Sursøt saus. Av Tanja

  • 14.03.2016, 17:32


Sursøt saus:
4 dl vann
1 dl vann + 3 ts maizenna
1 hønsebuljong
Saften fra en boks med ananas
3 ss soyasaus
1 ts HP
2 ss eddik 7 %
3 ss brunt sukker
1 1/2 ss honning
1/2 ts ingefær

Bitene i en ananasboks
1/2 grønn paprika.
Du kan også bruke feks bambusskudd,vannkastanjer og gulrot. 

Bland alle indigriensene minus 1 dl vann og maizenna.

 La dette koke opp.

Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende blandingen.

La koke 1 min før servering



6 Kommentarer

















Bretagnesaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 22:04

Bretagnesaus  
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk 
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min

Bruk stavmikser så det blir en jevn røre ca 15 sek
Tilsett

2 ss mel  2.5 dl vann 
Rør mens det putrer

 
Tilsett 2 ss creme fraiche  2 dl fløte 
Smak til med salt og pepper
2 ts estragon og  2 ts paprikapulver
13 gode dråper sitron :
1 stk hønsebuljong
Tilsett 2 ss av krafta på kyllingen



0 Kommentarer

















Lys peppersaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 12:48


Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.



6 Kommentarer

















Castello & kaffesaus. Av Tanja

  • 12.03.2016, 12:22

Castello og kaffesaus:
2 ss smør
2 ss mel
1- 1.5 dl vann
2 dl fløte
75 g hvit castello
3 ss nytrekt kaffe av Evergood
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Smelt smør og vend inn mel. Spe med væsken. Ha i kaffe,salt og pepper. La putre i 5 min.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©