hits






Svinefilet & tagliatellesnadder

  • 17.01.2017, 16:51

Idag fikk jeg lyst å lage en litt annerledes variant av pastamiddag.  Det ble nydelig så jeg håper du har lyst å prøve.

Oppskriften er nok til 4-5 voksne

Tagliatelle ( ca 500 g tørrvare)
Ca 400-500 g svinefilet
En halv stor rød paprika
En halv stor grønn paprika
En liten løk

Sausen:
2 ss smør
2 ss mel
3 dl vann
2 dl fløte
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts sambal oelek
Tips: Har du små barn kan du halvere eller kutte ut sambal oelek.

Sett på pastaen til koking etter pakkens anvisning.

Smelt smør i en panne. Ha i mel. Rør rundt til dette blir brunt.


Hell i vann og la dette småkoke 10 min. Ha i salt, pepper og sambal oelek. Ha i fløte og la dette putre videre mens du gjør resten.

Skjær opp svinefilet og grønnsaker.


Smelt smør i en panne. Vent til smøret er brunt og ha så i svinekjøttet og løken. Ha i 1 ts pepper og 1 ts salt. Stek på max varme mens du vender rundt. Når dette er nesten ferdig stekt så ha i paprikaen.
Ha sausen i stekepannen med kjøttet og la det putre ett par minutt. Ha i avrent ferdikokt pasta og vend rundt. Server umiddelbart.



21 Kommentarer

















Kylling/pasta penne

  • 16.08.2016, 18:37

For 6-8 personer

500 g penne pasta
3 kyllingfileter
1 lk
1/2 rd paprika
1 stilk vrlk
3 dl flte
3 dl melk
3 ts maizenna
1 ss Hindu kyllingkrydder tandoori
3 ts paprikapulver
3 ts estragon
1/2 ts pepper
1 ts lkpulver
2 ts sitron
(3-4 fedd hvitlk om nskelig)

Kok pasta etter pakkens anvisning.
Skjr opp kylling og grnnsaker i biter. Stek kyllingen p sterk varme med 1 ss Hindu kyllingkrydder. Ha i lk og paprika. Hell over flten og skru ned p halv varme. Rr ut maizenna i lettmelk. Hell over. Ha i resten av krydderet og sitron. La dette smputre 2-3 minutter.
Sil av vannet fra pastaen og ha pastaen opp i stekepannen (om den har hye kanter typ sauterpanne) Hvis ikke serverer du pastaen ved siden av. Velbekomme.



8 Kommentarer

















Lady og landstrykeren

  • 13.06.2016, 19:14

Dette er egentlig en romantisk rett som spises p en tallerken for to. P en vanlig mandag er denne omgjort til familiemiddag for 4

Lady og landstrykeren

Kjttboller:
500 g karbonadedeig
1/2 lk
1/2 dl flte
1.5 ts salt
1 ts pepper
2 ss griljermel.
Finmos lk med stavmikser. Ha den i karbonadedeigen. Ha i krydder,flte og griljermel. Elt sammen. Lag sm kjttboller. Stekes p litt over middels varme.

N kan du sette p vann og koke en neve spaghetti etter pakkens anvisning.

Tomatsausen:
500 g hakket tomat p boks eller fersk
1 dl flte
1 ss  basilikum (krydder ) eller 2 ss fersk
1 ts salt
1.5 ts pepper.
1 ts sukker
Om nskelig kan du ha i en ts sambal oelek og 3 fedd hvitlk.
Hell tomatene og flten over kjttbollene i stekepanna. Ha i krydder. La dette smkoke mens spaghettien blir kokt.
Ha gjerne ett dryss parmesan  over ved servering.

Tanja



6 Kommentarer

















Plsepanne med spaghetti

  • 30.05.2016, 17:29

Varme sommerdager er det ikke ork til middager som tar lang tid. I tillegg er dette en middag som faller i smak hos barn og andre som liker milde smaker.

Pølsepanne med spaghetti

1 pakke pølser (her er det brukt grillpølser)
500 g ferske tomater eller på boks
1 løk
1 dl fløte
2 ss tomatpure
2 ss ketsjup
1 ts sennep
2 ts sukker
2 ts oregano
Salt og pepper etter ønske.

Kok spaghetti etter ønske feks en neve
Skjær opp pølser og løk og stek i stekepannen. Ha så i alt det andre. La dette putre på litt over middels varme i 15-20 minutter. Pynt gjerne med friske urter. Her er det brukt rosmarin.



4 Kommentarer

















Viltpasta

  • 24.05.2016, 18:14

Idag hadde jeg rester av vilt og kom til å tenke på at viltpasta har jeg aldri hverken smakt eller sett noe sted. Slikt syns jeg er moro for da kan jeg leke litt.

Viltpasta
En neve spaghetti
Rester av vilt 300-500 g
2 dl fløte
3 eggeplommer
1 boks snøfrisk
3 sjarlottløk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts timian.
Fersk timian og basilikum til pynt
Kok spaghetti etter pakkens anvisning. Skjær viltkjøtt i biter. Hakk opp løken og stek den blank i 1 ss smør. Bland sammen fløte,snøfrisk,eggeplommer og krydder. Sil av spaghettien og ha den tilbake i gryta. Sett kokeplata på laveste varme. Strø over kjøttet og løken og hell så over fløteblandingen. Vend rund noen ganger til alt varmes. Nb ikke koke. Server straks



2 Kommentarer

















Pasta med karbonadedeigpytt

  • 14.04.2016, 18:55

Pasta med karbonadedeigpytt
Til fam p 4
500 g karbonadedeig
1 lk
1 dl flte
1 dl crme fraiche
2 ts sambal oelek
Salt og pepper.

Kok pasta etter pakkens anvisning

Hakk opp lk. Stek karbonadedeig og lk. Ha i flte,crme fraiche og sambal oelek. Smak til med salt og pepper. La koke inn i 8-10 minutter.

              Tanja



4 Kommentarer

















Kylling & pasta med manchego

  • 03.04.2016, 17:34

Kylling & pasta med manchego
Til 4

2 store kyllingfileter
1 rdlk
10 cm purre
Paprikakrydder, lkpulver ( eller hvitlk,salt og pepper)


Smelt smr i stekepanna p max varme. Krydre fileene p hver side.
Stek filetene p hver side i 30 sekunder. Skru ned til lav varme (2 av 9). Stek i 15-20 minutter alt etter tykkelse. Snu de hvert 3-4 minutt. Del opp i pene skiver.
Kok en neve spagetti etter pakkens anvisning. 
Del opp rdlk og purre. La det surre seg blankt i en gryte med smr eller olje p lav varme noen minutter.

75 gram manchego ost
4 eggeplommer
4 ss olivenolje
4 ss vann
1 ts pepper
Bland dette godt sammen. Nr spaghettien er ferdig og vannet er silt av s ha den tilbake i gryta. Bland inn eggeblandingen og lkblandingen. Vend rundt og rundt ett par minutter.

                    Tanja



4 Kommentarer

















Heartattack pasta ( Lrdagspasta).

  • 07.03.2016, 18:02

Heartattack pasta (lrdagspasta)
Til 4

1 god hndfull pasta
3 dl flte
100 g edamer (eller annen gul ost)
100 gram Philadelphia
3 stilker vrlk
200 g strimlet kokt skinke
2 ts pepper
Smak til med salt.
Kok spaghetti etter pakkens anvisning.
Varm flten og la ostene smelte i. Klipp opp vrlk og ha i med skinken. Hell over den ferdige spaghettien og server. 

               Tanja 



9 Kommentarer

















Mascarpone-pasta

  • 01.03.2016, 22:38

Mascarpone pasta med hint av ntter og mandler ala Tanja

500 g fersk tagliatelle
300 g bacon
250 g mascarpone
50 g parmesan
2 dl flte
10 cm tykk purre
1/2 lk
1 ss sitron
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss Jacobs kaldpresset rapsolje med ntte og mandelkarakter
Finsnitt lk og purre og la surre i smr i 6- 7 min p middels varme. Ha i flten og mascarpone og la smelte. Riv parmesan p fin innstilling. Ha dette i gryta. Ha i sitron, salt og pepper. Skru ned varmen og la putre.
Stek bacon og la renne av p kjkkenpapir. Kok tagliatelle 4-5 min og la det renne av i ett drslag. Ha pastaen tilbake i gryta. Sprinkle over rapsoljen. Klipp opp bacon og ha dette i sammen med mascarponesausen. Vend flere ganger om. Velbekomme 😊



4 Kommentarer

















Pasta med Serranoskinke og Ostesaus

  • 01.03.2016, 13:41


Pasta med serranoskinke og ostesaus 
4 pers

120 g serranoskinke
3 dl flte
150 g jarlsberg
1 ts salt
2 ts pepper
1 1/2 ts pepperrot (den p tube)
500 g pasta

Kok pasta etter anvisning p pakken.
Ha flten i en liten kjele.

