Biff stroganoff

  •   


Biff stroganoff 
4-6 pers

Grovhakk 
2 store løk og 
1 paprika
La dette surre i en kasserolle med litt smør.

Stek 700 gram ytrefilet kort tid på sterk varme med ett dryss salt og pepper. 
Bruk stavmikser på løken og paprikaen. 
Tilsett 8 dl creme fraiche og
3 dl fløte. 
Ha nå i det stekte biffkjøttet. 
Ha litt vann i stekepanna og kok ut krafta etter biffen. 
Tilsett krafta i kasserollen. 
Tilsett 2 ss soyasaus, 
1 ss worchestersaus, 
3 ss tomatpuré og 
3 ss kalvefond. 
Smak til med evt salt og pepper. 
Serveres med hurtigris og aller helst jasminris om du har tid. 
Velbekomme.

                         Tanja

    1. Hei. Holder for øyeblikket på å lage denne, men ble så usikker. Skal det virkelig være 8 dl creme fraiche i denne? Og hvor mye vann skal i? Står på kalvefonden at det skal 1,5 ss fond per 0,5 dl væske. Så da skal der en liter vann i ?

    2. Hvor lenge skal det koke etter alt er kommet opp i gryta? 🙂 og jo, står jo at det skal vere vann i. Kok ut kraften av stekepannen 🙂 men rekner med det bare er pitteså med vann da?
      Gleder meg til å smake og til å servere denne 🙂

    3. Hei. skal lage denne til konfirmasjon..til 20 pers….må jeg ha 4 liter creme fresh ?
      kan noe byttes ut med matfløte ?

    4. Hei,
      Jeg synes denne er fantastisk god, og jeg er veldig kresen på en del. Så kunne tenke meg å lage denne til noen i fann som sliter med å tygge biff da det ofte kan være seigt. Går det an å bruke annet kjøtt, men med den type “gryte/saus”?

    5. Ser ikkeno svar på det med creme fraiche tidligere… Skal det være 8dl med det i denne oppskrifta…?

    6. Jeg elsker denne oppskriften! Har laget den mange ganger og den faller alltid i smak hos familien! Pleier å tilsette litt ekstra av krydderet og grønnsaker (feks blomkål, brokkoli, champignon, squash eller det jeg har i kjøleskapet). Nydelig!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg