Kylling- og baconsalat med epledressing og urtebrød

  •   

Kylling og baconsalat:

800 g kyllingfilet
3 pk 150 g bacon
2 bokser ananas
1 paprika
5 dl pastaskruer
1/2 purre

Vårløk

Marinade:
4 ss balsamico
2 ss akasiehonning
Saft av 1 lime
3 ts hindu kyllingkrydder tandoori

Lag marinade og ha den i en liten pose. Del opp kyllingfilet og ha i posen. La trekke 30-60 min. Klipp ett hull i posen og la marinaden renne ut. Hell resten i stekepanne og stek godt. Avkjøl. Stek bacon og la renne av på kjøkkenpapir. Kok opp pasta etter pakkens anvisning. Avkjøl. Del opp grønnsakene og ha i en stor bolle. Ha i avkjølt kylling, bacon og pasta.

Salatdressing:
Fyll opp halvt om halvt med balsamico og soyasaus til det blir 1/2 dl totalt. Ha på 1/2 dl olivenolje og saft av 1/2 lime. Tilsett 2 ts sukker. Hell over salaten og vend inn.

Epledressing:
1 boks lettrømme
1 raspa eple
1/2 lime.
Smak til med cayennepepper, salt og sukker.

Urtebrød:
1 kg møllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
6 ss olje
7 dl godt lunkent vann
2 ss tørket basilikum
2 ts oregano
1 ts timian
Maldonsalt

Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 3 emner. La heve i 30 min. Skjær kryssnitt, pensle med melk og strø godt over med maldonsalt. Stekes midt i ovn på 200 g i 22 min og sett så på grill i 3 min for chrispy overflate. ( jeg brukte Baking steel).
 
Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken: https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg