Karamellisert løk i ovnen

Avogtil er det kjekt å bruke ovnen til karamellisering av løk, spesielt når du skal lage mye feks til selskap eller til nedfrysing.

Her har jeg brukt
8 gule løk
5 ss smør
4 ss  hvitt sukker

Skjær løken i ringer. Legg 5 klatter smør i en langpanne. Spre løken utover. Dryss over sukkeret.
Stek midt i ovnen i 80 – 100 minutter i forvarmet ovn på 200 g. Vend om løken hvert 20 min. Vær obs på å dra inn fra kantene så det ikke brenner seg.
Bruker du mer eller mindre løk må du se an steketiden.

Merk: mye av løken blir “borte” i prosessen.

Fin og fryse og kan også stå noen dager i kjøleskapet 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer
    1. Åh! Dette må jeg prøve! Husker jo aldri å kjøpe ferdigstekt løk i butikken, og karbonader uten stekt løk er jo tamt!

    2. Har kuttet 4 store løk som er kommet i ovnen. Nå er det bare å vente til de er ferdig. Ser bra ut

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg