp en løk. 

Dryss lett over med salt og pepper.

Fyll opp med fløte til potetene er dekket.

La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.

Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.

La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.

              Tanja 



1 Kommentar

















Hestebiff med castello & kaffesaus, råstekte salviepoteter, stekt løk og sopp.

  • 23.02.2016, 22:22

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.

Råstekte salviepoteter:
Del poteter etter ønsket antall i båter. Ha på olje,salt pepper og salviekrydder.
Stek i litt smør på godt over middels varme i 10-12 min til de er møre.  La de renne av i ett dørslag.

Sopp og løk:
Stek på litt under middels varme til løken er gylden.

Biffen ( ca 1- 1.2 cm tykk)
Ha pepper på biffen. Stek på grill på 350 grader 2×20 sek på hver side. La hvile 5 min.

            Tanja



12 Kommentarer

















Gjemt " svin

  • 23.02.2016, 10:14


Gjemt " svin 

Bråstek stykker med svinefilet i panna slik at de får stekeskorpe. 
Ha på salt og pepper 
Kutt opp en 
1/2 purre
1 rødløk, 
2-3 sorter paprika

Legg i ildfast form sammen med vannkastanjer og bambusskudd.

Legg svinefileen over grønnsakene. 
Tilsett 3/4 boks kreme fraiche
2 dl fløte. Tilsett 
2 ss oystersaus, 
2 ss sweet chilisaus og
3 ss soyasaus. 

Stek i ovn på 200 grader i 20 min mens risen koker. 
Tilsett gjerne gurkemeie i kokevannet for frisk gulfarge.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Parmesankjøttboller med potetstappe og broccoli.

  • 22.02.2016, 23:23


Parmesankjøttboller med potetstappe og broccoli

Kjøttbollene : 
600 gram karbonadedeig 
100 gram parmesan 
Blandes .

Ha i
1 ts fennikel 
1/2 dl brødsmuler eller griljermel. 
2 egg 
Smak til med salt og pepper 
Bland kjapt med hendene.

Potetstappe : 
Kok asterixpoteter i 25 min. 
Stapp litt. 
Tilsett 100 gram smør
3 dl fløte mens du stapper og rør godt rundt 
Tilsett 1-2 dl melk 
Smak til med salt,pepper og gressløk 

Broccoli smørdampes i lettsaltet vann noen få minutt.

                Tanja 



2 Kommentarer

















Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris

  • 22.02.2016, 15:27


Tynnflesk og fløtesausgratinert blomkål og ris

I allroundmarinade 

Marinade: 
4 ss ketsjup, 
1 ss honning, 
1ss sennep, 
1 ss tomatpure og 
1 ss grillkrydder. 
La flesket marinere ett par timer. 
Sett i ovnen midt i på 250 grader i 25-30min. 
Snu halveis. 
Sett gjerne under grill til slutt men pass på for det blir fort brent.

Fløtegratinert blomkål : 
2 ss smør
3 ss hvetemel
4,5 dl melk
2.5 dl fløte 
Smelt smør - ha i hvetemel
Tilsett melk og fløte 

Bland inn ca 1 dl jarlsberg. 
Krydre med 1 ts muskat 
Smak til med salt og pepper 

Kok blomkålen i lettsaltet vann i 7 min. 
Legg så i ildfast form. 
Hell over sausen og dekk med ett lag jarlsberg. 
Sett i ovn på 250 grader midt i ovnen i 15 min.

Ris: for gul ris dryss litt gurkemeie i kokevannet.
Velbekomme.

              Tanja 



0 Kommentarer

















Timianstekt biff med urtesmør og råstekte poteter i panne med grillet mais. 

  • 21.02.2016, 20:54


Timianstekt biff med urtesmør og råstekte poteter i panne med grillet mais
( 2 pers)

Urtesmør:
( fryserasjon for flere måltider)
300 g godt smør
2 dl blader av bladpersille
1 dl gressløk
3 dl kruspersille ( uten stilk)
1 dl blader av timian
7 ts sitron
Smak til med maldonsalt
1 ts løkpulver
Bland sammen og la trekke i kjøleskap. 
Resten kan oppbevares i fryser for senere bruk.

Råstekte pannepoteter:
8 små nypoteter
3 ss olje
Smak til med salt
2 ts tørket timian.
Del potetene i båter. 
Legg i dyp tallerken. 
Ha over olje og krydder. 
Vend om. 
La trekke i 20 min. 
Stek i panne på middels varme ( 6 av 9) i smør i 18 minutt. 
Vend de rundt flere ganger. 

Biff:
Velg biffstykker som er 3-4 cm tykke. 
Smelt smør i panne sammen med 3 kvister timian. 
Legg i romtemperert biff når smøret ligger brunt og stille. 
Stek i 45-60 sekund på hver side. 
Kvern over salt og pepper.

                Tanja 



0 Kommentarer

















Parmesan & fetakjøttboller

  • 20.02.2016, 16:06


Parmesan & fetakjøttboller

800 g karbonadedeig
1 glass fetaost (ta bort oljen)
50 g finrevet parmesan
4 dl fløte
2 egg
4 ts basilikum
4 ts timian

Smak til med salt og pepper 


Bland ingrediensene hurtig sammen med hendene.

Form små boller.

Stek på litt over middels varme i godt smør.
Du kan trekke de i vann/kraft om du vil, men jeg foretrekker å lage de ferdig i stekepanna. Velbekomme .

              Tanja 



2 Kommentarer

















Baconsurret svinefilet fylt med baconost & purre

  • 14.02.2016, 18:23


Med selleri & gulrotpure med soppsaus og saltsprengte poteter
1 svinefilet
Baconost
Purre


Svinefileten:
Brun den kjapt på alle sider i panna.
Skjær snitt 2/3 ned og fyll med en stripe baconost og masse purre.
Knyt en pakke bacon rundt side om side. Stekes på 200 g i midten av ovnen til kjernetemp 67. Den vil øke 3 grader mens den hviler.
Har du ikke steketermometer kan du steke i 25 minutter.

Soppsaus:
200 gr sopp
4 sjarlottløk
4dl fløte
2ss worchestersaus
Stek sopp og løk raskt i en liten gryte . Salte og pepre.
Hell over fløten og worchestersauce.
La det småputre i 10 min.
Rett før servering har du oppi 2 ss creme fraiche.
Smak til med salt og pepper.

Purè:
1/2 sellerirot
2 gulerøtter
Litt salt
Dette kokes i små biter .til det blir mørt
Bruk så stavmikser så den blir jevn og glatt.
Tilsett 1 dl fløte og hold varm på lav temp.

Saltsprengte poteter :
Ha en liter vann og en liter salt i en gryte.
Tilsett poteter MED skallet på
La de koke i 22-25 min. Jeg bruker Amadine poteter når jeg lager saltsprengte poteter.
Børst av salt på potetene før servering.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Kenguru- medaljong med tilbehør

  • 11.02.2016, 18:29


Kengurumedaljongen :
Ha på salt og pepper på begge sider. Vent til smøret i panna har blitt brunt og ligger rolig.
Stek 20 sek på hver side. Legg i ildfast form med litt smørklatter.
Midt i ovnen på 150 grader i 30 min. La hvile.

Selleri/gulrot pure :
Hakk i småbiter og kok til det er mørt i lettsalta vann.

Tøm av vann og ha i 100 g smør.

Bruk stavmikser til det blir purè.

1 ts salt. 1/2 ts pepper. 1 dl fløte.

saus :
1 løk
4 ss hel pepper
smør
2 ss mel
5-6 dl fløte
2 ts gurkemeie
3 ts sitron
1,5 ts salt
muskat

Hakk opp løk og la det surre på lav varme i gryte med hel pepper og smør til løken blir myk. Bruk så stavmikser.
Ha oppi mel og fløte til passe tykk. Tilsett så gurkemeie og sitron. Smak til med salt og et bittelite dryss muskat.

Asparges med bacon :
Rull bacon rundt asparges og knyt. I ovnen på 250 grader i 15 min.

Potetmos :
20 poteter
100 g smør
3 dl fløte
2-3 dl melk
salt/pepper

Poteter kokes møre. Ta av vannet. Ha oppi smør og stapp. Ha så i fløte og smak med salt og pepper..
Ha oppi melk og rør rundt til den blir luftig.
Vel bekomme.

             Tanja 



4 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©