Hestebiff med castello og ostesaus

  • 28.08.2016, 15:04

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.

Råstekte salviepoteter:
Del poteter etter ønsket antall i båter. Ha på olje,salt pepper og salviekrydder.
Stek i litt smør på godt over middels varme i 10-12 min til de er møre.  La de renne av i ett dørslag.

Sopp og løk:
Stek på litt under middels varme til løken er gylden.

Biffen ( ca 1- 1.2 cm tykk)
Ha pepper på biffen. Stek på grill på 350 grader 2×20 sek på hver side. La hvile 5 min.

            Tanja



0 Kommentarer

















Plankebiff for to

  • 20.08.2016, 09:49

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smør. 
2.5 dl fløte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke både ytrefilet og mørbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smør i steikepanna. 
Vent til smøret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen på sterk varme 20-30 sekund på hver side. 
Ha på salt og pepper. 
Legg den på planken og la den hvile en stund. 
Så tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp på 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat på hver med ost.
Stekes på 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om ønskelig.


Server med stekt løk  -

Kantareller: Stek på hard varme. Ristes i panna. Tilsett smør etter 30 sek. Rist og ha på salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja



0 Kommentarer

















Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

  • 19.08.2016, 13:09

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker 

Nok til 4 middager for fam på 4

 

Pulled pork:

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitron

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

 

Bland dette godt sammen.

Gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av 2 dl vann,

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovn.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 -40 min.

Riv den fra hverandre med to gafler.

 

Fløtegratinerte poteter.

Del 15 poteter i skiver.

Kutt opp en løk. 

Dryss lett over med salt og pepper.

Fyll opp med fløte til potetene er dekket.

La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.

Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.

La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.

              Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©