Duchessepoteter i form

  • 01.09.2016, 19:22

Nydelig tilbehør til mang slags middager feks biff eller svin. Det er mest vanlig å bruke på plankebiff (som det ligger egen oppskrift på her i bloggen)

Duchessepoteter:
Kok 16 mlm.store poteter i ca 25 min.
Mos dem med
150 gram smør.
3 dl fløte.
1 dl melk
Smak til med salt og pepper.
Visp inn to eggeplommer.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min. Sett så på grill og la den stå 2-3 minutter til.

Tips 1: om du ønsker kan du ha i feks parmesan, hvitløk eller løk
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos i formen eller bare ha de oppi med en sleiv slik jeg har gjort her.

Tips 2: du kan bruke potetmosrester fra dagen før om du vil.



6 Kommentarer

















Lun potetsalat

  • 20.05.2016, 16:20


Lun potetsalat:

20 små nypoteter
2 dl olje
1 ss salt
1 ss pepper
1 ss timian
1 ss basilikum

1/2 rødløk
1 ss dijonsennep
1/2 eple (pink lady)
Garnityr: friske urter av timian og persille.

Del potetene i båter. Legg i en pose. Ha i olje og krydder,knyt igjen og vend rundt. La ligge i 30 min.
Etter 30 min klipp ett lite hull på posen og la oljen renne ut.Ha i langpanne nederst i forvarmet ovn på 225 g.
La stå i 40 min. Rør i de halveis. Ha potetene i en serveringsskål. Vend inn sennep, rødløk og eple.
Strø over maldonsalt og pynt med urter.



4 Kommentarer

















Potetsalat (klassisk)

  • 04.04.2016, 19:32


Potetsalat

8 kokefaste poteter (asterix)
1 eple (pink lady)
1 pk majones
1 boks rømme
En halv purre
En halv rødløk
Noen stenger av vårløk
4 sylteagurk
2 ss sylteagurk lake.

Skrell poteter og kok dem. La de bli avkjølt og del dem i biter . Bland majones og rømme. Finhakk sylteagurk og ha oppi med laken. Finkutt grønnsaker og eplet. Vend alt inn i rømme- og majonesblandingen sammen med potetene . Smak til med salt og pepper.

                  Tanja



2 Kommentarer

















Tykke pommes frittes

  • 02.04.2016, 17:11

Perfekte frityrpoteter.
Crispy utenpå og myk inni :
Ca 1 kg poteter (kokefaste)
Skrell poteter.
Del i båter.
Fyll helt opp til kanten på frityrgryta.
Putt de i frityrgryta mens oljen enda er kald.
Sett så på 150 grader.
La stå i 20 min.
Så setter du gradene på 190 la de stå i 25 min.
Rist så godt av og hell de på ett severingsfat med tørkepapir. Ha på salt og/eller maldonsalt.

                Tanja



0 Kommentarer

















Potetkakk

  • 12.03.2016, 15:36

Potetkakk.

Dette tilbehøret ser ikke så delikat ut, men det er nydelig godt og her er det fint å benytte rester.

Stek poteter så de blir gyldne og crispy i smør med litt salt og en god del pepper.

Når det ser slik ut heller du over melk. Ikke dekk til med melk men slik som på bildet.

La melken koke inn mens du rører. Etterhvert etterlater det svarte spor i pannen. Dra da potetene rundt på samme måte som eggerøre som på første bildet.
Godt til feks pølser eller bacon og egg.

              Tanja



3 Kommentarer

















Fløtegratinerte poteter (favoritt)

  • 08.03.2016, 13:47

Jeg har lagt ut flere typer fløtegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.

Jeg har prøvd å lage de på alle tenkelige måter, men kun på denne måten får jeg de krema potetene jeg ønsker. Dette er også raskeste måten.

Fløtegratinerte poteter

Poteter etter ønske
Fløte
Maizenna
Løk
Salt
Ost
Pepper
Hvitløk om ønskelig

Skrell potetene. Del potetene i tynne skiver (Jeg foretrekker Asterix ). Ha disse i en kasserolle. Fyll opp med fløte til det er ca 2 cm igjen til toppen av potetene. La dette småkoke i 10 min. Rør ut 2 toppede ts maizenna i 1 dl fløte. Hell blandingen i gryta. Kok videre i 5 min. Smak til med salt, pepper og evt hvitløk. Hell over i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

             Tanja 



18 Kommentarer

















Pommes noisette

  • 07.03.2016, 18:51

Pommes noisette

9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak


Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.


Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret.

Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl.

Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko.

Det er fint å bruke to teskjeer å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy.

La renne av på kjøkkenpapir.

             Tanja 



6 Kommentarer

















Sprek potetsalat

  • 11.02.2016, 21:14



Sprek potetsalat:

1 pakke majones
1 boks lettrømme
8-10 poteter
10 cm tykk purre
3 tykke stilker vårløk
6 reddiker
2 ss agurklake
6 opphakka sylteagurk
1 neve gressløk
3/4 ts pepper
3/4 ts salt
4 ts sambal oelek
1 ts chili
2 ts sukker


Kok potetene og avkjøl. Bland resten av ingrediensene i en bolle. Kutt poteter i biter.
Spar litt av det grønne og litt sambal oelek til pynt. La trekke i kjøleskap før servering.
Velbekomme. 

             Tanja 



0 Kommentarer

















Speke- og parmesanpoteter

  • 11.02.2016, 00:36


Spekemat og parmesanpoteter:
( Passer og til feks spekemattallerken og kokt torsk)

Beregn 2-4 poteter pr person
Kok poteter i 11 min. La de avkjøle seg litt. Skjær de opp i skiver og legg i langpanne.
Rasp parmesanost på den fine delen av rivjern. Kutt opp god spekeskinke ( feks Stranda skinke eller serrano) i små biter.
Ha 1/2-1 ts parmesanost på hver potetskive og strø over skinke. Er du ekstra glad i salt kan du ha kvernsalt over.
Stek så i ovnen midt i på 200 grader i 11 min. Server på en seng av ruccola.
Velbekomme.

               Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©