Marinerte potetbåter i ovn

  • 27.05.2017, 12:28

Vi er fullt igang med grillingen og for å ikke gå lei så er kunsten variasjon.
Jeg har derfor tatt mål av slumpinga på krydringen av disse potetene.


10 kokefaste poteter (asterix)
1 dl solsikke eller rapsolje
1 ss paprikapulver
1 ss estragon (tørket krydder)
1 ts pepper
1 ts salt
(Ett par fedd hvitløk hvis ønskelig )

Tips: ønsker du en mer hot utgave kan du tilsette litt chili eller Cayenne pepper.

Jeg bruker potetene med skall for enkelheten sin skyld men det velger du selv.

Del potetene først i to og så i tre på hver halvdel. Legg i en ildfast form.

Bland oljen med krydder og hell over. Vend potetene rundt. La de stå og trekke 30-45 min. Sett så potetene i forvarmet ovn på 225 grader midt i.
Stek i 35 min. Vend potetene om ett par ganger underveis.

Disse ble servert med grillet kyllingfilet samt bearnaise og asparges. Det smakte nydelig.


Velbekomme :)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



6 Kommentarer

















Hasselback poteter

  • 19.05.2017, 22:39

Hasselback poteter er en svensk oppfinnelse og den har spredd seg over hele verden. Vi som er glad i poteter syns at de fleste måter å tilberede den på gir oss mye variasjon i hverdagen og til fest.

Hasselback poteter varieres etter humør og selve middagsplanen. Man kan bruke både krydder og urter. Å ha på brødstrøssel eller ost til slutt er også med på å gi variasjon.

Til dagens biff for en familie på 4 brukte jeg denne helt enkle krydringen.

10 poteter (asterix)
100 g smør
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts salt
0.5 ts pepper.
Dette er en mild krydring som går til det meste og som også passer barn.
Smelt smøret og ha i krydderet.

Hvordan lettest skjære potetene slik at snittene ikke går helt gjennom poteten?

Legg poteten på ei skei eller sleiv (alt etter størrelse på poteten). Skjær snitt ned til du treffer skeia. Når jeg er halveis foretrekker jeg å snu poteten og snitte fra motsatt side.


Legg potetene i en ildfast form. Pensle over med smør og krydderblanding 3-4 ganger. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i 70 min.
Ta ut formen ett par ganger underveis og pensle igjen.


Etter 70 min var mine klar. Da er det bare å kose seg :)


Velbekomme:)



2 Kommentarer

















Olivenoljebakte poteter

  • 04.05.2017, 13:23

Dette er ett deilig og enkelt tilbehør som passer like godt til kjøtt som til fisk.

10 poteter
Olivenolje
Maldonsalt

Skrell potetene. Del de først i to og deretter i tre på langs.
Sprinkle olivenolje i en ildfast form. Ha i potetene. Sprinkle mer olivenolje. Dryss godt over med maldonsalt og vend potetene litt rundt.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 45 - 50 minutter.
Server umiddelbart.

Tips: For variasjon kan du også vende inn friske urter og div typer løk. Du kan også bruke flere typer krydder for variasjon og etter hva du skal ha.
Dette serverte jeg idag til fisk og brukte derfor kun salt.



2 Kommentarer

















Potetsalat med mais

  • 03.05.2017, 13:27

Jeg har tidligere lagt inn 3 potetsalater i bloggen men nå som grillsesongen er i gang vil det komme flere. Variasjon er kunsten for å ikke gå lei grillmat.


Potetsalat med mais
Til ca 8 personer

8 kokefaste poteter
1 stor boks mais
En halv purre
En halv rødløk
En kvast vårløk
1 boks rømme
1 pose majones
1 ss sitron
1 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts sukker

Skrell potetene. Kok de mør og la de avkjøle helt. Del opp i passende biter.
Finkutt rødløk, purre og vårløk.
Bland sammen majones og rømme med smakstiletningene.
Bland alt sammen men spar litt av løksortene og maisen til å strø på toppen som pynt.
La den stå å sette seg i kjøleskapet minst en halvtime.

Velbekomme :)



6 Kommentarer

















Råstekte poteter

  • 14.04.2017, 19:03

Råstekte poteter er kjempegodt siden de er crunchy utenpå og myke inni.
Det passer også til mangt og du kan variere krydringen etter hva du liker og ellers skal ha.


Slik gjør du:
Råstekte poteter

Skrell potetene. Del ønsket antall poteter i to for så igjen å dele hver av potetdelene i to slik at du får fine båter.
Smelt olje og smør i panna og legg båtene i. Krydre lett med salt, pepper og litt paprikakrydder for både farge og smak. Stek på litt over middels varme i 20 minutter til de er mør. Båtene vendes om iblant i pannen.


Velbekomme :)

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Duchessepoteter i form

  • 01.09.2016, 19:22

Nydelig tilbehør til mang slags middager feks biff eller svin. Det er mest vanlig å bruke på plankebiff (som det ligger egen oppskrift på her i bloggen)

Duchessepoteter:
Kok 16 mlm.store poteter i ca 25 min.
Mos dem med
150 gram smør.
3 dl fløte.
1 dl melk
Smak til med salt og pepper.
Visp inn to eggeplommer.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min. Sett så på grill og la den stå 2-3 minutter til.

Tips 1: om du ønsker kan du ha i feks parmesan, hvitløk eller løk
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos i formen eller bare ha de oppi med en sleiv slik jeg har gjort her.

Tips 2: du kan bruke potetmosrester fra dagen før om du vil.



6 Kommentarer

















Lun potetsalat

  • 20.05.2016, 16:20


Lun potetsalat:

20 små nypoteter
2 dl olje
1 ss salt
1 ss pepper
1 ss timian
1 ss basilikum

1/2 rødløk
1 ss dijonsennep
1/2 eple (pink lady)
Garnityr: friske urter av timian og persille.

Del potetene i båter. Legg i en pose. Ha i olje og krydder,knyt igjen og vend rundt. La ligge i 30 min.
Etter 30 min klipp ett lite hull på posen og la oljen renne ut.Ha i langpanne nederst i forvarmet ovn på 225 g.
La stå i 40 min. Rør i de halveis. Ha potetene i en serveringsskål. Vend inn sennep, rødløk og eple.
Strø over maldonsalt og pynt med urter.



4 Kommentarer

















Potetsalat (klassisk)

  • 04.04.2016, 19:32


Potetsalat

8 kokefaste poteter (asterix)
1 eple (pink lady)
1 pk majones
1 boks rømme
En halv purre
En halv rødløk
Noen stenger av vårløk
4 sylteagurk
2 ss sylteagurk lake.

Skrell poteter og kok dem. La de bli avkjølt og del dem i biter . Bland majones og rømme. Finhakk sylteagurk og ha oppi med laken. Finkutt grønnsaker og eplet. Vend alt inn i rømme- og majonesblandingen sammen med potetene . Smak til med salt og pepper.

                  Tanja



5 Kommentarer

















Tykke pommes frittes

  • 02.04.2016, 17:11

Perfekte frityrpoteter.
Crispy utenpå og myk inni :
Ca 1 kg poteter (kokefaste)
Skrell poteter.
Del i båter.
Fyll helt opp til kanten på frityrgryta.
Putt de i frityrgryta mens oljen enda er kald.
Sett så på 150 grader.
La stå i 20 min.
Så setter du gradene på 190 la de stå i 25 min.
Rist så godt av og hell de på ett severingsfat med tørkepapir. Ha på salt og/eller maldonsalt.

                Tanja



0 Kommentarer

















Potetkakk

  • 12.03.2016, 15:36

Potetkakk.

Dette tilbehøret ser ikke så delikat ut, men det er nydelig godt og her er det fint å benytte rester.

Stek poteter så de blir gyldne og crispy i smør med litt salt og en god del pepper.

Når det ser slik ut heller du over melk. Ikke dekk til med melk men slik som på bildet.

La melken koke inn mens du rører. Etterhvert etterlater det svarte spor i pannen. Dra da potetene rundt på samme måte som eggerøre som på første bildet.
Godt til feks pølser eller bacon og egg.

              Tanja



3 Kommentarer

















Fløtegratinerte poteter (favoritt)

  • 08.03.2016, 13:47

Jeg har lagt ut flere typer fløtegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.

Jeg har prøvd å lage de på alle tenkelige måter, men kun på denne måten får jeg de krema potetene jeg ønsker. Dette er også raskeste måten.

Fløtegratinerte poteter

Poteter etter ønske
Fløte
Maizenna
Løk
Salt
Ost
Pepper
Hvitløk om ønskelig

Skrell potetene. Del potetene i tynne skiver (Jeg foretrekker Asterix ). Ha disse i en kasserolle. Fyll opp med fløte til det er ca 2 cm igjen til toppen av potetene. La dette småkoke i 10 min. Rør ut 2 toppede ts maizenna i 1 dl fløte. Hell blandingen i gryta. Kok videre i 5 min. Smak til med salt, pepper og evt hvitløk. Hell over i ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

             Tanja 



30 Kommentarer

















Pommes noisette

  • 07.03.2016, 18:51

Pommes noisette

9 små/mellomstore poteter
1 dl fløte
50 gram smør
1/2-1 dl melk
1 egg
Mel
Panko/ tørre brødsmuler
Salt og pepper etter smak


Tips: hvitløk og parmesan for mer smak.


Kok potetene mør ( ca 22-25 min)
Stamp de med smøret.

Tilsett væsken og stamp videre. Avkjøl.

Rør inn egg. Form i små rundinger. Dypp i egg, så hvetemel, så egg igjen og så panko.

Det er fint å bruke to teskjeer å dytte rundt med. Varm opp olje i en stekepanne. Dytt de rundt på stekepannen 1-2 min til de er gylne og crispy.

La renne av på kjøkkenpapir.

             Tanja 



8 Kommentarer

















Sprek potetsalat

  • 11.02.2016, 21:14



Sprek potetsalat:

1 pakke majones
1 boks lettrømme
8-10 poteter
10 cm tykk purre
3 tykke stilker vårløk
6 reddiker
2 ss agurklake
6 opphakka sylteagurk
1 neve gressløk
3/4 ts pepper
3/4 ts salt
4 ts sambal oelek
1 ts chili
2 ts sukker


Kok potetene og avkjøl. Bland resten av ingrediensene i en bolle. Kutt poteter i biter.
Spar litt av det grønne og litt sambal oelek til pynt. La trekke i kjøleskap før servering.
Velbekomme. 

             Tanja 



0 Kommentarer

















Speke- og parmesanpoteter

  • 11.02.2016, 00:36


Spekemat og parmesanpoteter:
( Passer og til feks spekemattallerken og kokt torsk)

Beregn 2-4 poteter pr person
Kok poteter i 11 min. La de avkjøle seg litt. Skjær de opp i skiver og legg i langpanne.
Rasp parmesanost på den fine delen av rivjern. Kutt opp god spekeskinke ( feks Stranda skinke eller serrano) i små biter.
Ha 1/2-1 ts parmesanost på hver potetskive og strø over skinke. Er du ekstra glad i salt kan du ha kvernsalt over.
Stek så i ovnen midt i på 200 grader i 11 min. Server på en seng av ruccola.
Velbekomme.

               Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©