Å ta seg tiden til kald langtidsheving kan være lurt. Gjæren får mye lengre tid på å utvikle seg og da blir ofte resultatet bedre. Dette er ett brød som vil være godt likt av barn.
Mandagsbrød med sprø skorpe
2 store
750 gram hvetemel
750 gram fint sammalt
10 dl vann
2 ts tørrgjær
2 ss fiberhusk
1 dl olje
2 ss lys sirup
2 ts salt
Ha alt det tørre i en bolle. Ha så i sirup, olje og KALDT vann. Eltes i 10 minutter på medium hastighet i maskinen.
Sett deigen med plastfolie over bollen i kjøleskapet. La den stå 16 timer. (Jeg satte den inn kl 20 og tok den ut kl 12 dagen etter). Ta ut deigen og del i to. Smør to brødformer og ha deigen oppi og fordel den utover. La heve på benken i 2.5 time.
Ha en form med vann nederst i ovnen. Sett ovnen på 275 (eller 250 om den ikke går lengre opp). Pensle brødene med varmt vann. Skjær noen tverrsnitt med kniv. Sett brødet på rist på nederste rille når ovnen er varm nok. Stek på denne temperaturen i 5 min (7 min hvis 250 grader)Sett nå temperaturen ned til 200 og stek 30 minutter til. Avkjøles på rist. Ikke skjær i brødet før det har gått 30 minutter.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Ser utrolig godt ut! 😀
Det var kjempesaftig idag også Victoria Larsen og smuler ikke idag heller. Oppbevarte det i kjøkkenhåndkle i en skuff 🙂
Hva slags olje har du brukt?
Solsikkeolje Birgitte:
Hei! Må eg ha i fiberhusk?
Du må ikke men jeg bruker det i brød for at de ikke skal smule Anonym: )
Må den stå i 16 timer, eller kan jeg heve den som vanlig bakst?
Du kan bake med en pose gjær og temperert væske Anonym: )
Skal vannet stå der hele tiden?
Ja Ifos: )
Jeg har ingen annen olje enn olivenolje. Kan det brukes? Eller kan jeg bytte ut med smør? 🙂
Begge deler kan brukes vil jeg tro Cecilie: )
Hei, hvilken str. på brødformene er det? Og jeg har damp ovn, tror du det er best å steke brødene i den? 😉
1.5 liter Anette: )
Har ikke erfaring med damp
Hvor får man tak i fiberhusk?…. har ikke funnet i de butikkene jeg har lett i 😔
Allergihyllen eller på helsekost Kirsten: ). Du kan sløyfe det om du vil
Fantastisk godt brød 🙂 Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men brukte olivenolje siden jeg ikke hadde noe annet. Ble sinnsykt godt.. Gleder meg til frokost og lunsj imorgen.
Så utrolig kjekt å høre Kirsten: )
Hei, jeg har bakt disse brødene 3-4 ganger nå. De er utrolig gode. Men, de er aldri ferdig i bånn. Har du noen tips hva jeg gjør feil?
Hmm, da ville jeg stekt de 5 min lenger. Bruk bare en liten form med vann underst.
Hvordan blir steketiden da min ovn bare går til 230 grader? Føler ofte ting skal stekes på høyere temperatur…litt irriterende
Da må du nesten bare prøve deg fram Therese: ). Bank på med fingeren. Klar når hul lyd