Svinefilet & tagliatellesnadder

  • 17.01.2017, 16:51

Idag fikk jeg lyst å lage en litt annerledes variant av pastamiddag.  Det ble nydelig så jeg håper du har lyst å prøve.

Oppskriften er nok til 4-5 voksne

Tagliatelle ( ca 500 g tørrvare)
Ca 400-500 g svinefilet
En halv stor rød paprika
En halv stor grønn paprika
En liten løk

Sausen:
2 ss smør
2 ss mel
3 dl vann
2 dl fløte
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts sambal oelek
Tips: Har du små barn kan du halvere eller kutte ut sambal oelek.

Sett på pastaen til koking etter pakkens anvisning.

Smelt smør i en panne. Ha i mel. Rør rundt til dette blir brunt.


Hell i vann og la dette småkoke 10 min. Ha i salt, pepper og sambal oelek. Ha i fløte og la dette putre videre mens du gjør resten.

Skjær opp svinefilet og grønnsaker.


Smelt smør i en panne. Vent til smøret er brunt og ha så i svinekjøttet og løken. Ha i 1 ts pepper og 1 ts salt. Stek på max varme mens du vender rundt. Når dette er nesten ferdig stekt så ha i paprikaen.
Ha sausen i stekepannen med kjøttet og la det putre ett par minutt. Ha i avrent ferdikokt pasta og vend rundt. Server umiddelbart.



11 Kommentarer

















Kylling/pasta penne

  • 16.08.2016, 18:37

For 6-8 personer

500 g penne pasta
3 kyllingfileter
1 løk
1/2 rød paprika
1 stilk vårløk
3 dl fløte
3 dl melk
3 ts maizenna
1 ss Hindu kyllingkrydder tandoori
3 ts paprikapulver
3 ts estragon
1/2 ts pepper
1 ts løkpulver
2 ts sitron
(3-4 fedd hvitløk om ønskelig)

Kok pasta etter pakkens anvisning.
Skjær opp kylling og grønnsaker i biter. Stek kyllingen på sterk varme med 1 ss Hindu kyllingkrydder. Ha i løk og paprika. Hell over fløten og skru ned på halv varme. Rør ut maizenna i lettmelk. Hell over. Ha i resten av krydderet og sitron. La dette småputre 2-3 minutter.
Sil av vannet fra pastaen og ha pastaen opp i stekepannen (om den har høye kanter typ sauterpanne) Hvis ikke serverer du pastaen ved siden av. Velbekomme.



6 Kommentarer

















Lady og landstrykeren

  • 13.06.2016, 19:14

Dette er egentlig en romantisk rett som spises på en tallerken for to. På en vanlig mandag er denne omgjort til familiemiddag for 4

Lady og landstrykeren

Kjøttboller:
500 g karbonadedeig
1/2 løk
1/2 dl fløte
1.5 ts salt
1 ts pepper
2 ss griljermel.
Finmos løk med stavmikser. Ha den i karbonadedeigen. Ha i krydder,fløte og griljermel. Elt sammen. Lag små kjøttboller. Stekes på litt over middels varme.

Nå kan du sette på vann og koke en neve spaghetti etter pakkens anvisning.

Tomatsausen:
500 g hakket tomat på boks eller fersk
1 dl fløte
1 ss  basilikum (krydder ) eller 2 ss fersk
1 ts salt
1.5 ts pepper.
1 ts sukker
Om ønskelig kan du ha i en ts sambal oelek og 3 fedd hvitløk.
Hell tomatene og fløten over kjøttbollene i stekepanna. Ha i krydder. La dette småkoke mens spaghettien blir kokt.
Ha gjerne ett dryss parmesan  over ved servering.

Tanja



6 Kommentarer

















Pølsepanne med spaghetti

  • 30.05.2016, 17:29

Varme sommerdager er det ikke ork til middager som tar lang tid. I tillegg er dette en middag som faller i smak hos barn og andre som liker milde smaker.

Pølsepanne med spaghetti

1 pakke pølser (her er det brukt grillpølser)
500 g ferske tomater eller på boks
1 løk
1 dl fløte
2 ss tomatpure
2 ss ketsjup
1 ts sennep
2 ts sukker
2 ts oregano
Salt og pepper etter ønske.

Kok spaghetti etter ønske feks en neve
Skjær opp pølser og løk og stek i stekepannen. Ha så i alt det andre. La dette putre på litt over middels varme i 15-20 minutter. Pynt gjerne med friske urter. Her er det brukt rosmarin.



4 Kommentarer

















Viltpasta

  • 24.05.2016, 18:14

Idag hadde jeg rester av vilt og kom til å tenke på at viltpasta har jeg aldri hverken smakt eller sett noe sted. Slikt syns jeg er moro for da kan jeg leke litt.

Viltpasta
En neve spaghetti
Rester av vilt 300-500 g
2 dl fløte
3 eggeplommer
1 boks snøfrisk
3 sjarlottløk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts timian.
Fersk timian og basilikum til pynt
Kok spaghetti etter pakkens anvisning. Skjær viltkjøtt i biter. Hakk opp løken og stek den blank i 1 ss smør. Bland sammen fløte,snøfrisk,eggeplommer og krydder. Sil av spaghettien og ha den tilbake i gryta. Sett kokeplata på laveste varme. Strø over kjøttet og løken og hell så over fløteblandingen. Vend rund noen ganger til alt varmes. Nb ikke koke. Server straks



2 Kommentarer

















Pasta med karbonadedeigpytt

  • 14.04.2016, 18:55

Pasta med karbonadedeigpytt
Til fam på 4
500 g karbonadedeig
1 løk
1 dl fløte
1 dl crème fraiche
2 ts sambal oelek
Salt og pepper.

Kok pasta etter pakkens anvisning

Hakk opp løk. Stek karbonadedeig og løk. Ha i fløte,crème fraiche og sambal oelek. Smak til med salt og pepper. La koke inn i 8-10 minutter.

              Tanja



4 Kommentarer

















Kylling & pasta med manchego

  • 03.04.2016, 17:34

Kylling & pasta med manchego
Til 4

2 store kyllingfileter
1 rødløk
10 cm purre
Paprikakrydder, løkpulver ( eller hvitløk,salt og pepper)


Smelt smør i stekepanna på max varme. Krydre fileene på hver side.
Stek filetene på hver side i 30 sekunder. Skru ned til lav varme (2 av 9). Stek i 15-20 minutter alt etter tykkelse. Snu de hvert 3-4 minutt. Del opp i pene skiver.
Kok en neve spagetti etter pakkens anvisning. 
Del opp rødløk og purre. La det surre seg blankt i en gryte med smør eller olje på lav varme noen minutter.

75 gram manchego ost
4 eggeplommer
4 ss olivenolje
4 ss vann
1 ts pepper
Bland dette godt sammen. Når spaghettien er ferdig og vannet er silt av så ha den tilbake i gryta. Bland inn eggeblandingen og løkblandingen. Vend rundt og rundt ett par minutter.

                    Tanja



4 Kommentarer

















Heartattack pasta ( Lørdagspasta).

  • 07.03.2016, 18:02

Heartattack pasta (lørdagspasta)
Til 4

1 god håndfull pasta
3 dl fløte
100 g edamer (eller annen gul ost)
100 gram Philadelphia
3 stilker vårløk
200 g strimlet kokt skinke
2 ts pepper
Smak til med salt.
Kok spaghetti etter pakkens anvisning.
Varm fløten og la ostene smelte i. Klipp opp vårløk og ha i med skinken. Hell over den ferdige spaghettien og server. 

               Tanja 



7 Kommentarer

















Mascarpone-pasta

  • 01.03.2016, 22:38

Mascarpone pasta med hint av nøtter og mandler ala Tanja

500 g fersk tagliatelle
300 g bacon
250 g mascarpone
50 g parmesan
2 dl fløte
10 cm tykk purre
1/2 løk
1 ss sitron
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss Jacobs kaldpresset rapsolje med nøtte og mandelkarakter
Finsnitt løk og purre og la surre i smør i 6- 7 min på middels varme. Ha i fløten og mascarpone og la smelte. Riv parmesan på fin innstilling. Ha dette i gryta. Ha i sitron, salt og pepper. Skru ned varmen og la putre.
Stek bacon og la renne av på kjøkkenpapir. Kok tagliatelle 4-5 min og la det renne av i ett dørslag. Ha pastaen tilbake i gryta. Sprinkle over rapsoljen. Klipp opp bacon og ha dette i sammen med mascarponesausen. Vend flere ganger om. Velbekomme 😊



2 Kommentarer

















Pasta med Serranoskinke og Ostesaus

  • 01.03.2016, 13:41


Pasta med serranoskinke og ostesaus 
4 pers

120 g serranoskinke
3 dl fløte
150 g jarlsberg
1 ts salt
2 ts pepper
1 1/2 ts pepperrot (den på tube)
500 g pasta

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha fløten i en liten kjele.

Smelt osten i fløten mens du rører på lav varme.
Tilsett pepper, salt og pepperrot.
Sil pastaen å ha tilbake i gryta.
Hell over ostesausen.

Sprøstek serranoskinke i stekepanna.
La renne av på kjøkkenpapir.
Del den opp i små biter og ha i gryta.
Vend om noen ganger.

         Tanja 



2 Kommentarer

















Biffpasta med ruccola

  • 29.02.2016, 14:40


 Biffpasta med ruccola
4 personer

500 g tagliatelle
400 g entrecote eller annet biffkjøtt
3 dl fløte
1 boks snøfrisk
3 ss rømme
2 eggeplommer
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika 
5 cm purre
1/2 løk 
Ruccola

Kok pasta etter anvisning på pakken. 
Hakk opp paprika, purre og løk.
Skjær opp biffkjøttet og strø på salt og pepper. 
Stek hurtig på høy varme. 
Tilsett så grønnsakene og skru av varmen. 

Sausblandingen : 
Sett plata på laveste varme. 
Ha i fløte, rømme og 1snøfrisk. 
Pisk forsiktig mens alt smelter inn. 
Krydre med 
1 ts piffi, 
Smak til med salt og pepper 
Og Santa maria chili exploision. 

Ha pastaen i ett dørslag og hell den så tilbake i panna. 
Ha 2 eggeplommer i sausblandingen og visp lett. 
Tilsett umiddelbart i gryta med pasta. 
Hell over biffen og grønnsakenr. 
Vend alt rundt så det blander seg godt. 
Server. Velbekomme.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta i Briesaus

  • 29.02.2016, 14:35


Pasta i Briesaus 
4 pers
Stek 2 pk bacon.
Kok en halv pakke spaghetti.
Kutt opp endel purre og vårløk.
La spaghetti renne av og ha over i gryta igjen på middels varme.

Tilsett
2 dl fløte
200 g brie.
La det smelte inn.
Strø bacon purre og vårløk bacon mens du vender rundt hele tiden. Server.

             Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta carbonara

  • 29.02.2016, 13:19



Pasta carbonara
6 personer
2 - 3 pk bacon
3 dl pamesan

Eggeblanding:
6 eggeplommer
6 ss rømme
6 ss fløte
Salt og pepper

1 pk spagetti

Stek 2-3 pk bacon
Riv opp 3 dl parmesan
Lag eggeblandingen
klipp ruccola og ha oppi. Kok en hel pk med spagetti.
Da den er ferdig kokt og silt av så sett gryta med spaghetti på lav varme på ovnen.
Vend inn baconet. Hell eggeblandingen over og rør rundt til alt er dekt.
Server evt med godt brød.

Velbekomme.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Pasta di parma

  • 25.02.2016, 13:45

Pasta di parma
Til 2 personer

En neve spaghetti
(Egen laget eller kjøpt)
Minimum 50 g parma/serrano/stranda-skinke
1.5 dl fløte
50 g parmesan
0.5 ts pepper
Kok spaghettien.  Varm opp fløte og smelt inn parmesan og ha i pepper.
Hell fløteblandingen over den ferdige spaghettien og vend godt om.
Serveres med ett dryss frisk gressløk om ønskelig.

               Tanja 



0 Kommentarer

















Penne pasta kylling

  • 24.02.2016, 11:39

Penne pasta kylling 
4 pers

Sett 500 g pastapenner på koking.


Brun 1 pk bacon

Stek 3 kyllingfilet
Ha oppi 2 store hakka sjalottløk. 
3 dl fløte og 2.5 ss worchestersaus.

Smak til med, salt, pepper og kyllingkrydder tandoori.

Skvis i sitron.

La det putre til pasta er ferdig.

Velbekomme.

               Tanja



0 Kommentarer

















Pasta i briesaus

  • 23.02.2016, 11:44

Pasta i briesaus 
4 pers
Stek

2 pk bacon.

Kok en halv pakke spaghetti.

Kutt opp endel purre og vårløk.

La spaghetti renne av og ha over i gryta igjen på middels varme.

Tilsett

2 dl fløte

200 g brie.

La det smelte inn.

Strø bacon purre og vårløk bacon mens du vender rundt hele tiden. Server.

                  Tanja



0 Kommentarer

















Bacon & cheddar tagliatelle

  • 22.02.2016, 20:24

Bacon & cheddar tagliatelle

Stek 1-2 pakker bacon

Varm opp

3 dl fløte.

Tilsett 1/3 tube liten baconost

3 ss rømme eller creme fraiche.

7 skiver cheddar

og la det smelte inn.

 

1/2 gul

1/2 rød paprika

1/2 purre

Kuttes opp 

Smak til med salt og pepper

 

Kok 500 g fersk tagliatelle i 4 min.

La den sile av i dørslag og ha tilbake i gryta.

Tilsett oppklippt bacon og sausen og vend rundt.

Man kan bruke den "falske" cheddaren med bilde av ku på, eller for best smak velge ekte cheddar.

Server. Velbekomme

        Tanja



9 Kommentarer

















Biffpasta med ruccola

  • 22.02.2016, 16:30


Biffpasta med ruccola
4 personer


500 g tagliatelle
400 g entrecote eller annet biffkjøtt
3 dl fløte
1 boks snøfrisk
3 ss rømme
2 eggeplommer
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika 
5 cm purre
1/2 løk 
Ruccola

Kok pasta etter anvisning på pakken. 
Hakk opp paprika, purre og løk.
Skjær opp biffkjøttet og strø på salt og pepper. 
Stek hurtig på høy varme. 
Tilsett så grønnsakene og skru av varmen. 

Sausblandingen : 
Sett plata på laveste varme. 
Ha i fløte, rømme og 1snøfrisk. 
Pisk forsiktig mens alt smelter inn. 
Krydre med 
1 ts piffi, 
Smak til med salt og pepper 
Og Santa maria chili exploision. 

Ha pastaen i ett dørslag og hell den så tilbake i panna. 
Ha 2 eggeplommer i sausblandingen og visp lett. 
Tilsett umiddelbart i gryta med pasta. 
Hell over biffen og grønnsakene. 
Vend alt rundt så det blander seg godt. 
Server. Velbekomme.

               Tanja 



0 Kommentarer

















Spaghetti bolognese

  • 21.02.2016, 16:52



Spaghetti bolognese 
(20 min)

400 gram karbonadedeig 
1 opphakka løk
Dette stekes sammen.

Tilsett 
400 gram hakka tomater
3 ss tomatpure
1/2 glass soltørka tomat
1 dl vann
4 ss basilikum
1 ss timian
1 ss paprikapulver
1/2 ss løksalt 
3 ts sukker
Smak til med salt og pepper.
La dette småkoke mens du koker spaghettien. Ha gjerne friske urter av basilikum og timian som du strør over. 
Noen dryss med fersk parmesan er kjempegodt.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter   



0 Kommentarer

















Pastasalat med spekeskinke og fetaost

  • 21.02.2016, 16:06


Pastasalat med spekeskinke og fetaost

2.5 dl basilikumblad moses med stavmikser. 
2 dl olivenolje. 
1 grønn paprika, 
1 rød paprika
1/2 løk
1 gl fetaost 

Smak til med salt  

Kok 15 dl pastaskruer og avkjøl.

Putt så alt i en bolle med 
150 gram spekeskinke og fetaosten av ett glass classic. 
Ha oppi 5 ss olje av fetaostoljen. 
La trekke en time før servering i kjøleskapet. 
Bon apetit.

           Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta med bacon, hvit castello & persille

  • 21.02.2016, 15:00


Pasta med bacon, hvit castello & persille
4 pers.

300-450 g bacon
3 dl fløte
150 g hvit castello
4 ts pæremarmelade (eller most godt moden pære)
2 never kruspersille
Smak til med salt og pepper .

500 g spaghetti
Kok pasta etter pakkens anvisning.

Stek bacon og la renne av på kjøkkenpapir.

Varm opp fløten og smelt inn castelloen. 
Smelt inn pæremarmelade og ha i salt og pepper. 


Riv bort stilkene fra persille og ha i små dusker av persille.
Ha kokt og avrent spaghetti tilbake i gryta. 
Klipp opp baconet og ha i gryta.
Hell over sausen og vend godt rundt. Velbekomme.

           Tanja 



1 Kommentar

















Langkokt bolognese

  • 17.02.2016, 19:02

Langkokt bolognese ala Tanjas datter
4 pers

600 g karbonadedeig
1 pk eldorado tomater

1 liten boks tomatpuré
3 stilker stangselleri
I løk
2 gulrøtter
2 dl vann
2 ss tørket basilikum
1 liten neve fersk basilikum
1 ts timian
1/2 ts kanel
2 ss ketchup 
1 ts sukker
1/2 ts sambal oelek 

Ha alt det tomatiserte i en gryte.

Del opp grønnsakene i mindre biter.

Ha de i gryta.

Tilsett krydderet.

La dette småputre 1-2 timer.

Bruk stavmikser nå for en glatt konsistens.

Stek karbonadedeig og strø på salt og pepper.

Ha den i gryta 5 min før servering.

Smak til om du vil ha mer pepper og salt. 
Kok 500 g spaghetti etter pakkens anvisning.

​Velbekomme.

              Tanja 



4 Kommentarer

















Mango chutney & salviepasta

  • 17.02.2016, 15:23


Mango chutney & salviepasta
4 pers.

500 g pasta
500 g kyllingfilet
150 g bacon
8 cm Purre
1/2 Rødløk
3 dl creme fraice
100 gram philadelfiaost
2 ss soyasaus
3 ss mango chutney
1 1/2 ts pepper
2 ts sukker 
2 ts paprikakrydder

Kok spaghetti etter anvisning på pakken. 
Stek bacon. 
Stek så kyllingen. Og sett alt tilside
Hakk opp purre og rødløk 

La creme fraîche og philadelphia smelte på lav varme i en gryte. 
Tilsett soyasaus, ? Mango chutney og krydderet.
Vend inn kylling, bacon og grønnsaker i sausen.

Ha den kokte pastaen i ett dørslag og tilbake i gryta. 
Vend inn den varme sauseblandingen. 
Putt oppi 1 neve salvieblader rett før servering.
Ved servering kan hver enkelt drysse over med ønsket mengde chilipulver.

Velbekomme.

        Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta med serranoskinke og ostesaus

  • 15.02.2016, 20:09

Pasta med serranoskinke og ostesaus av Tanja
 
4 pers

120 g serranoskinke
3 dl fløte
150 g jarlsberg
1 ts salt
2 ts pepper
1 1/2 ts pepperrot (den på tube)
500 g pasta

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha fløten i en liten kjele.
 
Smelt osten i fløten mens du rører på lav varme.
Tilsett pepper, salt og pepperrot.
Sil pastaen og ha tilbake i gryta.
Hell over ostesausen.
 
Sprøstek serranoskinke i stekepanna.
La renne av på kjøkkenpapir.
Del den opp i små biter og ha i gryta.
Vend om noen ganger. 
Velbekomme.
 

             Tanja 

 

 

 



6 Kommentarer

















Fløtepasta med kylling og bacon

  • 14.02.2016, 15:03


Kok 1/2 pakke spaghetti med salt og olje.
Stek en stor kyllingfilet
1-2 pk bacon.

Kutt opp 1/2 purre og
3 kvaster vårløk
.
Lag en blanding av
5 dl fløte
2 eggeplommer,
salt og pepper.

Da pastaen er silt ha den tilbake i gryta.
Skru på laveste varme.
Hell over biter av kylling og oppklipt bacon samt grønnsakene.
Hell over fløteblandingen.
Vend rundt og rundt til det varmes.
Nb skal IKKE kokes.
Smak så til med ekstra salt og pepper.

        Tanja 



10 Kommentarer

















Pasta carbonara

  • 11.02.2016, 14:16


 

6 personer
2 - 3 pk bacon
3 dl parmesan
 
Eggeblanding:
6 eggeplommer
6 ss rømme
6 ss fløte
Salt og pepper
 
1 pk spaghetti

Stek 2-3 pk bacon
Riv opp 3 dl parmesan
Lag  eggeblandingen, 
klipp ruccola og ha oppi. Kok en hel pk med spaghetti.
Da den er ferdig kokt og silt av så sett gryta med spaghetti på lav varme på ovnen.
Vend inn baconet. Hell eggeblandingen over og rør rundt til alt er dekt.
Server evt med godt brød.
Velbekomme.
 
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©