20 stk store
2 kg hvetemel mel
400 gram smør eller margarin
12 dl vann eller lettmelk
1 ts sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
Frø til pynt (valmuefrø)
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smør. Hell melken i smøret. La den bli fingervarm. Hell i bakebollen og la den gå noen min til deigen slipper kanten. Heves i 45 min. Trill ut (uten mel) Etterhev 30 min.Pensle med egg. Ha på frø. Stek midt i ovn på 225 grader i 12 min. Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Takk for tips 😀 Det ser så godt ut og så enkelt 😀
Disse et enkle å lykkes med og kjempegode Leah Isabell V:). Fin å fryse
Hva bra !!
Takk kjøkkenbatteri messing: )
Gjør oppmerkdom på at det var en feil i oppskriften på dette ridspunktet kjøkkenbatteri messing:
Hva mener du med at bakebollen skal gå noen minutter? skal det svelle?
Kjøkkenmaskinen S.V.K: )
Hei! Skal prøve disse rundstykkene i morgen. Har du prøvd å skifte ut noe av melet med en sammalt fin hvete f.eks.? Kunne tenkt meg noe som ikke er “bare” fint? Gleder meg til å prøve uansett grovhetsgrad! 🙂
Det ligger flere deilige grove i bloggen her Grethe H: )
Hvor mye blir det når du skal lage halve av oppskrifta?
Ca femten i vanlig str Karin:
Har bakt disse og de ble kjempegode . Spiste noen samme dag og frøys resten . Hadde noen dagen etter men var ikke like gode da ble litt kompakte liksom . Hva anbefaler du med de som er fryst ? Bør de varmes i ovn for å smake ferske igjen el bare tine og bruke samme dag ?
Med all gjærbakst så fryser jeg samme dag og varmer fra frossen senere Anonym:). Helst ovn på ca 150 g. Micro hvis dårlig tid
Hva er ca vekt på de?
Hvor lenge har du de på 150 gr for tining?
Har aldri veid eller tatt tida Hanne:
Skal jeg tine rundstykker eller annen gjærbakst, så har jeg adoptert et råd fra Ingrid Espelid Hovig : Varm ovnen til 200, sett frosne rundstykker inn midt i ovnen, slå av varmen og la rundstykkene stå 7 min.
Gjelder det brød, lar du de stå 10 min.
Godt tips Signe torvund: )
Har ikke honning i hus. Og skal til å bake no..Kan eg bruke like masse sirup i som honning.?
Det vil jeg tro Nancy Ulstein: )
Det var vel utrolig mye mel for 20rundstykker? Hvor store blir de, er jo faktisk 100gram mel per rundstykke.
De er veldig store Renata: ). Du får 30 vanlige om du vil
Vældi mye smør….noen som har prøvd med mindre?
Går fint an å lage med mindre Kari: ). Men da må du justere med mer væske
hvor lenge skal de steke? er vanskelig å se p.g.a liker knappen dekker det til
Anonym: Ca 12 minutter 🙂
Laget 30 stk og de ble store og flotte. Brukte 1 kg hvetemel med fullkorn 1 kg med vanlig. Ble supre.
Herlig Randi:)
Takk for flott oppskrift 👍 de ble kjempegode 👌er ikke så glad i gjærbakst , men denne oppskriften var helt perfekte 😘
Ser at dem skal stekes i 225 grader men får ikke til å se hvor lang tid dem skal stå i ovnen fordi der er det blå merket med liker og del over 🙂
12 minutter Anonym: )
Så fint å høre Bjørg Ringvold: )
Kan disse heves over natten/kald heves?
Ja. Kald væske og 2 ts tørrgjær. Etterhev 2 t på benken Camilla Alba: )
Fantastiske rundstykker!
Tusen takk Bente: )
Hei. Lagde disse igår 20 stk.skulle det bli. Veide opp 180 gram pr.rundstykke.
Stekte 225 grader i 14 min. Utseende ble veldig bra men litt tunge og rå inni.
Ovnen min er ny så ikke noe galt med den.
Ovner kan være litt ulike Liv: /. Mulig de hadde trengt et par min ekstra
Hva blir forskjellen om man smelter smøret istedet for å ha det i terninger når man baker rundstykker?
Å smelte var mest vanlig før i tiden. Å bruke terninger er mest vanlig idag og gir et godt og luftig resultat. Men begge deler fungerer
Kan jeg bake disse med spelt mel tro?
Ja men du må justere melmengden
Hvor mange legger du ca på hvert brett?