Mild tomatsuppe.

  • 05.05.2016, 18:11

Det skal ikke så mye til for å lage en god og barnevennlig tomatsuppe. Her gjelder prinsippet jo enklere jo bedre. Voksne kan ha i mer og andre krydder om de ønsker

Tomatsuppe
Ca 1 liter

400 g baby plommetomater
2 ss tomatpuré
8 dl vann
3-5 ss sukker
1 ts salt
0.5 ts pepper
0.25 ts timian
(0.5 dl fløte eller melk for å runde av smaken om ønskelig)
Ha litt olivenolje i en gryte. Del tomatene i to. Ha de i gryten sammen med 3 ss sukker,salt,pepper, timian. La dette surre på høy varme i 5 min mens du rører. Ha i vann. La det småkoke i 10 min. Stavmiks suppa. Smak til om du ønsker mer sukker og evt 0.5 dl fløte eller melk



6 Kommentarer

















Sellerirotsuppe med bacon

  • 28.04.2016, 16:51

Sellerirotsuppe med bacon
4 personer

1 sellerirot  (5-600 g)
2 store gulrøtter
1/2 løk
1 liter vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
Salt og pepper.

Skrell og skjær sellerirot,løk og gulrot i tynne skiver. Legg de i en gryte. Ha på 1 liter vann. Kok grønnsakene møre (ca 20-25 min). Stavmikse grønnsakene i vannet når de er møre. Ha i fløte og crème fraiche.  Krydre med 0.5 ts pepper og salt etter ønske. ( Jeg syns den trenger endel salt). Smak til litt og litt.

Tanja

Tips: server gjerne med bacon og godt brød. Denne passer også godt som forett.



0 Kommentarer

















Smaksrik barnevennlig kyllingsuppe

  • 29.02.2016, 14:28


Smaksrik barnevennlig kyllingsuppe 

Stek 400 gram kyllingfilet i småbiter

Med 1 ss hindu kyllingkrydder.

Smelt 3 ss smør i en kjele 

Tilsett 3 ss mel. Ha i 5 dl vann,5 dl fløte og 3 dl eplenektar og visp.
Ha i kyllingbitene mens det putrer på lav varme.

Ha i 1/2 rød 

1/2 gul paprika,

10 cm purre

2 stilker vårløk.

Tilsett 1 ss worchestersauce,

1 ss soyasaus,

1 ss hindu kyllingkrydder,

Smakt til med salt og pepper 
Server med rundstykker. Velbekomme.

          Tanja 



2 Kommentarer

















Blomkålsuppe med kjøttboller

  • 24.02.2016, 17:20


Blomkålsuppe med kjøttboller 

Skyll to store eller 4 små blomkåler. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålen med fiskeøse og spar krafta.

 
Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
4 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker. 
Tilsett 4 dl kremfløte og 
4 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Da blader og stilket har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa. La putre. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene.

Kjøttboller:
De kjøttbollene jeg hadde idag er milde barnevennlige og passer i den suppa. 
Lagde stor porsjon så jeg kunne fryse ned en del. 

1.5 kg karbonadedeig
3 egg
1.5 løk i stavmikser
5 ss knust kavring
5 ss potetmel
2 strøkne ss muskat. 
1 dl fløte. 
Jeg drar den raskt sammen med en hånd. 
Stekes på litt over middels temp.

             Tanja 



0 Kommentarer

















Blomkålsuppe med serrano og parmesan

  • 24.02.2016, 16:23


Blomkålsuppe med serrano og parmesan 


Skyll to små blomkåler eller en stor. 
Ta av blad og grovstilk og putt det i en gryte med en liter vann sammen med 3 stilker vårløk. 
Kok under lokk i 20 min.
Del blomkålen i buketter og ha i en gryte med 
1.5 l kokende vann,
1 hønsebuljong og en 
1 liten kjøttbuljong . 
Da vannet igjen koker la bukettene koke i 7 min. 
Ta så ut blomkålenmed fiskeøse og spar krafta. 

Lag jevning i en stor gryte av 
50 g smør og 
2 ss hv.mel. 
Ha oppi kokevannet fra blomkålen og visp. 
Tilsett også vann fra blad og stilker.

Tilsett 2 dl kremfløte 
2 ss creme fraiche 
1/2 ts revet muskat. 
Smak til med salt og pepper 
Da blader og stilket har kokt i 20 min kjør den med stavmikser. 
Dette gir god smak og tykkelse. Ha det oppi suppa.La putre 20 min. 
Sprøstek serranoskinke i tørr panne. 
Like før servering har du oppi de ferdigkokte bukettene. Nyt!