Smelt osten i flten mens du rrer p lav varme.
Tilsett pepper, salt og pepperrot.
Sil pastaen ha tilbake i gryta.
Hell over ostesausen.

Sprstek serranoskinke i stekepanna.
La renne av p kjkkenpapir.
Del den opp i sm biter og ha i gryta.
Vend om noen ganger.

         Tanja 



4 Kommentarer

















Biffpasta med ruccola

  • 29.02.2016, 14:40


 Biffpasta med ruccola
4 personer

500 g tagliatelle
400 g entrecote eller annet biffkjtt
3 dl flte
1 boks snfrisk
3 ss rmme
2 eggeplommer
1/2 gul paprika
1/2 rd paprika 
5 cm purre
1/2 lk 
Ruccola

Kok pasta etter anvisning p pakken. 
Hakk opp paprika, purre og lk.
Skjr opp biffkjttet og str p salt og pepper. 
Stek hurtig p hy varme. 
Tilsett s grnnsakene og skru av varmen. 

Sausblandingen : 
Sett plata p laveste varme. 
Ha i flte, rmme og 1snfrisk. 
Pisk forsiktig mens alt smelter inn. 
Krydre med 
1 ts piffi, 
Smak til med salt og pepper 
Og Santa maria chili exploision. 

Ha pastaen i ett drslag og hell den s tilbake i panna. 
Ha 2 eggeplommer i sausblandingen og visp lett. 
Tilsett umiddelbart i gryta med pasta. 
Hell over biffen og grnnsakenr. 
Vend alt rundt s det blander seg godt. 
Server. Velbekomme.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta i Briesaus

  • 29.02.2016, 14:35


Pasta i Briesaus 
4 pers
Stek 2 pk bacon.
Kok en halv pakke spaghetti.
Kutt opp endel purre og vrlk.
La spaghetti renne av og ha over i gryta igjen p middels varme.

Tilsett
2 dl flte
200 g brie.
La det smelte inn.
Str bacon purre og vrlk bacon mens du vender rundt hele tiden. Server.

             Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta carbonara

  • 29.02.2016, 13:19



Pasta carbonara
6 personer
2 - 3 pk bacon
3 dl pamesan

Eggeblanding:
6 eggeplommer
6 ss rmme
6 ss flte
Salt og pepper

1 pk spagetti

Stek 2-3 pk bacon
Riv opp 3 dl parmesan
Lag eggeblandingen
klipp ruccola og ha oppi. Kok en hel pk med spagetti.
Da den er ferdig kokt og silt av s sett gryta med spaghetti p lav varme p ovnen.
Vend inn baconet. Hell eggeblandingen over og rr rundt til alt er dekt.
Server evt med godt brd.

Velbekomme.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Pasta di parma

  • 25.02.2016, 13:45

Pasta di parma
Til 2 personer

En neve spaghetti
(Egen laget eller kjpt)
Minimum 50 g parma/serrano/stranda-skinke, du velger selv om du nsker steke den lett eller bruke den som den er.
1.5 dl flte
50 g parmesan
0.5 ts pepper


Kok spaghettien. 

Varm opp flte og smelt inn parmesan, ha i pepper.
Hell flteblandingen over den ferdige spaghettien, tilsett spekeskinken og vend godt om.
Serveres med ett dryss frisk gresslk om nskelig.

              



2 Kommentarer

















Penne pasta kylling

  • 24.02.2016, 11:39

Penne pasta kylling 
4 pers

Sett 500 g pastapenner p koking.


Brun 1 pk bacon

Stek 3 kyllingfilet
Ha oppi 2 store hakka sjalottlk. 
3 dl flte og 2.5 ss worchestersaus.

Smak til med, salt, pepper og kyllingkrydder tandoori.

Skvis i sitron.

La det putre til pasta er ferdig.

Velbekomme.

               Tanja



0 Kommentarer

















Pasta i briesaus

  • 23.02.2016, 11:44

Pasta i briesaus 
4 pers
Stek

2 pk bacon.

Kok en halv pakke spaghetti.

Kutt opp endel purre og vrlk.

La spaghetti renne av og ha over i gryta igjen p middels varme.

