hits






Pizzahorn (med vann)

  • 20.02.2018, 16:52

Disse er deilige bde som kosemiddag, lunsj, kveldskos eller ut p tur.


24 stk
1 kg mel
6 dl vann
100 gram margarin 
4 ss oregano
2 ts salt
1 ts sukker
1 pose trrgjr

Ha alt det trre i kjkkenmaskinbollen.
Smelt smret.Tm i vannet i smret.
La det bli fingervarmt.
Ha smrvsken i det trre og la kjkkenmaskina g noen minutt.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en leivene i tre rundinger (2-3mm tykt) .
Del hver runding i 8 emner med feks en kniv.
Legg p fyllet.

Fyll
 

800- 1000 g kjttdeig/karbonadedeig
1 boks mutti tomater ( elr annet merke)
1 lk
2 ss trket oregano
2 ss malt paprikapulver
2 ts salt (eller mindre om du vil)
1 ts pepper
2 fedd hvitlk (kan slyfes ved nske)
3 never revet mozzarellaost(eller annen ost )
+ ost til ha opp hornene (merke og mengde etter nske)

Skjr opp lken i sm biter. Stek kjttdeigen og ha s i lken. Ha i boksen med tomatene og alle smakstilsetningene. La dette putre p middels varme i 15-20 minutter.
Dra stekepannen til side og ha i revet ost og bare rr det jevn inn. La fyllet avkjles fr du fordeler det p de trekantformede leivene.
Rull prvene med fyll fra bredenden. Pass p at det er tett i endene. Pensle med melk eller egg og ha ost p toppen. Ha ett lett dryss oregano over om du vil.
Stekes i forvarmet ovn p 225 grader midt i ovnen i 12 minutter. Avkjles p rist.
Disse er fine og fryse.

 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



6 Kommentarer

















Bernaisepizza

  • 06.07.2017, 18:35



 

Her i huset har ungene ftt helt dilla p pizza med bernaise p. Og det er jo veldig enkelt lage s jeg blir like glad hver gang de ber om det.

 

Deig til 2 pizzaer

Ca 600 g hvetemel

3-4 dl lunkent vann

0.5 ts sukker

2 ts salt

3 ss rapsolje

3 ss pizzakrydder

1 pk gjr

300 g revet ost

400 g kjttdeig/karbonadedeig

Ha alt det trre i en bolle, jeg pleier legge gjr og sukker p ene siden og saltet p andre siden i bollen. Tilsett olje og vann og elt godt, gjerne i 10 min. Legg plastfolie tett over bollen og la heve i ca 45 min. 

Mens deigen hever kan du lage bearnaisesaus. (La sausen bli avkjlt fr den smres p pizzabunnen.)Den lettvinte varianten finner du ved trykke p denne linken:  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1496221434_lettvint_bearnaise.html

 



 

Ha bakepapir p stekeplate, hell p litt olje og trykk deigen godt utover. Du kan godt la den etteheve i 20-30 min, men det er ikke ndvendig.

Smr sausen utover bunnen, ha p ost og legg biter av kjttdeigen p toppen.

 



 

Stekes midt i ovnen p 225 g i ca 15 min. Jeg pleier bruke varmluft, men man kan ogs bruke over/undervarme. Da br man ke gradene til 250 g.

 

Hper det smaker.

 

Hvis du nsker oppskrifter direkte p epost, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny



1 Kommentar

















Kebabpizza med enkel kebabdressing

  • 26.06.2017, 19:34

Pizza kan varieres i det uendelige med fyll og div dressinger til ha opp.

Frst m du lage kebabkjttet. Det kan du fint dele opp i porsjoner og fryse ned.
Slik lager jeg kebab : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359992_kebab_hjemmelaget.html

Jeg vet ikke om ferdig kebabkjtt selges i Norge, men det selges iallefall i Sverige. Uansett: Hjemmelaget er utrolig mye bedre og kan ikke sammenlignes.

Pizzabunn (tykk type) :

500 g mllerens pizzamel eller hvetemel etter nske
1 pk trrgjr 
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30 min.
Pensle en langpanne med olje og kan deigen godt utover. Ha p fyllet.

Fyll:
500 g kebabkjtt
1 liten boks mais
1 lk
Ost (merke og mengde etter nske)
Jeg brukte 4 never mozzarella rett p deigen og 4 never Jarlsberg p toppen.

Saus til bunnen :
1 dl rmme eller creme fraiche
1-2 ss oregano

Enkel kebabdressing til ha p etter steking:
1.5 dl rmme
2 ts spisskummen
1 ts lkpulver (eller hvitlkspulver)
2-4  ts oregano etter nske
1 ss ketchup
1 ss majones
La trekke 30 min i kjleskapet.

Stek pizzaen i 25-30 min p 225 grader midt i ovnen. La den st 5-10 minutter fr du skjrer i den.

Velbekomme

 

Hvis du nsker nye oppskrifter direkte p epost, trykk p linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



6 Kommentarer

















Studentvennlige pizzasnurrer

  • 23.04.2017, 21:28

Jeg har valgt å kalle disse studentvennlige pizzasnurrer fordi det ikke er så mange ingredienser og fordi de er lett å lage. Man trenger heller ikke annet enn stekebrett med bakepapir for fyllet i denne renner ikke ut.  Du kan ha i annet fyll etter ønske.


Pizzasnurrer (18 stk)

Start med å lage fyllet da dette skal nedkjøles før det skal i deigen.

4-500 g kjøttdeig
350 gram ost etter ønske (jarlsberg)
1 løk
3 ss tomatpure
2 ss ketchup
2 ss oregano
1 ss paprikakrydder
1 ss løkpulver  (evt 2-3 fedd hvitløk)
1 ts basilikum
0.5 ts pepper
Salt etter ønske.

HVORFOR RENNER IKKE FYLLET UT?
SE HER ⬇

Riv opp osten. Finhakk løken. Stek kjøttdeigen og løken med krydderet. Ha i tomatpure og ketshup. Når det er stekt dra stekepannen til side.
Ha i halvparten av osten og  rør rundt så det halvsmelter. Dette gjør at   fyllet fester seg sammen og ikke renner ut senere.

Pizzadeig

Deig:
500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
4  dl vann 37 grader
1 ts salt
3 ss solsikkeolje eller annen olje
Elt sammen deigen og la heve 30 min.

Ha litt mel på benken.Kjevle ut deigen. Ha på pizzafyllet. Rull sammen. Del i 18 emner og settes på brett med bakepapir. Dryss over resten av osten.


La de etterheve på komfyren mens du setter på stekeovnen på 225 grader. Når ovnen er klar så sett brettet midt i. Stek i 22 min.

Se ikke noe gris etter snurrene.


Da er det bare å kose seg


Velbekomme

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



17 Kommentarer

















Texmexpizza med marinert biffkjtt og nachos med hot saus og hvitlksdressing

  • 04.02.2017, 14:42


Denne pizzaen er litt hot. nsker du at den skal vre mild og barnevennlig s fjern sambal oelek fra pizzasausen p bunnen og cayennepepper i biffkjttmarinaden.

Pizzabunn:

500 g mllerens pizzamel eller hvetemel etter nske
1 pk trrgjr
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.
Smr langpannen  med olje og fordel deigen i den. Ha p fyll og stek midt i ovnen p 225 grader i 22-25 minutter.

Marinering biffkjtt:


250 gram ytrefilet
1 dl nytral olje
1 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts hakket hvitlk eller lkpulver
0.5 ts cayennepepper

Skjr romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell s alt i ett drslag og la renne godt av.

Pizzasaus til smre p bunnen:
3 ss crme fraiche
1 ts sambal oelek
Bland sammen og smre p bunnen.

Slik gjr du:
* Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut.
* smr p pizzasausen
* legg p nsket mengde ost
* legg p ca 4-5 never med nachos
* str over en liten boks med mais  (avrent i drslag)
* legg p rtt avrent biffkjtt verst ( det stekes underveis)  
* du kan velge om du vil ha p rdlk fr eller etter steking
* stek som angitt ovenfor.
 

Her er pizzaen klar for g i ovnen.

Hot saus og hvitlksdressing


Hot saus
70 gram tomatpur
1 ts sambal oelek
1 ts sukker

Hvitlksdressing
2 dl lettrmme
3 ss majones
1 ts eddik eller lake fra sylteagurk
1 ts sukker
2-4 fedd hvitlk etter nske.

La sausene trekke en stund i kjleskapet.

Her er pizzaen klar



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Tv-pizza

  • 18.10.2016, 15:21

Deig:
500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske
1 pk tørrgjær
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.

Fyll:
6 ss crème fraiche
4-5 fedd hvitløk
Hindu kyllingkrydder
150 gram bacon
1 kyllingfilet
En halv paprika
10 cm purre
1.5 løk
500 g ost ( eller mindre om man vil)
2 ss oregano

Kutt opp kylling, løk, paprika og purre. Legg kylling til side og gni inn med kyllingkrydder.
Smør en langpanne med olje og ha den ferdig hevede deigen i og kna den ut. Smør på  crème fraiche og dryss over hvitløk. Dryss over hakket løk. Strø over oregano. Legg på ost. Del rå baconskiver i biter og legg oppå osten sammen med rå kylling paprika og purre. .Stekes på over og undervarme på 200 g midt i ovnen i 20 min. Sett så på  pizzafunksjon eller grill i 3-5 minutter. Ta ut en kyllingbit og del den for å forsikre deg om at den er gjennomstekt. Server straks



6 Kommentarer

















Pizzastjerne med kylling og bacon

  • 29.09.2016, 19:16

Jeg så en video på nett som inspirerte meg. Dette så jo lett ut tenkte jeg. Det var ikke sååå lett.
Første resultatet ble slik

Det viste seg at hverken grader eller tid stemte, det ble kjevlet ut på benken noe som for meg ikke fungerte i det hele tatt. Det var så og si umulig å få den over på stekebrett. Derfor bestemte jeg meg for å prøve igjen men på min egen måte. Den er ikke perfekt men langt bedre iallefall. Og øvelse vil vel til slutt gi mester. Derfor legger jeg også med endel bilder underveis.

Oppskrift på pizzadeigen:
300 g hvetemel
70 g smør
2 dl melk
1 pakke tørrgjær
0.5 ts salt.
Ha det tørre i bakebollen. Smelt smøret. Ha i melken. Når det er ca 38 g så ha det i sammen med det tørre.  Visp eller kna til smidig deig. La heve 30 minutter. Legg bakepapir på en stekeplate. Strø litt mel på. Kjevle ut en runding og la den stå og etterleve 15-20 minutter.

Pizzasaus:
I boks Apertina pesto og ruccola
2 ss crème fraiche.
Røres sammen.

Fyll:
Jeg forsto etter den første pizzaen at her kreves det mye fyll for at den skal bli høy.
Jeg brukte:
800 g kyllingfilet
200 g bacon
1 rødløk
Stek bacon og la renne av på kjøkkenpapir. Stek kylling i litt tykke strimler med salt, pepper og 2-3 ss oregano. La kyllingen renne av i ett dørslag.

Legg pizzasausen rundt pizzaen ca 4-5 cm fra kanten i ca 3 cm bredt lag. Ha på kylling.

Bygg oppover i høyden og legg på bacon øverst.

Legg så på ost på denne måten. Dra deigen fra kanten mot toppen. Ta en spiss fra midten og dra den over kanten og press lett sammen. Gjør dette på alle spissene.

Pensle så med egg. Sett inn i forvarmet ovn på 200 grader  i midten på pizzafunksjon. Stek i 10-12 minutter.

Det var denne osten jeg brukte til pizzasausen.

Jeg er tålelig fornøyd med resultatet gang nr 2.

Dressingen:
6 ss crème fraiche
4 ts majones
1 ts chilipulver (mer om du vil)
3-4 fedd hvitløk eller 3 ts løkpulver om du har hvitløksallergi



2 Kommentarer

















Pizzabaguetter

  • 27.09.2016, 19:26

Oppskrift på baguetter finner du her :
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455816897_baguetter_av_tanja.html

Beregn 1/2- 1 baguett pr pers alt etter hvor mye dere spiser. Her kan man fint fryse restene eller bruke som skolelunsj i morgen. Ikke sunneste skolelunsjen men det må da gå bra iblant.

Pizzabaguetter
4 baguetter
4-500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1/2 løk
1.5 ss oregano
1 ss paprika krydder
0.5 ss løkpulver eller hvitløkspulver.
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss tomatpuré
1 dl vann
Ost etter ønske

Stek kjøttdeig og løk og ha i krydderet.  Når det er stekt har du i tomatpuré og vann.  La surre 2-3 ?minutter. Del baguetter i to. Strø litt ost på underdelen. Fordel kjøtt fyllet på underdelene. Ha på mer revet ost og legg lokket på. Om ønskelig har du ett dryss der også. Stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.
Tips: kjempegodt med hvitløksdressing til.



2 Kommentarer

















Plse og baconpizza

  • 28.08.2016, 17:45

Innimellom nr jeg har lyst p pizza og ikke gidder mye oppvask og steking lager jeg denne varianten. Den er veldig enkel og grei og godt likt her hjemme

Plse og baconpizza

Deig:
500 g mllerens pizzamel eller hvetemel etter nske
1 pk trrgjr
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss solsikkeolje
3 ss oregano
Elt sammen deigen og la heve 30-40 min.

Fyll:
100 g tomatpur eller crme fraiche
6 skinnfrie plser
1.5 lk
500 g ost ( eller mindre om man vil)
2 ss oregano                                                                150 g bacon
Kutt opp plser og lk.
Smr en langpanne med olje og ha den ferdig hevede deigen i og kna den ut. Smr p tomatpur eller crme fraiche.  Dryss over hakkede plser og lk. Str over oregano. Legg p ost. Del r baconskiver i biter og legg opp osten. Stekes p over og undervarme p 200 g midt i ovnen i 20 min. Sett s p  pizzafunksjon eller grill i 3-5 minutter. Server straks



9 Kommentarer

















Cloudpizza

  • 01.04.2016, 11:49

Mtte prve meg p denne cloudmaten som gr som en farsott verden over jeg ogs.

Cloud brd
3 egg
0.5 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 ss philadelphiaost
2 ss oregano  (fordi den er til pizza)
Skill eggeplommer fra eggehviter. Pisk sammen eggeplommer,ost,bakepulver og krydder. Stivpisk eggehviter. Vend dette inn i det andre.

Settes midt i ovnen og stekes midt i ovnen i 25 min p 150 grader.

Ta de ut av ovnen.
Legg p crme fraiche,ost og salami p toppen. Sett den verst i ovnen og sett p grill. Stek 2-4 min.

                  Tanja



0 Kommentarer

















"Restaurant" - pizza

  • 19.03.2016, 11:51

Hvorfor dra ut kjpe pizza nr man kan lage den hjemme p 7 min? (Steketiden)

Med flgende oppskrift fr jeg 4 pizzaer, alle i familien fr legge p valgfritt fyll. Restene gr i fryseren til travle dager.

Man kan fint lage 6-8 bunner av denne oppskriften om man vil ha de ekstra tynne.

Jeg liker bruke Mllerens pizzamel, men det finnes flere typer. Jeg kjper denne da den rett og slett befinner seg nrmest mht. butikk s dette er ikke reklame.

Den ser slik ut:

Jeg lager pizza p bakingsteel. Det ser snn ut.

Oppskrift p 4 (evt 6-8 bunner)
5 dl pizzamel
1/2 ts salt
1/2 pose trrgjr
2 ss olje
2 dl lunkent vann (38 grader)
Jeg bruker ogs 2-3 ss oregano i for smakssetting.

La deigen heve 20-30 min fr du kjevler den ut og legger p fyll.
P bakestl har jeg max varme frst 5 min og s 2 min under grill p verste rille.
P vanlig stekeplate steker man 10-15 min p 250 grader.

Her bruker vi enten crme fraiche eller tomatpur i bunnen med oregano p og evt hvitlk. S legges osten p (vi foretrekker mozzarella).

P toppen kan man legge feks biff (r), pepperoni, skinke, spekeskinke.
Annet som er godt p er feks lk,rdlk,ananas, tomat, fersk mozzarella, og ruccola  (sistnevnte etter steking).
Bare fantasien setter grenser for hva man liker ha p.

Tips: Hvis man ikke nsker lage mange bunner kan man sette deigen i kjleskapet og lage deilige baguetter til dagen etterp.

                                                                             Tanja

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 

 



8 Kommentarer

















80 tallspizza

  • 16.02.2016, 20:08

80-tallspizza
 
Fyll:
500 g karbonadedeig
En boks tomater
Ett lite beger tomatpur 125 g
2 ss ketsjup
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts paprikapulver
2 ts lk pulver
1 ss oregano
1 stor lk
1/2 paprika

 

Deig:
500 g mllerens pizzamel
1 pk trrgjr 
3-4  dl vann 37 grader
2 ts salt
3 ss olivenolje
2 ss oregano

Elt deigen sammen og sett til heving.
La heve 30 min.
Stek karbonadedeig.
Tilsett krydderet.
Tilsett alt det tomatiserte.
Ha i finhakket lk og paprika.
La putre i 10 min. 
Smr en langpanne med olje.
Fordel deigen i.
Ta p pizza fyllet.
Legg p 1 eller 2 lag ost.
Stek midt i ovnen p 225 grader i 22 min.
                                           
                                   Tanja

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 

 

 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik