Chili og hvitløksbaguetter

  • 26.06.2016, 14:37

Chili og hvitløksbaguetter

1 kg møllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
6 ss olje
7 dl godt lunkent vann

Chili og hvitløkssmør:
100 g smør
1 chili
4 hvitløksbåter
1 ts paprikapulver
1 ts sitron
1 klype salt
Finhakk chili (uten frø) og hvitløk. Tilsett i smøret sammen med de andre ingrediensene.

Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 4 emner. La heve i 30 min. Skjær renner i baguettene og dytt klatter av smøret ned i rennene og strø godt over med maldonsalt. Stekes midt i ovn på 200 g i 22 min og sett så på grill i 3 min for chrispy overflate.

                  Tanja



2 Kommentarer

















Urtebrød

  • 31.03.2016, 08:53

Urtebrød:
1 kg møllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
6 ss olje
7 dl godt lunkent vann
2 ss tørket basilikum eller 4 ss fersk
2 ts oregano eller 4 ts fersk
1 ts timian eller 2 ts fersk
Maldonsalt
Hvitløk om du ønsker


Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 3 emner. La heve i 30 min. Skjær kryssnitt,pensle med melk og strø godt over med maldonsalt. Stekes midt i ovn på 200 g i 22 min og sett så på grill i 3 min for chrispy overflate.

                  Tanja



2 Kommentarer

















Nanbrød

  • 13.03.2016, 15:33

Nanbrød :
2 dl melk
2 ss sukker
1/2 pk gjær
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olivenolje
3 dl russisk/tyrkisk/gresk Youghurt
10 dl mel
1 ss garam masala


Varm opp melken til den er 37 g. Bland i gjær og sukker og la stå slik i 10-15 min. Ha alt det andre i en bakebolle. Hell i gjærblandingen. Kjør med kjøkkenmaskin. La heve en time. Ha godt med mel på bordet under utbaking. Del i leiver og kjevle de så de blir ca 1/2cm høy. Sett midt i ovnen på 275 g i 2-4 min. Når de er gyldne snur du de og steker 2-4 min på andre siden. Serveres ferske og varme.

Velbekomme.

               Tanja



6 Kommentarer

















Snadderkrutonger

  • 24.02.2016, 14:22

Snadderkrutonger.

Beregn 2 loff eller grovbrød skiver pr person

Skjær brød i skiver. Ha de i brødrister.  Ha godt smør i panna. Stek de ristede skivene til de er gylne med ønsket mengde salt. Legg de på kjøkkenpapir og la de renne av og tørke. Del i krutongstørrelse og legg i serveringsskål.  Strø på maldonsalt og fersk klippet gressløk.
Krydder varierer du etter hva du skal spise.
Kan oppbevares noen dager i tett boks.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Luftige tebriks

  • 11.02.2016, 00:17


Tebriks:
16 stk store

1 kg mel
200 gram smør
6 dl melk
4 ts sukker
2 ts salt
50 gram gjær
Frø til pynt

Ha alt det tørre i en bakebolle.

Smelt smør.
Hell melken i smøret.
La den bli fingervarm.
Hell i bakebollen og la den gå noen min til deigen slipper kanten.
Heves under klede i 45 min.
Kjevle ut til en stort rektangel ca 55×35.
Ha setersmør på 1/3.
Brett den mot midten og ta så den andre kanten over.
Deles i 16 emner.
Etterhev over kjøkkenvask med kokvarmt vann i 40 min.
Pensle med egg.
Ha på frø. Stek midt i ovn på 225 grader i 12 min. Velbekomme.

Tanja 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost. Følg oss på Blogloving 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©