              Tanja 



0 Kommentarer

















Kyllingsuppe

  • 23.02.2016, 14:03

 

Smaksrik barnevennlig kyllingsuppe

Stek 400 gram kyllingfilet i småbiter

Med 1 ss hindu kyllingkrydder.

 

Smelt 3 ss smør i en kjele 

Tilsett 3 ss mel. Ha i 5 dl vann,5 dl fløte og 3 dl eplenektar og visp.
Ha i kyllingbitene mens det putrer på lav varme.

Ha i 1/2 rød 

1/2 gul paprika,

10 cm purre

2 stilker vårløk.

Tilsett 1 ss worchestersauce,

1 ss soyasaus,

1 ss hindu kyllingkrydder,

Smakt til med salt og pepper
Server med rundstykker. Velbekomme.

          Tanja



3 Kommentarer

















Het hummersuppe

  • 11.02.2016, 21:33


1-2 hummer
1 liter hummerkraft (se nederst for oppskrfit)
1 stilk stangselleri
1 gulrot
2 sjalottløk 
3 dl kremfløte
2 dl ekstra dry prosecco
2 gode skvis sitron
3 ts tomatpure
Krydder
Ha 2 ss olivenolje
2 ss smør i en kasserolle.
Finkutt løk, gulrot og stangselleri i kjempetynne skiver.
La de frese seg møre i gryta på litt over middels varme i 10-15 min.
Bruk stavmikser når det er mørt.
Ha i kraft, fløte, prosecco og tomatpuré, og gi ett oppkok.
Tilsett 2 1/2 ts salt,
1/2 ts pepper,
1 ts Cayenne,
1 ts paprikapulver,
1 ts timian
1 ts sukker.

Hummerkraft

Hummerskall
Ca 1 liter vann
2 ts tomatpure
5 dusker persille
Ha olivenolje i en gryte. 
Fres skallene i ca 1 min på hver side. 
Hell over vann og ha i tomatpuré og persille. 
La småkoke i 1 time. 
Sil av.

Rett før servering tilsetter du hummerkjøttet eller fordeler kjøttet i serveringstallerkener 

Server med ristet loff.
 
Velbekomme.
        Tanja 


0 Kommentarer

















Mild kremet fiskesuppe med hvit fisk

  • 11.02.2016, 19:37



4 tallerkener.

Suppe:
2 ss smør
2 ss mel
8 dl vann utblandet med litt fond
1 gulrot
400 gram hvit fisk
1/4 purre
3 dl fløte
2 ss sitron
3 ss creme fraiche eller rømme
salt/pepper
sitronpepper

Smelt smør i kasserolle. Dryss over mel. Tilsett vann samt fiskefond egen eller kjøpt.
Skrell gulrot og skjær den tynt med ostehøvel. Tilsett i suppa.Tilsett hvit opptint fisk.
La putre. Hakk opp purre og tilsett i gryta. Ha i fløte og sitron. Ha i creme fraiche eller rømme.
Smak til med salt,pepper og sitronpepper.
Velbekomme.

         Tanja 



2 Kommentarer

















Kantarellsuppe

  • 11.02.2016, 17:24


(6 tallerkner)

150 g kantarell
150 g bacon
2 sjalottløk
3 ss smør
1 liter vann
4 dl kremfløte
1 stor kjøttbuljong
1 ts hvitvinseddik
1 ts soyasaus
1/2 ts dijonsennep
3 ss frisk gressløk
2 ts salt
1/2 ts pepper


Smelt smør i en kasserolle. Ha i finkuttet løk og stek den til den ble myk og blank. Ha i kantareller og vend dem rundt i ca 1 min. Tilsett vann og kok opp. Ha i fløte, hvitvinseddik, kjøttbuljong terning, soyasaus, gressløk, sennep, salt og pepper. La putre i 10 min. Stek oppkuttet bacon og server i en skål ved siden av.

Velbekomme.

               Tanja 



2 Kommentarer

















Krabbesuppe

  • 11.02.2016, 01:33


Krabbesuppe:
Til fam på 4

2 krabbeskall
3 Charlottes
3 stilker vårløk
1 søtpaprika
5 dl vann
3 dl eplenektar
5 dl kraft
4 dl fløte
1 ts salt
1 ts Cayenne pepper
1/2 ts pepper
1 ts estragon
2 ss sitron
3 ts tomatpure
2 rause ss creme fraiche

Surr finkuttet charlottløk, vårløk og søtpaprika i olivenolje. Stavmikser dette. Tilsett vann,kraft og fløte og i ett lite oppkok. Tilsett krydderet er og la putre i 5-7 min.l like før servering har du i innholdet i krabbeskallene. Velbekomme.

      Tanja 



2 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©