Ravda 2 sun searesort (Bulgaria) – mat og opplevelser

Annonse for Svartehavet.no

Ravda sun sea resort 1 og 2 er bygget av nordmenn – for nordmenn, som ønsker enten å leie en ferieleilighet eller å kjøpe en i et av Europas rimeligste land å feriere i nemlig Bulgaria.
Jeg tok med familien min og ferierte der nå i sommer i 3 uker. Det ble en deilig ferie fylt av sol, varme, god mat og flotte ferieminner. Jeg kan trygt si jeg aldri har fått så mye farge noen  gang. Ungene omtrent bodde i vannet.

Etter en kort flytur på 3 timer ble vi hentet på flyplassen som avtalt med Svartehavet.no. Dette er normal prosedyre og avtales ved bestillingen.

På anlegget finnes et informasjonskontor hvor de som jobber der snakker godt norsk. Den ene hadde bodd 16 år i Norge.

Her ser du bilder fra leiligheten vi bodde i. Leiligheten ble vasket så og si daglig og håndduker ble skiftet. Rengjøringspersonalet var veldig blide og trivelige.

Det var en god størrelse på leiligheten med 2 soverom, stue med kjøkkenkrok,bad og balkong. Vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel befant seg på fellesarealene.

Utearealet fremsto som veldig trygt og det var vakter ved inngangspartiet og de patruljerte også om natta så jeg i sene nattetimer.  Området var passelig stort og oversiktelig.

Det opplevdes som rent, trygt for barn og hjemmekoselig. Det var ikke vanskelig hverken for barn eller voksne å få kontakt med andre feriegjester. Det var stadig en ny venn å være med og som de forsto språket til. Dette er kanskje det jeg syns var aller mest begagelig med Ravda 2 der vi bodde.
Ved bassenget var det et spisested med bar med hyggelig prisnivå hvor man kunne kjøpe frokoster, lunsjer, middager samt is, brus, drinker osv. De arrangerte også div type "Aftener" feks asiatisk, bulgarsk, grillkvelder osv.
De hadde også veldig mange karaokekvelder til stor glede for barna. Der var også ungdommer som var med på å lage god stemning før de ofte dro inn til partystedet Sunny beach.

Betjeningen  var utrolig hyggelige og smilende og både kunne og forsto mye norsk.
Anlegget hadde mange pene blomster og hekker som ble stelt av en gartner.

Vi baserte oss endel på å lage maten selv siden vi skulle bli der i 3 uker, men vi spiste ute endel også i løpet av de tre ukene. Vi handlet på lokale butikker og liedl og prisene var latterlig lave på veldig mange varer.
Både mat og drikke er generelt veldig rimelig i Bulgaria og det er ikke noe problem å få seg en middag for under 50 lappen om man ikke går for biffmiddager og lignende. Skal du ha en god biff må du ut med ca 120-150 kr. De har veldig mye flott fersk sjømat også. Vinen er også superb og det har de lange tradisjoner for. Bulgarere selv går også mye ut og spiser og det finnes mange restauranter rundt om med både lokal og internasjonal mat.

Tettstedet/byen Ravda er et stille og rolig sted med en hovedgate. Der fant man det viktigste som feks  noen restauranter, matbutikker, matboder, bakeri, klesbutikker, optiker, souvenirer og den slags. Jeg opplevde prisnivået i gata i Ravda som endel rimeligere enn feks i byene Sunny beach og Nessebar som ligger i nærheten (10-15 min unna med taxi eller buss).

Om kveldene ble gata veldig forvandlet syns vi for da var det levende musikk i veldig mange av restaurantene. Musikken var noe for en hver smak fra sted til sted. Det vi syns var spesielt koselig var å se eldre bulgarere svinge seg sammen til lokal musikk. Jeg rakk dessverre ikke filme det.

Nærmeste butikken til Ravda 2 lå et par hundre meter lenger ned og der kunne de også litt norsk og hadde det mest nødvendige som feks ferske rundstykker til frokost.  Det var også minibank og busstopp rett utenfor.

Her er et bilde fra gata.

Fra en typisk lokal restaurant

Her var det alltid happy hour fant vi ut siden vi alltid fikk to selv om vi bestilte en.

Noe annet som var veldig kjekt med å bo på Ravda 2 var at det var bare en veldig kort spasertur til Bulgarias største badeland. Vi fulgte bare en lokal grusvei bak hotellet og det var vel bare 500-1000 m å gå vil jeg tro. Jeg anbefaler absolutt å ta turen dit og den var langt rimeligere inngangsbilletter enn tilsvarende i andre europeiske land jeg har vært i.
Jeg tok ikke bilder derfra da jeg ikke har noe ønske om å blottlegge mennesker i badetøyet.
Det ligger også en lokal sandstrand nedenfor Ravda 1 som er deres først bygde annlegg.

Som jeg nevnte ista så er Ravda nært til feks det fantastiske stedet gamle Nessebar. Nessebar ligger på verdensarvlista og det skjønner jeg godt. Jeg forelsket meg totalt i stedet og var der flere ganger både med taxi og buss både for å se, shoppe, spise eller bare sitte på en restaurant i havkanten. Sjelefred.

Dere må selvsagt få noen bilder herfra.

Dette bildet er tatt fra nye Nessebar som ligger før broen over.

Idyll

Ruiner

Det var fantastisk mye god mat i gamle Nessebar og jeg anbefaler å både å høre på anbefalingene fra Ravda sine egne taxisjåfører og også ta sjansen selv og å kikke på anbefalingene på nettet.

Jeg mååå bare vise dere bilder fra en av favorittrestaurantene våre hvor vi rett og slett hadde etegilde flere ganger. Her spiste vi til vi ble flau.

Alt dette er fra restauranten Emona. Elsk !

Fra gamle Nessebar kunne man også ta taxibåt over til Sunny beach eller taxi og buss. Jeg og eldste datter måtte jo teste bussen såklart og det kostet bare noen få kroner og vi bare gikk av der de fleste gikk av i Sunny beach så det var lett som en plett.

Fra havnen i gamle Nesebar mot Sunny beach.

Her er litt bilder fra Sunny beach

Sukk.. ja mine barn er som andres og syns det var stas med Kentuckey fried chicken. Selv kan jeg styre min begeistring.
La derimot min elsk på en skikkelig god hamburger laget totalt fra bunnen. Den finner du nesten nede ved stranden i hovedgata på høyre side. Jeg glemte dessverre å ta bilde men det var litt av et syn.

Dere får nøye dere med bilde av Kfk, haha

Litt mat og drikke til

Sunny beach er et hektisk sted med høy partyfaktor og med muligheter for masse shopping. Jeg tok med jentene mine på "shop till you drop dag" og det var veldig populært.
Sunny beach har en veldig nydelig strand som jeg anbefaler å teste.
Det var også veldig koselige strandbarer der. Prisnivået er endel høyere på mat og drikke der enn på Ravda.

Om du har lyst å se mange flere bilder og videoer samt få mer informasjon om å leie eller kjøpe leilighet på Ravda så ta kontakt med Svartehavet. no.

Trykk på linken under så kommer du rett til siden deres. Der kan du også lese andre sine anbefalinger og lese mange fine innlegg.
http://www.svartehavet.no

Du finner de også på facebook. Du kan både sende melding og mail, de svarer begge steder.

Baguette med skagenrøre

Skagenrøre er en klassisk svensk påleggssalat og den lages vel bare med små variasjoner etter smak og behag etter den som lager den.
Likeså har jeg tilpasset den min egen gane.

Oppskriften holder til 4 stk velfylte slike baguetter.

230 g reker ( i lake eller håndpillet)
170 g krepsehaler (i lake)
1 pose majones eller 165 g hjemmelaget
1 dl creme fraiche
3 ss vårløk eller rødløk
2 ts saft av sitron
4 ss fersk dill
En halv teskje salt
En halv teskje sukker
En fjerdedels teskje pepper
Sitronskiver til pynt

Hvis jeg bruker skalldyr i lake skyller jeg alltid godt i vann og lar renne av i dørslag.
Bland alle ingrediensene i en bolle forsiktig.
Tips 1: Spar litt reker/krepsehaler og garnityr til å pynte med hbis du skal ha gjester
Tips 2: løyrom/lodderogn er ganske vanlig å ha på om man liker det
Tips 3: liker du ikke dill så kan du bytte ut med gressløk eller persille
Tips 4: jeg lat den kun stå max en natt i kjølrskapet
Tips 5: du velger selv om du bruker hel eller lettprodukter. Den blir litt tynnere med lettprodukter.

Om du er småspist så legg på en loffskive eller del baguetten i to.

Velbekomme

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Helgrillet rådyrribbe med tilbehør

Sommer-takkefest

Jeg har ikke hatt så lyst å dele mat på en stund, men idag hvor vi har samlet gode mennesker rundt bålpanna og grillen med fantastiske råvarer så kom den lysten ganske umiddelbart.

Både den automatiske grillen og bålpanna ble tatt i bruk idag.

Vi grillet 2 rådyrsider og med tilbehør var dette nok til å mette iallefall 8 storspiste sultne voksne.

Vi startet med å fylle opp med kull og tenne på for så å vente til kullet hadde blitt hvitt/grått.

Først gnidde vi inn produktsidene med salt og pepper.

Laget en grillmarinade av
1 liter tropisk nektar
3 dl appelsinjuice
Først stekte vi de på nederste hakket i ca 5 min før vi flyttet den øverst.
Marinaden penslet vi med hele tiden(2-4 minutter mellom hver gang) i rikelige mengder med en veldig stor pensel.  Ribbene var gjennomstekt og med crunchy overflate etter 55 minutter. Dette vil nok variere etter størrelsene på ribbene men da har dere noe ca å gå ut fra.

Potetene
Vi brukte 2 kg kokefaste poteter
Ca 3 dl solsikkeolje
Et par små never med flaksalt
Noen ss pepper
Noen ss paprikapulver
Et par ss tørket timian
Uanstendige mengder vårløk og gressløk fra hagen

Disse trengte en times tid i gryta. Vi vendte om potetene ved jevne mellomrom. Potetene er ferdig når de er myk inni og crispy utenpå

En god salat er et must

Salaten inneholdt
1 crisp salat
1 agurk
2 bokser småtomater
1 rødløk
En boks ananas
1 gul paprika
En halv rød paprika
6 stilker vårløk

Salatdressing
God olivenolje
Hvitløk
Div urter
Dijonsennep
Litt salt og pepper
Saften i en boks ananas

Grillet paprika er utrolig godt og gir en fin sødme og litt deilig brent smak på en positiv måte. Det tar ikke mange minuttene før de er klar.

Her er noen flere bilder pluss en video

 

video:Grilling av rådyrribbe

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/