Frisk italiensk påleggssalat

  • 02.10.2016, 16:32




Frisk italiensk påleggssalat:

200 g kål
1 stor gulrot
150 g kokt skinke
1.5 dl creme fraiche
1/2 raspa eple ( pink lady)
1/2 pose majones
3 ss hvitvinseddik
1/2 ss sitron
2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ss sukker
Finkutt kål og skinke. Skrell og rasp gulrot og eple på grovrasp. Tilsett creme fraiche,majones, hvitvinseddik og sitron. Ha oppi salt,pepper og sukker. Bland godt sammen og la trekke litt i kjøleskap. Velbekomme.

         Tanja



2 Kommentarer

















Eggesalat

  • 02.10.2016, 16:31

Eggesalat

6 økologiske egg
4 kvaster vårløk
10 cm purre
Masse frisk gressløk
2 dl rømme
1 dl majones
2 ts sitron
1/2 ts sukker 
2 ts karri

Kok 8 egg i 8 minutter fra det begynner å småkoke. 
Avkjøl raskt i kaldt vann.

Ha rømme og majones i en bolle. 
Tilsett sitronsaft, sukker og karri.
Pepper og salt etter smak. 

          Tanja



0 Kommentarer

















Tunfisksalat

  • 02.10.2016, 16:29

1 boks tunfisk
2 ss lettrømme eller kesam
2 ss majones
10 skiver syltet agurk
1/2 rødløk
1/2 ts agurklake
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts sukker
Bland alt godt. Veldig god på tortilla med crispy salat eller bare på brødskiva



0 Kommentarer

















Karri og kylling baguettesalat

  • 02.10.2016, 12:02

Du har kanskje vært mest vant til å kjøpe dette på cafeer og lignende. Det er overpriset og den man lager selv smaker mye bedre syns jeg. Den står seg fint 3 dager i kjøleskap.

Påleggsalat

7 dl ferdig mengde
200 gram kyllingfilet
(150 gram bacon)
1 pose majones
3 ss rømme
1/4 rødløk
1/4 rød paprika
3/4 eple (pink lady)
3 stilker vårløk
2 ss sitronsaft
1 ss karry
1 ts salt
1 ts pepper.

Stek baconet. La det renne av på papir.
Avkjøles.
Finkutt alle grønnsakene.
Bland rømme, majones,
2 ss sitron,
1/2 til 1ss karry,
1 ts salt
en klype sukker

Bland i grønnsakene.
Ha i den avkjølte kyllingen.
Klipp opp baconet og ha i.

Vend godt rundt.
Salaten kan med fordel trekke litt i kjøleskapet så smakene setter seg.
Server gjerne med ristet brød.  Velbekomme.                       Tanja    



4 Kommentarer

















Egg og baconsalat (påleggssalat)

  • 23.03.2016, 13:20

I påsken er det mange deilige påleggssalater man kan kose seg med under lange herlige frokoster.

Egg og baconsalat.
8 økologiske egg
200-300 gram bacon
1 boks seterrømme
2/3 pose majones
10 cm purre
3 ts karri
0.5-1 ts pepper etter ønske
2 ts sitronsaft
Tips: Du kan bruke lettprodukter men vær obs på at da blir den mer flytende.

Legg egga i en kjele. Når det begynner å boble godt så ta tiden på 8 min. Når 8 min har gått så avkjøl egga raskt. 

Stek bacon. La så bacon renne av seg på kjøkkenpapir. Klipp det så opp i små biter. Finkutt purren.

Del opp egga i passende biter. Jeg deler først på langs og så i fire.
Bland sammen majones,rømme, krydder og sitron. Vend inn egg, bacon og purre. La trekke litt i kjøleskap før servering. Salaten holder noen dager i kjøleskap.

             Tanja



0 Kommentarer

















Eggesalat

  • 20.02.2016, 21:40


Eggesalat

6 økologiske egg
4 kvaster vårløk
10 cm purre
Masse frisk gressløk
2 dl Rømme
1 dl Majones
2 ts Sitron
1/2 ts sukker 
2 ts karri,

Kok 6 egg i 8 minutt fra det begynner å småkoke. 
Avkjøl raskt i kaldt vann.

Ha rømme og majones i en bolle. 
Tilsett sitronsaft , Sukker og karri
Pepper og salt etter smak 

Kutt opp grønnsakene og bland inn. 
Del hvert egg i 6-8 deler og vend inn.
Eggsalaten kan med fordel trekke en stund i kjøleskap. 
Velbekomme.

           Tanja 



2 Kommentarer

















Frisk italiensk påleggsalat

  • 20.02.2016, 15:58


Frisk italiensk påleggsalat

200 g kål
1 stor gulrot
150 g kokt skinke
1.5 dl creme fraiche
1/2 raspa eple ( pink lady)
1/2 pose majones
3 ss hvitvinseddik
1/2 ss sitron
1 ss sukker

Finkutt kål og skinke. 
Skrell og rasp gulrot og eple på grovrasp. 
Tilsett creme fraiche, majones, hvitvinseddik og sitron. 
Smak til med salt, pepper og sukker. 
Bland godt sammen og la trekke litt i kjøleskap. 
Velbekomme.

             Tanja 



2 Kommentarer

















Karri og kylling baguettesalat

  • 13.02.2016, 18:19

Påleggsalat

7 dl ferdig mengde

200 gram kyllingfilet
(150 gram bacon)
1 pose majones
3 ss rømme
1/4 rødløk
1/4 rød paprika
3/4 eple (pink lady)
3 stilker vårløk
2 ss sitronsaft

1 ss karry

1 ts salt 

1 ts pepper.

 

Stek baconet. La det renne av på papir.

Avkjøles.

Finkutt alle grønnsakene.

Bland rømme, majones,

2 ss sitron,

1/2 til 1ss karry,

1 ts salt

en klype sukker

 

Bland i grønnsakene.

Ha i den avkjølte kyllingen.

Klipp opp baconet og ha i.

 

Vend godt rundt.

Salaten kan med fordel trekke litt i kjøleskapet så smakene setter seg.

Server gjerne med ristet brød. 

Velbekomme.       

 

             Tanja 

 

 

 

 

 



9 Kommentarer

















Kreolsk påleggssalat

  • 12.02.2016, 20:04


Kreolsk påleggssalat:

300 g kyllingfilet
1 appelsin
100 g valnøtter
1/2 rødløk
1 boks crème fraiche
3 ss majones
2 ts hvitløkspulver eller ramsløkpure
2 ts løk pulver
2 ts paprika
1 ts timian
1 ts oregano
1-2 ts Cayenne pepper
1/4 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts pepper

Del rødløk, appelsin og valnøtt i biter. Bland crème fraiche med majones og tilsett krydderet. Stek kyllingen i små biter med ett lite dryss salt og pepper. Avkjøles helt før du har det i en bolle med resten av ingrediensene.
Velbekomme. 

                Tanja 



0 Kommentarer

















Frisk italiensk påleggssalat

  • 11.02.2016, 23:04




Frisk italiensk påleggssalat:

200 g kål
1 stor gulrot
150 g kokt skinke
1.5 dl creme fraîche
1/2 raspa eple ( pink lady)
1/2 pose majones
3 ss hvitvinseddik
1/2 ss sitron
2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ss sukker

Finkutt kål og skinke. Skrell og rasp gulrot og eple på grovrasp. Tilsett creme fraîche, majones, hvitvinseddik og sitron.
Ha oppi salt, pepper og sukker. Bland godt sammen og la trekke litt i kjøleskap.
Velbekomme.

               Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©