Bondeomelett i ovnen

  • 19.06.2017, 16:44

Ovnsomeletter er kjærkomne. De passer seg selv og man kan bruke rester og mat som er på vei til å gå ut på dato. Man kan i praksis tilsette det man vil.
Dette brukte jeg idag.

Til 4 personer
6 poteter (amadine)
6 egg
6 ss fløte, melk eller vann
200 g bacon (Eller mer/mindre)
1 løk
6 stilker vårløk
Ost etter mengde og eget ønske
Salt og pepper

Stek baconet og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp opp i mindre biter.
Spar stekefettet.
Smør en ildfast form (20×30) med baconfett. Skjær opp potetene i veldig tynne skiver. Legg de side om side i bunnen og pensle over med baconfett. Ha i de andre potetskivene litt tilfeldig utover første laget og pensle med baconfett. Strø forsiktig over med salt og pepper.Kutt opp løk og spre over.
Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 g nederst i ovnen i først 20 minutter. Mens potetene steker kutt opp vårløk og visp sammen egg med væske. Tilsett 0.5 ts salt og 0.5-1 ts pepper i eggeblandingen.Rasp så osten.
Etter 20 minutter taes formen ut av ovnen. Ha i eggeblandingen og dryss over bacon, vårløk og ost.
Sett formen tilbake i ovnen og stek 25 min til.
Spander gjerne ett persilledryss til slutt.


Jeg serverte med en enkel salat og ristet grovt brød.
Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere 



0 Kommentarer

















Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rømme

  • 16.06.2017, 18:44


 

Dette er vel det nærmeste vi kommer "tacomat" her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

 

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g ×2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rød paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut


Tomatsalat
2 store tomater
En halv rødløk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min på guacamole finer du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjør du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker kan du bruke feks hvitløk og chili eller annet du liker. Smelt smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i biffkjøttet. Du skal såvidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.


Bruk en fiskeøse å ta ut kjøttet med eller hell det i ett dørslag så væsken renner av (du ønsker ikke våt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grønnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Før brukte jeg form men nå bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Strø over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg så på mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjøtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Da blir det seende slik ut


Sett nederst i forvarmet ovn på 200 grader nederst i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rømme. Om du ønsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt


Velbekomme :)



6 Kommentarer

















Amerikanske pannekaker

  • 15.06.2017, 20:43

 


Amerikanske pannekaker
15 stk

3 egg
3 dl melk
4 dl mel
50 g smør
3 ss sukker
1 ss bakepulver (ja.. ss)
1 ts salt

Smelt smøret. Visp sammen røren og ha i smøret. Stek på litt over middels varme. Du får plass til 3 i stekepannen om gangen.
La røren svelle 10 minutter.

De er klar til å snus når du ser slike store hull.

 


Serveres med sirup, sukker eller bær.

Velbekomme 😊

Hvis du ønsker nye oppskrifter på epost, trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



4 Kommentarer

















Enkel krydderstekt pasta med kylling og grønnsaker

  • 28.03.2017, 15:38

Noen ganger er det greit med en enkel å grei rett å lage som smaker ukomplisert og som vil passe for de fleste ganer.


Ha olje i en stekepanne og sett på max varme. Når det er varmt så ha i kyllingen sammen med ene spiseskeien kyllingkrydder og pepper. Stek ett par minutter mens du vender bitene. Ha så i grønnsakene (minus tomat) og stek ett minutt til.


Krydderstekt pasta med kylling og grønnsaker ( til familie på 4)

400 g ( 1 l) pastaskruer
400 g kyllingfilet
1 rød paprika
1 grønn paprika
15 cherrytomater
1/2- 1 løk etter ønske
1/4 purre
1 dl nøytral olje feks solsikke
2 ss hindu kyllingkrydder tandoori
1 ts pepper
4 ts paprikapulver
2 ts løkpulver
(Tips : du kan tilføre chili og hvitløk for mer smak om ønskelig)

Kok pasta etter pakkens anvisning og hell den over i ett dørslag.

Kutt opp kyllinfiletene og grønnsakene.


Ha pastaen oppi stekepannen sammen med tomatene. Strø i den andre ss med kyllingkrydder og resten av krydderet. Vend godt om i flere omganger så pastaen blir oljete og krydderet fordeler seg.
Smak og vurder om du ønsker å tilsette salt og evt mer krydder.
Server gjerne med baguett eller brød.

