Lettvint kremet kyllingsnadder

  • 07.06.2017, 21:15

Kylling er så utrolig anvendelig og derfor elsker jeg å bruke det.
Denne retten smaker utrolig godt og er lett og rask å lage .

Kremet kyllingsnadder
Til familie på 4

Ris: mengde etter ønske. Tilbered etter posen/pakkens anvisning.

600 g kyllingfilet
1 løk
1 rød paprika
1.5 dl fløte
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket estragon
1 ts rød Dragon curry paste

Hakk løken i biter. Stavmikse paprikaen  (dette for fargens skyld)
Skjær kylling i små biter.
Stek kyllingen i olje i stekepannen. Tilsett så fløte, løk, paprika og krydder.
La dette surre 2 minutter.

Server med feks lettkokt brokkoli.

Velbekomme 😊



4 Kommentarer

















Supersaftig kyllingfilet med bretagnesaus

  • 05.04.2017, 13:59

Man har ikke spist skikkelig god bretagnesaus om den ikke er laget fra bunnen. Derfor håper jeg du prøver denne for da tviler jeg på du vil kjøpe posen flere ganger.

Slik gjør du
Krydre ferske/opptinte kyllingfileer med hindu kyllingkrydder tandoori, paprikapulver, salt og pepper på begge sider.
Ha litt smør i en stekepanne. Vent til pannen er skikkelig varm. Stek kyllingfileene 30 sekund på hver side på max varme. Legg de i en ildfast form med noen små klatter smør.
Settes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.

3 sjarlottløk
En halv paprika
3 cherrytomat (eller 1 stor tomat)
2.5 dl vann
2 dl fløte
2 ss hvetemel
2 rause ss crème fraiche
2 ts estragon
2 ts paprikapulver
1 stk hønsebuljong
1-2 fedd hvitløk
13 dråper sitron
3 ss kraft fra stekepanna eller forma

Samtidig setter du på risen (jasminris).

Bretagnesaus

Slik gjør du:
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min
Bruk stavmikser så det blir en jevn røre.
Tilsett 2 ss mel  2.5 dl vann og rør.
Tilsett så creme fraiche, fløte
estragon,paprikapulver, hakket hvitløk,
sitron og hønsebuljong. Rør mens det  putrer/småkoker. Pass på at buljongen løser seg godt opp i sausen.
Rett før servering så tilsett 3 ss av krafta på kyllingen.
Smak på sausen og se om du ønsker å justere med salt og pepper.

Serveres med grønnsaker du selv ønsker.
Velbekomme
Scrolle gjerne ned og dele oppskriften



9 Kommentarer

















Lettvint kyllingpanne

  • 25.10.2016, 19:28

Lettvint kyllingpanne:
For fam på 4

600 g kyllingfilet
Ris etter ønske
5 dl fløte
6 cm oppkuttet purre
1/2 løk
1 hønsebuljong
2 ts sambal oelek
1 ss soyasaus
1 pose brokkoli blanding

Kutt kylling,løk og purre i biter. Stek i panna med ett lett dryss salt og pepper.
Ha i fløten og resten av smakstilsetninger. La dette putre i 20 min.
Sett nå på risen og la kylling panna putre videre. Damp grønnsakene.
Velbekomme
        Tanja



10 Kommentarer

















Kyllinggryte med orientalske smaker

  • 21.05.2016, 19:37

Kyllinggryte med orientalske smaker

4 kyllingfileter
Ris etter ønske feks 4 dl tørr ris
3 dl fløte
1 dl melk
1 ts salt
1 ts pepper
3 ts maizenna
3 ts karri
1 ts spisskummin
1 ts ingefær
1 ss sitronsaft
1 ss soyasaus
1 pose chineese wok

Kok ris etter pakkens anvisning. Ha i litt salt og 2 ts gurkemeie.
Kutt opp kyllingfilet i biter. Stek i panna til gjennomstekt. Ha i fløte,krydder, sitron og soyasaus. Rør ut maizenna i melk og ha oppi panna. La dette putre 12-15 minutter.  Stek wok grønnsaker i en annen panne.

Rett før servering heller du wok grønnsakene oppi kyllinggryten. 
Server straks

Tanja



0 Kommentarer

















Andebryst med glaserte poteter, sellerirotpurè og varm appelsinchutneysaus

  • 22.03.2016, 18:45

Lag ruter i fettsiden på brystene. Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet. Se om det er sener som må skjæres bort.  Legg brystene i kald, tørr panne med fettsiden ned. 

Stek til fettsiden blir fin og sprø. (Kjenn etter). Dette tar ca 6-8 min.
Da ser den slik ut. Snu brystet og stek ca 20 sekund

Legg brystetene i en ildfast form. Sett inn steketermometer. Sett midt i ovnen på forvarmet ovn på 175 grader. Stek til termometeret viser 58 grader. La hvile 10 min. Kjøttet øker i grader mens det hviler.

Potetene: Kok Asterix poteter i 22 min. Smelt smør i panne og ha i 2 ss honning eller sukker. Rør potetene rundt til de blir gylne og glaserte.

Varm appelsinchutneysaus: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1461449425_appelsinchutney.html 
Ta 3 ss appelsinchutney og ha i en gryte med 2.5 dl vann. Ha i 2 ts sukker. La redusere i 10 min.

Sellerirotpure: http://matfrabunnenfb.blogg.no/1458557528_sellerirotpure_med_hi.html 

         Tanja



2 Kommentarer

















Kylling med cheddar & jalapenossaus med asparges i sovepose

  • 20.03.2016, 13:40

Kylling med cheddar og jalapenossaus med asparges i sovepose

Kyllingfileter : mengde etter eget ønske.
Krydre kyllingfiletene med løkpulver(eller hvitløk ) paprikapulver, salt og pepper.
Stek de på max varme i panna ca 20 sekunder på hver side. Legg i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader til steketermometeret viser 68-70 grader eller ca 20 min.

Cheddar og jalapenossaus
3 dl fløte (alternativt 3 dl melk)
200 gram hvit vellagret cheddar eller gul cheddar etter eget ønske
40 gram fersk jalapenos
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts sitron
Ha fløten i gryta. Del osten i terninger og smelt inn. Kutt jalapenos veldig smått. Ha alt i gryta.  La putre ca 10 min eller til ønsket tykkelse.

NB denne er sannsynligvis for sterk for de fleste småbarn. Begrens evt jalapenos/server ved siden av.

Asparges i sovepose
Surr bacon rundt 3 og 3 aspargeser. Stek i panna til bacon blir crispy på hard varme.

             Tanja



4 Kommentarer

















Helstekt Kylling

  • 24.02.2016, 17:29

SONY DSC

Helstekt Kylling 

1 kylling smøres inn med smør .

Salt og pepper 
Kyllingkrydder og paprikapulver 

Noen kladder smør i forma

I ovn ved 180 grader i en time .

La den hvile i 10 min

Saus til heltstekt kylling ala Tanja 
Surr opp 3 stk opphakket sjarlottløk 
1/2 halv paprika og 
3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min

Bruk stavmikser så det blir en jevn røre ca 15 min 
Tilsett

2 ss mel  2.5 dl vann 
Rør mens det putrer

 
Tilsett
2 ss creme fraiche  2 dl fløte 
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og  
2 ts paprikapulver
13 gode dråper sitron :
1 stk hønsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta på kyllingen

Idag servert med ris.

         Tanja



7 Kommentarer

















Klementinmarinert kylling med klementin/mandarin saus

  • 23.02.2016, 16:37

Enkel klementinmarinert kylling med klementin/mandarin saus og tilbehør
1 stor stangekylling gnis inn med smør.

Skvis over to klementiner og krydre med salt, pepper og estragon.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca en time

eller til den har kjernetemperatur på 65 grader.

Saus: smelt en boks mandarin/ananasost med

3 dl fløte i en kjele.

La småputre litt. Tilsett 

1 ts estragon. 
Smakt til med salt og pepper
Salat: isbergsalat med revet gulrot og eple.

Ha  litt clementinsaft over.
Serveres med ris.

Velbekomme.

             Tanja



0 Kommentarer

















Sitronmarinert kalkunfilet med saltsprengte poteter, waldorfsalat og fløtesaus

  • 23.02.2016, 10:35


Sitronmarinert kalkunfilet med saltsprengte poteter, waldorfsalat, mørstekt rosenkål og fløtesaus 

Kalkunfilet : 
Gni inn filetene 
med saft av sitron, 
salt og pepper. 
Legg en klatt smør på. I ovnen i ca 30 min på 175 grader
Eller til steketermometer viser 68 grader. 

Waldorfsalat: 
stivpisk 
2 dl fløte. 
2 dl majones ( ca 1.5 pakke). vendes inn
Del opp i småbiter 
3-4 stangselleri. 
150 g valnøtter, 
1 rødt stort eple ( jeg bruker alltid pink lady),
100 gr kål finsnittes, 
150 gr blå druer deles i to. 
Vend alt inn. 
Smaksett med saft av 1/2 sitron og 2 ss sukker.

Fløtesaus : 
Lag bruning av 100 g smør og 1.5 dl mel. 
5-7 dl vann( etter hvor tykk du ønsker den) og 
1-2 dl fløte etter smak. 
Smaksett med 1/2 ss soya og 1 ts dijon salt og pepper.

 Velbekomme.

                Tanja 



2 Kommentarer

















Kyllinggryte

  • 22.02.2016, 21:01


Kyllinggryte ( mild 1) 

Stek 500 g kyllingfilet i biter med 
1 dryss kyllingkrydder tandoori,
salt og pepper.

