Billig god og barnevennlig grateng på en vanlig hverdag
Rask pølsegrateng
9 dl lettmelk
3 ss maizenna
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ss malt muskat
4 skinnfrie pølser
En halv løk
2 stilker vårløk
3 dl tørr makaroni (glutenfri ved behov)
2 egg
Kok makaroni etter pakkens anvisning.
Varm opp melk og krydder til kokepunktet. Ta gryten til side og rør i maizenna.
Kutt opp pølser, løk og vårløk.
Skrell poteter om du ønsker det til.
Når melkeblandingen er lunken så visp inn 2 egg.
Ha makaroni, pølser, løk og vårløk i en ildfast form. Hell over melkeblandingen og strø på (glutenfri) brødrasp. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 min.
Server gjerne med revet gulrot eller kokt brokkoli samt smeltet smør.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Brødrasp? Kjøpes det eller raspes det brødskiver?
Det kan man avgjøre selv Kristin: ). Brødet må evt tørkes/bære tørt
Funker det med ost på toppen istedenfor brød?
Jada Hilde: )
Vi tar vare på raspet når vi skjærer opp brødet før vi putter brødet i fryseren.
Hvor mange barneporsjoner utgjør denne oppskriften?