Ukesmeny 18

  • 30.04.2017, 15:22


Endelig går vi inn i mai måned etter en lang vinter.
Jeg håper dere får en fantastisk mai med mange flotte helligdager foran dere. 

Mandag 1. Mai hjortesteik 
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456168201_langtidsstekt_hjortes.html


Tirsdag. Rask pølsegrateng
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472829938_rask_plsegrateng_glut.html


Onsdag. Laks
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1464762019_laks_med_crme_frache_.html


Torsdag. Kylling grateng 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485279937_kyllinggrateng_med_ka.html


Fredag Kylling og makaronisalat 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1465403157_kylling_og_makaronisa.html


Lørdag. 3 retters middag. Hyggekveld
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487676336_3_retters_kamskjell_rdyrlr_fromasj.html


Søndag. Jambalaia med Tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html


 Ønsker dere en flott uke 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Ukesmeny 17

  • 23.04.2017, 16:08



2 Kommentarer

















Ukesmeny 16

  • 16.04.2017, 15:43



3 Kommentarer

















Ukesmeny 15

  • 09.04.2017, 16:16

Mandag. Red chicken curry
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1472930706_red_chicken_curry.html


Tirsdag. Enkel elgpanne
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455303520_enkel_elg_panne_av_ta.html



Onsdag. Kveite med pinjekjerner og eggesmør

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455215091_sitronpepret_stekt_kv.html



Torsdag. Kylling med cheddar og jalapenossaus med asparges i sovepose

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458477602_kylling_med_cheddar__.html



Fredag. Elgsteik

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1456151840_elgsteik_av_tanja.html



Lørdag. Kalkun

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483186139_kalkun.html



Søndag.  Spareribs

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1491241288_spareribs_med_coleslaw_maiskolber_og_ris.html



Ønsker dere alle en God Påske

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



4 Kommentarer

















Ukesmeny uke 14

  • 02.04.2017, 20:38

Her ligger forslag til kommende ukes meny. Jeg håper du finner noe spennende eller godt å lage ut fra mine forslag.

Mandag:
Pasjenbrød med fiskekake, gresk dressing og syrlig råkostsalat.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485799064_pasjenbrd__passion_med_blandet_rkostsalat_gresk_surst_dressing_og_hjemmelagde_fiskekaker.html

Tirsdag:
Pytt i panne med pølser
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1474530270_pytt_i_panne_med_plse.html

Onsdag
Jambalaia med tagliatelle
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html

Torsdag:
Flesk og duppe
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456219128_flesk_og_duppe_av_tan.html

Fredag:
Svinefilet med tagliatellesnadder
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1484668262_svinefilet__tagliatel.html


Lørdag:
Moussaka
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html


Søndag:
Sosakjøtt
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455828663_sosakjtt_kjtt_i_mrket.html


Da ønsker jeg alle en feiende flott uke :)



2 Kommentarer

















Ukesmeny uke 13

  • 26.03.2017, 16:31


En ny uke ligger foran oss og jeg håper at en eller flere av middagene mine inspirerer deg til å prøve kommende uke.

Mandag: 
Seibiff med tilbehør
Oppskrift: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455721379_seibiff_av_tanja.html


Tirsdag:
Pølse og purregrateng
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1474657081_plse_og_purregrateng.html


Onsdag:
Fiskegryte
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1464163654_fiskegryte.html


Torsdag:
Kylling chop suey
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486388896_kylling_chop_suey.html


Fredag:
Potatoskins
Oppskrift: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456218599_potatoskins_med_fltep.html


Lørdag
Biff med cognacsaus
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1478961470_biff_med_cognacsaus_f.html


Søndag
Finnbiff
Oppskrift:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457183624_finnbiff_av_tanja_med.html


Scrolle gjerne ned og del innlegget.

Jeg ønsker alle en feiende flott uke 13 :)



8 Kommentarer

















Ukesmeny uke 12

  • 20.03.2017, 12:11

 

Mandag

Ovnspannekake

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487525532_ovnspannekake.html



 

Tirsdag

Stekte kjøttboller

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1485334378_kjttboller_stekte.html



 

Onsdag

Hjemmelagede fiskeboller

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1488573076_fiskeboller_hjemmelaga_med_karrisaus_spesial.html



 

Torsdag

Møre koteletter

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1479216329_mre_koteletter.html



 

 

Fredag

Jambalaia

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1483985521_jambalaia_med_tagliat.html



 

 

Lørdag

Texmexpizza

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1486215723_texmexpizza_med_marinert_biffkjtt_og_nachos_med_hot_saus_og_hvitlksdressing.html



 

 

Søndag

Kinesisk kylling curry

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1489081355_kinesisk_kylling_curry.html



 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Ukesmeny 11

  • 12.03.2017, 16:41



6 Kommentarer

















Ukesmeny 10

  • 05.03.2017, 16:25



5 Kommentarer

















Ukesmeny 9

  • 26.02.2017, 12:38



0 Kommentarer

















Ukesmeny 8

  • 19.02.2017, 01:54



2 Kommentarer

















Ukesmeny 7

  • 12.02.2017, 14:54



2 Kommentarer

















Ukesmeny 6

  • 05.02.2017, 16:24



5 Kommentarer

















Ukesmeny 5

  • 29.01.2017, 16:35



0 Kommentarer

















Ukesmeny 4

  • 22.01.2017, 15:11



2 Kommentarer

















Ukesmeny 3

  • 15.01.2017, 16:24



0 Kommentarer

















Ukesmeny 2

  • 08.01.2017, 17:01



0 Kommentarer

















Ukesmeny 1

  • 01.01.2017, 15:13



2 Kommentarer

















Ukesmeny 52

  • 25.12.2016, 13:19



2 Kommentarer

















Ukesmeny 51

  • 18.12.2016, 17:30



0 Kommentarer

















Ukesmeny 50

  • 11.12.2016, 14:03



1 Kommentar

















Ukesmeny 49

  • 04.12.2016, 13:30



0 Kommentarer

















Ukesmeny 48

  • 27.11.2016, 20:09



0 Kommentarer

















Ukesmeny 47

  • 20.11.2016, 19:25



0 Kommentarer

















Uke 46

  • 13.11.2016, 16:45

 

Denne uken går vi for rimelige og smakfulle middager c",)

 

Mandag:  Gammeldags ertesuppe

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473262334_gammeldags_ertesuppe.html

 



 

 

Tirsdag:  Pannemix med skruestuing

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456222279_pannemix_med_skruestu.html

 



 

 

Onsdag:  Sei i høstsaus

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456154178_sei_i_hstsaus_avtanja.html

 



 

 

Torsdag:  Meksikansk gryte

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456312050_meksikansk_gryte_av_t.html

 



 

 

Fredag:  Lettvint kyllingpanne

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1477416508_lettvint_kyllingpanne.html

 



 

 

Lørdag:  Cowboypanne

http://- http://matfrabunnenfb.blogg.no/1479037198_cowboypanne.html

 



 

 

Søndag:  Ovnsomelett

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456001112_ovnsomelett_av_tanja.html

 

 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving c",)

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



3 Kommentarer

















Ukesmeny 45

  • 06.11.2016, 19:46



5 Kommentarer

















Ukesmeny uke 44

  • 30.10.2016, 16:13

Kjære lesere! Jeg vil ønske dere en helt herlig kommende uke. Håper dagene blir strålende av sol og at du lykkes i alt du foretar deg :).

Her er min middagsinspirasjon til deg for uke 44.

Mandag: Brennende kjærlighet
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456232855_brennende_kjrlighet_a.html

Tirsdag: Blomkålsuppe med kjøttboller
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456330855_blomklsuppe_med_kjttb.html

Onsdag : Fiskegryte
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1464163654_fiskegryte.html

Torsdag: langkokt bolognese
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455732175_langkokt_bolognese_av.html

Fredag: Nachos med jalapenossaus
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1461430561_nachos_med_hjemmelage.html

Lørdag: Biff og bacongryte
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471968606_biff__bacongryte_med_.html

Søndag: Potetball med tilbehør
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473176407_potetball.html



0 Kommentarer

















Ukesmeny 43

  • 23.10.2016, 16:54



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 42

  • 16.10.2016, 18:29

Straks starter en ny uke. Håper du kan finne litt inspirasjon til ukesmenyen din her.

Mandag: Fiskepinner. Server gjerne med god potetmos.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476031316_fiskepinner.html

Tirsdag: Joikaboller. Hjemmelagd såklart. http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1475594295_joikaboller.html

Onsdag: Fiskekaker. Server gjerne med råkost og lettrømme eller gressløk smør
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476173233_fiskekaker_uten_egg_a.html

Torsdag: Blomkålsuppe med kjøttboller
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456330855_blomklsuppe_med_kjttb.html

Fredag: Potatoskins
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456218599_potatoskins_med_fltep.html

Lørdag: Bretagnegryte
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1475505613_bretagnegryte_med_kyl.html

Søndag: Hjortesteik. 
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456168201_langtidsstekt_hjortes.html

Mat fra bunnen ønsker deg en fantastisk uke :)



0 Kommentarer

















Ukesmeny 41

  • 09.10.2016, 20:32



2 Kommentarer

















Ukesmeny uke 40

  • 02.10.2016, 12:50



0 Kommentarer

















Uke 39

  • 26.09.2016, 08:35



0 Kommentarer

















Uke 38

  • 18.09.2016, 23:08



6 Kommentarer

















Ukesmeny 37

  • 11.09.2016, 17:18



4 Kommentarer

















Uke 36

  • 04.09.2016, 16:35



2 Kommentarer

















Ukesmeny uke 35

  • 28.08.2016, 15:06



3 Kommentarer

















Ukemeny 34

  • 21.08.2016, 21:42

Mandag : PASTA CARBONARA

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455196575_pasta_carbonara_av_ta.html

 

Tirsdag : Biffsalat med Pepperrotkrem
http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455449097_biffsalat_med_pepperr.html
 



Onsdag : Skinnstekt Torsk med rotmos og potet/baconblanding 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1462981651_skinnstekt_torsk_med_.html



Torsdag : Lettvint Pølse og Potetform 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455389865_lettvint_plse_og_pote.html



Fredag : Moussaka 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455806225_moussaka_av_tanja.html



Lørdag : Blomkål med ost og persillesaus 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455732687_blomkl_med_ost__persi.html



Søndag : Andebryst med glasserte poteter / selleritorpurè / varm appelsinchutneysaus

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1458668745_andebryst_med_glasert.html



 



2 Kommentarer

















Ukesmeny uke 33

  • 14.08.2016, 17:06



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 32

  • 07.08.2016, 14:24



0 Kommentarer

















Uke 31

  • 31.07.2016, 20:01

Mandag : Blodpannekaker

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455104855_blodpannekaker_av_cam.html


 

Tirsdag : Tomatsuppe 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455120726_tomatsuppe_med_makaro.html



Onsdag : Ørret med pepperkrem 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455311409_rret_med_pepperrotkre.html



Torsdag : Pasta med biffstrimler 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455106002_pasta_med_biffstrimle.html

Fredag : Skalldyr tallerken 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148651_skalldyrstallerken_av.html
 



Lørdag : Kyllingpanne 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455304021_lettvint_kyllingpanne.html




Søndag : Viltskav og grønnsaker 

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1455148372_viltskav_og_grnnsaker.html



 



0 Kommentarer

















Uke 30

  • 26.07.2016, 16:40



2 Kommentarer

















Uke 29

  • 18.07.2016, 08:35



2 Kommentarer

















Ukesmeny uke 27

  • 04.07.2016, 12:49



2 Kommentarer

















Ukesmeny uke 24

  • 12.06.2016, 21:03



2 Kommentarer

















Ukesmeny 23 ( Onsdag til Søndag )

  • 07.06.2016, 17:22



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 22

  • 30.05.2016, 19:02



2 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 21

  • 22.05.2016, 21:48



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 20 (ons-sønd)

  • 17.05.2016, 17:06



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 18

  • 01.05.2016, 12:51



0 Kommentarer

















Ukesmeny uke 17

  • 24.04.2016, 21:33



0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 15

  • 10.04.2016, 19:29



2 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 14

  • 03.04.2016, 18:28



2 Kommentarer

















Påskemeny 2016

  • 20.03.2016, 19:00

 

Tirsdag:

Enkel elg panne ala Tanja
Til fam på 4 i 2 dager

1 kg elgkjøtt (kokekjøtt)
3 dl vann
5 dl kremfløte
4-5 sjarlottløk
3 never sopp
10 skiver fløtemysost
2 kjøttbuljong
3 ts dijonsennep
1 ts timian
2 ss soyasaus
4 ss tørka tranebær
Stek kjøttet og sjarlottløk raskt på hard varme i en stekepanne med høye kanter. Tilsett væsken og smakstilsetninger og resten av indigriensene. Stek raskt sopp i en panne og sett til side. La elg elgpannen putre i ca 2.5 time til kjøttet er mørt.Rett før servering tilsettes soppen. Kok ris og damp grønnsaker.


 
 
 
Trekt småkveita med dillpoteter, heimlaga sandefjordsmør og glaserte gulrøtter hadde agurksalat klar i kjøleskapet og, men glemte den dette er noe av det 
Skjærtorsdag:



Elgsteik ala Tanja

Setter ovnen på 160 grader. Bruner romtemperert steik kjapt i panna. Gnir den inn med basilikum rosmarin og timian. Setter i steketermometer. Legger den på rist i midten. Under har jeg langpanne med vann friske urter sellerirot gulrot og løk. Jeg øser steika hvert kvarter. Da den har nådd 65 grader er den perfekt. Da lar jeg den hvile under klede.

Saus : lag brun jevning av 200 gram smør og 3 dl hvetemel. Tilsett kraft fra langpannen eller nedfryst kraft. Kok sausen i 20 -25 min. Ha oppi ett beger creme fraiche,1 ts basilikum,1/2 ts rosmarin,1/2 ts timian og smak til med salt og pepper.
Velbekomme

 

Påskeaften:


Sjerpet pinnekjøtt med rotmos ala Tanja
Beregn ca 500 gram pr person

Vann ut pinnekjøttet i ca 8 timer. La dampe under lokk i 2.5 - 4 timer til kjøttet løsner fra beina. Sett steikeovnen på 250 grader. Legg pinnekjøtt i langpanne med fettsiden ned. Sett i steikeovn i ca 12-15 minutt.

Rotmos: kok en kålrot i skiver mør sammen med 2 gulrøtter og 3 poteter. Hell av vann. Stapp den og tilsett salt,muskat og pepper etter smak med 100 gram smør og 3 dl fløte. Tilsett tilslutt litt ribbefett.

Oppskrift på akevittsaus finner du her





2 Påskedag:



Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika: brun den på alle sider. Ha på salt og pepper. Legg på rist i midt i ovn på 100 grader med steketermometer. Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, løk og eple. Sett den nederst. Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den øker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell på kraft fra lanpanna da steika er ferdig. Fyll opp med vann så væska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.Ha i 2 kjøttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost. La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min før servering tilsetter du 5 dl fløte og 3 dl seterrømme. Smak til med salt og pepper.

Rødvinskokte pærer. Skrell 4 pærer. Del de på langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rødvin. Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: på rist i ovn på 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rørt tyttebær. Velbekomme.


9 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 11

  • 13.03.2016, 13:05

Mandag:


Hjemmelaga tomatsuppe, med makaroni, egg og kjøttboller

Tomatsuppe:
2 bokser plommetomater
1 løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
3 dl fløte
1 l kyllingkraft
1 ss tomatpuret
Makaroni
Kjøttboller
egg
1 ss sukker
salt/pepper
3 ss olivenolje

Ha olivenolje i kaserollen..
Varm på middels varme, så ha i finhakket hvitløk, løk og gulrot. La det surre 3-4 min.
Ha i tomatpureen og la surre et par min til.
Hell så i kraften og tomatene. La dette koke en 15 min.
Kok makaronien etter annvisning på pakken og la stå.

Kjør den jevn i en blender eller med stavmikser.
Ha i fløten. Smak til suppa med krydder..
Ha så i makaronien og kjøttbollene og la den stå til kjøttbollene er varme..
Ikke la den koke mer.
Server med hardkokte egg
Uttrykksikonet smile

(Kjøttbollene hentet i frys fra tidligere laging)

Tirsdag:



Smaksrike vårruller med kylling ala Tanja
40-50 stk

1 pk springtime spring roll pastry
500 gram kyllinfilet
300 g hodekål
1 stor gulrot
10 cm tykk purre
1 pk glassnudler
6 ss hoisinsaus
5 ss soyasaus
2 ss oystersaus
2ss HP Saus
1 ss pepper
1/2 ss salt
Egg til pensling
Finkutt kylling og grønnsaker. Stek først kyllingen og tilsett grønnsakene. klargjør nudlene og klipp opp i små biter og ha i panna. Ha i smakstilsetningene og la dette surre nok min. Avkjøl blandingen. Ta vårrullark ut av fryseren. Legg de inn i en håndduk som er oppvridd vann. Tines etter 30-40 min. Legg spissen mot deg. Pensle alle 4 kantene med egg. Legg på 2 ss med fyll på hvert ark. Pakk inn vårrullene. Friteres i 4-5 min på 190 grader. Velbekomme

Onsdag:



Vi er veldig glad i fisk her i huset, og godt og kunne variere smakene så man ikke går lei.
Her er tacolaks med hjemmelaget taokrydder og salsa til... Ikke noe ny oppfinnelse, men med min vri :)

Laks:
1 stk laksefilet pr pers
2 hjertesalat blader pr pers
1-2 ss tacokrydder (oppskrift under tilbehør)
0,5 dl vann
1 rød paprika
1 mango
1 boks mais
1 vårløk
Rømme

Del laksen opp i små terninger. Stek på middels varme i olje til di har fått farge på alle sider.
Ha på tacokrydder og vann, og la di puttre 1 min ca.
Anrett på blader av hjertesalat, du har skjært bunnen av og vasket.
Ha så på grønnsaker del i biter og litt rømme på toppen:
Server med salsa (oppskrift under tilbehør)

Råstekte poteter:
Del ønsket antall poteter i tynne båter.
Stek i olje på litt over medium varme til di har fått god farge.
Kryddre med salt, potetkrydder og litt timian.
Snu, kryddre på andre siden og, stek til di har god farge.

Torsdag:


Lettvint pølse og potetform ala Tanja
For fam på 4

6 store poteter
1 pk skinnfrie pølse
3 dl fløte
Ost (jarlsberg)
1/2 purre
1/2 løk
1/2 paprika
Salt, pepper og paprika

Skjær poteter i tynne skiver gjerne med skallet på om det er tynt. Del pølser og grønsaker i biter. Legg poteter nederst og krydre. Strø over pølser og grønnsaker. Gjør dette i 3 lag av hver og krydre hvert lag. Strø over ost på toppen. Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 50 minutt. Velbekomme

Fredag:



Kyllingbryst med hjemmelaga bretagnesaus og ovnsbakte poteter her idag

Bretagnesaus:
2 stk ikke for store grillede paprika fra glass (Altså 2 stk paprika)
2 dl kyllingkraft
1 dl fløte
2 sjarlottløk
2 hvitløksfedd
1 ss tomatpure
1 ss smør
1 ss estragon
1 ss paprikapulver (smak til)
salt/pepper

Kjør paprika og litt av kraften i blender.
Stek løken og hvitløken blank i smør..
Fyll på resten av krafta, paprikablandingen, fløten og tomatpureen.
Kok opp..
Ha i kryddret, smak til etter hvert og kjør hele greia i blender eller med stavmikser

Ovnsbakte poteter:
Del amaldinepoteter i båter
Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og gourmet potetkrydder. Bak i ovnen 30 min på 200 g

Kyllingen har ligget i sous viden i 1 t på 61 g
Surret med bacon og svidd på panna..
For di som ikke har det, så følg denne..

Slå ovnen på 200 g
Kryddre brystene med salt/pepper og basilikum. Stek di i pannen til di er godt brun.
Ha di over i en ildfast for og la di steke ca 15 min i ovnen, litt etter str på brystet.
La hvile helst 10 min etter di er tatt ut av ovnen igjen.

Lørdag:



Rullekebab:

Når man ikke har kebabsjapper i umiddelbar nærhet, så må man lære og lage det selv :)
Her er oppskriften på min variant...

Lefser:
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 ts tørrgjær
2 dl vann
0,5 dl olje

Ha det tørre i bollen, og bland. Ha så i olje og lunket vann og kjør til en smidig deig.
La heve 1 t.
Del så opp i 8 emner. Kjevle di syltynne ved hjelp av kjevle og masse mel.



Stek di i en tørr stekepanne på middels varme. Di er klare til å snu når di bobbler.
Legg di under et klede.



Kebabdressing:
1 pk majones
1/2 boks Cream freash
2 fedd hvitløk
1,5 ts samba oalek
3/4 ss sylteagurk saft
salt
melk til passe konsisten

Rør dette sammen
Smak til og la stå min 30 min




Kebabkrydder:
4 ss spisskummen
4 ss hvitløkspulver
2 ss paprikapulver
4 ss malt koriander
2 ts malt nellik
3 ts malt svartpepper
3 ss cayenepepper

Bruk 1 ss krydder og 1 ss olje på 500 g kjøtt.



Her har jeg brukt 500 g flatbiff, som er skjært i tynne strimler.
Blad krydder og olje godt inn i kjøttet.
La stå ca 30 min

Stek i olje på middels varme i flere omganger. Ha litt salt på under steking.

Anrett på lefsene med salat, løk, mais, tomat, jalapenos og hvitløksdressing



Rull sammen og ha folie rundt.

Søndag:


Langtidsstekt hjortesteik ala Tanja

Steika: brun den på alle sider. Ha på salt og pepper. Legg på rist i midt i ovn på 100 grader med steketermometer. Fyll en lang panne med vann. Ha i sellerirot, løk og eple. Sett den nederst. Ta den ut da kjernetemp er 62. Pakk inn i klede. Den øker med 3 grader. La hvile i 30-60 min.

Saus (stor oppskrift. Ca 4-6 liter for nedfrysing)
Brun 400 g margarin og 6 dl mel. Hell på kraft fra lanpanna da steika er ferdig. Fyll opp med vann så væska blir totalt 17 dl. Kok ut stekepanna og tilsett i sausen.Ha i 2 kjøttbuljong, 4 ts dijonsennep, 2 ss soyasaus og 17 skiver brunost. La putre i 30 min mens steika hviler. 3 min før servering tilsetter du 5 dl fløte og 3 dl seterrømme. Smak til med salt og pepper.

Rødvinskokte pærer. Skrell 4 pærer. Del de på langs i 8. Legg i liten kjele og dekk med rødvin. Tilsett 4 kanelstenger, 3 ss sirup, 5 terninger brunt sukker. La putre under lokk i 3.5 timer.

Asparges: på rist i ovn på 230 grader i 13 min. Al dente
Server med poteter og rørt tyttebær. Velbekomme.



4 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 10

  • 06.03.2016, 15:37

Uke 10 2016

Tirsdag:

Lettvint smaksrik kylling pytt av Tanja
(Til fam på 4)


Sett på ønsket mengde ris.
4.5 dl jasminris på 7 dl vann.

Del 600 g kyllingfilet i biter.
2 ss akasiehonning
2ss soyasaus
2 ss sitron
Hindu kyllingkrydder.

Kyllingfilè stekes i stekepanna da smøret har smelta og plata er varm.
Ha over resten av Ingrediensene

Del opp
1 gul
1 rød og
1 grønn paprika
og ca 15 cm purre.
Ha dette i stekepannen.
Skru ned på middels varme og la det surre noen minutt.





Fredag:



Lasagne ala Tanja
Til fam på 4 + tilsvarende til en fryserasjon

Tomatsaus:
2 pk hakka tomat (eldorado)
1 liten boks tomatpuré (140 g)
3 stilker stangselleri
2 store gulrøtter
1 1/2 løk
2 dl vann
4 ss basilikum
2 ts timian
1 ts kanel
2 store kjøttbuljongterninger
4 ss ketchup
3 ts sukker
1 ts samla oelek (chilipasta)
Skjær opp gulrot,løk og selleri og ha i gryta med resten av indigriensene. La det putre i 2 timer. Etter 2 timer stavmikser blandingen.
Stek 1 kg karbonadedeig med 2 ts salt og 2.5 ts pepper.
Ha karbonadedeig i tomatsausen når tomatsausen er ferdigkokt.

Ostesaus:
80 g smør
1 dl mel
5 dl melk
3 dl fløte
75 g parmesanost
100 g jarlsberg
3 ts Salt
1 ts muskat
1/2 ts pepper
Smelt smøret og rør fort inn melet. Spe med melk mens du visper. Ha i fløten og osten og krydderet. La småputre 6-7 min.

Legg pasta plater i bunn i en litt stor ildfast form. Ha på kjøtttomatsausen og så ett lag Ostesaus opp på den. Legg 3 slike lag. Legg til slutt på 2 lag med jarlsberg. Stekes nederst i ovnen på 200 g i 33 min. La den hvile 15 min før servering. Velbekomme



Søndag:


Timianstekt biff med urtesmør og råstekte poteter i panne med grillet mais
( 2 pers)

Urtesmør:
( fryserasjon for flere måltider)
300 g godt smør
2 dl blader av bladpersille
1 dl gressløk
3 dl kruspersille ( uten stilk)
1 dl blader av timian
7 ts sitron
Smak til med maldonsalt
1 ts løkpulver
Bland sammen og la trekke i kjøleskap. 
Resten kan oppbevares i fryser for senere bruk.

Råstekte pannepoteter:
8 små nypoteter
3 ss olje
Smak til med salt
2 ts tørket timian.
Del potetene i båter. 
Legg i dyp tallerken. 
Ha over olje og krydder. 
Vend om. 
La trekke i 20 min. 
Stek i panne på middels varme ( 6 av 9) i smør i 18 minutt. 
Vend de rundt flere ganger. 

Biff:
Velg biffstykker som er 3-4 cm tykke. 
Smelt smør i panne sammen med 3 kvister timian. 
Legg i romtemperert biff når smøret ligger brunt og stille. 
Stek i 45-60 sekund på hver side. 
Kvern over salt og pepper.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 9

  • 28.02.2016, 18:23

Uke 9 2016 

Tirsdag;

Stekt ris med orientalsk vri
( her med kylling, egg og grønnsaker)

6-7 reddiker deles i tynne skiver. 
8 cm purre Hakks opp

Del opp rester av kylling eller svin. 
Ha mye olje i en dyp stekepanne eller wokgryte. 

Når den er varm tilsetter du grønnsakene 
og smak til med salt og pepper.

 
Etter ett min dytter du de til ene siden og knekker ned i 4 egg. 
Surr disse med stekespaden så det blir en løs stekt masse.

 
Da eggene er stekt tilsetter du 1 liter ferdigkokt ris sin er kokt med 2 ts gurkemeie. 
Vend rundt. 
Krydre med 
1 ss spisskummin,
1 ss karry,
1 ts red curry og 
1 ts ingefær. 
Smak til med salt 
Til slutt tilsetter du en boks med erter på boks.

Onsdag:


Skinnstekt skreifilet med lettvint ertepure, ruccola salat , cherrytomater, bacon og poteter 
4 pers

Skreien ( ca 600-800 g): 
legg skreien i serveringsstykker med skinnsiden ned. 
Salt godt med maldonsalt. 
La fisken ligge slik i ca 30 min. 
Skyll raskt av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. 
Salte og pepre forsiktig. 
Stek den i godt smør først med skinnsiden ned på litt over middels varme i 4-5 min. 
Snu så forsiktig og stek 3-4 min på andre siden. 
Nå bør den være ferdig og perfekt flaket.

Skrell og kok asterix poteter i ca 22 min med salt.
Stek 150 -300 gram bacon

Lettvint ertepure: ha en boks hermetiske erter i en liten gryte og dekk såvidt med fløte. 
La koke i 10-15 min. Kjør blandingen med stavmikser. 
Tilsett en klype sukker og smak til med salt og pepper.


