Svineribbe er utrolig billig mat og så smakfullt. Med marinade kan de varieres i det uendelige og det er praktisk å lage mye og bare fryse ned ferdig marinert.
Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan også be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)
Først deles den på langs over beina og så mellom beina i passende størrelser/serveringsstykker.
Marinade:
1 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
1 ss akasiehonning
4 ss ketchup
1 ts malt ingefær
Røres sammen. Dypp bitene i og legg over i en dyp bolle. Hell over resten av marinaden til slutt. La stå over natten i kjøleskap.
Dagen etter:
Pakk inn ønsket mengde spareribs i aliminiumsfolie. Surr rundt 3 ganger.
Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Legg på grill hvor varme kan reguleres og sett på 90 grader.
La de ligge under lokk på denne temperaturen i 4 timer.
Etter 4 timer så ta bitene ut av folien. Skru opp temperaturen på grillen til 250 og grill 5 min på hver side.
Sursøt råkostsalat
400 g kål ( ca 1/4 kål)
3 gulrøtter
2 never sukkererter
0.5 dl vann
0.5 dl saft av sitron
1 ss saft av sitron
Skrell gulerøtter og rasp opp. Skjær kål i tynne strimler. Del opp sukkererter i mindre biter.
Ha varmt vann i en kopp og ha i 1 ss sukker. Rør til det løser seg opp. Ha i sitron. Hell dette over råkosten.
3 løks stekt ris
Kok 4 dl jasminris etter pakkens anvisning.
Avkjøles.
Kutt opp 5 cm purre både fra den grønne og den hvite delen (10 totalt)
Klipp opp 1 kvast vårløk. Finhakk en halv løk.
Ha olje i en panne og ha i løksortene. La dette surre til det blir blankt og mykt.
Ha i den avkjølte risen. Ha i 1 ts salt, 2 ts spisskummin og 4 ts malt ingefær. Stek i 5 minutter mens du hele tiden vender rundt.
Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det lett tilgjengelig senere.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/
Hvilken butikk med ferskvaredisk har “utrolig billig ribbe”?
Om du ikke finner fersk til den prisen kan du kjøpe fryst Wenche: )
På denne tiden kjøper jeg fersk i Sverige
Jeg har søkt på spareribs tidligere i år og lest at man først må koke ribben i etpar timer før marinering og steking/evt grilling. Ville heller gjort det enn å grille ribbebitene på utegrillen i 4 timer. Men fikk ikke prøvd for jeg fant ikke ribbe. Kanskje det blir sesong for det nå utover.
Jeg har prøvd å koke før Gina men jeg foretrekker absolutt denne måten. Syns den mistet mye smak.
Det så veldig godt ut 🙂
Tusen takk. Veldig godt Lilli: )