Hverdagsbrød


(2 store brød)

5 dl sammalt hvetemel
6 dl grovbakst
5 dl sammalt rugmel
2 dl havregryn
12 dl hvetemel
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
1 dl solsikkeolje
3 ss lys sirup
2 egg ( så det ikke skal smule)
1 pk tørrgjær
12-13 dl vann


Ha i alt det tørre og så fingervarmt vann ca 37 grader.

La den elte i kjøkkenmaskin 10 min.

La heve lunt sted i 2 timer.

Ha de over i former.

La de etterheve i 1 time.

Pensle med melk og dryss over ekstra med lin og sesamfrø.

Stek i ovn nederste rille på 200 grader i 40 min.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

Gulrotbrød


2 stk

14 dl hvetemel
2 dl kruskakli
9 dl sammalt grovt
300 g finrevet gulrot
7 dl vann (temperert)
4 ts salt
1 ss lys sirup
1 pk tørrgjær.
Bland ingrediensene.

Kjør med kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 min.
La heve lunt i en time.
Fordel i to smurte brødformer.
Hev en halvtime i formene under klede.
Stek nederst i ovnen på 180 g i 45 min.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

Kylling- enchilada med ett hint av orient


Kylling- enchilada med ett hint av orient:

6 tortillalomper
600 g kylling
1 løk
1/2 rødløk
1 boks mais
1 grønn paprika
1 gul paprika

Krydderblanding:
2 ts paprika
1 ts løk pulver
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts hp saus
1 ss soyasaus.

Stek løk og paprika mykt og blankt og sette til side.
Stek kyllingfilet i biter med mais, krydder og smakstilsetninger. (Spar litt løkblanding til garnityr ved servering)
Fordel løk og kylling blanding i tortillaene. Rull de. Legg i ildfast form og stek 15 min, gjerne med grillfunksjon til slutt.
Server med rømme og salsa.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Kreolsk påleggssalat


Kreolsk påleggssalat:

300 g kyllingfilet
1 appelsin
100 g valnøtter
1/2 rødløk
1 boks crème fraiche
3 ss majones
2 ts hvitløkspulver eller ramsløkpure
2 ts løk pulver
2 ts paprika
1 ts timian
1 ts oregano
1-2 ts Cayenne pepper
1/4 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts pepper

Del rødløk, appelsin og valnøtt i biter. Bland crème fraiche med majones og tilsett krydderet. Stek kyllingen i små biter med ett lite dryss salt og pepper. Avkjøles helt før du har det i en bolle med resten av ingrediensene.
Velbekomme.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Enkel elg panne


Til fam på 4 i 2 dager

1 kg elgkjøtt (kokekjøtt)
3 dl vann
5 dl kremfløte
4-5 sjarlottløk
3 never sopp
10 skiver fløtemysost
2 kjøttbuljong
3 ts dijonsennep
1 ts timian
2 ss soyasaus
4 ss tørka tranebær

Stek kjøttet og sjarlottløk raskt på hard varme i en stekepanne med høye kanter.
Tilsett væsken og smakstilsetninger og resten av indigriensene. Stek raskt sopp i en panne og sett til side.
La elg elgpannen putre i ca 2.5 time til kjøttet er mørt. Rett før servering tilsettes soppen.
Kok ris og damp grønnsaker.

Velbekomme.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

Eplekake med vaniljekrem og mandler



Eplekake med vaniljekrem og mandler(langpanne):

375 g smør
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smør langpannen og hell røren i.

Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Avkjøl blandingen.

Smør vaniljekremen på kaka. Skrell og del epla i tynne skiver og legg på. Strø over mandler.
Strø på sukker og kanel etter eget ønske .
Stekes nederst på 175 g i 35 min.
Velbekomme

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

Makaronisalat med sting


5 dl makaroni
1 pk gresk youghurt
3 ss akasiehonning
2 ss fløte
1 ss majones
1 ss sweet chili
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ts sukker
1-3 ts sambal oelek ( etter smak. Jeg bruker 2)
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1/2 rødløk

Bland til dressingen. Kutt grønnsakene og ha i. Denne passer alene, men også med feks grillmat. Velbekomme.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Pølsepytt med makaronistuing

(For fam på 4. Tid: ca 15 min)

1 pakke pølser etter eget valg
10 cm purre
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika

Stuingen
250 g makaroni
9 dl melk
100 g smør
1.5 dl hvetemel
2.5 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts muskat

Kok makaroni etter pakkens anvisning. Smelt smør i en gryte. Tilsett raskt melet. Tøm sakte i melka mens du rører. Tilsett kryddet. La småputre i 7-8 min.
Ha i den ferdigkokte makaronien.
Del pølser og grønnsaker i biter. Stek kjapt i stekepanna noen få minutt. Server. Velbekomme.

           

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

Helstekt indrefilet av elg med lys peppersaus, maiskrem og poteter

Indrefileten:
La kjøttet bli romtemperert. Smelt smør. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Brun kjøttet på absolutt alle sider. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn med steketermometer på 130 grader. Ta ut når kjøttet har kjernetemp på 55 ( medium minus). La hvile under klede.

Maiskrem:
3 bokser mais
50 g smør
2 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper

Ha mais i en liten gryte. Ha i smør og fløte. La putre i 30 -40 min. Stavmiks. Tilsett salt og pepper

Lys peppersaus:
1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
1 ts salt
2 ts pepper
2 ss creme fraiche


Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.
Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.

Kok asterix poteter i ca 22 min i lettsalta vann.

Velbekomme.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/