Sellerirotpurè med hint av trøffel

  • 21.03.2016, 11:52


Sellerirotpurè: 
1 stor sellerirot
50 g smør
1-2 dl fløte 

Kok sellerirot i tynne skiver til de er møre (20-30 minutter)
Hell av kokevannet. 
Bruk stavmikser for glatt konsistens.
Ha i smør og fløte.
Smak til med salt og pepper.
Tips: Ha i noen få dråper hvit trøffelolje for ett ekstra smaksløft.
Pass på å ikke ha i for mye. Smak deg fram.

          Tanja



0 Kommentarer

















Potetmos "Tanja-stappa"

  • 09.03.2016, 08:33


 

Potetmos er ikke bare potetmos. Barna mine blir dypt skuffa når de spiser stappe hjemme hos andre. Enten er det potetmos laget på melk eller enda verre limet "posemos".

Den minste var morsom da hun begynte å lese. Hun kom springende inn døra og ropte: Mamma, mamma... vet du at på butikken har de potetmos oppi en bitteliten pose? ?
Hvordan får all mosen plass oppi den egentlig? ;)

Potetmos "Tanja-stappa"

15-18 Asterix poteter
100 gram smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt, pepper, evt gressløk.


Kok poteter møre i 25 min. Hell av vann og ha i smør. Stamp den med en kålrabistapper. Når smøret har smeltet har du i fløte og stamper videre. Ta så en sleiv og rør den luftig med den. Smak til med salt og pepper. 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter        



20 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©