Velbekomme

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Ovnspannekake

  • 19.02.2017, 18:32

Ovnspannekake er greit å lage når man ikke gidder stekingen og har lyst på bruke lite tid på kjøkkenet.


Ovnspannekake
Til en familie på 3-4 stk

4 egg
6 dl melk
4 dl mel
60 g smør
0.5 ts salt

400 g lettsaltet sideflesk eller bacon

Bland sammen røren og visp til den blir glatt og fin.
Kutt opp flesket i terninger og stek i pannen. Hell røra i en ildfast form. Strø i det stekte flesket. Stek på midterste rille i forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter.


Serveres med rørt tyttebær eller blåbær.



12 Kommentarer

















Cowboypanne

  • 13.11.2016, 12:39

Det enkle er ofte det beste i en hektisk hverdag. Cowboypanne er lettvint og mettende.



 

Cowboypanne

6-7 poteter
150 g bacon
En halv purre
1 løk
6 egg
6 ss melk, vann eller fløte

Slik gjør du:
Skrell potetene. Skjær de i skiver. Hakk opp løk i små biter. Skjær purre i ringer.

Stek bacon i panna. Når det er stekt så legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Ha ekstra smør i panna med bacon fettet. Legg skivede poteter side om side i stekepannen. Dryss lett over med salt og pepper. La de steke i 5 min på hver side. Når du har snudd potetene så ha i løken når det er ca 1 min igjen av steketiden.Jeg steker på 7 (av 9) på komfyren.
Mens potetene steker, blander vi sammen egg og væske. Ha i 1 ts salt og 1 ts pepper.

Sett kokeplaten ned på 2. Dra pannen til side. Hell over eggeblandingen. Vent 1 min og sett den tilbake på stekeplaten. Legg på lokk. Har du ikke lokk kan du bruke aluminiumsfolie. Etter 10 minutter drysser du på bacon og purre. Stek videre til eggemassen har blitt fast.
Server gjerne med ristet brød.

 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



0 Kommentarer

















Skinkeomelett (middag for 4 under 50 kr)

  • 07.11.2016, 10:35

Omelett kan varieres i det uendelige og dette er en veldig rimelig versjon med nettopris under 50 kr.

8 egg
8 ss melk eller vann
En halv pakke familieskinke
10 cm purre
Salt, pepper og oregano

Pisk egg og melk i en bolle. Ha i 1 ts salt og 1 ts pepper. Smelt smør i panna. Skru ned på 2 (av 9) på komfyren. Hell blandingen oppi. Skjær purre og skinke i strimler.  Dryss dette oppå. Dryss over 1-2 ss oregano. La det stå under lokk til massen stivner.
Om ønskelig server med brød eller salat.

Brett ene delen over andre om ønskelig

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



0 Kommentarer

















Pytt i panne med pølser

  • 22.09.2016, 09:44

Pytt i panne er perfekt å lage når man har rester og man kan variere etter hva man har og hva man liker. Ett stort pluss er jo også at det er mat de fleste aksepterer, liker og mestrer å lage. Pytt i panne var noe av det første jeg lærte meg å lage meg da jeg flyttet på hybel.

Pytt i panne med pølser
Til fam på 4
8  poteter
6 skinnfrie pølser
150 g smårwttbacon
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/2 oransje paprika.
10 cm purre
1 ss grillkrydder
1 ss paprikapulver
1 ts løkpulver (evt 1/2 løk)
2 ts pepper.
Skrell potetene. Del potetene først på langs og så på tvers og del i små terninger. Skjær opp pølser likedan og kutt opp grønnsakene.
Ha både smør og olje i stekepanna. Oljen gjør potetene cruncy og smøret setter god smak. Stek først potetene med krydderet på litt over middels varme i 6-7 minutter. Vend de om iblant. Ha så i bacon og stek i 2-3 min. Ha deretter i pølsene og grønnsakene. Skru ned til middels varme og stek til pølsene er gylne.
Velbekomme



2 Kommentarer

















Rask pølsegrateng. (Kan gjøres glutenfri)

  • 02.09.2016, 17:25

Billig god og barnevennlig grateng på en vanlig hverdag

Rask pølsegrateng

9 dl lettmelk
3 ss maizenna
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ss malt muskat

4 skinnfrie pølser
En halv løk
2 stilker vårløk
3 dl tørr makaroni (glutenfri ved behov)
2 egg

Kok makaroni etter pakkens anvisning.
Varm opp melk og krydder til kokepunktet. Ta gryten til side og rør i maizenna.
Kutt opp pølser, løk og vårløk.
Skrell poteter om du ønsker det til.
Når melkeblandingen er lunken så visp inn 2 egg.
Ha makaroni, pølser, løk og vårløk i en ildfast form. Hell over melkeblandingen og strø på (glutenfri) brødrasp. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 min. 
Server gjerne med revet gulrot eller kokt brokkoli samt smeltet smør.



2 Kommentarer

















Kyllingwok med himmelsk saus

  • 25.08.2016, 17:54

Denne ble jeg utrolig fornøyd med og jeg håper mange har lyst å prøve den.

Kyllingwok
4 pers
3 kyllingfileter
1 rock wok blanding

Kok jasminris eller basmatiris etter pakkens anvisning. Feks 4 dl tørr ris.

Kutt opp kyllingfiletene i biter

Sausen
5 dl eplenektar
1 dl oystersaus
1 dl soyasaus
2 ts sukker
2 ts ingefær
1 ts spisskummin
5 ts maizenna
Bland alt sammen godt i en bolle

Stek kyllingen på høy varme i solsikkeolje. Ta kyllingen ut av panna og over på en tallerken. Ha litt mer olje i panna og stek grønnsakene i 6-7 minutter. Ha kyllingen tilbake i panna. Hell sausen over og la det småkoke i 6-7 minutter.



32 Kommentarer

















Stekt ris med egg og grønnsaker

  • 24.08.2016, 18:03

Stekt ris med egg og grønnsaker

Stekt ris er en veldig grei middag å bruke opp rester av grønnsaker, egg, kjøtt osv. Man tar hva man har.

Slik ble dagens vegetar utgave
Til fam på 4

3 dl ubehandlet ris
1 brokkoli
1 grønn paprika
1 løk
6 egg
2 ts ingefær
2 ts spisskummin
Salt etter eget ønske.

Kok jasminris etter pakkens anvisning. Ha i litt salt og ca 2 ts gurkemeie i vannet når det koker. Sett til side.  Hakk opp grønnsakene. Ha godt med solsikkeolje. Stek grønnsakene på max varme 1 min ca. Rør sammen egg i en bolle og hell i stekepannen. Rør rundt til eggemassen stivner. Ha i risen. Ha i krydder. Vend massen om flere ganger. Smak til med salt. Vær forsiktig eller dropp salt  hvis du ønsker å bruke soyasaus ved servering.



5 Kommentarer

















Grønnsaksomelett

  • 15.08.2016, 14:20

Til 2-3 personer
6 egg
6 ss vann eller melk
0.5-1 ts salt
0.5-1 ts pepper
En halv løk
En halv rød paprika
En halv grønn paprika
To stenger vårløk
Purre eller vårløk om ønskelig
Ost om ønskelig.
Visp sammen egg, væske og krydder. Smelt litt smør i stekepanna. Sett temperaturen ned på 2 (av 9) eller 1 (av 6). Skjær opp grønnsakene og dryss over. Ost om ønskelig. Strø på 2-3 ss oregano.  Stek under lokk i 20-25 min til den har stivnet. Brett ene halvdelen over den andre halvdelen. Del opp i serveringsbiter. 



0 Kommentarer

















"Alt i en gryte" Pølsegryte

  • 16.06.2016, 18:18

Det er ikke alltid like motiverende å lage mat i sommervarmen og da er det greit med middager som krever kun en gryte.

Lite jobb og lite oppvask. I denne kan du bruke de grønnsakene du har og liker. Ideell når man har grønnsaksrester.

Pølsegryte
Til fam på 4

600 g pølser
2.5 dl ukokt makaroni
2 dl erter (fryst eller hermetisert)
1 løk
5 dl melk
3 dl vann
2 dl Crème fraiche
100 g smør
1.5 dl mel
1 ts paprikapulver
salt etter ønske
0.5 ts pepper
1-3 ts Sambal oelek ( smak til litt og litt så den ikke blir for sterk)

Smelt smør i en gryte.

Når det er smeltet rører du inn mel.

Ha på melk og vann med en gang.

Rør mens det koker opp.

Ha i creme fraiche og krydder.

Hell i makaronien og la det småkoke.

Kutt opp pølser og løk og ha i sammen med erter.

Gryten er ferdig når makaronien er kokt (det tar litt lenger tid enn i vann).


Tanja

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



0 Kommentarer

















Hybelgryte med orientalske smaker

  • 07.06.2016, 16:54

Denne kaller jeg hybelgryte da det var typisk mat jeg spiste som student og lommeboken var slunken, matkunnskapen liten og man kun hadde tid og lyst til å bruke mer enn 10 min på kjøkkenet.

Hybelgryte
6-8 personer

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
5 dl tørr makaroni
1 boks kikerter
1/2 purre (både litt av den grønne og hvite delen)
1/2 løk
0.5 ts salt
O.5 ts pepper
2 ts spisskummin
1 ts karri
3 ts ingefær
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Stek karbonadedeigen. Dra den litt til side i pannen og ha i kikerter,løk og purre. Ha i krydderet. Ha makaroni i ett dørslag og tøm den så i panna. Vend inn.

Nb : har du små barn kan det være greit å halvere krydderet.
Tips: godt med salat og rømme eller soyasaus.

Tanja



0 Kommentarer

















Skinkeomelett.

  • 13.04.2016, 17:25

Skinkeomelett
Til fam på 4
6-8 egg
6-8 ss fløte/egg/melk etter ønske
300 gram kokt skinke
1/2 løk
1/2 liten purre
Tomater
100 gram ost
Salt, pepper og oregano etter ønske

Pisk sammen egg og væske med salt og pepper (eks 1/2 ts av hver)
Smelt smør i panna. Skru ned til 2 (av 9). Hell i eggeblandingen. La sette seg i 2 min. Ha i skinka, løk og purreløk. Dekk med ost. Legg på tomater og frisk basilikum om du har

Greit å ha i kjøkkenvinduet :)
Legg på lokk og stek i 20-25 min.
Server feks med salat/og eller brød.



2 Kommentarer

















Gratinert fylt squash

  • 12.04.2016, 17:17

Gratinert fylt squash
4 personer
2 squash
400 g karbonadedeig
Ost
1 løk
3-4 ss oregano
Salt og pepper etter ønske

Start med å dele squashen.

Start med å grave ut mesteparten av squashkjøttet med en skei.
Skjær opp løken og stek den sammen med karbonadedeigen. Krydre med oregano,salt og pepper. Fyll dette i squashen. Legg på ost. Ha på paprikakrydder. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader midt i i 18 min.

Gressløkdressing :
1/2 boks rømme
1 liten neve gressløk
2 ts sitron
1 klype sukker
Noen fedd hvitløk om ønskelig.
Rør rundt og la trekke 20 min
Server feks med salat eller ris.



2 Kommentarer

















Smaksrik kyllinggryte

  • 17.03.2016, 17:38

Smaksrik kyllinggryte ala Tanja
Ca til 6-7 personer

Kutt opp 1 rød og 1 grønn paprika, 2 store charlottløk og ca 5 cm purre. (Legg halvparten av paprika til siden ) Ha i en gryte med 3 ss smør og 1 ss worchestersauce. La dette surre på middels varme. 
Stek 1 pk med bacon. Stek 3 store kyllingfileter i biter i baconfettet. Ha i 1 ss kylling hindu tandoori krydder. Når kyllingbitene er stekt tilsetter du 1 dl eplejuice og lar det surre på sterk varme i ca 10 min. Tilsett 3 ss mel i gryta med grønnsakene og rør raskt rundt. Tilsett 2 dl vann, 2 dl fløte, 2 dl eplejuice og 4 dl creme fraice. Hell oppi kyllingbitene og væska i panna over i gryta sammen med det stekte baconet i biter. Sett smak ved å tilsette 3 ss soyasaus, 1.5 ss karri, 1 ts salt, 1/2 ss sukker, 1/2 ss gurkemeie, 1 ss hindu kyllingkrydder tandoori og 3 ss sitron ( gjerne ferskpresset).  Rett før servering tilsetter du resten av paprikaen. Velbekomme ☺

          Tanja 



6 Kommentarer

















Ostesmørbrød

  • 11.03.2016, 22:00

Ostesmørbrød
1 skive brød
Ost
Skinke
Sennep
Ananas i biter
Krydder
Smør på smør og så sennep. Legg over 2 skiver skinke og ananas etter ønske. Legg på 4 skiver ost. Ha på ønsket krydder feks paprika eller oregano.
Stek midt i ovnen i 13 min og så 2 min under grill. 

           Tanja 



3 Kommentarer

















Mild kremet fiskesuppe med hvit fisk

  • 02.03.2016, 13:45


Mild kremet fiskesuppe med hvit fisk 
4 tallerkener. 

Suppe:
2 ss smør
2 ss mel
8 dl vann utblandet med litt fond
1 gulrot
400 gram hvit fisk
1/4 purre
3 dl fløte
2 ss sitron
3 ss creme fraiche eller rømme
salt/pepper
sitronpepper

Smelt smør i kasserolle. Dryss over mel. Tilsett vann samt fiskefond egen eller kjøpt. Skrell gulrot og skjær den tynt med ostehøvel. Tilsett i suppa.Tilsett hvit opptint fisk. La putre. Hakk opp purre og tilsett i gryta. Ha i fløte og sitron. Ha i creme fraiche eller rømme. Smak til med salt, pepper og sitronpepper. Velbekomme.

          Tanja 



4 Kommentarer

















Kylling wraps med dressing og grønnsaker

  • 29.02.2016, 15:54


Kylling wraps med dressing og grønnsaker 
2 pers

2 kyllingfileter
2 ss soyasaus
1 ss akasiehonning 
1/2 lime
2 ss hindu kyllingkrydder
Del kyllingfiletene i biter og ha de i en liten pose. 
Lag marinaden og hell den i posen og knyt igjen. 
Vend på posen iblant. 
La dette ligge å trekke i 30 min. 

Dressing:
4 ss crème fraiche 
1 1/2 ss sitronsaft
2 ts hindu kyllingkrydder
1 ts løkpulver
1 1/2 ts Dijon sennep. 
Ruccola, rødløk, purre, paprika og revet ost om ønskelig. 
1 stor tortillalompe pr pers.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Grove hverdagspannekaker

  • 29.02.2016, 15:40


Grove hverdagspannekaker
14 stk
2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
50 g smør (smeltes)
4 egg
1 liter melk

      Tanja 



0 Kommentarer

















Ovnsomelett

  • 29.02.2016, 15:25


Ovnsomelett
4 pers

6 eggeplommer 
10 ss fløte
Piskes
Smak med salt og pepper 

Ha i : 
5 oppkuttet grillpølser
1 løk oppkuttet 
1/2 purre
1/2 paprika 

Ha over i ildfast form. 
Stivpisk de 6 eggehvitene og vend inn i resten. 
Ha på ost. 
Stekes i ovn på 200 grader i 25-30 min midt i ovnen. 
Server med salat og evt brød. 
Velbekomme. 

         Tanja 



3 Kommentarer

















Blomkål og pølseform med sting

  • 29.02.2016, 15:20


Blomkål og pølseform med sting avTanja 
5-6 pers

3 små blomkål
1/2 stor purre
10 grillpølser
100 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
2 ts sambal oelek 
1 ts Cayenne
200 g ost (mozarella)
Smak til med salt 

Lag jevning av smør og mel. 
Spe med melk og fløte under visping. 
Ha i krydderet. 
La putre 5 min.

Sett til side.

Del blomkålene i små buketter. 
Kutt purre og pølser. 
Bland sammen i en stor ildfast form. 

Hell over sausen. Strø over ost. 
Sett forma nederst i forvarmet ovn på 200 g.

Etter 25 min er blomkålen aldente med tyggemotstand. 
Ønsker du den mykere stek i 35 min. 
Serveres feks med ruccola og tomat. Velbekomme.

                  Tanja 



0 Kommentarer

















Biff stroganoff

  • 29.02.2016, 13:58


Biff stroganoff 
4-6 pers

Grovhakk 2 store løk og 1 paprika, og la dette surre i en kasserolle med litt smør.

Stek 700 gram ytrefilet på kort tid på sterk varme med ett dryss salt og pepper. 
Bruk stavmikser på løken og paprikaen. 
Tilsett 8 dl creme fraiche
3 dl fløte. 
Ha nå i biffkjøtt. 
Ha vann i stekepanna og kok ut krafta av biffen. 
Tilsett sjyet i kasserollen. 
Tilsett 2 ss soyasaus, 
1 ss worchestersaus, 
3 ss tomatpure og 
3 ss kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 

Hvis du bruker ytrefilet holder det med 10-15 min koking. Men ved bruk av høyrygg bør den koke minst 1 time gjerne 2.
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 


Velbekomme.

              Tanja 



4 Kommentarer

















Lettvint tortilla snadder

  • 27.02.2016, 19:30

Lettvint tortillasnadder for 2
1 med kylling
1 med skinke

1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
1/2 rødløk
5 cm purre
1 boks mais
2 never oppkuttet  skinke
2 never oppkuttet kylling
Ost etter ønske
Stek kyllingen med ett lett strø av hindu kyllingkrydder, paprika og løkkrydder. Sett til side.
Legg en tortilla lompe i 2 stekepanner. Sett på medium varme. Legg litt ost i bunnen. Legg på kylling på den ene og skinke på den andre. Hakk opp grønnsaker og fordel. Legg tortilla lefse oppå. Legg ost på toppen. Krydre den med skinke med oregano og den med kylling krydres med paprika. Legg på lokk eller aluminiumsfolie. Stekes til osten er smeltet.
Godt med rømme,salsa og guaccemole.

         Tanja 



2 Kommentarer

















Hurtigversjon brun lapskaus

  • 24.02.2016, 11:48

Hurtigversjon brun lapskaus 
For 4 pers.( 40 kr)
1 pose frossen lapskausblanding
5 skinnfrie pølser elr kjøtt
3 dl makaroni
1/2 purre

Lag bruning av 200 g smør og 3 dl mel.

Følg denne linken for å se video av hvordan du lager bruning: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Hell på 1 liter vann og la småkoke i 20 min.

Kok makaroni etter anvisning.

Kutt opp pølser og purre.

Smak til saus med 3 ss okse/kalvefond,

1ss soyasaus,  Smak til med salt og pepper.

Når sausen har kokt 20 min så har du oppi lapskausblandingen, purre og pølse.

La småputre 5 min.

Tilsett den ferdigkokte makaronien til slutt. Server med flatbrød eller grove knekkebrød.

Velbekomme.

NB på vinteren er det ofte mer næring i de frosne grønnsakene enn de i grønnsaksdisken.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Rømmegrøt

  • 23.02.2016, 18:13


Jukse-rømmegrøt på 7 min 
Til 2 porsjoner

3 ss smør
1 dl mel
1/5 ts salt
Ca 5 dl melk
1/2 boks rømme

Smelt smøret. 
Rør kjapt inn hvetemel. 
Spe gradvis med melk ca 3 ganger og rør til det tykner for hver gang. 
Når den har tyknet tredje gang rører du raskt inn rømmen. 
Server straks, gjerne med kanel, sukker og ett lite smørøye. 
Spekeskinke på siden er godt til.

            Tanja



11 Kommentarer

















Spekemattallerken

  • 23.02.2016, 11:50

Spekemattallerken 

Potetsalat:

6-8 store poteter ( jeg bruker asterix)

kokes i ca 22 min til de er mør.

Avkjøles.

Bland 1 pakke majones og

1 boks rømme.

2 ss lake av sylteagurk og

3-4 sylteagurker finkuttet

LItt vårløk 

1/2 purre.

1 rødt eple ( jeg bruker pink lady). Deles .. 

Smak til med salt og pepper.

La den trekke noen timer i kjøleskap

 

Ved servering kutt opp ett halvt rødt eple og klipp over ekstra vårløk.

Eggerøre beregn pr pers :

2 egg .

1 ss fløte pr egg.

Bittelitt salt.

Klipp gressløk å ha i.

Stek den i panna mens du bruker stekespaden til å skyfle den mot midten av panna fra kantene.

Server med spekemat du liker.

Her er det servert med fenalår,strandaskinke, vikingpølse og biffsalami.

Flatbrød er godt til men loff er også ett alternativ. 
Velbekomme.

         Tanja



0 Kommentarer

















Pannemix med skruestuing

  • 23.02.2016, 11:11

Pannemix med skruestuing 

Fres 300-500 gram skinke med

bambusskudd,

gulrot,

grønne bønner,

paprika og

løk.

Krydre med salt og pepper.

( for sterkere versjon kan du også ha feks chili og hvitløk)

Skruestuing:

Kok 250 g pastaskruer.

Smelt 50 g smør

Ha i

1 dl hvetemel.

5  dl melk mens du rører det klumpefritt mens det putrer.

Tilsett 1/2 ts muskat.

Smak til med salt og pepper

La det putre til melsmak er borte, 5-7 min.

 

Vend inn den ferdigkokte pastaen.

Velbekomme.

         Tanja



0 Kommentarer

















Plukkfisk

  • 22.02.2016, 18:21


Plukkfisk

Kok 5-6 poteter møre (20-25 min). evt.asterix
1/4 sellerirot 
4 gulrøtter 

Kutt opp sellerirot og gulrøtter i tern/skiver 

400-600 gram torsk trekkes i lettsalta vann i 12 minutter.

Saus: 
3 toppa skjeer smør 
3 toppa ss hvetemel. 
5 dl melk og 
1 dl fløte 
2 ts muskat 
smak til med salt og pepper.

Smelt smør ha i hv.mel og spe med melk og fløte
Ha i krydder 

La det småkoke mens du steker

150-300 gram flesk eller bacon.

Kutt ferdig kokte poteter i biter 
tilsett i sausen sammen med ferdigkokt gulrot og sellerirot. 
La det trekke 2-3 min i sausen.

Dryss på bacon/flesk ved servering. 

Dette er en typisk middag hvor man kan benytte rester. 

           Tanja



2 Kommentarer

















Stekt ris med orientalsk vri

  • 22.02.2016, 14:51


Stekt ris med orientalsk vri
( her med kylling, egg og grønnsaker)

6-7 reddiker deles i tynne skiver. 
8 cm purre Hakks opp

Del opp rester av kylling eller svin. 
Ha mye olje i en dyp stekepanne eller wokgryte. 

Når den er varm tilsetter du grønnsakene 
og smak til med salt og pepper. Etter 1 min dytter du de til ene siden og knekker ned i 4 egg. 
Surr disse med stekespaden så det blir en løs stekt masse.

 
Da eggene er stekt tilsetter du 1 liter ferdigkokt ris som er kokt med 2 ts gurkemeie. 
Vend rundt. 
Krydre med 
1 ss spisskummin,
1 ss karry,
1 ts red curry og 
1 ts ingefær. 
Smak til med salt 
Til slutt tilsetter du en boks med erter på boks.

             Tanja 



3 Kommentarer

















Blomkål med ost & persillesaus med sprøstekt bacon

  • 17.02.2016, 19:11

Blomkål med ost & persillesaus med sprøstekt bacon

(4 pers)

Bacon -mengden dere ønsker (eks 450 g)
4 små eller 2 store blomkål 
4 ss smør

4 ss mel
8 dl melk
2 dl fløte
120 g jarlsberg
80 g parmesan
2 ts salt
1 1/2 ts pepper
1 ts muskat 
3 never frisk persille. 
Lag jevning av smør og mel. Rør inn melka under omrøring.

Kok opp og la putre.

Ha i fløte og krydder.

La putre 6-7 min. Ha i persille like før servering. 
Blomkålen kokes i lettsaltet vann i 6-7 min.

Tanja 



4 Kommentarer

















Prinsefisk med tilbehør

  • 16.02.2016, 13:43

Prinsefisk med tilbehør ala Tanja
(For fam på 4)

Skrell og kok poteter og gulrot etter ønske.
7-800 g torskefilet

Fisken:
Kok opp lettsaltet vann. Ha fisken i (opptint). La den trekke i 7-10 min. 

Saus:
50 g smør
1 dl mel
1 liter melk
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
1 1/2 ss sitronsaft
2 eggeplommer
Lag lys jevning av mel og smør. Spe med melk under omrøring. Ha i krydder og sitron. La putre i 7-8 min til melsmaken er borte. Rett før servering pisker du inn to eggeplommer. Sausen skal IKKE koke etter plommene har kommet i. 
Fres noen scampi og asparges i stekepanne ett par minutter. Velbekomme
               Tanja

 

 



0 Kommentarer

















Smaksrik kylling pytt

  • 15.02.2016, 13:41


(Til fam på 4)

Sett på ønsket mengde ris.
4.5 dl jasminris på 7 dl vann.

Del 600 g kyllingfilèt i biter.
2 ss akasiehonning
2ss soyasaus
2 ss sitron
Hindu kyllingkrydder.

Kyllingfilèt stekes i stekepanna da smøret har smelta og plata er varm.
Ha over resten av ingrediensene

Del opp
1 gul
1 rød og
1 grønn paprika
og ca 15 cm purre.
Ha dette i stekepannen.
Skru ned på middels varme og la det surre noen minutt.

         Tanja 



2 Kommentarer

















Lettvint pølse og potetform

  • 13.02.2016, 19:57


For fam på 4

6 store poteter
1 pk skinnfrie pølse
3 dl fløte
Ost (jarlsberg)
1/2 purre
1/2 løk
1/2 paprika
Salt, pepper og paprika

Skjær poteter i tynne skiver gjerne med skallet på om det er tynt.
Del pølser og grønsaker i biter.
Legg poteter nederst og krydre.
Strø over pølser og grønnsaker.
Gjør dette i 3 lag av hver og krydre hvert lag.
Strø over ost på toppen.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 50 minutt.

         Tanja 



0 Kommentarer

















Lettvint kyllingpanne

  • 12.02.2016, 20:07


Lettvint kyllingpanne:
For fam på 4

600 g kyllingfilet
Ris etter ønske
5 dl fløte
6 cm oppkuttet purre
1/2 løk
1 hønsebuljong
2 ts sambal oelek
1 ss soyasaus
1 pose brokkoli blanding

Kutt kylling,løk og purre i biter. Stek i panna med ett lett dryss salt og pepper.
Ha i fløten og resten av smakstilsetninger. La dette putre i 20 min.
Sett nå på risen og la kylling panna putre videre. Damp grønnsakene.
Velbekomme

        Tanja 



2 Kommentarer

















Pølsepytt med makaronistuing

  • 12.02.2016, 18:14

(For fam på 4. Tid: ca 15 min)

1 pakke pølser etter eget valg
10 cm purre
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika

Stuingen
250 g makaroni
9 dl melk
100 g smør
1.5 dl hvetemel
2.5 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts muskat

Kok makaroni etter pakkens anvisning. Smelt smør i en gryte. Tilsett raskt melet. Tøm sakte i melka mens du rører. Tilsett kryddet. La småputre i 7-8 min.
Ha i den ferdigkokte makaronien.
Del pølser og grønnsaker i biter. Stek kjapt i stekepanna noen få minutt. Server. Velbekomme.
            Tanja 

 



0 Kommentarer

















Viltskav og grønnsaker i tortilla med tyttebærrømme

  • 11.02.2016, 00:52

Viltskav og grønnsaker i tortilla med tyttebærrømme:

For fam på 4

6-8 tortillalefser
6-800 g viltskav
Grønnsaker etter eget ønske
(Jeg hadde salat,gul og rød paprika, mais, purre og rødløk.)

Stek viltskav i smør med salt,pepper og timian.

Tyttebærrømme:
Vend inn 6 ts rørt tyttebær i en halv boks rømme.

Tortillalefsene er kjøpt da jeg enda ikke har komponert en oppskrift jeg er fornøyd med.

 



0 Kommentarer

















Asparges med spekeskinke, brie og fløtegratinerte poteter

  • 11.02.2016, 00:03


Fløtegratinerte poteter:
Skjær rå asterixpoteter i skiver. Ha i gryte og fyll opp med fløte så det er nok til å dekke potetene.

Ha i uanstendige mengder løk og purre.
Smelt noen skiver ost i sausen for tykkelsen sin del.
Salt og pepper.
La småkoke i 12-15 min.
Legg i ildfast form og dekk med ost. I ovn i 25 min på 200 grader.
La forma hvile og sette seg mens du lager aspargesen.

Asparges:
Surr spekeskinke rundt aspargesen og ha på skiver med brie.
I ovn på 250 grader i 10 min.
Da er aspargesen crispy med tyggemotstand.
Vil du ha den bløt la den stå i ovnen i 15 min.
Server med tomat med raspet parmesan.

Tanja 
 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©