Torsdag:

Pasta di parma
Til 2 personer

En neve spaghetti
(Egen lagret eller kjøpt)
Minimum 50 g parma/serrano/stranda-skinke
1.5 dl fløte
50 g parmesan
0.5 ts pepper
Kok spaghetti en.  Varm opp fløte og smelt inn parmesan og ha i pepper.
Hell fløteblandingen over den ferdige spaghettien og vend godt om.
Serveres med ett dryss frisk gressløk om ønskelig.

Søndag:




Flesk og duppe av Tanja

( dette er nok til 3 middager for en fam og kan fryses ned)

Rotmos : 
En stor eller to små kålrot kokes mør med
3 gulrøtter og
2 store poteter. 
Stapp den med 
150 gr smør 
3-4 dl fløte.
1 ss muskat, 
Smak til med salt og pepper 

Flesket: 
1 side flesk 500 gram og stek det i litt margarin. 
Legg fleskeskivene i ovnen på 100 grader så de holder varmen. 
Ta vare på stekefettet.

Duppe: 
2.5 dl fleskefett i gryte sammen med 
5 strøkne ss mel. 
Tilsett
6-8 dl melk mens du rører hele tiden.
Det tykner mer og forterte enn vanlig hvit saus. 
La det putre i 10 min. 

Tilsett 
1 ts salt, 
1 ts pepper 
1/2 ts muskat 
2 ss frisk gressløk. 
Smak til med salt og pepper 

Kok poteter. Velbekomme


 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 8

  • 21.02.2016, 14:00



TIRSDAG:



For fam på 4

6 store poteter
1 pk skinnfrie pølse
3 dl fløte
Ost (jarlsberg)
1/2 purre
1/2 løk
1/2 paprika
Salt, pepper og paprika

Skjær poteter i tynne skiver gjerne med skallet på om det er tynt.
Del pølser og grønsaker i biter.
Legg poteter nederst og krydre.
Strø over pølser og grønnsaker.
Gjør dette i 3 lag av hver og krydre hvert lag.
Strø over ost på toppen.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 50 minutt.


ONSDAG:

4 personer 
Ørreten:

sprinkle over 1/2 lime og balsamico og krydre med salt og pepper.

La ligge i 30 min.

Bak i ovnen på 200 g i 10-15 min 

Pepperrotkrem:
1 boks rømme
2 ts sitron
4 ts revet pepperrot (tube)
2 1/2 ts sukker
1 ts salt
1/2 - 1 ts pepper
2 dl bladpersille
Bland indigriensene. La trekke i kjøleskap.

Kok ønsket mengde ris etter eget ønske.

Vi bruker 7 dl vann på 4.5 dl jasminris.

 

Grønsaker:

wok en pose wokmix på hard varme i 6-7 min.



LØRDAG:



Skalldyrstallerken:
Reker
Krabbeskallene
Krabbe klør

Ramsløk-aioli:
1.5 dl seterrømme
2 ss majones
1 ss sitron
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1-2 ts ramsløkpure
(Oppskrift ramsløkpure i albumet mitt)

Rekedressing:
1 dl majones
1 1/2 ts worchestersaus
2 ts sitron
1/2 ts pepper


 


0 Kommentarer

















Ukesmeny for uke 7 2016

  • 14.02.2016, 14:13

MANDAG:


Pølsepytt med makaronistuing av Tanja
(For fam på 4. Tid: ca 15 min)

1 pakke pølser etter eget valg
10 cm purre
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika

Stuingen
250 g makaroni
9 dl melk
100 g smør
1.5 dl hvetemel
2.5 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts muskat

Kok makaroni etter pakkens anvisning. Smelt smør i en gryte. Tilsett raskt melet. Tøm sakte i melka mens du rører. Tilsett kryddet. La småputre i 7-8 min.
Ha i den ferdigkokte makaronien.
Del pølser og grønnsaker i biter. Stek kjapt i stekepanna noen få minutt. Server.
Velbekomme

TIRSDAG:


Viltskav og grønnsaker i tortilla med tyttebærrømme av Tanja

For fam på 4
6-8 tortillalefser
6-800 g viltskav
Grønnsaker etter eget ønske
(Jeg hadde salat,gul og rød paprika, mais, purre og rødløk.)
Stek viltskav i smør med salt,pepper og timian.

Tyttebærrømme:
Vend inn 6 ts rørt tyttebær i en halv boks rømme.

Tortillalefsene er kjøpt da jeg enda ikke har komponert en oppskrift jeg er fornøyd med.



ONSDAG:


Dobbeltpanert hyse med potetmos og smørstekte grønnsaker ala Tanja

Potetmos:
18 poteter
100 g smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt og pepper etter smak
Kok poteter møre i ca 25 min. Sil av vannet. Stamp potetene med smøret. Ha i fløten og stamp videre. Bruk en sleiv og rør inn melk så den blir luftig. Smak til med salt og pepper. 

Hyse: 
Strø godt med salt på hysa. Vend hysa i mel, så egg og så panko. Stek på ganske hard varme i ett par minutter på hver side så den får en crispy overflate. Etterstek på veldig lav varme noen miutter. 

Grønsaker: skjær gulrot i tynne staver og klipp opp 3 stilker med vårløk. Surres i smør med litt salt på middels varme til riktig konsistens,ca 10 min.
TORSDAG:



Kantarellsuppe av Tanja
(6 tallerkner)

150 g kantarell
150 g bacon
2 sjalottløk
3 ss smør
1 liter vann
4 dl kremfløte
1 stor kjøttbuljong
1 ts hvitvinseddik
1 ts soyasaus
1/2 ts dijonsennep
3 ss frisk gressløk
2 ts salt
1/2 ts pepper
Smelt smør i en kasserolle. Ha i finkuttet løk og stek den til den ble myk og blank. Ha i kantareller og vend dem rundt i ca 1 min. Tilsett vann og kok opp. Ha i fløte, hvitvinseddik, kjøttbuljong terning, soyasaus, gressløk, sennep, salt og pepper. La putre i 10 min. Stek oppkuttet bacon og server i en skål ved siden av.

FREDAG


Kylling tandoori med nanbrød og ris ala Tanja

Marinade: 
5 dl tyrkisk youghurt ( jeg kommer til å gå over til crème fraiche da youghurten alltid skiller seg for meg)
3 ss hindu kylling tandoori krydder
2 ts paprika
1/2 ts koriander
1,5 ts ingefær
2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver 
3 ts spisskummen
1 ts salt
Bland indigriensene. Skjær dype snitt i kyllingfiletene. La fileene trekke i marinaden over natten. 
Stek i ovnen på 200 grader i 35 min.

Kok ris etter pakkens anvisning.

LØRDAG:




Enchilada med biff av Tanja

600 gr ytrefile
Marinade
Olje
spisskummin
Paprika pulver
og salte og peppre

Fam på 4 stk
Skjær opp strimler med biff ca 600 gram
( her bruker jeg ytrefilet).
Mariner med olje salt pepper spisskummin og paprikakrydder.
( tilsetter sterkere krydder senere i prosessen etter å ha tatt av en posjon til den minste)
.Fremgangsmåte
Skjær biffen i strimler
La den ligge i marinaden noen timer

Hakke opp en løk og en rød paprika

Stek kjøttet da smøret har blitt brunt og stille i panna. Brun det fort på begge sider og skru så ned mye på varmen.

Tilsett brune bønner,
2 bokser mais,
paprikaen og løken og surr ett par minutt.

Tilsett gjerne litt chiliexploision løksalt og chilipulver og hvitløk

Fyll i tortillalomper som en rand i midten.

Rull sammen og legg ildfast form.
Legg på ost.
. Stek i ovnen på 200 grader til ost er gylden.
Har du gratineringsprogram så bruk gjerne det.

Salsa :
del 8 plommetomater og ta bort den våte kjernen.
Hakk en charlottløk. Bruk stavmikser.
Tilsett 2 ts tomatpure,
2 ts sukker
og ett kryst av en halv lime.
Smak til med salt, pepper og chilipulver.
Server feks med salat eller annet du liker. Guaccemole er veldig godt


SØNDAG: 


Biffpasta med ruccola ala Tanja
4 personer
500 g tagliatelle
400 g entrecote eller annet biffkjøtt
3 dl fløte
1 boks snøfrisk
3 ss rømme
2 eggeplommer
Paprika
Purre
Løk
Ruccola
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hakk opp 1/2 rød og 1/2 gul paprika samt 5 cm purre og 1/2 løk.
Skjær opp biffkjøttet og strø på salt og pepper. Stek hurtig på høy varme. Tilsett så grønsakene og skru av varmen. 
Sausblandingen : sett plata på laveste varme. Ha i 3 dl fløte, 3 ss rømme og 1 boks snøfrisk. Pisk forsiktig mens alt smelter inn. Krydre med 1 ts sakt,1 ts piffi, 2 ts pepper og 10 kryst santa maria chili exploision. Hvis små skal spise kan du halvere pepper og chiliexploison. 
Ha pastaen i ett dørslag og hell den så tilbake i panna. Ha 2 eggeplommer i sausblandingen og visp lett. Tilsett umiddelbart i gryta med pasta. Hell over biffen og grønnsakenr. Vend alt rundt så det blander seg godt. Server. Velbekomme.

 Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Ukesmeny 7 2016



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©