Nydelig tilbehør til mange slags middager feks biff eller svin. Det er mest vanlig å bruke på plankebiff (som det ligger egen oppskrift på her i bloggen)
Duchessepoteter:
Kok 16 mlm.store poteter i ca 25 min.
Mos dem med
150 gram smør.
3 dl fløte.
1 dl melk
Smak til med salt og pepper.
Visp inn to eggeplommer.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min. Sett så på grill og la den stå 2-3 minutter til.
Tips 1: om du ønsker kan du ha i feks parmesan, hvitløk eller løk
Bruk kakesprøyte og legg dotter med mos i formen eller bare ha de oppi med en sleiv slik jeg har gjort her.
Tips 2: du kan bruke potetmosrester fra dagen før om du vil.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Dette så godt ut 🙂 (Har forresten en giveaway konkurranse på min blogg nå, der du kan vinne finne premier. Bli gjerne med)
Duchessepoteter er jo bare kjempegodt!
Aldri sett det i form før da, er vant til at det blir sprøytet i topper.
Ja Arbeidskar… det er det vanlige??. Men denne gangen ble det i form isteden
Herlig lisarorvik: )
Det vanlige er topper ja, veldig praktisk om man skal legge opp mat til en bankett eller noe.
(Jeg er gammel restaurantmann) 🙂
God ide til “husbruk” å ha det i form da, så kan folk selv bestemme hvor mye de vil ha.
Ja på plankebiff gjør jeg alltif det. Men med rester av mos fra igår ble det denne varianten idag Arbeidskar: ). Moro at du er tidligere restaurantmann