Kinesisk stekt ris med skinke,erter, reker og gulrot

  •   

De aller fleste som har spist på kinarestaurant har også spist stekt ris. Det er gode smaker som er lett å like for de fleste. De karakteristiske smakene som gjenkjenner denne risen er sesamolje og oystersaus. Dette er også en grei middag når man har rester å bruke opp. 

Stekt kinesisk ris
Nok til 5-6 voksne

4 dl ris ( tilberedes på vanlig måte)
200 g finstrimlet (røkt) skinke
6 egg
3 dl reker
2 dl erter ( frosne eller hermetiske)
1 stor gulrot
5 ss oystersaus ( eller mer)
3 ss sesamolje ( eller mer)
1-2  ss soyasaus
Retten er mild i smakene og du kan derfor øke med sesamolje og oystersaus om du vil.

Kok ris og sett til avkjøling om du ikke har rester. Rens opptinte reker.  Skrell gulrot og skjær i tynne små staver. Visp sammen eggene i en bolle.
Ha nøytral olje i en panne og sett platen på max. Ha i gulrotstavene og la de frese i oljen ca 1 min.

Ha så i sammenvispede egg. Rør dette kjapt rundt til det stivner. Ha i avkjølt ris, skinke, erter, oystersaus og sesamolje. Vend rundt mens du steker i noen minutter. Smak om du ønsker å øke med oystersaus og sesamolje. Rett før servering så vend inn rekene.
Velbekomme

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg