Grønnsaks- og kjøttpudding

  • 30.01.2017, 12:39

Dette er utrolig godt samt at det er veldig lett å lage. Når du er igang kan du lage mye og fryse i aliminiumsformer.  Dette er kjekt å ta opp av fryseren på hektiske dager og de kan fryses i rå tilstand. Ta opp kvelden før bruk og sett i kjøleskapet.

Grønnsaks- og kjøttpudding
Nok til 4-5 voksne

400 g karbonadedeig elr kjøttdeig
400 g amerikansk grønnsaks- blanding (tint)
1 finhakket løk
1 dl fløte, melk eller vann etter ønske
2 egg
3 ss potetmel
2 ts salt
2 ts malt ingefær
1 ts pepper
En halv muskatnøtt eller 0.5 ss malt

Slik gjør du:

Ha alt i en bolle. Bland godt sammen. Jeg foretrekker å bruke hendene.


Smør en form med nøytral olje. Denne formen er 1.5 liter.
Fyll massen i formen.


Sett ovnen på 180 grader med en ildfast form med vann på en rist på nederste rille (den må romme formen med puddingen)
Når temperaturen er nådd så sett kjøttpuddingen ned i formen med vannet. Stek i 60 minutter. Om du ønsker kan du hvelve den på ett fat før servering.

Fløtesaus
(du kan bruke vanlig brun saus om du vil
Lag bruning av

100 g smør
1.5 dl mel.
Ta gryta til side og tilsett 6 dl kraft eller vann.
La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.
Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.

Er du i tvil om hvordan lage bruning til saus? Da kan du se min video og lese mine gode råd her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Kålstuing:
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! Hakk opp
1/2 kål i passe småbiter.
Legg i lettsaltet vann.
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. Ta av 1 dl av kokevannet når den er ferdig kokt og sett til side.
Hell så kålen i ett dørslag.
Smelt 2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel.
Tilfør umiddelbart 6 dl melk samt kålvannet og ett par ts muskat.
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn.
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.



3 Kommentarer

















Kjøttboller (stekte)

  • 25.01.2017, 09:52

Kjøttboller kan man endre krydring på i det uendelige.  Dette er en relativt enkel oppskrift men den har likevel mye smak. Ikke minst passer de til mye forskjellig feks både i suppe og i mos.

Kjøttboller
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 løk
0.5 - 1 dl fløte, farris eller vann
3 ts salt
1 ts pepper
1 ss muskat
2 ss griljermel
2 ss potetmel
2 egg


Mos løken med stavmikser eller finkutte så godt du klarer. Ha det sammen med karbonadedeigen i en bolle. Ha i resten. Elte sammen med hendene og forme små boller. Det er lurt å ha våt hånd og våt skje. Da blir det mye enkerere.   Stek i smør på litt over middels varme. Snu de jevnlig.
Hvis resten av middagen ikke er klar samtidig kan du sette de i ovnen i ildfast form på 100 grader til resten er klart.

 


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



5 Kommentarer

















Karbonader med ingefær

  • 19.12.2016, 19:10

Karbonader kan heldigvis varieres mye med krydring etter humør og tilbehør.


Karbonader (14 store)

1 kg karbonadedeig
1.5 dl fløte, farris eller vann etter ønske
3 ss potetmel
3 ts salt
1 ts pepper
2 ts malt ingefær
En halv reven muskatnøtt (evt 0.5 ss malt muskat)

Bland alt godt sammen. Bruk våt hånd eller skei når du former som en bolle. Sett plata på max varme. Ha smør i stekepannen. Legg bollene i og trykk de flate. Stek til du får stekeskorpe på hver side. Etterstekes i ovnen på 200 g i 20 minutter.
 


Da ønsker jeg deg en god middag.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



0 Kommentarer

















Bagelsburger med hot bbq-saus

  • 13.10.2016, 17:47

Er du glad i en god burger men lei det vanlige brødet og kjedelig dressing? Da anbefaler jeg deg å prøve denne. Neste gang skal jeg ha hvitløksdressing og løkringer ved siden av- da vil den bli helt optimal for min smak.

Bagels finner du oppskrift på her :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476021513_bagels.html

Burgere (3-4 stk)

4-500 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1 ss potetmel
(0.5 dl fløte om ønskelig)
1.5 ts salt
1.5 ts tabasco
1 ts dijonsennep
(2-3 fedd hvitløk om ønskelig)

Cheddarost, salat, tomat, gul løk
Elt deigen sammen med hendene. Del inn i 3-4 boller.  Stek i olje eller smør i stekepannen. Snu 3- 4 ganger. Etter 3-4 min legg på ost og la smelte.

Bbq-saus
4 ss tomatpuré
2 ss lys sirup
2 ss soyasaus
1 ss løkpulver eller 2 ts hvitløkspulver
1.5 ts tabasco
Rør sammen.

Smør på bbq-saus.  Legg på salat, tomat, løk og burger til slutt.



0 Kommentarer

















Pannekaker med meksikansk fyll

  • 20.09.2016, 18:05

Dette kan du lage når du ønsker mer mat i pannekakene eller når du ønsker en variant av tacoen.

10 tykke pannekaker
4 egg
1 ts salt
1 liter melk
1 liter mel
3 ss smeltet smør
Visp sammen og la ese i 10 min før steking.

Mildt taco krydder  (barnevennlig).
Jeg setter en * hvor man kan doble mengde om man er kun voksne eller ønsker det sterkere

3 ts paprikapulver
1 ts spisskummin *
2 ts oregano *
0.5 ts cayenne *
4 klyper flaksalt
2 ts hvitløkspulver eller løkpulver *
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker
Rør sammen.

Fyll til pannekaker

1 pk kjøttdeig
taco krydderet
1 boks bønner
1 løk
1 gul paprika
1 rød paprika
1 boks mais
1 boks brune bønner
(I prinsippet bruker du det du ønsker selv)
Ost etter ønske/mengde
Stek pannekakene og legg de på benken.
Stek kjøttdeig sammen med krydderet og grønnsakene. Legg fyll på nederste fjerdedel til høyre. Legg på ost. Brett ned ovenfra og så fra venstreside. Stek i forvarmet ovn i langpanne i 10 min.
Server gjerne med salsa, guaccomole eller en annen type hot saus og rømme. Litt nachos er godt å servere ved siden av.



2 Kommentarer

















Orientalsk pytt

  • 18.05.2016, 17:07

Dette er en fin rett til å bruke opp grønnsaksrester. Du kan også surre noen egg sammen med karbonadedeigen om du ønsker. Man tager hva man haver. Denne er også populære hos barna da den er smaksrik men ikke sterk. Dette er hva jeg hadde oppi den idag.

Orientalsk pytt

Oppskriften er nok til en familie på 4 i to dager. Den er nemlig fin å varme opp om du kjøler ned raskt første dagen.

5 dl ukokt ris
500 g karbonadedeig
1 liten løk
En halv purre
1 boks erter
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts ingefær krydder
3 ts spisskummin
0.5 ts muskat

Kok risen etter pakkens anvisning med ca 2 ts gurkemeie.
Kutt opp purre og løk i småbiter.
Stek karbonadedeigen i en dyp stekepanne med salt og pepper.  Tilsett løk og purre etter ett par min og stek videre. Så tilsetter du en boks med avrente  erter. Når risen er ferdigkokt tilsettes risen. Krydre med ingefær,spisskummin og muskat. Vend rundt mange ganger så smakene setter seg i hele retten.
Server med ruccola og soyasaus om ønskelig.

Tanja



0 Kommentarer

















Kjøttrull med brie og purre

  • 20.04.2016, 10:50


Kjøttrull med brie og purre

Legg gladpack på benken. 
Ta 600 gram karbonadedeig og kna den utover i rektangel. 
Legg to lag med brie på den lange siden 10 cm fra nærmest deg selv og 
1/2 purre i skiver
rødløk. 

Krydre med salt og pepper evt annet krydder. 
Rull med gladpacken bort fra deg selv. 
Tett kantene. Fjern gladpack og legg i ildfast form. 
Krydre med mer salt og pepper oppå. 
Ha litt smør i forma. I ovnen på 200 grader i 45 min.

Saus : 
Varm opp 3 dl fløte.
100 gram brie ( fjern utsiden av brien). 
La brien smelte inn. Smak til med så mye salt og pepper som du ønsker.

Tilbehør : 
Salat med spesielt drue er godt til pga sødmen. Gjerne med søt gul paprika. Ris er godt til.
Velbekomme.

            Tanja 



4 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©