Smelt 
100 smør. 
2 dl hvetemel. 
8 dl vann, 
3 dl fløte og
7 dl eplejuice 
Smelt smør og ha i resten .. Røres godt 

Tilsett kyllingen.
Hakk opp grønnsaksrester. 
og tilsett i gryta som putrer på lav varme

2 charlottløk,
1/2 gul paprika, 
1/2 rød paprika, 
1/4 purre og 
2 kvaster vårløk .
1 hønsebuljong, 
2 1/2 ss kyllingkrydder tandoori,
8 kvernkryst chili exploison, 
1/2 ss sukker og
2 ss soyasaus. 
Smak til med pepper

Ved servering strør du over eplebiter eller har noen skiver eple ved siden av. 
Serveres gjerne med ris.  

Velbekomme

             Tanja



1 Kommentar

















Kylling wraps med dressing og grønnsaker

  • 19.02.2016, 19:00


 Kylling wraps med dressing og grønnsaker av Tanja
2 pers

2 kyllingfileter
2 ss soyasaus
1 ss akasiehonning 
1/2 lime
2 ss hindu kyllingkrydder
Del kyllingfiletene i biter og ha de i en liten pose. 
Lag marinaden og hell den i posen og knyt igjen. 
Vend på posen iblant. 
La dette ligge å trekke i 30 min. 

Dressing:
4 ss crème fraiche 
1 1/2 ss sitronsaft
2 ts hindu kyllingkrydder
1 ts løkpulver
1 1/2 ts Dijon sennep. 
Ruccola, rødløk, purre, paprika og revet ost om ønskelig. 
1 stor tortillalompe pr pers.

            Tanja 



3 Kommentarer

















Grillet marinert kyllingfilet med epledressing

  • 17.02.2016, 20:08

Grillet marinert kyllingfilet med epledressing, grillet squash og maiskrem  

Beregn 1 kyllingfilè pr pers


Marinade:
1 dl soyasaus
2 ss akasiehonning
1 ts sitronsaft
1 ss hindu kyllingkrydder

Rør blandingen godt sammen. 
Pensle fileténe. 
Hvert kvarter tar du en skje og heller på nytt over fileténe.
La trekke en times tid. 
Stekes på grill i noen min på hver side til den er fin og karamellisert. 

Epledressing : 
1/2 boks rømme
1/2 lime
1/2 raspet eple ( pink lady)
2 klyper sukker
1 ts cayennepepper
1 ts salt. 
Bland alt i en liten bolle og la trekke.

Maiskrem
2 bokser mais
2 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
La alt koke i 35-40 min. 

Bruk så stavmikser til du har fått en fin og glatt konsistens.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Innbakt kylling i sursøt saus

  • 11.02.2016, 21:44

Kyllingfilèt
Tempura:
200 g hvetemel
4 eggeplommer
4 dl farris eller iskaldt vann
4 stivpiskede eggehviter.
Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. 

Del kyllingfiletene i ønsket krydder.
 
hindu kyllingkrydder,
salt og pepper.
La ligge i minst 20 min.
Dypp bitene i tempuraen.
Friter i frityrgryte eller tykkbunnet panne med frityr olje /solsikkeolje.
Jeg bruker pølseklype i stål og holder hver bit til den har fått litt skorpe før jeg slipper den, i ca 15 sekund.

Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær

Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot. 
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen.
La koke 1 min før servering.
 

Kok ris etter pakkens anvisning. Vi beregner 4.5 dl tørr ris til en familie på 4.

               Tanja 

 

 



14 Kommentarer

















Marinert kyllingwok med ristede pinjekjerner og sesamfrø med ett hint av orient

  • 11.02.2016, 19:46

For 4 stk
400-600 gr kyllingfilet
1 boks vannkastanjer
2 gulrøtter
1 boks babymais
1 boks bambusskudd
1/2 brokkoli
1/2 rødløk

Marinade: 
3 ss soyasaus
Saften av 1/2 lime
1/2 ts ingefær
1/2 ts sukker

Skjær kyllingfilet i biter.
Lag marinade.
Legg kyllingbitene i marinaden i minimum 20 min. 
Sett på langkokt jasminris etter ønske.
 4.5 dl tørr ris. 
Stek kyllingen inkl marinaden i stekepanna.
Ha så i grønnsakene.
Stekes på max varme noen få min til grønnsakene er crispy al dente.
 5 min før risen er klar så smelt 1 ts smør.
Ha i 2 ss pinjekjerner og 2 ss sesamfrø og rist på middels varme til de er gylne.
Ved servering settes fram båter av lime og soyasaus for de som ønsker mer av dette på ( de voksne).       
 
                       Tanja 
 
 
 

 

 



0 Kommentarer

















Kylling tandoori med nanbrød og ris

  • 11.02.2016, 19:12


 

 

Marinade: 
5 dl crème fraiche
3 ss hindu kylling tandoori krydder
2 ts paprika
1/2 ts koriander
1,5 ts ingefær
2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver 
3 ts spisskummen
1 ts salt
Bland ingrediensene.
Skjær dype snitt i kyllingfiletene.
La filetene trekke i marinaden over natten. 
Stek i ovnen på 200 grader i 35 min.

Kok ris etter pakkens anvisning.
             Tanja 

 



6 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©