Kremet pastasalat med bacon

  • 13.05.2017, 09:38

Pastasalat er alltid godt både som lunsj men det er også godt som middag en varm sommerdag.
Vi hadde det som fredagskos igår


Kremet pastasalat med bacon
Nok til 7- 8 voksne

500 g pastaskruer.
2 bokser lettrømme
3 ss majones
300 g bacon
1 rød paprika
1 gul paprika
En halv liten purre
En halv rødløk
En liten boks mais
3 ss karri (eller mindre om du vil)
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts saft av sitron
2 fedd hvitløk om ønskelig

Tips: Du kan bruke grønnsakene du selv liker best.

Kok pastaen etter pakkens anvisning.
Hell over i dørslag og skyll med kaldt vann mens du vender om i pastaen med en sleiv. Pastaen må være helt kald før du blander den med resten.

Stek baconet og legg det så på en tallerken med kjøkkenpapir så det får renne godt av. Klipp opp baconet i små biter.

Hakk opp grønnsakene i små biter og purren i tynne ringer.

Bland krydderet i rømmen.

Ha pasta, bacon, grønnsaker og krydret rømme i en skål eller en egnet annen form. Bland godt sammen.
La pastasalaten stå å trekke minimum 20 min i kjøleskap. Det er lurt å ha plastfolie over.

Server feks med hvitløks og chilibaguetter. Oppskrift på det finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466944678_chili_og_hvitlksbague.html

Eller ett grovt brød med rug som du finner oppskrift på her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481652466_grovbrd_med_rug___gry.html

Eller en deilig loff med sprø skorpe. Oppskrift finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476629315_luftig_loff_med_spr_s.html

Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere



4 Kommentarer

















Lørdagssalat

  • 10.09.2016, 18:58

Avogtil kan en salat være like godt som lørsagskos som noe annet så lenge man har gode ingredienser, ristet brød og hvitløksdressing

Lørdagssalat
100 g Prosciutto di Parma
1 dl Parmesan Reggiano
1/2 pose romanosalat
1/2 pose lollo salat
1/2 gul paprika
1/2 rødløk 
1/4 agurk
1/2 boks søte snackstomater
Ett par kverndrag himalaiasalt

Stek parmaskinken raskt på høy varme i panna til den krøller seg. Snu og stek litt til. Legg på kjøkkenpapir og la renne av.
Ha salatene i en bolle. Skjær agurk i tykke stenger ca 5 cm lange. Skjær rødløk og paprika i rundinger.
Rasp opp parmesan og dryss over.

Hvitløksdressing
1 pose majones
1/2 boks rømme
4-6 fedd hvitløk
Noen dråper sitron
En klype sukker.
Finhakk hvitløk og bland i med resten.

Jeg brukte denne skinken og parmesanen



4 Kommentarer

















Pastasalat med kremet pesto

  • 24.06.2016, 18:35

INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Idag hadde vi pause fra grillingen og da passer det bra med en pastasalat.

Pastasalat med kremet pesto
1 liter ukokte pastaskruer
300 g bacon
1 pose sukkererter
1 gul paprika
1 rødløk
7 reddiker
0.5 dl olivenolje
Kok pasta etter pakkens anvisning. Avkjøles.  Stek bacon og la det renne av på kjøkkenpapir
Del opp grønnsakene. Ha alt i en bolle og rør inn oljen og sett i kjøleskap.

Lag pesto. Oppskrift finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456242857_pesto_av_tanja.html

Ha 2 dl lettrømme i en skål. Tilsett 5 ss pesto. Server til salaten og ha gjerne baguetter til.

Jeg har brukt Platinium 0.2% Extra Virgin Olivenolje som kan kjøpes hos 

https://www.oliventreet.no/

Bruk koden MFB og få 10% rabatt på handelen.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Biffsalat med pepperrotkrem

  • 14.02.2016, 12:24


Biffsalat 
Til 2 personer

200 gram biff
1/4 salathode
1/2 rød paprika
6 cherrytomater
1/2 løk

Pepperrotkrem:
2 ss rømme
2 ts pepperrot
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 ts sitronsaft

 

         Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©