Tilsett

2 dl flte

200 g brie.

La det smelte inn.

Str bacon purre og vrlk bacon mens du vender rundt hele tiden. Server.

                  Tanja



0 Kommentarer

















Bacon & cheddar tagliatelle

  • 22.02.2016, 20:24

Bacon & cheddar tagliatelle

Stek 1-2 pakker bacon

Varm opp

3 dl flte.

Tilsett 1/3 tube liten baconost

3 ss rmme eller creme fraiche.

7 skiver cheddar

og la det smelte inn.

 

1/2 gul

1/2 rd paprika

1/2 purre

Kuttes opp 

Smak til med salt og pepper

 

Kok 500 g fersk tagliatelle i 4 min.

La den sile av i drslag og ha tilbake i gryta.

Tilsett oppklippt bacon og sausen og vend rundt.

Man kan bruke den "falske" cheddaren med bilde av ku p, eller for best smak velge ekte cheddar.

Server. Velbekomme

        Tanja



9 Kommentarer

















Biffpasta med ruccola

  • 22.02.2016, 16:30


Biffpasta med ruccola
4 personer


500 g tagliatelle
400 g entrecote eller annet biffkjtt
3 dl flte
1 boks snfrisk
3 ss rmme
2 eggeplommer
1/2 gul paprika
1/2 rd paprika 
5 cm purre
1/2 lk 
Ruccola

Kok pasta etter anvisning p pakken. 
Hakk opp paprika, purre og lk.
Skjr opp biffkjttet og str p salt og pepper. 
Stek hurtig p hy varme. 
Tilsett s grnnsakene og skru av varmen. 

Sausblandingen : 
Sett plata p laveste varme. 
Ha i flte, rmme og 1snfrisk. 
Pisk forsiktig mens alt smelter inn. 
Krydre med 
1 ts piffi, 
Smak til med salt og pepper 
Og Santa maria chili exploision. 

Ha pastaen i ett drslag og hell den s tilbake i panna. 
Ha 2 eggeplommer i sausblandingen og visp lett. 
Tilsett umiddelbart i gryta med pasta. 
Hell over biffen og grnnsakene. 
Vend alt rundt s det blander seg godt. 
Server. Velbekomme.

               Tanja 



0 Kommentarer

















Spaghetti bolognese

  • 21.02.2016, 16:52



Spaghetti bolognese 
(20 min)

400 gram karbonadedeig 
1 opphakka lk
Dette stekes sammen.

Tilsett 
400 gram hakka tomater
3 ss tomatpure
1/2 glass soltrka tomat
1 dl vann
4 ss basilikum
1 ss timian
1 ss paprikapulver
1/2 ss lksalt 
3 ts sukker
Smak til med salt og pepper.
La dette smkoke mens du koker spaghettien. Ha gjerne friske urter av basilikum og timian som du strr over. 
Noen dryss med fersk parmesan er kjempegodt.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter   



0 Kommentarer

















Pastasalat med spekeskinke og fetaost

  • 21.02.2016, 16:06


Pastasalat med spekeskinke og fetaost

2.5 dl basilikumblad moses med stavmikser. 
2 dl olivenolje. 
1 grnn paprika, 
1 rd paprika
1/2 lk
1 gl fetaost 

Smak til med salt  

Kok 15 dl pastaskruer og avkjl.

Putt s alt i en bolle med 
150 gram spekeskinke og fetaosten av ett glass classic. 
Ha oppi 5 ss olje av fetaostoljen. 
La trekke en time fr servering i kjleskapet. 
Bon apetit.

           Tanja 



0 Kommentarer

















Pasta med bacon, hvit castello & persille

  • 21.02.2016, 15:00


Pasta med bacon, hvit castello & persille
4 pers.

300-450 g bacon
3 dl flte
150 g hvit castello
4 ts premarmelade (eller most godt moden pre)
2 never kruspersille
Smak til med salt og pepper .

500 g spaghetti
Kok pasta etter pakkens anvisning.

Stek bacon og la renne av p kjkkenpapir.

Varm opp flten og smelt inn castelloen. 
Smelt inn premarmelade og ha i salt og pepper. 


Riv bort stilkene fra persille og ha i sm dusker av persille.
Ha kokt og avrent spaghetti tilbake i gryta. 
Klipp opp baconet og ha i gryta.
Hell over sausen og vend godt rundt. Velbekomme.

           Tanja 



1 Kommentar

















Langkokt bolognese

  • 17.02.2016, 19:02

Langkokt bolognese ala Tanjas datter
4 pers

600 g karbonadedeig
1 pk eldorado tomater

1 liten boks tomatpur
3 stilker stangselleri
I lk
2 gulrtter
2 dl vann
2 ss trket basilikum
1 liten neve fersk basilikum
1 ts timian
1/2 ts kanel
2 ss ketchup 
1 ts sukker
1/2 ts sambal oelek 

Ha alt det tomatiserte i en gryte.

Del opp grnnsakene i mindre biter.

Ha de i gryta.

Tilsett krydderet.

La dette smputre 1-2 timer.

Bruk stavmikser n for en glatt konsistens.

Stek karbonadedeig og str p salt og pepper.

Ha den i gryta 5 min fr servering.

Smak til om du vil ha mer pepper og salt. 
Kok 500 g spaghetti etter pakkens anvisning.

​Velbekomme.

              Tanja 



6 Kommentarer

















Mango chutney & salviepasta

  • 17.02.2016, 15:23


Mango chutney & salviepasta
4 pers.

500 g pasta
500 g kyllingfilet
150 g bacon
8 cm Purre
1/2 Rdlk
3 dl creme fraice
100 gram philadelfiaost
2 ss soyasaus
3 ss mango chutney
1 1/2 ts pepper
2 ts sukker 
2 ts paprikakrydder

Kok spaghetti etter anvisning p pakken. 
Stek bacon. 
Stek s kyllingen. Og sett alt tilside
Hakk opp purre og rdlk 

La creme frache og philadelphia smelte p lav varme i en gryte. 
Tilsett soyasaus, ? Mango chutney og krydderet.
Vend inn kylling, bacon og grnnsaker i sausen.

Ha den kokte pastaen i ett drslag og tilbake i gryta. 
Vend inn den varme sauseblandingen. 
Putt oppi 1 neve salvieblader rett fr servering.
Ved servering kan hver enkelt drysse over med nsket mengde chilipulver.

Velbekomme.

        Tanja 



2 Kommentarer

















Pasta med serranoskinke og ostesaus

  • 15.02.2016, 20:09

Pasta med serranoskinke og ostesaus av Tanja
 
4 pers

120 g serranoskinke
3 dl flte
150 g jarlsberg
1 ts salt
2 ts pepper
1 1/2 ts pepperrot (den p tube)
500 g pasta

Kok pasta etter anvisning p pakken.
Ha flten i en liten kjele.
 
Smelt osten i flten mens du rrer p lav varme.
Tilsett pepper, salt og pepperrot.
Sil pastaen og ha tilbake i gryta.
Hell over ostesausen.
 
Sprstek serranoskinke i stekepanna.
La renne av p kjkkenpapir.
Del den opp i sm biter og ha i gryta.
Vend om noen ganger. 
Velbekomme.
 

             Tanja 

 

 

 



6 Kommentarer

















Fltepasta med kylling og bacon

  • 14.02.2016, 15:03


Kok 1/2 pakke spaghetti med salt og olje.
Stek en stor kyllingfilet
1-2 pk bacon.

Kutt opp 1/2 purre og
3 kvaster vrlk
.
Lag en blanding av
5 dl flte
2 eggeplommer,
salt og pepper.

Da pastaen er silt ha den tilbake i gryta.
Skru p laveste varme.
Hell over biter av kylling og oppklipt bacon samt grnnsakene.
Hell over flteblandingen.
Vend rundt og rundt til det varmes.
Nb skal IKKE kokes.
Smak s til med ekstra salt og pepper.

        Tanja 



18 Kommentarer

















Pasta carbonara

  • 11.02.2016, 14:16


 

6 personer
2 - 3 pk bacon
3 dl parmesan
 
Eggeblanding:
6 eggeplommer
6 ss rmme
6 ss flte
Salt og pepper
 
1 pk spaghetti

Stek 2-3 pk bacon
Riv opp 3 dl parmesan
Lag  eggeblandingen, 
klipp ruccola og ha oppi. Kok en hel pk med spaghetti.
Da den er ferdig kokt og silt av s sett gryta med spaghetti p lav varme p ovnen.
Vend inn baconet. Hell eggeblandingen over og rr rundt til alt er dekt.
Server evt med godt brd.
Velbekomme.
 
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik